Mina förväntningar på Frölundas målvakter och backar


► Anders Grönlund ger ett gott intryck i första Frölundaintervjun.
► Ni får inte mer snack med honom här, däremot detta:
► Mina omdömen om målvakter och backar, detta förväntar jag mig kommande säsong.
► I en senare text: forwards.

Rakapuckar.com bild

DE OMDÖMEN JAG fick om nye Frölundabacken Anders Grönlund av Mr Madhawk (text från i torsdags) tycker jag förstärks i den här intervjun, liksom den känsla jag själv hade.

En 29-åring som gått den långa vägen, som slitit sig till SHL-chansen, det tyder på utmärkt inställning och attityd.

Se själva här.


Dessutom finns en annan viktig detalj som lite grand glömts bort, känner jag.

Värvningen av Grönlund skickar en signal, nämligen att allt på backsidan i Frölunda inte ska vara ungt och NHL-nära, smått och spelförande.

Viktor Ekbom har redan värvats, nu kommer en kille som i och för sig vässat sin offensiv kraftigt (48 7+18=25), men Grönlund var +20 med Pantern, fyra i allsvenskan med den siffran, och han är framför allt en tvåvägsback som börjar sitt spel i rätt ände, alltså med att försvara.

Det skvallrar för mig om ett lite annat tänk.

Ni håller kanske med – eller inte?

Nå, jag tänkte ge er mina tankar om spelarna i Frölunda, korta små omdömen om var och en, vad jag förväntar mig inför nästa säsong.

Rakapuckar.com bild

Häng med, och som vanligt – ge mig era åsikter.

Målvakter:
* Johan Gustafsson

Fantastisk när han vikarierade för Lasse Johansson guldsäsongen, haft det svårare när kravet varit att prestera på topp match efter match, situation efter situation. Förra säsongen var inte bra nog (89,20; 2,73), det vet både Johan och Frölunda, samtidigt så var heller inte Frölundas försvarsspel bra nog för att ge målvakterna den trygghet de kan begära.
”JG” kan storspela och stänga igen, är självfallet långt, långt ifrån så dålig som hans kritiker här inne vill ha det till, men samtidigt behöver han höja sin lägstanivå, hålla fokus i varje situation. Säkert revanschsugen. Förra säsongen var han något slags etta eftersom Johan Mattsson var SHL-debutant, spännande att se hur ”JG” agerar i 50/50-konkurrens. 

* Johan Mattsson
Hade en stark inledning på säsongen, byggde drömmar om mer, tappade lite, och när Frölunda fick problem som lag valde tränarstaben att gå med en målvakt, det blev rutinerade Gustafsson. Mattsson kom tillbaka, såg bra ut, hade problem med returerna ibland, tappade en del puckar, släppte några lätta, men visade mental styrka, lät det inte bekomma honom, stod för fina insatser, och jag gillade verkligen det lugn och den trygghet som stockholmaren utstrålade.
Om han inte blivit skadad strax före slutspelet så …
Bör vara en bra SHL-målvakt kommande säsong. Och spela mer. Väl?

Backar: 
* Viktor Ekbom

Erfaren ”lagom bra för SHL”-back som efter fem säsonger i Örebro kommer till Frölunda för att erbjuda fysisk styrka och rejält spel. Säkert vill 29-åringen också utvecklas individuellt, bli lite rörligare, bättre med pucken, smartare i spelet.
Men det bör vara så här: Ekbom börjar med att vara precis den han är, spelar stabilt defensivt, håller rent, sätter ett snabbt pass till en som är bättre på att hantera pucken, börjar så att säga i rätt ände för att sakta men säkert ta fler steg. Lite som Oliver Bohm gjort i Växjö.   

Johan Mattsson, Gustav Lindström, Mattias Nörstebö och Viktor Ekbom – fyra av de tio Frölundaspelare som jag tycker till om i den här texten.


* Chay Genoway
31-åringen är lite av Ekboms motsats, mindre, rörlig, offensivt skicklig och har producerat rätt bra med poäng under sin fyra år långa KHL-tid. Universitetsutbildad. Smart kille. Bör avspegla sig på isen. Genoway är värvad för att vara Frölundas ledande offensive back, för att vara ett snäpp bättre än Matt Donovan.
Det är helt okej att ha förväntningar på den här killen. Att Genoway gjort fyra säsonger i Europa gör att han inte ska behöva så lång startsträcka. Behöver vara bra tämligen omgående.    

* Kristoffer Gunnarsson
46 SHL-matcher förra säsongen, boråsarens första fulla i SHL. Tycker om att spela fysiskt, smälla på, är inte alls oäven med händer och puck, men gör en del rejäla misstag ibland.
Problemet: sådana tvättas bort med den rutin som kommer av mycket speltid. Får Gunnarsson, 21, det? Växer han av tio minuter och box play-spel? Intressant att följa utvecklingen här.

* Anders Grönlund
Senaste värvningen, en late bloomer (29) som jag skrev mer om i början av den här texten. Förväntar mig en viss inkörningsperiod, men sedan … det här är en smart spelare som jag tror kan lyfta sitt spel och väl anpassa sig till SHL. Göra ett klart dugligt jobb över hela isen.    

Rakapuckar.com bild

* Gustav Lindström
Spännande. Nej, det är inte bara jag som tycker det. Detroit Red Wings också. Draftad i andra rundan 2017. Signad av rödvingarna för en kort tid sedan.
JVM-backen är lugn och trygg i sitt spel, är också debutant på SHL-nivå, men jag ser inget annat än att det här är en kille som klarar det steget galant. Har spelsinnet för det. Hur bra? Hur snabbt? Hur stor roll? Svårt att säga, men jag förväntar mig en hel del bra saker här.

* Mattias Nörstebö
En sak först: kan den här trevlige norrmannen få vara skadefri i alla fall i en säsong? Känns som han är värd det. På något sätt har han aldrig riktigt fått visa vad han går för, det har hackat för mycket. Spelskicklig, ser isen bra, väger lite för lätt i närkamperna, behöver nog lära sig att ta för sig lite mer, men parat med rätt partner (se nedan) behöver det inte vara något problem. Alla kan inte vara ekbommar … 
Svårt, just på grund av skadorna att säga vad jag förväntar mig av Nörstebö men mer delaktighet, jämnhet på en förhållandevis hög nivå, därmed lite fler poäng, kanske?  

* Jonathan Sigalet
Ni kan säkert storyn, han lyfte sitt spel både en och två nivåer när Frölunda under förra säsongen blev lite mera ”basic” i sitt försvarsspel; det lite enklare spelet tycktes passa Sigalet som såg mer hemma ut, var fysisk stark och inte försökte spela över sin kapacitet. Kanadensaren behöver fortsätta precis så, gärna i par med Nörstebö, känner jag.

* Filip Westerlund
Lovade gott redan 2016/2017, hamnade förra vintern utanför laget när en viss Rasmus Dahlin käkade massor med istid. Jag såg en Westerlund med vässat självförtroende i Björklöven och eftersom han är en spelare som behöver istid och förtroende för att hans talang verkligen ska komma fram och ge effekt så … tja, detta är väl min undran: 
Får Filip verkligen förtroende nu, får han spela så mycket att han allt mer väljer rätt alternativ och allt mer sällan fel? Det finns mycket hockey i Westerlund, 2017-draftad i andra rundan av Arizona. Vore kul att se honom spela regelbundet och förhållandevis mycket. 

Okej, åsikter, tankar, funderingar? Kommentera gärna.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
38 kommentarer
 • Kommentar avatar
  generalen , 2 år sedanSvara

  lite pinsamt att du tar upp returer som en svaghet på Mattsson när vansinniga returer är jg's stora signum, fast vi vet ju alla som läser din blogg att du liksom RR har ett extra gott öga till jg ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Va? Hur i herrans namn fick du ihop det? Du kan ju inte läsa in en enskild kommentar som en jämförelse med en annan spelare? Mattsson hade ett tag problem med puckar som studsade ifrån honom, kom starkt tillbaka, gav – SOM JAG SKRIVER! – ett mycket gott intryck och om något så är det ju JM jag är mest positiv i den här texten. Kan du inte se det rekommenderar jag något slags resetknappstryckning.

   Kommentar avatar
   Generalen , 2 år sedanSvara

   haha du är så blåögd när de gäller jg så jag kan inte annat än skratta, börjar med hur fantastisk han var när han fick hoppa in för Lasse vilket inte är sant, han var okej absolut men de va inte så att han bar oss till guldet, Vi hade tagit det med i princip vilken annan shl-målvakt som helst dom sista matcherna, sen e de klart att de måste pointeras att Frölunda hade sååå dåligt försvarsspel när du måste skriva om hans pinsamt dåliga procent, Mattsson däremot är det ju lätt att peka på vad han gör fel å dåligt, och ja det är extremt lätt att jämföra vad du skriver om målvakterna, fattar du inte det så kanske det är din resetknapp som behöver ett tryck och inte min, jag satt med kollegan och läste detta och innan vi ens öppnat artikeln sa jag "kolla nu när han tar jg med silkeshandskar" och se så rätt man fick :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Lite svårt att ta dig på allvar, känns inte som du läser vad jag skriver utan vad du VILL att det ska stå. Fakta: JG var mkt bra guldslutspelet, han var inte bra förra vintern, han behöver upp, Mattsson lovade gott. Det är vad jag skriver. Sedan får du läsa vad du vill mellan raderna, det är helt upp till dig.

   Kommentar avatar
   generalen , 2 år sedanSvara

   jag har lite svårt att ta dig på allvar med när du blånekar vad en blind kan se, men jag får väl gå en kurs i läsförståelse så jag kan förstå dkna

   Kommentar avatar
   generalen , 2 år sedanSvara

   dina inlägg "rätt", annars känns de meningslöst för mig att sitta här inne

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Vad blånekar jag till?

   Kommentar avatar
   Generalen , 2 år sedanSvara

   att du har ett extra gott öga till jg? att kritiken mot honom måste lindas in i allra högsta mån?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag tror du förväxlar "linda in" med att se nyktert på saker och ting. JG var ingen toppmålvakt i SHL förra säsongen, han behöver höja sin standard, det är liksom inget snack om saken. Men den här kritiken som du och en del andra fans kommer med, den blir bara fånig och ni framstår som väldigt okunniga. Men det är klart, då kanske allt annat framstår som "linda in."

   Kommentar avatar
   Generalen , 2 år sedanSvara

   okej, så man är okunnig om man inte tycker att jg håller måttet? vi får väl se efter nästa säsong vem som är okunnig då Lehman, journalisten som följer från insidan eller byggarbetaren som sitter på läktaren, de här med okunnig har vi ju redan fått höra från ledningen så de va ju inget nytt, däremot att du inte kan se att JG inte är en målvakt i shl-klass är okunnigt, och då får du ändå betalt för att "kunna"

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag skriver i texten att JG inte var bra nog förra säsongen, att han behöver upp, bli bättre. Räcker inte det? Måste man kalla folk för clowner, såga, döma ut flr all framtid och ge upp allt hopp för att du och dina vänner ska vara nöjda? Synd, i så fall.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Sedan vet du ju mkt väl, om du är det minsta intresserad av andras ord än dina egna, att man absolut inte är okunnig bara för att man tycker att JG inte håller måttet. Självklart är det en okej åsikt. INGEN tycker väl han var bra nog förra säsongen, även om det självfallet också har med försvarsspelet att göra. Det okunniga består i att inte kunna komma med nyanserad kritik, inte kunna se annat än en "clown" som är sämst i hela världen och inte kan ta en puck. Och nu syftar jag INTE bara på dig.

   Kommentar avatar
   Mattias , 2 år sedanSvara

   Jag måste bara ge mig in i denna JG diskussion. Jag kan bara inte förstå att många (HL inkluderat ) höjer honom till något han inte är eller varit på länge . Jag tog mig nöjet att kika på hans räddnings % de senaste åren. Sedan säsongen 13!! Har han bara varit över 90% en gång. Det va guldåret. Men det är väl klart.... Alla de andra åren är det väl backarnas fel?

   Kommentar avatar
   Danne, 2 år sedanSvara

   HL, ge sig inte in i polemik... du slösar bara din tid. Sluta svara Generalen bara. Han kommer aldrig förstå vad du menar! Han VILL missförstå! Håller med honom, till viss del, men enbart i kritiken mot JG, inte i hans sätt att medvetet misstolka vad du skriver.

   Kommentar avatar
   mike, 2 år sedanSvara

   Det såg väl lite komiskt ut bara när den enda målvakt det pratades returer om var JM, när JG är den största "boven" när det gäller dn biten.

   Kommentar avatar
   Krigge, 2 år sedanSvara

   Jaa du behöver inte vara här :)

   Kommentar avatar
   Peter, 2 år sedanSvara

   haha, oj vad folk börjar grina så vårt man INTE håller med HL. Finns några här inne som verkligen är bruna runt munnen. Jag TROR HL kan försvara sig själv....

 • Kommentar avatar
  DD, 2 år sedanSvara

  Backsidan ser spännande ut. Inte så många stora namn men se på vad Schweiz gjorde i VM. Ett bra lagspel kan ge en större summa än om man tar spelare för spelares kvaliteter och plussar ihop dem. Tror att Näslund blir en bra injektion för försvarsspelet ihop med den större insikt som nu verkar finnas.
  Jag tror att JM tar över förstaspaden om han får chansen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Delar många av de tankarna.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

  Spontant känns de som en bättre balans bland backarna än förra säsongen...
  Det är verkligen ett annat tänk.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Mm, visst gör det.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 2 år sedanSvara

  Håller med i det mesta ! Tycker Gunnarsson växte rejält i slutet....han kommer växa ännu mer. Nörstebö är jag dock lite tveksam över.....han behöver tuffa till sig. Ekbom kommer bli viktig. Mattson hade en liten sämre period ett tag , men tror att han kommer höja sig lite nu. Och Gustavsson höjde också sig i slutet. Över lag måste vi ha lite mer starkare spelare mot stora spelare som Malmö. Jag sa det innan slutspelet att Malmö var sämsta tänkbara motståndare i kvarten....utan att vara en besserwisser

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Du kan din hockey. ;) Man får poängtera när man har rätt.

 • Kommentar avatar
  Hans Åsberg , 2 år sedanSvara

  Tycker back sidan ser bra ut bra defensivt tänkande vi borde ju slippa att se rejäla genom klappningar som det var förra hösten det är nog mera forwards jag är mer orolig över men det ser vi inte förrän i augusti

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nå, genomklappningar beror ju inte på just backar, defensiv spelas av fem utespelare tillsammans, det var ofta där det brast, många spelvändningar emot.

 • Kommentar avatar
  DD, 2 år sedanSvara

  Henrik: Hört något om när FHC redovisar sitt resultat? Växjö gick plus fem miljoner. Har då troligen budgeterat med slutspel? Lite för överlägsna för att få många hemmamatcher dock.
  http://www.hockeysverige.se/2018/06/04/visar-plusresultat-sjunde-aret-rad/

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nej, men det borde vara snart. Veckan, kanske?

 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 år sedanSvara

  Backsidan känns på förhand mer homogen i år. Inte så många flashiga namn, men förhoppningsvis rätt profiler som kompletterar varandra, det kan vara gott nog. Spännande att se hur man matchar ihop backparen, förra säsongen körde man de två mest offensiva ihop, jag ser gärna att man matchar offensiv med lite mer defensiv i den mån det går.
  Genoway-Ekbom
  Lindström-Sigalet
  Westerlund-Nörstebö
  Grönlund
  Där jag får bra vibbar av Grönlund och tror att han kan avancera under säsongen

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Westerlund och Nörstebö ihop? Nja, du, gubbe lelle ... ;)

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Mycket möjligt att Grönlund ska upp där och nån av Westerlund/Nörstebö vara 7e. Hur skulle du formerat då?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Svårt, det finns åtta backar, aldrig mer än sju kommer användas samtidigt, så ... lurigt. Svårt formera redan nu. Men just Westerlund och Nörstebö ihop känns lite för offensivt, för vekt. Sigalet–Nörstebö, Ekbom–Genoway, kanske, sedan får man nog se lite. :)

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 år sedanSvara

   Okej. Men Lindström måste vara tänkt som 1 av 6 backar tänker jag. Så då får han spela med Westerlund/Gunnarsson/Grönlund. Att sätta honom med Westerlund/Gunnarsson känns extremt fel. Att sätta honom med grönlund? Ja kan funka, men då kan lika väl nösrstebö spela där och Lindström får en trygg/rutinerad partner i Sigalet? För Lindström bör rimligen behöva det mer än Nörstebö?

 • Kommentar avatar
  Rw, 2 år sedanSvara

  Är faktiskt nöjd med backsidan, ser stabil ut. Jag tror även att JM tar över förstaspaden av JG om han fortsätter att utvecklas.
  Tänkte lite på backarna förra året, var inte de lite likt Nubbens tid i klubben, nästan bara offensiva backar? De gick inte så bra då och inte förra säsongen heller. Hoppas bara att anfallarna spelar bättre än vad jag förväntar mig så kan de nog bli en bra säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det känns mer stabilt, bättre balanserat. Vad gäller Nubbens tid ... kommer inte riktigt ihåg på rak arm.

 • Kommentar avatar
  C, 2 år sedanSvara

  Målvakter?
  Backar?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Hur menar du?

   Kommentar avatar
   C, 2 år sedanSvara

   Tänk tänk

 • Kommentar avatar
  Danne, 2 år sedanSvara

  Bra skrivit. Håller med till fullo :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Tack. Kul!

 • Kommentar avatar
  Edd, 2 år sedanSvara

  Många anser att backsidan är skräp och de vill ha tillbaka många av de namn som passerat genom Frölunda.
  Jag gillar de nya backarna. Känns mer som ett komplett försvar nu med dessa olikheter de nya killarna har.
  Gunnarsson har mkt kvar att lära, Nörstebö vill jag gärna tar nästa steg (om han får vara skadefri) och Westerholm är riktigt spännande att följa. Han kan växa ut till en ny Philip Larsen om han får tillräckligt med istid.
  Målvaktssidan är jag mer skeptisk åt. JG har tappat mkt sedan guldsäsongen. Klart han är revanschsugen att visa sig själv, laget och supportrarna vad han kan. Har mkt att bevisa kommande säsong.
  JM är spännande att följa. Lite F. Andersen-stuket och det vet vi ju hur det gick för honom.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Håller med om mycket. Bra analyserat.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 2 år sedanSvara

  Finns många backar med utvecklingspotential, blir intressant att se vilka som snor åt sig istid, för det handlar om att förtjäna den. Defensivt känns det bättre än förra säsongen, hoppas offensiven (av backarna) blir tillräckligt bra. Genoway spännande. Lindström tror jag mkt på. JG har en del att bevisa, tror JM är mer färdig i år. Bra skrivet, exakt vad man vill läsa och diskutera nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Du kan väl berätta det för "Generalen" här ovan. ;)

   Kommentar avatar
   Generalen , 2 år sedanSvara

   exakt vad skall han berätta för mig? att jg har en del att bevisa? haha skärp dig nu snälla

   Kommentar avatar
   Ragge , 2 år sedanSvara

   Generalen är lika tuff som tåget..

 • Kommentar avatar
  Conta, 2 år sedanSvara

  Backsidan ser bra ut.men Gunnarsson och Westerlund måste höja sig.För mycket misstag av båda förra säsongen.Mattsson i ål
  Hoppas verkligen han får chansen på allvar denna säsongen.Han är lugn och harmonisk i spelstilen.Kan bli riktigt bra.
  Men JG ja 2016 var han bra.Förra säsongen alldeles för många svackor.
  Nej JG håller inte shl klass längre.
  Bedrövligt tråkigt att inte Rönnberg och Sjöström inser detta.
  Behövs värva in en toppmålvakt.
  Sen forward sidan.ja Leman där finns inte mycket spets.Många brunkare och de båda snurrpellarna Westerholm som fortfarande tror målburen står i sarghörnet.
  Vill ej ha dom i Frölunda.
  Mäste vara Sjöströms största misstag värva dessa 2.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Westerlund spelade ju knappt förra säsongen. Hann inte göra så mpnga misstag. ;) Men han har den spelstilen, det kommer komma misstag, precis som det gör för Erik Karlsson (nej, de är inte på samma nivå, men man kqn jämföra high risk, high reward-spelstilen.

 • Kommentar avatar
  STEFAN JANSSON, 2 år sedanSvara

  Att man har kvar JG överhuvudtaget är en gåta.. Detta gör bla att jag o fler med mig tvekar på säsongskort.. Orkar inte se eländet en säsong till...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Du kan inte tänka dig att titta på den andra målvakten? ;)

 • Kommentar avatar
  JANNE, 2 år sedanSvara

  Tjena Leman!
  Trevlig text men en korrigering är på sin plats rörande JG. Han var fantastisk guldsäsongen efter att Lasse gick sönder i slutspelet. Men innan dess, dvs grundserien, var han högst medioker. Under grundserien såg han ut ungefär som förra säsongen. Vilket ju också resulterade i att Lasse var det givna förstavalet under guldåret.

   Kommentar avatar
   Generalen , 2 år sedanSvara

   scchh kritisera inte jg nu, det var ju backarnas fel att han slutade på en skrattretande % förra året, att dom inte kan rensa bort alla returer han släpper åt alla möjliga håll är ju inte hans fel

   Kommentar avatar
   C, 2 år sedanSvara

   Allvarligt JG är motsatsen till vad Leman tycker totalt värdelös

   Kommentar avatar
   Generalen , 2 år sedanSvara

   C nu är du okunnig

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det var precis vad som avsågs, när han vickade i slutspelet. Under grundserien vickade han ju inte så mkt, var ju rätt länge 50/50 då.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 2 år sedanSvara

  Ja nu när den värsta ilskan lagt sig börjar man ju se fram emot att det ska dra igång igen....
  Jag tror dock att starten på säsongen kan bli HELT avgörande.
  Tror inte klubben "klarar" att stå emot en dålig start med tillhörande MASSIV kritik.
  Som sagt, nyfiken börjar man bli.
  Henrik. Tror du har helt rätt i att defensiven måste skötas först.....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ligger mycket i vad du skriver. Starten känns oerhört betydelsefull.

 • Kommentar avatar
  Julius, 2 år sedanSvara

  Härligt HL att läsa lite konstuktivt och se lite på vad vi faktiskt har. Klart intebscksidan ser ut som guldsäsongen men då var backsidan överjävligt bra.... Ganska tröttsamt att läsa om JG hoppas det kan räcka med skit för honom nu. Nej han var inte bra men det var fler som underpresterade. Vi HAR JM det tror jag kan bli riktigt bra.... Jag är inte alls orolig för defensiven men tycker att offensivt ser det sämre ut än på länge. Vi får hoppas på en vass målgörare och kanske någon/några fler under säsongen...men som alla vet kan vi göra fler mål än vad som släpps in så har vi stor chans att vinna matchen :-) tråkigt kanske men jag tror vi kan växa som lag dock saknas profiler.... Tack HL för att du och ditt kunnande finns!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Roligt att du läser och gillar. Tack för snälla ord. Ser också potential för spelare att växa, sedan blir det intressant att se om det räcker och hur långt.

 • Kommentar avatar
  Lövey, 2 år sedanSvara

  Herregud vilket tjöt det är om JG hela tiden!! Han hade en kass säsong precis som hela laget räcker inte det?? Mattson hade problem med att han lämnade returer inget snack där heller. Ingen vet hur det hade sett ut om backarna varit starkare runt mål. Varför inte ge båda chansen nu när backsidan ser stabilare ut? Ett bra försvar är grunden för ett bra anfall med snabba spelvändningar. Något som saknats sen guldåret. Näe jag blir inte förvånad om "samma forwards" faktiskt leverar bättre kommande säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Håller med, ska bli mycket spännande att se hur ett stabilare (?) försvarsspel påverkar målvaktsspelet.

   Kommentar avatar
   Stina , 2 år sedanSvara

   Håller med. Vi kan ju avvakta med att måla fan på dörren och vänta och se hur spelet utvecklar sig.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 2 år sedanSvara

  Tycker också att baksidan ser bra ut. Sedan är det många som behöver visa att de håller på SHL nivå men det tar vi då. Med 8 st backar så hoppas jag att även Gunnarsson och Westerlund får istid, för precis som du skriver behöver de istid för att utvecklas.
  Bra att du tar upp att det är alla fem som spelar försvarsspel. Det är ju inte bara backarna. Sedan skulle jag vilja säga att man är 6 st som spelar försvarsspel och det är viktigt att alla gör sin del i def zon. Men som jag har sagt innan jag har stort förtroende för Näslund. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Japp, försvarsspel är en helhet, det är viktigt att förstå det. Målvakter och utespelare kan göra varandra bättre. Jag gillar när man kan hålla två saker i huvudet samtidigt, en målvakt kan vara underkänd, men han kan också ha satts i en väldigt svår situation via dåligt försvarsspel.

 • Kommentar avatar
  Molle, 2 år sedanSvara

  Jag tycker det är målvaktens jobb att ge trygghet åt backarna...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nja, det funkar inte riktigt så, det är en two-way deal, ett samarbete.

   Kommentar avatar
   Danne, 2 år sedanSvara

   Till viss har du rätt; en bra målvakt ger trygghet till försvaret, man vågar kliva upp i banan, ta lite mer risker vilket gynnar offensiven. Dock får ju inte ett försvar agera med huvudet under armen.. ingen målvakt klarar stå emot det. Men, så illa var inte fallet med VF förra säsongen. Tror tyvärr att spelarna INTE kände stort förtroende för målvakterna, vilket man kunde se i hur backens agerade och inte agerade. Men men, som HL säger, two-Way.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 2 år sedanSvara

  Jag som är av den gamla sorten, drömer alltid om en backtyp(spelare) av den karaktär som kanadensaren Mike Ford besatt(slutet på 70-talet).
  Skridskoåkningen var det så där med, han snarare åkte på fotknölarna än på skenorna och sköt verkligen så hårt som en häst sparkar(stenhårt) och även om puckarna inte alltid träffade målet, så blev det iaf fortsatt livsfarligt för motståndarlaget-när övriga Frölundaspelare var snabba med att snappa upp pucken tillbaks.
  Och i försvaret var han ju självklart totalt uppoffrande.
  Sådan underbar härlig kämpe(fighter) som han var, så är frågan om någon liknande back(spelare) överhuvudtaget kommer att finnas igen i en Frölundadress?
  Tyvärr, så skulle nog hans dåvarande spelarstil idag allt betraktas som att vara helt passé, men det fråntar iaf inte hans fortsatta personlighet som en enorm krigare(den försvinner aldrig), det han verkligen visade upp var faktiskt något över det normala!
  PS. Icke heller förglömma Anders Broström för guds skull!

   Kommentar avatar
   #18, 2 år sedanSvara

   Weber var väl inte långt ifrån, minus skottet då kanske...

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 2 år sedanSvara

  *drömmer...

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 år sedanSvara

   *utöver det normala! (Låter nog bättre!)

 • Kommentar avatar
  C, 2 år sedanSvara

  Ny målvaktstränare

  • Kommentar avatar
   Airikr , 2 år sedanSvara

   Ser fint ut med baksidan, rent balansmässigt.
   Dock forwards, behövs absolut en riktig målgörare som kan lira med Lasch. Det trots att även Hjalmarsson kommer göra fina intryck i nya säsongen. Friberg kommer nog hitta rätt oftare med men inte en stor poängskördare.
   Lasch-Lundqvist -?.//
   Hjalmarsson-Carlsson-Emanuelsson.//
   Friberg - Söderlund/pw - Mustonen.//
   Stålberg - Pw/söder - Olsen.//
   Fjellström/Pw2

   • Kommentar avatar
    Philip Lindberg, 2 år sedanSvara

    Intressant backsida samt målvaktsida. Får Mattsson förtroendet och lite stöd kan han växa ut som en riktigt bra SHL-målvakt denna säsongen. JG är en helt kompetent backup. Backsidan är spännande och jag hoppas på fler snabba första-pass och med korrekt adress denna säsong som gör att vi kan komma med fart och inte som förra säsongen där Donovan var mästare på att spela pucken med dålig timing så den kom på skridskor, framför eller bakom så momentumet försvann. Det var givetvis fler som inte löste denna viktiga uppgift men tillslut blev forwards så orörliga att de varken kunde understödja i defensiven eller utgöra hot i offensiven. Anfall börjar bakifrån och Försvaret börjar i anfallet...(sen gammalt).

    • Kommentar avatar
     #18, 2 år sedanSvara

     Genoway måste ha ett fullständigt briljant förstapass om detta skall hålla. Sen måste han hålla också. Därutöver måste Westerholm få fart på karriären och visa lite mer jävlar anamma de gånger han spelar. Det skall ageras, inte reageras. Nörstebö är väl en enda som kan hota med en Fanterbergsk uppåkning emellanåt i det här gänget. För Gunnarsson måste detta året vara vinna eller försvinna. Jag har så förtvivlat svårt för att sätta fingret på vad det är som saknas honom, men han har alltid förefallit vara osynkad/ovig och hamna i knepiga situationer/trångmål. Jag hoppas att det var att det inte fungerade mellan honom och den förre backtränaren, för i så fall kanske han kan blomma ut med en ny backtränare. Beträffande JG och hans förra säsong så borde den leda till vissa konsekvenser. I flertalet matcher slank puckar in som såg ut att gå igenom honom vilket måste ha berott på koncentrationsbrist, något som inte skall få förekomma på den här nivån. Jag ser gärna att JM får gå in som uttalad förstemålvakt och sen låta JG spetsa till det genom att vara precis så bra som han kan vara med kniven mot strupen.

     • Kommentar avatar
      Axel, 2 år sedanSvara

      HL, du skriver; försvarsspelet bra nog för att ge målvakterna den trygghet de kan begära? Jag trodde det var tvärtom; att målvakterna ska ge försvararna den trygghet de kan begära. Jag tillhör dem som inte tror att JG någonsin kommer att förmedlar detta. Men, JM utstrålar ett annat lugn och jag tror att han har potential att kunna förmedla detta. Jag tror dessutom att JM är den ende av de två mellan stolparna som kan och vinna matcher åt laget.
      Backsidan, är jag den ende som tycker Donovan skulle vara kvar? Ska bli trevligt att se om någon av nyförvärven är bättre!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Det är inte tvärtom, det är både och. Målvakter ger försvarsspel lugn och ro genom tryggt och stabilt spel, genom att ta det de ska, så att säga; utespelarna ger målvakter trygghet genom att ta bort motståndare framför mål, ge mv chans att se pucken, agera synkat, etcetera, etcetera. Det är alltså en kombination, ett lagspel.

     • Kommentar avatar
      GöranA , 2 år sedanSvara

      Målvakter är ok - inte mer.
      Guldmålvakter - inte en chans.
      Backar - håller med, ser spännande ut. Bör bli bra. Guldbackar - kanske om allt klaffar. Kan bli frölundas starkaste lagdel.
      Forwards - ser bra ut. Men bör kompletteras med en riktig sniper.

      • Kommentar avatar
       Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

       Bra genomgång. Jag gillar Gunnarsson till skillnad från en del andra och anar utveckling med mer istid. Genoway bör definitivt tillföra offensiv spets. Ekbom är säkert habil, men ingen toppback i Örebro. Ok backsida överlag med Sigalet som den stora klippan i år igen. Nörstebö, upp till bevis annars så är det nog hans sista säsong. Hade gärna sett en etablerad toppback till, men som sagt ok. JG har bevisat sig vid flertalet säsonger tillhöra de sämre i SHL så enda chansen i kampen med Mora, Timrå och Örebro att undvika kvalspel är om JM får en uttalad förstaroll.

       • Kommentar avatar
        Niklas, 2 år sedanSvara

        Oj!!! Att Frölunda åkt ut mot Malmö och gjorde en mindre bra höst 2017 och en lite bättre jan-mars 2018 beror inte på målvakterna . Jag har haft serieplats sen 2001 och jag lovar er Frölundas mindre bra säsong 2017-2018 beror ej på målvakterna. Lyssn på Rönnberg i Frölunda Podden så är det spelet som inte fungerat. Oförmågan att göra mål som tex mot Malmö... stå på dig Leman :)

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Tack. :)

       • Kommentar avatar
        Boisvert_10, 2 år sedanSvara

        En fråga till "Generalen":
        Vad är det du tycker är bra med det Henrik Lemans skriver i sin blogg? Måste ju vara nått mer än att han uppdaterar oss med lite "silly season" news? Du har ju ändå följt bloggen ett tag nu...
        Verkar mest som att du stör dig på hur och vad han skriver. Finns helt säkert andra bloggare eller info som du kan ta del av för att följa laget du håller på annars.
        Kram på dig

         Kommentar avatar
         Ragge , 2 år sedanSvara

         Flashback borde vara ett givet val för en trollande general..

       • Kommentar avatar
        Matte, 2 år sedanSvara

        HL - går bara in då och då på rskapuckar numer. Vill se FHC finansiella resultat och aktioner från ledningen som ger lite framtidstro. Backarna ser helt ok ut - men det har den gjort länge. Tycker man förstärkt den mer än kanske övriga delar. Hör är jag inte alls lika orolig som många. Respekterar vad Du skriver om målvakterna, men här delar jag inte Din uppfattning. Du är väldigt positiv till JG och det stämmer säkert som människa. Men som målvakt är det inte riktigt samma sak. Statistiken säger annat ( så även under de sista matcherna i Sm 2016 slutspelet) .JG är välbetald, men inte SHL mässigt. Det är väl Sjöströms / Rönnberg ansvar? JM är kanske ibland de tio-femton bästa 18/19, men det är en ganska låg målsättning för en kvartsfinal aspirant? Här vill jag gärna se juniormålvakter från FHC. För har de betalda, så dålig statistik, så kommer det inte spela någon roll gentemot de andra lagen i serien och då kan man hellre spela medjuniorer som får uppsving.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Matte, snälla, förklara för mig – "... är väldigt positiv till JG" ... hur menar du? Jag skriver att han INTE var bra nog, att han MÅSTE spela bättre, att Mattsson just nu känns som den bästa, mest spännande målvakten. Detta räcker inte? Måste jag skriva att ingen målvakt i världshistorien varit sämre än den genomusle JG för att du ska vara nöjd? Förlåt om jag blir irriterad, men jag önskar verkligen att folk skulle läsa vad jag skriver och inte göra sina egna tolkningar. Däremot har jag full respekt för att du tycker Frölunda skulle bryta kontraktet med JG, eller för den delen någon annan spelare. Full respekt. Det är en relevant åsikt, man kan tycka att insparade pengar borde fördelas på andra. Helt ok. Men här är ju grejen: vilken klubb tror du ville ta över JG:s 200 K/mån-kontrakt?

         Kommentar avatar
         Matte, 2 år sedanSvara

         Hej HL - inte min mening att Du skall gå igång på fel sak - jag läser bara vad Du skriver. Du var helt enkelt för positiv i Din skrivning om JG - tyckte jag. "Fantastisk när han vikarierade för Lasse Johansson guldsäsongen" - Nej han var precis över 90% och på få¨matcher när laget tokpresterade. Det kanske lurade Sjöström till kontraktet? "Förra säsongen var inte bra nog (89,20; 2,73), det vet både Johan och Frölunda, samtidigt så var heller inte Frölundas försvarsspel bra nog för att ge målvakterna den trygghet de kan begära." Det var inte att skriva hela sanningen utan delvis skylla på backarna - tycker jag. Därför tycker jag att Du var för positiv. Det gäller faktiskt även JM som har statistik i de nedra halvan av SHL målvakterna. Jag är en sådan som gillar vad Du skriver HL, dvs jag är helt nöjd med Din site och din energi (stor eloge), men jag tar gärna sakliga diskussioner om tex skrivningarna. Jag hoppas att man bänkar de målvakter som är svaga och tar in FHC juniorer, som får chans att visa upp sig och utvecklas positivt. Det kan man kalla att säga upp avtalet, men utan pengatransfern.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Fantastisk när han vikarierade för Lasse Johansson UNDER SLUTSPELET guldsäsongen, skulle jag kanske ha skrivit för att vara extra tydlig. Men eftersom han inte vickade under grundserien, det var ju rätt mycket 50/50 då, så trodde jag inte det behövdes. Förlåt om jag var otydlig där. Vad gäller det positiva, det är ju bara fakta att såväl JG som Mattsson ofta fick en tuffare uppgift när försvarsspelet var sisådär, för många "odd man rushes" emot, för klent i närkampsspelet framför egen bur. Det har ju inget med positivt om mv att göra, bara fakta. Det ÄR ett samarbete som krävs för att ett hockeylag ska släppa in få mål.Ta Oscar Alsenfelt under Leksandstiden, till exempel – hög procent år 1, inte lika hög, inte lika framträdande år 2, när Leksand fick för sig att spela mer offensivt. Tror du Alsenfelt blev sämre under sommaren? Det måste väl för jösse namn gå att påpeka sådana självklarheter utan att "anklagas" för att vara JG-positiv?

         Kommentar avatar
         Matte , 2 år sedanSvara

         HL - jag läste det få matcher i slutspelet 2016, för under grundserien 15/16 var han svagare än i fjol enligt statistiken. Att i härdigt försöka försköna dessa svaga siffror är inte riktigt ok enligt mig. Allt detta visste vi sen tidigare dvs innan denna säsongen. Att försöka lura bort honom går inget lag på. Precis som Du skrev så är det nog inget lag som lägger upp 200 k/månad. Men tydligen gör FHC det. Andra skulle bänka eller försöka förhandla bort avtalet, men FHC anser att man kan leva med detta en säsong till. Jag tycker kanske att Sjöström borde ta sitt ansvar, men säkert även Rönnberg. Den förhatliga "Nubben" har ju faktiskt fixat en lovande göteborgare (fd Frölundait ) i Timrå målet. Han har klarat att lyfta yngre talanger från Gbg bättre än FHC välbetalda ledning. Hoppas verkligen Viktor B lyckas.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Victor blir spännande att följa. Om hans karriär blir bättre än Arvid Söderlunds (ska vuxentestas i Hanhals/Kings) så valde Frölunda fel kille att satsa på här.

       • Kommentar avatar
        Thomas, 2 år sedanSvara

        Hur ?! I h-vete kan du skriva att JG inte är dålig med (89,20; 2,73) ? Det är för mig en gåta. Hade 85% vart dåligt ? Eller 77% som i sista matchen mot Malmö ? Eller hade 50% vart dåligt ? Eller är det så att JG inte kan vara dålig, för han har vunnit JVM guld och råkade vinna SHL när vi mötte Skellefteå's 3dje målvakt och kanske hade det bästa Frölunda någonsin ? Nej JG är totalt urusel och jag tänker iaf stå vid mitt ultimatum, med JG kvar i laget blir det ingen seriebiljett, ingen c more, inte ens en kopp med indianen på. Det är det enda sättet man kan visa missnöje; med plånboken. För ord verkar inte ledningen förstå.

         Kommentar avatar
         Rasmus, 2 år sedanSvara

         Jag håller helt med Thomas här. Jag tillhör skaran som jublade högst när JG skrev på kontrakt från början. Överjävligt bra målvakt tänkte jag. Visade sig bara vara en överjävlig dålig målvakt istället.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Hej, Thomas. "Långt ifrån så dålig som hans värsta kritiker vill göra gällande", skrev jag (eller något liknande). Alltså, jag förstår inte, jag är helt enig med er om att JG inte var bra nog förra säsongen, att han måste spela bättre, jag är inne på att Mattsson såg bättre ut, att det är han jag ser med mest spänning på inför kommande säsong. ÄNDÅ är ni inte nöjda? Jag måste alltså skriva att JG är det sämsta som någonsin stått på en hockeyrink, att han aldrig skulle ta en puck om den så vore stor som en badboll, för att ni ska vara nöjda? Jag förstår fan ingenting ibland. JG var inte bra nog förra säsongen. Punkt. Måste vara bättre. Punkt. Chanserna för det ökar om försvarsspelet är bättre. Punkt. Men det räcker inte om han själv inte är det. Punkt.

         Kommentar avatar
         Thomas, 2 år sedanSvara

         @HL, Om du skrivit det så hade det varit närmare sanningen som de flesta supportrar ser.

       • Kommentar avatar
        Säsongskortet, 2 år sedanSvara

        Hej på er,
        Först och främst ett stort tack till Henrik Leman för hans tålamod, kunskaper och skrivarförmåga. Vi som älskar Frölunda törstar efter nyheter. Leman levererar. Att jag inte alltid landar i samma slutsatser förtar inte på långa vägar det jag läser. Tvärtom, det ökar perspektiven och förhoppningsvis blir jag lite klokare och lite mer ödmjuk i mitt eget tyckande.
        För några år sedan hamnade jag brevid våra gamla hjältar från 60-talets guldlag på läktaren. Vi började samtala om FHC och media. Då visste inte jag vem HL var. Men de pekade på HL och sa: ”den gubben vet mer om Frölunda än vad klubben gör själva” Hyffsat beröm och erkännande från två gubbar som levt hockey i 70 år.
        Ang målvakterna - Frölunda har inte det vassaste paret eller ens den grymmaste första spaden. Vi skulle antagligen inte få det ens om vi bytte. Jag tror att man måste se att det i normalfallet är de sex spelarna på isen som bär ansvarar för laget både offensivt som defensivt. Helheten är viktigare än delarna, trots att delarna bygger helheten. Läs laget före jaget. I helhetstänket saknas i mina ögon någon kan fylla ut poängskörden En typ som kan följa Lekhonens utvecklingskurva eller tomrummen efter Abbot/Wellman. Kanske en Freddan-kopia. Men var finns dem, vem har inte redan plockat upp dem?
        Till sist, jag väljer allt oftare TV-soffan framför arenan. Hockeyn blir bättre. Upplevelsen av stämningen något sämre. Trots allt något billigare och så kommer jag hem snabbare efter matchen.
        Ha en go sommar.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Tack för väldigt snälla och fina ord. Gör mig glad. Klokt analyserat, dessutom. Avslutningen på ditt inlägg borde oroa SHL enormt mycket. Jag delar känslan: TV-upplevelsen är "för bra", så att säga. Här krävs att arenaupplevelsen förbättras, att fokus är på detta.

       • Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 år sedanSvara

        Till alla er som kommenterat men ej fått svar: tack för att ni tycker till. Ska sätta mig med forwards nu, känner inte att jag ha begåvade svar till alla (ofta kloka) kommentarer, men igen: tack!

         Kommentar avatar
         Rasmus, 2 år sedanSvara

         Vill bara slinka in med att, trots min negativa kommentar mot JG, så ser jag vad du skriver. Påstår inte, likt vissa, att du älskar JG. Inte heller att du bara skriver positivt om honom; eller att du måste skriva att han är den sämsta målvakten som tagit på sig en målvaktshjälm. Jag vill bara lyfta fram att i mina ögon, så är JG inte en målvakt av SHL-kvalitet, och att det kanske är bättre att hitta en lösning där FHC får betala 30% av lönen och att en annan klubb tar över resten av lönen, vilket frigör pengar och plats för en bättre målvakt.

         Kommentar avatar
         EDWARD 51, 2 år sedanSvara

         Låt inte allt som har skrivits här få ta udden av Dig! Fortsätt bara att koncentrera Dig på vidare texter! Om man nu inte själv sitter i styrelserummet eller är en del av tränar-staben för Frölunda, så kan man bara inte få mer o bättre information än den som Du HL här hela tiden presterar och presenterar! Knappast mera, går bara inte att begära!

         Kommentar avatar
         STEFAN JANSSON, 2 år sedanSvara

         Jo Henrik men ingen av dom är 1a keepers o man vinner inga guld utan en RIKTIG målvakt det borde du veta!Jag hoppas Matsson tar 1 spaden men Rönnberg ska väl som vanlig låta ALLA spela SUCK!!!

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Men Stefan, tänk om Mattsson – vars förra säsong i SHL var hans första – växer ut till en riktigt förstemålvakt då? Tänk om han är bra nog. Eller har du redan bestämt att det kommer han aldrig att vara? Frölunda vann förresten SM-guld när den rakt igenom genomusle JG (för det är han ju?) stod en stor del av slutspelet, så visst kan man vinna utan att ha en superduperetta. Gör man tillräckligt med mål framåt så ... :)

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Rasmus, den kommentaren har jag stor respekt för, och det är nog inte omöjligt att Frölunda scannade av marknaden med liknande tänk. Men man ska a) hitta en klubb som vill betala 140 000/månaden för en målvakt vars säsong inte var riktigt bra, b) hitta en bra backup till Mattsson, eller c) hitta en riktigt bra målvakt och då överger det här utvecklingtänket – som jag inte tror man vill.

         Kommentar avatar
         John, 2 år sedanSvara

         Tänk om JM blir skadad!

         Kommentar avatar
         John, 2 år sedanSvara

         När Frölunda vann guld var det inte tack vare JG!!!

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         När Frölunda tog guld storspelade JG i slutspelet, när Lasse J var skadad. Det är fakta som inte går att komma ifrån, hur mycket man än önsketänker.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         För att förtydliga så att även du förstår: nej, det var inte "tack vare" JG som det blev guld, han hade EN del i det genom utmärkt spel, det hade även andra spelare. Så, har jag eliminerat risken för alla tänkbara missförstånd nu?

       • Kommentar avatar
        Ingela, 2 år sedanSvara

        Det var väl ett jävla tjat om JG :D Läs om och läs rätt! Hoppas att han slipar på formen i sommar och som du säger HL Mattsson fortsätter sin utveckling. Tycker dock att en 3:e målvakt borde komma in lite mer också. Var lite skakigt ett tag där, då Mattsson var skadad. Backarna ser intressanta ut, ser verkligen fram mot den 15 september :)

         Kommentar avatar
         Axel, 2 år sedanSvara

         Du missade mitt inlägg, Jack. Vi är två. Men, det känns ibland som att skuggan faller mörkare på en back som gör ett misstag än på den forward som inte lyckas pricka mål. Och för att avsluta min synpunkt om JG. Han kommer att bli en bra backup till JM, som jag upplevde utstrålade mer trygghet till laget. De vågade i sin tur vara skridskoskäret längre upp i banan. Jag tror JM, precis som Lasse J gjorde, blommar ut denna säsong och ta hand om förstaspaden. Problemet med JG är löst. Henrik Leman, ha förtröstan, de flesta tycker nog (precis som jag) att du är den bästa ishockeyjournalisten i hela Sverige! Annars hade jag inte varit en av de som lovat dig trohet framöver.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Tack, Axel! Ja, det där med back kontra forward är intressant, eller för den delen målvakt kontra back. En forward som missar öppet mål kan man skaka på huvudet åt ett tag, sedan glömt, en back som gör bort sig så det blir baklängesmål får kritik, en målvakt som släpper in ett billigt mål totalsågas. Intressant, det där.

       • Kommentar avatar
        Conta, 2 år sedanSvara

        Är inte konstigt det blir tjat om JGefter hans svaga dåliga säsong.att han får fortsatt förtroende av Rönnberg anser nog många är en gåta.Leman har helt rätt när han skriver att JG måste höja sig och spela bättre den kommande säsongen.Det stora problemet är bara att jag tror inte det kommer ske.
        JG håller ej shl klass längre.
        Men om han bänkas i varje match kanske han tröttnar och drar?
        Ser hellre en j20 målvakt som backup än överbetalda JG.
        Han har passerat sin peak.
        Men Rönnberg vägrar inse detta.

         Kommentar avatar
         Ingela, 2 år sedanSvara

         Tror gör man i kyrkan. Nu får han ju upp till bevis. Om det är så som du befarar får ju Mattsson stå. Men jag tycker som sagt också att vi borde ha en tredjemålvakt som kan kliva in om det behövs. Så varför inte någon från J20.

       • Kommentar avatar
        Jack, 2 år sedanSvara

        Har inte läst alla inlägg här......men är det bara jag som saknar Donovan.. ..?
        Tycker han var mycket bra mot slutet....samtifigt som han skrapade ihop en hel del poäng.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Donovans andra säsong var bättre än hans första, men Frölunda behövde något ÄNNU bättre, det är min känsla. Förhoppningen är att Genoway ska vara det.


       Lämna en kommentar