Rakapuckar.com bild

"En av mina största nackdelar, har för långt tålamod"


► Frölundas trend är precis lika dålig som i fjol så här års.
► På väg in mot slutspel – hiss nedåt i tabellen.
► Spelare skriker efter sina förlorade självförtroenden, jagar den där insatsen som ska ge dem modet tillbaka att spela på instinkt.
► Lördagens Röglematch ska bli som CHL-finalen 2019. Det är i alla fall Roger Rönnbergs förhoppning. I den här texten talar han öppet om Frölundas problem – och vad som är en av hans största nackdelar som coach.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Ni "träffar" Roger Rönnberg i texten nedan, långt snack med Frölundas tränare. Foto;: C MORE (skärmdump) 


FÖRLUST MOT MALMÖ, förlust mot LHC. Veckan är ett mörker för Frölunda, och det hade väl inte varit ett så stort problem om inte trenden 2021 varit precis lika illavarslande som den var 2020.

Jag tog upp det i går, men för den som missade:

* 2021, från 1/1 fram till nu:
Poängsnittet 1,15 – tolva i SHL.
* 2020, från 1/1 till omgång 52:
Poängsnittet 1,26 – elva i SHL.

Trend som kan brytas? Eller – det nya normala för ett lag som inte är bättre här och nu? Mm, det är The Million Dollar Question för Frölunda och dess supportrar inför fortsättningen, närmast med en lördagsfajt mot starka guldkandidaten Rögle.

Rakapuckar.com bild

Frölunda satsar på en fräck ungdomskedja (mer här), men det är lätt att ställa sig frågor:

## Hur kan ett lag som i höstas spelade så pass bra hockey nu se så dåligt ut?

## Hur kan självförtroendet vara så bräckligt att det ska krävas en jakt på en match likt CHL-finalen mot Red Bull München för två år sedan för att spelarna ska börja tro igen?

## Hur kan Roger Rönnberg fortsätta med den PP-uppställning som inte tycks fungera, och varför envisas han med Max Friberg i Joel Lundqvists sällskap?

Häng med på ett samtal med Frölundas huvudtränare här.

** Samma trend i år som i fjol, Roger. Hur ser du på det?
– Jag pratade med kaptenerna om det här i bussen i går på väg hem. Men vi har inte riktigt tid att analysera det här nu, vi behöver pusha framåt, jaga ett trendbrott, jaga den här CHL-finalmatchen som gör att vi kommer upp på spåret igen. Som någon sa: vi jagar den där känslan där vi verkligen är en enhet och spelar i vår instinkt, får känna att vi styr matcherna igen.

** Ja, slående mot Malmö och LHC är just att ni inte styrt matcherna. Tidigare har ni ofta gjort det, fört spelet men varit för trubbiga, brustit i effektivitet. Nu har ni varit sämre i alla avseenden, inte ens haft ett spel, inte skapat chanser som gett er sannolikheten att vinna. Tränade ni för hårt under uppehållet?
– Det tror jag inte. Vi tränar altid hårt, tränade inte hårdare under det här uppehållet än under andra. Jag tror det är andra saker som påverkar. Men som du säger, det är två riktiga skitmatcher statistiskt också. Tidigare har vi kunnat luta oss tillbaka mot att vi skapat mycket, fört matcherna – det har vi inte gjort nu. Två helt jämna matcher säger allt vi mäter i underliggande statistik. Det är vi brutalt medvetna om, spelare och ledare. Det är två riktigt dåliga matcher.

Rakapuckar.com bild

** Vilket ju är konstigt, ni kom från en bra trend, segrar mot Brynäs och Örebro, stark insats mot Leksand – vad hände egentligen med början i tisdags mot Malmö?
– Jag tror man blir intelligentare ju fler saker man inser samspelar när det blir så här.  Dels hade vi inte spelat på ett tag och såg oerhört rostiga ut, och det är min uppgift att förbereda laget. Malmö hade spelat, var ”i det”, det kan vi aldrig använda som ursäkt, men det är en del av förklaringen till att vi ser ut som vi gör. Ser vi sedan hur vi spelar så tycker vi att tjuvar i defensiven, släpper på oss enkla målchanser, dåligt tålamod, tävlar inte på den nivå vi vill göra i den matchen. Det tycker både spelare och ledare
– Sedan, det är klassiskt, när man gör en sådan brutal skitmatch när vi inte spelar på den attityd vi vill ha i spelet utan puck, i närkamperna, det var ganska hårda ord här inne, så rättar man till det till nästa match,  och den delen är lite bättre mot Linköping – däremot faller ju spelet utan puck. Vårt passningsspel är helt obefintligt.

** För att spelarna tänker för mycket, är osäkra, tappar instinkten?
– Jag tror man överkämpar. Man vill jobba hårt, tävla, tackla någon, när man kommer till pucken är man i samma tillstånd, och det är väldigt svårt att kämpa när man har pucken på bladet, där behövs det ett lugn. Jag tycker även vi slarvar i vår struktur, vi är väldigt utspridda, vi spelar inte fem man ihop. Det är så det ser ut, men varför ? Det är jättesvårt.

** Precis min känsla. Jesper Sellgren kan göra jättefina saker – för sig själv. Stefan Elliott kan göra jättefina saker – för sig själv. Bara för att ta två exempel. Men det kuggar liksom inte i. Andra står mer och tittar på.
– Exakt. Det är väldigt mycket individuellt.

** Kan det problemet sitta någon annanstans än i skallarna?
– Nej, nej, Det är definitivt mentalt. Vi är bättre tränade än vi varit på hela säsongen, spelarna kan systemet, har inte blivit sämre spelare över en natt.

Rakapuckar.com bild

** Det betyder att du fortfarande tror att ditt lag kan spela en guldvinnande hockey?
– Ja men absolut, absolut!

** Då är frågan, hur tar ni er ur den mörka 2021-trenden och börjar påminna om ett sådant lag?
– Det är som Joel (Lundqvist) säger, man behöver göra den där matchen så vi kommer tillbaka till det där självklara, så att instinkten får råda, så att man inte åker runt och tänker där ute. Det blir en jättebra utmaning i morgon (Rögle) att göra den. För två år sedan när vi vann, då fick vi den matchen i en CHL-final, sedan var vi ”i det”, då hade vi sju ”hemmatorsk” i rad om jag inte kommer ihåg fel.

** Inte alls samma effekt i fjol?
– Nej. Men, de sista två, tre matcherna var ett fall framåt. Jag såg fram emot slutspelet. Vi hade ett lite annat lag då också, vi har mycket lägre medelålder i år.

** Jag måste fråga också, i går på presskonferensen klagade du på PP-spelet, ni kom inte in i anfallszonen, ändå körde du envist på med PP1-enheten – som inte fick till det. Varför inte ge PP2 ordentliga chanser?
– Lätt att tro de är bättre för att vi inte spelade dem.

** Visst, men flera av PP2-spelarna var ju bättre i matchen i stort, Filip Johansson, Max Friberg och Jan Mursak, till exempel.
– Vi tycker vi sett över en tid att det första PP:t börjat hitta en struktur och vi … det är alltid det där som är svårt som coach – hur länge ska man ha tålamod? Det är alltid fel när det blir som det blir i går, då borde man gjort det andra, då hade det blivit bättre. Jag har väl lärt mig att inte riktigt tänka så, och … det är väl en av mina största nackdelar att jag har för långt tålamod med både spelare och spelet ibland. Men ibland har tålamodet också lett till att vi kunnat bibehålla en tro som gör att man kommer över den där puckeln. Och när alla tycker det är så jävla dåligt så behövs det någon som tror på grejorna också.

Rakapuckar.com bild

** Du tror fortsatt på Max Friberg i Joel Lundqvists enhet, i det som kallas ”signaturkedja.” Nu är visserligen Robin Alvarez ny där, men Max gick ju så bra med Jan Mursak. Inga tankar alls på att sätta ihop dem igen?
– Jo då. Vi vet hur bra de spelade, vi diskuterar sådant varje dag, så … vi får se.

Mm, vi får ju det. Liksom om Frölunda tar sig ur sin grop, om man kan hitta tillbaka till det spel som fick en C More-expert som Petter Rönnqvist att gång på gång hylla laget.

Nu börjar även han att undra, vi hade ett långt samtal i dag på förmiddagen inför att C More ska sätta tänderna i just Frölundas problem i morgon lördag.

14.30, C More och TV4. Värt att se och höra Petter, Niklas Wikegård och Lena Sundqvist då. Och Sanny Lindström, på plats i vår regniga stad.

Min känsla: något är inte som det ska i Frölundas grupp när det finns en sådan osäkerhet så här sent på säsongen, jag tror fortfarande den offensiva trubbigheten är ett problem, att även spelarna ser hur mycket som måste klaffa för att de ska göra mål.

Det finns egentligen bara en väg för ett lag som till rätt stor del saknar genombrottsspelare, sådana som kan växla tempo, bryta in, gå på förstavågsavslut, med snabbhet göra sin gubbe, väggspela sig fram, och den är:

Få ner puckar djupt, få långa anfall, puckar på mål, puckar upp på back, trafik på kassen, med mera, med mera.

Rakapuckar.com bild

I höstas räckte det långt.

I ledning öppnar det ytor för ett omställningsspel som kan döda matcher.

Och där är väl pudelns kärna, Frölunda behöver ta ledningen, behöver målvakter som gör någon eller några tokräddningar, för att ha god chans att vinna.

Ett på kontinuerlig basis fungerande power play-spel hade hjälpt enormt. Det var ett tag sedan vi såg ett sådant.

Men – lördagsmatchen mot Rögle blir kanske en vändpunkt?

Jag vidhåller, för en murvel med lyxen att stå vid sidan om och betrakta är det här grymt spännande att följa. För supportrar … jag förstår att ni ser det på annat vis.

***

I den här texten läser ni om Frölundas nya kedjor och PP-formationer.

***

Rögle 3–0-besegrade Djurgården i går torsdag, får kanske tillbaka nyblivne pappan Anton Bengtsson till mötet med Frölunda.

Moritz Seider gjorde comeback mot Dif, Ted Brithén sin andra match efter hemkomsten.

Det är ett jäkla häftigt lag Rögle ställer på benen.

Mer får ni förstås i matchförhandset lördag förmiddag.

Trevlig helg på er!

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
27 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Jannegl, 1 vecka sedanSvara

  Henrik,
  Har du ( eller kanske någon annan härinne) statistik på hur många matcher Frölunda har förlorat mot jumbon eller nästjumbon den här säsongen?
  Är väl någon sorts rekord 

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Nej, det har jag inte grottat ner mig i. Sorry.

   Kommentar avatar
   Mikael Folke, 1 vecka sedanSvara

   Vore intressant faktiskt

   Kommentar avatar
   Jimmy, 1 vecka sedanSvara

   Ja eller lag i dålig form gör ofta trendbrytande matcher mot just Frölunda

 • Kommentar avatar
  Jannegl, 1 vecka sedanSvara

  Ha en go helg du med!

  • Kommentar avatar
   Jonas, 1 vecka sedanSvara

   Jag var orolig att RR hade "tappat det" innan jag läste den här intervjun. Nu är jag säker på att han har gjort det. Att Frölunda vann i början av säsongen beror nog mer på att de andra lagen inte hade kommit igång riktigt, än att Frölunda var helt fantastiska och sedan blev skräp. Nej det är tråkigt men den här säsongen är körd. Reglerna imorgon kommer bli en fruktansvärd match om man håller på Frölunda. Många har nog slutat bry sig om den här säsongen. Skall alla få förlängning så är även kommande säsong körd. Kul....

    Kommentar avatar
    Jonas , 1 vecka sedanSvara

    *Rögle

    Kommentar avatar
    PA, 1 vecka sedanSvara

    Instämmer att RR har tappat det när jag läser Lemans samtal med RR

    Kommentar avatar
    Jesper, 1 vecka sedanSvara

    Långt ifrån kört... Precis som HL skriver och RR resonerar så krävs det en match som visar hur man ska göra för att vinna, skapa lite självförtroende för att detta ska bli en lyckad säsong. Tror dessutom att Frölundas lag, med all rutin, trivs mer i den nervfyllda slutspelshockeyn än vad t.ex Rögle gör. Jag menar titta bara på Luleå, presterar nästan alltid i toppen i tabellen men går ner sig mot slutspelet. Så skulle inte räkna ut Frölunda förens vi faktist är ute. :)

    Kommentar avatar
    Pupule, 1 vecka sedanSvara

    Vadå det krävs en match? Vi har sett ett par sådana matcher, men inte fasen har det vänt trenden, eller visat på hur man skall/bör spela. Jag är fortfarande inne på att det spelsystem man har kväver kreativiteten, det blir FÖR mycket fokus på att köra, köra, jobba, jobba samt att ligga rätt hela tiden. Det krävs att alla kuggar i perfekt för att det skall bli framgångsrikt. Roligt att titta på är det inte heller.

    Kommentar avatar
    Benny , 1 vecka sedanSvara

    En riktigt Frölundait slutar aldrig bry sig

  • Kommentar avatar
   Nolte, 1 vecka sedanSvara

   Värmer i mitt hjärta att du äntligen säger att du tror att laget hämmas av sin trubbiga offensiv och brist på spets, precis vad jag sagt sen i somras, tack HL! Sen nickade jag också till på det Roger säger om att spelarna spelarna vill för mycket och inte har sinnesnärvaro när man har pucken, just min känsla också att alla ska åka åka åka åka så förbannat i alla lägen så när man väl får pucken i slottet så tittar man inte ens upp utan bara försöker få iväg pucken så snabbt som möjligt och så sitter den i klubbmärket på målvakten. Sluta lägga så mycket fokus på att bara ha spelare vars främsta egenskap är att arbeta hårt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

    Just det har jag iofs skrivit flera gånger, men jag blir förstås glad om ditt hjärta värms. :)

    Kommentar avatar
    Nolte, 1 vecka sedanSvara

    Äh mest gottar mig lite över att jag sa det redan innan säsong att vi inte hade några målskyttar, men du va lite mer inne på att mana till lugn, för det fanns mycket mer i många spelare och truppen kunde förändras ;) med det sagt, har jag haft fel flera andra gånger där du haft rätt :)

    Kommentar avatar
    Rallyclay , 1 vecka sedanSvara

    Håller med dig Nolte och tycker man ser det så tydligt i Malmömatchen. 0-1 axlarna ner och slappt kroppsspråk. 1-1 mer raka ryggar osv. Klart de ser och känner trubbigheten, tror alla hade förväntat sig mer poäng av tex Mursak, Sundström, Hjalle , Raymond. Jag ger inte upp hoppet än, seger mot Rögle/ Claes

    Kommentar avatar
    Per, 1 vecka sedanSvara

    De flesta har ju under två år påpekat att vi inte har målskyttar. Vi har gjort oss lustiga över deras kvartssamtal och att de ska skola om brunkarna till målskyttar.

  • Kommentar avatar
   Erik Johansson, 1 vecka sedanSvara

   Vi fans brukar ju just längta efter ”CHL-finals koncentration” märks direkt när laget kommer ut på det viset. Nu ser alla mentalt trötta ut i stället. Men en bra insats kan få bitarna på plats. Däremot köper jag inte alls din syn på PP. För att gå långt behöver vi få igång PP1. Spelarna i PP2 må vara i bättre form men de har för låg högstanivå för att vara ledande PP i ett framgångsrikt slutspel. Mycket viktigare att få ordning på PP1 inför slutspel än att kortsiktigt köra med PP2. Det sagt skriker ju PP1 just ut bristen på en riktig målskytt. En Wellman, Olofsson eller liknande.

   • Kommentar avatar
    Mikael, 1 vecka sedanSvara

    När till och med Joel står å ljuger i tv, eller inte inser vad han säger, ja då är det illa. Oavgjort hade vart rättvist. Vart fan är sjukdomsinIkten då?
    Det värsta är att man snart inte bryr sig längre, ert gäng divor som tror man är världsledande i spelet hockey.
    Kunde du inte frågat några spelare ang, detta att man inte värvade någon ny innan fönstret stängde, du pratade ju om vinsten i att avstå för att inte förstöra dynamiken..... haha... om det nu hade funnits någon. Ledningen tror ju på materialet man har..... kanske också bara är en massa ljug.... nä tror Rogers sociala experiment drar ner laget tills ingen en vill titta längre. GRYMT TRÅKIGT, FANTASILÖST och FÖRUTSÄGBART

    • Kommentar avatar
     Johan, 1 vecka sedanSvara

     Alldeles för långt kontrakt på Carlsson som fyller 34 i år och att man väljer att satsa på Rubin känns inte stabilt. Frölunda vinner aldrig en titel med honom i mål vare sig det är SHL, CHL eller Strömstad hockey classic.

      Kommentar avatar
      VF, 1 vecka sedanSvara

      Hoppas Purre visar motsatsen vad Gröndlund och Nässen gjort. Efter de förlängde blev de genast otroligt kassa, tror inte jag sett de göra en bra match efter de. Det är frukstansvärt skrämmande!!, bör vara tvärtom hungriga och motiverande

      Kommentar avatar
      VF, 1 vecka sedanSvara

      fruktansvärt*

    • Kommentar avatar
     VF, 1 vecka sedanSvara

     Emil Pettersson "varje gång jag skjuter ska jag göra mål"
     Tänk om Frölunda spelarna hade tänkt så och gjort så.

     • Kommentar avatar
      Anders, 1 vecka sedanSvara

      Tror någon som hade kollat att om man bara räknar mot lag 1-7 så leder Frölunda ligan. Tappat typ nästan alla matcherna mot bottenlagen. Jag tror dom kommer igen men jag tror inte det bli guld för det skulle krävas att många plötligt börjar göra mål och att försvarspelet börjar fungera igen. Men fan vet, dom har gjort det för.

       Kommentar avatar
       VF, 1 vecka sedanSvara

       Ja för Frölunda har ingen plan B mot lag som pakerar bussen framför mål. Så har de alltid varit, defensiva lag=Frölunda sämst!!

       Kommentar avatar
       Stefan. J., 1 vecka sedanSvara

       Jag fasar för ett e'v möte mot Brynäs i play in. Brynäs har ju slagit ut Frölunda både 2012 och 2017. Har dessutom betydligt vassare och bättre forwards än Frölunda.

     • Kommentar avatar
      EDWARD 51, 1 vecka sedanSvara

      HL, finns inget att klaga på - gällande Dina utmärkta frågor till RR.
      I alla fall ett ärligt erkännande från hans sida - "Huvudrubriken".
      För övrigt sällar jag mig till sign. Pippos tidigare klarläggande kommentar under inlägget "En lång svacka - eller det nya normala?" och där det skrevs: "Ja, vad ska man säga som inte redan är sagt."
      Hoppas att Du läser det här Pippo! ;)

      • Kommentar avatar
       R@Y, 1 vecka sedanSvara

       Ponera att det skulle vända mirakulöst i morgon. Vilket det inte kommer göra, det som är väldigt märkligt är hur psyket i VF fungerar. Åker man på en förlust, så går hissen hela vägen ner till källaren, att vara så OTROLIGT känsliga är en gåta för mig. Detta är inte första säsongen vi ser detta problem. Det sitter en sjuka innanför väggarna, som säger att du får inte slå sarg ut, vi ska vara som Barca i hockey. Jag skulle beskriva det med ordet HÖGMOD. Vi tror att vi är bättre än vi är. Vi kan inte leva det som varit, utan det som ÄR. Det är fult att spela grishockey i denna föreningen, men det är ju det vi gjort dom senaste två matcherna. Dock utan framgång.

       • Kommentar avatar
        Peter Grö, 1 vecka sedanSvara

        Härligt att du verkligen vågar ställa dessa lite tuffare frågorna, Leman. Sen tycker jag Rönnberg och spelarna ställer upp bra och svarar efter bästa förmåga. Det kommer blir riktigt intressant att följa dem imorgon och nu är det upp till bevis för alla ”vinnarskallar” i Sveriges mest framgångsrika lag de senaste 5 åren att bevisa att man är bra mycket bättre än man visat hittills. Men först final i På Spåret!
        /Peter Grö

        • Kommentar avatar
         Julius, 1 vecka sedanSvara

         Det som är oroväckande är om RR verkligen tycker att gruppen är så enormt bra som han påstår, då måste problemet ligga någon annanstans. Ledningen? Coach? Vi har enormt många spelare som varit med länge och som vunnit att dom skulle leta form, självförtroende eller bara vara stressade är mer oroande än att laget är för dåligt! Då är det tränare/coach som inte får ihop det efter 41 omgångar! Vi betalar bra för spelare som Lasu mm som ÄR begränsade, som aldrig blir en målskytt utan ligger runt sina 5-7 mål/säsong. Vi har ingen stjärna som förstör dynamiken vi har inga nyförvärv som skall in i gruppen! Jag är seriöst orolig!

         • Kommentar avatar
          Jack , 1 vecka sedanSvara

          Här nedanför kommer lite statistik mot dem 5 lag som är lägst placerade, dvs hur det gått för Frölunda i dessa matcher:
          Frölunda - Linköping = 6 Poäng på 4 matcher, 2 vinster, 2 förluster
          Målskillnad: 8-8
          Frölunda - Oskarshamns = 6 poäng på 3 matcher, 2 vinster, 1 förlust. Vi har ett möte kvar med O-Hamn
          Målskillnad: 11-6
          Frölunda - hv71 = 9 poäng på 3 matcher, 3 vinster dvs fullpott! Vi har ett möte kvar med hv71
          Målskillnad: 10-3
          Frölunda - Brynäs = 6 poäng på 3 matcher, 2 vinster, 1 förlust
          Vi har ett möte kvar med brynäs
          Målskillnad: 11-10
          Frölunda - Malmö = 3 poäng på 3 matcher, 1 vinst, 2 förluster
          Vi har även här ett möte kvar med Malmö
          Målskillnad: 8-8
          Gör man en sammanfattning mot dessa 5 lag som ligger sist i serien så har Frölunda vunnit  8 matcher och förlorat 6 matcher. Ingen oavgjord match
          Trevlig helg

           Kommentar avatar
           R@Y, 1 vecka sedanSvara

           Tack för statistiken Jack, trevlig helg på dig med.

           Kommentar avatar
           Pippo, 1 vecka sedanSvara

           Snyggt, tack!

         • Kommentar avatar
          Sothöna , 1 vecka sedanSvara

          Äntligen ställer du de rätta frågorna Leman. Men det är väl fan att vi ska behöva coacha dig som journalist, som i sin tur på ett sätt coachar Rönnberg :D

          • Kommentar avatar
           E23, 1 vecka sedanSvara

           Längtar till roger får frågan hur en ung spelare som gjort över hundra matcher i detroit inte platsar i dagens frölunda.

            Kommentar avatar
            Rw, 1 vecka sedanSvara

            För att han har spelat dåligt?

            Kommentar avatar
            Facemelter, 1 vecka sedanSvara

            E23. Han har inte lyckats med ett skit. Åker runt som en ur höna

            Kommentar avatar
            Lars, 1 vecka sedanSvara

            Vad menar du nu. Han har ju gjort ett mål (och tre assists) på 25 matcher. Ett mål gör dig till skyttekung i Frölunda ju! ????

          • Kommentar avatar
           Manne, 1 vecka sedanSvara

           Snart kommer forumledaren (Inte Leman) och säger till folket här inne. Man får inte kritisera saker och komma med förslag på förändringar.

            Kommentar avatar
            Pippo, 1 vecka sedanSvara

            Haha =)

            Kommentar avatar
            Janne45, 1 vecka sedanSvara

            Sluta kränka Erik!

            Kommentar avatar
            Manne, 1 vecka sedanSvara

            Fakta bara.

            Kommentar avatar
            P, 1 vecka sedanSvara

            Gör som du själv säger till andra, passar det inte vad han skriver, så läs inte, bara att hoppa över ju....

            Kommentar avatar
            Manne, 6 dagar sedanSvara

            P: Precis, så är det. Alla förstår dock inte det.

            Kommentar avatar
            Manne, 6 dagar sedanSvara

            P: Sedan har jag sagt det någon enstaka gång att det går att hoppa över sådant man inte vill läsa. Många som har samma åsikt.

          • Kommentar avatar
           Håkan , 1 vecka sedanSvara

           Problemet är ju att vi älskar laget , jag tror att vi alla efter förluster , kanske ger uttryck för våran frustration , Men vi vill ju lagets bästa , Men kritik måste vi få ge när de ser så illa ut som det gör nu . Roger måste sluta att vara så tjurskallig
           De är okej att inse att pp med Joel är kört
           Låt Friberg bli en ledande spelare i en offensiv kedja .

           • Kommentar avatar
            R@Y, 1 vecka sedanSvara

            Tre saker som talar emot Frölunda nu och i närtid. (Förenklat)
            - Man spelar crappy.
            - Coronan (visst drabbar alla lag men bad timing inför den tredje punkten)
            - Varumärket - vad ska det bli för något nytt?
            Dessa tre faktorer kan sänka föreningen långt långt ner i avgrunden.

             Kommentar avatar
             VF, 1 vecka sedanSvara

             Tror varumärket kommer göra gött för Frölunda, börja om på nytt

             Kommentar avatar
             Danne , 1 vecka sedanSvara

             Haha... tänkte på det häromdagen, jag är mer spänd över nya logan, eller varumärket om ni så vill, än kommande matcher. Irriterande och frustrerande att jag blivit likgiltig. Men kommer självklart sitta nervös och med längtan i sikte inför ev slutspel.

             Kommentar avatar
             R@Y, 1 vecka sedanSvara

             Varumärket är känslan du fåt när du tänker på Frölunda. Bara så du vet. Det är ett varumärke. En logga är bara något som skall representera ett varumärke.

             Kommentar avatar
             Danne, 1 vecka sedanSvara

             R@Y: tack för lektionen i marknadsföringens konster//Mvh fd student Handelshögskolan. ;-)

             Kommentar avatar
             Per, 1 vecka sedanSvara

             Då kanske förslaget med Lisebergskaninen inte är så dumt. Jävlar vad en kanin springer! Höger, vänster, upp, ner, rakt fram. Full fart hela tiden!

           • Kommentar avatar
            Micke, 1 vecka sedanSvara

            Tycker som många andra att det var längesen nu som Frölunda spelade en underhållande och sevärd hockey, matchen mot Leksand nyligen undantagen. RR har ju också tydliggjort att man inte verkar i underhållnings-branschen. Frågan är vad spelarna tycker om spelsättet Frölunda representerar. Tycker dom det är roligt eller har dom lessnat, och tycker att det är ett alldeles för krävande sätt att spela på som innebär oproportionerligt stor arbetsinsats i förhållande till utdelning det genererar. Antingen har vi nått vägs ände med det här spelsättet, eller också börjar det en ny resa i ämnet "bäst när det gäller". Upp till bevis från och med nu och framåt, annars kan det nog bli svårt att locka hit spelare i slutändan om framgångarna uteblir. RR är en lurig jäkel, men hur lurig? Svaret har vi när tulpanerna står i blom i bästa fall.

            • Kommentar avatar
             Danne, 1 vecka sedanSvara

             Mycket bra ställda frågor HL! Tycker dock att RR duckar ordentligt i alla sina svar. Säger det som passar hans egna intressen.
             Om jag skall vara riktigt tuff var det bara massa skitsnack från hans sida. Dock, vad skall han svara ”media” liksom? Hade han kritiserat enskilda spelare eller sitt lags spelsystem mm hade vi blivit irriterade över det;-)
             Jag är dock väldigt förvånad över att han inte gör fler förändringar i femmorna och spelsystemet. Mycket förvånad!
             För poängen är att det såg exakt lika dant ut förra året. Där,borde man lärt sig något, då motståndarna iaf hade lärt sig hur VF spelar. Sen var det inte fantastiskt, som vissa gör gällande, i höstas. Backarna var stabilare men målvakterna var framförallt fenomenala! Inte direkt att vi sprutade in mål första 10-15 matcherna. Effektiviteten har väl legat på en låg nivå konstant?

             • Kommentar avatar
              Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

              Förlorar frölunda imorgon blir vi riktigt besvikna!

               Kommentar avatar
               Per, 1 vecka sedanSvara

               Om Frölunda vinner får du ducka för grisarna.

             • Kommentar avatar
              Håkan, 1 vecka sedanSvara

              HL, tror du att domarbedömningarna (extremt mycket utvisningar för slag på klubbor) som rådde i början av serien kan ha gynnat Frölundas lag? Det blev ju en helt annan typ av hockey under de omgångarna.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

               Mja, nja ... nä, det ser jag inte riktigt. Frölunda var rätt bra på att ta utvisningar, har knappast ligans vassaste power play, så ... nä, inget jag funderat över, måste jag medge.

             • Kommentar avatar
              Per, 1 vecka sedanSvara

              Konstigt att hänga upp en hel säsong på en match. Att man måste göra en bra match för att sen sätta spelet. Det är ett misslyckande enligt mig. Då tar man inte sitt ansvar som tränare eller sportchef. Det är deras ansvar att bygga ett lag med rätt spelare och sen sätta ett spel. Tror ni att något annat lag tänker som RR, dvs att bara vi får till en supermatch så är allt löst? Självklart inte. Självklart tänker inte Rögle så. De bygger laget mycket smartare än vi. De har en spets vi bara kan drömma om. Även om vi hör ett hyfsat eller bra slutspel måste den här dödgrävarhockeyn upphöra. Vi måste kunna mer än jobba och åka.

               Kommentar avatar
               Svante, 1 vecka sedanSvara

               Många av oss går inte på bortförklaringarna längre. En svag insats imorgon återigen, då är nog hoppet ute. Ser inte hur de ska kunna slå Rögle som byggt sitt lag som man skall, med många rollspelare som tillsammans blir en stark enhet

               Kommentar avatar
               Håkan , 1 vecka sedanSvara

               Helt rätt per. Det svaret om att en match kan rädda detta lät inte seriöst. Märkligt att ett sådant svar kan komma från en tränare som har det som yrke

             • Kommentar avatar
              Gunvald, 1 vecka sedanSvara

              Frölunda vinner guldet.
              Kom ihåg vem som sade det i Februarisvackan.

              • Kommentar avatar
               Filur, 1 vecka sedanSvara

               Efter jag såg antalet blockerade skott igår, där LHC blockerade 21 mot Frölundas 6, tog jag mig nöjet att grotta ner mig hur lagen blockerat skott mot just Frölunda. För så har det sett ut match efter match nästan.
               Man kan se det på olika sätt men jag tycker vi "annonserar" våra skott på tok för mkt och blir alldeles för lättlästa.
               Blockerade skott totalt
               Frölunda mot:
               BIF 28-61 = -33
               DIF 29-39 = -10
               FBK 44-73 = -29
               HV71 45-44 = +1
               IOK 33-39 = -6
               LIF 43-76 = -33
               LHC 25-71 = -46
               LHF 27-55 = -28
               MIF 32-48 = -16
               RBK 42-51 = -9
               SAIK 43-38 = +5
               VLH 20-40 = -20
               ÖRE 58-71 = -13
               Totalt 469-706= 237 mindre blockerade skott för Frölunda

                Kommentar avatar
                Danne, 1 vecka sedanSvara

                Bra jobb! Ett av problemen är att VF inte spelar sig in i off zon och därmed skapar chanser mot ett numerärt underlägset försvar. Man söker istället puck djuuupt ner bakom backar och sen krigar längs sargen, vilket ger motståndaren tid till att styra och positionera sig och hålla VF ”utanför” och på ”rätt sida”. Alltid svårare att möta 5 försvarare som är har positioner än 2 backar som är felvända. Just sayin...

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

                Mot låga försvar är ett effektiv sätt att ta sig in genom att dumpa. Blanda inte ihop det med att ta sig in på mål eller att göra mål.

                Kommentar avatar
                Filur, 1 vecka sedanSvara

                Precis så Danne. Dessutom alldeles för lite titt-finter likt Norlinders pass till Friberg mot Malmö. Då kändes det att det skulle bli mål redan innan passen hade lämnat Norlinders klubba. Å andra sidan kom det målet på en omställning och inte ett etablerat tryck. Och av någon anledning så verkar det som om Frölunda försöker bygga upp nån typ av PP-spel även 5 mot 5. Det är ju dömt att misslyckas med tanke på att vi är usla med en man mer t.o.m.

                Kommentar avatar
                Danne, 1 vecka sedanSvara

                HerrLakers: fast du missförstår mig, att dumpa 9/10 ggr och låsa fast pucken längst sarg, fungera ju uppenbarligen inte. Därav bör man försöka något annat. Bara en idiot fortsätter med misslyckanden utan att testa alternativ. Sen kan det självklart vara bra att dumpa ibland, men VF söker verkligen mittlinjen hela tiden för att snabbast möjligast få ner pucken. Allt annat är sekundärt. Kan vara spelare som kommer i fart och är spelbara, ÄNDÅ slås pucken ner. Som om dom blir bestraffade annars.

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

                Ja, får man inte loss pucken är nog det snarare problemet. För med att dumpa ner är ju att man slipper kontringar och 8-0 i röva. Själv tycker jag dumpandet är en viktig del men måste ju också kombineras med kontrollerade ingångar. Tycker inte feölunda dumpar mer puckar än något annat lag direkt.

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 1 vecka sedanSvara

                Sedan när beror det delvis på motstånd. Malmö och Linköping ligger lågt och det blir trångt hela matchen. Rögle kommer varierar med lite högre press som topplagen gör. Kommer bli mer ytor för frölundas backar kan spela undan för första och andra gubben.

                Kommentar avatar
                Danne, 1 vecka sedanSvara

                Herr Lakers: förstår vad du menar. Tror nog att VF har Svart Bälte i dumpning, jämför med Rögle, fbk, Örebro, leksand, Saik mfl mfl. Sen är ju vi indoktrinerade i ett VF som skall ÄGA puck och spel och styra matchen och utvecklingen på isen. Vi har ganska många år med bra förutsättningar och haft spelare utifrån det. Lite så jag tänkte. Känns inte som Frölundas melodi att spela som ett desperat lag som krigar för sin överlevnad. Vilket det ibland ser ut som, både på lag -och individnivå.

              • Kommentar avatar
               #18, 1 vecka sedanSvara

               Mycket bra journalistik Henrik. Ser verkligen fram mot matchen i eftermiddag.


               Lämna en kommentar