Hjälp mig gärna med frågor till Frölunda


► I morgon fredag bjuder Frölunda in till pressträff.
► Vad vill ni veta? Berätta.
► Hockeyfredagen fortsätter förresten hett, men snarare i Blekinge än i Småland. Dags för Erik Karlsson att bli SHL-spelare igen?

Rakapuckar.com bild

EFTER FÖRLUSTEN MOT Malmö i kvartsfinalen har det varit lite silenzio stampa-läge på Frölunda, utöver offentliggörandet av nyförvärven Gustav Lindström och Viktor Ekbom.

Sportchefen Fredrik Sjöström har haft samtal med spelare och ledare, utvärderat, kört lite debriefing, låtit snacket om Adam Almquist och Jan Mursak förbli okommenterat, men fredag runt lunch är det dags.

Fredrik Sjöström på plats.

Roger Rönnberg på plats.

Träffar media i morgon, Fredrik Sjöström och Roger Rönnberg, Frölundas sportchef och tränare.


En del frågor är förstås givna, som vad utvärderingen gett för svar, vad som gick fel i slutspelet, vad som kan göras bättre, vilka misstag man kan lära av, vad insatsen mot Malmö får för reella konsekvenser, om någon med kontrakt tvingas lämna … och så vidare.

Men det här är ert lag, så har ni tankar och funderingar – skriv i kommentarsfältet nedan.

Med respektfull ton. 

Inget trams om ”clowner” och dylikt. 

Tack.

Inga läsarfrågor likt jag ställde till Jan Mursak, mer att ni gärna får dela med er av era åsikter och frågeställningar så ni känner att ni verkligen har chansen att påverka, därmed har jag också med mig ett större batteri av frågor.

Okej? Bra. Jag kommer inte att svara på något här inne, det förstår ni säkert, men jag läser allt, tar med mig allt till min skalle, och så se vi i morgon fredag vad som kommer ut av det.

Rakapuckar.com bild

***

I eftermiddag träffar ni en Kungsbackakille som vill ha SM-guld innan han sätter sig på flyget till Kanada. Lätt att lista ut vem, va?

***

Jag kör vidare, som ni säkert sett, med rakapuckar.com, även om den rena matchbevakningen av Frölunda tog slut när laget stod på öronen i Malmö på skärtorsdagskvällen.
Laget kunde inte återuppstå. Men jag var rätt snabbt tillbaka.
Därför påminner jag igen, gamla som nya läsare:
Sajten har några fina samarbetspartners, men för att den ska leva krävs att ni läsare betalar för er.
1 kr/dag, 30 kr/månad. Inte dyrt, känner jag. Men värt pengarna, hoppas jag ni känner.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

***

Jag är kvar i Malmö där jag såg Växjö 3–0-vinna i går och koppla 2–0-grepp i semifinalserien. I krönikan för HockeyNews.se skrev jag 

En sak för Malmö att komma in på mål och vinna kamperna mot ett Frölunda ur balans, en helt annan att göra det mot stora, starka Växjö. 

Efter att Tuomas Kiiskinen gjort 1–0 stängde Växjö butiken i princip helt och hållet.

Rakapuckar.com bild

Det var inte vackert, det var inga Jimmie Ericsson-frimärken i vardande, men det var grymt imponerande.

Alldeles för enkelt att säga att Växjö är så mycket större och tyngre än Frölunda, däremot mycket smartare och bättre.

Allt sitter inte i kilon hos spelare. Mycket finns i skallarna också.

Malmö hade sin chans i går, två finfina power play i matchens sprakande inledning, om inte Växjömålvakten Viktor Fasth storspelat där och då kunde vi mycket väl haft 1–1 och en rafflande fortsättning, större än så är inte marginalerna i hockey.

Men nu … går inte Växjö till final lovar jag att äta en hel bit sushi. Om någon annan betalar för den.

***

Raffel har vi däremot i Karlskrona i morgon. Jonathan Dahléns Timrå har hämtat upp 1–3 till 3–3 och vill fullborda vändningen, sno en SHL-plats.

Massor med C More-miljoner i potten.

Jösses, det blir en match att se fram emot, gissningsvis mer ångest i Karlskrona, mer förväntan i Timrå.

Ex-frölundaiten Erik Karlsson (Dahléns center) har chans att bli SHL-spelare igen, andremålvakt bakom Henrik Haukeland är förresten förre Frölundajunioren Victor Brattström. Inget spel i den här serien, men 21-åringen fick 15 matcher i grundserien med fin statistik: 91,90 i räddningsprocent och 1,93 i insläppta i snitt.

Det var Brattström som Frölunda släppte för två år sedan för att mer satsa på Arvid Söderblom om jag minns rätt.

***

Ni minns säkert den här texten för någon vecka sedan, att det lutade åt att Buffalo Sabres skulle ha störst chans, bäst odds, att sno åt sig Rasmus Dahlin.

Rakapuckar.com bild

Nu är det även matematiskt klart att Sabres blir sämsta lag i NHL och därmed har störst procentuell chans (18,5) att få välja först i sommarens draft där ju Dahlin kommer gå som nummer 1.

Colorado Avalanche håller kvar den sista slutspelsplatsen i väst. Tack, Chicago Blackhawks, för att ni vände mot St Louis Blues i natt; tack, tack, tack.

Hoppet om mer Nathan MacKinnon lever.

***   

Här är kvinnan sov jag med i natt. Nog är det väl Bonnie Tyler, eller är jag helt ute och seglar? Lost In France, kanske?


***

Snackade med Daniel Rahimi i går för HockeyNews.se-krönikan, med Dennis Rasmussen för en senare text, båda tackade och tog i hand.

Menar inte att de är unika, snarare tvärtom.

Hockeyn är fantastisk enkel på det viset, det är lättjobbat, smidigt, fullt av professionella människor.

Sedan är pressfiket i Malmö alldeles utmärkt.

Och hör sedan, KvP-Elisabeth … 

***

Inte ens 8000 som gav Malmö sitt stöd i går, 7724 var sämsta siffran i slutspelet efter 8130, 9515 och 12 150 mot Frölunda.

Det är skumt det här med första hemmamatchen i en av bäst av sju-serie, folk sparar sig till andra eller tredje. Men på söndag kan ju allt ta slut för Malmö, laget hade behövt publiktrycket och hjälpen det ger i går. 

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
68 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Philip Steingrüber, 2 år sedanSvara

  Vill veta hur Frölunda ser på att man år efter år har så här stora problem med effektivitet. Inte direkt första gången vi åker ut trots stort spelövertag.

  • Kommentar avatar
   generalen , 2 år sedanSvara

   jag undrar om roger kommer fortsätta med "4 producerande kedjor" tänket eller om han går tillbaks till de mer traditionell beprövade sättet med tex "checking line "

   • Kommentar avatar
    Leon, 2 år sedanSvara

    Kommer både JG och JM stanna, eller blir det något nyförvärv på målvaktssidan?

    • Kommentar avatar
     Eric, 2 år sedanSvara

     Vad hände med pardy?

      Kommentar avatar
      Christian, 2 år sedanSvara

      Här skulle jag också vilja veta mer om vad som hände?

      Kommentar avatar
      Christian, 2 år sedanSvara

      Här skulle jag också vilja veta mer om vad som hände?

    • Kommentar avatar
     Patrick, 2 år sedanSvara

     Känner att tappet av Ehn kommer påverka en hel del. Hur tänker de att ersätta där? ( fråga om de tänker erbjuda Purre plats igen )
     Farten måste in igen och muskler i backbesättning. Tankar?

     • Kommentar avatar
      Nike, 2 år sedanSvara

      Vill ha tillbaka mer spelare med Frölunda i grund och botten, som Lasu, Purre, Flugan, Stålberg, Tömmernes. Finns de sådana spelare som inom det närmsta kan vara påväg tillbaka till föreningen? Varför insåg man inte riktigt vikten av vad dessa spelare betyder, som när Christoffer Persson eller Patrik Carlsson fick lämna?

       Kommentar avatar
       Johan L , 2 år sedanSvara

       Detta är intressant tycker jag med. Känner de att de övergav lite idén med folk från gbg. RR sade väl om Ekbom att han är från "området". Men det är ju inte riktigt samma sak. Behövs fler med "ordentlig" anknytning?

       Kommentar avatar
       Niklas, 2 år sedanSvara

       Mycke bra fråga? Och varför lyfte man inte upp Ehn å gav han mer ansvar

     • Kommentar avatar
      Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

      Det var ju inte bara i slutspelet det gick fel, större delen av säsongen fick de KÄMPA för att få ihop laget, lärde sig inte "läxan", följde inte spelidén.
      Måste man inte ha en plan B då?
      Tycker de att balansen mellan unga och erfarna spelare var tillräcklig? Eller är det något att försöka ändra på till nästa säsong?

      • Kommentar avatar
       Patric Agblad, 2 år sedanSvara

       Hur ser Roger på sin egen roll under matcherna. Att han är duktig på att utveckla spelare vet vi, men att få dem att prestera max när det gäller tycker jag inte att han har lyckats med på samma sätt som många kollegor. Kan man tänka sig att tränaren som ska in till nästa säsong är mer av en matchcoach för att få en till dimension?

       • Kommentar avatar
        Jan Westerberg , 2 år sedanSvara

        Jag skulle gärna se Erik Karlsson (d.y) i Frölunda igen, gärna hans bror också, Anton.

        • Kommentar avatar
         Ozze, 2 år sedanSvara

         3frågor till Sjöström/Rönnberg : 1) Anser man att man kan vinna allt man ställer upp i med en första målvakt som ligger på en räddningsprocent på under 90 i samtliga turneringar? Knappast en tillfällighet. 2) Varför har man inte efterliknat den spelartrupp som vann CHL och SM guld 2016, när man byggt sitt lag? Jämför man spelare med spelare har man tappat mycket i det som gjorde laget framgångsrikt då. Då menar jag i spelartyper man hade då. (Inte namn) 3) Varför har man haft så stora problem i hemmaspelet när mycket folk varit på plats? Tänker storamatcher ,FBK, HV, FBK igen, Skellefteå. Man fick stryk nästan alla dessa matchen inför fullt hus. Klarar inte spelarna man har pressen här?

          Kommentar avatar
          N, 2 år sedanSvara

          Fast fråga 2. Dom försöker säkert efterlikna och hitta spelare som är stöpta i den formen , men det är samtidigt inte lätt att få utveckling på alla individer i samma utsträckning som Fantenberg , Lehkonen, Johnsson , Tömmernes , Sundström fick. Man försöker säkert, men alla år kan kan man ju heller inte lyckas med rekryteringarna till hundra procent.

        • Kommentar avatar
         Anders V, 2 år sedanSvara

         Hej Lehman
         Är en supporter som följt Frölunda på ca 800 matcher i Scandinavium plus tv (borta)
         Vill nu ha svaret efter den misslyckade säsongen.
         Målet sagt av Frölunda är ju att vara en av Europas bästa klubbar.
         Vad blir målet 18/19?
         Och hur ska ni nå ditt?
         Enkelt och rakt eller hur?
         Vi var ju ett helt gäng som redan innan säsongen såg hur backbesättningen såg ut. Nu måste det enligt mig byggas bakifrån, offensiven börjar ju där...

         • Kommentar avatar
          Niklas Nilsson, 2 år sedanSvara

          Varför har man så enormt svårt att komma in på mål, ha folk som skymmer?

          • Kommentar avatar
           Mattias, 2 år sedanSvara

           Jag tycker en relevant fråga är vad som hände med "Hjärta för klubben-tänket". Var väldigt viktigt för 2-3 år sedan, men man hör inte så mycket kring det nu längre. Spelare som brinner för klubben och är villiga att offra övre tandraden för Indianen på bröstet.

           • Kommentar avatar
            Mikael , 2 år sedanSvara

            Vad som hände i slutspelet? Jag måste nog påstå att det sett ganska knackigt ut under stora delar av säsongen.... sen att det blev mycket tydligt för den stora massan i kvarten!
            Tänket med att ödsla tid och energi på spelare som bara har ETT mål att komma vidare ut i världen, hur ska man få en kontinuitet och klubbkänsla där?
            Tränar man bort ALL spelglädje och kreativitet??? Se Mursak, Musten mm. Kommer in och öser in mål, när spelsystemet sen satt sig NADA!
            Är det för uppstyrt?
            Sen en annan fråga jag skulle vilja ha svar på, hur fan kan man pissa på sina fans? Man orkar inte ens åka bort å tacka klacken efter vissa matcher!! SKÄMS!
            Tyvärr är ju läsningen HÄR det som vart denna säsongs behållning. Lol.
            Någon som kan svara på varför spelarna visar ABSOLUT noll engagemang och djävlarnamma, malmöspelarna står i båset, VF sitter å hänger med slokande huvud.
            Sätter in några spänn nu

            • Kommentar avatar
             Janne, 2 år sedanSvara

             Vilka spelare i juniorleden ser ut att kunna få vara med om att få tävla om speltid 2018/2019?
             Finns det några guldkorn som kan glädja oss under de kommande åren? Vilka i sådant fall.

              Kommentar avatar
              Matte , 2 år sedanSvara

              Janne - HL stödjer gärna denna fråga.

            • Kommentar avatar
             Nolte, 2 år sedanSvara

             Hej HL! Skulle vilja ställa en fråga angående ledarskapet och drivet i gruppen. Tidigare år har RR sagt ”Jag behöver inte säga något i pauserna knapppt, vi har Joel/Lasu med flera som säger till när dom inte är nöjda. Nu är det svårt för mig som utomstående att veta hur det ser ut i omklädningsrummet, men känslan är att Joel va väldigt ensam den här säsongen i det avseendet, ingen mer naturlig ledare som drev på? Minns att Lasu la ut en video någon säsong där han och kanske framförallt Joel va gubbgriniga på varandra på träningen, vem kunde Joel sparra med i år? Får för mig att Patrik Carlsson inte va prioriterad att ha kvar till stor del för att han inte tog så mycket plats och va en pådrivare verbalt? Så för att konkretisera det, fanns det tillräckligt med tjuriga vinnarskallar i årets trupp? Blev ju ramaskri när MRO visade känslor för det va inget vi hade sett tidigare under säsongen direkt.

             • Kommentar avatar
              Philip Steingrüber, 2 år sedanSvara

              Tycker verkligen det behövs, det finns ganska enkla saker man kan göra för att ge sig själv bättre möjligheter som inte görs idag. T ex sätta in offensiva spelare vid offensiva tekningar, det var MÅNGA gånger under matcherna mot Malmö som Ehns kedja fick ta offensiva tekningar istället för Mursaks/Joels. Det är som sagt ingen rocket science, bara att låta spelarna göra det dom är bra på.

              • Kommentar avatar
               Rallyclay, 2 år sedanSvara

               Stora frågan är ju varför man inte fick ihop gruppen på hela säsongen? Fick aldrig känslan av att man drog åt samma håll och bet ihop när det blev jobbigt. Jag kanske har helt fel känsla och de som arbetar med gruppen varje dag kanske kände något annat. / Claes

                Kommentar avatar
                Fredrik Björck , 2 år sedanSvara

                Detta tycker jag också är intressant som jag påpekade igår.

              • Kommentar avatar
               Supporter , 2 år sedanSvara

               Hur motiverar dom att klubben ska fortsätta betala lön till odugliga Pontus Westerholm?

                Kommentar avatar
                Rw, 2 år sedanSvara

                Det vill nog alla fans ha svar på, ingen som vill ha kvar honom... Men den frågan kommer inte ställas :/

              • Kommentar avatar
               Niklas, 2 år sedanSvara

               Hade bara en fundering på hur de ser på den stora spelaromsättningen år efter år? Har ingen koll exakt men känns som ett par hela lag på 4-5 säsonger...Kanske ska vara så?

               • Kommentar avatar
                Janne, 2 år sedanSvara

                Kommer man att bryta ngt eller några kontrakt för att få in spelare eller spelartyper som man ev. behöver eller anser man att man har det lag som krävs för att uppfylla målsättningen genom att ersätta flyktade spelare med egna juniorer och värvningar?
                Ett annat sätt att formulera frågan är: Vad anser man behöver förändras i spelartrupp eller ledning för att kunna gå hela vägen kommande säsong och uppfylla de höga målsättningar man har?

                • Kommentar avatar
                 Eric, 2 år sedanSvara

                 Blir inget CHL nästa säsong(antar jag), kan vara skönt att få fokusera på SHL, hur ser dem på det?
                 Hur tänker dem givet offensiven och den våldsamt låga effektiviteten och utdelningen de senaste åren? Sedan guldåret har samma metod använts, samma spelövertag, samma massiva mängd skott: men inget går in längre (sett i skott per mål). Tankar där? Är spelarnas kvalitet för låg? Är det träningen? Övningarna? Coachandet?

                  Kommentar avatar
                  MikaelN, 2 år sedanSvara

                  Blir CHL spel säsongen 18/19. 3dje-platsen såg till det.

                • Kommentar avatar
                 MikaelN, 2 år sedanSvara

                 Undrar om det kom som en blixt från klar himmel för FHC att Mursak troligen kommer att lämna?
                 Det har ju funnits halmstrån av indikationer på att han kunde tänka sig att stanna för stans skull.
                 Sen funderar jag på vad som är tyngdpunkten för nästa säsongs spelartrupp, att satsa från egna leden i kvantitet och att spetsa lite för kvalitet?

                 • Kommentar avatar
                  DD, 2 år sedanSvara

                  Intressant att höra utvärderingen. Mina spontana tankar:
                  Joel håller inte som förstacenter. Behöver fler färdiga spelare. Behöver en PP QB. Har man insett behovet av detta? Kommer man bryta några kontrakt? Har man tagit utvecklingstänket för långt? Ökar spelarbudgeten nästa år? Hur ska man kunna locka ”hem” spelare såsom Flugan och V Stålberg? När presenteras det fler nyförvärv? Gör man ett plusresultat? Varför förvaltar man spelövertag och målchanser så dåligt?

                  • Kommentar avatar
                   Andreas, 2 år sedanSvara

                   Jag undrar om det inte vore läge att plocka tillbaka Petter Carnbro, tror hans analyser är väldigt viktiga.

                   • Kommentar avatar
                    Lars, 2 år sedanSvara

                    Har nämnt det åde gär och i någon diskussion vi hade utanför Scandinavium. Det är kännt att frölunda tränar mest och hårdast vad gäller fysiken. Från den gågna säsongen verksr det som att det mentala inte varit på plats alla gånger. Då man sett att de tappar disciplinen med både att följa spelplanen och dumma utvisningar. Tänker de lägga mer energi på den mentala träningen för att kompensera detta. Så en spelare orkar mentalt att genomföra en hel match?

                    • Kommentar avatar
                     Lars, 2 år sedanSvara

                     Har nämnt det åde gär och i någon diskussion vi hade utanför Scandinavium. Det är kännt att frölunda tränar mest och hårdast vad gäller fysiken. Från den gågna säsongen verksr det som att det mentala inte varit på plats alla gånger. Då man sett att de tappar disciplinen med både att följa spelplanen och dumma utvisningar. Tänker de lägga mer energi på den mentala träningen för att kompensera detta. Så en spelare orkar mentalt att genomföra en hel match?

                      Kommentar avatar
                      Matte , 2 år sedanSvara

                      Även ren skill träning...

                    • Kommentar avatar
                     Kalle Kula, 2 år sedanSvara

                     Kul att vi får chansen att bidra med frågor.
                     Det första jag skulle vilja ha svar på gäller utvecklandet av spelare. Vilken kvalitet krävs på övriga spelartruppen för att det ska gå att utveckla individuella spelare och hur många så kallade utvecklingsspelare kan man ha i laget? Är det rimligt att gå in i en säsong där det är en förutsättning för framgång att 5-6 spelare tar stora utvecklingskliv?
                     Den andra gäller kontinuitet. Hur ser man på att det i nuläget bara är fem spelare (inga backar) kvar från guldlaget 2016? Varför har man misslyckats med att behålla och bygga en grundstomme och vad får kontinuitet kosta?
                     Slutligen så skulle det vara intressant att höra på hur de ser på att spelare åker fram och tillbaka till Nordamerika för olika träningsläger och tillhörande osäkerhet ifall de kommer hem igen samt hur det i så fall påverkar lagbygget och säsongsförberedelserna?

                     • Kommentar avatar
                      Anders L, 2 år sedanSvara

                      En undran varför vi i flera år har påtagligt svårt att hantera ett defensivt spelande lag?

                      • Kommentar avatar
                       Martin , 2 år sedanSvara

                       Vikten av att ha en Mike Weber i laget är tydlig efter hans stora avtryck under ett fåtal matcher. Är det Viktor från Örebro som ska ta webers roll eller fyller man på med en till större och stabilare spelare?

                       • Kommentar avatar
                        Carl Magnus, 2 år sedanSvara

                        Är det en strategi för klubben att värva uppåtgående unga spelare, och sedan skicka dem vidare, har klubben väldigt goda kontakter med NHL, är Frölunda en samarbetspartner till vissa NHL klubbar, även i år skickar väl Frölunda mest spelare till utländska ligor från SHL, ganska viktig fråga för klubbens framtid, jag kan nog tycka att det är lite farligt, bygget får ju inte raseras av ett för nära samarbete med NHL

                        • Kommentar avatar
                         Lövet, 2 år sedanSvara

                         Här kommer några frågor från mig.
                         Kommer man fortsätta försöka anpassa spelare til nuvarande spelsystem eller kan man tänka sig att anpassa spelsystem mot den typ av spelare man förfogar över?
                         Kommer man att sänka målsättningarna för att ge plats för fler unga utvecklingsbara spelare?
                         Vad gör man för att få en mer dynamasik ledning som kan få alla spelare att dra åt samma håll?
                         Hur ser man på långa respektive korta spelarkontrakt? Detta med tanke på att ett antal värvingar som varit mindre lyckade sitter på långa kontrakt samt att en del lyckade värvningar försvinner eftet en säsong.

                         • Kommentar avatar
                          John, 2 år sedanSvara

                          1: Är ambitionen kommande säsong att ha ett bättre lag än i år?
                          2: Försvarspelet och målvaktsspelet har varit dåligt i snart två år, vad beror det på och vad vill man göra år det?
                          3: Hur ska man bygga pp utan att göra sig helt beroende av Lasch?
                          4: Varför inte offentliggöra lönerna?
                          5: Kommer man även i framtiden att bygga laget på nyckelspelare som kan försvinna till slutspel? Typ Lias.
                          6: Förstår Frölunda att fansen blir förbannade när föreningen har uttalad ambition att vinna allt när laget är betydligt sämre än många andra lag?
                          7: Vad är viktigast, att vinna guld eller utveckla spelare?
                          8: Hur stor är lönebudgeten jämfört med andra lag? Topp fem, mitten eller i botten.
                          9: Alla ekonomer är överens om att regeringens överskottsmål är fel, man ska inte gå pluss varje år. På sikt gäller nollläge. Trots denna insikt vill Frölunda gå med överskott varje år. Är man då inte rädd att tappa fans eftersom man inte kan köpa spelare som de andra lagen?
                          10: Är det bara spelares kontrakt som kan brytas eller gäller den hårda linjen även tränare och inköpsansvarig? Tänker på Lundeskog, Martin och Sjöström som ju varit allt annat än framgångsrika.

                          • Kommentar avatar
                           Patrik, 2 år sedanSvara

                           1. Var är gubben som bor framför mål ala Joey Crabb.
                           2. Varför sker 1-2 meters passningarna i uppspelet? Man får press på sig i uppspelet och då passar man 1-2 meter till nästa gubbe som är i samma press! Och vad gör den gubben 1-2 meter bredvid? Varför drar han inte isär spelet?
                           3. Många gånger jag kollar och undrar varför man inte skjuter på bortre benskydd för att få en retur till gubben som kommer på andra sidan? (om han då inte är 1-2 meter bredvid) Används för lite i Sverige kan jag tycka.
                           4. Hur kommer det sig att vi får gömma oss bakom mål? Första året har jag för mig att man inte fick gömma sig bakom eget mål med pucken för att få den första snabba passningen. (Har du blivit "hemma blind/för mycket kompis för att skälla" Roger?)
                           5. Varför har vi så svårt att gå rakt på mål?
                           6. Kan årets upplaga ha bestått av för många gilla hålla pucken åka runt gubbar och för lite åka snabbt mot mål?
                           7. Borde man inte kunna utnyttja hybrid icing bättre? Det är ändå först till kvarn som gäller.
                           Tack för i år och ses i april igen :)

                           • Kommentar avatar
                            Pardy, 2 år sedanSvara

                            Noterar att Pardy inte är med på Frölundas eliteprospets, byebye helt enkelt?

                             Kommentar avatar
                             John, 2 år sedanSvara

                             Förvånad?

                           • Kommentar avatar
                            Rw, 2 år sedanSvara

                            1. Varför har man gått till att spela dump and chase hockey istället för att ha pucken under kontroll när man åker in i offensiv zon(som det var förut)
                            2. Hur ska det få plats med spets när man har så många konstiga kontrakt för tillfället (Westerholmarna och Mustonen tex.)

                            • Kommentar avatar
                             Danne, 2 år sedanSvara

                             HL; fråga gärna hur dom ser på säsongen som helhet och det faktum att spelet faktiskt har fallerat till stora delar.. var ju inte många matchers marginal till missat slutspel/playin. Tycker dom gör det lite lött för sig att enbart fokusera på kvarten, när problemen redan fanns tidigt i höstas. Varför? Vad hade skett om inte Mursak och Weber kommit in (ja, senap matcher han spelade, där vände den negativa trenden för laget)?

                             • Kommentar avatar
                              Dennis, 2 år sedanSvara

                              Av allt som inte gick som det skulle, finns det något ni är nöjd med den här säsongen? T.ex. något ni gjorde bättre än tidigare säsonger.

                              • Kommentar avatar
                               Rw, 2 år sedanSvara

                               Fråga gärna hur det kunde bli så många floppvärvningar i år (om dom trodde att alla skulle utvecklas direkt och bli jättebra) och om dom måste ändra sitt sätt att värva inför nästa säsong?

                               • Kommentar avatar
                                Matte , 2 år sedanSvara

                                HL - återkommer till juniorer från närområdet och vikten att bygga stomme från "Stor Göteborg". Vad finns det för hinder och möjligheter att kunna ha åtminstone halva laget från "Stor Göteborg" med ca 1,5 M invånare?
                                Ser gärna yngre spelare som får växa in från tidiga junior år. Tycker det är lite synd att det rekryteras överallt ifrån (även i unga år), så att de som varit med länge inte hamnar i FHC A-lag. Vad har Ni för tanke om detta?

                                 Kommentar avatar
                                 Eric, 2 år sedanSvara

                                 In med Fagemo, Emanuelsson och Fjellström mer reguljärt, skulle låtit de vara med förra säsongen, håller minst samma klass som 3/4 av våra "senior"-spelare.

                               • Kommentar avatar
                                Kalle, 2 år sedanSvara

                                Hur mycket kommer Frölunda öka sin spelarbudget i år kontra förra året?

                                • Kommentar avatar
                                 John, 2 år sedanSvara

                                 Apropå nye tränaren, är det ett krav att alla nya i Frölunda ska ha personliga kontakter i Frölunda? Begränsar inte det rekryteringsbasen betänkligt? Och kan det vara detta krav som resulterat i alla misslyckade värvningar?

                                 • Kommentar avatar
                                  Bäckmörten , 2 år sedanSvara

                                  Jag undrar varför Frölunda kom så oförberedda/snett in i säsongen? Försvarsspelet/spel i egen zon var ju en smula nyvaket..
                                  Jag undrar varför Frölunda har varit ett av dom mest utvisade lagen? Kanske t.o.m det mest utvisade..
                                  Jag undrar varför målproduktionen, för andra året i rad, går ner så kraftigt i slutet av säsongen? Samma visa med pp.
                                  Kunde man dra någon fördel av att åka ur CHL så tidigt?
                                  Den tunga träningsperioden som Frölunda normalt sett brukar ha i början av året, hamnade nu, p.g.a det tveksamma spelet istället under os-uppehållet, påverkade det Frölunda på något vis i slutskedet av säsongen/slutspelet?
                                  Sen hoppas jag på en återgång till ett rött hemmaställ!
                                  Går det verkligen inte att integrera tröjreklamen lite bättre? Eller skiter Frölunda i sånt? Det ser ju inte ens ut som man försöker få till det.. HEMSKT FULA!

                                  • Kommentar avatar
                                   Stefan, 2 år sedanSvara

                                   TA UT TÄNKER MAN OM MÅLVAKTSFRÅGAN ..INGEN AV DE VI HAR ÄR DEN 1E KEEPERS SOM VINNER MATCHER..VAD TOG GBG TÄNKET VÄGEN..OM MAN RATAR MURSAK VARFÖR?SÅNNA PROFILER BEHÖVS .VARFÖR TA HIT FOLK SOM EX19 O DRAR EFTER ETT ÅR..MAN SKAPAR INGA RELATIONER MED SPELARE O FANS..

                                   • Kommentar avatar
                                    Stefan, 2 år sedanSvara

                                    TA UT TÄNKER MAN OM MÅLVAKTSFRÅGAN ..INGEN AV DE VI HAR ÄR DEN 1E KEEPERS SOM VINNER MATCHER..VAD TOG GBG TÄNKET VÄGEN..OM MAN RATAR MURSAK VARFÖR?SÅNNA PROFILER BEHÖVS .VARFÖR TA HIT FOLK SOM EX19 O DRAR EFTER ETT ÅR..MAN SKAPAR INGA RELATIONER MED SPELARE O FANS..

                                    • Kommentar avatar
                                     Kalle, 2 år sedanSvara

                                     Har de gjort klart med spelare som inte är presenterade än?

                                     • Kommentar avatar
                                      #18, 2 år sedanSvara

                                      Jag önskar att du frågade Roger om hur han ser på matcher mot defensiva lag. Frölunda blåser på i sinne och blir straffade för vart ögonblicks miss i koncentration. Exempelvis så drar Hallam tillbaka sina styrkor istället och tvingar nu Malmö till ett eget spel och straffar dem hänsynslöst när de försöker något de inte behärskar. Likadant har Andersson i Timrå justerat sitt lag och vips så har 1-3 blivit till 3-3. Kan detta vara ett recept Roger kan tänka sig att anamma till nästa säsong?

                                      • Kommentar avatar
                                       Sven, 2 år sedanSvara

                                       Tappet av Lasu, Purre, Tömmernäs, Figren & Sundström blev för stort! Ersatte detta med bl.a Westerholm bröderna och Friberg. Hur tänkte dom där?

                                       • Kommentar avatar
                                        David , 2 år sedanSvara

                                        • Hur tänker den sportsliga ledningen kring centerfrågan om Ehn och Mursak försvinner. Ser de Mustonen och Hjalmarsson som främst centrar eller ytterforwards?
                                        • Vad hände med den kravprofilen som skulle tas fram för juniorforwards? Ett av våra stora dilemman är ju att vi inte producerar några egna juniorforwards som kan klassas som poängspelare. Hur tänker man kring exempelvis S.Fagemo och hans utveckling. Hur ska han och andra likt honom kunnna slussas in och bli mer än 11-13:e forward?

                                        • Kommentar avatar
                                         Conta, 2 år sedanSvara

                                         Fråga varför Fjellström ock Emanuelsson eller annan junior mera istid i höstas när spelet hackade? Varför bänkades inte underpresterade spelare? Varför fick ej juniorerna chansen i kvarten? När allt låste sig kunde deras energi och frejdighet säker höja laget.Man måste prova allt.Till nästa säsong vill jag se Rönnberg bänka spelare som ej presterar och visar jävlaranamma och kämparglöd.Vill ej se spelare som åker runt och ser likgiltiga ut vid baklänges mål.Allt för ofta uppgivenhet.Vill se känsla mod kraft engagemang mycket mera nästa säsong.

                                         • Kommentar avatar
                                          Västra ståplats, 2 år sedanSvara

                                          Hej!
                                          När ska Frölunda / Got Event fixa en ordentlig ståplats? Utan stolar / låsbara stolar. Vi har väntat i år nu.
                                          #Nejtillmultiarena

                                          • Kommentar avatar
                                           Philip Glücksman, 2 år sedanSvara

                                           Fråga gärna om de erbjudit vad Jan Mursak först velat ha men att han ändå valt att gå till Bern? Känns som rimligt krav med 350,000kr/mån för en av seriens bästa forwards eller?
                                           Hur mycket av de nya tv pengarna (cirka 15-20 miljoner) planeras att läggas på spelartruppen?
                                           Fråga på ett så trevligt sätt som möjligt om lärt sig något av de senaste två säsongerna? Till exempel verkar det som nu efter nästan två år att spelarna får "slå sarg ut" och att värdet av defensiva och stabila backar ÄNTLIGEN verkar vara av intresse igen? Också om de tänker fortsätta värva potentiella bra spelare (Friberg, Westerholms*2, Hjalmarsson, Mustonen, Almqvist) som inte slagit så väl ut eller om man kommer snegla lite mer på färdiga spelare som Mursak till exempel (så som Växjö gjort framgångsrikt)?
                                           Mitt under säsongen verkade ledarna förstå att Joel Lundqvist inte längre är förstacenter eller material för förstapowerplay. Hur tänker man gällande detta?
                                           Frölunda kommer tappa sina bästa målskyttar (Victor Olofsson, Carl Grundström (även Christoffer Ehn till viss del) och Jan Mursak). Hoppas man som förra året att Olofsson, Grundström och Ehn kommer tillbaka likt man gjorde med Lias Andersson eller räknar man dem som förlorade från start?
                                           Detta året var det lite tunt på centersidan från start vilket blev problematiskt längre fram. Tänker man nästa år säkra upp med någon extra center förutom de knappt fyra man har (Lundqvist, Westerholm, Mustonen och Hjalmarsson).
                                           Frölunda har ju tidigare tittat mycket på Skellefteå när deras framgångsrika spelsätt var nytt. Tittar man lika mycket nu på Växjö och andra lag? Jag tänker främst på deras försvarsspel som är mycket tight framför eget mål och inte lika mycket pinchande med backar?

                                           • Kommentar avatar
                                            Zäta, 2 år sedanSvara

                                            Vem i Frölunda har bestämt om det gröna hemmastället. Lika fult som Färjestads - vilket säger allt. Måste det till en medlemsuppror för att få tillbaka den aggressiva röda tröjan. Om inte förr så på årsmötet kan det vara dags för en omröstning.
                                            Röd front börjar Nu!!!

                                             Kommentar avatar
                                             Conta, 2 år sedanSvara

                                             Instämmer helt.Tillbaka med aggressiva snygga Röda Frölunda tröjan.

                                             Kommentar avatar
                                             Matte, 2 år sedanSvara

                                             Håller helt ned FHC - skall vara i rött!!

                                             Kommentar avatar
                                             Matte, 2 år sedanSvara

                                             Med

                                             Kommentar avatar
                                             John, 2 år sedanSvara

                                             En självklarhet. Kan ju inte se ut som en korsning mellan Rögle och fbk.

                                           • Kommentar avatar
                                            Bolle, 2 år sedanSvara

                                            Först tack HL för ditt jobb i denna blogg!
                                            Undrar om ni håller med mig om att det kommer inga hemvändare tillbax utan hamnar i andra klubbar, varför?
                                            Skulle vara väldigt intressant att veta hur många tidigare Vf:are som nu vänt hem till andra klubbar. Nåt för dig att snoka i HL.
                                            Lasch visst, men kunde varit fler. Pengar i andra ligor e inte hela sanningen. Finns flera i shl som kunde gått den vägen men spelar i ’sin’ klubb.
                                            Kan det vara träningsbelastningen kanske som avskräcker.. vet ej.
                                            2. Varför inte satsa på en undomslina? Har funkat förr i Gbg som alla vet. Funkar ganska bra i Dif Davidson*2 o Jonsson/Fjällby.
                                            Samma i Saik wingeli Olsson mm..
                                            Ha det HL

                                            • Kommentar avatar
                                             Tobbe, 2 år sedanSvara

                                             Har kollat mycket på j20 den här säsongen, hur kommer det sig att spelare som har dominerat inte fått chansen i A-laget t.ex Filip Elgestål?

                                             • Kommentar avatar
                                              Tobbe, 2 år sedanSvara

                                              Har kollat mycket på j20 den här säsongen, hur kommer det sig att spelare som har dominerat inte fått chansen i A-laget t.ex Filip Elgestål?

                                              • Kommentar avatar
                                               Tobbe, 2 år sedanSvara

                                               Har kollat mycket på j20 den här säsongen, hur kommer det sig att spelare som har dominerat inte fått chansen i A-laget t.ex Filip Elgestål?

                                               • Kommentar avatar
                                                Conta, 2 år sedanSvara

                                                Hockeyexpressen har en intressant intervju med Djurgårdens tränare Robert Ohlsson nu idag.Intressant artikel.särskilt om bröderna Davidson och Jonsson-Fjällby.Risken att för mycket taktik snack kan hämma utvecklingen.Läs den allihop här på bloggen.
                                                Vore intressant höra Rönnbergs synpunkter på de tankegångarna.

                                                • Kommentar avatar
                                                 Rw, 2 år sedanSvara

                                                 Ser verkligen fram emot imorgon, även fast man inte lär få dom svaren man vill.

                                                 • Kommentar avatar
                                                  Martin , 2 år sedanSvara

                                                  Vi behöver en målis av toppklass och JG åtminstone verkar inte vara den vi behöver. Kommer vi värva en Lasse Johansson eller Viktor Fast?

                                                  • Kommentar avatar
                                                   Sussie, 2 år sedanSvara

                                                   Undrar lite över forwards som missade mål, PP med långsamt pucktempo som var sönderläst. Tränade man för hårt så att det inte fanns spelglädje kvar? Var det dålig kemi mellan spelarna? Mellan spelare och ledare? Vad hände med de nya som producerade direkt när de kom men knappt träffade mål efter ett tag? Vad hände med spelet som hade snabba, precisa uppspel? Var det Robbans spelidé? Varför sjönk tempot ofta när man tagit ledningen? Försvarsspelet!??
                                                   Till sist, spelare som inte ids tacka sina fans för stödet, det är URDÅLIGT!!!
                                                   Sån't vill vi inte se någon mer gång!
                                                   Hoppas på en bättre säsong 2018/19 på alla sätt, med röda tröjor.

                                                   • Kommentar avatar
                                                    Matte, 2 år sedanSvara

                                                    HL - har funderat mycket om hur kontrakten ser ut. Dessa får inte vara utformade såatt tränaren mfl kan ändra och bänka samt korrigera laget efter prestation.
                                                    Om sådan typ ”löftes-kontrakt ” finns så tycker jag man verkligen skall fundera på om man inte skall avsätta de som skrev på! Det begränsar tex RR möjligheter att coacha - det kan tyvärr vara den felande länken ( hoppas jag har fel).

                                                     Kommentar avatar
                                                     Matte, 2 år sedanSvara

                                                     Blev lite fel ” inte kan ändra”

                                                   • Kommentar avatar
                                                    Eric, 2 år sedanSvara

                                                    Hur ser man på att anfallsspelet har varit så lättläst för motståndarna. Vilka är lösningarna till bättre anfallsspel 5-5. Mer taktik eller mindre?
                                                    Många spelare som blir bra drar fort till Khl, Nhl (ahl) och Schweiz. Hur kan shl behålla bra spelare.

                                                    • Kommentar avatar
                                                     Håkan G, 2 år sedanSvara

                                                     1. Känns RRs spel sönderläst? Eller har vi haft fel spelartyper för att spela det?
                                                     2. Varför har vi inte kunnat spela typisk bortahockey och kontra. Detta istället för att släppa till massa bakåt
                                                     3. Kommer man bygga laget utifrån skickliga centrar och dra nytta av speediga forwards?
                                                     4. Vilka av nuvarande forwards anser man platsa i en första respektive andrafemma?
                                                     5. Vilka spelare vill man på lång sikt ska bli en ryggrad i Frölunda?
                                                     6. Vem bär ansvaret för den dåliga säsongen, de dåliga värvningarna och vad innebär det att någon tar på sig ansvar?

                                                     • Kommentar avatar
                                                      Jocke, 2 år sedanSvara

                                                      1. Varför blev lagbygget aldrig nåt riktigt slagkraftigt lagbygge? Drog inte alla spelare åt samma håll eller hade frölunda helt enkelt för dåliga spelare?
                                                      2. Hur tänker ledningen med den nuvarande truppen? både på backsidan och forwardsidan är det nästan fullt redan och dom behöver värva in spets. Ska dom låna ut spelare? Bryta kontrakt med spelare? Måste in 4-5 etablerade spetsspelare för den nuvarande truppen ser inte stark ut, alldeles för många grovjobbare och för lite spetskvaliteter. Jämför med guldlaget så är det enorm skillnad på mixen. Spelare som Friberg, rosseli Olsen, Stålberg och widerström jobbar hårt men dom är inga större hot anfallsmässigt.
                                                      3. Varför känns det ibland som att RR aldrig agerar i tid under matcherna? Varför vänta med att ta timeout tills det är för sent? Bättre att ta timeout om man hamnar i tidigt underläge med 2-0 och inget stämmer istället för att vänta tills det står 4-0.
                                                      4. Vad har spelarna för krav på varandra? Många gånger ser man spelare som knappt visar känslor, som knappt pratar med varandra i avbytarbåset. När dragkedjan var som bäst ställde dom 3 STORA krav på varandra, var det någon som inte gjorde jobbet ordentligt så fick den spelaren höra det.

                                                      • Kommentar avatar
                                                       J, 2 år sedanSvara

                                                       Märkligt att ingen ställer målvaktstränaren mot väggen. Hur är det ens möjligt?? Han jobbar dagligen med JG & JM. Jag tycker han bör kliva fram och ge sin syn på saken.

                                                       • Kommentar avatar
                                                        Krister, 2 år sedanSvara

                                                        Jag undrar hur ni ska göra med målvaktsfrågan.Blir JG och Mattsson kvar?

                                                        • Kommentar avatar
                                                         Krister, 2 år sedanSvara

                                                         Jag undrar hur ni ska göra med målvaktsfrågan.Blir JG och Mattsson kvar?


                                                         Lämna en kommentar