Morning Mailbag #6 – ses vi på O'Learys på onsdag?


► God morgon, välkomna till ännu en fråga/svar-måndag, ännu en så kallad Morning Mailbag.
► Knappt en vecka kvar till SHL-premiär, vi snackar om precis vad ni vill.
► Men också: bara två dagar kvar till Frölundakvällen på O’Learys Avenyn. Ni kommer väl?

Rakapuckar.com bild


STRAX TÅGET UPP till Stockholm för tisdagens upptaktsträff med SHL, för er som läser det här lite senare under måndagen så … tja, stryk det där ”straxet.”

Det är en tradition det här med att träffa kolleger och spelare/tränare dagarna innan säsongen drar igång, intressant med ett sista snack just före nedsläpp, vid en tidpunkt då allt ligger framför oss, då alla tror jättemycket på sig själva, när möjligheterna dominerar över svårigheterna.

Något läsbart brukar jag få ur mig. 

Blir säkert så även den här gången.

Nå, onsdagens Frölundakväll på O’Learys Avenyn är ingen tradition. Än. Men vem vet, det kanske kan bli?

Rakapuckar.com bild

Jag påminner de av er som inte anmält sig, eller kanske är ni några som missat:

## 19–21.30, onsdag, O’Learys Avenyn. Jag är på plats från 18.30, säkert någon annan gäst också, för de av er som vill snacka hockey.

## Två nya och fyra gamla Frölundaspelare gästar restaurangen. Jag lovar, det är intressanta namn som alla har saker att berätta, temat dessutom lite "riktat".

## Quiz, mingel och buffé.

## Jag intervjuar spelarna, ni får chansen att ställa egna frågor.

O’Learys Avenyn tar 279 kronor för en biljett den här innehållsrika kvällen, då ingår givetvis en öl, ett glas vin eller ett alkoholfritt alternativ till buffén.

Det finns några bord kvar, så ring O’Learys på 031-730 49 00 eller mejla mig på henrik.leman@gmail.com 

Förresten, det går också att bara komma förbi och hoppas på en plats i baren, då ser man sämre, kommer inte åt att ställa egna frågor men kan säkert höra mina intervjuer.

Ni kan läsa om evenemanget här via O’Learys Avenyns Facebooksida.

Hoppas vi ses!

***

Det är veckan som innehåller SHL-premiär, för Frölundas del ska det bli väldigt intressant att se hur länge det dröjer innan Brandon Gormley är redo för spel på allvar.

I power play saknas han enormt.

Rakapuckar.com bild

Det är bara kanadensaren som på fullt allvar kan tajma med med Ryan Lasch, det är bara han som kan – och vågar – skjuta.

Alltid oroväckande när en spelare får ta ett steg tillbaka på grund av skada, räkna med att Gormley missar några SHL-matcher.

Nå, jag ska inte styra er för mycket, i dagens Morning Mailbag är ämnena fria.

Ni frågar, tycker, har åsikter.

Jag gör mitt bästa för att svara eller diskutera.

***

Brynäs, som väntas ha med sig rätt många supportrar till Scandinavium på lördag, har sett riktigt bra ut på försäsongen, vunnit sju av åtta matcher.

Ni som kan er Brynäshistoria vet att det kan gå illa ändå …

Det ska bli kul att se Jonathan Sigalet igen. Snäppet större roll i Brynäs än han hade i Frölunda, snäppet mer betalt också än vad Frölunda erbjöd.

Inget konstigt med det, när Simon Bertilsson och Ryan Gunderson lämnade Gävle hade Brynäs helt enkelt ett större behov av Sigalets tjänster, var berett att lägga en större peng.

Rakapuckar.com bild

Marknadsekonomi. Tillgång och efterfrågan.

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

***

Ni vet att Samuel Fagemo är på Los Angeles Kings rookie camp, han gjorde andra matchen i natt (med nummer 68 på ryggen; inga mål), men det finns mer Frölundaintressant.

Karl Henriksson har imponerat för New York Rangers, fick en del beröm efter bland annat ett mål mot Dallas natten till söndag. Ni kan se det här.


I Detroit är både Elmer Söderblom och Gustav Berglund från Frölundas J20 med och känner på det, för Gustav Lindström är det mer på allvar, han kommer med stor sannolikhet börja i AHL men har redan fått lovord, såg jag, och jag förstår det som att Red Wings verkligen tror på en högerskjutande backen.

Härrydafostrade Eric Hjorth, som de två senaste säsongerna tillhört Linköping, är på Columbus camp, sedan ska han spela juniorhockey i Kanada för Sarnia Sting.  

Rakapuckar.com bild

***

Jag stannar där. Nu är det er tur. Morning Mailbag. Välkomna att snacka hockey.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
16 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Rune, 10 månader sedanSvara

  Hur länge kommer Roger ha tålamod med Stollery? Han har börjat svagt minst sagt. Jag vet att du tycker lite annorlunda men.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Oavsett vad man tycker om Stollery (och jag säger inte alls att han stått ut på något sätt), det får ju gå i alla fall en tio, tolv, 15 matcher i SHL. Sedan är det nog inte bara Rönnberg utan i lika hög grad Fredrik Sjöström. Men att ta hit en spelare och snabbt dumpa honom, det är högst oprofessionellt. Då ska han ha fel attityd, inte vilja ta till sig, och så vidare. Eller så ska det gå snett, som i fallet Oscar Engsund. Lossnar det inte för Stollery är det ju till viss del även Frölundas fel, Rogers och ledningens fel. Men igen: SÅ dålig har han inte varit, och SHL har inte ens BÖRJAT än. :)

   Kommentar avatar
   Rune, 10 månader sedanSvara

   Hehe. Sant att det inte börjat än. Vadå tålamod? :) Jag hoppas verkligen han studsar in i det. Man blir ju lite orolig bara när han är på isen nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Blir du verkligen det? Tycker han är SÅ svag, Stollery? Okej, Jag har verkligen inte den uppfattningen, mer att han inte känns trygg, säker och pondusfylld än, som att han väntar på att riktigt hitta rätt och klicka med laget. Nå, intressant att följa.

   Kommentar avatar
   Rune, 10 månader sedanSvara

   "mer att han inte känns trygg, säker och pondusfylld än, som att han väntar på att riktigt hitta rätt och klicka med laget". Ja det är ganska precis så jag känner också ju :) Vi tolkar de signalerna lite olika då bara.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Mest att jag inte får något slags "Oj, det är farligt när Stollery är inne"-känsla.

   Kommentar avatar
   Stefan Hansson, 10 månader sedanSvara

   Att Brynäs gått starkt på försäsongen, har de firat jul i slutet av sommaren? ;) Det var väl på 90-talet som Brynäs "alltid" gick dåligt på hösten och bra efter jul och nyår och då införde de julfirande i september. Tror det var Tommy Sandlin som körde detta. Möjligen Boorken men han var ju på 00-talet och tror det var tidigare än så. Sen om det hjälpte vetifan...:) Lite som HV som körde buss till sina hemmamatcher för att de ett tag var bättre borta än hemma...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Haha ... det där kommer jag inte ihåg. Syftade mest på ett annat år när Brynäs gick rent på försäsongen och ... inte gick det bra för det.

   Kommentar avatar
   Stefan Hansson, 10 månader sedanSvara

   Jo, jag förstod det men kan inte glömma vissa vidskepliga grejer som klubbarna sysslat med genom åren, t ex Brynäs. Det dök upp i huvudet nu när du nämnde det och tyckte det var en liten kul grej att ta upp :) Såg att "Malmöhöken" tog upp det (Att Brynäs gått bra) igår på Twitter och att Esko Nokelainen var tränare då.

   Kommentar avatar
   Stefan Hansson, 10 månader sedanSvara

   Såg att mina svara hamnade lite galet...:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Ah, var det Nokelainens år, det? Sådant där är jag kass på att minnas. Men det visar att försäsongen verkligen ska tas med en nypa salt.

   Kommentar avatar
   Stefan Hansson, 10 månader sedanSvara

   Ja, så som jag uppfattade Mrmadhawks tweet i alla fall. Men jag har då ingen aningen, inget minne av det då det är 15 år sen ungefär. Träningsmatcher är just det, träningsmatcher och serien nåt annat.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 10 månader sedanSvara

  Nu känns det som CHL får vila ett tag och istället fokus på SHL – äntligen!
  Uppskattar mycket din genomgång av lagen, man får lätt tunnelseende och lägger mest fokus på ”sitt eget” lag. Tycker jag får lite koll utan att behöva plöja ”biblar”.
  Måste bara ta upp igen att jag tyckte det var riktigt kul att Niklas Jihde nämnde Raka puckar i sändningen i torsdags, en sajt som jag är delaktig i, som jag använder som min primära källa för information om Frölunda och egentligen hockey i allmänhet… Såg att flera här inne noterade och skrev om det, men inget som du reagerade på… Vi kanske tycker att det är vår sajt också, även om du driver den… :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Det är i allra högsta grad er sajt! Så om ni blev glada blev jag verkligen glad. Sedan känner jag mig inte fullt så liten att jag kissar i byxorna av att en "kändis" nämner mitt namn, men om det bidrar till att två, tre till knappar in sajtens URL så är det givetvis jätteroligt. The more the merrier ... :)

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 10 månader sedanSvara

   Nu var det var det ju inte riktigt sa jag menade, att du skulle bli imponerad, men kanske lite glad av de orsaker du just nämner ovan... :) Och kanske kan vara glad tillsammans med oss. ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Precis. Och det är jag. Sajten är verkligen NI, det var tanken från början, och jag är väldigt glad om många av er känner så. :)

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 10 månader sedanSvara

  Jag tycker att vi ska ha rejält med tålamod med Stollery. Det är många saker som gör att hans ser ut som det gör. Omgivningen, staden, livet... Jag vet! Många anser att ett elitlag inte är en social institution, men jag tycker absolut att det är just vad det är. Det lag som bäst tar hand om sina spelare får bäst valuta för insatta pengar. Han har förutsättningar att bli en backklippa. Sen kan det såklart visa sig att det inte funkar, men det ska vi inte konstatera idag. Vänta till jul! För övrigt så ser det intressant ut i många SHL-lag, samtidigt som många har en bra bit att gå. Precis som det ska vara i september. Oj vad vi kommer att vinna och oj så vi kommer att förlora innan kostymen sätter sig. Men när den gör det, då kan det bli riktigt kul. Härlig vecka väntar!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Inga invändningar här. :)

 • Kommentar avatar
  Bols, 10 månader sedanSvara

  Hur nära skulle du säga Filip Persson är en backplats så länge Gormley är borta? Chans på CHL spel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Om någon av de sju ordinarie backarna skulle falla ifrån med Gormley borta, då är Filip säkert den som står först i kön, det är min känsla.

 • Kommentar avatar
  Ivar, 10 månader sedanSvara

  "Lasch, det är bara han som kan – och vågar – skjuta." Undrar vad de övriga är rädda för?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Att "slarva bort läget."

 • Kommentar avatar
  Mogge, 10 månader sedanSvara

  Våran Backsida känns svagare?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Än?

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 10 månader sedanSvara

  Känner mej taggad :-) Måste skriva en rad om tankar angående Lasch. En gudabenådad som blommat ut i Frölunda. Han har fått och han har tagit. Han är en stjärna! Men det är lurigt med stjärnor. Även stjärnor måste få testa gränser. Och så är det ju det där med att var gränsen är, det vet en inte förrän en gått över den. Att gå över gränsen betyder då att missa en passning, göra en dragning för mycket, ett märkligt skott mot mål eller kanske en vallning från sargen bakom mål. En stjärna måste få missa. Det är då en hoppar i soffan och skriker "Nä men för fan Lasch". Det är hårfint att vi istället skriker "Kolla Lasch, han är kuuuuung"!!! Det är säkert en blandning av intränat och improviserat i det karln gör. Det är fantastiskt att ha honom i laget. Det kostar på att möta Lasch. Såväl fysiskt som mentalt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Medhåll, en spelare på den nivån, som är en artist, måste få ta vissa risker, eftersom uppsidan är så stor. Det är inte svårare än så. Sedan behöver förstås även en stjärna kunna ta jobbet i backchecking o.s.v. – men det är en annan sak.

   Kommentar avatar
   Ingemar B, 10 månader sedanSvara

   Absolut, men jag tycker att han oftast tar backcheckingen (märkligt ord det blev :-) )

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Det gör han. Resonerade bara i princip.

 • Kommentar avatar
  Sothöna, 10 månader sedanSvara

  Om, gud förbjude, både Rubin och Mattsson skulle bli skadade, vad har vi då bakom?
  Om Frölunda skulle sluta leverera under några säsonger, ryker då Rönnberg och vem skulle i så fall tänkas ersätta?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Om så bara EN skulle bli långtidsskadad, då är Frölunda säkert ute och värvar. Vid korttidsskada kan antingen Hannes Kollén få chansen, eller så får väl Arvid Söderblom kallas hem från Tingsryd. Rönnberg? Det ska till genomklappningar, snarast, för att ha ska ryka.

 • Kommentar avatar
  Christoffer , 10 månader sedanSvara

  På förra årets SHL-uppstart var ju RR (trots kotym att man inte skall rösta på sig själv) den enda som röstade på att Frölunda skulle vinna Le Mat.
  Då hade han rätt.
  Undra hur många som kommer rösta på Frölunda i år?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Precis. Lååångt fler. Helt annat läge i år.

 • Kommentar avatar
  Peter, 10 månader sedanSvara

  Enligt expertisen är det tre lag som sticker ut, Frölunda, Luleå och Färjestad! Med Djurgården och Växjö tätt efter!
  Men min känsla är att det blir något av dessa lag som vinner serien! Mitt tips Frölunda VS Luleå i SM final 2020.
  Visst Brynäs i första matchen, och dom har vunnit en del matcher på försäsongen, men det säger nada! För på lördag för du börjar allvaret!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Jag har oerhört svårt att skåda så långt fram i kristalkulan, folk kan bli skadade, lag kan värva, lag kan köra in i väggen. Men ska jag säga lag som BORDE göra bra säsonger, så är det Färjestad, Frölunda, Luleå. Sedan säger det INTE att just dessa måste ta guld. Djurgården, om det klickar, om kanske Bemström kommer hem, är jättestarkt. Får Växjö ihop det ... mums.

   Kommentar avatar
   Peter, 10 månader sedanSvara

   Så sant Leman, men man måste få önska! Fagemo kommer hem och en Sundström i högform, då jäklar blir det ståpäls!

   Kommentar avatar
   Manne, 10 månader sedanSvara

   Lakers. De ger ingen skrämselhicka direkt.

 • Kommentar avatar
  Mogge, 10 månader sedanSvara

  Men snälla. Våran backsida ser svagare ut än på 70-talet? Givetvis syftar jag på fjolårssäsongen. Även om flera spelare växte efter CHL och det såg mycket bättre ut i slutet än i början av säsongen. Hoppas det blir samma nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Fast det spelar ju ingen som helst roll om backuppsättningen är, eller inte är, svagare än förra säsongen. Frölunda spelar ju inte mot förra säsongens SHL-konkurrenter utan DEN HÄR säsongens. Den typen av jämförelser blir rätt meningslösa, känner jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Sedan är det som du är inne på, spelare/lag kan lyfta under hösten, man ska därför inte stirra sig blind på hur det ser ut NU. I mars/april gäller det att "peaka."

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 10 månader sedanSvara

  Kul att SHL snart är igång. CHL i all ära men SHL sänder ju alla matcherna i en kanal som jag har :-) Vilka tre spelare tror du kommer att utvecklas mest av de sm är i truppen nu? / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Oj, svår fråga. Jag säger Niklas Rubin, Theodor Lennström, Lucas Raymond.

 • Kommentar avatar
  ulf friman, 10 månader sedanSvara

  Kommer du att åka på SHL-upptaktsträffen HL, Kan du isf streama några intervjuer?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Jag ska dit men det blir nog mest text. Sorry. Kommer finnas massor med TV-material via de stora medierna.

 • Kommentar avatar
  Stefan Hansson, 10 månader sedanSvara

  Har du nån som helst uppfattning om hur många som är anmälda till onsdagen? Eller är det O'Learys som har kollen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Mer det sistnämnda, ja.

 • Kommentar avatar
  Svante, 10 månader sedanSvara

  Varför kan inte Frölunda Hockey gå ut med hur många säsongskort de sålt eller hur många biljetter de sålt till lördagens premiär. Riktigt dålig service!
  Förr fanns biljettbarometern på deras hemsida

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   Runt 3800, skrev Madhawk (har jag för mig) när han gick igenom alla lag.

 • Kommentar avatar
  Jonas, 10 månader sedanSvara

  Kommer det att bli quiz på John Scotts denna säsongen också? Eller är det O'Learys som gäller nu?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 10 månader sedanSvara

   O'Learys Avenyn är partner i vinter. Hoppas återkomma här.


Lämna en kommentar