Smart spelare kan vara en smart värvning


► Anders Grönlund, 29, från Pantern till Frölunda.
► Den såg jag inte komma.
► Men det ger mig bra vibbar, så länge inte dörren till J20 stängs alldeles.

Rakapuckar.com bild

Frölundas webbsajt i dag – Anders Grönlund klar för SHL-klubben.


DET FINNS REDAN en Frölundakoppling här, och eftersom allroundbacken Anders Grönlund är från Piteå kan ni säkert räkna ut den.

Roger Rönnberg.

Grönlund har spelat i Luleås J20. Hade då Rönnberg en kort tid, fortsatte i J20 när Rönnberg var assisterande SHL-tränare i klubben och förstås hade bra koll på juniorerna.

Rönnberg har säkert mer än ett finger med i den här värvningen.

Senast jag talade med sportchefen Fredrik Sjöström lät det som att J20-backar skulle turas om att fylla ut backplats åtta på träningarna, men till slut kände alltså klubben alltså att det behövdes mer med tanke på SHL- och CHL-spel.

Filip Hasa, Leon Lerebäck & Co anses väl inte riktigt redo än då.

Det är något för framtida artiklar.

Rakapuckar.com bild

Men Grönlund ger mig alltså bra vibbar, och låt mig berätta varför:

## Fyra i backarnas poängliga i allsvenskan förra säsongen (7+18), en late bloomer om det någonsin fanns en sådan, har via spel i division I, allsvenskan, Danmark och Norge hela tiden fortsatt att utvecklas, senast i den allsvenska klubb som kanske är bästa druvhuset av dem alla. Pantern, alltså.

## Det är en välutbildad, smart spelare — inte minst utanför isen. Precis färdigutbildad byggnadsingenjör. Ni vet jag älskar sådant, en skarp hjärna som kan annat än hockey är bättre förberedd för sportens alla utmaningar.

## Hygglig storlek (184 cm/85 kg), besitter all den ambition och träningsflit som krävs när man inte omedelbart lyckas som senior utan måste ta den långa vägen. 29 år gammal blir det SHL-debut – det visar att det aldrig (nåja) är för sent för den som verkligen vill.

Jag kollade med Malmöbaserade Mr Madhawk som ofta ser Pantern. Hans omdöme om Grönlund i punktform:

– Tvåvägsback. Stabil. Kan användas i alla spelformer. Väldigt vältränad. Ödmjuk, lojal. Bra kille.

Rakapuckar.com bild

Intressant att se att även Frölunda nu börjar gräva i allsvenskan för att hitta spelare som ger valuta för inte allt för stora pengar.

Rätt väg, tycker jag.

Grönlund, som skrivit på för ett år, säger till Frölundas webbsajt:

– Jag har haft en uppåtgående kurva under den senaste tiden. (…) Jag tycker att jag har gjort en bra säsong här senast. Mina mål just nu är att fortsätta utvecklas och sen försöka bli en etablerad SHL-back. Många kanske tror att man ska komma tidigt till SHL, men det är inget man ska ta för givet. Jag har aldrig varit mer motiverad än vad jag är nu. Det kittlar att komma till en storklubb som Frölunda.

Rakapuckar.com bild

Okej, nu är det "bara" den där forwarden som ska in då. Men oj, många fler än Frölunda jagar offensiv spets. Kan ta tid. "Huggsexa", som assisterande sportchefen Björn Liljander uttryckte det nyligen.

Så här ser Frölundas backsida ut just nu, för den som glömt. Rasmus Dahlin kan ni förstås räkna bort.

 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
10 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Conta, 2 år sedanSvara

  Helt oväntad värvning.käns spännande.
  Men hoppas inte j20 backar blir lidande och inte får chansen i SHL.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, det bör finnas en väg upp.

 • Kommentar avatar
  Daniel K, 2 år sedanSvara

  Verkar som en vettig värvning helt klart! Bra +/- dom flesta säsongerna och bidrar dessutom offensivt. Ser ut som en ok tvåvägsback med potential att bli mer än bara ok om han fortsätter utvecklas när han får spela i SHL tempo.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ja, vettig värvning till vettigt pris. Tycker jag.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Vad är ett rimligt pris? Hur vet vi att man inte kastat ut för mycket pengar likt med Po westerholm & Friberg?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Då skulle jag svimma. Förutsätter att det här är en låg lön för en kille som får sin första SHL-chans. Allt annat hade ju varit ... äh. det vore bara för galet.

   Kommentar avatar
   Nolte , 2 år sedanSvara

   Jag har själv inte den blekaste vad en rimlig lön är för en sån spelare som aldrig spelat shl tidigare? Sen så menade jag givetvis inte att han skulle fått lika mycket i lön som dom utan snarare att man isf kanske hade gett han mer än vad man borde. Men det har jag heller ingen aning om, så påstår inte att dom gjort det. Mer nyfiken på vad en ”billig” lön är

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nu gissar jag men ... 60?

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Kan inte argumentera emot, för jag har själv ingen aning :)

 • Kommentar avatar
  Jack, 2 år sedanSvara

  Utan att veta mer än vad som står skrivet om honom här, känns denna värvning bra.
  För min del så tycker jag inte att Gunnarsson haft den utvecklingen man hoppats på heller.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Gunnarsson har mycket i sig, behöver tvätta bort en del misstag. Skulle behöva spela mer, men det är det många som blir bättre av. Och alla kan inte ...

 • Kommentar avatar
  Henrik, 2 år sedanSvara

  Genoway känns på förhand som den enda backen som kan styra ett powerplay och då kan han både bli en succé eller en flopp. Han kan ju även bli skadad. Hade behövt backar som kan göra poäng för jag kan inte se någon back som kan göra över 20 poäng.

   Kommentar avatar
   Epoe, 2 år sedanSvara

   Westerlund är grym i PP.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 år sedanSvara

   Hpller med dig Henrik. Om Genoway går sönder så har vi ingen riktig toppback. Annars tycker jag det är rätt att ta in backar från lägre divisioner. Kan bli riktigt bra och kostar förmodligen Inte mycket.

 • Kommentar avatar
  Mattias C, 2 år sedanSvara

  Tror han över tid kommer vara en av sex backar vi kör med. Kan vara ett billigt fynd. Angående J20 så har vi väl inte så sarka kort där förutom Westerlund. Men kom ihåg att Westerlund inte platsade i JVM senast. Har förvisso ett år kvar som junior men det är ju inte självklart att killen ska hålla en hög SHL-nivå kommande säong. Gunnarssonockså osäkert kort, hoppas han kan ta ett rejält kliv framåt, har ju fysiken.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Man kan nog inte se det som att bara för att man inte spelar JVM som underårig är man inte bra.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 år sedanSvara

  Så gott som alla forwards kommer gör 10 mål, mängder med backar som kan spela PP och flertalet ”rahimis” i truppen och som lök på laxen har vi en mästarmålvakt också. Den här säsongen kommer bli riktigt festlig!

  • Kommentar avatar
   Thomas, 2 år sedanSvara

   Haha.....Det kanske finns någon städare ifrån Timrå vi kan ta in, eller en bilmekaniker ifrån Tyringe. Fy i helvete vilka skit värvningar, detta kommer gå käpprätt åt.....ja

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Nu förstår jag inte ... det här är ju ingen spetsvärvning på backsidan, det är en bra breddvärvning. Är det då dåligt att han är smart, utbildad ingenjör? Hur får du ihop det?

  • Kommentar avatar
   Jonny Andersson, 2 år sedanSvara

   Helt ok som spelare . Ingen superstjärna men ok. Dock känns det konstigt med fakta att han inte varit i någon klubb typ mer än en säsong. Bara flyttar runt hela tiden. Är det utanför isen han gör sig omöjligneller varför hålla på runt runt runt bland så många klubbar?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Det tror jag inte man ska ta så allvarligt på. Inte alltid spelarens "fel" att det blir klubbyte, plus att det här är kille som har jagat nya trappsteg för att nå sitt mål: SHL. Tror inte han gjort sig "omöjlig" på något vis.

  • Kommentar avatar
   GöranA , 2 år sedanSvara

   Spännande värvning, kan bli succe!!

   • Kommentar avatar
    Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

    Jag tror det är en ok värvning (t o m bra), men det det är häpnadsväckande vilket lågbudget tänk VF har i allt annat än att betala kraftiga överlöner till spelare ur andrahandssorteringen.


    Lämna en kommentar