Frölunda tar babysteg framåt, måste vässa "special teams"


► Frölunda spelar okej hockey nu, det finns absolut ljuspunkter trots bara en poäng mot Djurgården (2–3), och på tisdag är Johan Sundström tillbaka.
► Men – ska Frölunda ha något i slutspelet att göra krävs att både power play och box play blir bättre. Absolut nödvändigt.
► Det och mina fem bästa här.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Dubbla ribbträffar för Frölunda i PP, överst från Jesper Sellgren, nederst från Mattias Norlinder. Foto: C MORE (skärmdump)


LITE LUSTIG LÖRDAG, Djurgården drev spel som Frölunda ofta brukat göra, tilläts komma med fart, sköt massor, hamnade rätt mycket på utsidan – mot ett lag som ställde om och var typ en halv centimeter från att vinna på en stundtals spännande offensiv.

Som att vända på en hand jämfört med förr.

Frölunda tappade efter första periodens två jobbiga box play, kom inte alls rätt i forecheckingen, fick ingen träff alls, tvingades slita enormt i defensiven mot ett Djurgården som lite för lätt kunde komma i samlade attacker – men var bra framför eget mål.

Rakapuckar.com bild

När man väl fick chansen … en hel del bra spelvändningar, en intressant offensiv med rätt schyst passningsspel och ett antal utmärkta målmöjligheter.

Alltså – det spelsätt som flera av Frölundas motståndare använt för att vinna i Scandinavium genom åren.

Nu vann inte Frölunda, det var målram och en elak mållinje emot, och ska vi vara ärliga så kunde Djurgården mycket väl ha gjort mål i något av sina riktigt attackstarka PP-spel.

Å andra sidan var Frölunda bara en vassare Patrik Carlsson-straff från 3–1, man borde dessutom i ärligheten namn haft en chans till.

Jag såg att några fans sågade Frölunda sönder och samman i besvikelsens stund, det var fel på i stort sett allt, och jag tror kanske att lite för många fastnade vid skottstatistiken (25–49).

Vi neutrala betraktare såg en match mellan två jämna lag, skillnaden var, tyckte jag och fick medhåll av Roger Rönnberg, det som på hockeyspråk kallas ”special teams”, alltså power play och box play.

Djurgården något bättre i båda spelformerna.

Att Frölundas PP resulterar lite för sällan, det vet vi. Absolut inte klappkass, finns lovande tendenser, två ribbträffar i går. Lik förbaskat behöver Frölunda få ut mer. Går inte komma ifrån.

Rakapuckar.com bild

Box play är inte heller på topp. Tre insläppta mot Luleå, noll insläppta mot Djurgården efter ett heroiskt slit – men Rönnbergs gäng släpper på sig för stora lägen för att han och de övriga tränarna ska känna sig nöjda.

Här är kanske största problemet just nu?

Att forecheck ibland inte sitter, att man får förlita sig på defensiv och spelvändningar, det är inga konstigheter, så är det för alla lag, men det här med special teams är ett större problem.

Jag sitter inte inne med lösningen, men Rönnberg & Co behöver göra det, annars kommer Frölunda få slita enormt om man vill förbi kvartsfinal eller åttondelsfinal.

Sedan tror jag det är bra att veta var Frölunda är här och nu:

Detta är inte höstens vinnande gäng med gulddoft, inte heller går det att trycka på en knapp för att komma dit.

Detta är ett famlande, alldeles för ofta förlorande och högst sisådärfungerande lag som sliter för att hitta ett spel, ett konsekvent uppträdande värt namnet så att slutspelet inte nödvändigtvis blir kort. Man hade sju förluster på nio matcher före Luleåtrippen, nu i alla fall fyra av sex poäng.

Förstår man inte det, då förstår jag den som var besviken efter en enda poäng mot Djurgården.

Förstår man däremot det, då inser man att det här Frölundalaget just nu håller på att ta babysteg framåt och att allt inte är mörker.

Rakapuckar.com bild

Frölunda satte sig i skiten med dumma utvisningar, två för puck out, en för protest. Fem mot fem är det här laget helt okej, lite grand på väg upp, en bra bit kvar till Rögles, Skellefteås och Växjös klass – men sedan känns det rätt jämnt i SHL just nu.

Finns det mer att plocka ut ur Frölundas special teams? Jag vet faktiskt inte, men känslan är att det måste göra det. Eller så får laget se till att helt enkelt ge fan i att ta mer än absolut nödvändiga utvisningar.

Tankar:

## På tisdag (borta mot formstarka Malmö, fyra segrar i rad) är Johan Sundström tillbaka, det vore synd, tycker jag, om han petade Theodor Niederbach. Jag gillade skarpt 19-åringens insats den här lördagen även om speltiden blev rätt mager (9.45). Christoffer Ehn brukar vara lättpetad men jag tycker även han gjorde bra ifrån sig, spelade dessutom box play. Den som har det lite tyngre just nu är Nicklas Lasu. Men han är allt annat än lättpetad.

## Kan inte släppa den där Robin Alvarez-pucken på mållinjen. Jag kan inte minnas att jag sett en trissa vara så nära men ändå inte, så att säga.


## Imponerad av Djurgårdens sätt att flytta pucken i power play.  Bobby Nardella, Nicklas Bergfors, Dick Axelsson som är hopplöst svår att ta pucken ifrån, Ryan Stoa och Rhett Rakhshani – det är en vass PP-femma, det.

## William Eklunds skott i förlängningen gick stolpe in. Mattias Norlinders i mitten av tredje perioden gick ribba ut. Där har ni liksom matchen.

Rakapuckar.com bild

***

Jag talade lite med en som så ofta sprudlande glad Rhett Rakhshani (bilden), hans svenska kändes ännu bättre nu, amerikanen hojtade glatt ”HÅLL AVSTÅND” när först Nicklas Bergfors och sedan Robin Alvarez gick för nära oss i mediepacket.

Rakhshani sa:

– Det här var en av våra bästa matcher i år, om jag ska vara ärlig. Speciellt mot ett så pass bra lag, 49 skott mot dem, det är riktigt bra. Vi gav oss själva en bra chans att vinna. (Niklas) Rubin var great, Mantas (Armalis) hjälpte oss. Synd att vi inte kunde utnyttja någon av våra chanser i power play, men skönt att få extrapoängen.

Han har haft en bra tid i Djurgården, Rakhshani, talade ett tag om hur bra han trivs i klubben, hur han och familjen gillar livet på i Stockholm (Östermalm) i det lite coronaöppnare Sverige, och sa apropå att se fräsch ut på isen:

– Jag hade en nio månader lång försäsong så jag borde vara fräsch …

***

Mina fem bästa i Frölunda:

1 – Robin Alvarez
* Spelar man för sin fortsättning i klubben är det kanske så här man ser ut. Alltid med där det hände, aktiv, intensiv, nära bli målskytt.

Rakapuckar.com bild

2 – Mattias Norlinder
* En elak ribba från att göra 3–2. Börjar nu se ut som tidigt i höstas, med stabilare defensiv. Modig, smart, allt oftare blir det rätt snarare än fel. Målskytt.

3 – Niklas Rubin
* Hade massor att göra, fick slita enormt, visade ånyo att han är bra SHL-målvakt.

4 – Max Friberg
* Fortsätter spela hockey på hög nivå. Låg bakom 1–0.

5 – Patrik Carlsson
* Ingen spelade mer än Carlssons 20.47. Det mesta han gjorde var av god kvalité.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
30 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Cj, 1 månad sedanSvara

  Att Purre får så mycket speltid ger stora frågetecken till övriga i laget. Carlsson ska inte va den ledande spelaren.

   Kommentar avatar
   Cj, 1 månad sedanSvara

   Mursak och Sundström måste få mer istid.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Mycket box play i dag, där spelar inte Mursak. Då är knappt 15 minuter rätt bra. Och Sundström var avstängd. Men du tänker i framtiden, va?

   Kommentar avatar
   E23, 1 månad sedanSvara

   Carlsson är frölundas, totalt sett, bästa spelare denna säsong.

 • Kommentar avatar
  Pupule, 1 månad sedanSvara

  Nej då, det är inte full sågning. Det är ju bättre än "bedrövelse-svackan". Men, det var långt ifrån samma aggressiva attack-spel som vi såg i matchen mot Luleå, inte alls samma intensitet. Där är väl det stora problemet, att man är så pass ojämna i sin prestation. Sedan kunde det med lite bättre domslut och lite mer turstuds blivit en vinst ändå, men spelmässigt klart sämre än senast, vilket oroar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tror som jag skriver, man måste inse var Frölunda kommer från, en usel period med sju torsk på nio matcher, på väg rasa nedåt i tabellen. Nu visst stopp, nu små steg framåt, där är Frölunda just nu, man famlar, kämpar. sliter för att att få till det, är inte alls där man var i höstas. Sett i det ljuset var inte detta jordens undergång. ;) Om du förstår vad jag menar.

 • Kommentar avatar
  Niklas , 1 månad sedanSvara

  Han måste bänka lasu han har haft det tungt. 3 GROVA misstag dom två senaste matcherna. Tror en eller två matcher på läktaren skulle göra han gott.

   Kommentar avatar
   ErikL, 1 månad sedanSvara

   Instämmer. Man kan inte spela på gamla meriter. Måste vara formen som skall vara avgörande.

 • Kommentar avatar
  Christian , 1 månad sedanSvara

  Skottstatistiken är missvisande, DIF sköt ju på allt. Frölunda gör en rätt bra match. Synd att inte fler kan se det. Hysteriskt nära tre poäng två gånger om. Djurgården hade rejält med flyt!

   Kommentar avatar
   Svante, 1 månad sedanSvara

   Missvisande:) Nej, Djurgården sköt 49 skott

 • Kommentar avatar
  Floyd , 1 månad sedanSvara

  Helt jämn match....kunde gått hur som helst- tror vi grejar en sjätteplats sen kan det gå hur som helst. Juniorkedjan ser ändå riktigt bra ut.. tror på vf och Rönnberg även om det ser jobbigt ut nu.

  • Kommentar avatar
   X, 1 månad sedanSvara

   Saknar Niederbach på listan. Tyckte han var bäst i Frölunda när han fick spela

   • Kommentar avatar
    robert ström, 1 månad sedanSvara

    Lehman minns du inte pucken som var precis lika nära..en frölundaspelare kunde slå in den till och med men han trodde den var inne så han lät bli då alla andra lyfte på händerna för att det var mål..runt 1 månad eller 2 sedan..

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Ja, just det ... den hade jag glömt, Nässén som inte tryckte till. Men inte riktigt, riktigt lika nära, väl?

     Kommentar avatar
     Rikard, 1 månad sedanSvara

     Domaren blåste för mål så Nässen struntade i att slå in den. Sen ringdes det på och blev inte godkänt.

     Kommentar avatar
     Rikard, 1 månad sedanSvara

     Domaren blåste för mål så Nässen struntade i att slå in den. Sen ringdes det på och blev inte godkänt.

     Kommentar avatar
     Kjelle, 1 månad sedanSvara

     Nja det var ju raketsnubben som skickade iväg en raket som lurade han.

   • Kommentar avatar
    Håkan G, 1 månad sedanSvara

    Bara backarna hotas, forwards bland de sämsta i SHL. Jag fick kritik i förra tråden för att jag kritiserade Friberg i PP. Han är brunkare och saknar både blick för öppnande passningar samt avslut. Jag vidhåller att ett PP med MRO, Friberg och Hjalle är det sämsta VF någonsin har ställt på is. RR skickade alltså in sitt säkraste kort att lägga straffen och det var en av de sämsta straffarna ever... Norlinder MÅSTE bättra på sitt passningsspel som är under all kritik (offensivt kommer han ofta i bra position). Jag får känslan av att vi fick ett ok betyg i analysen med motiveringen att Alvarez skott kunde ha gått in...Vi mötte ett skadedrabbat bottenlag, på hemmaplan och sköt i princip hälften så många skott som de gjorde. Godkänt eller ej beror på vilka krav man har på Frölunda.

    • Kommentar avatar
     robert ström, 1 månad sedanSvara

     Nu får Rönnberg visa att han är too bakom öronen..dags att visa var skåpet skall stå..peta dom som inte levererar..Lasu tillför inget just nu...Theodor skall vara kvar på banan..idag var det knappt en tackling..kändes som en plojmatch..inga känslor knappt..om spelarna inte kan motivera sig..lämna in kontraktet hos sjöström direkt..har du inte hungern skall du bara bort långt som fan..in med hungriga spelare..gör om gör rätt nu...

     • Kommentar avatar
      Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

      Växjö är grymt starks bakåt men framåt är det inte mycket bättre än frölunda faktiskt. Lite spetsigare men frölunda skapar minst lika mycket lägen om inte fler.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

       Frölunda har skjutit 280 skott i skottsektorn skellefteå, Rögle, frölunda ligger alla långt före i att skapa lägen där. Så nuvarande spel räcker inte för växjö om de tängt gå hela vägen.

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

       280 fler än växjö.

       Kommentar avatar
       Håkan G, 1 månad sedanSvara

       Ingen här bryr sig om Växjö....De är ett meningslöst lag utan historik och kultur. Ett bevis för det är väl att deras supportrar pratar för sig själva i ett forum för Frölunda...Herregud

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

       Inget fel på växjös historia. Växjô har till skillnad från frölinda ett supporterforum. HL skrev att frölunda inte har samma klass som rögle, skellefteå och växjö. Den underliggande statistiken för fhc anfallsspel är bättre än växjös effektiviteten undantaget, så är försvaret som måste upp. Men anfallsspelet ligger på samma nivå som rögle och bättre än växjö.

     • Kommentar avatar
      Ture, 1 månad sedanSvara

      Herr Lakers pimplar bärs.:)
      En hel del var bra men marginaler emot, bokstavligt. Marginaler med i slutspelet istället så......

       Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

       Inga öl för mig tyvärr. Träning i skatås nu på förmiddagen. Gäller att vara i form till slutspelet

     • Kommentar avatar
      Per M, 1 månad sedanSvara

      Vi kan inte ha sett samma match. Ljuspunkter!!!! Tycker det var en tråkig och usel insats. Den enda som skall cred är Rubin som höll nere förlusten. Var är för glädjen? Var är coachningen i matchen? Var är spelet då spelsystemet gått i baklås? Nej detta var helt värdelöst

      • Kommentar avatar
       Robert L, 1 månad sedanSvara

       Så du är en "neutral betraktare". Du håller alltså inte på Frölunda?

       • Kommentar avatar
        Mikael , 1 månad sedanSvara

        Orkar tyvärr inte kommentera eländet mer nu.
        Har man inte insett att laget är totalt felbyggt/felcoachat ALLA stöpta eller formade till brunkare. Ja då får man vänja sig att det ser ut så här

         Kommentar avatar
         PA, 1 månad sedanSvara

         klockrent

       • Kommentar avatar
        Per, 1 månad sedanSvara

        Är det inte för tråkigt att många sitter nöjda i båten efter årets resultat och prestationer? År 2021 är vi det sämsta laget utan konkurrens. Min fundering är hur vi ska vända på det? Gårdagens match mot ett annat bottenlag gav inga goda vibrationer utöver att Murre och Friberg satte Alvarez i många fina situationer. Och i perioder höll vi jämna steg. Men att tro att vi ska hota i ett slutspel är naivt och jag funderar därför hur vi ska agera inför nästa säsong. Blir det samma skit och kvartssamtal eller blir det nytänk?

         Kommentar avatar
         Nolte, 1 månad sedanSvara

         Sjöström har ett stort jobb att göra till nästa säsong. I mångt och mycket ser truppen likadan ut om man kollar på vilka som har kontrakt. Det är några få platser som ska fyllas och där måste han minst sagt få in jackpot om det ska bli något bättre. Frågan är om han kan lyckas med det?

       • Kommentar avatar
        Anders, 1 månad sedanSvara

        För några år sen kunde Rönnberg vara besviken efter en seger trots man spelat helt ok. Nu känns de kravlöst, eller i alla fall som att ribban har sänkts en hel del!

        • Kommentar avatar
         Mogge , 1 månad sedanSvara

         Jag håller på Frölunda. Är jag nöjd nu tro?

         • Kommentar avatar
          #18, 1 månad sedanSvara

          Jag tyckte gårdagens match var en märklig historia. Helt plötsligt såg isen stor ut. Långa åkvägar, lite närkampsspel, sanslöst dålig träff i forechecken parat med spelvändningar som man inte sett den Kallio, Niklas och JJ kamperade ihop. Jag har forfarande inte riktigt smält intrycken från igår. Vad var det vi såg? Ett Frölunda som drog sig tillbaka medvetet? Ett DIF som var bättre än oss på vårt spel?

           Kommentar avatar
           Per, 1 månad sedanSvara

           Robban är smart. Han vet att vi alltid dumpar och låter han en back vara lite djupare kan de istället starta sina uppspel innan vi är i närheten av pucken. Jag tror detta gjorde att vi såg vilsna ut. Jag har flera gångar undrat varför inte alla andra lag gör så eftersom vi alltid dumpar.

           Kommentar avatar
           Manne, 1 månad sedanSvara

           Man brukar prata om hockeyns ABC. Där ligger dumpa på A för vår del.

           Kommentar avatar
           Robert L, 1 månad sedanSvara

           Dumpa o jaga är inget dumt sätt att spela. Tycker ibland att det inte tajmar riktigt, man ska ju dumpa samtidigt som spelare har hög fart in i zon. Det går inte att dumpa när spelare står still på blå.

           Kommentar avatar
           Robert L, 1 månad sedanSvara

           Dumpa o jaga är inget dumt sätt att spela. Tycker ibland att det inte tajmar riktigt, man ska ju dumpa samtidigt som spelare har hög fart in i zon. Det går inte att dumpa när spelare står still på blå.

         • Kommentar avatar
          BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

          Det var någon tränare/ledare i går som hade en bra syn på vad som har förbättras och vinsterna har radas upp, jag tror det var MIF, "Vi har nu ställt krav på de spelare som är på isen måste jobba klart sin uppgift vid alla puck kontakter, i egen Zon skall pucken ur Zon ! länger upp i banan skall spelarna få ner pucken djupt då får inte motståndaren snabba vändningar mot oss, och i an-Zon jobba kvar pucken och in på mål.
          Man tycker att detta är Hockeyns ABC Men det kanske måstes jobba med dessa grunder i Frölunda Hockey just nu, för dessa grunder fungerade inte i går, spelare med spring i benen måste också få mer istid, nu är vi där i gen, unga hungriga måste få mera istid, men jag har fullt förtroende för att Rönnberg ger det bästa av vad väckarklockan i går visade. för det var tyvärr ett lågvatten-märke, tacka för hemmapoängen och gå vidare, så är det med allt här i livet, tänk framåt Frölunda !

          • Kommentar avatar
           Rallyclay , 1 månad sedanSvara

           Visst kunde Frölunda ha avgjort under ordinarie tid och det kunde också Djurgården gjort.
           Ingen större match när det gällde intensitet och känslor, tydligen orkar man bara ha det i en match (Luleå).
           PP orkar vi inte fundera på längre, efter de 2 första igår hade man 2 skott på mål.
           Leman kan du fråga Roger/ Näslund hur man tänker med BP? Framförallt varför man lämnar gubben vid vänster stolpe fri så han kan vandra in och avsluta! Händer hela tiden.
           Hur man matchar laget när Sundström är tillbaka är enkelt för mig, Nässen är 13 och Niederbach tar hans plats i ungdomslinan.
           Sedan så funderar jag mycket på meningen att Lasu är svår petad. Förstår vad du menar och där ligger kanske en av förklaringarna till årets prestation.
           Flera av kärnspelarna är inte tillräckligt bra men får speltid/ förtroende som om de var det. Här tänker jag framförallt på Joel och Lasu som efter ju inte varit bra.
           Kan man (helt riktigt) skära i Hjalles istid så kan man sätta Lasu som 13e en match. Fullständigt medveten att RR inte kommer att göra det men som ledare måste man ta jobbiga beslut. Ha en bra söndag, Claes

           • Kommentar avatar
            Thomas Lz, 1 månad sedanSvara

            Vad tycker Du om att straffen? VF leder med 2-1 - jag gillar Patrik Carlsson - men samma gubbe igen - som missade en straff mot Luleå? Niederbach eller Elliot? Nån otippad straffläggare hade varit uppfriskande. Jag tycker nog att vi gav bort matchen igår. Det var en bra arbetsinsats dör Alvarez och Rubin var strålande.

             Kommentar avatar
             Svante, 1 månad sedanSvara

             Är väl inte uttagningen av straffläggaren som är upprörande, utan att straffen är pinsamt uselt slagen. Träffar ju inte ens närheten av femte hålet, utan mitt på benskyddet

             Kommentar avatar
             Nolte, 1 månad sedanSvara

             Håller med, inget fel att välja Purre, är ju trots allt skyttekung i laget. Däremot att åka in och lägga en flippmacka rakt på limpan, det kan man ju ifrågasätta...

           • Kommentar avatar
            The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

            Stor underhållning med allt gnäll under den meningslösa serielunken. Kappvändarna kommer som vanligt undra vad som hände när slutspelet går igång. Då är plötsligt alla spelare, Rönnberg, Sjöström och Grauer bäst igen. Ja, jävlar....

             Kommentar avatar
             Manne, 1 månad sedanSvara

             Finns ingenting som heter serielunk. Dessutom håller väl du på, Luleå?

             Kommentar avatar
             The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

             Inte? Är det därför lagen presterar så ojämnt? Eftersom autocorrect tillät mig skriva serielunk så verkar den existera...

           • Kommentar avatar
            The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

            Och oavsett hur det går där finns det ett stort värde i kontinuitet. Speciellt om tränaren heter Roger Rönnberg och är den klart mest framgångsrika tränaren i Frölundas historia. Det sitter numera i väggarna, men skall man tro en del här skall tränare, sportchef, spelare bytas ut så fort det går emot om så bara lite och i serielunken. Vad skönt att det inte är ni som styr Frölunda. Då hade vi varit som Linköping där den enda kontinuiteten är bottenlag.

            • Kommentar avatar
             Robban08, 1 månad sedanSvara

             Mitt VFHjärta är irriterat. Detta laget, med all rutin, en tränartrojka som är segare än gammal kola, ska inte spela på detta viset. Gör en Evensson. Skippa träningen, hitta på nåt kul, gocart, Bowling, bio. Ät en schysst måltid.

              Kommentar avatar
              The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

              Och de andra lagen levererar under 52 omgångar av serielunk? Patetiskt...

              Kommentar avatar
              Manne, 1 månad sedanSvara

              Sluta tjata om serielunk. Det är långt ifrån någon serielunk.

              Kommentar avatar
              The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

              Sluta tjata om att det inte finns en serielunk. 52 gäspande omgångar innan det gäller något förutom för bottenlagen, men där hamnar sällan Frölunda. Minns inte senast, 1642?

            • Kommentar avatar
             Johan, 1 månad sedanSvara

             Omöjligt att vara nöjd och köpa det som det här laget presenterat sen årsskiftet.. Ett lag med ständig guldambition och som tidigare under hösten visat att dem faktiskt håller för att ligga i toppen av tabellen får inte rasa ihop såhär och till och med spela sämre än bottenlag.. ???? Men Frölundas sjuka ojämnhet har man sett förr.... ????

             • Kommentar avatar
              Sven, 1 månad sedanSvara

              Jag håller med övriga att de ör dags att bänka Lasu 1 eller 2 matcher. Han håller inte mottet just nu, blir så irriterad. Tar du detta me Rönnberg Leman? Underpresterande kärnspelare, och att de är dags att markera även om det är jobbigt beslut.

              • Kommentar avatar
               The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

               Evensson Frölundas näst bästa tränare.
               Gokart är alltså nyckeln till guld?
               Ja jävlar...

               • Kommentar avatar
                Per, 1 månad sedanSvara

                Instämmer för övrigt inte alls att detta var babysteg fram. Jag tycker det istället var älgkliv bakåt jämfört med matchen mot Luleå.

                 Kommentar avatar
                 Svante, 1 månad sedanSvara

                 Finns inget som heter babykliv, de brukar krypa vad jag vet

                 Kommentar avatar
                 Svante, 1 månad sedanSvara

                 Babysteg

               • Kommentar avatar
                mikeF, 1 månad sedanSvara

                Min analys av matchen är att Djurgården hade en gameplan. Har inte sett Djurgården mer än i stort sett matcherna mot Frölunda. Känns som pucken var i Djurgårdszonen en hel del. Min uppfattning var att Djurgården hade bestämt sig för att hålla pucken inom laget. Aldrig slänga iväg på chans. Har aldrig sett så mycket bakåtpass. De passade hellre till back i egen zon än att chansa på att gå framåt, även om om de var närmare offensiv blå. Frölunda körde på som vanligt med hård backchecking och då var de fem spelare runt egen blå. Då blir det tungt att åka 40 meter för att sätta press mot deras back. Såg ut emellanåt som Djurgården spelade gåhockey. Kan förstå att det är effektiv med utgångspunkt att pucken glider snabbare än någon skrinnar. Center? bakåtpass till back som slår en lång pass till någon av vingarna som står vid sargen mellan röd och offensiv blå. Borde finnas botmedel? Försvarande yttrar går ut mot sarg, backarna täcker upp mer i mitten och centern ligger och stör uppspelet? Någon som är taktisk kunnig att besvara vad Frölunda skulle gjort? Ofta mötte en Djurgårdare alla fem frölundaspelarna vid blå. Så Frölunda måste ha blivit bortfintade i sin press? Det var uppfattningen som jag hade. Det var inte nordsyd-hockey som det bjöds på i alla fall. Om Djurgården sköt mycket skott så var det inte detsamma som någon rolig match. En av de tråkigare jag sett. En taktisk vinst av Djurgården.

                • Kommentar avatar
                 sebbe, 1 månad sedanSvara

                 Tycker det ser ur såhär varje säsong, Frölunda harvar i tabellen i jan feb. Kommer ofta starkt i Mars om man utesluter förra säsongen. Har verkligen svårt att hetsa upp mig som de flesta andra här. Grundserien är bara en transportstrecka för att döda lite tid med. Tror på Rönnberg som vanligt!

                  Kommentar avatar
                  Janne2, 1 månad sedanSvara

                  Tidigare säsonger med RR, undantaget förra, har man väl inte varit så svaga, under så lång tid? Lägg där till ett PP som egentligen inte fungerat på hela säsongen. PP kan man ev få igång, om man kan flytta på Elliott så att man får in ngn med mer fart (både i spel och på skridskor). Kanske skulle ett fungerande PP ge bättre självförtroende och bidra till bättre tålamod?

                  Kommentar avatar
                  Janne2, 1 månad sedanSvara

                  Tidigare säsonger med RR, undantaget förra, har man väl inte varit så svaga, under så lång tid? Lägg där till ett PP som egentligen inte fungerat på hela säsongen. PP kan man ev få igång, om man kan flytta på Elliott så att man får in ngn med mer fart (både i spel och på skridskor). Kanske skulle ett fungerande PP ge bättre självförtroende och bidra till bättre tålamod?

                  Kommentar avatar
                  VF, 1 månad sedanSvara

                  Med jensa fick de fart i pp, men försvann när elliott kom tillbaks. Var mycket bättre puck tempo, men hade föredragit Purre på back i pp

                  Kommentar avatar
                  Pupule, 1 månad sedanSvara

                  Så här har det inte alls sett ut varje säsong, men denna säsongen och föregående påminner om varandra. Tittar man på säsongerna innan de två senaste (med RR) så har vi fler vinster, klart mindre förluster samt ett bättre +/-. Det som är synonymt med alla är att vi har alltid haft en dipp i december/januari, men inte i samma utsträckning som denna samt föregående säsong. En klar skillnad.

                  Kommentar avatar
                  Pupule, 1 månad sedanSvara

                  Så här har det inte alls sett ut varje säsong, men denna säsongen och föregående påminner om varandra. Tittar man på säsongerna innan de två senaste (med RR) så har vi fler vinster, klart mindre förluster samt ett bättre +/-. Det som är synonymt med alla är att vi har alltid haft en dipp i december/januari, men inte i samma utsträckning som denna samt föregående säsong. En klar skillnad.

                  Kommentar avatar
                  The real Sothöna, 1 månad sedanSvara

                  Sebbe är rätt på det. Depp-Jepparna lipar, men snart blir de glada när Rögle åker ut direkt och Frölunda som sämst tar sig till semifinal, men guldet finns tillgängligt det med.


                Lämna en kommentar