Mattsson talade ut om tårarna bakom migränbesvären


► Johan Mattsson talade öppet om sin livssituation efter måndagsträningen.
► Sambon Carolines graviditet har varit problemfylld. Mitt uppe i detta dog älskande hunden Franklin, inte ens fem år fyllda.
► Stressen har triggat migränen, förhoppningen är att det släpper efter onsdagens planerade kejsarsnitt då Caroline och Johan ska bli föräldrar:
► – Min inställning är att allt kommer att gå bra, att jag ska vara tillbaka och träna så tidigt som möjligt, att allt släpper.

Rakapuckar.com bild

Johan Mattsson har gått igenom en tuff tid privat. Han berättade öppet om det på måndagen.


DEN SOM UPPLEVER all hockeymiljö som macho och hård skulle ha varit med i Frölundaborg på måndagen.

Johan Mattsson berättade om tårarna inne i omklädningsrummet den där lördagen när Frölunda skulle till Växjö, hur han inte orkade åka med till Småland eftersom Franklin gått bort på natten, stödet från Joel Lundqvist och övriga i laget.

Det har varit en jobbig graviditet för sambon Caroline eftersom barnet ligger fel, mitt uppe i detta dog alltså älskade miniatyrbullterriern Franklin.

Allt detta har kickat igång Johan Mattssons migränbesvär, de som, annars hållit sig borta sedan i somras.

Korta storyn:

## Planerat kejsarsnitt på onsdag, goda chanser att allt går bra, då hoppas Johan Mattsson snart vara tillbaka och träna.

##  Utan stress och oro för Caroline och barnet ska migränbekymren klinga av, hockeykarriären därmed på allvar kunna ta fart igen.

Den långa … får ni här. Med Johan Mattssons ord. Först om när han och Caroline tvingades fatta beslutet att låta Franklin somna in natten till förrförra lördagen:

– Det blev som om någon tände eld på bensinen. Det startade väl allt egentligen. Det är fortfarande jättejobbigt. Jobbigt att prata om. Men det måste man göra.

Rakapuckar.com bild

Migränbekymren har förföljt Mattsson sedan unga år. Hållit sig borta i höst. Men när Franklin dog bröt allt ut igen.

– Jag kom hit på lördagen (Växjö borta), tänkte jag skulle kriga mig igenom, men jag satt i en och en halv timme och grinade. Första killen som kom fram var Joel, han pratade med mig, jag pratade med Pärra (Edlund, fys) också, det hjälper om man pratar om det.

Efter att ha gått av mot LHC i torsdags snackade Mattsson med alla spelarna i laget:

– Jag berättade vad som hände, att jag har saker som ligger och stör privat. Jag har pratat mycket med Andy (Swärd, mentale tränaren), med John (Jansson, Frölundas idrottspsykolog), med Roger (Rönnberg), med ”Kribba” (Kristoffer Martin, målvaktstränaren), förhoppningsvis släpper många knutar nu. Man behöver prata. När man satt igång att göra det blir det mycket lättare. 

När migränen slog till visste Johan Mattsson inte varför.

I efterhand är det lätt att förstå.

Med konstant oro för sambon Caroline och barnet som gnagde i skallen räckte det med en utlösande faktor.

Franklins hastiga frånfälle var en sådan. 

Alla hundägare kan säkert sätta sig i situationen.

För Johan Mattsson, som under karriären tagit hjälp av Andy Swärd för att hitta bättre balans i livet och på isen, betydde Franklin massor.

Rakapuckar.com bild

För sambon Caroline också. Mattsson berättade:

– Det har varit en jäkla lättnad att veta att om jag varit borta en månad så har hon haft Franklin. Jag vet inte hur ofta han tröstat henne. Han har tagit hand om oss mer än vi tagit hand om honom. Han hade så mycket karaktär, det finns folk i vår närhet som var tvungna att gå hem från jobbet, så ledsna blev de när han dog. Han betydde mycket för många.

På tisdagen skrivs Johan Mattsson och Caroline in på BB (Östra sjukhuset).

Barnet ligger fel, det har varit komplikationer, men förhoppningen och tron är att allt ska sluta lyckligt.

– Vi hade förstås föredragit vaginal födsel, nu blir det inte så, men förhoppningsvis går allt bra. Min inställning är att allt kommer att gå bra, att jag ska vara tillbaka och träna så tidigt som möjligt, att allt släpper då.

Johan Mattssons huvud, givet allt strul i privatlivet, har inte klarat det påslag och den stress som matchsituationer medför.

Han och Frölunda tog en chans i lördags (Djurgården).

Det gick inte.

Nu hålls alla tummar för att ett friskt barn föds på onsdag, att Caroline mår bra efteråt, att Johan Mattsson kan slappna av, att migränbesvären klingar av och att han då kan ta upp kampen med Johan Gustafsson om förstaspaden.

Men han slåss också med lite av skuldkänslor.

– Känslan blir ju att man sviker laget, oavsett hur självisk man tillåter sig att vara. Jag har den personligheten, jag är en lagspelare, hatar att göra så där (kliva av mot LHC), det kanske innebär att det tar extra mycket på mig. Jag försöker vara en kille man kan lita på, som andra kan komma och prata med om de har problem. Det svider kanske extra mycket för mig att behöva kliva av en match då.

Rakapuckar.com bild

Nå, Johan Mattsson har fått stort stöd inom laget. Alla förstår. Hockeyn kommer i andra hand. Arvid Söderblom backar upp mot Örebro på tisdagen, sedan avgörs resten av onsdagens stora händelse.

Mattsson:

– Det hänger ju på hur Caroline mår. Det är ändå hon som ska gå igenom allt, jag är bara där som stöd.

Inte så bara, sannolikt.

***

Mer senare, nya power play-formationer, små ändringar i kedjorna.

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
31 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Jensa, 1 år sedanSvara

  Hoppas allt går bra för barnet, Johan & Caroline.

   Kommentar avatar
   Birgitta, 1 år sedanSvara

   Lycka till ❤️

   Kommentar avatar
   Birgitta, 1 år sedanSvara

   Lycka till ❤️

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

  Åh, stackars Johan, tufft! Inte konstigt att migränen kom åter.
  Fin intervju...
  FYI, inte bara hundägare som kan relatera till att plötsligt fattas ett djur... Det är riktigt hemskt.

  • Kommentar avatar
   Rune, 1 år sedanSvara

   Det var verkligen inget att ha dåligt samvete för. Livet är livet. Det går före allt. Till och med Frölunda! :) Hoppas allt går bra med födseln!

   • Kommentar avatar
    Bengan, 1 år sedanSvara

    Hoppas allt går bra på Onsdag för dem, finns saker som är viktigare än hockey. Har själv haft hundar, lika illa varje gång de går bort, hoppas vi snart får se en glad JM igen.

    • Kommentar avatar
     Mathias Pelkonen, 1 år sedanSvara

     Stort att han berättar om det, i detalj. Hockeyn är ett jobb. Ett jobb är bara ett jobb, när livet kommer i kläm. Bra skrivet HL!

     • Kommentar avatar
      Daniel B, 1 år sedanSvara

      Jm, du ska inte ha skuldkänslor. Familjen går ALLTID först. Vi är många här som hoppas att allt ska gå bra. Tro fasiken att det inte går att fokusera på hockey när det är kämpigt privat. Det är bara att gå till sig själv.

      • Kommentar avatar
       Jan Westerberg, 1 år sedanSvara

       Håller alla tummar för Johan och hans sambo. Hockey är mindre viktigt än familjen förstås.

       • Kommentar avatar
        Mikael , 1 år sedanSvara

        Lycka till Johan.... jag har själv haft hundar, och förstår dig helt och fullt! Sen till råga på allt, problem med graviditeten... usch å fy. Stort lycka till

        • Kommentar avatar
         DD, 1 år sedanSvara

         Jobbig situation. Skicka gärna med en lyckönskning från oss supportrar om du har möjlighet. Även vi förstår att familjen går före hockey, hoppas jag. Hockey är trots allt bara ett yrke. Hoppas allt går bra och att han får en fin boost av att bli pappa :)

         • Kommentar avatar
          Martin, 1 år sedanSvara

          Starkt att berätta! Hoppas att födsel går bra och att Johan och familjen får det bra nu. Man får en tankeställare när man inser vad Johan har gått igenom och verkligen ska tänka sig för innan man häver ur sig idiotsaker när spelarna inte spelar så bra som vi på läktaren tycker att dom borde göra. Det finns vanliga människor bakom skydden på isen som även dom har sina privata problem.

           Kommentar avatar
           Stina , 1 år sedanSvara

           Får hoppas att han och Caroline kan slappna av och må bättre efter födseln. Inte lätt att prestera på topp när det finns mycket jobbigt som händer runt omkring. Oro för barnet och deras älskade hund... Vi som har djur vet att det inte "bara är" en hund /katt, det är en familjemedlem.

         • Kommentar avatar
          Rallyclay, 1 år sedanSvara

          Stort och starkt att berätta detta. Klart att han inte orkar med hockey nu. Hoppas på det bästa för Fam Mattsson./ Claes

          • Kommentar avatar
           Per, 1 år sedanSvara

           Fin intervju HL.
           Lider med JM. Hoppas allt går bra och att han tar sig igenom detta på bästa sätt.

           • Kommentar avatar
            Mary Eriksson, 1 år sedanSvara

            Jag har själv haft hundar, och förstår helt och fullt! Hoppas på det bästa lycka till Johan & Caroline och lycka till med Babyn
            Tror att alla Frölunda supportrar säger det samma.

            • Kommentar avatar
             Ingemar B, 1 år sedanSvara

             De är bara människor, våra lirare. Fint att få berättelsen. Sätter perspektiv på saker och ting. Allt stöd och en massa kärlek till Johan & Caroline. JM är snart tillbaka, nybliven farsa och bättre målis än någonsin!

             • Kommentar avatar
              Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

              Starkt JM, fokusera på familjen nu och välkommen tillbaka i buren då du känner dig redo.

              • Kommentar avatar
               Stefan Hansson, 1 år sedanSvara

               Starkt att berätta!
               Med detta rätas också en hel del frågetecken ut vad som varit knas en tid.
               Fin intervju, Leman!
               Till sist, lycka till med födseln och så håller vi alla tummar för att det går bra!
               Som "DD" skrev ovan, skicka gärna en hälsning till Mattsson från oss supportrar!

               • Kommentar avatar
                Mats H, 1 år sedanSvara

                Starkt att ta bladet från munnen och berätta allt. Är svårt att lätta hjärtat om stora personliga problem. Speciellt inför ”massorna”. Kom inte på något bättre ord där. Har själv släppt verkligt dåliga nyheter för familj och vänner. Samtidigt har jag även fått ta emot hemskheter från vänner. Kan ta år innan man kan tänka tillbaka och hantera saker på ett bra sätt i värsta fall.
                Två lyckliga veckor framöver öskar jag paret, till att börja med.

                • Kommentar avatar
                 HLx, 1 år sedanSvara

                 Det finns värre saker i livet än att en hund dör/avlivas och att ha migrän. Husdjur finns ju att köpa :-). Kom igen när en nära anhörig blir svårt sjuk eller dör. Finns ju heller inget som ännu tyder på att det är något fel med barnet, går säkerligen jättebra! Man har dock inte haft många motgångar i livet om man bryter ihop för dylika händelser, som en hund och migrän. Killen verkar inte ha psyket för elitidrott, tyvärr. Närmast synd om honom. Gillar inte Lemans artikel alls...håller ingen höjd överhuvudtaget. Men summa summarum: Frölunda bör alltså värva en målvakt före deadline, plus två forwards: en powerforward och en sniper. Det är vad det handlar om nu.

                  Kommentar avatar
                  mike, 1 år sedanSvara

                  Kom tillbaks när du har skaffat dig lite empati.

                  Kommentar avatar
                  Bamse, 1 år sedanSvara

                  Är du på riktigt? Riktigt korkad kommentar!!

                  Kommentar avatar
                  thisisglenn, 1 år sedanSvara

                  Dra åt helvete HLx ditt äckliga svin !!

                  Kommentar avatar
                  C, 1 år sedanSvara

                  Skulle vilja veta om du någonsin haft husdjur som dött och/eller migrän?

                • Kommentar avatar
                 Svante, 1 år sedanSvara

                 Det glöms lätt av, hockeyspelare är också människor och drabbas även de av livs öden. Mår man inte bra, spelar man därefter.
                 Det borde alla som själva idrottat veta hur mycket saker som kan påverka prestationen negativt

                 • Kommentar avatar
                  Maria, 1 år sedanSvara

                  Vilken stark berättelse. Allt kommer gå bra men oron finns ju alltid där. Lycka till med födseln, vi är många som håller tummarna.
                  Tack Henrik för en fin intervju.
                  Mvh

                  • Kommentar avatar
                   kalle, 1 år sedanSvara

                   HLx.
                   Du menar en robotmålvakt utan känslor och som aldrig har privata problem. sen att hitta målskyttar som är av rang är nog svårt.

                   • Kommentar avatar
                    JonasG, 1 år sedanSvara

                    HLx
                    Jag vill göra dig uppmärksam på att någon gör obegåvade inlägg i ditt namn....

                     Kommentar avatar
                     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

                     Finns det annan HLx? Bara så jag vet.

                     Kommentar avatar
                     Daniel B, 1 år sedanSvara

                     Tror inte det Leman. Jag har inte sett det i alla fall.

                     Kommentar avatar
                     JonasG, 1 år sedanSvara

                     Ja, se ovan så har någon som kallade sig HLx kommenterat din artikel om JM utifrån ett ganska hjärndött perspektiv....

                     Kommentar avatar
                     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

                     Jo, det såg jag, men ... det är väl ingen som tror att HLx är ... JAG? Trodde ni menade att det fanns två stycken HLx här inne.

                     Kommentar avatar
                     JonasG, 1 år sedanSvara

                     Nejdå, kopplade inte HLx till dig. Ville bara använda Oscar Wildes underbara sätt att svara på kritiska brev. Tyckte inte att HLx’s ståndpunkt var vare sig empatisk eller begåvad :)

                   • Kommentar avatar
                    GöranA , 1 år sedanSvara

                    JM - Ta nu hand om familjen och dig själv. Och välkommen tillbaka när du känner dig redo.
                    Allt har sin tid.

                    • Kommentar avatar
                     Conta, 1 år sedanSvara

                     Tråkigt läsa om Mattssons problem.
                     Hoppas allt går bra,självklart kommer familjen först.Kämpa på Mattsson

                     • Kommentar avatar
                      Q , 1 år sedanSvara

                      Skit i hockeyn failjen och hälsan är viktigare

                      • Kommentar avatar
                       Q , 1 år sedanSvara

                       Familjen

                       • Kommentar avatar
                        Kristoffer G, 1 år sedanSvara

                        Usch och fy. Tuff tid för JM. Önskar honom och sambon all lycka och välgång!

                        • Kommentar avatar
                         Åsa, 1 år sedanSvara

                         Johan - fy så fruktansvärt mycket jobbig skit du och din sambo drabbas av på en och samma gång. Jag och många med mig önskar att allt ska gå bra på onsdag och att ert nya liv tillsammans med babyn blir bra. Livet blir sig aldrig mer likt - det blir bättre!

                         • Kommentar avatar
                          Crille, 1 år sedanSvara

                          Det är bara att fixa det som är viktigast först. Det är många som inte inser vilket oerhört tufft liv elitidrottare lever. Det här är vanligare än många tror. (Läs Berglund) hoppas allt går bra !!

                          • Kommentar avatar
                           Anders, 1 år sedanSvara

                           Jag förlorade själv mitt husdjur förra veckan så jag vet hur dåligt man mår! Önskar han all lycka med deras barn och att han kommer tillbaka när han känner sig redo!

                           • Kommentar avatar
                            Johan Carlander, 1 år sedanSvara

                            Håller tummarna för Johan & hans sambo, familjen går så klart först!


                            Lämna en kommentar