Frölunda kan lära av Skellefteå – en gång till


► En gång lärde Frölunda av Skellefteå. Kan vara dags att göra det igen.
►Virvlande skridskoåkning och långa anfall räcker inte utan smartness.
►Skellefteå har allt detta, och semifinalen mot Rögle känns hyperintressant på förhand.
►Hur ser Cam Abbotts gäng ut mot en riktig motståndare?

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Ett tips till Roger Rönnberg och Frölunda är att ånyo blicka mot Skellefteå. Foto:C MORE (skärmdump)


SKELLEFTEÅ, SHL:s LEDANDE klubb under en stor det av 10-talet, var förebilden när Roger Rönnberg intog Göteborg 2013 och tog med klubben på en spännande och framgångsrik resa.

Den känns över nu, jag skrev om det i söndags, dags för Frölunda att göra ett slags omstart, uppgradera hela systemet, förändra det som behöver förändras för att även nästa resa ska leda till toppen.

Rakapuckar.com bild

För Frölunda och dess supportrars skull hoppas jag att den sportsliga ledningen studerat Skellefteå, inte minst i gårdagens match 7 mot Luleå (3–1) – för det här laget förtjänar verkligen att vara förebild igen, visa vägen för Rönnbergs Frölunda 2.0, om ni så vill.

Massor med skridskoåkning, en vilja att hålla i pucken, full fart även i hemjobbet, i backcheckingen, långa anfall, rörlig hockey, en vilja att ha pucken, bestämma takten, driva spel.

Känns det igen? Så klart, The Frölunda Way de senaste åtta åren, i alla fall så som klubben velat se ut.

Men ni som såg Skellefteå (förvånansvärt enkelt) manövrera ut Luleå i går noterade säkert också detta:

Ingen galen ”forechecka på allt som rör sig”-hockey, okej att gå när man får hugg, men annars backade Skellefteå hem, styrde med en forward, tajtade till i mittzonen, lät Luleå köra fast.

Skellefteå:
a) Sparade egen kraft.
b) Födde inte Luleås offensiv genom att bjuda på ytor.

Rakapuckar.com bild

Hade den här säsongens Frölunda kunnat spela så? Nej.

Behöver framtida säsongers Frölunda kunna göra det? Tveklöst.

Inte så enkelt som att man aldrig ska forechecka, sätta tryck, trötta ut, vinna puckar, självklart inte – men det får inte vara det enda sättet att spela hockey. Man behöver bedöma motståndet, se var det egna laget är i trötthetshänseende, anpassa efter stunden, och så vidare, och så vidare.

Smartness, kort och gott.

Inte heller spelade Skellefteå onödigt svårt i egen zon, man hade marginaler i skrynkliga situationer, kunde chippa ut puckar i farliga situationer för att sedan gå, gå, gå med fart, fart, fart.

Igen: smartness.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

Frölunda har ingen Joakim Lindström, inga Jonatan Berggren och Andreas Wingerli heller, men det är en annan diskussion. Nog så viktig, likväl en annan.

Rakapuckar.com bild

Frölunda 2.0 behöver vara en klubb som förstår vikten av att inte köra slut på sitt eget manskap bara för att furiös forechecking en gång varit det gyllene receptet.

Det är faktiskt bara att fortsätta studera Skellefteå, än en gång försöka gå i fatt – och förbi.

***

Ni såg att Victor Ejdsell förlängde med Färjestad, va? Inte direkt oväntat att Karlstadklubben ändå skulle finna en ekonomiskt lösning till slut.

Frölunda, som har klart med tjecken Michael Spacek, får gå vidare i sina försök med Jesper Olofsson, och säkert har sportchefen Fredrik Sjöström rätt många ytterligare namn i sin lilla bok. Eller … nu skrattar ni väl åt mig. Sådant har man väl i paddan, numera. Eller i telefonen. Lik förbaskat, många namn finns det säkert.

Fyndig forwardsförlängning, Färjestad.


***

Efter Lucas Raymond (Detroit) och Alexander Holtz (New Jersey), nu har New York Rangers knutit upp Frölundas Karl Henriksson. Det ska bli mycket intressant, tycker jag, att se om Rangers verkligen tycker Frölunda är bäst för Kalles utveckling. Jag är inte säker på det.
UPPDATERAT: Jo, tydligen. Kalle-snack här.

 

Rakapuckar.com bild


***

Växjö–Örebro, den semifinalserien ska jag strax tippa för minhockey.se.

Hur smart kontringshockey Örebro än spelade mot ett nästan Frölundanaivt Leksand, hur mycket jag än gillade Rodrigo Abols-kedjan och försvarsspelet  … jag känner att jag går med Växjö här, trots allt. 3–1.

Men Rögle–Skellefteå, vilken serie det där kan bli. Två lag som det sprakar om i offensiven, som spelar vuxen hockey, som inte bjuder på saker, som tvingar motståndarna att verkligen skapa av egen kraft,

Åh, det här ser jag fram emot. Massor.

Rögle såg ut som en miljon dollar mot Frölunda,  det sa knappt något alls givet hur det laget fullständigt kollapsade på i princip alla fronter.

Nu har Rögle plötsligt en motståndare. Hur bra är laget då? Spännande.

Skellefteå var illa ute mot Luleå, under 2–3 i matcher, under 0–2 i match 6 – men efter vändningen uppe i Norrbotten tittade man aldrig tillbaka.

Stundtals fick Luleå inte ens låna pucken i match 7.

Löjligt fräck serie att följa, Rögle mot Skellefteå, med match 1 och 2 nere i Ängelholm fredag/lördag (synd det bara är bäst av fem). 

Häng med, vettja …

Rakapuckar.com bild

***

Kommer snart – långt snack med en het ex-frölundait i Schweiz.

Kommer också snart – snack med den frölundait som var bäst (enligt mig) under säsongen. 

***

Göteborgaren Arvid Söderblom har saknats för Skellefteå i de senaste matcherna. Sjuk, enligt klubben.

***


***

Rakapuckar.com bild

   

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
32 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Julius, 3 veckor sedanSvara

  Och där kunde vi glömma Ejdsell, kvar i FBK 3 år till. Satan vilket lag dom får nästa säsong

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Mm, jag skrev om det i texten, att inte var det helt oväntat, inte. Men fortfarande visar ju Frölundas intresse att man lite grand förstått vad för spelartyper som saknas.

   Kommentar avatar
   Stora Norrland, 3 veckor sedanSvara

   Gomorron Henrik. Utan att peka med hela handen( absolut inte) så finns det en hel del för Frölunda indians att lära av AIK. Men dessa lärdomar måste ju givetvis Frölunda anpassas. I Skellefteå har vi fått lära oss att man, supportrar , sponsorer , ALLA berörda måste ha tålamod. Ingen ( utom möjligtvis plastlaget växjö) bygger en dynasti på en säsong. I Skellefteå älvdal finns bara AIK och Skellefteå Kraft, så när jag skriver att vi, människor i Skellefteå fått lära oss tålamod, så menar jag faktiskt det!! När junisar gör en vansinnespassning i egen zon( med kanske mål i arslet) så suckar vi på sin höjd, absolut inget buande( när publiken finns) eller hånade på Facebook. De , junisarna MÅSTE få ställa till det ibland. Ingår i deras utbildning helt enkelt. David rundblad var ett bra exempel på detta, när han dribblade som siste man och tappade pucken till en forecheckande motståndare. Vi suckade , ingenting annat. David är känd som " magic m Nr seven) Sedan är det väl ,kanske lätt att texta här, när AIK ifrån Skellefteå ska spela semi mot Rögle, men ingen, absolut ingen utom vår professor Erik F och klubben kunde ana att melker och per( som skrivit ett långt kontrakt med AIK) skulle komma hem i år. Men det finns en långsiktig plan för Skellefteå AIK, där spets ingår, visst , men där utbildning, utvecklande, utlåning av junisar till ha, allt detta ingår i den planen. Hoppas att Frölunda törs/ vill/ kan tänka långsiktigt. Ser fram emot hårda, tuffa duster mot indians till hösten. Förhoppningsvis inför publik. Ni , indians är lyckligt lottade med fullsatt skandinavium/ Frölunda borg när publik släpps på igen.!!!Försök att förvalta det .

   Kommentar avatar
   FBK-Fimpen, 3 veckor sedanSvara

   Pheeew... ja, det hade varit riktigt tungt att tappa en ur-värmlänning till VF. Men han hade gjort sig bra hos er, det är jag säker på :)

   Kommentar avatar
   Rambo, 3 veckor sedanSvara

   Vad vi behöver är några finnar a la Jantonen, Peltonen och Ruutu...

   Kommentar avatar
   Richard, 3 veckor sedanSvara

   Vem är Victor? Bra att FBK signar den snubben.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 3 veckor sedanSvara

  Har inte hunnit kommentera så mycket, bytt uppdrag och det är rätt mycket att ta in just nu :-). Men många bra och tänkvärda texter har det varit.
  Helt enig att Frölunda måste trycka på "reset" och starta om. Intressant vad det innebär i spelartruppen, vi är centertjocka och inte på ett bra sätt. Tveksam till att man förlängde MRO och Purre på så många år, inte ATT man förlängde utan mer antalet år.
  Tror nog att Rangers sätter Henriksson i AHL, det hade jag gjort. / Claes

  • Kommentar avatar
   Benji, 3 veckor sedanSvara

   Vi är inte nära att spela Skellefteås spel dom har ett mycket starkare lag fyllt med spelare som kan avsluta, tyvärr kan vi inte byta hela laget men hade säkert behövt åtminstone 5 bra forwards där minst 2 skall tävla i toppen på mål och poängligan. Samt 3 nya backar som kan hålla pucken och spela pp. Och givetvis en målvakt på över 91-92% kommer det ske? Givetvis inte så en trolig placering för nästa år 7-10 plats. Ser man fram mot en revansch och ett fullt Scandinavium? Inte direkt, tyvärr.

   • Kommentar avatar
    Robin, 3 veckor sedanSvara

    Nu behöver inte Frölunda precis titta på Skellefteå, finns också andra lag man kan ta lärdom av. Ex Rögle eller Växjö. Tycker Rögle spelar en sån där transatlantiska hockey som är intensiv och kreativa anfall. Svåra att stoppa.

     Kommentar avatar
     Robin, 3 veckor sedanSvara

     Och när det gäller Växjö då drar de ner på tempot på ett genialiskt sätt. Man styr match tempot för delas fördel och kontrollerar ingångarna.

     Kommentar avatar
     Mr X, 3 veckor sedanSvara

     Hellre Rögle då, då Växjö står för mer eller mindre samma dödgrävarhockey som Luleå. Effektivt långa stunder, men tråkigt att titta på. Skellefteås sätt att spela påminnner dock mer om vårt ursprungliga sätt, vilket kanske är lättare att "rekonstruera". Bättre avvägningar i hur man pressar, precis som vi gjorde tidigare innan vi började med operation huvudlös forecheck V 1.0.

     Kommentar avatar
     Manne, 3 veckor sedanSvara

     Ja, Växjö spelar väldigt tråkigt. Visst, effektivt men inte underhållande.

   • Kommentar avatar
    R. , 3 veckor sedanSvara

    Aldrig förstått entaktik, d v s köra på samma sätt hela tiden, enkelt att förbereda sig på/för, kunna spela på olika sätt beroende på har alltid varit min utgångspunkt

    • Kommentar avatar
     Nolte, 3 veckor sedanSvara

     4-2 till Växjö? Spelas inte semifinalerna i bäst av 5 matcher?

      Kommentar avatar
      Anna Agdestein, 3 veckor sedanSvara

      Jo, visst är det så... ;)

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

      Haha ... glömde i hastigheten. Tack.

    • Kommentar avatar
     Mattias, 3 veckor sedanSvara

     Rangers lär plocka över Henriksson. Lär ju inte få spela center i Frölunda och begränsat mer istid.
     Ett stort misslyckande att vi haft en talangfull duo i Raymond-Henriksson som dominerat i j-landslag i flera år men nyttan för oss varit marginell. Men ger väl lite NHL-pengar tillbaka. Alltid något.
     Apropå Skellefteå:
     De värvar Linus Karlsson, 21, vass målskytt i Karlskoga.
     Frölunda tydligen intresserad av tio år äldre Henrik Björklund i samma lag, enligt uppgift jag såg på Twitter (som verkade initierad).
     Har vi tappat det helt? Känns så. Det e väl inte en 30-åring från Hockeyallsvenskan vi behöver för att fylla 2-3 forwardsplatser.

      Kommentar avatar
      Lars, 3 veckor sedanSvara

      Enligt Sanny Lindström så är han allsvenskans bästa spelare

      Kommentar avatar
      E23, 3 veckor sedanSvara

      Björklund är en hårding och poångspelare. Kan tänka mig honom överglänsa några forwards i nuvarande trupp...

      Kommentar avatar
      Manne, 3 veckor sedanSvara

      Visst, Björklund är inte dålig. Dock är det inte vad vi behöver. Då måste man riva något kontrakt. Ta Franzén istället. Dock varit utlånad från Oskarshamn.

      Kommentar avatar
      Per, 3 veckor sedanSvara

      På den nivån vi letar alltså. Shit, nu blir jag orolig på riktigt.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

      Manne: Det är ju detta jag skrivit några gånger, Frölunda vet att man behöver få in några spelare som kan göra mål. När man fått det, beroende på hur många, beroende på om Friberg blir kvar, hur det blir med Mustonen, t.ex, då får man se: "Behöver vi låna ut, är det kanske något kontrakt som mår bäst av att rivas?" Inga konstigheter.

    • Kommentar avatar
     Petey, 3 veckor sedanSvara

     Rögle vs Skellefteå slutar 3-1 och Växjö vs Örebro 3 -0
     Logiskt resultat känner jag!
     Oavsett vilket spelsystem Frölunda spelar nästa år kommer dom behöva in minst 5 klass spelare i laget, annars kan säsongen sluta illa!

     • Kommentar avatar
      Peppe, 3 veckor sedanSvara

      En notabel skillnad är att Skellefteå kan skjuta högt..
      Frölunda har gjort ganska många matcher likvärdigt med Skellefteås igår med den stora skillnaden att dom istf 3 mål skjutit 5 skott i magplattan på motståndarmålisen.
      Trist att tappa Henriksson, dock så behöver vi rensa ur på centerpositionen om vi inte skall tappa fler unga duktiga lirare. Skall vi ha minsta möjlighet att vara med i toppen nästa år så måste alla spela på sin position. Inga centrar som forwards/vingar, vi behöver ha alla spelare på sin bästa position för att kunna konkurrera i toppen. Plus ett par spelare som kan skjuta...

      • Kommentar avatar
       Stora Norrland, 3 veckor sedanSvara


       Sorry, glömde att du Henrik driver en ännu bättre blogg än vad tom norran under chefredaktör novis gjorde.
       Idag har norran en betalning, jodå jag har enorma, men att göra en kommentar där är inte så lätt. Här är det inga problem. . Bara swicha, och skriva. Kommer en swich idag. Tack H

       • Kommentar avatar
        EDWARD 51, 3 veckor sedanSvara

        Varför inte - koppla åter på med en ny framtida fortsatt "Skellefteå-light" version? Vilket det också kallades för - den första gången.

        • Kommentar avatar
         Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

         Två saker.
         1. Ni får förstås gärna skriva att Frölunda behöver tre, fem eller 18 nya spelare, jag tänker inte argumentera emot, men det här att det inte ”räcker” med nytt spelsystem … det har jag ju aldrig påstått heller. Till och med skrev jag noga att Frölunda saknar klasspelare som Lindström, Berggren, Wingerli, att det är en viktig diskussion – men det är en ANNAN diskussion. Just här och nu tyckte jag det var passande att lyfta fram, lite efter kvart 7 i går, det faktum att Skellefteå skulle kunna vara en bra förebild för Frölunda – igen. Detta eftersom jag tagit upp att RR & Co behöver modifiera sitt spel. Okej?
         2. Jag har tidigare tagit upp faran med att ungdomar inte alltid utvecklas, att Jacob Peterson tvingades flytta till Färjestad, att unga nästan aldrig får spela center i Frölunda, att klubben slarvade bort en fin möjlighet genom att inte från start testa Kalle Henriksson (c) och Lucas Raymond (hfw). Men två saker i skallen är viktigt att kunna hålla. OM Frölunda skulle kunna vinna dragkampen om Henrik Björklund, en bevisad skarpskytt på allsvensk nivå, så måste ju inte det vara fel bara för att han fyllt 30. Två tankar i huvudet ÄR viktigt, vill jag hävda.
         Tack.

          Kommentar avatar
          Mattias, 3 veckor sedanSvara

          Att värva en 30-åring från allsvenskan behöver inte vara fel för en del klubbar. Men för Frölunda som nästan har full trupp och en redan åldersstigen trupp tycker jag det känns helt fel. Men här kan man ju ha olika åsikter. Tycker också att det är talande att Skellefteå tar en i princip lika vass målskytt från samma lag. Som är tio år yngre och kan utvecklas.

          Kommentar avatar
          Benji, 3 veckor sedanSvara

          Men det är ganska uppenbart att vi inte kan köra deras spel då vi inte har material för det! Och att köra någon lightversion går inte då SAIKs spel bygger på ett totalspel där det verkligen krävs att man har en trupp för spelet. Frölunda kan inte styra matchen med sin spelidé som det är nu. Det är väldigt tydligt i år att de 4 i semi har dom klart starkaste trupperna möjligtvis att FBK är en missräkning men annars är det väldigt tydliga finallag

        • Kommentar avatar
         #18, 3 veckor sedanSvara

         Min uppfattning är att orken kommer fälla avgörandet mot Rögle. Kanske 3-2 i matcher till Rögle, men jösses så SAIK har kommit ihop sig sen femte matchen mot Luleå. Jag håller förstakedjan med Lindholm (vilken stark spelare) Melker Karlsson (riktigt tung att möta) och Jocke Lindström (mean streak och klinisk precision förenat) som varandes kanske seriens bästa lina när de spelar på den här nivån. Det blir något för Gelinas och Seider att bita i. I den andra serien tror/hoppas jag att Örebro kan komma att överlista Växjö. Växjös temporeglerande hockey kan/får inte vara stilbildande för svensk hockey. Måste avslutningsvis hylla Bulans intervju efter uttåget igår. Inga undanflykter. Inget gnäll. Konstaterade bara att 1) Laget gjorde sitt bästa och 2) Klubben har hållit hårt i slantarna i år och 3) de gick på en tunn trupp vilket sammanfattningsvis betydde att de gav SAIK en match men inte räckte till. Ser man på, det är inte ofta man får tillfälle att berömma Bulan, men jag antar att när fan blir gammal så blir han religös.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

          Samma känsla om Bulans intervju.

        • Kommentar avatar
         Jonas Röglesnack, 3 veckor sedanSvara

         Ursäkta, men vad var det för "fyndigt" med Färjestads Ejdsells-klipp..? Kändes mer 70-tal än 20-tal, om du frågar mig.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

          Smaken är som ... ;) Jag tycker det är kul när man gör något extra för sina fans. Mest så.

          Kommentar avatar
          Jonas Röglesnack, 3 veckor sedanSvara

          Helt ok! Hade bara lite svårt att se "fyndigheten"...

        • Kommentar avatar
         Danne, 3 veckor sedanSvara

         Håller med dig HL, i ditt resonemang kring Frölundas sätta att spela "presspelet". Har sagt det sen förra säsongen; det hämmar offensiven och kreativiteten. Att åka och jaga som bålgetingar sliter och när man därefter måste ta hemjobbet vid, oftast, spelvändning, så är man helt slut när väl pucken vinns och VF vill gå på kontring. Oftast leder det då till att man snabbt söker Röd och dumpar puck för byten. Så ofattbart destruktivt. I min bok har det dödat intresset för Frölundas matcher. Känner ingenting numera. Ingen längtan, ingen nerv, nästintill likgiltig inför nästa säsong.
         Så fruktansvärt trist för mig som både spelat, tränat och följt VF sen 80 talet. (Tränat juniorelit, inte Frölunda, om det missuppfattades). Jag älskar hockey i allmänhet med VF i synnerhet. Men nu.. bryr mig inte om VF knappt. Spelet dom bjuder på är under all kritik!

          Kommentar avatar
          Manne, 3 veckor sedanSvara

          Känner likadant. Den där nerven som alltid fanns där tidigare, nervositeten osv är helt borta nu. Man skrek vid mål, hängde liksom med på ett helt annat sätt. Nu tittar man med ett öga bara, ofta.

          Kommentar avatar
          Per, 3 veckor sedanSvara

          Ja, tyvärr är det ju så. Man vet vad man får. Och det man får suger.

        • Kommentar avatar
         Jan Westerberg , 3 veckor sedanSvara

         Jag är oerhört spänd för att se vilken målvakt som kommer till Frölunda till nästa säsong. Hoppas på en riktig toppenmålvakt. Är dock rädd för att det blir något annat, en budgetlösning.

         • Kommentar avatar
          Patrik L, 3 veckor sedanSvara

          Henriksson har väl kontrakt med Frölunda även nästa säsong?
          Då spelar han här om han inte tar en tröja i Rangers och det tror jag inte han gör AHL är uteslutet då han inte är draftad i första rundan. Rangers kan inte bestämma var han spelar i SHL de kan önska men inte bestämma.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

           Stämmer. Samtidigt så vet jag inte hur kul det är för Frölunda att fortsätta använda en center som vinge om både denne och NHL-klubben har åsikter emot. Så ... vi får se lite, tror jag. Men visst har du rätt i princip, Rangers kan inte bestämma mer än att de kan spela Kalle i NHL, givetvis. Om inte måste han erbjudas Frölunda före AHL.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

           La ut text nu, beskedet för dagen är att Rangers, Kalle+agent och Frölunda är överens om ännu ett år i SHL med Frölunda.

         • Kommentar avatar
          E23, 3 veckor sedanSvara

          Rögle kommer ta saikserien lätt. Växjö kan faktiskt få tuffare mot öik, de senare har grymt momentum.

          • Kommentar avatar
           Manne, 3 veckor sedanSvara

           Sånt där skulle Frölunda aldrig lägga ut. Ibland är man på rätt ställe vid rätt tillfälle...
           För "fint" för det.

           • Kommentar avatar
            FBK-Fimpen, 3 veckor sedanSvara

            @Henrik: vet du varför VF är så sugna på Jesper Olofsson? Jag kanske har missat något, men tycker inte att han var särskilt tongivande iaf när han var i FBK. Borde man inte leta efter ännu vassare spets med de svagheter RR och Sjöström identifierat och samtidigt så få öppna platser inför nästa säsong..?

             Kommentar avatar
             Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

             Jag tycker nog att Jesper är en spelartyp som Frölunda behöver, plus att min känsla är att han kan göra mer än han gjorde/fick chansen göra i FBK. Jag ser utveckling här. Han går rätt bra i Bern – så LÅNGT ifrån säkert att Frölunda vinner den här kampen. Sedan är Jesper Olofsson givetvis inte den ende spelare Frölunda vill ha in, klart med Spacek, och på önskelistan finns fler. Så summa summarum är JO-intresset inte så underligt.

             Kommentar avatar
             FBK-Fimpen, 3 veckor sedanSvara

             Ok, tack för svar och att du delar din syn. Vad var det du skrev..? Smaken är som... ;)

           • Kommentar avatar
            Rambo, 3 veckor sedanSvara

            Vad vi behöver är några finnar a la Jantonen, Peltonen och Ruutu...

            • Kommentar avatar
             Farfar, 3 veckor sedanSvara

             Det är nu slutspelet börjar, synd att det inte är 7 matcher....men det är väl Mifs o Bifs Covid-timeouter som varit viktigare än Svenskt mästerskap. Rögle går in med fullt MAG. Inga skador bara lite solrpdnad och ngn finne på näsan på en ung back.

             • Kommentar avatar
              Mattias, 3 veckor sedanSvara

              Ibland hoppas jag och tänker att det är så här "enkelt", att Frölundas spelmodell faktiskt funkar.
              De hade bäst corsi i SHL och borde - sett till chanser - gjort 38 mål till.
              - Tre nya forwards som tillför målskytte och kreativitet
              - En defensiv backklippa som leder försvaret.
              - En betydligt bättre målvakts- och försvarsspel.
              Det kan funka. Laget har väl känt att de haft förtvivlat svårt att göra mål i kombination med att det är darrigt bakåt. Då blir det hopplöst.
              Jag killgissar för övrigt att Frölunda tidigt gjorde klart med en mer orutinerad målvakt - typ Myrenberg i Västerås - men nu fått lite panik få det finns stora frågetecken kring Rubin.

              • Kommentar avatar
               HL, 3 veckor sedanSvara

               Ser inget vidare ut inför nästa säsong. Problemet är att man sitter fast med för många kontrakt med för svaga spelare. Hoppas Henriksson försvinner i alla fall. Raymond också. Borde dessutom bryta kontakt med mediokra backar och forwards. Värva spets och justera spelsystemet.

                Kommentar avatar
                Richard, 3 veckor sedanSvara

                Tror faktiskt att också att vi behöver städa lite bland några kontrakterade spelare. Har oerhört svårt att se Lundqvist i stor roll. Inte om sådana spelare som Henriksson,Torgersson, Söderblom ska satsas ordentligt på Det känns lite som Lasu eller Lundqvist och inte båda. Goa gubbar. Men tror verkligen vill måste vara obekväma. Likväl att se över ledarstaben, vad kan göras där? För lätt att läsa oss? Någon typ av backup plan efter motstånd? Tycker RR ska vara kvar och tror inte på headcoach byte.

              • Kommentar avatar
               Kjelle, 3 veckor sedanSvara

               Vore ju roligt om Frölunda kunde vara ledande någon gång och inte bara följa efter andra! Men har man ingen egna idéer så får man väl härma andra.....

                Kommentar avatar
                Marlowe, 3 veckor sedanSvara

                Det gäller väl att hitta det bästa spelsystemet och om andra lag har det, så bör väl inte det vara ett skäl till att välja ett sämre? Dessutom handlar det om att få systemet att fungera med spelarna och kunna anpassa det efter deras kapacitet, inga lag kommer att spela exakt likadant. Det tillkommer taktiska överväganden, flexibilitet i systemet, med mera. Det är det som väl är diskussionen här på sajten, just nu. Inget är helt nytt inom hockeyn, det finns en lång tradition och alla kollar på alla. Frågan är vilken väg man ska välja.

                Kommentar avatar
                Per, 3 veckor sedanSvara

                Frölunda har försökt vara ledande med det nuvarande spelsystemet samt medelmåttor i mål. Gick ju sådär va.

              • Kommentar avatar
               Anders, 3 veckor sedanSvara

               Tror inte du fattat hur bra Rögle är just nu!
               SAIK kommer säkert kunna göra det intressant och kanske spännande men då måste dom upp på en helt annan nivå än mot Luleå.
               Rätt söker på att Rögle knäcker dom.

               • Kommentar avatar
                Hubbe, 3 veckor sedanSvara

                Spelar SAIK,som dem gjorde mot Luleå... så ser jag dem som Svenska mästare. Man (drömde) när VF spelade på detta sätt. Längtar till FINALEN.

                • Kommentar avatar
                 Marlowe, 3 veckor sedanSvara

                 Om Frölunda har något intressant på G, så har de hittills lyckats mörka det väl. Om man ska vänta in vilka spelare som eventuellt lämnar, som Henriksson, så riskerar man hamna på efterkälken vad gäller förstärkningar, som under den gångna säsongen, när det inte fanns någon passande, enligt Sjöström. Det är viktigt att noga analysera vad som gick fel i år, men det hindrar inte att man agerar, redan nu. Behovet av målskyttar och målvakt lär inte minska.

                 • Kommentar avatar
                  Richard, 3 veckor sedanSvara

                  Rögle tar kanske 2 matcher men inte mer. De har för tröga backar. Vi kunde inte sätta dem på prov då vi saknade 0 kreativitet och inspel bakom dem. Det som talar emot SAIK är att Lindwall måste komma upp i Rifalk nivå!

                   Kommentar avatar
                   Dif -fans, 3 veckor sedanSvara

                   Philip: Skełlefteå har Söderblom också. Och han är ett snäpp bättre än Lindvall.

                   Kommentar avatar
                   Dif -fans, 3 veckor sedanSvara

                   Philip: Skełlefteå har Söderblom också. Och han är ett snäpp bättre än Lindvall.

                   Kommentar avatar
                   Dif -fans, 3 veckor sedanSvara

                   Philip: Skełlefteå har Söderblom också. Och han är ett snäpp bättre än Lindvall.

                 • Kommentar avatar
                  Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

                  Tror rögle tar det med 3-0 eller 3-1.

                  • Kommentar avatar
                   Philip Lindberg, 3 veckor sedanSvara

                   SAIK är fortfarande ett bandylag från Sandviken... Lite som att läsa om "Serieseger" "femmor" etc.....det kryper lite i en

                   • Kommentar avatar
                    Anders, 2 veckor sedanSvara

                    Visst SAIK ligger närmare Frölunda så kanske naturliga valet men annars borde man titta på Rögle.


                    Lämna en kommentar