Det mesta av offensiven kretsar kring Lasch


► SHL-premiären mot Djurgården är nu bara två dagar bort, och snart har jag gått igenom alla spelarna i Frölunda.
► Tio kvar. Fem kommer här: 59, 81, 20, 40, 22.
► Och så några korrigerande rader om lördagens supportermarsch.

Rakapuckar.com bild

Ryan Lasch, kommer vara en ledande spelare i Frölunda även i vinter. Foto: TOMMY HOLL 


JAG BÖRJADE I måndags och avslutar den lilla serien på fredag. Handlar alltså om vad Frölundas spelare gjort under försäsongen, mina tankar kring detta och deras framtida utveckling.

Första gruppen: Johan Gustafsson, Johan Mattsson, Viktor Ekbom, Chay Genoway, Anders Grönlund. Finns att läsa här.

Andra gruppen: Kristoffer Gunnarsson, Gustav Lindström, Mattias Nörstebö, Jonathan Sigalet, Filip Westerlund. Finns att läsa här.

Tredje gruppen: Patrik Carlsson, Jesper Emanuelsson, Samuel Fagemo, Oliwer Fjellström och Max Friberg. Finns att läsa här.

Okej, då kör vi:

 

59 – SIMON HJALMARSSON

Har gjort: Inget massivt avtryck, om jag ska vara ärlig. Jobbat hårt, spelat klok hockey, men inte stuckit ut. 

Måste göra: Bli lite mer delaktig, men det hänger också på omgivningen.

Kommentar: Jesper Emanuelsson och Sebastian Stålberg ihop med ”Hjalle” blev mest som en checking line, Samuel Fagemo friskade upp, men då bröt 59:an fingret. Tillbaka redan på lördag, nu med Tim Söderlund på vänstervingen, och det blir spännande. Senare i höst kanske Rhett Rakhshani matchas med Hjalmarsson som är en bra SHL-center, gör mest nytta med bra spelare omkring sig, men han kan också ta fler egna initiativ och skjuta mer.  

 

Rakapuckar.com bild


81 – RYAN LASCH

Har gjort: Varvat upp, blivit allt mer delaktig för varje match, nu även rätt inflytelserik i fem mot fem-spelet. Det mesta av offensiven kretsar kring Lasch, han har lett laget.

Måste göra: Skjuta. Oftare. Den lille kaliforniern är tillbaka i gamla synder, letar pass till förbannelse, inte minst i power play går det ibland för långsamt och blir för lättläst för motståndarna. Men är man så grymt spelskicklig är det förstås lätt att man strävar efter perfektion hela tiden.

Kommentar: Precis så viktig för Frölundas offensiv som vi anade – och befarade. Risken är att fans förväntar sig ständig succé av Lasch eftersom denne är så pass ensam. Lite mer skottvilja, lite större variation, då går han säkert ändå mot ännu en stor säsong.

 

20 – JOEL LUNDQVIST

Har gjort: Sett rätt pigg ut i skridskoåkningen, också varvat upp, steg fram hemma mot ZSC Lions, kände jag. Problemet: han missar målchanserna, framför allt i PP.

Måste göra: Bli ännu mer aktiv, hade gärna sett honom tackla mer, driva attityden framåt, och så behöver kaptenen verkligen få till avsluten i sitt PP-område.

Kommentar: Joel är än mer veteran än Lasch, har fyllt 36, nu är försäsongen över, nu börjar allvaret, nu ska vi se om han är den offensive ledare Frölunda hoppas på. Så här långt? Helt okej, utan att glänsa. Mer om Joel hittar ni i den här texten.

 

40 — JOEL MUSTONEN

Har gjort: Lett det som varit lagets bästa kedja, den med Max Friberg och Mats Rosseli Olsen. Astmabehandlad orkar han mer, känns starkare med mer självförtroende.

Måste göra: Mål. Mål. Mål. Haft ett antal bra chanser, framför allt i power play, men inte prickat mål eller lyckats överlista målvakten.

Kommentar: Har ett bra skott, borde vara ett vasst vapen om han får sätta en puck och axlarna åker ner. Kan leda en kedja som center, kan gå på en vinge. Sett bra ut, men det hela kokar ner till samma sak som hos många andra – det måste bli produktion.

 

22 – LINUS NÄSSÈN

Har gjort: Mer än man kunde förvänta sig, spelat närmast vuxen hockey som 18-åring.

Måste göra: Inspireras och stimuleras av framgången, ta vara på alla A-lagsminuter, spela stora minuter i J20, jobba hårt och utvecklas.

Kommentar: Redan nu fixar Nässén att gå in och leda en kedja, ligga rätt, man ser förvånansvärt få juniormisstag. Lovar väldigt gott. Centervikarierat när Hjalmarsson varit skadad, nästa steg i utvecklingen är att våga ta ännu fler egna initiativ.
 

Rakapuckar.com bild

***

Okej, det var spelare 16 till 20, det. Sista femlingen kommer under fredagen:

51, 17, 9, 7, 27.

Häng med då.

***

Låt mig korrigera en uppgift jag hade här på sajten i går:

Det är inte Sektion 84 som arrangerar lördagens supportermarsch från Valand, det är Goa Gubbar.

Det är GG som sökt – och fått tillstånd – av polisen, det poängterade GG-kassören Ann-Margret Ekblad för mig nyss.

Goa Gubbar anordnar, sedan är Sektion 84-medlemmarna självfallet välkomna att gå med, liksom alla andra med Frölundasympatier.

Bra, tänkte jag. Samförstånd. Dra åt samma håll. Än så länge inget strul mellan de två supporterfraktionerna, ni minns kanske att det var det förra vintern.

Ann-Margret Ekblad säger dock:

– Om de (Sektion 84) tänder bengaler stannar vi och låter polisen ta hand om det, så fortsätter vi sedan.

Det lät ju … hm … intressant. Finns väl en och annan ung supporter som tycker det är fräckt när det brinner? På lördag ser vi om hockeypromenaden går utan stopp eller ej.

13.30. Från Valand. Framåt … marsch.

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

 

 

Rakapuckar.com bild

 


***

Gillade ni texten? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. 

Glöm inte följa rakapuckar.com på Facebook

På Instagram finns sajten också. Titta gärna in där. 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
8 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Skrattretande, 2 år sedanSvara

  Jag har sett bilder angående uppladdningen på lilla london o marschen till arenan redan i augusti och där står det att marschen avgår 13:00.
  Varför ändrar dom det är ju frågan och vad är det för fel på lite bengaler ute i det fria?

  • Kommentar avatar
   Conta, 2 år sedanSvara

   Nästan har verkligen sett lovande ut.
   Nr81 passar för mycket, Lasch har ju bra skott.Vore bra om han kunde sluta passa i all evighet.
   Hjalmarsson var bättre förra säsongen men jag tycker fortfarande han är en stor besvikelse. Han måste höja sig rejält denna säsong.
   Musten har sett riktigt pigg ut, bra han får behandling mot astma.
   Att det inte upptäckt s tidigare?
   Och Nr 20, vill även jag se Joel tackla mer, han är som bäst när han spelar mera fysiskt.
   Mycket intressant läsa dessa artiklar med genomgång av spelarna i truppen. Bra att det är 57 åt gången, lagom portion varje gång.
   Ser fram mot Lördagen när shl återigen drar igång.
   Ser framemot fler bra artiklar från bäste Leman.

   • Kommentar avatar
    Conta, 2 år sedanSvara

    Nässén har sett lovande ut skall det vara. .Sorry

    • Kommentar avatar
     Grinig , 2 år sedanSvara

     Någon ska ju andas in röken. Eftersom det sällan är den som tuttar på o håller i sk*ten, så elda på föff*n. Fortfarande ”jättekul” när pyrande bengaler kastas in mot uteserveringarna där andra supportrar sitter (vilket hände förra året). Jättekul, eller jätteviktigt. Verkligen.

     • Kommentar avatar
      Robertino Hökklo, 2 år sedanSvara

      Marschen avgår 13:00. Bestämt sedan länge.
      Sedan tycker jag att om bengaler används på rätt sätt é det ett riktigt bra komplement! Förra året gick det hur bra som helst. Var väldigt långt fram och de gick lugnt och väl till. På Götaplatsen var det heller inga konstigheter när Grauers nästintill uppmanade till bengaltändning av något slag. Minns inte orden han sa dock.
      Förra året var det ju några supporterpoliser av något slag och de gjorde ingenting, vilket é rätt så länge inget riktigt dumt görs och någon kommer till skada

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Jag tar ingen som helst ställning mellan olika supportergrupper, men tydligen är det GG som fått tillstånd hos polisen, står som arrangör. och GG skriver på sin Facebook-sida att marschen startar 13.30 och inget annat.

     • Kommentar avatar
      Hatar bengaler, 2 år sedanSvara

      Om ni använder bengaler så kan inga barn få följa med sina föräldrar på marchen. Lägg ner detta och låt alla delta. Ex.vis grinig du har ju så jävla fel inställning så det finns inte sämre. Buuuuuuu till dig och allla andra som bara förstör med era jävla bengaler. Tänkte ta med barnbarnen men nu kan jag ju inte det för att ni hotar med bengaler. Så snälla lägg ner så kan alla vara med i marshen...........................

       Kommentar avatar
       Manne , 2 år sedanSvara

       Hotar med bengaler? De hotar inte med någonting, där har du fel.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

       Nej, jag tror verkligen inte någon hotar med någonting. Låt oss inte måla up det här till något värre än det är.

       Kommentar avatar
       Robertino Hökklo , 2 år sedanSvara

       Och varför kan inte barnen följa med då? Gå längre bak é ett bra förslag för om det händer é det längst fram. Jag kommer ta med min systerson i marschen, men kommer nog vara lite längre bak då.

       Kommentar avatar
       Robertino Hökklo , 2 år sedanSvara

       Ingen har hotat med det, men man ska nog vara beredd. Är inget farligt om det görs på rätt sätt.

     • Kommentar avatar
      Tim, 2 år sedanSvara

      Trist, säsongen hann inte starta innan GG börjar kasta skit runt omkring sig.. Suck

      • Kommentar avatar
       Rallyclay, 2 år sedanSvara

       Funderar på en avvikande åsikt bara för att få lite diskussion men hittar ingen :-). Mycket bra genomgång Leman. / Claes


       Lämna en kommentar