Som att vifta med skylten "Arbete pågår"


► Frölunda behöver komma underfund med ett och annat, som varför en busstur bort från Göteborg just nu slutar så illa.
► Behöver kanske komma ner på jorden också? Inse vad försvarsspel betyder, att inte anfalla huvudlöst.
► Det blir nog okej det här, till slut. Men 1–7 i Gävle var som att vifta med skylten ”Arbete pågår.”
► Viktigare just nu: att Oscar Sundh är okej.

Rakapuckar.com bild

JAG SITTER HÄR hemma och nynnar på Bruce Springsteens magnifika Rosalita, låten som han förr brukade skapa jordens partystämning med på scen. En textrad lyder:

”Some day we’ll look back on this, and it will all seem funny
But now you’re sad, your mama’s mad
And your papa says he knows that I don't have any money (…)”

Det var nog lite så för Frölunda och dess supportrar en sådan här lördagskväll, som att smöret var sålt och pengarna tappade.

Roger Rönnberg och Luleåkompisen Anders Burström har en del att jobba på. Men det kan säkert bli bra till slut för Frölunda. Foto: C MORE (skämdump)


Men också, en dag kommer det gå att titta tillbaka på novembereftermiddagen då allt gick åt helsike – och skratta åt den.

Tror jag. Frölunda har en lite för bra trupp för att det inte ska bli så. 

Nå, ”tror” är ett nyckelord. För jag vet inte. Oro sprids snabbare är harmoni. Fråga Brynäs.

Rakapuckar.com bild

Det känns dock som Frölunda har lite för mycket grundkvalité för att åka hiss nedåt i tabellen, har materialet, kunnandet, för att vara topp 4 och bråka om SM-tecknet i vår.

Men – det är verkligen ett pågående arbete, detta.

Hur mycket än Roger Rönnberg genom åren tjatat hål i öronen på varje spelare, varje journalist, om det här med att se prestation, inte resultat, så är det lätt för lirararna att tycka de är rätt bra när poängen ramlar in rätt hygglig takt på kontot.

Och visst, Frölunda är bra, har bra spelare.

Men minsta avsteg från spelplanen riskerar leda rakt ner i diket. När enheten blir för många individer som ”ränner runt där ute” (Rönnbergs ord), då blir resultatet inte bra. 

Samma spel hemma som borta, mycket puckinnehav, pumpa på, foreheck, forecheck, forecheck, stress, stress, stress, långa anfall, och till sist ska tillräckligt många chanser skapas för en två, tre mål.

I Frölunda finns få målskyttar av hög klass, puckarna måste mer jobbas in, göras i PP, eller när motståndarna ligger under och tvingas ta chanser (större ytor då).

Rakapuckar.com bild

Vad Frölundas lirare behöver förstå  – jag inser att skriva det är hundra gånger lättare än att göra det – är att man måste anfalla med lite mer tanke, med lite mer försvarsmentalitet.

Även när man ligger under och snabbt vill i kapp.

Även när man känner att man har kapaciteten att styra matchbilden, hålla i pucken.

Det straffade sig borta mot Oskarshamn, det var nära att göra det även mot Linköping (Niklas Rubin!), mot Leksand var det mer kraftlöst överlag, men det straffade sig åter i Gävle på lördagen när Brynäs fick ställa om för 3–1 istället för att den där 2–2-pucken som kändes på gång kom.

Tålamod. Tålamod. Tålamod.

Jag tror varje spelare i Frölunda behöver vara med på det.

Sedan ska det inte få rasa som i tredje perioden, det där är inte vackert, varken för spelarna själva eller för supportrarna.

Sex man borta? Äh, Brynäs saknade en tre, fyra forwards. Det är ingen ursäkt, snarare borde det väl skapat lite mer av en ”spela safe”-attityd?

Det är i grund och botten bra att tro på egen styrka, spela på bortaplan som hemmaplan, men när det nu ser ut som det gör … kanske ändå ett litet ryck i handbromsen, fokus på tålamod, fokus på att göra rätt saker, lita på att belöningen, den kommer till slut.

Rakapuckar.com bild

En annan sak – i en del (inte alla) bortamatcher har jag saknat det där bestämda, det där rejäla agerandet bland Frölundas spelare; det tycks vara bristande fokus, räknefel som man inte ser i Scandinavium finns där plötsligt när pucken jagas i andra arenor.

Varför är attityden till spel annorlunda borta? I alla fall hos en del.

Den där läxan Roger Rönnberg talade om efter förlusten i Gävle, den innehåller verkligen inte bara en uppgift, det är ett som är säkert.

”Some day you’ll look back on this, and it will all seem funny?”

Ja, det tror jag faktiskt ni kommer göra.

Men det blir en intressant resa.

***

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Kunde Roger Rönnberg bytt Johan Mattsson mot Niklas Rubin inför tredje perioden för att skapa energi?

Ja, visst. 

Hade det gjort så stor skillnad? Jag vet inte, om jag ska vara ärlig. 

Det vanliga timeout-snacket? Nä, den här gången var det ingen ”issue” för mig. Vid 1–3 var det strax paus, vid 1–4 var det ta mig tusan redan god natt.

Rakapuckar.com bild

Vi vet att Rönnberg inte är coachen som ändrar hit och dit, tar tidiga timeouter, jag ser att ni tar upp det i kommentarsfältet, men resonemanget blir lite meningslöst, känner jag.

Och den här gången reagerade jag inte. Frölunda var med fram till 1–3. Liten chans fram till 1–4, då var det kört. En agerande eller icke-agerande Rönnberg hade mindre betydelse den här kvällen.

***

Vi får se vad som kommer av den här. Medveten armbåge i ansiktet, den kan Anders Grönlund inte vara nöjd med. Frustration? Klar avstängningsvarning. Förväntar mig anmälan, tror på bestraffning.

***


Det här var mycket värre, mycket otäckare, ni ska vara glada ni som inte såg den live. Enormt obehagligt att se Oscar Sundh ligga och skaka. Måtte det ha gått bättre än det såg ut. Sundh fördes ut på bår, var medvetslös redan när han slog i isen – eller just efteråt.

Ingen utvisning, det är förstås inte alls blindside som en del skriker om, men nog är Emil Larsson lite sen? Tvåa för late hit, kanske? Jag tycker, som jag skrev på Twitter, att Larsson bör kunna visa mer respekt här, tackla med mindre kraft, mer göra sig "sandsäckstung", inte utnyttja situationen.

Men grejen här: domarna kunde inte studera tacklingen i efterhand eftersom Örebro (enligt Martin Filander i C More-intervjun) inte körde den i repris på mediekuben. Herregud, känns inte 2020, direkt. 

Glädjande läsning i Aftonbladet.***

Mina fem bästa i Frölunda:

1 – Lucas Raymond
* Låg bakom 1–1, hade idéer, var aktiv.

2 – Max Friberg 
* Aldrig fel på jobb, på attityd.

3 – Jens Olsson
* Bäste back, tyckte jag.

Rakapuckar.com bild

4 – Filip Johansson
* Näst bäste.

5 – Jan Mursak
* Kanske lossnar det lite nu?

***

Det blir inte bättre än så här. Himlen är lycklig som har sin egen Big Man numera. För många av oss här på jorden var Clarence Clemons gudalik med sin saxofon. 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
34 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Janne Westerberg , 1 månad sedanSvara

  Det brukar alltid bli ett par, tre bottennapp per säsong. Frölunda hade en femma med ordinarie spelare borta. Jag tror helt säkert att de studsar tillbaka efter detta.

  • Kommentar avatar
   Aha!, 1 månad sedanSvara

   Ja, Big Man CC och The Boss var precis vad jag behövde efter dagens förnedrade insats. Tack!

   • Kommentar avatar
    Thomas S, 1 månad sedanSvara

    Ja du HL, det var en djup analys som det ligger mycket i och där jag håller med om det mesta, MEN när det återstår ca15 min och vi ligger under med 3-1 då är det väl ändå snudd på tjänstefel att inte göra allt för att ruska om laget, det som finns att göra i detta läget är ju att byta ut Mattson samt ta timeout.
    Och då vet ju alla att vi inte skyller på Mattson, men för H-vete man måste göra allt för att vinna.
    Sedan kan jag tycka att det var kul att se hur presskonferensen utspelade sig

    • Kommentar avatar
     Daniel B, 1 månad sedanSvara

     Idag hade ingen time out eller byte av målis gjort någon skillnad men rent generellt så görs ju inget när laget ligger under med flera mål. Idag kanske man skulle ha bytt formationer eller satt mursak som vinge. Man borde ha testat något och så får man se hur det ser ut. Inte för att det kunde vänta matchen utan mer om det funkar att flytta på mursak eller ha honom som vinge. Sen köper jag att man förlorar och gör sämre insatser men 7-1 är väl ändå inte ok. Efter 4-1 så är matchen i princip körd. Då får man spela för klubbmärket och sin målis så det inte rinner iväg. Jag är förvånad att det ser ut så olika på hemma och bortaspelet. Speciellt nu när det är publikfritt. Mm, denna förlust sved rejält faktiskt.

      Kommentar avatar
      Manne, 1 månad sedanSvara

      Nix, en time-out eller förändringar hade inte gjort skillnad. Men hade det stått 2-1 med 10 min kvar så hade inget hänt ändå. Rönnberg vägrar ta time-out och möblera om i kedjor oavsett hur det ser ut. Det är rulla på och rulla på som är melodin. Du får spela, även om det finns andra som förtjänar mer istid.

    • Kommentar avatar
     Manne, 1 månad sedanSvara

     Jag gillar inte tacklingen på Sundh. Larsson har en annan åkriktning, men svänger liksom av åt höger för att proppa. Sånt måste bort.

     • Kommentar avatar
      Håkan G, 1 månad sedanSvara

      Klart det var kört vid 1-4. Men RRs uppgift är ju att intala spelarna att det INTE är det...Hur kunde det skada med en timeout eller ett målvaktsbyte - ologiskt för mig. Istället för en minitändning blev det total förnedring. Svårt att veta vad följderna av det bli, kanske tom blir positivt som nån skrev. Jag tycker att Emil Larssons tackling i grunden är enligt regelboken men samtidigt totalt hänsynslös. Ingen chans att vinna pucken utan bara att dela ut en enorm smäll

      • Kommentar avatar
       Christer, 1 månad sedanSvara

       Jag orkar inte ens kommentera vårt totala haveri...
       Precis sådana tacklingar måste bort! Har ingen påverkan på spelet och extremt stor skaderisk

       • Kommentar avatar
        Andreas, 1 månad sedanSvara

        Har det nu blivit en tradition att du kopplar texten till en grym låt? Gärna med video. Känn ingen press, men jag hoppas på det ;-)
        Brukar ju komma en "novembersvacka", men det är onekligen intressant det här med hemma/bortamatcher. Samt att det ofta är Brynäs som tvålar dit dom.

        • Kommentar avatar
         Manne, 1 månad sedanSvara

         Som coach kan du aldrig göra allt för att få till en förändring, utan mycket ansvar ligger hos spelarna. Men du kan alltid göra lite och försöka.

         • Kommentar avatar
          CC, 1 månad sedanSvara

          Ärligt talat, Frölunda var minst lika bra som Brynäs i 40 min. Ledde antalet målchanser, till exempel. Men när BIF gör fyra mål på fyra skott under 17 min (att det inte nämns i texten är helt otroligt) - ja, då vinner de givetvis också
          matchen. Kunde till och med enögde Andersson se.
          Sedan får det inte se ut som i tredje, uselt - men att det ska ”oroas” hit och dit ... trams!

           Kommentar avatar
           Christoffer, 1 månad sedanSvara

           Håller helt med. Frölunda gör en bra bortamatch i 40 min.

           Kommentar avatar
           Richard, 1 månad sedanSvara

           Jag kan inte se att den tacklingen kommer från blindside heller. Dock tittar sundh ned på sin klubba alldeles för länge vilket gör att han inte kan ta emot tacklingen. Däremot är tacklingen lite sen och Larsson kunde ha valt att inte proppa. Men det gick kanske för snabbt för att stoppa upp och väja undan. Otäcka bilder dock. Skönt att höra att Sundh är ok ändå

         • Kommentar avatar
          Daniel B, 1 månad sedanSvara

          Hoppas verkligen det gick bra med sundh. Var det inte han som åkte på en tackling mot Luleå borta och han där också fick skakningar och kramper? Såg jäkligt otäckt ut.

           Kommentar avatar
           Manne, 1 månad sedanSvara

           Jo, det var det. För några säsonger sedan.

         • Kommentar avatar
          Marcus, 1 månad sedanSvara

          Tråkigt Henrik, att du väldigt nonchalant viftar bort att tacklingen på Sundh "naturligtvis inte är från blind side". Hur tänker du? Sundh åker nord-syd, har huvudet snett åt höger. Tacklingen kommer från en spelare 45 grader till vänster = definitionen av en blind side.

          • Kommentar avatar
           Christoffer, 1 månad sedanSvara

           Ang. din topp 5. Jag håller faktiskt inte med om Friberg.
           Han behöver nog få en tillsägelse. Han tar alldeles för långa byten vilket leder till han inte orkar med att backchecka.
           Friberg denna säsongen har inte alls varit lika stabil defensivt som han varit de tidigare säsongerna. Mycket för att han inte byter i tid.

           • Kommentar avatar
            Göran A, 1 månad sedanSvara

            Blir en lång avstängning för emil Larsson. Lika ful som onödig tackling.
            Sedan borde funktionären som vägrade visa tacklingen som repris på jumbotronen att bli av med jobbet.

             Kommentar avatar
             Svante, 1 månad sedanSvara

             SHL får väl införa att domarna får kolla vid sån extraordinära händelser när spelare skadas så det blir rätt. Ingen utvisning på örebroaren är ett skämt

           • Kommentar avatar
            Göran A, 1 månad sedanSvara

            Efter brynäsmatchen har iallafall jag tappat lite respekt för årets lag.
            Så får inte proffs-idrottsmän uppträda.

            • Kommentar avatar
             Göran A, 1 månad sedanSvara

             En makalös dum armbåge av grönlund.
             Klumpigt. Korkat. Men ej hård.
             Tror ändå på 2-3 matchers avstängning då den såg medveten ut
             Gör inget. Finns gott om bättre backar i klubben. Även flera yngre.

             • Kommentar avatar
              Pupule, 1 månad sedanSvara

              Oavsett utgången på matchen, så tycker jag att signalvärde är viktigt. Att stå med händerna i fickorna och inte göra något under matchen för att efteråt tala om att några inte är "med i matchen" är förstås inte ok. Se till att agera istället och markera mot nämnda spelare genom att visa änden av bänken. Gör du inte jobbet, spelar du inte. Punkt!

               Kommentar avatar
               Manne, 1 månad sedanSvara

               Tränarna själva var inte med i matchen heller.

             • Kommentar avatar
              Tobias , 1 månad sedanSvara

              Att situationen inte visas i jumbo tronen gör ju att domarna är ganska maktlösa. I alla andra arenor än Behrn hade denna visats o jag e rätt säker på match straff hade delats ut. Inte lätt för domarna att ta ett beslut på ngt dom snabbt såg utan att få chansen att se repriserna som vi fick.
              Om någon skall få straff e det Örebro O deras Ansvariga för jumbotronen... Så osportsligt så man spyr.. inte för inte man spyr på den köpe klubben !

               Kommentar avatar
               Daniel B, 1 månad sedanSvara

               Det sjuka är att dom fick se den EFTER matchen och då tyckte dom att den inte är från blinda sidan och inget matchstraff. Herrarna i studion blev vansinniga.

               Kommentar avatar
               Manne, 1 månad sedanSvara

               Ja. Det är för mig märkligt, mycket märkligt att man tycker den är okej i efterhand när man suttit ner och tittat på den. Den är inte nord-syd, den saken är klar.

               Kommentar avatar
               Daniel B, 1 månad sedanSvara

               Jag reagerade också på det, att i efterhand, i lugn och ro ändå tycka att det inte är ett matchstraff. Jag tror att det var sista matchen sundh har spelat. Tyvärr..

               Kommentar avatar
               Svante, 1 månad sedanSvara

               Tröttsamt att läsa alla bror duktig typer som ska tycka till på twitter om tacklingen. Att tackla någon som inte har pucken är aldrig okej

               Kommentar avatar
               Daniel B, 1 månad sedanSvara

               När t o m Wikegård tycker att det är ett matchstraff, ja då är det en galen tackling..

               Kommentar avatar
               Daniel B, 1 månad sedanSvara

               Det viktigaste just nu är givetvis att sundh mår bra. Hoppas verkligen att den tacklingen inte sätter stopp för karriären. Med tanke på hans historik med hjärnskakningar så är risken stor att karriären är över.

               Kommentar avatar
               Tobias, 1 månad sedanSvara

               Ja då e det ju en ännu större gåta att dom efter matchen sett den o INTE tycker det e matchstraff! Fan han låg ju o skakade Sundh, tror också tyvärr det e det sista vi sett av honom. Men det är ju inte första gången Örebro sänker motståndare med fula saker, minns Thörnbergs smäll där för ngt är sedan. E kotym att spela så i den äckliga klubben.....

               Kommentar avatar
               Pupule, 1 månad sedanSvara

               Har vevat den sekvensen ett antal gånger och får den fortfarande inte till en ful smäll. Kan Emil Larsson visat större respekt i det ögonblicket? Absolut. Borde Sundh inte åka och stirra ner i isen. Definitivt. Ingen blindside. Inte sen heller då han precis har spelat ifrån sig pucken. Larsson går dessutom in med axel rakt i bröstet, sedan skallar de olyckligtvis ihop med hjälmarna. Det är klart att det är hemskt att Sundh blir skadad, men hade han rest sig upp och spelat vidare, hade alla jublat åt den tacklingen.

               Kommentar avatar
               Daniel B, 1 månad sedanSvara

               Pupule, jag håller inte med dig i detta fall. Larsson kommer snett från sidan, inte helt från blinda sidan. Sen tycker jag att tacklingen träffar bröst och hakan. Oerhört tråkigt att det fick sådana konsekvenser. Sundh ser ju inte Larsson alls och han är inte beredd alls. Mm, du kanske har rätt i för sig, han tittar ner och har man pucken så måste man vara beredd.

               Kommentar avatar
               Pupule, 1 månad sedanSvara

               Nej, jag säger inte att jag har rätt, men jag säger vad jag tycker. :). Att man kan tolka en sådan här situation olika ger ju upphov till debatt. Jag tycker det är fruktansvärt att/om Sundh skadas illa, men jag tycker ändå att Emil går in på "rätt" sätt. Hade det varit en uppåtgående rörelse och/eller en satsning mot huvudet så hade det varit ett solklart matchstraff. Nu slår hjälmarna olyckligt i varandra men själva tacklingen går rätt i bröstet. Blindside blir det ju när man kommer från sidan av en spelare, inte för att någon vrider huvudet åt det ena eller andra hållet. Dessutom tittar ju inte Sundh bort, utan något mer ned åt isen till. Tycker att han borde ha uppfattat EL i periferin en stund innan tacklingen, men kanske inte gjorde det. Det största ansvaret ligger hos honom själv, sedan kan alltid Larsson gå in mindre hårt i den duellen då han ser att Sundh tittar ner i isen. Jag vet inte det blir så att folk tar illa vid sig av utgången blev, men för mig som vill behålla tacklingar (schyssta tacklingar givetvis), är det här en "upp med huvudet-situation" och inte en ful tackling.

               Kommentar avatar
               Daniel B, 1 månad sedanSvara

               Självklart ska du säga vad du tycker..:) Jag tycker du kommer väldigt ofta med kloka resonemang och nu när du förklarar det som du gör så kan jag hålla med dig om det.

               Kommentar avatar
               Pupule, 1 månad sedanSvara

               Inte för att mitt förtroende för DN är det största, men vi får väl se vad deras dom blir. Läser man anmälan så står det två gånger att man tycker att den initiala kontakten är i huvudet. Det tycker ju inte jag, men där ser man hur olika man kan uppfatta detta. Blir det avstängning ex antal matcher så hade jag väl fel. :)

               Kommentar avatar
               Daniel B, 1 månad sedanSvara

               Det blev 5 matcher för Emil.. 2 matcher för Grönlund.

               Kommentar avatar
               Pupule, 1 månad sedanSvara

               Där ser man. Läser man utfallet så står det bla: "Tacklingen utdelas från sidan mot en spelare som har sin uppmärksamhet riktad åt ett annat håll" samt "första kontakten sker mot huvudet som får en rotation". Jag tycker inte att tacklingen är från sidan, och inte heller att första kontakten är i huvudet. Då har jag ändå vevat sekvensen i slow motion. Sedan tycker jag att man är inne på en "slippery slope" när man börjar prata om att det är en tackling som är på en spelare som har sun uppmärksamhet riktad åt ett annat håll. Mao så tar man helt bort det egna ansvaret med ett sådant uttalande - det är alltså ok att åka och stirra ner i isen, tittar man bort är man icke tacklingsbar. Men visst, det är ju disciplinnämnden. :)

             • Kommentar avatar
              Rikard S, 1 månad sedanSvara

              Sjukt onödigt av Grönlund. Just i det ögonblicket kunde man se på Grönlund att han förstod vad han precis hade gjort. Noterade också att de andra spelarna i Brynäs verkade helt likgiltiga över att Ölund låg på isen och kved.

               Kommentar avatar
               Daniel B, 1 månad sedanSvara

               Jag uppfattar grönlunds armbåge som avsiktlig. Man ser att när han precis sätter upp armbågen så kikar han bort mot bortre domaren och tänker: ”undrar om han såg den”. Så uppfattar jag situationen. Jag är förvånad, Grönlund är absolut ingen ful spelare men just i denna situation så blir det inte bra. 3 matchers avstängning?

               Kommentar avatar
               Svante, 1 månad sedanSvara

               Lättare att göra såna korkade saker när man har varit usel i matchen

               Kommentar avatar
               Danne, 1 månad sedanSvara

               Nja, ser mer ut som att Grönlund skall trycka till honom inbrottet, men missbedömer avstånd och fart och därmed får upp den i ansiktet istället. Hänt mig flera ggr. Oftast beror det på trötthet och frustration. Men, att han sätter dit armbågen är uppenbart medvetet.

               Kommentar avatar
               Pupule, 1 månad sedanSvara

               Känns ju inte som något straff om vi får Grönlund avstängd ett antal matcher. Snarare som en belöning....

             • Kommentar avatar
              Erik Johansson, 1 månad sedanSvara

              Det här med blindside eller inte är en konstig diskussion. Googlar man blindside ser man att det finns i många sporter t ex i amerikansk fotboll. Det betyder där helt enkelt att tacklaren kommer från ett håll man inte tittar åt. I detta fallet kommer tacklaren från vänster och Sundh tittar höger. Varför skulle det inte vara blindside? Har ni egen definition på ordet?

               Kommentar avatar
               Svante, 1 månad sedanSvara

               Åsiktsmästarna på twitter håller på och tävlar och jag likes och duktighetspoäng, hälften tycker en sak och den andra hälften tycker det andra. Så är det ju alltid, vad det än handlar om. Självklar avstängning oavsett

               Kommentar avatar
               Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

               Twitter är en soptunna för ryggdunkare, folk som vill ha medhåll för att dom inte riktigt tror på sina egna åsikter eg.

               Kommentar avatar
               Svante, 1 månad sedanSvara

               Huvudet på spiken!

             • Kommentar avatar
              Mikael , 1 månad sedanSvara

              Hur var det nu me att ALLA lag bryter sina dåliga trender mot just oss?
              Läxa att lära?? Va faaan? AGERA istället, han har ju två gubbar till i båset, nej då alla lika handlingsförlamade.
              Så här får det ta mig fan inte se ut.
              Nån typ av stolthet och hjärta tycker jag nog man kan kräva.

              • Kommentar avatar
               Mats Emanuelsson , 1 månad sedanSvara

               Jag tyckte det såg ut som att RR vid ett tillfälle stod och dansade i båset. Kan det verkligen stämma? Säger inte att det är fel att skoja till det men det känns inte som att en fokuserad Roger skulle stå och dansa i båset!? Fokuset var nog sådär igår, såväl hos spelare som ledare...

                Kommentar avatar
                EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                Stämmer Mats E. och då till Chris Montez låt "Let's Dance" från 1962, men det var ju innan förfallet hade startat - för sen blev det ju verkligen Let's Dance av det hela från Brynäs-spelarna. ;)

                Kommentar avatar
                Mats Emanuelsson, 1 månad sedanSvara

                Hahaha! Då såg jag tyvärr rätt. Tror inte Roger hade skakat loss borta mot Luleå, vilket indikerar att de inte var fullt fokuserade. Frölundas obligatoriska ras mot ”sämre” formsvaga lag får en gång för alla analyseras. Känns som det blir mål varje gång motståndarna kommer in i offensiv zon. Om det inte är en inställningsfråga, vad handlar det om då? Inte ser vi andra topplag falla igenom så totalt och även ofta som VF gör varje säsong. ”Läxorna” måste väl vara gjorda nån gång? Roger säger att det beror på flera orsaker, intressant att veta vilka orsaker som gör att de så fullkomligt rasar ihop mot ”sämre” lag på bortais.

                Kommentar avatar
                EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                Bortfallet(saknandet) av Alvarez, Sundström och Norlinder bl.a. Syntes nog allt tydligare igår, i jämförelse med hur det var emot Oskarshamn två dagar innan. Frölunda måste steppa upp klart bättre till nästa gång och då gärna till Steppenwolfs låt - "Born To Be Wild"(1968). ;)

                Kommentar avatar
                Mats Emanuelsson , 1 månad sedanSvara

                Det får vi verkligen hoppas! Igår var det mer Kjell Höglunds ”Man vänjer sig”...

                Kommentar avatar
                EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                Haha... Inte så speciellt stärkande och upplyftande att lyssna på precis. ;)

                Kommentar avatar
                EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                Mats E. Kom o tänka på låten "Idioten" med göteborgsgruppen "Jävlaranamma" och vilken är mer uppfriskande, fastän det visserligen handlar om innebandy. ;)

              • Kommentar avatar
               JanneBD , 1 månad sedanSvara

               Det kostar 249kr att streama en match på c-more, man laddar med goa öl och tilltugg och så blir det storstryk. Jag har svårt att motivera ytterligare kostnader. Nu går väl de pengarna in i C-Mores stora kassa och påverkar inte Frölunda. Men Frölundas sponsorer vill väl att folk ska se deras reklam antar jag?

               • Kommentar avatar
                HansB, 1 månad sedanSvara

                Enda gången Roger reagerar är när de egna spelarna blir utvisade. Rätt dålig attityd. Tycker att du Leman ska fråga honom om det. Sedan ser det ut som tre tränare(coacher) ser ut som döda sillar när allt rinner ifrån, hjälper ju inte till. Skaffa en matchcoach som kan förändra i stunden. Känns mer viktigt än att ”lära läxan”(hört det 1000ggr nu)

                • Kommentar avatar
                 EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                 Som jag i ett svar till Daniel B igår förmiddag skrev och var så säker på, ingen mer "plattmach-utförande" denna eftermiddag, liknande den tidigare mot Leksand. Dumstrut på! Att Frölunda skulle vinna var jag iaf däremot långt ifrån säker på, men inte förlora på detta vis.
                 För nästan precis två år sen(6/12-2018) blev Frölunda lika förfärligt förnedrade av Örebro på deras hemmaplan och med exakt samma siffror(7-1). För att ytterligare längre fram i säsongen(Jan 2019) åka på en ny storförlust och då på hemmaplan mot självaste DIF(1-6).
                 Kanske RR har möjlighet att studera videor även från dessa två matcher och då gärna tillsammans med sitt manskap för att hjälpa till med läxläsningen. ;)

                  Kommentar avatar
                  Anna Agdestein , 1 månad sedanSvara

                  Den matchen såg jag på plats, ingen rolig kväll... Vid ett tillfälle såg jag mig själv inzoomad på jumbotronen, ordnade omedelbart ansiktet i ett neutralt uttryck... Tänkte fan inte bjuda på att se bekymrad eller arg ut... ;)

                  Kommentar avatar
                  EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                  Anna - Din gode kameleont! :) *Kända för sina färgförändringar.

                • Kommentar avatar
                 Anders, 1 månad sedanSvara

                 Elliot är inte bra i försvaret. Sedan har många läst hur vi spelar och kör med tätt försvar och kontringar. Då blir det mycke mål bakåt då dom dessutom får göra det första målet. Annat är om vi gör det första målet då måste dom flytta upp spelet.

                 • Kommentar avatar
                  Per, 1 månad sedanSvara

                  Leman, även om du antyder att det var kört vid 4-1 så handlar det om att skicka signaler, att detta inte är ok istället för att stå med armarna i kors och se målen rassla in. Hade Roger agerat så hade det kanske slutat 4-1 istället för 7-1. Om enp

                  • Kommentar avatar
                   Per, 1 månad sedanSvara

                   Om en människa blöder kraftigt så försöker man ju stoppa blödningen så fort som möjligt, inte fan väntar man och tittar på tills skadan är för stor.

                   • Kommentar avatar
                    Per, 1 månad sedanSvara

                    Det är inget att skämmas för att agera, att använda sin timeout eller byta målvakt. Tycker synd om Mattsson som fick stå kvar och släppa in 7 mål. När vi gjorde 4:e målet mot färjestad så byttes Holm ut mot haukeland för att rädda Holms självförtroende. Alla andra tränare hade agerat i tid utan Roger. Roger tar istället timeout när det är för sent, så dags då!!

                    • Kommentar avatar
                     Svante, 1 månad sedanSvara

                     2 matcher på Grönlund.
                     5 matcher på Larsson i Örebro.
                     Helt korrekt anser jag

                      Kommentar avatar
                      Göran A, 1 månad sedanSvara

                      Kan bara hålla med. Rättvisa skipas.

                    • Kommentar avatar
                     Conta, 1 månad sedanSvara

                     Att man dräller vid tekning och släpper in 1-0till Brynäs efter 6 sekunder, inte minuter utan SEKUNDER,. Det är en illavarslande start och borde lett till timeout redan där. Elliot såg ju helt oberörd ut-jag skiter väl i det där.
                     Nej var skrämmande att se laget inte var på tårna. Fruktansvärt att se att ingen i båset reagerar och inte kapten Lundqvists och assisterande kaptener Lasu och Hjalmarsson reagerade.
                     Alla spelare som var på isen, undantaget juniorerna borde inte få någon November lön alls. Skamligt lamt, Rönnberg borde skämmas över sitt lag ocj och sin bristande matchcoachning.

                      Kommentar avatar
                      Björn L, 1 månad sedanSvara

                      Instämmer helt med dig conta!!!

                      Kommentar avatar
                      Björn L, 1 månad sedanSvara

                      I alla branscher gäller lön efter prestation, så skall det vara även i Frölunda

                    • Kommentar avatar
                     Johan , 1 månad sedanSvara

                     Är extremt konfunderad över hur ett lag av Frölundas kaliber som när dem är som bäst vinner både CHL och SHL vilket INGET annat lag gjort, kan åka på flera käftsmällar mot lag i bottenträsket samma säsong... Är väl medveten om att alla lagen både vinner ocj förlorar och har svackor under varje säsong.
                     Är däremot helt övertygad om att Frölunda är det i särklass ojämnaste lagen sett till skillnaden mellan högsta och lägstanivån!

                     • Kommentar avatar
                      Conta , 1 månad sedanSvara

                      Ja lön efter prestation gäller inte i Frölunda, hur jävla uselt man än presterar så lyfter man samma lön.
                      Igår var laget det som Boork brukade prata om : - Avenyflanörer.

                       Kommentar avatar
                       Manne, 1 månad sedanSvara

                       Jajamen. Roger sa väl att vissa inte riktigt var "med". Ingen i ledarstaben var med heller, för då hade en time-out kommit och det sagts både ett och annat. Nej, förlåt. Det rullar bara på, oavsett hur det ser ut. Jag ber om ursäkt.

                     • Kommentar avatar
                      Maxad, 1 månad sedanSvara

                      Underskattningen som sitter i bakhuvudet på alla när dom möter ett sämre lag MÅSTE bort!!!


                      Lämna en kommentar