Tydligt vilka tre forwards Frölunda ser som centrar


► Michael Spacek är center i det tjeckiska hemmalandslaget.
► Så planerar även Frölunda att använda honom.
► Det beskedet förvånade mig. Det får också intressanta följder. Jag tittar närmare på det här.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Joel Lundqvist, Nicklas Lasu, Michael Spacek, Jan Mursak, Karl Henriksson, Johan Sundström – alla centrar i grund och botten. Foto: TOMMY HOLL & OCELARI.CZ


DUMSTRUT PÅ MIG som inte kollade det med Michael Spacek och position på isen redan när han blev presenterad av Frölunda tidigare i veckan.

Det borde jag förstås.

Rakapuckar.com bild

Tog för givet att den spelskicklige tjecken, likt Ryan Lasch, skulle utgå från en kant, detta eftersom det ju som vanligt dräller av centrar i Frölunda.

Men icke sa Nicke.

– Han är ju center nu, poängterade Frölundas sportchef Fredrik Sjöström när vi talades vid i dag.

Sjöström syftade på Spacek i det tjeckiska hemmalandslaget, det som ni – i SVT 24 – kan se spela mot Sverige 20.00 i kväll. Han poängterade att inget är skrivet i sten, truppen är ju inte färdig, kedjor inte på något vis satta, men sa:

– Vi börjar så här, sedan vet vi att han även kan gå på en vinge.

Spacek, alltså. Två som inte kan det (kan kan de väl, men de ska inte) enligt Sjöström är Nicklas Lasu och Joel Lundqvist:

– De är tydliga centrar.

Rakapuckar.com bild

Okej, så Spacek, Lasu, Lundqvist, tre av fyra centrar. Johan Sundström, Jan Mursak och Karl Henriksson slåss om den fjärde platsen.

Sjöström:

– Johan har gått en del vinge, Jan kan göra det.

** Kalle Henriksson, sju resor bättre som center, är det verkligen vettigt att inte använda honom på sin bästa position?
– Jag håller inte med dig där, inte att han är sju resor bättre, vi tycker han är bra även som vinge även om han såg bra ut som center.

Nå, så här – rätt enkelt att ana sig till hur Frölunda ser på saken i dag:

* Michael Spacek – center.
* Jan Mursak – center.
* Joel Lundqvist – center.
* Nicklas Lasu – center.
* Johan Sundström – utgångsläget är som ytterforward.

Rakapuckar.com bild

Kalle Henriksson ska sannolikt på NHL-camp med New York Rangers, sajnade ju under våren, kommer väl tillbaka när det gått fem, sex omgångar av SHL i höst, då ska han landa, byta fokus, in i stor rink-hockey igen – och säkert då som en hårt jobbande ytterforward.

Jag finner detta en smula märkligt, måste jag säga. Att plocka fram en så supersmart ung kille ur de egna leden och sedan inte använda hans spelskicklighet fullt ut. Hm.

Jag vet, absolut, vi är bara i maj just nu, mycket kan hända, många matcher, SHL och CHL, skador kan förändra bilden, men utgångsläget är nog ändå det jag beskriver ovan – och det förvånar mig.

Vore jag Kalle Henrikssons agent hade jag funderat både en och två gånger vad som är bäst för blekingens karriär.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

Vissa funderingar har jag även vad gäller Johan Sundström. Han behöver spela mycket, ha en ledande roll, för att verkligen komma till sin rätt; jag upplever den vältalige göteborgaren som en spelare som ser sig själv som ledande i laget, som vill ha den rollen, få den istiden, ta det ansvaret.

Rakapuckar.com bild

Det kan man absolut ha, få och ta även som ytterforward; i rätt miljö, med rätt spelare, då kanske Sundström kan lyfta och göra en bättre säsong.

Utan att göra för mycket av saker redan nu … jag höjde dock på båda ögonbrynen, det gjorde jag. Spacek kanske verkligen, verkligen, verkligen vill gå center, men hade det då inte varit bättre att lägga pengarna på likartad spelartyp som kan spela vinge? Nå, en sådan kanske inte fanns. SHL är ju långt ifrån högst i näringskedjan, det är bara att gilla läget för svenska klubbar, men det här att bunkra upp med centrar ... jag vet inte jag.  

Frölunda gillar dock detta, alltså att ha många centrar, Fredrik Sjöström tryckte åter på det, att det är lättare att sätta en center som ytterforward än tvärtom, men … tja, vi får se hur det blir.

Långt till augusti och första ispasset. Och före det ska en vänsterskjutande målskytt in. Den gubben borde väl i alla fall inte vara center?

***

Ni såg kanske att Arvid Söderblom skrivit ett NHL-kontrakt enligt aftonbladet.se. Visade sig sedan vara Chicago Blackhawks.


Tre av de fyra senaste säsongerna har Söderblom tillhört Frölunda, det betyder att det kommer in 1,6, 1,7 miljoner kronor på den klubbens konto.

Återstår att se när Söderblom sedan lämnar Sverige. Kan ju lånas ut.

Rakapuckar.com bild

***

Jack Drury ska spela VM för USA.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
66 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 månad sedanSvara

  Ja, verkligen, hm...

  • Kommentar avatar
   Magnus, 1 månad sedanSvara

   Slöseri med Sundström som vinge. Kom inte alls till sin rätt!

   • Kommentar avatar
    Sulan, 1 månad sedanSvara

    Tog för givet att han spelade på vinge, för en center till är ju det sista vi behöver. Tja, nu blev jag lite mer spänd inför nästa säsong och undrar om kräftgången ska fortsätta.

    • Kommentar avatar
     HL, 1 månad sedanSvara

     Handlar ju inte främst om center/ytterforward, utan om hitta målskyttar/poänggörare.

     • Kommentar avatar
      Julius, 1 månad sedanSvara

      Låter som väntat inte som varken Joel eller Lasu lämnar tyvärr. Skall båda vara kvar sätt dem bägge i en jobbig 4e lime. Blir inte klok på mitt kära Frölunda, vad är det som händer? Verkar som RR vägrar ändra väg efter 2 rejäla bottennapp

       Kommentar avatar
       PA, 1 månad sedanSvara

       Du har rätt. RR är inte förändringsbenägenhet. Sjöström styrs till 100% av RR.

     • Kommentar avatar
      Rasmus, 1 månad sedanSvara

      Glöm inte bort att Patrik Carlsson i grunden är en center som varit stationerad som winger. Dock så är han grym på båda!
      Vem kommer ta Hjalmarssons ”A” på bröstet? Friberg? Rosseli? Carlsson? Sundström? Någon annan?

      • Kommentar avatar
       Petey, 1 månad sedanSvara

       Intressant HL! Tycker som du i frågan, Sundström skall gå i en första formation som center alla dagar i veckan, tror man kastar bort hans kompetens när han får för lite speltid och som vinge! Han är en av Frölundas mest betalda spelare och då skall han anvädas som han kan med mycket speltid, allt annat är åt helvete! Och att inte spela Henriksson som center behöver inte kommenteras överhuvudtaget!
       Nej detta belyser bara hur man kastar bort spelarnas kompetens att inte spela dom där dom är bäst, kanske inte konstigt att prestationerna varit långt under nivå vad flera spelare kan när man inte ser och känner av spelarnas bästa!
       Jag är mäkta förvånad av Sjöström utläggning av spelarnas positioner!
       Oroväckande helt klart!

       • Kommentar avatar
        Alfred, 1 månad sedanSvara

        Ser inte riktigt hur lagbygget hänger ihop. Förstår inte hur allt skall fungera. Det känns som en stor röra. Jag som supporter och jag tror även spelarna hade gillat att ha en tydlig hierarki.
        -
        Du skall vara center Joel. Du med Sundström, typ. Tydlighet så att spelarna känner sig trygga i sin roll. Nu kan alla spela överallt och hur som helst känns det som.
        -
        Jag vill ha en tydlig hierarki, tydlig spetskedja. Tydlig "leading" line som man ALLTID sätter in när det skall jagas mål förutsatt att ingen annan kedja är omänskligt het en match.
        -Förstakedja
        -Andrakedja
        -Tredjekedja
        -Fjärdekedja

         Kommentar avatar
         Joachim Grottling , 4 veckor sedanSvara

         Då förstår du dig inte på något om dagens mer "flytande" elitidrott där spelare förväntas kunna klara av olika positioner. Dessutom är det inte så att unga spelare som är centrar i grunden inte utvecklas för att de spelar vinge så att säga. Självklart gör de det

       • Kommentar avatar
        JORO, 1 månad sedanSvara

        ...och varför är Nicklas Lasu så guds given en centerforward? Under hans seniora karriär har han väl spelat minst lika mycket som ytterforward. Märkligt att fylla laget med centerforwards och sedan tvinga ut dem på en vinge där de själva inte vill spela och där de inte kommer till sin fulla rätt. Vad håller Sjöström på med?

        • Kommentar avatar
         Anders, 1 månad sedanSvara

         Jösses vad dom fipplar med centrar, de förstör bara herarkin! Inte konstigt de går dåligt. Den som är center ska vara center, har man 4 st är de fullt o då behöver man inte köpa mer! Man blir bara alldeles matt av hur dom trasar sönder laget.

         • Kommentar avatar
          Stefan, 1 månad sedanSvara

          Vinge/ center
          Skaffa två gubbar som varje gör plus 30 poäng!!
          Synd att inte fler Kontrakt gick ut.....
          Få backarna att slå ett starkt , snabbt första pass, inte se en back åka upp med pucken !

          • Kommentar avatar
           Stefan, 1 månad sedanSvara

           Lägg pengar på två toppkedjor
           Låt Lundqvist och Lasu tillsammans i en fjärdekedja ! Lås fast puck / få tekning / ut och byt

           • Kommentar avatar
            Simon, 1 månad sedanSvara

            Nej, det här var droppen. Börjar även jag tvivla på Sjöströms kompetens. Blev lite orolig när jag såg att Špaček lirade på centerpositionen även i landslaget, precis som han gjorde under sin sejour i Finland (KHL har jag ingen koll på). Trodde verkligen Sundström skulle ges en ärlig chans på sin rätta position, men nu är man tydligen fast beslutna om att kasta bort den kompetensen helt. Bedrövligt.

             Kommentar avatar
             Alfred , 1 månad sedanSvara

             Spacek har aldrig spelat i KHL. Däremot i Tjeckiska högstaligan. Där spelade han som center i slutspelet iaf. Grundserien vet jag inte.

           • Kommentar avatar
            Benji, 1 månad sedanSvara

            Jag har oerhört svårt att se både Lasu och Joel som centrar! Sälj Lasu han kan ersättas med vilken junior som från j 20, troligtvis Frölundas mest överskattade spelare. Använd Joel i en 4e line

             Kommentar avatar
             Daniel Rafalski, 1 månad sedanSvara

             Funkar väl inte så i hockey. Har man kontrakt med en klubb så spelar man i den. Alternativet är om man blir utköpt, men det kan bli dyrt. Klubben kan. Inte sälja spelare som dom gör i fotboll. Ett alternativ är att låna ut en spelare, men då måste spelaren i så fall själv vilja det.

             Kommentar avatar
             Magnus, 1 månad sedanSvara

             Lasu kommer ta över C’et efter Joel så det är föga troligt..

           • Kommentar avatar
            Mattias, 1 månad sedanSvara

            Den dåliga känslan jag länge haft kring Frölunda förstärks.
            Obegripligt att värva en center till, var fel redan när man tog in Mursak.
            Sundström kan vara SHL:s dyraste spalten men får inte spela på sin bästa position. I min värld är inte Lasu helig, flytta till en kant

            • Kommentar avatar
             Conta, 1 månad sedanSvara

             Både Rönnberg och Sjöström har tappat det helt, Rönnberg tror fortfarande att Joel ska ösa in mål, sätt Joel i en 4e kedja, mer defensiv roll. Sätt Sundström som center i första kedjan. Joel, Lasu och MRO i 4e kedjan. Men ingen förändring lär ske, nej vändas på varenda sten???. Nej bara något man sa, en floskler bland alla andra dom 2 senaste säsongerna. Frölunda vägrar se sjukdomsbilden, allt lallar på. Blir Frölunda säsongen 7a igen så lär det inte hända något ens då. För djävligt, kommer dröja länge innan det blir 12044 i Scandinavium igen, mycket oroväckande detta.usch

              Kommentar avatar
              Joachim Grottling , 4 veckor sedanSvara

              Vad är det som är problemet med dig? Vad är det exakt som är oroväckande med att ta in en given första center som dessutom är ung fortfarande och har otrolig potential?

              Kommentar avatar
              Conta , 4 veckor sedanSvara

              Problemet är att Rönnberg amser att Lasu och Joel är själklara som centrar, varför det? Sundström borde vara given som center och Henriksson med, för många centrar i laget. Joel och Lasu utvecklades inte något säsongen som gick. Rönnberg är fast i gamla hjulspår, är emot att förändra något. Självinsikt saknas.

              Kommentar avatar
              Polo , 4 veckor sedanSvara

              Har du personligen pratat med RR, eller gått in i hans hjärna och vet exakt hur han tänker inför säsongen 21/22? Om inte tycker jag du ska lägga ner klagandet till dess Att du har fakta på bordet.... Shiit asså. Allt för många drama Queens här. Ja älskar också Frölunda, men inte fan hjälper de att klaga. Diskussion i all ära, men ni går fan hårt in många av er här asså....

            • Kommentar avatar
             Crille, 1 månad sedanSvara

             En lista på spelare som tycker dom är bäst/ser sig själva som Centrar: Johan Sundström, Theodor Niederbach, Michael Spacek, Jan Mursak, Nicklas Lasu, Joel Lundqvist och Karl Henriksson....

              Kommentar avatar
              Göran A, 1 månad sedanSvara

              Håller med. Blir inte förvånad om ett par av dessa spelare väljer att lämna föreningen.

              Kommentar avatar
              Joachim Grottling , 4 veckor sedanSvara

              Då är det bara för spelare att dra. För oavsett hur spelaren ser på sig själv som ledande spelare och ev center, så är det givetvis prestationer som är avgörande för tränaren. Spacek är given som första center. Vad är problemet?

            • Kommentar avatar
             Simon , 1 månad sedanSvara

             Önskan om att få utveckling på sina spelare? Tja, kan ju börja med att låta dem spela på sina naturliga positioner.

             • Kommentar avatar
              Göran A, 1 månad sedanSvara

              Jösses - ännu en center. Saknar ord.
              Som Frölunda håller på förstör man inte bara en massa spelare, utan man håller på att förstöra hela föreningen.
              För vem vill komma till en klubb där man inte får spela på den position där man trivs allra bäst ?

               Kommentar avatar
               Joachim Grottling , 4 veckor sedanSvara

               Framgång givetvis och inviduella utveckling till NHL. Frölunda är kända i hela världen pga framgång i chl bla och utbildningar av spelare till NHL etc. Det är det spelare ser på

             • Kommentar avatar
              Kalle, 1 månad sedanSvara

              Är väl de som är felet i Frölunda just nu, för många som spelar på positioner som gör att dom inte utvecklas!
              Kalle skulle fan bli 100x bättre i en center position om han fick förtroende där (å börja ta bättre beslut)
              Att Joel "måste" vara center är väl det minsta"måste" hans utveckling är redan klar å bättre kan han inte bli! Teka kan han göra endå!
              Hoppet för en bättre säsong nästa minska mer å mer för varje intervju med Roger och freddan! Är endå jäkligt glad för jobbet du gör HL och jag håller mer med dej i din analys än någon av dom du prata med!

               Kommentar avatar
               Joachim Grottling , 4 veckor sedanSvara

               Inte utveckling säger du om Frölunda spelare. Hur kommer det sig då att spelare i Frölunda är aktuella för nhl? Hur förklarar du det då med att Frölunda är bäst i Europa på att utveckla spelare till NHL? Klubbar i europa står på kö att besöka Frölunda campus etc?

             • Kommentar avatar
              Tommy , 1 månad sedanSvara

              Tycker verkligen det är en waste om inte Sundström får gå center. Svider att säga det men den som skall bort är tyvärr Lasu :(
              Henriksson, tjecken, Sundström och mursak.
              Frågan e var kaptenen får plats?

              • Kommentar avatar
               billy, 1 månad sedanSvara

               ser ut som ett svagt lag,ännu fler måste "bytas ut"

               • Kommentar avatar
                Mirre, 1 månad sedanSvara

                Melart klar för tyska ligan...

                • Kommentar avatar
                 robert ström, 1 månad sedanSvara

                 Nu får dom skärpa sig...har dom inte fattat att för många typiska centrar ej fungerat..nu måste en renodlad ytterforward in som inte ens kan uttala ordet center..bredd på laget sjöström gäller ...

                 • Kommentar avatar
                  E23, 1 månad sedanSvara

                  Intressant, Leman. Ser att en del är negativa mot Lasu, jag ser att han kan användas i betydligt bättre roll framöver. Stor uppsida, lite av sleeping giant. Hade varit kul att se honom bredvid en spelskicklig passningsläggare (no offense, rosseli) bredvid sig.

                   Kommentar avatar
                   Janne Svensson, 1 månad sedanSvara

                   +1

                 • Kommentar avatar
                  Mackan , 1 månad sedanSvara

                  Frölunda =Nya HV 71 21/22 och några år framöver

                  • Kommentar avatar
                   Marlowe, 1 månad sedanSvara

                   Förra säsongen, 7 centrar: Joel, Lasu, Sundström, Mursak, Hjalle, Patrik, Henriksson... Mycket corsi, få mål. Hjalle ut.
                   Kommande säsong: 7 centrar, Spacek in.
                   Mycket corsi...
                   Förändringens vindar blåser i Frölunda?

                    Kommentar avatar
                    Jan Westerberg , 1 månad sedanSvara

                    Jag får det till 11 spelare som spelar/har spelat center förra säsongen.Förutom de som räknats upp så har Ehn, Nässen, Mustonen och Niederbach spelat center. Nu tar man in en center till? Två bort (Ehn och Hjalmarsson) och en in (Spacek). Hade hellre sett någon renodlad ytter. Men det är klart, jag är bara en amatörtyckare.

                    Kommentar avatar
                    Joachim Grottling , 4 veckor sedanSvara

                    Frölunda har utvecklat och förändrat sitt spel varje år. Bara för att grunden är detsamma så betyder inte det att alla fasader ser likadana ut så att säga. Dvs bara för att Frölunda spelar samma grundsystem så betyder inte det att man inte ändrat spelet alls.

                  • Kommentar avatar
                   Nolte, 1 månad sedanSvara

                   Gillar vad jag ser av Spacek, verkar ha bra blick och trygg med pucken. Hoppas man kan låta bli att försöka göra honom till en Friberg nästa säsong och låta honom göra det han är bra på.

                    Kommentar avatar
                    Per, 1 månad sedanSvara

                    Spacek kommer att kunna bära ett pp på ett bra sätt. Särskilt om vi får in en leftskytt. Eller ska pc ta platsen.

                  • Kommentar avatar
                   Crille, 1 månad sedanSvara

                   Friberg är så mycket bättre när han får spela med bättre spelare!

                   • Kommentar avatar
                    Marlowe, 1 månad sedanSvara

                    Ja, fint mål nyss! Frölundas näste kapten, hoppas jag.

                    • Kommentar avatar
                     Floyd , 1 månad sedanSvara

                     Målsprutan Friberg nätar igen.. och Spacek ser ju riktigt bra ut..

                     • Kommentar avatar
                      Bosse, 1 månad sedanSvara

                      Han får inte visa sig för bra Friberg :) Synd om han inte stannar i Frölunda nästa säsong

                      • Kommentar avatar
                       Mogge , 1 månad sedanSvara

                       Jag vill att Sundström går som center iaf.

                       • Kommentar avatar
                        Mackan , 1 månad sedanSvara

                        Blir Friberg proffs är det bara att önska honom lycka till

                         Kommentar avatar
                         ME, 1 månad sedanSvara

                         Proffs...????

                         Kommentar avatar
                         Ponken, 1 månad sedanSvara

                         ... han är proffs.

                       • Kommentar avatar
                        Johan , 1 månad sedanSvara

                        Som flera nämnt, Sundström kommer inte alls till sin rätt som vinge.
                        Henriksson håller inte SHL klass än och Lasu kan lika gärna gå på en kant i en fjärdekedja

                        • Kommentar avatar
                         Gustav, 1 månad sedanSvara

                         Fortsatt total obalans. Vilket pinsamt jävla fuskbygge detta är. Orkar inte mer snart.

                         • Kommentar avatar
                          Gary, 1 månad sedanSvara

                          Är det någon som kan förklara för mig varför VF ”samlar ”på centrar?

                           Kommentar avatar
                           Manne, 1 månad sedanSvara

                           Absolut! De jagar BINGO, fem i rad krävs.

                         • Kommentar avatar
                          Floyd , 1 månad sedanSvara

                          Spacek grymt bra..

                          • Kommentar avatar
                           Peter S, 1 månad sedanSvara

                           Blir kul att se Spacek som en hårt arbetande Frölundaspelare. Ännu en lirare som skall förstöras och fogas in i systemet.

                            Kommentar avatar
                            Matte, 4 veckor sedanSvara

                            Huvudet på spiken

                            Kommentar avatar
                            Joachim Grottling , 4 veckor sedanSvara

                            På vilket sätt förstörs Spacek som första center i Frölunda och den som ska styra pp etc? Är det att försöka förstöra spelaren?

                          • Kommentar avatar
                           EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                           Kanske Spacek är en sjuhelsikes jäkla bra center och kan Frölunda som det nu är fastställt knyta an honom dessutom för ett "moderat pris" - så tycker jag de gör rätt. Oavsett hur tjockt det allaredan är med centrar. Det ska väl inte vara så svårt - vem eller vilka av de redan befintliga centrarna som får tvingas att få träda tillbaka på en vinge.

                           • Kommentar avatar
                            Crille, 1 månad sedanSvara

                            Firma Friberg Lindholm fixa nog sina Vm biljetter nu :)

                            • Kommentar avatar
                             Crille, 1 månad sedanSvara

                             Spaceks spelsinne är något extra.

                             • Kommentar avatar
                              Cj, 1 månad sedanSvara

                              Tror Joel inte kommer hålla tilllräckligt kvalitet nästa säsong få se hur länge han får fortroende.

                               Kommentar avatar
                               EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                               Cj: Grejen är ju den att Joel är en jäkel på att teka och genom det får Frölunda ofta möjligheten att kunna få behålla pucken kvar i anfallszonen.

                             • Kommentar avatar
                              Rikard S, 1 månad sedanSvara

                              Ojoj Spacek kommer bli väldigt rolig att titta på.

                              • Kommentar avatar
                               Nolte, 1 månad sedanSvara

                               Vilken match av Spacek, han har spelsinne. Snälla snälla snälla gör inte om honom till en grovjobbare nästa säsong!

                                Kommentar avatar
                                EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                                Gött Nolte - Du har observerat.

                              • Kommentar avatar
                               R@Y, 1 månad sedanSvara

                               Ögongodis för oss Frölundaiter :-)

                               • Kommentar avatar
                                Cj, 1 månad sedanSvara

                                Spacek ska styra Frölundas pp men vem ska sätta dit puckarna

                                • Kommentar avatar
                                 Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                                 Michael Spacek är lite för bra för SHL om han håller på så här.
                                 Frölunda får hoppas han har ett sämre VM, annars finns det nog risk för NHL-intresse.
                                 Makalös insats igen av tjecken vid avgörande 3-2-målet. Vann duell mot Friberg, för övrigt.

                                  Kommentar avatar
                                  Nolte, 1 månad sedanSvara

                                  Det vore ju ödets ironi att bli av med honom innan han ens kommit.

                                  Kommentar avatar
                                  EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                                  Sannerligen!

                                  Kommentar avatar
                                  Jannegl, 1 månad sedanSvara

                                  Exakt vad jag tänkte också, Henrik. Visar han denna klassen i VM så är ju frågan om vi får se honom i Frölunda. Om vi får behålla honom så får vi en riktig klasspelare. Fantastisk blick för spelet, stark över pucken, fina tempoväxlingar, underbar teknik.

                                  Kommentar avatar
                                  Mackan , 1 månad sedanSvara

                                  Pengar går före allt

                                  Kommentar avatar
                                  EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                                  Tyvärr, kanske i detta fall. "Money talks, Bullshit walks" Och som gammal sjöman lärde jag mig att monetära handtryckningar kunde många gångar öppna möjligheten att få komma in på lite obskyra ställen ute i världen. ;)

                                  Kommentar avatar
                                  Ponken, 1 månad sedanSvara

                                  "För bra för SHL"... du kan ju omöjligt vilja att SHL ska vara underhållande. Devalvera ligan på det sättet gör ju ingen förtjänst. Dags att på riktigt skaka av dig den danska sjukdomen jante?

                                  Kommentar avatar
                                  Christer, 4 veckor sedanSvara

                                  Jag är rädd att du har helt rätt, Leman. Han kommer inte spela i SHL ifall han fortsätter prestera på denna nivån…Oj, oj vilken lirare!

                                  Kommentar avatar
                                  Per, 4 veckor sedanSvara

                                  Så ni tror på allvar att Spacek vaknat till liv nu när vm snart ska börja och att han kommer blomma ut till vm och sen dra? Jag tror att NHL-scouter har ganska bra koll på honom och att man vet vad han går för. Precis som Frölunda när man ganska tidigt signade honom.

                                • Kommentar avatar
                                 Mackan , 1 månad sedanSvara

                                 Jävlar vad Friberg blev bortlurad vid 3-2 målet

                                  Kommentar avatar
                                  Manne, 1 månad sedanSvara

                                  Han tog en bratwurst, med stark senap, ketchup och bostongurka.

                                • Kommentar avatar
                                 Allen , 1 månad sedanSvara

                                 Spacek, sjuk klass! Fantastisk bra scouting av Sjöström. Får verkligen hoppas att han inte dominerar i VM så Frölunda tappar han..

                                  Kommentar avatar
                                  Christer, 4 veckor sedanSvara

                                  Ge RR och Burström några månader att tvinga in Spacek i ”strukturen”, så kommer han åka omkring och jaga puckar hej vilt…

                                  Kommentar avatar
                                  Van Zandt, 4 veckor sedanSvara

                                  Haha... trolig utveckling, om inte ryktet når Spacek först så han kan bryta kontraktet o lägga benen på ryggen...

                                  Kommentar avatar
                                  Manne, 4 veckor sedanSvara

                                  Alla ska spela i "systemet", det är A och O. Resten är ointressant.

                                • Kommentar avatar
                                 Mr X, 1 månad sedanSvara

                                 Gillar både vad jag läser men ändå inte. Mycket hänger på hur säsongen blir för Lasu, Sundström och Joel. Tre platser som måste leverera. Risky business alltså. Känns som lotteri detta hur det ska gå.

                                 • Kommentar avatar
                                  Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                                  Spacek ser spelsugen ut. Men skruvar ni inte volymen lite väl högt. Att se bra ut i träningsmatcherna är väl en sak. 52 omgpngar något annat. Ge han några tävlingsmatcher först.

                                   Kommentar avatar
                                   EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                                   Vi får väl se efterhand hur allting med Michael Spacek runt omkring kommer att utveckla sig. Han är ung(24 år) denne tydligen mycket duktige tjecken.

                                   Kommentar avatar
                                   Herr Lakers, 4 veckor sedanSvara

                                   24 är en mycket bra ålder. Det ör då genomsnittsspelaren peakar.

                                   Kommentar avatar
                                   Cj, 4 veckor sedanSvara

                                   Precis det är därför Frölunda måste sluta med att värva och skriva långa kontrakt med allt för många 30 plussare i framtiden annars kommer det inte fungera

                                 • Kommentar avatar
                                  Jonte , 1 månad sedanSvara

                                  Mursak - Spacek - Friberg = Mumma. ????

                                   Kommentar avatar
                                   Henrik Leman, 4 veckor sedanSvara

                                   Men Mursak ses alltså primärt som center, som jag skrev. Svårt se den kedjan, därför. I alla fall från start. :)

                                   Kommentar avatar
                                   Jonte , 4 veckor sedanSvara

                                   Mursak är en fantastisk hockeyspelare med grymt bra skott. Kör honom på vinge ihop med Spacek. Utnyttja Mursaks offensiva kvaliteter mer..

                                   Kommentar avatar
                                   Jonte , 4 veckor sedanSvara

                                   Mursak är en fantastisk hockeyspelare med grymt bra skott. Kör honom på vinge ihop med Spacek. Utnyttja Mursaks offensiva kvaliteter mer..

                                 • Kommentar avatar
                                  Matte, 4 veckor sedanSvara

                                  HL - kan bara hålla med i den skrivning om Karl Henriksson.
                                  Verkligen synd att man missköter sina talanger. Om man ändå siktar på 7-10 så kan man väl ge de unga mycket mer framtid/möjligheter

                                   Kommentar avatar
                                   Joachim Grottling , 4 veckor sedanSvara

                                   Frölunda siktar givetvis på toppen. Det är inte en social korpen idrott detta. Frölunda är ett elitlag, där resultatet räknas. Det spelar ingen roll vad enskilda spelare ser sig som kungar om de inte presterar

                                   Kommentar avatar
                                   Pupule, 4 veckor sedanSvara

                                   Du måste ha missat Frölunda i år. En social tillställning är ju precis vad det har varit, där namn gått före prestation (vissa har mer förtroendekapital enligt RR), samtidigt som flera fått spela trots usla prestationer. Alla vet att Henriksson varit bra mycket bättre som center, men att han har fått stå till sidan för andra som inte varit ett dugg bättre, trots en lön som 4-5 gånger så stor.

                                   Kommentar avatar
                                   Manne, 4 veckor sedanSvara

                                   Exakt. Det har varit välgörenhet.

                                   Kommentar avatar
                                   Matte, 4 veckor sedanSvara

                                   Tack Purple och Manne ! Joakim, jag kan inte se att man ens försökt - det är inte första året man är utanför slutspel utan andra året i rad. Det ända som hänt att enrad mycket lovande juniorer missats eller valt att flytta - det är inte bra utan förödande. För övrigt tycker jag Max Friberg är bättre i landslaget än i FHC - var beror det på?

                                 • Kommentar avatar
                                  Richard , 4 veckor sedanSvara

                                  Varför måste Lundqvist gå som center? Han har spelat som ytterforward i landslaget.

                                   Kommentar avatar
                                   Cj, 4 veckor sedanSvara

                                   Joel är tyvärr för långsam för att spela ytterforward

                                 • Kommentar avatar
                                  Smurfen, 4 veckor sedanSvara

                                  Hade jag varit Sundström hade jag nog lämnat klubben snart....

                                  • Kommentar avatar
                                   Smurfen, 4 veckor sedanSvara

                                   Hade jag varit Sundström hade jag nog lämnat klubben snart....

                                    Kommentar avatar
                                    Van Zandt, 4 veckor sedanSvara

                                    Sundström kan lämna, megaflopp.

                                    Kommentar avatar
                                    MG, 4 veckor sedanSvara

                                    Och gjort succé någon annanstans ...

                                  • Kommentar avatar
                                   Mackan , 4 veckor sedanSvara

                                   Joel har gjort sitt i Frölunda

                                    Kommentar avatar
                                    Cj, 4 veckor sedanSvara

                                    Det måste man våga säga även om det rör sig om en ikon.

                                    Kommentar avatar
                                    LW, 4 veckor sedanSvara

                                    Helt rätt. Joel får lägga grillorna på hyllan och ta en plats i ledarstaben!

                                  • Kommentar avatar
                                   bilvard, 4 veckor sedanSvara

                                   Hmm tror inte man får ut något av Sundström som ytter. Han behöver komma med/styra i speluppbyggnaden så tidigt som möjligt. Även om han inte visat upp att han är given som center under föregående säsong så tror jag han kommer att knyta näven och ta revansch på sig själv under nästkommande säsong.
                                   Han behöver givetvis ha mycket istid, detta blir en utmaning hur de fördelar istiden mellan centrarna, Spacek kommer nog också ha mycket speltid. Blir intressant och se om Lundqvist och Lasu kommer få mindre speltid i början av säsongen som centrar.

                                    Kommentar avatar
                                    Marlowe, 4 veckor sedanSvara

                                    Ett av problemen var ju att Sundström inte spelade center under föregående säsong. Han är i mina ögon en typisk och bra center: spelsinne, läser situationer bra, kan lösa upp dem, stark både offensivt och defensivt och kan göra mål. Frisk och i form är han en stor tillgång och om han inte får centerrollen - förstår jag ingenting! Misshushållning!

                                  • Kommentar avatar
                                   Sven, 4 veckor sedanSvara

                                   Fattar inte hur Sjöström tänkt med alla centrar, spela joel / lasu ihop i en jobbig 4e femma. Spela Mursak - Spacek - Friberg, Carlsson - Sundström - Ny, som första två kedjor, resten får slåss om de.

                                   • Kommentar avatar
                                    Polo , 4 veckor sedanSvara

                                    Har du personligen pratat med RR, eller gått in i hans hjärna och vet exakt hur han tänker inför säsongen 21/22? Om inte tycker jag du ska lägga ner klagandet till dess Att du har fakta på bordet.... Shiit asså. Allt för många drama Queens här. Ja älskar också Frölunda, men inte fan hjälper de att klaga. Diskussion i all ära, men ni går fan hårt in många av er här asså....

                                    • Kommentar avatar
                                     Richard, 4 veckor sedanSvara

                                     Ni behöver inte fundera så mycket om Spacek ännu, för han får troligen chansen i NHL om han vill. Detsamma med Friberg. Den ovissheten finns alltid förstås. Kanske Norlinder, Söderblom också?
                                     Men oavsett tror jag vi blir slagkraftiga om våra spelare utvecklas i rätt roller i utvecklingsbar ålder.

                                     • Kommentar avatar
                                      Mikael, 4 veckor sedanSvara

                                      Johan Sundström kommer inte spela i Frölunda i höst.

                                      • Kommentar avatar
                                       Mikael, 4 veckor sedanSvara

                                       Johan Sundström kommer inte spela i Frölunda i höst.

                                       • Kommentar avatar
                                        Mikael, 4 veckor sedanSvara

                                        Johan Sundström kommer inte spela i Frölunda i höst.

                                         Kommentar avatar
                                         Simon, 4 veckor sedanSvara

                                         Källa på det? Känns någonstans logiskt, även om det är tråkigt. Det bästa vore om han kanske försvunnit något år till KHL och kommit tillbaka för att fullfölja kontraktet senare när läget i laget ser annorlunda ut.

                                       • Kommentar avatar
                                        Mattias , 3 veckor sedanSvara

                                        Varför skulle han inte spela i Frölunda? Missnöje med rollen? Du har skrivit samma sak tidigare Mikael så jag gissar att du faktiskt vet något


                                        Lämna en kommentar