Morning Mailbag #39 – tvivlar på ännu en lika dyr


► Det är måndag – och ni vet vad det betyder: Morning Mailbag.
► Vi snackar hockey om ni vill.

Rakapuckar.com bild


FÖRRA VECKAN GAV Frölundas fans två rätt väntade negativa besked (Oliver Lauridsen till Malmö, Theodor Lennström till Edmonton) och ett något mer överraskande positivt (Stefan Elliott). 

Plötsligt ser backsidan rätt okej ut. 

En och annan orolig supporter andades nog ut lite.

Jag vidhåller att Elliott (utan att för den sakens skulle måla upp honom som Guds gåva till hockeyn, inte ens till en Kodie Curran) är bland det bättre en SHL-klubb kan klara av att locka till sig. Klassen över Elliott är svår att få till vår liga med tanke på de pengar som finns i KHL och NLA.

Kanadensaren (29 år) är rutinerad, hyggligt SHL-van – och högerskytt. Det sistnämnda skadar inte.

Givetvis intressant vad mer som kommer in under maj, eller om det dröjer. Med Jan Mursak (250 papp i månaden?) och Stefan Elliott (200?) hitplockade, med coronakrisen som en våt filt över oss alla, är det verkligen rimligt att tro att Frölunda är ute och hugger på ännu en lika dyr back?

Tillåt mig tvivla.

Rakapuckar.com bild

”De ville ju ha Oliver Lauridsen?”, protesterar ni. Ja, men här ska man betänka att det handlade om just Lauridsen, en gammal guldhjälte, en spelare där man visste precis vad man skulle få … det gick liksom inte att inte försöka med Oliver, om ni förstår vad jag menar.

Dessutom hade kanske Frölunda rätt bra indikationer på att det lutade åt Malmö ändå för den store backdansken.

Att i coronatider gå för ännu en stor värvning med viss osäkerhetsfaktor, där spåren efter Karl Stollery-misslyckandet förra säsongen förskräcka … sorry, jag tror inte på det.

Alltså: jag ser inte riktigt sportchefen Fredrik Sjöström i ett lönerejs vad gäller Adam Almquist eller Philip Holm, för att tala lite klarspråk.

Rakapuckar.com bild

Daniel Rahimi? Mycket snack om Oskarshamn, är han beredd att gå ner i lön kanske han velat testa livet på västkusten?

Christian Folin? Har inte alls SHL högst på listan, men i coronatider är det allt annat än spelarnas marknad. Hur tänker han i sommar om inget hänt? Ett år i Göteborg och sedan … 

William Lagesson? Får nog nytt i Edmonton, men om inte … är det då aktuellt med SHL-omstart? Fast hur skulle det bli, i Nordamerika kanske 19/20-säsongen inte är slut förrän i oktober/november?

Jag bara slänger ur mig namn här, har inga tips eller indikationer på något, bara fria tankar ur skallen, exempel som inte behöver betyda något. Viktigast: det kommer finnas spelare, tveklöst är det så, det är mest frågan vad Frölunda vill och väljer, och hur längre Fredrik Sjöström vill vänta med att få in en sjunde seniorback i truppen.

Det är nog inte så dumt att ha is i magen, känner jag.

Rakapuckar.com bild

Sedan tror jag man ska minnas en sak: de backar som finns ska få speltid också. Nykomlingar som Mattias Norlinder och Filip Johansson kommer knappast till Göteborg för att hamna i en Julius Bergman-situation.

För Färjestad var gångna veckan bingo de luxe: både Jonathon Blum och Sebastian Erixon blir kvar, trots utländskt intresse. Släng in Vojtech Mozik, Linus Arnesson, Albert Johansson, Lucas Ekeståhl Jonsson och Jens Westin på det, så …

Jesse Virtanen? Då blir det nästan överfullt. Men jag tror inte på den utvecklingen, finländaren hittar nog jobb i Ryssland eller Schweiz.

Nå, som vanligt när jag sitter och skriver så här slås jag av tanken:

Blir det verkligen spel i höst?

Fullt rimligt spörsmål. Å andra sidan kan man ju inte gå och tänka på det hela tiden, precis som sportcheferna bygger lag med utgångspunkten ”det blir spel” så måste ju vi vid sidan om resonera på samma sätt.

Kommer andra besked får vi ta dessa där och då.

Rakapuckar.com bild

***

LHC gjorde verkligen en markering när man snodde åt sig centern Markus Ljunghs tjänster. Den gubben var eftertraktad. Kanske än mer så än Jacob Nilsson som landade i Färjestad.

I går avslöjade Aftonbladet HV71:s finfina värvning: förre Timråanfallaren Anton Wedin.

Det kan, tror jag, visa sig vara den allra bästa värvningen av dessa tre – om 27-åringen inte återvänder mentalt stukad från säsongen med Chicagos farmarlag Rockford. 

Wedin var grymt bra i Timrå 18/19. Bar stundtals laget på egna axlar. I HV får han helt annan hjälp.

***

Tack för fin respons på den här texten från i torsdags. Uppskattar verkligen er input, era tankar och förslag. Och framför allt uppskattar jag givetvis det faktum att så många är beredda att betala för journalistiken. 

Jag skrev ett längre svar i en kommentar dagen efter, eller om det var i lördags. Om ni missade, läs det gärna här nedan (klicka för större).


***

Jag hör inte ett dyft om vem som är aktuell som Viktor Stråhles efterträdare. Och inte har Stråhle presenterats av Brynäs heller. Sattes han i karantän?

Nå, här händer väl saker snart.

Nu jäklar, nu har jag babblat klart – nu kör vi en Morning Mailbag med era frågor och funderingar i fokus.

Hjärtligt välkomna.     

Rakapuckar.com bild

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
26 kommentarer
 • Kommentar avatar
  R., 6 månader sedanSvara

  Henrik, du som varit med länge, är bristen på nyheter kring Stråhle och Brynäs ett dåligt tecken för Stråhle eller kan det vara så att Brynäs avvaktar lite för att inte få en "björn Hellqvist" situation där ilska uppstår dvs. man avvaktar för att det inte skall vara så uppenbart att det är huvudorsaken till att han ville lämna Frölunda? Att Frölunda inte presenterar någon ny ass. tränare behöver väl i sig inte vara något allvarligt just nu, detta skedde ju relativt plötsligt om jag inte missförstått situationen helt fel och utbudet på lämpliga ass. tränare är väl generellt sämre än vad en vettig forward är tex för att göra någon typ av jämförelse så att det tar tid att hitta rätt är kanske inte så konstigt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Jag blir dig tyvärr svaret skyldig här, ”R.” Varför det dröjer med Brynäs, alltså. Kan inte riktigt se varför man skulle vilja vänta av några slags taktiska skäl, ”alla” vet ju ändå, och ärligt talat – det är väl ingen ”big deal”? Peter Andersson och gamle kollegan Stråhle talades vid, Peter hörde att Stråhle inte trivdes, så blev det som det blev. Att Brynäs skulle ”tona ner” till dess att folk glömt … nja, det tror jag inte på. Vad gäller Frölundas jakt på efterträdare, ingen stress, ingen oro, inte alls så jag menade. Här kan det få ta tid, blir säkert något intressant vad det lider.

   Kommentar avatar
   R, 6 månader sedanSvara

   Tack för svaret, bara ren spekulation kring "tona ner" taktiken från min sida. En spontan tanke nu från ett supporter perspektiv kan ju vara att man vill sprida ut positiva nyheter kring värvningar när inte så mycket annat händer, inte för att värvning av ny ass. tränare är det som supportrar väntar mest på under silly season men vad vet jag, en positivt nyhet är en positiv nyhet oaktat om det är en riktig stjärnvärvning till första kedjan eller nytt korvstånd i arenan. Kan ändå tycka det är lite bra att inte alla klubbar basunerar ut allt i ett svep utan att det sprids ut så man får lite spännande läsning av nyheter lite då och då under dessa minst sagt märkliga tiderna då iaf det för egen del är hockeyabstinens som heter duga. och just det! tack för att du fortsatt håller igång och ger oss nyheter och lite tankar!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Visst är det kul att det händer lite kontinuerligt. Bra för oss alla. :) Tack för att du läser!

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 6 månader sedanSvara

  Jag tycker du skrev en mycket klok och fin kommentar på lägesrapporten.
  Jag tycker också att trollen förstör en del, men försöker att inte bry mig. Är ju texterna som är huvudsaken samt de som kommenterar där man faktiskt vill diskutera.
  Är ju jätteroligt när man får träffa stammisar här i verkligheten. Hej, Edward och Daniel B!
  Jag undrar också över Stråhles ersättare, du vet ju vem jag vill ha, även om det inte kommer att hända... :D

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Tack, Anna! Vet jag vem du vill ha? Hm, ska Joel sluta spela? Nä... ?

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 6 månader sedanSvara

   Nej. Joel vill jag ha på isen! :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Tänkte väl det ... :)

 • Kommentar avatar
  Tobias , 6 månader sedanSvara

  Är Lash helt borta ur leken? Rahimi har jag alltid gillat o velat se honom i Frölunda tidigare men då tar jag hellre Printz alla dagar i veckan..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   För att Lasch ska in i leken för Frölunda så ska a) amerikanen inte hitta EN ENDA KLUBB i KHL/NLA som vill ha hans tjänster (låt vara med kanske något mindre betalt än han tänkt sig), samt b) Frölunda hitta en 250 papp/månad som man inte på minsta sätt tänkt sig lägga ut. Man ska inte räkna bort saker i livet, man kan vinna på Lotto också, men jag vidhåller att detta med Lasch inte är något som Frölundas fans ska sätta något stort hopp till. Vad gäller Rahimi, det var bara ett namn jag slängde ur mig, inte mer än så. :)

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 6 månader sedanSvara

  God morgon HL. Ja, inte är det lätt i vanliga fall att få till en trupp och det blir definitivt inte lättare när Corona härjar. Du säger att det inte är spelarnas marknad, då tycker jag att Frölunda ska vänta ett tag för att sen förhoppningsvis få in en tung backvärvning för jag tycker att det behövs. Då sparar man in några månadslöner och förhoppningsvis kommer shl igång i sep. Så, vänta till juni eller juli och kolla av läget med Corona. Då kanske man kan värva en back i sig. Sen ska det finnas någon att värva. Ja du fredrik Sjöström, inte är det lätt.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 6 månader sedanSvara

   Värva en back i aug ska det stå... jäkla telefon.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Jag förstod. :) Lät dock på Fredrik som det var en önskan att ha något klart i maj, kanske början juni. Kontraktet kan ju börja gälla 1/8 ändå.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 6 månader sedanSvara

   Ja, så kan man göra. Bra där HL..:) Jag tycker att det behövs ett bra nyförvärv och ett lite dyrare på backsidan. Nu vet jag att man inte kan värva för att gardera sig mot skador men om elliott går sönder så blir det jobbigt. Så ett tung mycket på backen så är jag nöjd..:)

   Kommentar avatar
   Benji , 6 månader sedanSvara

   God morgon! Tycker allt prat om att inte klubbarna värvar under Comviqs 19 är klart överdrivet, dom flesta klubbar har värvat ganska stort. Titta på Färjestad givet den bästa ekonomin men dom har jagat allt på marknaden. Finns säkert en osäkerhetsfaktor men tror snarare att den gynnar SHL att fler spelare kanske blir kvar ett år till. När det gäller back så känns det som det går att avvakta något däremot vill jag ha en vass forward vi är grymt svaga i målskyttet (på pappret) Rahimi alltid intressant. När det gäller ass tränare ser jag gärna en erfaren stark coach som kan ta fighten med RR tror han bestämmer mer än vad som är bra. Nu hoppas vi på spel i sept. Även här i Spanien öppnas det upp lite nu efter drygt 50 dagar helt stängt och i mitten på Maj skall nästa steg tas. Tack för att du finns och ha en skön vecka

   Kommentar avatar
   Benji , 6 månader sedanSvara

   Convid 19 * :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Hej, Benji! Vad gäller forward tror jag du får vänta till en bit in på säsongen skulle behovet finnas, om inte alldeles rätt läge med rätt gubbe dyker upp, givetvis. Frölunda vill ge befintlig trupp chansen, Raymond ska ha stor roll, Henriksson ska ha speltid, med flera. Vad gäller värvandet ... viss försiktighet råder i SHL, absolut. Färjestad har inte kastat ut pengar, Peterson, Lycksell är billiga spelare, det är väl Nilsson och Haukeland som kostar lite, men vi snackar inga Lasch-pengar. På tränarsidan i Frölunda är jag intresserad av samma sak som du, att se om det kommer in någon mer meriterad med starka, egna åsikter – men det tror jag inte. Hoppas allt går bra för er ner i Spanien nu när landet så sakteliga öppnas. Allt gott!

 • Kommentar avatar
  Eddie, 6 månader sedanSvara

  Tja Henrik!
  Vem är ditt drömnamn till assisterande tränare?
  Själv hoppas jag de lyfter upp Jonas Johnsson. Han har kunskapen och lugnet för att stå bredvid Rönnberg.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Har inget "drömnamn", det är något för supportrar, känner jag. :) Jag tycker däremot det ska bli spännande att se vad Frölunda väljer, fortsatt så att man vill ha någon "ung", mer oprövad, eller vågar man ta in mer av ett "namn", någon som mer har egna meriter att stå på? DET tittar jag på. Med stort intresse.

 • Kommentar avatar
  Molly, 6 månader sedanSvara

  Någon här nämnde Patrik Hersley han hade ju en riktig slägga.
  Brodern Olofsson från Färjestad han är ju inte med i deras trupp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Hersley, där är siktet fortsatt spel i KHL. Enligt agenten blir det KHL, eller möjligen NLA. Jesper Olofsson, han ville utomlands, men i coronatider kan planer självfallet kullkastas.

 • Kommentar avatar
  #18, 6 månader sedanSvara

  Jesper Olofsson är min personliga drömvärvning just nu. Killens speed och skott är precis det råmaterial som RR skulle kunna utveckla till en ledande spelare med stor NHL-potential med sitt metodiska arbete. Jag tror att Jesper med en stor portion släpp ned axlarna, kom till jobbet, bidra och sluta tro att allt hänger på dig - dvs RR metodik kommer att göra underverk med Jesper.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Helt med på hur du tänker. Förde fram liknande tankar i vintras. Gillar Jesper. Tycker han har mkt i sig. Men han verkar som sagt vilja söka sig utomlands.

 • Kommentar avatar
  håkan, 6 månader sedanSvara

  Viktor Brattsström. Vad kommer det sig att ett lag i världens bästa hockeyliga väljer att signa Viktor Brattsström. Ett lag i världens bästa fotbollsliga (vi säger premier league) skulle ju aldrig signa en spelare med liknande förutsättningar. Viktor har aldrig spelat i SHL. Bland Sveriges målvakter hamnar Viktor förmodligen en bra bit ner i näringsskedjan. Jag kan inte tänka mig ett enda SHL lag som skulle signa Viktor som förstemålis. Ändå så hamnar han i världens bästa hockeyliga. Hjälp mig reda ut detta. Har absolut ingenting mot Viktor. Tvärtom, Lycka till

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Man sajnar inte för vad Victor är just hör och nu utan för att vad man tror han kan bli. Om några år. Inte så att Victir anses vara NHL-målvakt NU. Kanske t.o.m KooKoo ett år först. Draftad 2018, Detroit vill skriva kontrakt med V så att ingen annan klubb ska ta honom. Det är billigt för NHL-klubbar att ta chansen. Börja i AHL, ta det därifrån, går det inte så ... ingen skada skedd.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   *här och nu

   Kommentar avatar
   håkan, 6 månader sedanSvara

   Det blir bara så märkligt i mitt huvud när spelare kan göra ett jätteskutt. Det borde kännas mer för ett NHL-lag att ta en sådan spelare. Han skall spela i SHL först. Gammalmodigt tänk?, möjligen men så känns det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Ser en NHL-klubb potentialen så spelar det mindre roll om killen spelat mkt i SHL eller inte. Det kostar som sagt inga stora pengar att chansa. Sedan är ju inte skuttet fullt så stort, Victor ska över på camp (när det nu blir), sannolikt AHL, eller möjligen ett år till Europa.

 • Kommentar avatar
  Bengt Andersson, 6 månader sedanSvara

  Jag var också en som kom med synpunkten om Jesper för en tid sedan, han har det mesta av vad en bra Hockeyspelare i SHL skall ha, Bra på Skridskorna, bästa skottet i SHL, mycket bra spelsinne ! och inte minst vinnarskalle.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Spännande att se var Jesper hamnar.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 6 månader sedanSvara

  Rahimi vore kul att se, även om han hade en lite tyngre säsong än vanligt, revansch kanske, han bör ju vara något billigare numera. Men inte så billig som Printz, tror inte man vill vänta för länge på backsidan, den ser ok ut men är tunn.
  Forward kan man vänta med, ge de unga chansen att börja med.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Rahimi skrev jag mest på skoj, för att han är klubblös, för att det är en spelare som väcker intresse, skapar rubriker ... när han verkligen spelar sitt spel. Självklart finns Printz som billigare, troligare alternativ om man vill ha in den backtypen.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 6 månader sedanSvara

   Den backstugorna behövs i Frölunda. Tror t o m du har skrivit om det tidigare, man hade dansken säsongen 15/16 och sen hade vi inte den typen i mot år och sen insåg man att man behöver ha en sån back. För i dagens backbesättning kan jag inte se någon som har dom egenskaperna.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 6 månader sedanSvara

   Backtypen..

 • Kommentar avatar
  Laol, 6 månader sedanSvara

  Hej Leman vet du hur läget är mellan Frölunda och Hanhals är i dessa tider?Verkar som ”samarbetet ” hackar en aning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Ja, det tycks mig så också. Vet faktiskt inte hur det blir här. Sorry.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 6 månader sedanSvara

  Hur tror du att lönetaket i KHL kommer påverka? Har inte allsk oll på hur lönerna där ligger, är det många lag som träffar taket i dagsläget tro? Kommer det på sikt innebära att SHL kan konkurrera?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Inte konkurrera lönemässigt så, men visst ... en del storklubbar kan inte ha fullt så många dyra som förut. Dessa spelarw kam ju iofs hamna i andra KHL-klubbar istället. Men visst, en liten nedkylande effekt kan det möjligen ha. Än intressantare, kanske, det här med fallande oljepris, om det håller i sig. Kan påverka klubbägare/-finansiärer.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 6 månader sedanSvara

  Frölunda har väl inte kommunicerat sänkt spelarbudget men jag förstår att de är försiktiga, kan ju snart tvingas dit. Nuvarande trupp bör kosta betydligt mindre än gångna säsongen.
  Jan Mursak, Karl Henriksson och Elmer Söderblom ersätter Lash, Rakshani och Fagemo (Frölunda kanske tvngas betala Stålberg kommande säsong). Där har vi en sänkt kostnad.
  Brandon Gormley, Karl Stollery, Lennström, Julius Bergman och Printz ersätts av Elliott, Filip Johansson, Mattias Norlinder plus någon mer. Även här bör kostnaden vara lägre även om vi tar in en etablerad back.
  Tror det är smart att sänka kostnaden, inte alls säkert att det blir spel inför publik i höst.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   I princip alla klubbar, kanske med något undantag där behovet är så stort och lönebudget tidigare varit låg (hej, Oskarshamn) kommer ligga lägre, vara försiktigare innan man vet mer hur coronakrisen slår. Det är liksom inget snack om saken. Snabbt om Fagemo, bara – han kostade ju inte mycket. Lasch, Rakhshani, i viss mån Gormley, Stollery, här sparar Frölunda lite pengar. Mursak, Elliott kostar, Stålberg köptes ut, men summa summarum lär Frölunda ha lite lägre lönekostnad. Som andra lag.

 • Kommentar avatar
  Gustav, 6 månader sedanSvara

  Där blev Genoway presenteras hos sin nya KHL-klubb, Avtomobilist Yekaterinburg. Sjätte KHL-klubben under sina sex säsonger i KHL, måste vara någon form av rekord :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Det är han och Linus Videll. Men Chay är hundraprocentig. :) Dagens besked var bara det officiella, dock. Klart sedan tidigare.

 • Kommentar avatar
  Ovster, 6 månader sedanSvara

  Jag undrar om klubbarna har nån form av klausul själva gentemot spelarna. Behöver de verkligen betala full lön till spelarna även om det inte blir något spel? Typ halva lönen eller så? Jag menar, vi pratar ju inte direkt några låglöneindivider... Borde väl finnas vissa restriktioner?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Säkert finns diskussioner mellan ligan, klubbarna, och spelarfacket Sico. Men inget spel alls, eller spel utan publik, det blir ju något slags force majeure-läge.

 • Kommentar avatar
  Jampek, 6 månader sedanSvara

  Tjena Henrik!
  En fråga.. är inte Frölunda alls med och hugger på kanonerna? Tänkte på typ Jonathan Dahle’n och Anton Wedin.. eller letar dom bara efter obskyra och billiga alternativ på forwards-sidan??

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Forwardssidan är klar i nuläget, det är back/backar Frölunda behöver lägga slantarna på. Sedan får vi se i höst, säsongen lever ju långt in i februari som du vet. Men just nu i coronakrisen måste alla klubbar agera försiktigare än vanligt. Backbehovet är det primära för Frölunda.

 • Kommentar avatar
  Conta , 6 månader sedanSvara

  Såg du nämnde Almqvist bland namnen.. Nej tack, han gjorde inget större avtryck i Frölunda senast.
  Behövs en riktig klass back till..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Han hade det tufft också, Adam. Spelade med en ung Rasmus Dahlin. Hade vuxit med en defensivt starkare partner. Tiden i Frölunda var inte Adams bästa. Men jag tror ändå inte riktigt att han är aktuell nu.

 • Kommentar avatar
  Maxad, 6 månader sedanSvara

  De bara vi dumma fans, som inser att vi behöver spetsforwards. =)

   Kommentar avatar
   Maxad, 6 månader sedanSvara

   *Det e

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   De som finns måste få utrymme att spela också. Sedan är det ju så att i coronakrisens spår måste man välja var man lägger pengarna, i Frölundas fall är det primärt på backsidan som behovet finns. Om det blir spel med publik i höst, om ekonomin därför inte är allt för hårt sargad, då finns ju alla möjligheter att fylla på eftersom deadline inte är förrän 15/2.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Fylla på forwardssidan, alltså. Skulle det vara behövligt.

 • Kommentar avatar
  Maxad, 6 månader sedanSvara

  Helt rätt. Betonade bara vad en hel del tycker....nämligen att behovet av fler spetsforwards e lika stort som klassbackar. Bristen på pengar minskar ju inte behovet. Gör bara att man måste prioritera.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Precis. Jag förstår. Just så är det ju, man prioriterar när man inte kan få allt man vill. I det här läget hade jag nog agerat på samma sätt vad gäller lagbygget. Det kommer som sagt finnas tid till justeringar. Sedan vet ju inte jag vad Sjöström har i bakfickan, kanske finns forwardssnamn som kan poppa upp även om det inte snackats om det. Jag resonerar mer utifrån vad jag TROR.

 • Kommentar avatar
  Zazz, 6 månader sedanSvara

  Tänkte på ersättaren till Viktor S, kan Anders Olsson vara tänkbar, har varit i HV och senast några år i Schweiz. Kommer väl härifrån trakten?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Har Frölunda som moderklubb. Osäker på hans framtid i Biel-Bienne. Skulle absolut kunna vara ett tänkbart namn. Men vet inte alls hur Frölunda tänker här.

 • Kommentar avatar
  Manne , 6 månader sedanSvara

  Blir det spel, då kommer vi få se dumpa och jaga hela tiden. Behövs mer spets framåt, men det löser sig. Rosseli blir en poängmaskin. Hua. Han har andra egenskaper.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Tror det är så illa, har Frölunda så dåliga spelare att det bara dumpas och jagas – utan tanke? Är du lite väl negativ, tycker du?

   Kommentar avatar
   Manne , 6 månader sedanSvara

   Är nog en smula negativ, men när så pass bra lirare som Lasch, Rhett, Fagemo tex lämnar då är det klart att det kommer märkas om man inte ersätter dessa. Visst, Mursak har kommit in men räcker det verkligen? Jag vet inte riktigt var den röda tråden är i Frölunda just nu. Känns som det ändras från säsong till säsong och det är naturligt i sig i och med att det kommer in nya spelare, men för det så vill man hålla den väg man börjat vandra på. Den ser jag inte riktigt.

 • Kommentar avatar
  Benji , 6 månader sedanSvara

  Caito hade suttit fint!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Jag har aldrig sett honom spela, svårt att uttala mig där. Förstått att Leksand jobbade hårt på honom.

 • Kommentar avatar
  Benji , 6 månader sedanSvara

  Grymt bra offensiv, sett honom lite i Graz, men var tydligen bra i KooKoo också. Högerskytt 40 + poäng förra säsongen! Tror inte han har varit i Nhl eller Khl så kanske en ok prislapp. Bra ålder 26 år

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Okej, intressant. Får se var han hamnar då.

 • Kommentar avatar
  Danne, 6 månader sedanSvara

  Förstår inte riktigt snacket om att VF inte letar forwards? Varför gör man inte det? Förra säsongen hackade offensiven (bra utdelning i PP dock)..man gjorde en del mål, men spelet hade en hel del att önska.
  Man har tappat Peterson, Lasch, Rhett, Fagemo, Stålberg. Tagit in Mursak. Man ligger på ett enormt minus, sett till spets, el ”namn”.
  Blir både förvånad och oroad om det inte kommer in 1-2 på forwardssidan ytterligare. Då i det ”övre” spelarskiktet. I synnerhet om man vill skicka signalen att man skall vara med och slåss om semi/final 2021.
  Just nu ser jag på min höjd en bra 1 a line, sen 3st ”4e liner”. Tyvärr. Kan bli kostsamt.
  Men men, vi vet ju att det inte avgörs på ”namnen”, så får RR ihop truppen till en enhet, så.... känner dock en viss oro för ”favorisering” även i år, vilket kommer påverka lagets bästa och dess resultat.
  Men kör med Mustonen, Hjalle och Friberg när man jagar mål sista minuten...Fungerar ju bra...;-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Som jag sagt tusen gånger, man kan inte hålla på och jämföra så där med gamla lag och sedan "ersätta." Det är nya lag som byggs. Nya spelare, nya roller, nya mönster. Ser man på vad Frölunda har är det absolut toppklass på centersidan, helt okej bland vingar där det finns mycket ungt och utvecklingsbart. Mycket möjligt att det visar sig inte räcka, då kan Frölunda agera under höst/vinter. Men i coronakrisens spår, när det behövs i alla fall ännu EN riktigt bra back, så är det enligt mig rätt tänkt att inte gå ut och jaga stora forwardsnamn. Tänk på att du har stortalanger som Raymond och Henriksson i truppen. Poänglöst om dessa inte får ordentligt med speltid.

 • Kommentar avatar
  Danne, 6 månader sedanSvara

  Håller med dig HL, bara det att just ny är det inget ”nytt” lag..eller nåja, ingen ny forwardsuppsättning iaf;-)
  Återigen, man tappar 4-5 forwards och ersätter med EN. Sen junisarna då med. Säger inte att det inte kan gå, men med försvagad forwardsida och intakt besättning (utöver de som lämnat) så vattnas det inte direkt i min mun. inte direkt så att jag förväntar mig sprudlande anfallspel i år heller.
  Men som sagt, mycket kan hända och om det visar sig att de nya backarna håller hög offensiv nivå, så får en ytterligare dimension i anfallsspelet. Vilket vi hade enorma problem med denna säsong.

  • Kommentar avatar
   DD, 6 månader sedanSvara

   Det är svårt att dra några slutsatser om truppen i nuläget. Betänk att säsongen 17/18 gjorde Olofsson och Grundström 44 mål tillsammans som vi inte "ersatte" och ändå blev vi mästare säsongen efter.
   Med mer kreativa backar är det möjligt att få till ett snabbare spel och tror säkert man kan krydda med något senare om man har fått spela med publik och har pengar. Betänk att alla lag kommer ha "svagare" trupper i år.

    Kommentar avatar
    Benji , 6 månader sedanSvara

    DD jag håller inte med dig att alla trupper är svagare. Kolla Lidköping,Örebro, Färjestad, Rögle Luleå mfl. Långt från billiga trupper....allt tjat om Corona har inte påverkat trupperna nämnvärt.


  Lämna en kommentar