Jag ställer frågor – som Frölunda också bör ställa


► Frölundas jobb med att analysera säsongen är säkert redan igång.
► I alla fall i de ansvarigas huvuden.
► Så här kan jag tänka mig att tankarna går. Åtminstone finns dessa frågor i mitt lilla påskägg till er.

Rakapuckar.com bild

NÄR JAG TALADE med Frölundas sportchef Fredrik Sjöström direkt efter förlusten mot Malmö i torsdags pratade han om en ”noggrann analys” och sa: ”Vi kommer vara otroligt självkritiska.”

I GP, såg jag, använde Sjöström ordet ”hänsynslösa.”

Ingen tvekan om att alla stenar kommer vändas på. 

Fredrik Sjöström

Bra. Man behöver inte vara ute efter att korsfästa någon för att inse att när saker går fel är det viktigt att ta reda på vad som gick fel, utkräva ansvar, lära av misstagen – för att i alla fall inte göra om samma.

Å ena sidan bör man vara kylig och inse att ingen lyckas jämt, att alla inte kan vinna.

Å andra sidan bör man hata att förlora, drivas av en vilja att alltid bli bättre.

Kanske funderar man i Frölunda på liknande sätt som jag? Här en del punkter ur min skalle.

## Mentala kollapsen
Hur kom det sig att laget inte alls verkade i balans i kvartsfinalspelet? Alla urbota korkade utvisningar var ju ett talande exempel på en grupp som inte var i harmoni. Frölunda kom till Malmö för match 4 med ett jättebra läge, 2–1-ledning, kommando, minne från vändningen i match 2, men kastade bort allt med en usel, utvisningsfylld start. 
Historien upprepade sig i match 6, här borde förståndet för att stå emot tidigt, sätta en bra matchbild och med lugn och metodik bryta ner Malmö, ha funnits, istället ånyo flera korkade utvisningar, och i princip var det god natt tidigt.
## Det fanns ingen ledare som förmådde samla gruppen, vare sig i båset eller på isen.
## Detta är lätt den viktigaste punkten i Frölundas analysarbete.

Rakapuckar.com bild

## Plan B
När Malmö i match 1 skrämde skiten ur motståndarna med sina vassa, snabba spelvändningar tappade Frölunda modet att sätta hög press, man lyckades få ner Malmös chanser, men det gjorde det samtidigt svårare att stressa Malmö till misstag, istället mötte spelarna nästan alltid ett samlat försvar. 
Kunde laget förberetts bättre? Var det det tränarstaben som inte hade idéer? Var det spelarna som inte förstod?  Eller … var det bara Malmö som var så förbaskat bra? 
Går det att till nästa säsong att ha fler vapen, fler sätt att spela offensiv hockey?

Roger Rönnberg

## Osäkerheten
Varför tog det så lång tid att få ihop gruppen? Varför pratade Roger Rönnberg och spelarna i säkert tre fjärdedelar av säsongen om att ”läxor att lära”? Vad var det som gjorde att spelarna inte riktigt förmådde skapa en grundtrygghet, något som kanske hade betytt för förmågan att hantera motgångar i slutspelet?
Var det fel av Roger Rönnberg och tränarstaben att lägga fokus på anfallsspelet, börja med det på försäsongen istället för, som väl är vanligast, försvarsspelet? Minns att Rönnberg & Co en bit in på hösten fick dra i handbromsen, snacka försvar, förenkla uppträdandet i egen zon, få till en tydlighet i hur man skulle agera i den egna tredjedelen.
## ”Blev” det bara fel, eller ”var” det fel?
## Viktig skillnad vad gäller hur Frölunda ska agera i framtiden.

Om en stor del av truppen är intakt inför nästa säsong, kanske fungerar anfallsspel först-tänket bättre då?  

## Utvecklingstänket, satsningen
Frölunda har väldigt mycket velat utnyttja Roger Rönnbergs kontakter och goda renommé sedan juniorlandslagstiden, velat knyta till sig talanger, gjort ett gott jobb, fått bra utväxling, men har det kanske blivit en övertro på detta? Lyckas man väl med utvecklandet, utbildandet, försvinner ju spelarna snabbt? 
Går det att hitta att mellanväg, ta hand om egen talang, som nu med Filip Westerlund, Jesper Emanuelsson och Oliwer Fjellström, men också vara lite mer aktivt vad gäller värvandet av etablerade spelare, på så vis bygga ett något mer vuxet lag, skapa en mer stabil grund för lagets unga
Växjö Lakers har lyft fram unga killar som Linus Högberg, Joel Persson (från division I), Nils Carnbäck, Jonas Röndbjerg, Dominik Bokk – men också haft gott om rutinerad kraft runt om.
## Är det så här Frölunda bör tänka?
## Är det tvärtom viktigt att gå sin egen väg? 

Spännande frågeställning.

Rakapuckar.com bild

## Spelsättet
Är det dags att modifiera det? Titta lite mer på vilka spelare man har? Frölunda hakade ju på Skellefteås driva spel-tänk när Rönnberg & Robert Ohlsson anställdes, men alla backar är inte Lukas Bengtsson och Oscar Fantenberg, Ohlsson har modifierat sitt tänk i Djurgården, Rönnberg tvingades göra det i Frölunda den gångna vintern, så kanske är frågan redan adresserad fullt ut.
Är den hockey Frölunda vill spela ibland för svår? Behöver man bara vara tydligare i instruktionerna? Är den delvis rakare hockeyn vi stundtals såg prov på bevis på att ett bredare tankesätt redan är implementerat? 
## ”Bäst i ytan framför mål”, sa Roger Rönnberg om Frölunda nyligen. 
## ”Sämst på att göra mål i den”, berättade en hockeyanalytiker för mig. 

Hur tar man hand om detta? Hur kombinerar man det speluppbyggande, det speldrivande, med en bättre effektivitet, en större hunger (?) att göra mål i varje situation? Hur får man spelarna att inte lika ofta leta passningsalternativ för öppnare lägen?

## Målvaktsfrågan
Är det rätt att fortsätta med ”utveckla två”-filosofin? Fungerar den? Är det läge att tänka om, fullt ut gå med en av Johan Mattsson och Johan Gustafsson? Kanske värva en stjärnmålvakt? Kanske tro fullt ut på att Kristoffer Martin kan bygga vidare på Mattsson-bygget och få Gustafsson att studsa tillbaka efter en medioker säsong sett till statistiken? 
Frågorna bör ställas. Våga ställas. Egna tankar mår alltid bra av att utmanas.

## Rensa i truppen?
Även om kyliga skallar alltid fattar bäst beslut så … om nu Fredrik Sjöström & Co verkligen ska vara ”hänsynslösa” är det läge att även här våga utmana egna tankar, egna beslut om spelare man trott på?
Dumpa några med kontrakt? Bita i det sura äpplet, inse att det blev fel? Kommer Kristoffer Gunnarsson någonsin få växa ut till en SHL-back? Kommer han få spela nog för det i Frölunda? Topp 4-back i allsvenskan och kanske komma tillbaka om några år? 

Rakapuckar.com bild


Är Adam Almquist bra nog för att vara något av ledande offensiv back? Är det bättre att fixa löneutrymme åt en riktig spetsback, ge Filip Westerlund och Jakob Stenqvist mycket ”offensiv istid”? Eller är Adam snäppet starkare säsong två som frölundait? 
Får Ponthus Westerholm ut mer av sitt snurrande med brorsan Pathrik hel … hela tiden? Är det inte just snurrhockeyn som Frölunda behöver komma bort ifrån? Eller – kan tvillingarna bli lite rakare och istället leda Frölunda?
Igen: frågorna måste våga ställas.

Det var en del tankar från mig, ni har ju hela påsken på er att fundera, i dag, i morgon eller en annan dag.

Glad Påsk, hur ni än må fira den.

Själv tänker jag vara i vår vackra huvudstad några dagar.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
51 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Johan L , 2 år sedanSvara

  Mycket bra frågor. Glad påsk på dig.

  • Kommentar avatar
   Ogga, 2 år sedanSvara

   Tänker på precis samma sätt men har faktiskt tänkt på det hela säsongen hur Frölunda lyckades att trots allt bli 3 är en gåta i sig.

   • Kommentar avatar
    Gustav, 2 år sedanSvara

    Något som många kanske inte tänkt på, men när hade vi en riktigt bra ledande förstacenter senast? Joel i all ära, men det är verkligen ingen förstacenter. Inte för andrakedjan heller för den delen, snarare tredjecenter som högst. Patrik Zackrisson har utgående kontrakt i Ryssland och Frölunda träffade honom nere i Schweiz förra våren. Inte så troligt kanske, och frågan är om han vill spela i Frölunda igen efter att ha blivit ratad som junior, men det sade man väl om Hjalmarsson också. Men det hade onekligen varit en drömcenter att bygga laget kring, Zackrisson och Mursak som toppcentrar.

     Kommentar avatar
     Nike, 2 år sedanSvara

     Johan Sundström! Så förra säsongen skulle jag säga!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Zackrisson är nog inte färdig i KHL. Skulle jag tro.

   • Kommentar avatar
    Lars L, 2 år sedanSvara

    Intressanta och kloka tankar, som vanligt. Skall bli otroligt spännande att se hur Frölunda går vidare nu. Förresten, kan inte du försöka utnyttja ditt inflytande och försöka på ledningen att ta tillbaka de röda tröjorna? Glad påsk på dig Henrik och tack för din underbara blogg!!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Vad gäller röda tröjor har jag än mindre att säga till om än ... tja, jag har inget att säga till om någonstans. Så sorry, no can do. :(

   • Kommentar avatar
    Mats Leandersson , 2 år sedanSvara

    Till nästa säsong kommer utlåning till allsvenskan kommer att stramas upp (2 utespelare o en målvakt tror jag..).
    Vilka konsekvenser kommer detta få för SHL tror du?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Division I-utlån? Mindre trupper? Mer användande av egna juniorlag? Har tankar där. Återkommer kanske.

   • Kommentar avatar
    David, 2 år sedanSvara

    HH som alltid lika välformulerat som tänkvärt! En sak som jag funderat på är hur alla bortfall påverkat laget, Sean, Lias, weber alla tongivande och kanske blev saknaden svår att hantera för RR och company. Nåja våren ska bli intressant att följa och jag som många andra hoppas du kör vidare med rakapuckar.com ett tag till! Glad Påsk!

    • Kommentar avatar
     Conta, 2 år sedanSvara

     Jag hoppas verkligen man tar tag i problemen.
     Frågan är om man vågar ta obekväma beslut.
     1 JG håller inte shl klass som målvakt längre.
     Skicka JG och in med n målvakt
     2. Westerholm bröderna snurrar mest i hörnen
     Tycker ej Frölunda skall behålla desa 2
     3. Hjalmarsson värvades som spetsspela märär 2018 en brunkare som många andra.
     Anser han har fått sina chanser nu och bör få gå.
     4. Joel Lundqvist är inte 2018 längre en spelare som leder en första kedja.
     Detta måste Rönnberg inse.
     Joel passar bäst i en checkings kedja.
     Vidare passar Joel ej i powerplay längre
     men ypperlig Boxplay spelare.
     5. Donovan adjö.Lek Sidney Crosby i en annan klubb.
     6. Mursak har klass att leda en första kedja hoppas man kan behålla honom.
     Behövs värvas målskyttar och en riktig powerplay back.
     Samt en elak fysisk back som kan se till att det
     Gör riktigt riktigt ont att vara i Frölundas zon.
     Detta var envdel tankar.
     Men frågan är om Rönnberg och Sjöström kan inse fakta. JG bort samt Joel checkning kedja samt boxplay.
     Sen undrar jag med tanke på att spelarna hade så svårt anamma spelet i höstas och haveriet i slutspelet, misstänker starkt att det finns några energi tjuvar i truppen.
     Grinollar som sätter sig själva framför laget.
     Något har varit riktigt sjuk inom laget.
     För laget borde kunnat presterar mycket bättre under slutspelet.
     Sen lite mera gnäll

      Kommentar avatar
      EDWARD 51, 2 år sedanSvara

      Bäste Conta, hårda och inga visor! Anser absolut inte att Du är ute och cyklar! HL har ju tidigare varit inne på det här om "näringskedjan" på ett mycket klokt sätt . Det är inte lätt att få hela pusslet gå ihop alla gånger. Om jag inte minns fel så hade Frölunda 27 miljoner över(likvida medel) efter föregående säsong och att Mats Grauers sade att ambitionen är att ha minst 1/3 av det man omsätter som i Frölundas fall ca:150 miljoner, alltså minst 50 miljoner, för att vara en s.k. "trygg" SHL-klubb. Joel är visserligen helig, men tycker faktiskt som Du att han skall ha en annan roll framdeles när han nu tyvärr verkligen närmar sig en "Expiry date" Conta, hade vi varit miljardärer så hade vi alla gånger säkert slagits om SM-titeln varje säsong och visst tycker jag det är roligt med epiteten "kommundopade" Växjö Lakers, men vilken annan klubb i SHL hade inte gjort likadant om de hade haft möjligheten. Så för mig är det "fair". Ps. Vågar inte vara lika konspirativ som Du, men kan ändå föreställa mig om "grinollar", precis som Du nämner om. Till sist, beundrar verkligen Ditt Frölunda-hjärta och ser fram emot ytterligare kommande kommentarer från Dig. Ha dett gôtt min gode "medspelare"!

      Kommentar avatar
      EDWARD 51, 2 år sedanSvara

      *hårda ord...för f-n!

      Kommentar avatar
      Conta, 2 år sedanSvara

      Tack Edward51.Hårda ord jag vet.Men Frölunda måste våga ta obekväma beslut om det ej skall sluta i kvarten nästa säsong igen. Vill inte heller man kastar för mycket pengar i sjön.Frölundas juniorer måste matchas in mer i laget än man gjort denna säsong. När spelet hackade i höstas borde Rönnberg bänkat några spelare och ersatt med Juniorer.Blåslampan behöver användas ibland.Ja jag är övertygad om grinollar i truppen.

      Kommentar avatar
      EDWARD 51, 2 år sedanSvara

      Mycket goda tankegångar, Conta!

      Kommentar avatar
      Conta, 2 år sedanSvara

      Tack Edward51.Ha det gött du med.Glad påsk till dig och alla andra Frölunda fans här på bloggen.

      Kommentar avatar
      Gammelwargen , 2 år sedanSvara

      Glad Påsk, käre Conta. Medhåll på det du skriver.

      Kommentar avatar
      Conta, 2 år sedanSvara

      Tack Gammelvargen.Trevligt att det finns några här som tycker lika om saker och ting.

      Kommentar avatar
      Philip Lindberg, 2 år sedanSvara

      Huvudet på spiken, men jag saknar inte bara en elak back utan elaka forwards som gör livet surt framför motståndarmålvakten (där målen görs). Lite som Storm och Hardt i Malmö, de spelar elakt men kan ändå göra mål. Joel är klaar som förste center...dags att hoppa ner i hierarkin likt Carnbäck gjorde sista säsongen.

    • Kommentar avatar
     Mats Emanuelsson, 2 år sedanSvara

     Oerhört kloka tankar Leman! Som så många andra redan påpekat-rakapuckar.com har varit det största glädjeämnet denna säsong som lämnat många frågetecken efter sig!

     • Kommentar avatar
      Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

      Ja!
      Mycket bra och viktiga frågor. Ksn tänks mig att den mentala biten och osäkerheten hör ihop..
      Glad påsk tillbaka!

      • Kommentar avatar
       Nolte, 2 år sedanSvara

       Mycket intressanta frågeställningar, där svaret säkerligen är en blandning av allt! Sen är min bestämd åsikt inför nästa säsong fortfarande att man, inte behöver slakta hela laget, men åtminstone försöka göra sig av med nån/några på kontrakt. På backsidan ser jag inte Gunnarsson växa ut till en rejäl shl-back och jag ser inte heller Almqvist som en toppback då han blandar och ger för mycket tyvärr. Sen på forwardssidan så skulle jag ville se lönerna innan jag bestämmer vem/vilka som jag hade velat se lämna i så fall. För någonstans handlar det ju om vad man kan få istället för pengarna. Det omtalade bang for the bucks så att säga

       • Kommentar avatar
        JW, 2 år sedanSvara

        Mycket bra resonemang. Mattsson är en målvakt att bygga på. Rensa bort tvillingarna. Joel är ingen ledande spelare i anfallstänk, måste inse det. Adam är ingen trygg back. In med några trygga spelare som inte stressar så i framför allt anfallszon. Det räcker inte och anfalla som kossor på kosläpp, dom hittar inte grässtråna utan är mest glada att få komma ut i den zonen. Känns inte som spelarna kan gjuta stabilitet inom laget och få ”nolla” spelet för att starta om under en match. In med starka personer och så måste Joel låta dom ta plats.
        Glad Påsk på er alla.

        • Kommentar avatar
         Jack, 2 år sedanSvara

         Kanske på ett sätt var bra att torska redan nu....så att dom styrande i klubben sätter sig ned och tar sig en riktig funderare....hade nog inte skett om don hade åkt i SEMIN....o så hade vi varit tillbaka i ruta ett nästa år igen.

         • Kommentar avatar
          John, 2 år sedanSvara

          Tycker du glömmer pp. Lasch var involverad i nästan 80procent av pp- målen. Det håller inte att bygga pp på en spelares individuella skicklighet.
          Och på samma sätt man ifrågasätter spelare ska även tränare ifrågasättas. Hur har målvaktstränaren lyckats utveckla våra målisar? Hur har anfallstränaren utvecklat det offensiva spelet de senaste två åren? Är Frölunda nöjda med dessa tränares insatser? Eller sitter bristerna i spelarna? Som Sjöström köpt in? Är man då nöjd med Sjöström?
          Kort sagt, den negativa trend laget haft sen guldet och Robban stack måste brytas. Och personligen tror jag att bristerna finns både bland spelare och tränare och inköpare. Hoppas man vågar inse det.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 2 år sedanSvara

           Det finns alltid något man glömmer, John. Finns alltid något som inte kommer med. :)

         • Kommentar avatar
          Lövet, 2 år sedanSvara

          Hur känner du för att man skrev ett nytt långt kontrakt med RR?

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 2 år sedanSvara

           Klubben visade att man hade en tro på RR, valde en väg. Har inga problem med det, tvärtom. Sedan är ju ledarskap en dynamisk process.

         • Kommentar avatar
          GöranA , 2 år sedanSvara

          Glad Påsk från ett soligt påskväder i Sidensjö. Snöskoter och pimpelfiske gäller.

          • Kommentar avatar
           Mikael , 2 år sedanSvara

           MYCKET BRA! Henrik!!!! Glad påsk

           • Kommentar avatar
            #18, 2 år sedanSvara

            Hoppas du njuter av solen i den kungliga huvudkommunen Henrik. Jag vill passa på att önska dig och alla läsare/bidragsskrivare och läsare en glad påsk. Minns att det krävs motvind för draken att lyfta. På så vis är jag glad att vi åkte it i kvarten i år för först då blev behovet av en rejäl genomlysning fullständigt uppenbar.

            • Kommentar avatar
             Bengan, 2 år sedanSvara

             Jag hoppas att de fortsätter med utveckling av unga, men att man hittar en balans mellan gammalt och ungt. Du har kloka ord som vanligt, han en gkad påsk.

             • Kommentar avatar
              Rallyclay, 2 år sedanSvara

              Bra text, min oro är att man igen tappar konceptet och köper in ”stjärnor” och skickar lovande juniorer.
              Låt oss hoppas att man inser att man inte kan vara på topp alla år och sedan sätter strategin för de närmaste 3 åren.
              Det finns duktiga juniorer som skall spelas in men de behöver också bra förebilder i etablerade spelare.
              Jag funderar mycket på hur stämningen i truppen har varit i år? Känns inte som om alla har dragit åt samma håll.
              Ha det skönt i huvudstaden / Claes

              • Kommentar avatar
               GöranA , 2 år sedanSvara

               Erik Karlsson spelar i Timrå.
               Varför inte hos oss ?

                Kommentar avatar
                Epoe, 2 år sedanSvara

                Pga noll mål säsongen 2016-17.

                Kommentar avatar
                GöranA , 2 år sedanSvara

                Ok

              • Kommentar avatar
               Dt, 2 år sedanSvara

               Lite skottträning hade inte vart fel för herregud va man missar mål när man har bra lägen. Det skulle fixa en hel del tror jag av målgörandet.

               • Kommentar avatar
                Gustav, 2 år sedanSvara

                Ludvig Rensfeldt som det pratats om, kan det vara han som är tänkt att ta plats tillsammans med tvillingarna? Jag har svårt att se honom ta plats i topp 6.

                • Kommentar avatar
                 Conta, 2 år sedanSvara

                 Tycker Frölunda och Sjöström skall hugga på Troja-Ljungby spelarna Tor Imo och Jonathan Johnsson.Jonathan är ju fd Frölunda spelare.

                 • Kommentar avatar
                  Conta, 2 år sedanSvara

                  Och givetvis skall Emanuelsson Fjellström och Miketic få chansen att spela till sig en plats i A-laget.Finns säkert några Juniorer till jag glömt just nu.Men absolut skall man inte sälja någon av juniorerna från egna led.

                  • Kommentar avatar
                   Conta, 2 år sedanSvara

                   Jag önskar med få tillbaka dom Räda tröjorna.Mycket snyggare samt varnings färg för motståndarlaget.Grönt miljövänligt och skrämmer ingen.

                    Kommentar avatar
                    GöranA , 2 år sedanSvara

                    Håller med. Röda tröjor nästa år.

                    Kommentar avatar
                    Bäckmörten, 2 år sedanSvara

                    Japp, helt klart rött.

                  • Kommentar avatar
                   Martin, 2 år sedanSvara

                   Bra Och intressanta tankar!

                   • Kommentar avatar
                    Hövdingen, 2 år sedanSvara

                    RR ska fortsätta med Johan Mattsson och en ny målvakt, vi behöver förstärka backsidan med minst tre ”hela” backar och fem nya forwards som skulle kunna vara lasu,flugan,Patrik Carlsson , en kanadensare och en amerikan!!! Mot nya SM-guld

                    • Kommentar avatar
                     Kalle, 2 år sedanSvara

                     Man värvade in Vikstrand, Tom Nilsson och Bengtsson från Mora för att de skulle utvecklas i Frölunda. Ingen lyckas i NHL och kom tillbaka till SHL. Ingen ville tillbaka till Frölunda utan de ville förutsätta och utvecklas i andra SHL lag. Ibland så undrar man ju varför........

                      Kommentar avatar
                      Daniel K, 2 år sedanSvara

                      När det gäller dom här spelarna kan jag väl se goda skäl till att dom valde annat än frölunda. Vikstrand ville ha närmare till familjen som är viktig för honom. Värmland närmare dalarna än gbg. Tom Nilsson född i stockholm, ganska naturligt att vilja spela i djurgården då. Lukas Bengtsson är väl också från stockholm, linköping är ju bra mycket närmare än gbg och det väger säkert in. Dock kan det vara en baksida med att utveckla utomstående talang just att dom väljer andra lag när dom kommer tillbaka för på ett par säsonger så utvecklas kanske ingen jätteanknytning till frölunda. Tror det är viktigt att utveckla egna produkter i så stor utsträckning som möjligt både för att visa att U/J lagen i Frölunda är ett bra alternativ för den som vill få chansen i framtiden och att egna produkter med göteborgsanknytning i större utsträckning kommer välja att komma hem till just Frölunda och dom kommer ju alltid ge allt när dom har Frölundatröjan på!

                      Kommentar avatar
                      Epoe, 2 år sedanSvara

                      Tom Nilsson är alldeles för skadebenägen. Det var därför Frölunda inte signade honom.

                    • Kommentar avatar
                     Håkan Nilsson, 2 år sedanSvara

                     Fredrik Pettersson han vill hem , men har han för höga lönekrav ?? Målvakter måste gå att få fram som vinner matcher..

                      Kommentar avatar
                      Daniel K, 2 år sedanSvara

                      Vettetusan om Fredrik Pettersson har någon direkt hemlängtan. Han kritade ju på tom 20/21 i NLA så lär dröja med eventuell återkomst. Han säger ofta att han vill spela i frölunda igen och jag hoppas han vill komma hem när nuvarande kontrakt går ut. Då har antagligen Joel gått i pension och han vore en perfekt ersättare som kapten.

                      Kommentar avatar
                      Guppy, 2 år sedanSvara

                      Pettersson är för pengkåt för att återvända. Han vill synas i lokaltidningar med bullshit reportage om hans stora VF-hjärta. När han väl återvänder till Sverige kommer han välja där han tjänar mest. Och det vet ju alla att VF håller i pengarna

                    • Kommentar avatar
                     Conta, 2 år sedanSvara

                     Lasu ser jag helst som ny Lagkapten.

                     • Kommentar avatar
                      robert ström, 2 år sedanSvara

                      Så här är det....denna säsongs spelare var inte nog bra att fatta systemet alla dagar i veckan...

                      • Kommentar avatar
                       Karl, 2 år sedanSvara

                       Hur stort Frölunda hjärta fördetta Frölunda spelare har, att komma hem att köra dom sista åren i läget när man närmar sig 35 är totalt värdelös, fråga Linköping som trodde på sina gamla spelare! Dom var snarare en belastningen än hjälp för läget. Om vi skall ta hem gamla spelare måste dom kunna bidra och vara ledande spelare, inte komma hem och spela av några år bara för sin egen skull.
                       Fredrik Pettersson om 2 år? Nej jag är tveksam.
                       Jobba istället på spelarna som inte fått chansen i NHL med Frölunda anknytning för dom vill ha revansch och är hungrigare än spelare som är på väg att avsluta karriären.

                       • Kommentar avatar
                        Robban, 2 år sedanSvara

                        Fredrik Pettersson...Han som varje sommar säger hur mycket han älskar Frölunda och hur mycket han vill spela i Frölunda, hur mycket han vill vinna guld med Frölinda & Joel. Han har haft alla chanser i världen och VARJE gång skriver han kontrakt med någon annan än Frölunda. Jag är trött på hans tomma ord om att "komma hem", i mina ögon är han en lögnare och kan stanna "borta".

                         Kommentar avatar
                         Guppy, 2 år sedanSvara

                         Precis

                         Kommentar avatar
                         John, 2 år sedanSvara

                         Han bygger sitt varumärke. Har tänkt sig att komma hem och spela av några år till hög lön när han inte räcker till utomlands. För mig betyder han inget. En nolla som snackar skit och girigbuk. Hoppas han går till hv eller fbk.

                         Kommentar avatar
                         Guppy, 2 år sedanSvara

                         Pettersson är 34 år när hans kontrakt med ZSC Lions går ut 2021. Han kan för min del fortsätta tjäna pengar utomlands.

                       • Kommentar avatar
                        Anders V, 2 år sedanSvara

                        Många frågor, precis! Men vi var ett gäng innan säsongen som var överens. Frölundas backuppsättning ser svag ut. Då sa Sjöström att vi kan alltid komplettera truppen under vägen. Vad sa han sedan under säsongen när det var uppenbart att vi behövde förstärka backsidan, Det är svårt att hitta bra spelare under säsong, de flesta är upptagna.
                        hmm. Frölunda är ensamma i väst om sponsorer, har den största publiken i Sverige. Detta borde betyda att vi har råd att sätta upp ett lag utan tvivel vid säsongstart. Den gångna säsongen kostade det oss både CHL och sedan SHL

                        • Kommentar avatar
                         Steffo, 2 år sedanSvara

                         E Rönnberg rätt gubbe???En målvakt som vinner matcher måste ju vara prio ett...Samtcatt skriva med MURSAK O EN TUFF STENNHÅRD BACK..

                         • Kommentar avatar
                          Krille, 2 år sedanSvara

                          Henrik: vet du varför Pardy inte spelade något på länge? Fick Mustonen hjärnskakning eller varför var han borta?

                          • Kommentar avatar
                           mike, 2 år sedanSvara

                           Viktigt att lyfta fram killar ur de egna leden. Scoutingen måste vara bättre. Värvningen av tvillingarna är väldigt märkligt då deras spelsätt inte alls synkar med Frölundas sätt. Undrar hur man tänkte när man plockade in dem? Samma sak med Friberg. Säkerligen världens bästa kille, verkar hur go som helst, men det jobbet hade någon som tex Emanuelsson kunnat göra, eller någon annan från academy. RR får lägga i från sig den känslomässiga kopplingen, och se bortom den. Vi kanske inte bara skall plocka upp "gamla" JVM-spelare bara för att.
                           ## ”Bäst i ytan framför mål”, sa Roger Rönnberg om Frölunda nyligen.
                           ## ”Sämst på att göra mål i den”, berättade en hockeyanalytiker för mig.
                           Det där är ju också något som RR får analysera - sig själv. Det har snackats väldigt mycket om all möjlig (låtsas)statistik, men det hjälper föga när resultatet på isen uteblir. Särskilt kanske när statistiken inte riktigt talar sanning.

                           • Kommentar avatar
                            Mattias, 2 år sedanSvara

                            GPs uppgift om att Adam Almqvist förhandlat med Bratislava i KHL - stämmer den? Släpp honom gärna. Tror Jakob Stenqvist är lika bra för en fjärdedels lönekostnad.
                            Kan en back som Jonas Ahnelöv vara på Frölundas radar? Tror faktiskt det. Vore perfekt.

                             Kommentar avatar
                             Rw, 2 år sedanSvara

                             Är det du skriver om Almquist ett aprilskämt eller finns det uppgifter om att han förhandlar med KHL? hoppas verkligen de inte är ett aprilskämt.

                             Kommentar avatar
                             Mattias, 2 år sedanSvara

                             Uppgiften om Almqvist och Bratislava fanns på gp.se dagen efter att Frölunda åkte ut. Jag tycker inte att det är någon förlust. Säkert hög lön,

                           • Kommentar avatar
                            Mattias, 2 år sedanSvara

                            GPs uppgift om att Adam Almqvist förhandlat med Bratislava i KHL - stämmer den? Släpp honom gärna. Tror Jakob Stenqvist är lika bra för en fjärdedels lönekostnad.
                            Kan en back som Jonas Ahnelöv vara på Frölundas radar? Tror faktiskt det. Vore perfekt.

                             Kommentar avatar
                             John, 2 år sedanSvara

                             Håller tummarna för att det är sant! Kanon om han lämnar!

                           • Kommentar avatar
                            Fredrik Björck , 2 år sedanSvara

                            Jag tror att Lasus betydelse som pådrivande genom sitt sätt att vara inte går att värdera högt nog. Jag tror att han i tidigare lag haft en större betydelse än NÅGON kunnat förstå.

                             Kommentar avatar
                             Direktören, 2 år sedanSvara

                             Jodå, det var vi många som förstod. Hade varit så häftigt att ha Läst i laget 14-15 raka säsonger. Men förhoppningsvis är han snart tillbaka igen.

                           • Kommentar avatar
                            Simon , 2 år sedanSvara

                            Riktigt bra frågor. Målvakts frågan och backfrågan och att spela mer raka mot mål och inte i sarghörnen, dessa frågor MÅSTE ställas.

                            • Kommentar avatar
                             John, 2 år sedanSvara

                             Frölunda rekryterar idag som en gammaldags industri. Ska man ha in nån ny ber man den befintliga styrkan fråga runt lite bland bekantskapskretsen. Nån som tror att Pardy kom in tack vare sin hockeykompetens eller tack vare att han kände Sjöström?
                             Nån som vet hur moderna företag rekryterar? Som Spotify och Google tex. Jo, de går på individers kompetens och skills. Och så måste också Frölunda göra om de ska ha chans att spela om guldet igen.

                              Kommentar avatar
                              Gustav, 2 år sedanSvara

                              Pardy kom in enbart för att han kände Sjöström. Killen har snittat typ 10 matcher de senaste tre säsongerna, men man var desperata och var tvungna att chansa eftersom det obegripligt nog tog två år för den sportsliga ledningen att inse att behovet av den spelarprofilen fanns.

                            • Kommentar avatar
                             GöranA , 2 år sedanSvara

                             Imorgon börjar semifinalspelet. Utan oss.
                             Jävla Frölunda........

                              Kommentar avatar
                              Manne , 2 år sedanSvara

                              Japp. Fakers - Gnällhawks Djyrgårn - Skoterraggarna

                            • Kommentar avatar
                             Conta, 2 år sedanSvara

                             Ja känns surt men jävla före vår klubb vill jag ej se.Frölunda kommer igen nästa säsong.
                             Gäller bara att ledningen tar tag i problemen.
                             Skall du svära så sig jävla Sören Persson istället.Eller jävla Peter Andersson som grät så domarna avalde det.

                              Kommentar avatar
                              Gustav, 2 år sedanSvara

                              ...eller våra egna usla spelare som gav domaren chansen att blåsa genom att ta fullkomligt huvudlöst onödiga utvisningar i match 4.

                              Kommentar avatar
                              Manne , 2 år sedanSvara

                              Exakt Gustav. Man måste kunna spela hårt, tufft och aggressivt - men med smartness och disciplin.

                            • Kommentar avatar
                             Martin, 2 år sedanSvara

                             Adam drar, antar att ryktet stämde trots allt, behöver ju inte vara då illa kanske?

                              Kommentar avatar
                              peter, 2 år sedanSvara

                              underbart om det är sant.

                            • Kommentar avatar
                             Allen , 2 år sedanSvara

                             Härligt! Säkert dyr och gjort mest av sina poäng på en 2:a assist.

                              Kommentar avatar
                              Peter, 2 år sedanSvara

                              Ja bästa som kunde hända! Gillar hur AB får det att låta som en världsback som lämnar haha "han har en kanon säsong bakom sig"

                            • Kommentar avatar
                             Conta, 2 år sedanSvara

                             Ingen större förlust.Skjuter oftast utanför och många felpass.Mycket loj i backcheckingen.Ja tidningarna är patetiska.Almqvist slipper ju få sparken nu.Tror han kände snaran dras åt.

                              Kommentar avatar
                              Peter, 2 år sedanSvara

                              Ja detta va verkligen bästa som kunde hända! Ta en topback för dom pengarna han satt på nu!

                            • Kommentar avatar
                             Johan, 2 år sedanSvara

                             Tränar Frölunda inorgon?

                             • Kommentar avatar
                              Mattias, 2 år sedanSvara

                              Adam hade -2 under grundsäaongen i ett lag som kom trea. Dåligt. Svag bakåt, ingen pondus alls. Poängen ok men har ju spelat mycket pp.
                              Undrar om Frölunda gett signal om att de vill bryta, eller om det är Adam själv?

                              • Kommentar avatar
                               Lukas, 2 år sedanSvara

                               Kan du inte försöka ta tag och leta djupare i nya frölunda spelare ör så spännande att veta.

                               • Kommentar avatar
                                Christian, 2 år sedanSvara

                                Tror att det kan störa en del om man samtidigt som man ska sätta gruppen har talanger som ska iväg på olika camp, landslagsuppdrag etc.


                                Lämna en kommentar