Morning Mailbag #27 – jag slås av osäkerheten


► Vi snackade mycket redan i går, men så illa som det går för Frölunda just nu – något säger mig att det finns mer att prata om.
► Vill ni så försöker jag svara.
► Det är måndag, därmed ännu en Morning Mailbag.
TILLAGT 09.37: Theodor Niederbach kallas hem.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***


I SAMBAND MED avstängningen av Johan Sundström i går skrev jag den här texten, rätt välkommenterad, möjligt att det mesta är sagt.

Har ni inte läst får ni gärna göra.

Har ni nya frågor, nya tankar, saker ni undrar över – släng iväg så svarar jag så fort jag kan.

Rakapuckar.com bild

Vi får se träningen i dag, så framåt elvatiden tar jag en paus.

Johan Sundström, ja. Runt 300 000 kronor i månaden, sett till hans bötessumma i samband med avstängningen. Men då ska man minnas sådant som sign-on, sign-off, sådant som kan kosta mindre i skatt för föreningen, pensionsavsättningar, den typen av saker.

Knappast en lönecheck på 300 papp i månaden, alltså. Samtidigt är det totala kontraktet förstås värt en sjuhelsikes massa pengar, och istället för att på svenskt avundsjukevis gnälla över på att någon tjänar bra så kan man fundera över hur denna tillgång använts.

Men jag kommer till det. En annan gång. Kanske snart.

Nå, läget för Frölunda är prekärt utav helskotta, bara två SHL-lag snittar färre poäng under 2021, och Roger Rönnbergs lag har blivit väldigt bra på att hitta olika sätt att förlora.

Rakapuckar.com bild

Jag slås av hur osäkert laget är, hur osäker gruppen är, inte först nu utan redan en bit in på hösten, jag slås av hur laget närmast är nere för räkning när man hamnar i underläge.

Jag skrev det här i fredags och jag kör det igen:

Min känsla: något är inte som det ska i Frölundas grupp när det finns en sådan osäkerhet så här sent på säsongen, jag tror fortfarande den offensiva trubbigheten är ett problem, att även spelarna ser hur mycket som måste klaffa för att de ska göra mål.
Det finns egentligen bara en väg för ett lag som till rätt stor del saknar genombrottsspelare, sådana som kan växla tempo, bryta in, gå på förstavågsavslut, med snabbhet göra sin gubbe, väggspela sig fram, och den är:
Få ner puckar djupt, få långa anfall, puckar på mål, puckar upp på back, trafik på kassen, med mera, med mera.
I höstas räckte det långt.
I ledning öppnar det ytor för ett omställningsspel som kan döda matcher.
Och där är väl pudelns kärna, Frölunda behöver ta ledningen, behöver målvakter som gör någon eller några tokräddningar, för att ha god chans att vinna.
Ett på kontinuerlig basis fungerande power play-spel hade hjälpt enormt. Det var ett tag sedan vi såg ett sådant.

Rakapuckar.com bild

Finns mer att säga, jag kommer dit, jag har rätt tydliga saker om några saker Frölunda skulle behöva göra så som läget nu är, men måndag är er dag och jag vill inte styra,

Frölunda är fortfarande ett topp 6-lag, låt oss minnas det, och skulle man hitta ett sätt att besegra Oskarshamn i morgon så kanske det kan kickstarta något.

a) Någon eller några som kan göra mål.
b) Inga som chansar på 50/50-lägen.

Plötsligt händer det …

Rakapuckar.com bild

Lucas Raymond? Det är förstås inget bra besked som kommer i dag, det är nog mest frågan om hur pass illa det är med tonåringen. Låt oss hålla tummarna för grabben.

Okej, Morning Mailbag – hit me!

***

TILLAGT 09.37: Det här förvånade mig verkligen. Men att besked i dag kommer att Lucas Raymonds arm inte alls mår bra, det är inte förvånande alls.  

 

***

Det här Facebookminnet dök upp i går. Fortfarande lika roligt.

 

Rakapuckar.com bild

  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
36 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Efter matchen i lördags orkade jag bara läsa här för analys, men inte så jag kastade mig över det som i vanliga fall… Tacksam dock för att alltid finna en nyanserad bild från dig, oavsett om de vinner eller förlorar!
  Jag funderar över den mentala coachen och hur hennes arbete ser ut? Jag vet att jag har frågat något liknande vid annan prekär situation och då sa du att ”de jobbar på som vanligt”. De borde hårdträna med henne nu!
  Annars kanske hon kan jobba med oss supportrar? ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Gläder mig att du ändå läser, Anna. :) Det är samma svar VARJE gång ämnet kommer på tal, inga brandkårsutryckningar, kontinuerligt arbete med spelare, ledare i organisationen et cetera.

   Kommentar avatar
   Bäckmörten, 1 månad sedanSvara

   Man kan ju fundera på nyttan med den där mentala coachen, laget verkar ju vara brutalt vekt. Minsta motgång och allt rasar..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Allt sådant ansvar ska nog inte läggas på en mental coach, sådana kan inte prestera underverk, handlar inte om att trycka på en knapp. En detalj av flera.

   Kommentar avatar
   Göran A, 1 månad sedanSvara

   Hon har att göra den mentala coachen. I Frölunda finns underlag för en hel konferens.

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten, 1 månad sedanSvara

  Tror du att Frölunda är intresserade av att förlänga med Sigalet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Intressanta är väl att han själv varit rätt tydlig, att han och familjen vill hem till Kanada nu, så pucken lär nog inte bli aktuell. Om inte covid-19 på ngt vis förändrar bilden.

   Kommentar avatar
   Bäckmörten, 1 månad sedanSvara

   Tänkte mest på om han hade fått hemlängtan av tiden i Brynäs och att han nu kanske fått tillbaka suget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nä, det handlar om barn som ska börja skolan, så det beslutet känns fattat.

   Kommentar avatar
   ??, 1 månad sedanSvara

   Har för mig att jag läst om att barnens skolgång hade med beslutet att det var hans sista säsong i SHL.

   Kommentar avatar
   ??, 1 månad sedanSvara

   HL hann före :)

 • Kommentar avatar
  Jan Westerberg , 1 månad sedanSvara

  Jag har en känsla av att Frölundas formsvacka till stor del är mental . Hur jobbar de med sin mentala coach? Vem är deras mentala coach nu?
  Ser man på laget på pappret så är det absolut ett lag för topp-4.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Hon heter Susanne Pettersson, erkänt skicklig, jobbat med Malmö i flera år, kom inför den här säsongen. Det är som jag svarade Anna, det enda svar man får är att det här jobbet sköts kontinuerligt, inga specialgrejor i med- eller motgång. Men sådant är ju oerhört svårt för oss utanför att veta. Vi kan ju inte kolla. :) Vad gäller material för topp 4, jag vet inte ... inför säsongen hade jag nog trott något liknande, hade väl Frölunda just så, topp 4, tittar man nu, när man ser hur de påfyllda lagen ser ut, ser man att Frölundas tilltänkta toppspelare inte riktigt levererat (fått chansen leverera?) på den nivå som var förhoppningen, då vet jag inte. Finns nog en grupp på sju, åtta lag där det är lite svårt att välja. Men jag förstår och delar din poäng, att Frölunda fallit ner i så pass djupa gropar, gjort en del så oerhört svaga insatser (som förra veckan), att man är ett lag så oerhört känsligt för motgång, det tycks mig absolut vara ett till stora delar mentalt problem.

 • Kommentar avatar
  JonasG, 1 månad sedanSvara

  Jag har skrivit detta tidigare men jag funderar på Frölundas spelidé. När allt klickar och tillräckligt många är nära sin topp så ser det väldigt bra ut men när prestationerna och koordinationen går ner några futtiga procent så blir fallhöjden påtaglig.
  Kanske är det så att det är här man måste börja skruva.
  Om dessutom spelarna tappar självförtroende och tro på spelidén så blir det ju ännu svårare att nå nivån som krävs.
  Jobbigt läge, vi får hoppas att de hittar en väg ut.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Lite som jag var inne på i en kommentar i går, i en text någon gång, spelsystemet har lett till stora framgångar. Men när man plötsligt inte får målmässig utdelning på hög, hård press, vare sig 5/5 eller i efterföljande PP, då är det lätt att tappa både fysisk och mental energi. Och tålamod. Som senast.

 • Kommentar avatar
  Michael, 1 månad sedanSvara

  Tror du att spelarna är trött på rr och hans spelsystemet och dom behöver en ny röst i omklädings rummet?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Man ska inte göra för mycket av det här med spelsystemet, men läs gärna vad jag svarade "Jonas G" ovan. Ny röst, ibland kan sådant få en effekt, sannolikt kortvarig, och eftersom sparka tränare är bland det farligaste du kan göra, något som ska sparas till när det AAAAABSOLUUUUT är nödvändigt så är detta givetvis inte aktuellt i Frölundas fall. Om det var det du syftade på. Men man kan absolut tänka sig att kaptenerna tar större del av snacket. Om så inte sker, det får ju vi utanför heller inte se/höra.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 månad sedanSvara

  Debatterade Sundström flitigt med dig i helgen, vill bara förtydliga att jag inte missunnar några spelare sina löner eller är avundsjuk, utan kritiken va enbart mot Sjöström och vad han kunde fått för pengarna istället...men nu har du gnabbat tillräckligt med mig i helgen så önskar dig bara en god Måndag idag :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Syftade absolut inte på dig specifikt, mer generellt menat. Jag tror dock det är lätt att vara efterklok, om Sjöström avstått Sundström med pengaskälet så hade kommentarsfältet här inne svämmat över av SNÅLA JÄ*LA GRAUERS!!! Sannolikt samma människor som nu tycker Sundström tjänar för mycket. Så kan det vara ... :) Alltid kul med dina kommentarer. Trevlig måndag!

   Kommentar avatar
   Nolte, 1 månad sedanSvara

   Nej då, kände mig inte alls utpekad på något vis, ingen fara :) och ja, det funderade jag också på i helgen att det givetvis blivit ramaskri om Sundström vänt hem till någon annan klubb, utan tvekan! Det är här det skiljer sig väldigt mycket mellan SHL/NHL där man inte Sverige inte vet riktigt vad det kostar och därav inte riktigt kan avgöra om det är en bra värvning eller inte. Tänker på stackars Loui som råkade få högst lön i laget och förväntades vräka in mål men istället blivit totalt hånad och utsedd till en av ligans värsta värvningar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det är synd det här att vissa inte får tjäna pengar i Sverige. Okej för musiker, artister, folk som vinner på Lotto, men f*n inte idrottare. Om lönerna öppnats hade säkert många fått skit i början, men jag vill tro det släppt efter hand. Som med mycket annat.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Jag har aldrig stött på någon som retat sig på att folk tjänar pengar, givet prestationen står i proportion till lön. Inte heller att idrottare skulle vara drabbade av högre avundsjuka än andra, åtminstone inte i de kretsar jag rör mig i.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Vad bra!

   Kommentar avatar
   Peter , 1 månad sedanSvara

   Vem bryr sig om Sundström tjänar 300 lax? Det är jordnötter jämfört med de penningstarka ligorna.

 • Kommentar avatar
  Petey, 1 månad sedanSvara

  HL borde inte ledningen förstått när dom släpper Lasch, Rhett och Fagemo att dom släppte många poäng!
  Dom ersätter bara med Mursak, och sedan förväntar sig att det andra spelarna skulle ta över! Spelare som tidigare har haft det svårt att producera.
  Är inte detta ganska naivt av ett lag som Frölunda som vill ligga i topp och ha målsättningen på Guld!
  Visst Alvarez och Ehn kom in senare, men enligt mig ingen spets bara komplement spelare som redan fanns i truppen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   När Lasch ville lämna valde man att bryta, så att säga anse äktenskapet fullbordat, gå annan väg i framtiden. Bygga på annat vis Fair enough, känner jag. Någon gång måste man. Man ansåg sig ha massor med spets i Johan Sundström, tog in det samma i Jan Mursak, trodde nog på mer utveckling i Lucas Raymond, visste att Max Friberg hade mer offensiv i sig, kryddade backsidan med spelskicklighet för att bli ett bredare lag. Till exempel. På förhand var det svårt att kritisera det, känner jag. Med facit i hand ... så har det inte fungerat. Att det i läget kalla det naivt, jag kan inte göra det, då skulle jag döma ut mig själv. Allt bottnat i att tänkt spets inte levt upp till det (eller fått chansen att ...), och en enorm osäkerhet har smugit sig in i gruppen. Sedan ... för det första hävdar jag ju att man aldrig ersätter, man bygger nya lag inför varje säsong. För det andra: Rakhshani var ju inte en spelare som behövde ersättas, var ju bara ett kort tag på hösten han gjorde nytta. Men jäkla trevlig kille. :)

 • Kommentar avatar
  Harri, 1 månad sedanSvara

  Det känns som RR inte vill ändra i kedjor, trots att vissa spelare känns ljumma, ex tyckte jag Hjalle såg vissen ut senast, ändå får han spela PP, där hade jag önskat mer aktiv coachning och satt in Elmer istället eller Rosseli, eller?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nu ändrade han ju massor i kedjorna just inför förra matcher, alla var omgjorda. Men han har sina favoriter, saker han är envis med. Max med Joel, Hjalmarsson i högerpositionen i PP.

   Kommentar avatar
   Magnus A, 1 månad sedanSvara

   Känns som RR har ett närmast fanatiskt tålamod med PP1, Hjalle kommer aldrig bli en Elias Pettersson på den positionen! Såg att FHC tränade PP utan försvarare, förstår att detta inte är standard, men det skulle ju förklara en del! ;)

 • Kommentar avatar
  Mats Emanuelsson, 1 månad sedanSvara

  I lördags kände jag för första gången på många, många år att Frölunda slog ur underläge inför en match i Scandinavium. Hoppades på en ”skräll” och det var en mycket märklig känsla. När sedan Rögle tar ledningen kändes det redan klart.
  Hur kunde det bli så här?!
  Det här med bristen på naturliga målskyttar är ju något vi diskuterat under ett antal säsonger nu och svaren blir alltid samma, att det finns mer att hämta ut från befintligt spelarmaterial. Det är väl uppenbart att så inte är fallet vid det här laget och det skapar ju naturligtvis frustration inom både laget och supportrar.
  I kombination med ett fallerande försvarsspel så är inte Frölunda mycket bättre än så här. Tror säkert att det kommer se bättre ut i ett eventuellt slutspel men utan offensiv spets går det inte att tro på någon guldstrid och den läxan borde väl ha gjorts för länge sen?!
  Skall bli ytterst intressant att se hur kommande säsongs trupp kommer se ut. Intressant att följa utvärderingen av säsongen, hur går de vidare?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Hur det kunde bli så här? Mm, min känsla är ju att även spelarna ser hur svårt laget att göra mål, man kämpar och kämpar, åker och åker, för ofta händer det inte så mycket, lätt då att tappa tålamodet, och underläge, gång på gång på gång, då kommer känslan: ”Fan, det går inte i dag heller.” Mer tålamodsproblem än fallerande försvarsspel, om du förstår. Spännande att följa fortsättningen, nu och efter säsongen.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Det kommer bli mycket spännande att se vad som köps in till kommande säsong. Kommer de fortsätta tro att befintliga spelare kan utvecklas till poängspelare eller kommer de svälja stoltheten och erkänna att strategin misslyckats och istället köpa in spets. Tyvärr tror jag allt detta hänger på slutspelet. Anser föreningen att man gör ett bra slutspel kör man nog vidare på samma väg.

 • Kommentar avatar
  Micke, 1 månad sedanSvara

  Kan det vara så också att Frölundas lag är lite för "ålderstiget" för att i långa loppet klara av att med framgång spela på det spelsättet och med den spelidén som man praktiserar? Vi har näst högst medelålder i SHL och flest spelare som är 30+(11st). Rögle tex har bara 4st 30+. Bara en tanke!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Fullt förståelig tanke. Men ... så pass bra tränade som spelarna är, att man i dag kan ha högpresterande spelare högre upp i åldrarna, jag tror nog inte på det. Däremot är det ett jobbigt sätt att spela rent allmänt, men det har samtidigt gått bra förut.

   Kommentar avatar
   Micke, 1 månad sedanSvara

   Tror också att fysiken finns och det är mer en mental fråga, men som kuriosa kan jag nämna att medelåldern är den högsta i klubbens historia från det att VF startade upp efter andra världskriget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Låter märkligt givet alla unga i laget. Joel drar upp, så klart. Medianvärde bättre sätt att mäta, sannolikt.

 • Kommentar avatar
  Nicke, 1 månad sedanSvara

  25 mål mindre i spel fem mot fem vad gäller expected goals. Vad ska egentligen Frölunda hitta på? Man kan ju köra klyschan förr eller senare släpper de , men efter snart 45 omgångar så betvivlar man snart att de verkligen gör de. Men jag tycker många säsonger att just att förvalta spelövertag i mål har varit ett litet bekymmer , helt enkelt , hur ska man få spelare att bli än duktigare på att hänga dit pucken ? Mer trafik, mer träning , skjut högt mm. Men kan man få vilka spelare som helst att verkligen bli målskyttar ? Många funderingar man har :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nej, man kan inte få alla att bli målskyttar. Men visst, man kan förbättra det här med trafik, desperation framför mål, tidigare avslut et cetera, men ... det har inte alltid gått så bra i vinter med de sakerna.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Niederbach kallas hem, skriver Frölunda på Twitter. Väntat, va?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, la till en bit om det. Förvånande.

 • Kommentar avatar
  Freddan, 1 månad sedanSvara

  Du som har bra insyn Henrik på träning, sitter skotten då och är det rejäla avslut?
  Känns konstigt att man nästan aldrig kommer till avslut i pp framförallt då eller när man gör så drar man den lågt eller rätt i bröstplattan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ibland. En del spelare sätter puckarna högt och bra, Rosseli en sådan, Friberg ibland, en del andra. Mycket har självfallet med anspänningen att göra, helt annan på match än på träning. Många avslut slarvas ju också bort på träning, man skjuter mest för att få iväg skottet i övningen. Så där fungerar det ju i Sverige, säkert inte alls bara i Frölunda.

   Kommentar avatar
   Maxad, 1 månad sedanSvara

   Tittade en del gånger när Freddan tränade...han sköt alltid för att göra mål och missade han, så tog han första eller andra retur om så behövdes. Men då blev han bra också.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 månad sedanSvara

  PP är det enskilt största problemet, tycker jag. Man får inga mål därifrån och bygger då heller ingen energi att orka spela det krävande spel som man gör. Snarare går man nästan ner i tempo, missar pass, och får ännu sämre självförtroende som sedan sitter i när man hamnar i bra lägen, frilägen och så vidare. Lossnar det i PP och man får någon studs med så kan det lika gärna vända. Dock väldigt tydligt att man brutalt saknar riktigt skickliga spelare i PP såsom Lasch. Joel är bara effektiv när någon kan lägga mackor till honom. Ingen är ett tillräckligt hot från blå. Det finns ingen ren QB där. Det är för få hot på kanterna a la Flugan. Det är bara Carlsson som vågar skjuta ibland. Hjalle skjuter sällan och när han gör det så missar han. Murre snurrar mest runt istället för att utmana och ta skott. Raymond har inte lyckats i PP. Jag tror fortfarande det kan vända för det här laget men det har visat sig att centersidan är lite för svag när det gäller kreativitet. Till nästa år måste man få in en ordentlig playmaker och en skytt som kan utmana i PP, och gärna en back som är lite mer av Tömmernes typen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Kan bara hålla med. Vet inte hur ofta jag skrivit att PP är det enskilt största problemet. Med Frölundas spelsätt är man liksom garanterat X antal chanser per match, ett bättre PP ger mål, ger självförtroende, ger annan matchbild och chans spela på ledning oftare snarare än motsatsen.

 • Kommentar avatar
  Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

  TILLAGT: Frölunda tar hem Niederbach. Förvånar mig. Då måste han få spela ordentligt.

   Kommentar avatar
   ??, 1 månad sedanSvara

   Undrar då om Raymonds skada gör att han blir borta en längre tid ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, det har jag ju skrivit. Det är sannolikt illa. Handlar om länge eller hela säsongen.

   Kommentar avatar
   ??, 1 månad sedanSvara

   Får se när de går ut med det, för besked skulle ju komma idag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, möjligt att de vill göra några extra kontroller med läkare i dag för att få typ "second opinion", eller så väntar man bara på rätt tillfälle.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 månad sedanSvara

  Med de avslut som de hade mot Rögle blir det svårt att vända trenden. Alla lag är nu bättre än i början på säsongen, defensiven sitter för de flesta lag (trycka ut i hörnen), men även offensiven har blivit bättre för de flesta, men inte för Frölunda. För att kunna göra mål från de farliga områdena, det gäller att komma dit fort, svårare när det är 10 man på samma område. Det är roligt att se Rögles snabba spelvändningar (inte mot Frölunda dock :-( ), och de avslut de har, finns lite att lära av dem.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Rögle är mycket skickligt, tveklöst. Men man behöver inte bjuda på spelvändingsmöjligheter som Frölunda gjorde vid 0–1. :)

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 månad sedanSvara

  Verkar inget bra med Lucas och att Mustonen är långt ifrån att spela.
  Just nu känns hockeylivet tungt, Frölunda är rätt dåliga, Rangers har väl samma form och Hanhals har en form som ett EKG. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Men Hanhals vann väl i går ändå? :)

   Kommentar avatar
   Rallyclay, 1 månad sedanSvara

   Japp, de är grymma bort och inte så grymma hemma ..... :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   :)

   Kommentar avatar
   Johnny the rocker, 1 månad sedanSvara

   Rangers har väl vunnit de två senaste? Den ena på övertid men. Såg för någon dag sedan när de vann med 4-1! Riktigt bra match mot Caps!

 • Kommentar avatar
  Göran A, 1 månad sedanSvara

  Att ta hem Niederbach känns konstigt.
  Ett jäkla hattande. Han kom ju nyss till modo. Bättre för Niederbachs utveckling att stanna i modo säsongen ut där han har en större roll än vad han kommer att få i frölunda. Dessutom är ju inte Niederbach den slutspelsjoker frölunda behöver. Inte på långa vägar.
  Beslutet att ta hem Niederbach säger en hel del om läget i Frölundas ledning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Han är alltså här bara till torsdag. Tycker det är underligt ändå, men bara så fakta är klart.

   Kommentar avatar
   Göran A, 1 månad sedanSvara

   Niederbach kallas ner för två dagar och en match. Så onödigt. Så korkat. Bor själv i övik och rest mellan Övik och Göteborg ett otal gånger. Med bil är restiden 12 timmar - enkel väg. Med flyg är totala tiden från dörr till dörr lika lång tid, dvs 12 timmar. Känns helt meningslöst.

 • Kommentar avatar
  Niklas, 1 månad sedanSvara

  Hej. Jag har en fråga. Tycker fortfarande att Rosses avstängning för kollisionen med Skellefteåmålvakten inte är ok. Vi efterlyser att spelare ska gå på mål och när han gör det så blir han avstängd. Därför undrar jag om du kan på ett pedagogiskt sätt förklara skillnaden med Rosselis kollision och När Linköpingsspelaren kör på Mattsons huvud i torsdags och gör 2-0?
  Jag fattar verkligen inte detta!
  Ps. Är gammal målvakt själv.

   Kommentar avatar
   DD, 1 månad sedanSvara

   Min gissning är att Rosse åker in i målvakten medan spelet är igång. Han har ansvar att kunna bromsa in och undvika målvakten men gör inte detta tillräckligt bra. I matchen mot Linköping är situationen "död" i och med att det blir mål innan pååkningen och att målvakten då inte är störd från att göra en räddning. Sen kan jag tycka att spelaren ska klara att göra mål utan att köra över målvakten men regelmässigt är det sannolikt korrekt. Lite konstigt att ingen tar upp denna situation då det ändå var en rejäl smäll som målvakten fick och att man är nitiska i att skydda målvakterna. Jämför också med Sundströms "mål" i förra matchen som dömdes bort. Han petar lite på benskyddet och då döms målet bort då målvakten är hindrad i att utföra sitt arbete. Oavsett om det faktiskt hade någon effekt på att göra räddningen eller inte.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag tog upp det dagen efter, smällen mot Mattsson, tyckte det var en intressant situation, att det inte blev någon reaktion. Sedan förstår jag inte riktigt, det är ju JÄTTEstor skillnad på denna och Rosse vs Lindvall, där är det mycket, mycket mer kraft, följden blir ju därefter, hjärnskakning. Men detta sagt så VAR situationen med Mattsson intressant, bara för att spelare går för att göra mål så är inte kontakt med huvud okej, man bör anpassa fart/kraft för att undvika.

   Kommentar avatar
   Niklas, 1 månad sedanSvara

   Lite så jag känner att ska de skydda målvakterna på olika sätt vid olika tillfällen? Tycker den pååkningen är hemsk jämfört med att döma bort Sundströms mål? Vad tycker du HL om detta resonemang?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Döma bort Sundströms mål var ju inga konstigheter, han åker in i mv-klubban som sedan drar in pucken. Men som jag skrev, det VAR underligt med smällen på Mattsson, därför som jag tog upp det dagen efter.

 • Kommentar avatar
  Janne2, 1 månad sedanSvara

  Har det ngn betydelse i dagens läge att ingen av kaptenerna förefaller vara i form, visar vägen på isen?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Inget jag direkt reflekterat över, att just de är sämre än andra, tycker Joel hela tiden försöker med fysiskt spel o.s.v. Vad som sker i omkl.rum vet vi inte.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

  Sign. Manne hade inget emot om jag relaterade lite grann till sjöss, emellanåt. Försöker därför mig på i dag med att använda ett mycket välkänt sjömansuttryck och som många redan känner till.
  Jo, själv kommer jag i vanlig ordning följa Frölunda "To the bitter end"("Till det bittra slutet") - det vill säga slutändan på en ankarkabel(tross, rep) och som man behöver ha kvar, för att då med denna ännu kunna sätta fast i däcket. Detta uttryck kom från de gamla segelskeppens tid. Dagens stora fartyg har ju givetvis kätting, när de fäller sina ankare.
  Ett annat liknande (sjömans)uttryck är: "Har löpt linan ut" och menas - det finns inte mer ankarkabel att ge ut. Egentligen ett uslare scenario. Men så skall dock inte ske med Frölunda!
  Försöker bara upplysa och uppmuntra lite smått i stundens allvar. ;)

   Kommentar avatar
   Pippo, 1 månad sedanSvara

   Mycket uppskattat!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Du e la go, Edward!

   Kommentar avatar
   Matteus, 1 månad sedanSvara

   Inte jätteintressant om jag ska vara ärlig.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Matteus; Det är i alla fall mer intressant än: "Matteusevangeliet lägger stor tonvikt vid Jesus som "Davids son", dvs den Messias som den kristna kyrkan hävdar finns utlovad i Gamla Testamentet. För Matteus är det också mycket viktigt att utmåla denne Messias som "Guds son", en återkommande formulering i evangeliet."

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

   Ärlig - ska man alltid vara! Framför allt med ett sådant fint kristligt namn som Du har, Matteus. ;)

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Intressant!

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 månad sedanSvara

  Läste att ngn tog upp att medelåldern är hög i laget och ser man till forwards enbart känns den väldigt hög?

  • Kommentar avatar
   STM, 1 månad sedanSvara

   Leman vad är din känsla kring Ehn.
   Personligen tyckte jag att när han väl kom igång och fick till sitt spel i flertalet matcher i rad (vann offensiva puckar, höll spelet kvar i anfallszon med styrka etc.) - ja då bänkades han! Han har väl haft väldigt lite speltid det sista!? Känns som Rönnberg inte gillar honom...Lite samma sist han var i Frölunda. Vad är dina tankar kring Ehn?

    Kommentar avatar
    Kalle, 1 månad sedanSvara

    Jag har också reagerat och tyckt det varit jäkligt konstigt, (som säkert många här märkt vill jag att Ehn ska spela mer) känns som att man nu tar hem Niederbach så blir det endå Ehn som kommer bli petad! Förra året odinarie i NHL, iår petad av tre förstaårs seniorer som knappt bidrar nämnvärt. Märks jävligt tydligt att RR inte gillar honom!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Precis så, ingen RR-favorit. Trodde det skulle vara annorlunda nu, det var jag inte ensam om, men icke

    Kommentar avatar
    Kalle, 1 månad sedanSvara

    Ja RR har verkligen visat hur man ska behandla spelare man vill ha bort till året efter (Stålnert, Petersson närmast i minne) kommer ihåg när vi va som bäst och man spelade med 13forwards och 7 backar närmast konstant. Då orkade dom med presspelet en hel säsong!

    Kommentar avatar
    Kalle, 1 månad sedanSvara

    Haha snygg namn stålberg fick :'D

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Tror nog man orkar nu också. Men det måste ge utdelning. Annars är det svårt att orka.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 månad sedanSvara

    Om Ehn inte är favorit till RR, varför tar man in honom då? Jag tycker att när Ehn väl fick några matcher och kom in i det så är han bättre än Kalle, nässen och nån till.

  • Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Theodor Niederbach stannar alltså till totsdag, missar Modos onsdagsmatch, tillbaka fredag
   Bara i Frölunda under Sundströms avstängning.

   • Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Nu är Frölunda på is efter diverse individuella pass, snabb okulär besiktning ger vid handen att alla är här. Återkommer. Såg ni förresten att Växjö har coronasmitta i truppen, en del matcher uppskjutna därav.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

     Beijer hockey games. Tack för den.

   • Kommentar avatar
    Ruttger, 1 månad sedanSvara

    Läget är ganska likt hur det såg ut föregående säsong. Saknas bara Bulans kommentar angående "bottenlaget" FHC.. Spelarmaterialet DÅ, jämfört med NU; Vi hade s.k. "spets", i plural. Tänker på Lasch, Fagemo etc. ÄNDÅ var det samma läge! Varför är det så? I mitt konspiratoriskt lagda sinne, uppstår en tanke som för tankarna till Charles Ingvar Jönsson; "Jag har en plan". Denna plan är det isf utan tvekan RR som smider. Han har många ggr upprepat att det är slutspelet som avgör, det är då vi ska vara som bäst. Maken till pokernerver! Ok, jag väntar med spänning, Roger. Det är dags att spela ut korten inom de närmast kommande veckorna.

     Kommentar avatar
     Nolte, 1 månad sedanSvara

     Den kommentaren kanske vi får höra på Torsdag igen.

     Kommentar avatar
     Per, 1 månad sedanSvara

     Det konstiga är att många förvånas över våra prestationer och resultat. De ligger helt i linje med föregående år som sagt. Till denna säsong är poänggörare som Rhett, Lasch och Fagemo borta. Utan att ersättas. Ska man då bli förvånad över att vi är ännu sämre än förra året? Jag är inte det.

     Kommentar avatar
     Ruttger, 1 månad sedanSvara

     Jag är nästintill helt övertygad om att vi förlorar. Blir strid på kniven. Play in. Hela fidevitten. Konsumtionen av lyckopiller skjuter i höjden. Människor gråter. Hujedamig.

     Kommentar avatar
     Nolte, 1 månad sedanSvara

     Är inte ett dugg förvånad, Per. Jag trodde kanske att den ombyggda backsidan skulle hjälpa våra trubbiga forwards i offensiven, då det i början såg bra ut, där många backar hotade framåt men efter de första 10 omgångarna avtog det totalt känns det som. Nu är Elliot bästa back poängmässigt med futtiga 16p och plats 20 i backarnas poängliga.

   • Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    59-31-51
    17-20-12
    25-21-22
    70-72-9
    56-6
    58-16
    10-5
    8-15
    Som senast, med Ehn in för Sundström. I morgon kanske Niederbach.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 1 månad sedanSvara

     Hoppas Ehn får chansen med mursak och purre.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Han är där alltså nu. Får väl se i morgon.

     Kommentar avatar
     Kalle, 1 månad sedanSvara

     Haha ja skulle ha bli petad för Niederbach också så är det ju faktiskt patetiskt på riktigt!

     Kommentar avatar
     Ovster, 1 månad sedanSvara

     ...och jag hoppas på att Niederbach ersätter antingen # 21 som center i "juniorsidan" eller # 59 ihop med Lasu & Rosse

   • Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Otäck krock mellan Ekbom och Olsson. Ekbom groggy, leddes av. Risk för hjärnskakning.

     Kommentar avatar
     Pippo, 1 månad sedanSvara

     Känns som Ekbom har en tuff säsong. Skadad flertalet gånger.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Verkligen, och han har haft trubbel med flera hjärnskakningar tidigare.

     Kommentar avatar
     Pippo, 1 månad sedanSvara

     Hoppas verkligen han repar sig.

   • Kommentar avatar
    Björn , 1 månad sedanSvara

    Ehn tycker jag är en av de absolut sämsta i hela laget. Och jag hoppas att han inte får spela mera. Bättre att köra en junior. Ehn var dålig innan han åkte till NHL och han är minst lika dålig nu. Man måste kanske skriva att han säkert är en mysig kille osv så att folk fattar att jag inte avskyr människan Ehn.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 1 månad sedanSvara

     Vi förstår att du inte avskyr människan Ehn. Men jag håller inte med om att han är dålig. Tycker faktiskt att han är bättre än nässen och Kalle just nu och därför ska han spela enligt mig.

     Kommentar avatar
     Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

     Jag tycker också att Ehn verkade ÅTMINSTONE bättre än Kalle o Nässén för tillfället. Säger inte att han är jättebra, säger inte att Kalle o Nässén inte kommer spela bättre nästkommande säsonger. Men för tillfället tyckte jag Ehn visade fragment av kompetens ingen av de andra två mäktat med på senaste. Det säger kanske inte så mkt, men det säger vad det säger.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 1 månad sedanSvara

     Bra där Tom. Du förklarade det bättre..:) Saknar dina symboler..;)

     Kommentar avatar
     Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

     Hehe, ⛰️⛽♟️✒️⚗️ (Vet inte vad jag gjorde nu eller varför)

   • Kommentar avatar
    Peter, 1 månad sedanSvara

    Är det verkligen så att avundsjuka är svensk? Ibland med tillägget kungliga svenska avundsjukan. Tror man är lika avundsjuk eller svartsjuk på Kuba, i Japan eller Frankrike som i Sverige.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Just avundsjuka vad gäller vad folk tjänar, där är det trots allt stor skillnad på Sverige och till exempel USA. Om en amerikan lyckas förhandla sig till hög lön gratuleras han, om en svensk gör det ska han skämmas och liksom snacka ner sitt värde. Nej, ALLA är inte sådana, men det är vanligt.

   • Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Läget med Lucas Raymond: Göra mindre ingrepp armbågen. Benbitar. Fyra veckor. Minst.

     Kommentar avatar
     Rasmus, 1 månad sedanSvara

     Säsongen ut då mao. Sen får vi se i ett eventuellt slutspel.

   • Kommentar avatar
    #18, 1 månad sedanSvara

    Jag hoppas att fler spelare vågat utmana i en mot en på öppen is imorgon. Då öppnar vi isen lite mer. När vi spelar ser det alltid trångt ut runt pucken

    • Kommentar avatar
     Manne, 1 månad sedanSvara

     Det går emot ordentligt när det väl gör det, som nu. Raymond borta, kanske hela säsongen. Sundström avstängd två matcher och nu också kanske en hjärnskakning på Ekis. Vad är nästa grej, att fler spelare drabbas av skador eller att pucken kommer väga 1kg.

     • Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Text ute om Raymond nu.

      • Kommentar avatar
       BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

       De här raderna hade jag hoppats inte få skriva i vinter !
       Svaret på vad det är som händer beror nog på olika faktorer, en kan nog vara hemvändare som känner press på sig när de ser vad vi läser vad de har fåt för lön- avtal på gamla dar. skrivare på detta forum stod på knä och bad efter spelare som en gång lämnat VF, "goa Göteborgare" att får vi tillbaka några av dessa "legender" då är VF ett vinnande lag ? Jag har aldrig riktigt trott på det är en bra lösning, om VF i det läget skall betala dessa fantasisummor som man läser om här. spelare som varit överallt blir lite "mätta", Vi är många som saknar fler hungriga yrväder som rör om i grytan även på träning. Det blir naturligtvis pinsamt som det är nu, etablerade med massor av rutin som kommer hem och se fansen i ögonen där de kanske möts på en promenad på Avenyn och inte länger presterar som man kan fodra med 300 000 !!! i månaden. och i dessa tider när inte en krona kommer in från Arenapubliken, klart att lönen måste halveras ! Annars är det snart go Natt för Förening, fans, och spelare. Den dagen vändkorsen äntligen börjar snurra, då finns det bara förlorare.
       I morron möter VF ett lag riktiga Hockeyarbetare ! som varje match går ut och kör ! och har mottot PUCKEN SKALL IN I MÅL !!! Det är "bara att hoppa upp på hästen" om man vill i bästa fall ! vara med in i "kaklet" om en slutspelsplats.

       • Kommentar avatar
        Mikael, 1 månad sedanSvara

        Henrik. Att du orkar med oss/mig....En stor eloge till dig.
        Skulle vart intressant om du kunde ställa frågan till Roger, som Borken ställde för en herrans massa år sen. VARFÖR HAR NI INTE EN PLAN B
        Tycker nog att den är relevant om något just nu.
        För inte är det väl fel att kunna anpassa sig ibland? Eller är det högmod som sätter käppar i hjulet ?
        Phuuuuu....... fan vet om man orkar med tre matcher i veckan ...


        Lämna en kommentar