Ekbom vill utvecklas men vet sin roll: defensiven först


► Snacket med Roger Rönnberg spelade stor roll.
► Kompisen Joel Mustonen la ett gott ord.
► Backen Viktor Ekbom vill utveckla offensiven i Frölunda, men han är tydlig med vem han är:
► – Jag sätter defensiven först och främst, det gör jag med stolthet.

Rakapuckar.com bild

Frölundas webbsajt i dag.

DET VAR INGEN hemlighet att store (190/96) Örebrobacken Viktor Ekbom, 28, skulle till Frölunda, det hade Mr Madhawk avslöjat sedan länge.

Men intressant att höra hur det hela gick till.

Att Frölunda behövde en defensivt stark back stod ju klart för alla, men hur tänkte Ekbom?

Lite så här:

– Jag hade ett bra snack med Roger (Rönnberg, tränaren), det lät som ett väldigt bra upplägg, hur han såg på och tänkte hockey passade väldigt bra in hur jag gör, och vi såg ganska lika på mitt spel.

Ekbom hyllar Frölunda för det jobb klubben gjort med att utveckla spelare, och det är därför han flyttar västerut.

Ingen junior längre, men inte lastgammal heller.

Ekbom vill ta ett steg till, och så här tänker han (och Rönnberg):

– Först och främst är jag bra i egen zon, defensivt stabil, men spelet med puck kan bli bättre, även om det inte är dåligt på något sätt. Men i dagens hockey är spelet med puck viktigt och det ska bli spännande att se vad vi kan göra.

Dock är Viktor Ekbom tydlig med en sak – han vet sin roll.

Han kommer till Frölunda just för att vara den defensiva back laget skriker efter.

– Ja, sjävklart, jag lär ju aldrig bli en back som styr power play … Jag är väldigt klar med att jag sätter defensiven först och främst, det gör jag med stolthet, dödar utvisningar, det är där min styrka än.

Rakapuckar.com bild

** Min bild av dig är att du är defensivt stark, använder dina 90 kilo vid behov, men inte letar efter tacklingarna. Medhåll?
– Ja, du är rätt ute där.  Jag är ingen som släcker spelare, jag gör det som behövs för att få stopp i spelet, vinna situationen. Jag är inte den som ”kör ihjäl” folk.

Viktor Ekbom kommer närmast från fem stabila säsonger i Örebro, före det en säsong i München (DEL), en i Tappara (Liiga) och så två och en halv i Linköping dit skaraborgaren flyttade som 18-åring.

Ursprungligen från Falköping, har spelat i Skövde, där träffade han på några år yngre Max Friberg, men den i Frölunda han har mest kontakt med är Joel Mustonen.

Killarna blev vänner i Örebro.

– Ja, vi är jättebra kompisar, har hållit kontakten, och han har pratat jättegott om Frölunda. Han har gjort sitt … haha.

Flytt till Göteborg blir det när försäsongsträningen drar igång i maj.

Rakapuckar.com bild

Frölundas backsida just nu:

Jonathan Sigalet
Mattias Nörstebö
Kristoffer Gunnarsson
Filip Westerlund
Jakob Stenqvist
Viktor Ekbom 
Gustav Lindström

I går blev det ju klart att Gustav Lindström, 19, också förstärker på backsidan. Missade ni den texten har ni den här

Jan Mursak ser ut att göra Adam Almquist sällskap till Bern, den texten har ni här.

***

En sak till: jag ser att flera som kommenterar skriker sig hesa över vilken svag trupp Frölunda har just nu.

Inga problem med att ni kritiserar, men:

Det är bara tidigt i april, för jösse namn!

Klart det kommer spetsas med minst en bra back, en två, tre forwards.

Sedan går det säkert att tycka det är fel spelare, ditt och datt, men att klaga på truppen just nu … som sagt, tidiga dagar än.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
32 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

  Haha.... stor frustration efter den gångna säsongen...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   :)

 • Kommentar avatar
  Allen , 2 år sedanSvara

  Ryktades ju för ett tag sen att Ludvig Rensfeldt var på gång till VF. Har du hört något mer om det ryktet HL?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Nix, inte något, faktiskt.

 • Kommentar avatar
  Christopher K, 2 år sedanSvara

  Jag tycker dom nya förvärven ser bra ut. Lindström är rightare och det är ju aldrig fel. Tyckte han såg riktigt stabil ut i JVM. Dessutom ser jag väldigt posivit på Ekbom, en defensiv back till start denna gången. Sen vad gäller forward-sidan. Det återstår att se. Men om nu Mursak försvinner med så hoppas jag att Frölunda gör en investering i en rejäl forward som alltid kommer till jobbet och kan levera. Många tunga namn som försvinner tyvärr.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det kommer spelare in. Garanterat. Sedan om alla tycker de är "rätt", vilka de är, det är en annan sak, men naturligtvis kommer Frölunda försöka bygga ett konkurrenskraftigt lag.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 2 år sedanSvara

  Jag gillar värvningarna hittils ! Känns som om vi behöver lite mer storväxta spelare till nästa säsong. Vi vann knappt nån fysisk närkamp i slutspelet

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Ligger en del i det. Samtidigt som det där med vinna närkamper också handlar om fart, självförtroende, kaxighet.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 2 år sedanSvara

  Roligast var ändå alla som när Lindström presenterades skrek efter en tung det back och så har ju Ekbom varit ”klar” länge.
  Skall bli ett intressant bygge i sommar. Tror du att några spelare av de som är klara just nu skall på NHL läger innan seriestarten, Henrik? / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det är väl möjligt att Lindström (Detroit), Westerlund (Arizona), Stenqvist (Dallas) ska över, men knappast på riktiga camp, snaraste rookie camp, så de bör vara hemma och med på en stor del av försäsongen.

   Kommentar avatar
   Rallyclay, 2 år sedanSvara

   Bra, det blir lite rörigt när de åker under säsongsstarten / Claes

 • Kommentar avatar
  Matte, 2 år sedanSvara

  Bra diskussion om Ekbom - som jag skrivit tidigare tror jag det är definitivt positivt för backsidan. Även Gustav Lindström välkomnar jag men det kan ta tid innan de blommar ut.
  Men det finns en spelargrupp som blivit sämre när de kom till FHC och det bör man analysera och förstå innebörden av : Westerholmarna ( producerade i Brynäs, Max F var bra i AHL, Simon H var kanon innan han kom..., Mustonen öppnade stort med en rad mål - sen slutade det..,Olofsson var vindsnabb- nu verkar han bara vara koncentrerad på att skjuta i PP (men jag gillar VO!!). Det verkar iallafall från utsidan att det inte riktigt gå åt rätt håll på nyförvärven....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Håller inte riktigt med på alla fronter här. Hjalmarsson gjorde inte en massa mål i KHL, han "tappade" inget just när han kom till Frölunda, och vad gäller Max Friberg skulle jag vilja säga att ... han har aldrig öst in poäng på stor rink som senior, däremot producerat mer på liten rink där han var närmare mål. Tror det kan finnas en offensiv uppsida på honom nästa säsong.

   Kommentar avatar
   Matte, 2 år sedanSvara

   HL - Vad jag och flera med mig uppfattade när Simon H kom in, var att det var en topp producent i både passningar och mål. Därav lön mm. Att han arbetar och försöker göra andra saker bra är inte kritiken. Max Friberg var också en producerande spelare i AHL ( var han inte tom lagkapten och drev på? ). Vad jag menar är att man måste analysera varför de inte blommar ut och fundera på detta så man inte gör samma fel tex i år och nästa år. Det vore naturligtvis jättekul om Max F började hitta rätt nästa säsong. Men då kommer frågan varför skall det ta en extra säsong för dessa att komma in? Vad gör man för rätt/fel? Det har vi sätt med Lekhonen/Grundström/ Olofsson/Donovan mfl att de har behövt ett extra år på sig. Är det en grundlag eller är det något som går att påverka?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Jag är helt med på ditt tänk om Hjalmarsson och Friberg, att man kan kritisera Frölunda om dessa båda hade förväntningar att ösa in respektive göra många poäng. Helt med. Jag bara redogör för fakta. Inget mer.

 • Kommentar avatar
  Conta, 2 år sedanSvara

  Nej det gick fel med många nyförvärv.Men även om det bara är april så är det ej konstigt att många fans är oroliga.När det hackade som värst i höstas fick samma lag spela match efter match.Inga bänkningar gjordes.
  Jag undrar bara om Frölundas ledning har kraft vilja och motivationen att bita i det sura äpplet och inse att man måste skicka en del spelare.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Där är jag tveksam, inte riktigt en Frölundagrej det här att sparka spelare. Men vi får väl se, det skulle ju bli en översyn där man agerade kritiskt på alla fronter.

 • Kommentar avatar
  Matte, 2 år sedanSvara

  Men ledning

  • Kommentar avatar
   Matte, 2 år sedanSvara

   Men idéer, ledarstab och målvakter får man inte diskutera....
   Klart det måste göras och analyseras. FHC struktur och org kan väl inte vara en gissningslek med alternativa fakta och konstigheter.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Nu hängde jag inte med, vad menar du med gissningslek? Vad är det man inte får diskutera? Enda åsikten jag förde fram var att det blir lite dumt att klaga på för lite spets i truppen tidigt i april när mycket av rekryteringsarbetet återstår.

    Kommentar avatar
    Matte, 2 år sedanSvara

    Gissningsleken kommer från det direkt tveksamma uttalanden om målvakternas vinnare statistik - ranking. Jag försökte tidigare förklarade att statistik kan man använda om det finns en korrelation mellan förutsägelsen och utfallet. Om det sambandet finns så är det ok med statistik (dvs sambandet är högt eller korrelationen är stark) annars inte - då blir det gissningslek eller trolleri. Dvs mätmetoderna på en bra eller svag målvakt är ungefär lika över ishockey världen. FHC kan kanske inte ha en egen. Så kommer vi till det som brände till tidigare inlagor - angående målvakter Jag framhåller att det måste analyseras. Är inte mycket för att köpa in, utan hellre låta yngre från juniorlagen växa in i laget. Detta har man gjort lite granna på backar och (men alldeles för lite på forwards) och inte alls på målvakter. Organisation och ledning bör analyseras - kanske inte här - men FHC bör ta det in house. Vad gäller spets, så är det viktigare att skapa den, än att förstöra den (som jag skrev innan). Men det är det material som FHC har idag (på kontrakt) som min kommentar avsåg. Men jag håller med att det var otydligt skrivet av mig.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Intressant. Hade du velat se t.ex utköp av Johan Gustafsson, gå med Mattsson, satsa på egen talang i form av Arvid Söderblom?

    Kommentar avatar
    Manne , 2 år sedanSvara

    In med vinnarskallen Marcus Svensson.

    Kommentar avatar
    Matte, 2 år sedanSvara

    Javisst om man tycker det passar. Arvid tror jag kan växa med förtroende. Och jag kan definitivt leva med att det inte är så bra i början.

  • Kommentar avatar
   Conta , 2 år sedanSvara

   Ekbom känns som en bra värvning på backsidan.Lindström kan säkert också bli bra men hade Frölunda ingen egen junior som kunde tagit plats istället?Inte bra att gång på gång värva unga spelare utifrån.Många Frölunda juniorer tröttnar ju då och söker sig till andra klubbar.Frölunda har då kastat pengar i sjön och andra shl klubbar kan skörda framgång med dessa spelare.Nej utvecklingen inom J16 och J18 och J20 måste bli bättre.Även bland yngre lag också.Flera Frölunda talanger måste kunna fostras .

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Westerlund, Dahlin, Emanuelsson, Fjellström, trots allt spelare som förädlats i Göteborg. Och killar som Fagemo, Nässén, Raymond kommer. Klart man som supporter vill se många från egna leden, men det går nog aldrig att bli självförsörjande.

    Kommentar avatar
    Conta, 2 år sedanSvara

    Nej finns ingen klubb som är självförsörjande på spelare.Vadbinte det jag menade.Men känns sm man har lite för pigga på att plocka in talang utifrån.Inget fel i den tanken men får ej bli rutin lösning.Emanuelsson Fjellström mfl ingen av juniorerna fick väl istid i kvarten och varför fick dom inte mera istid i höstas då spelet hackade?Hade varit läge att bänka några spelare då.Tyckte Rönnberg att juniorerna ej var tillräckligt bra ja då har man ju misslyckats med utvecklingen internt.Djurgården har Bröderna Davidson och Jonsson-Fjällby.Vad ar vi? Bröderna Westerholm som tror målburen finns i sarghörnen.Svårt för juniorer att utvecklas om dom inte får mera istid.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Förstår och respekterar den tankegången. Jag hade, som du vet, hellre sett att pengar lagts på Patrik Carlsson, inte på westerholmarna, och så gett egna juniorer chansen, som Emanuelsson, som Fjellström. Men så bidde det inte. Och med detta sagt tror jag säkert att tvillingarna kan vara bättre nästa säsong än en del fans tror, men det också viktigt att ge spelare som Emanuelsson och Fjellström utrymme.

  • Kommentar avatar
   Mattias, 2 år sedanSvara

   Finns väl inget lag som inte har hål att fylla vid den här tiden. Tycker man har presenterat två intressanta backar, sen väntar man väl givetvis på den där toppbacken. För han behövs, en back som kan styra PP med ett bra skott. Sen blir det ju en lucka till framåt nu då om Mursak lämnar, behövs ju ett par producerande och giftiga forwards också. Men vi får ha tålamod :-)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Det behövs absolut det du skriver. Tveklöst. Men som sagt ... april ... tålamod. :)

    Kommentar avatar
    Manne , 2 år sedanSvara

    Behövs två backar av den typen. Räcker inte med en. Kan bli skador och dylikt.

  • Kommentar avatar
   Matte, 2 år sedanSvara

   Tror man är fundersam över vad man har idag på kontrakt - iallafall är jag det. Sen är det precis som Conta påpekar - nya spelar som är fostrade inom FHC sedan unga år. Man är lite för glad att köpa...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Se mitt svar till Conta. Jag tror man får vänta ett tag innan åsikterna blir starka, i alla fall känner jag så.

    Kommentar avatar
    Matte , 2 år sedanSvara

    OK HL - Du skrev en väldigt bra krönika om Djurgården och deras lagsammansättning. Liknelser mot Jönköping och HV. Nu verkar det som samma är på g i Malmö? Borde vara flera inom FHC som ser detta?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Medhåll. Det borde det.

  • Kommentar avatar
   Peter Smögen, 2 år sedanSvara

   Var spelade är fostrade är lite väl uttjatat, ganska enkelt: först söker du i egna leden, finns inte kvalité/ potential till vad ditt lag saknar så tittar du ut över horisonten, bra att unga utvecklingsbara spelare värvas OM man är såpass klarsynt att man förstår att spets behövs. Det var där det brast för Sjöström/RR inför just avslutad säsong. Laget var alldeles för ojämnt och trubbigt för ett lyckat slutspel, nu får vi se om dom lärt sig av läxan. Ett oerhört tröttsamt tjat om Westerholmarna, var inte dom som skulle leda laget till stordåd i slutspelet. Pathrik kom aldrig in i säsongen efter sin långa skada.
   Gnäll på Joel, Olofsson, Lasch, Mursak istället. Det var där det brast när det skulle levereras! Till sist: magkänslan säger: Mursak ut- bra att det blev Bern, betala 350tkr/mån till en spelare som har skadeproblem och dog totalt i slutspelet hade varit nästintill oansvarigt.

   • Kommentar avatar
    Daniel B, 2 år sedanSvara

    Känslan jag får är att mursak gjorde klart med en annan klubb innan slutspelet började. Kommer ihåg när du HL intervjuade Murre och vi fick ställa frågor. Redan då misstänkte jag att han hade annat på gång. Jag menar, om allt verkligen var perfekt i Frölunda då undrar jag varför man vill vänta med att skriva kontrakt till efter säsongen. Jag hade velat göra klart allt innan slutspelet bara för att slippa allt tjöt och trygga framtiden och fokuserat på slutspelet.
    Gällande Frölundas trupp så ger jag dom fram till juli månad innan jag dömer den. Visst, just nu är det väl ingen vass trupp men det kommer hoppas jag. Hade jag fått bestämma så hade jag tagit in 2 toppbackar. Inte bara en som det pratas om.

    • Kommentar avatar
     GöranA , 2 år sedanSvara

     Sedärja. Två riktiga toppbackar till så är backsidan klar. Och det är bara April 2018.
     Värre ställt med forwardssidan, men som sagt det är ju bara april 2018.

     • Kommentar avatar
      Fredrik Björck , 2 år sedanSvara

      När truppen är klar ska det bli intressant att se om man lyckas få ihop gruppen bättre än den gångna säsongen. Där har jag en känsla av att det brast ordentligt. Jag gissar, och nu snackar vi VILDA sådana, att Joel och Mursak som ledare inte drog riktigt åt samma håll. Jag tycker inte att Joel var den härförare som vi blivit bortskämda med tidigare.

      • Kommentar avatar
       Janne, 2 år sedanSvara

       Jo, det är tidigt på säsongen men det är redan nu klart att i ett lag som i slutspelet visade sig väldigt trubbigt är det i stort sett bara brunkare + Lasch (och dessutom ganska många kvar på kontrakt, dvs. få platser kvar att fylla). Just att det är relativt få platser kvar att fylla, 2-3 forwards som du själv skriver, gör att utrymmet för misstag är ytterst begränsat eftersom det är föregående säsongs spets som ska ersättas. En tänkt målskytt som inte producerar, då kan det bli bekymmersamt.
       De flesta vill väl dessutom se sitt lag gå ännu längre nästa säsong och då hade man kanske gärna sett att vi inte bara ersätter spetsspelarna utan även förstärker på fler positioner.

       • Kommentar avatar
        christoffer, 2 år sedanSvara

        Hur gör man med bröderna Westerholm? Hoppas innerligt att dom bryter. Känns som dom går att ersätta med Blidh och Emanuelsson. Sen in 3 topp forwards. Bror Stålberg en av dom.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Bröderna Stålberg har kontrakt. Tror inte någon av dem vill bryta.

       • Kommentar avatar
        Conta, 2 år sedanSvara

        Westerholm bröderna ja gärna bort för mig.Hjalmarsson med .visst sliter och kämpar men det gör många av dom övriga brunkarna.Värvades som spetsforward men en besvikelse.Ja Viktor Stålberg vore en bra värvning.Har nämnt några andra spelare tidigare.Läser Sjöström här tror du Leman?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Haha ... om han gör det så har han nog för lite att göra. ;)

         Kommentar avatar
         Conta, 2 år sedanSvara

         Man kan ju hoppas han läser lite när han tar fikapaus.

       • Kommentar avatar
        Allen, 2 år sedanSvara

        Hjalle ska vara kvar! Har hjärta för klubben och kom trots allt 3:a i den interna poängligan under säsongen.. Hade tungt i slutspelet som hela laget. Var dock väldigt vass förra årets slutspel, då gjorde han en hel del poäng.

        • Kommentar avatar
         E23, 2 år sedanSvara

         Ja... Lyser ju igenom att det inte är en fysisk spelare vi pratar om. Stor, men inte den attityden som behövs framför kassen.
         Lauridsen, help.

         • Kommentar avatar
          Håkan G, 2 år sedanSvara

          HL: tror du att RR fortsätter att värva för att ha 4 producerande kedjor? Eller mer stark defensiv och kontra som vi gjorde i finalen mot Skellefteå 2016?

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 2 år sedanSvara

           Jag ska fråga på fredag. :)

         • Kommentar avatar
          Daniel B, 2 år sedanSvara

          HL, vad är din känsla angående mursak? Tror du han hade något på g redan när du intervjuade honom?

          • Kommentar avatar
           John, 2 år sedanSvara

           Klart spm fan man är orolig. Vi var chanslösa i kvarten och ställer sannolikt ett ännu sämre lag på isen nästa år. Trots att alla andra lag sprätter iväg ännu mer lönepengar kommande säsong.

           • Kommentar avatar
            Thomas, 2 år sedanSvara

            Växjö med en riktig målvakt har ni 2-0 emot bonkelaget Malmö. Och Fasth var 100% i match två. Men vilken tur att JG vinner matcher åt oss iaf...

             Kommentar avatar
             John, 2 år sedanSvara

             Egentligen är ju JG bättre än Fast. JG har ju sån otur att han alltid får så svåra skott till skillnad MIT alla andra målvakter i SHL. Dessutom har han ju landets sämsta backar framför sig, vilka kommer att stanna nästan alla. Blir bra det.

           • Kommentar avatar
            Mikael , 2 år sedanSvara

            Å så plockar man in ytterligare en lycksökare......

            • Kommentar avatar
             Mikael , 2 år sedanSvara

             Jag har sagt det innan, många gånger. Det känns som att man tränar bort ALL kreativitet, glädje och finess..... kanske det är så att spelet är för " uppstyrt"

             • Kommentar avatar
              Manne , 2 år sedanSvara

              Grauers håller stenhårt i kosingen och det får inte läggas tillräckligt med pengar på spelare för att få ett slagkraftigt lag, men då ska de inte gå ut och säga att de alltid vill vara med och slåss om SM-Guldet varje säsong. Vi fans är inte blinda, utan ser att laget är för tunt jämfört med många andra lag i ligan. Säg som det är istället: Vi kommer inte satsa för guld, utan vill utveckla spelare som sedan vill fortsätta lyckan och karriären i NHL/KHL tex. Så trött på att man alltid säger att vi ska vara med och slåss om SM-Guldet varje säsong, när alla ser att kapaciteten för det saknas. Vet att de bara är April, men det måste in minst två toppbackar, minst 4 forwards med rejäl spets och en målvakt som kan vinna matcher åt laget när spelet inte stämmer. Marcus Svensson tex.

               Kommentar avatar
               John, 2 år sedanSvara

               Tänkt exakt detsamma. De idiotförklarar ju fansen när de håller på och skriker om guld med det svaga lag de har. Vad är oddset på att Frölunda vinner guld med JG som förstemålis?

             • Kommentar avatar
              Matte, 2 år sedanSvara

              Intressant rubrik från AB - V.Fast vinner matcherna själv... hur svårt det vara för Växjö ?
              Klart att målvakterna betyder något - hoppas på juniorer från egna leden som växer...

              • Kommentar avatar
               Conta, 2 år sedanSvara

               Markus Svensson 90.3 I räddnings procent senaste säsongen känns inte s imponerande.Känns som hans karriär är på nedgång.Mattsson kan vi behålla men JG håller ej längre.Haka på vad Matte skrev här tidigare.Varför får Frölunda fram så få
               målvakter internt i klubben?

                Kommentar avatar
                John, 2 år sedanSvara

                Jag är inte förtjust i målistränaren. Vilka meriter har han?

                Kommentar avatar
                Manne , 2 år sedanSvara

                Inte jag heller. Ska man vara hård så har det knappt hänt ett dugg med målvakterna sedan han kom till föreningen.

              • Kommentar avatar
               Joel, 2 år sedanSvara

               Jag uppskattar den här bloggen och vanligtvis även kommentarsfältet. Men herregud vad deprimerande det är att läsa kommentarerna till de senaste inläggen.
               I princip allt ni kritiserar är vad vi hade när vi tog guld sist. Roger Rönnberg, Mats Grauers, fokus på att utveckla spelare, ett offensivt spel. Visst, den här säsongen hade vi inte samma bredd, men jag anser att Frölunda är precis där de ska vara. Ok, tidigt uttåg i slutspelet (men jämför med Växjö förra säsongen).
               Och folk slänger sig med olika dyra stjärnvärvningar. Det har ju aldrig funkat. Varför skulle det göra det nu?
               De två nya backarna är spännande värvningar. Helt rätt.

               • Kommentar avatar
                Conta, 2 år sedanSvara

                Vi hade en mycket bättre trupp 2015-2016.
                Spelförande backar som snabbt fick pvken ur egen zon.Backar som kunde spela fysiskt och var rätt positionerade i egen zon.Backar somnkunde skjuta mål från offensiv blå.Forwards som verkligen var ett hot i anfalls zonen gång på gång.Flera målskyttar.Forwards som spelade rakate in på mål.Forwards som vågade bryta in framför mål.Nej mycket som är annorlunda nu.


                Lämna en kommentar