Morning Mailbag #15 – Lysell vill bort från Frölunda


► Stortalangen Fabian Lysell vill lämna Frölunda.
► … som matchar mot Leksand i kväll.
► En lite annorlunda måndag, men lik förbaskat – det är veckans första dag, så:
Morning Mailbag för den som vill. Välkomna.

Rakapuckar.com bild

 

Fabian Lysell

DET ÄR FÖRSTÅS Johan Svensson (alias Mr Madhawk) som med sina förträffliga kontakter i Hockesverige fått loss att forwardstalangen Fabian Lysell, 17, vill bort från Frölunda.

En flytt norrut sägs nära, till Luleå.

Ingen inblandad part vill förstås säga något, det är ”inga kommentarer” från såväl Frölundas Fredrik Sjöström som Luleås Ulf Engman.

– Fabian är en duktig spelare som vi gillar, säger Sjöström till GT/Expressen, men Lysell och hans agenter tycker kanske inte att han är gillad nog mycket.

Hade nog hoppats få fler träningspass med A-laget, komma närmare spel redan nu. Men det är trångt, har varit förhållandevis skadefritt, jag ser inte riktigt hur det skulle ha gått att göra så mycket annorlunda.

Rakapuckar.com bild

Lysell, med moderklubb Bäcken men som också tillhört Hovås, jobbar numera med agenten Nina Wennerström, de har – skriver Mr Madhawk – bett Frölunda att få lämna. 

En ”oh fan”-story, givetvis. Lysell, som träningsmatchade med Frölundas A-lag i höstas, nämns som en potentiell topp tio-spelare i NHL-draften nästa år.

Han har bytt agentfirma, från Newport till Nina Wennerströms Wesport, han vill nu också byta klubb, och jag hör att här funnits besvikelse för att karriären – med A-lagsträningar – inte gått riktigt lika fort som för ett år äldre Lucas Raymond.

Kanske får Lysell de möjligheterna i Luleå, klubben som nyss tappade talangen Noel Gunler – som inte var nöjd med chanserna han fick … 

Nu ska Frölunda, Lysell och Luleå komma överens. Sådant där brukar lösa sig med tiden. Ingen tjänar på något annat.

Frölunda tappar en jättetalang.  Så är det ibland.

Rakapuckar.com bild

Spontant blir jag lite tveksam när unga grabbar, och deras representanter, har så här bråttom, men utan ingående kunskap ska man akta sig för säkra slutsatser.

Kul twist: när Fredrik Sjöström var 16 lämnade han Frölunda och drog till Modo (ihop med Lennon Eriksson). Sjöström kom tillbaka efter ett år, valdes sedan i första rundan av dåvarande Phoenix Coyotes.

***

I kväll matchar Frölunda i Tegera Arena, jag kommer med ett förhands inför Leksandsmatchen om bara några timmar, men för den som redan nu har saker och ting på hjärtat:

Kör hårt.

Jag sitter vid datorn och förhandsförfattar, lovar titta in här om ni har några spörsmål eller funderingar. Inför matchen eller om Fabian Lysell. Eller annat. 

För den som inte läste i går:

## Inga besked än om knäskadade Linus Nässén.

## Johan Mattsson nu så pass frisk att han är på plats i Leksand och kan backa upp Niklas Rubin.

Rakapuckar.com bild

Intressant detalj:

Frölunda har inte släppt in ett enda mål i box play under de sex senaste matcherna i SHL.

20 tillfällen med en eller två man mindre i de matcherna, ytterligare ett i slutet av Röglematchen (4–5), så vi landar på 21 box play-spel där motståndarna inte fått utdelning. 

Cirka 38 minuter totalt, inte 42, detta eftersom några box play varit halva, kommit i slutet av matchen eller i samband med en annan utvisning.

Rakapuckar.com bild

Rätt imponerande bedrift.

Finns säkert något rekord här om man gräver.

Nå, fråga på, tyck till, ni vet vad som gäller när det är måndag …

Rakapuckar.com bild

***

Han är för skön, Rhett Rakhshani

***

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501
FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Henrik Lundqvist har kvar hjärtat i New York Rangers. En vacker dag kommer han ha en roll i den klubben.

Om Fabian Lysell var ”oh fan” så var det här raka motsatsen.

***
Denna … fniss.

 

***

Veckans Frölundaprogram i bildform.

 

***

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  DD, 1 vecka sedanSvara

  Ja, det här med agenter är ett gissel. Förstår att de försöker göra sitt bästa för klienten men är tveksam till om utfallet alltid blir det bästa. Killen är 17 år! Målet borde vara att vara som bäst när man drar över och inte åka för tidigt. Vi ser ju på Raymond nu att utvecklingen går åt rätt håll. Stor skillnad på senior- och juniorhockey. Men, alla får ju så klart göra det som känns bäst.
  Konstigt med match på en måndag. Får se om Frölunda kan få till lite mer offensiv nu igen. LIFs förstakedja är hyperfarliga så klart men toppresterar Frölunda är oddsen goda.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Agenter KAN vara ett gissel, om de ser för mycket till sin klient, har för bråttom, inte ser helheten. Huruvida så är fallet här kan jag inte uttala mig tvärsäkert om. Frölunda är ju en klubb där du får chansen, förr eller senare, om du är tillräckligt bra, och jag känner som du: det är inget sprintlopp, detta med en hockeykarriär. Samtidigt kan det finnas andra saker vi inte vet om. Nå, det blir som det blir. Vad gäller i kväll, mm ... Frölunda behöver av en offensiv nu.

 • Kommentar avatar
  Pippo, 1 vecka sedanSvara

  Har tänkt vid flertalet tillfällen att Frölundas boxplay fungerat bra. Men att det fungerat så bra hade jag inte koll på. Riktigt gött! Vilka matchas i bp? 12-51, 31-40/17, 22-21, 28-72, 9-59? Och backparen har väl varit ungefär samma förutom att Olsson matchas med Grönlund?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   I hastigheten minns jag inte exakt vilka forwards som går med varandra, det hänger ju lite på om någon av just de är utvisad, om någon kanske just kommit av isen, och så vidare. Men det är ju rätt mycket de spelare du nämner. Lennström förvånansvärt användbar i PK, måste jag säga.

   Kommentar avatar
   Pippo, 1 vecka sedanSvara

   Tycker Lennströms defensiv fått ett uppsving denna säsongen, men blir ofta lite orolig när han kommer först in i sargdueller eller tacklas vid sargen. Han rör sig på ett unikt sätt och tar inte tacklingar som andra gör. Har funderat på om det varit en bidragande faktor till skadorna förra säsongen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Han älskar att smyga förbi folk, hoppa förbi dem ... läser spelet bra.

 • Kommentar avatar
  Johnny the rocker, 1 vecka sedanSvara

  Jag kanske har missat, men finns det någon status om Norlinder?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Inte någon stensäker "X antal veckor", men det ska inte vara så farligt som först befarades. Ska se om jag kan få en mer exakt prognos.

   Kommentar avatar
   Johnny the rocker, 1 vecka sedanSvara

   OK! Låter ju bra det! Han är saknad!

   Kommentar avatar
   Erka , 1 vecka sedanSvara

   Självklart tråkigt med skador men tycker Norlinder har varit klart sämst bland backarna hitills. Lite som Dahlin var ibland bakåt fast utan att matcha det med delikat offensiv. Han är ju dock ung och talangen syns så det är väl bara en tidsfråga.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 vecka sedanSvara

  Ja, det finns säkert saker som vi inte känner till. Men att steget inte är lätt från junior till senior har vi märkt, tex med Raymond. Man utvecklas olika fort. Jag kan tycka att Fabian har störst chans att lyckas bäst i sin hemstad, allt med trygghet med familj och vänner. Sånt tror jag spelar roll i det hockeymässiga. Leksand ikväll, det såg lite segt ut sist mot lhc. Hoppas man kan steppa upp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Ibland har man bråttom. Ibland går det hem. Ibland gör det inte. Vi får väl se här. Talangfull hockeyspelare är det. Mm, behövs mer stuns i Frölundas ben i kväll.

 • Kommentar avatar
  Pippo, 1 vecka sedanSvara

  Nu vet jag att Rönnberg inte matchar specifikt mot en kedja, men vilka hade du satt in mot Leksands poängkedja? Personligen hade jag skickat in Lasu och co för att jaga dem sönder och samman i varje byte.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Skrev om det i går, jag hade gjort exakt likadant, inte matchat något. Det blir lätt att man anpassar sig för mycket det, medger sig lite underlägsen. Frölunda är ett topplag, har ett lag där alla kan spela ansvarsfull hockey. Jag hade velat styra, inte bli styrd.

   Kommentar avatar
   Pippo, 1 vecka sedanSvara

   Jag är helt enig med Rönnberg (och dig) med att inte anpassa sig. Att utgå från det egna spelet och inte göra några specialare håller oftast i längden. Dock så minns jag från mina fotbollsdagar tillfredsställelsen att totalt stänga ner en/fler individer. En match skulle jag punktmarkera en anfallare. Oavsett var han befann sig på plan eller vad han gjorde skulle jag sitta klistrad vid honom. Aldrig haft så roligt och stackarn bytte ut sig själv efter 55min. Vann matchen med 5-0. =)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Jag kan absolut förstå det tänket. :)

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Jag förstår inte riktigt varför man enbart ska se till sitt eget lag. Visst, vi har en bred trupp där alla ska kunna göra "allt" så att säga. Men varför i hela friden inte matcha mot Leksands farligaste kedja, när man vet att mycket hänger på dem? Kan man få bort den kedjan, så är oerhört mycket vunnet. Då kan övriga kedjor ta sig an det andra, att göra målen. Jag ser inte alls till motståndarna normalt, men när ett lag har en så tydlig kedja som sticker ut så skulle jag lägga en del krut där. Det finns så mycket mer krut i övrigt kvar ändå att lägga ut på annat håll.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Jag förstår men kan tycka att i en grundseriematch i november, varför lägga så mycket fokus på motståndaren i en enstaka match? Dessutom: finns det ens EN kedja som är så mycket bättre på att ta bort motståndare? Jag hade också rullat men förstås varit extra vaksam, kanske plockat in Joel Lundqvist på en del tekningar emot i egen zon.

   Kommentar avatar
   Pippo, 1 vecka sedanSvara

   Manne, jag kan tänka att Rönnberg resonerar på ett liknande sätt defensivt som offensivt med sina fyra kedjor. Fyra producerande och fyra defensivt ansvarstagande. Enligt sådant resonemang spelar det ingen roll vilken kedja som spelar.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 vecka sedanSvara

   Sant. Men plockar du bort deras bästa kedja, då är ännu mer vunnit. Sedan ser jag hellre Lasu-kedjan plocka bort den kedjan än tex Mursak-kedjan.

 • Kommentar avatar
  Andreas, 1 vecka sedanSvara

  Det är väl inte konstigt att Lysell vill dra till ett lag där han får spela? Vi alla såg hur sparsamt raymond fick med spel tid förra säsongen även fast han var bättre än andra spelare. Jag förstår alla juniorer som hellre vill spela i SHL än att sitta på bänken medans spelare som mustonen, mro, hjalle, som är större namn men mindre skickliga spelar. Jag tror Lysekil bara är toppen av ett isberg. Vi kommer tappa många juniorer på det sättet Roger väljer att spela Frölunda på. Namn, historia före dags form och klass. Det är därför Hjalle spelar i PP1 oavsett hur dåligt det går.

   Kommentar avatar
   Andreas , 1 vecka sedanSvara

   (Mobilen hittar på egna ord, men speltid, lysell osv)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 vecka sedanSvara

   Möjligt att lysell är en skickligare spelare än rosse, musten och andra du nämner men samtidigt är dessa spelare du nämner bra spelare i shl. Den typen av spelare behövs också.

   Kommentar avatar
   Andreas, 1 vecka sedanSvara

   Daniel B: Absolut jag håller med om att de behövs. Men jag tycker att vi har för många "grovjobbare" och för få "lirare". Jag saknar showen, att se laget spela bra, fart, många mål osv. Att gneta sig till en vinst är i mina ögon inte en "bra show". Hellre vinna med 6-5 än 1-0.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Det där håller jag inte med om alls. Raymond fick den speltid han förtjänade, först nu är han mer vuxen, mer av senior. Hockey är inget sprintlopp, hockey är en lagsport där vuxna spelare som MRO, Hjalle m.fl är brutalt viktiga. Alla kan inte vara unga puckartister. Förr eller senare komme deras chans – om de har tålamod, tränar hårt. Rent principiellt, alltså. Sedan finns det givetvis undantag, spelare som har för dåligt tålamod, klubbar som är för försiktiga.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Förlåt, svaret var till Andreas kommentar högst upp.

   Kommentar avatar
   Andreas , 1 vecka sedanSvara

   Man kan även vända på det och säga att om Roger ville att Raymond skulle få de bästa chanserna även förra säsongen så hade man kunnat spela honom tillsammans med Lasch. Jag är en av dem som tycker att Raymond inte fick chansen förra säsongen. Även då han gjorde mål fick han sedan spela 4-5 minuter matchen efter. Alla kan inte vara artister, det håller jag med om. Men alla kan inte heller vara grovjobbare som lever på att de engång var skyttekungar. Tex Hjalle.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Men det du skriver stämmer ju helt enkelt inte. Hjalle lever inte på något gammalt, han är en annan spelare nu, Roger spelar honom som DEN spelaren, den ansvarstagande, kloke som oftast (inte just nu) varit center. Sedan kan man absolut diskutera PP-tid eller ej, tycke och smak. Vad gäller Raymond så tycker jag att man ser facit nu, det är först nu han är mogen fysiskt, tar för sig bättre. Man måste inte alltid ha så jäkla bråttom, hockeykarriären springer inte ifrån dig. Däremot minns jag att reagerade på att Lucas inte fick mer PP-tid i fjol de gånger han ändå var med, där var han riktigt bra, där fick han självförtroende. Men Lysell i år, skulle en 17-åring helt utan erfarenhet flyttat på viktiga spelare som Hjalmarsson, Rosseli Olsen? Så fungerar det inte.

   Kommentar avatar
   Pehr, 1 vecka sedanSvara

   Nej man måste också lägga in att en 17 åring kommer inte prestera match efter match, där kommer prestationen variera kraftigt. MRO mm håller en jämnare nivå och om vi tar MRO som exempel så tycker jag han gjort en ruggigt bra säsongsinledning

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 vecka sedanSvara

   Pehr, precis det jag tänkte skriva. Just att en junior kan gå in och göra en bra match och sen är han osynlig i flera matcher. Det ÄR skillnad på juniormatch och seniormatch. Rosse, lasu, Friberg och andra ”brunkare” har spelat på en hög nivå under hela hösten.

   Kommentar avatar
   Erka, 1 vecka sedanSvara

   Andreas: Håller inte med, tycker det är mer tillfredsställande att vara bra över hela banan och ha en grundtrygghet än att det sprutas in mål åt båda håll.

   Kommentar avatar
   Richard , 1 vecka sedanSvara

   Håller med MRO har varit bland de bättre. Musten har haft det tufft efter zin skada. Behöver gå mer på mål.med sin fart. Ang.Lysell vill han nog ha Alag spel redan nu. Den öppningen släcktes iom att Ehn kom in. Samtidigt kan Ehn ses som en längre lösning än ett år. Hoppas Fabian vet vad han gör. Känns lite konstigt med att Niederbach och Torgersson och andra går före en så haussad spelare. Något lurt bakom? Bråk? Föräldrar som ligger bakom det ev klubbytet?

 • Kommentar avatar
  JE, 1 vecka sedanSvara

  Lysell har Niederbach före i kön, och kanske även Ludwig Persson, Liam Dower Nilsson och Daniel Torgersson. Det är trångt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Ja, det är ju det.

 • Kommentar avatar
  Stefan J, 1 vecka sedanSvara

  Det är ju landets sämst bevarade hemlighet att familjen Lysell är oerhört komplicerade att jobba med. En av landets främsta talanger...men de främsta agentfirmorna vi har, har redan flytt fältet med vetskapen om "bagaget" som följer med om man har Lysell som klient. Föräldrarna kräver istid och blandar sig in i mycket.
  Men det sagt, Fabian är en lysande talang med fin-fina spetskvaliteter. Han hade fått lite SHL-speltid i en annan organisation. Tror dock att Luleå är sista klubben efter Frölunda när det kommer till möjligheten att erbjuda detta. Allra vettigast vore det med en utlåning till en klubb i allsvenskan där det snart finns mer utrymme efter att NHL-lånen drar hem.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Det finns, som jag svarade någon annan, andra faktorer, bakomliggande faktorer, i den här historien. Tycker vi kan stanna där. Lysell är en jättetalang, känner hans agent att seniorspel redan nu är så viktigt (med J20 nere nu förstår jag) hade jag tyckt allsvenskan varit klokt. Men alla ser vi saker på olika vis. Kanske blir Luleå jättebra. Låt oss hoppas det.

 • Kommentar avatar
  Christoffer , 1 vecka sedanSvara

  Jag kan på sätt och vis förstå beslutet att lämna för Lysell.
  Han ser sin draft kompis, William spela I förstakedjan i Djurgården och se hur hans rankning skjuter i höjden. Samtidigt som han är fast i J20. Samtidigt ser han hur nästa säsong troligtvis inte är särskilt annorlunda, för även om Raymond försvinner till NA så kommer troligtvis Niederbach ta hans plats, samtidigt som Elmer och Torgersson ligger före honom att ta plats i A-laget.
  Frölunda har de senaste åren varit grymma på att utveckla ungdomar, så till den grad att dom flesta bra juniorer spelar i Frölundas system. Är inte så konstigt att någon måste lämna för att ta sig vidare i karriären.
  Själv tycker jag ungdomarna bör skynda långsamt, men endast framtiden kan utvisa om det är ett bra drag av Lysell.
  Sen tror jag Luleå är ett misstag då jag inte tror han kommer få istid eller spela I ett system som passar en junior.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Tror att du resonerar klokt så till vida att allt inte måste vara svart eller vitt. Ibland behöver man röra på sig, ibland är det bra att stanna, att tro på sin kapacitet, lita på att man kommer få chansen för att man är bra nog. Men Frölunda gillar ju inte unga som har för bråttom, som ställer krav, som har folk i sin närhet som gör det. Finns en del bakomliggande faktorer här.

 • Kommentar avatar
  Göran A, 1 vecka sedanSvara

  Om en "talang" vill lämna så är det bara att låta honom göra det. Ingen spelare eller agent skall tillåtas att göra sig större än klubben.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Samtidigt förstår man ju också att en spelare ser till sitt, handlar ju om hans framtid, hans arbete, hans karriär. Men det är lätt att ha för bråttom. Samtidigt, konkurrensen är hård i Frölunda, många andra bra juniorer.

 • Kommentar avatar
  Ronny Lord, 1 vecka sedanSvara

  Hej, har fått för mig att Fabian har varit skadad mycket eller i alla fall varit borta från spel i flera längre perioder, stämmer det, eller vet du något om det ?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Han var sjuk en del, i alla fall var det vad jag fick till mig.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 vecka sedanSvara

  Lysell är ju ung men ser kanske att han har för tuff konkurrens i Frölunda. Just nu 5-6 forwards i J20 som har mer poäng plus att Torgersson är skadad.
  Så han känns inte som killen först i kön just nu. Men mycket möjligt nästa år.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Man ska inte glömma att han bara är 03:a, inget konstigt att den spelartypen, lite som Raymond, inte går rakt in i seniorspel. Lättare för en storvuxen power forward typ Torgersson.

 • Kommentar avatar
  Mats, 1 vecka sedanSvara

  Pandemin ställer väl också till? Om man är en stor talang och har siktet inställt på draft och NHL och inte får spela! Juniorernas ligor ligger väl "på is" just nu? Och även talangfulla juniorer MÅSTE/BÖR spela någonstans? En utlåning hade varit "bättre"?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Absolut måste han spela. Trodde på utlåning. Men ser Lysell och hans agent att framtiden är bättre någon annanstans är det så det får bli.

 • Kommentar avatar
  JT, 1 vecka sedanSvara

  Ska Lysell ha speltid i Luleå när dom inte kunde ge detta till Gunler som är mycket närmare A-lag spel än Lysell. Och J20 säsongen är ju pausad på obestämd tid så i Luleås J20 blir det inget spel heller just nu. Känns bara dumt hela soppan. Men vill grabben lämna låt honom göra det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Låt oss hoppas att Lysells agent är så klok att det finns löften om att träna med A-laget och få speltid. Annars verkar det märkligt. Å andra sidan bör väl J20 vara igång efter jul. Får man innerligt hoppas i alla fall.

   Kommentar avatar
   Ragge, 1 vecka sedanSvara

   Vill han lämna så låt honom, finns ingen anledning att ha spelare i laget som inte vill spela för föreningen. Håller dock med om att Luleå känns som ett ganska korkat val om speltid i A-laget är prio. Varför inte satsa på att byta till Djurgården eller Brynäs isf?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Jag förutsätter att det finns en tanke här, att agenten gjort ett bra jobb.

 • Kommentar avatar
  Cj, 1 vecka sedanSvara

  Synd att han (Fabian) inte kan vänta till nästa år, då han säkert skulle få chanser i A-laget, Raymond kanske försvinner och någon mer, det dräller ju inte av ytterforwards som kan skjuta.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Ja, chansen hade med all säkerhet kommit. Men samtidigt är det många juniorer som knackar på dörren, kanske kände Lysell och hans agent att vägen var för jobbig.

 • Kommentar avatar
  Rinken, 1 vecka sedanSvara

  Tjena Leman har du koll på Lasch kontrakt i Finland? Är det över hela säsongen eller finns det chans (risk) att han också hamnar i SHL?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Var väl match för match? Sponsorer betalar. Visst finns chansen att han skulle kunna hamna i SHL, rent teoretiskt. Men huruvida något sådant är på gång är jag osäker på.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 vecka sedanSvara

  Får ni journalister komma till någon träning i veckan?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Onsdag. HURRA! :=)

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 vecka sedanSvara

   Underbart...

 • Kommentar avatar
  Allen, 1 vecka sedanSvara

  Synd att man inte kan låna ut Fabian till något topplag i Hockeyallsvenskan, lär väl finnas behov? Speciellt när dom tappar sina NHL lån som vissa klubbar tagit in. Eller vad tror du HL?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Hade säkert varit den vägen som Frölunda tagit. Om Lysell velat stanna. Om någon allsvensk klubb varit intresserad. Än har ju inte 17-åringen gjort så mycket.

 • Kommentar avatar
  Kjelle, 1 vecka sedanSvara

  Spelar ingen roll. Är Lysell så bra som påstås så försvinner han ändå inom 2 år så lika bra han går nu.....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Kanske.

   Kommentar avatar
   Cj, 1 vecka sedanSvara

   Om man tänker på det sättet så borde man inte gett Dahlin, Raymond chansen för att dom ändå kommer försvinna. I förlängningen skulle alla unga spelare söka sig till andra föreningar som ger dom chansen i A laget. Man får också tänka på att Frölunda missar en del pengar från NHL genom att utbilda dessa spelare.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Klart man vill att de spelare man fostrar ska skina ett tag i A-laget innan de lämnar. Inget snack om det. Vad gäller NHL-ersättningen, om Frölunda nu ska gå med på att släppa Lysell kanske man förhandlar sig till hela NHL-pengen no matter what?

 • Kommentar avatar
  Conta , 1 vecka sedanSvara

  Alltid tråkigt när talanger lämnar.
  Märkligt vad bråttom många juniorer har, bara för att dom har talang så verkar dom tro dom direkt är gjutna i A-laget.
  Ja Luleå känns som fel klubb helt.

   Kommentar avatar
   Svante, 1 vecka sedanSvara

   Kan ju vara fler personer bakom grabben som har bråttom...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Inte lätt att vara 17.

 • Kommentar avatar
  Kjelle, 1 vecka sedanSvara

  Kom att tänka på en annan ”talang” som betedde sig på samma sätt. Där föräldrar och agenter trodde han var övermänsklig. Är det någon som i dag mins...... Sebastian Collberg?

   Kommentar avatar
   Svante, 1 vecka sedanSvara

   Just hockeyn är ju känd för just detta. Galna föräldrar som försöker speeda på allt

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Var det så med Collberg? Minns jag inte.

   Kommentar avatar
   Kjelle, 1 vecka sedanSvara

   Collberg spelade flera matcher i Frölunda, utan någon större succé, under ett par säsonger. Vad jag hört var det missnöje med speltid från ”rådgivare” som fick honom att lämna. Sedan försvann han till Nordamerika och fick ”pyspunka”.....

 • Kommentar avatar
  Pupule, 1 vecka sedanSvara

  Det är klart, växer man upp där föräldrarna ställer krav på istid, så har man säkert också intalats varför, även om det kanske inte speglar hela sanningen. Höj dem till skyarna, skrapa bort all form av tålamod. När man anser sig ha rätt till något och jämför sig med en annan spelare - då är man jäkligt snett ute.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Jag tror att vi här inne, när vi inte sitter inne med alla fakta, när det handlar om en 17-årig grabb, ska vara lite försiktiga med att uttala oss om vad den och den och de har gjort. Det blir som det blir, förhoppningsvis bra i slutändan.

   Kommentar avatar
   Cj, 1 vecka sedanSvara

   Tror också att det beror på andra orsaker och inte att för han ör missnöjd med chanser i a-laget.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 vecka sedanSvara

   Så du menar att du vet vad jag vet? Nu blir jag förvirrad.....

 • Kommentar avatar
  Jonny Andersson, 1 vecka sedanSvara

  Var ju samma situation med en vis Vesalainen. Tyvärr så tror sig många "talanger" vara bättre och längre fram i sin utveckling än dom är.
  Det är ofta deras.rådgivare och agenter med uppbackning av föräldrar som pushar på.
  Vad hände med Vesa, Collberg m.fl andra så kallade talanger som krävde mer speltid . Jo dom försvann och blev inga stjärnor i NHL som deras agenter sa att dom skulle bli. Dom unga spelarna idag lyssnar för mycket på de penningkåta agenterna och borde ta ett steg i taget istället för att tro.man kan hoppas.över 10 steg.
  Kanske ta ett/två år i ettan eller tvåan för att lära sig den stora skillnaden mellan junishockey och att spela med vuxna. Det är en STOR skillnad på spelsätt tempo och det fysiska.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Tålamod är en dygd. ;=) Intressant att Vesalainen aldrig (iaf inte än) riktigt levt upp till de höga förväntningarna.

   Kommentar avatar
   Kjelle, 1 vecka sedanSvara

   Ett lysande exempel på en talang med tålamod är Henke Lundqvist. Han väntade till han var 25 år innan han for över och det gick ju ”ganska” bra för honom. ;-)

 • Kommentar avatar
  TC Uddevalla, 1 vecka sedanSvara

  Det är Frölundas "förbannelse" att de har så många talanger som vill upp. Samtidigt är det en styrka också!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 vecka sedanSvara

   Ja, lite så är det ju.

 • Kommentar avatar
  #18, 1 vecka sedanSvara

  Låter som en gåta att Fabian söker sig till Luleå för att få istid i SHL. Bulan är många saker men tålmodig och överseende är väl inte de egenskaper man först tänker på när man tänker på Bulan. Min analys av de SHL-lag som jag förknippar med en möjlighet för en ung talang är snarast Leksand, Djurgården, Rögle eller rent av Örebro i det fall att man ger upp att kämpa sig upp inom den egna organisationen.

  • Kommentar avatar
   Göran A, 1 vecka sedanSvara

   Agenter kan vara av godo. Men också av ondo. De flesta agenter är väl procentare, dvs de tar en viss procent på varje affär de gör för sina adepter.

   • Kommentar avatar
    robert ström, 1 vecka sedanSvara

    DESSA UNGA POJKAR SOM TROR DOM ÄR SUPERSTJÄRNOR...INGET TÅLAMOD...MEN VARFÖR INTE UT OCH RÖR PÅ DIG POJK SÅ FÅR DU VISA ATT DOM HAR FEL REDAN NU DÅ...JA ÄR EXTREMT TVEKSAM... SE PÅ RAYMONF FÖRRA ÅRET FLÖG SOM EN VANTE I VARJE DUELL...BAMBI PÅ HAL IS...TAR TID ATT FÅ SKÄGGSTUBB...LÅNA UT HONOM SÄSONGEN UT OCH KOM TILLBAKA...DET LÄR BLI MÅNGA SOM RÖR PÅ SIG I VANLIG ORDNING NÄR SÄSONGEN ÄR FÄRDIG...

    • Kommentar avatar
     Målgöran, 1 vecka sedanSvara

     Är det något lag som har en bra erfarenhet att lotsa fram talanger till spel i SHL och vidare till NHL, så är det Frölunda. Oftast är det föräldrar som är det största problemet och har svårt med att någon yngre lagkompis får chansen före sin egen son. Var det inte det som var problemet då Aronsson, Ehrnberg och två till vägrade att spela då deras chans till att plugga i USA skulle försvinna, när de hade svårt att acceptera att en yngre Dahlin "gick före" i kön. Dessa killar hade kanske spelat i SHL idag om dom lugnat ner sig lite och tränat på. Är du en talang så får du chansen när du är mogen för det. Hade Lennon Eriksson och Sebastian Collberg m.fl tagit det lite lugnare så de fått bättre karriärer. Om Fabian stannar kvar i FHC, så finns chansen till SHL spel under JVM, när Frölunda med stor sannolikhet får med 4 forwards till JVM samt Torgersson och Nässén skadade. Hur som helst, Lycka till.

     • Kommentar avatar
      Rille, 1 vecka sedanSvara

      Tycker att det är märkligt att vilja bort från det bästa stället som man kan utvecklas på i Svergie. Luleå fattar jag inte alls varför man vill dit. Bra lag men vad vill man ha där?? skulle hellre valt Rögle eller möjligtvis HV71.
      Lysell s agent kan väll inte missat att folk lämnar Luleå för att komma vidare i sin utvekling och Bulan s spel är väl inte det spel som passar talanger??


      Lämna en kommentar