Skönt att Frölunda slapp publik den här gången


► En god sak för den här jäkla pandemin i alla fall med sig:
Inga besvikna hemmafans kunde kräva pengarna tillbaka i går.
Och Frölundas spelare slapp bli utbuade efter 1–2 mot LHC.
Det var ju annars en sådan kväll. Men det kommer se annorlunda ut mot Leksand och Örebro.
Tankar om detta och mina fem bästa får ni här.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

En av få chanser som Frölunda skapade mot Linköping, Joel Lundqvist med en backhand som träffade ribban. Foto: C MORE (skärmdump)


JAG FÖRSTOD ATT Frölunda skulle få slita enormt för att besegra Linköping, en på sätt och vis svårare uppgift än till exempel Färjestad.

Cluben har lagt om taktik, ska sluta bjuda på saker, fokusera på försvar och satsa på ”ta vad som ges i offensiven”-spel, helt enkelt tajta till allt och strida maximalt för sin SHL-plats kommande säsong.

Hur det såg ut? Tja, LHC:s defensiv var tajtare än en del jeans jag försökte få på mig när jag växte upp på 70/80-talet. Den nivån.

Rakapuckar.com bild

Frölundas motmedel? Inget. Det var som att kämpa mot infektioner innan antibiotikan uppfanns, ibland går det ändå, men oftast inte.

Frölunda körde fast totalt. Var inte ens nära efter LHC:s och Andrew Gordons fantastiskt fina 2–1-mål.

Det här med underskattning tror jag inte så mycket på, inte på det vis som jag ser att flera av er är inne på, att Nicklas Lasu & Co gled ut och trodde att ”det här vinner vi lätt”; det noterade jag inga spår av från start.

Men vi har sett det förut, när Frölunda tillåts ha mycket puck, när motståndaren nästan ger bort den för att krypa tillbaka i sina skyttegravar, då blir Roger Rönnbergs gäng bekvämt, man får hålla i pucken men i fel ytor, man tappar attackpsyket, tävlingsattityden, spelarna blir passiva, fundersamma, ängsliga, frustrerade, förlorar 50/50-dueller, och framför allt, vilket var slående den här tisdagskvällen:

De spelar åt helsike fel.

Överarbetar istället för att gå för det enkla.

Viljan sprutade ut genom öronen på inte minst Stefan Elliott och Johan Sundström, jag vill hävda att alla ville mycket, men frustrerade lirare saknar kyla i skallarna.

Rakapuckar.com bild

Det är i sådana här matcher man kan vara behjälpt av en aktiv matchcoach, en som tar timeout, faktiskt blir förbannad och skriker:

”Vad sysslar ni med!? Ni gör ju precis tvärtom vad vi kom överens om. Sluta snirkelåka och försöka göra allt på egen hand, dribbla i mittzonen, tappa puckar, alla de dumheterna.
Gör det enkelt – ta röd linje, lägg ner puckarna i sarghörnen, gå hårt med två man, tävla utav helsike, vinn puckarna och sätt upp spel så vi kan nöta ner dem.
Vi måste få ner puckar BAKOM deras backar, tvinga dem att vända sig om, nu får de ju stå och titta rakt fram.
Ner med puckarna och TÄVLA! Ge åtminstone det här en chans!”

Om inte spelarna själva borde förstå? Kan man tycka, men elitidrott är inte enkelt, ibland kommer man fel in i det, då behöver man hjälp, en påminnelse, ett rejält wake-up call från båset, ett som absolut inte kan komma varje gång (lex "vargen kommer") men de få gånger det verkligen behövs.

Vad Roger Rönnberg & Co gjorde? Skiftade Lucas Raymond och Johan Sundström i några byten. I övrigt rullade det på.

Kanske för att spelarna lär sig mer av en förlust i en grundseriematch i januari än om deras coach låter topplocket gå och skäller ut dem som hade han laddat med en ”The best of Mike Keenan”-video?

På lång sikt kan det mycket väl vara så att den rönnbergska vägen är rätt.

Hans meriter skvallrar onekligen om det.

Rakapuckar.com bild

Oavsett vilket så behöver Frölunda lära sig att spela mot tajta försvar, eller så får man se till att aldrig komma i underläge.

Två tuffa uppgifter. Men den sista är nog värst.

***


Den här tacklingen reagerade LHC på. Jag kan förstå det. En del av Joel Lundqvist kraft ser ut att riktas mot Andrew Gordons huvud. Det blev ingen utvisning, men ni vet att tacklingar kan anmälas ändå.

Gordon vänder sig om rätt plötsligt, man ser att Lundqvist liksom vill be om ursäkt, kanske för att han inte hann avbryta i tid.

Min gissning är att det inte leder till något, men man vet aldrig. Jag skulle inte bli helt chockad om …

När ni läser detta har ni kanske redan besked.

UPPDATERAT 08.22: Inget ännu på SHL:s Twitterkonto, inga åtgärder gällande gårdagens fyra matcher, och det är ju sagt att anmälningar ska presenteras vid 08.00. Sannolikt gissade jag alltså rätt. 

Rakapuckar.com bild

***

Det kan ju inte vara sant att Mattias Bäckmans kropp redan ska ha gått sönder igen. Hoppas det bara var att den småstrejkade lite efter så lång tid utan hockey.

***

Jag tror inte Leksand och Örebro kan/vill spela på riktigt samma sätt som LHC. Det var därför som jag skrev som jag gjorde i ingressen, att det kommer se annorlunda ut då.

*** 

Om man åtminstone kan röra om i alla kedjor för att försöka skapa ny energi i en match där laget kör fast? Jo, det tycker ju jag. Men det är kanske samma sak där, att på lång sikt så är Roger Rönnbergs modell rätt.

Svårt att säga, finns inget facit.

Men jag hade ju inte satt ihop kedjorna så här till att börja med.

***

Mina fem bästa i Frölunda:

1 – Johan Sundström
* Visst, det blev en del soloåkande, men han tog initiativ, framför allt vann han dueller, försöka komma in mot mål, ta både puckar och sig själv dit.

2 – Stefan Elliott
* Också stark, tog ansvar, ville ta tag i saker, även bra i egen zon.

Rakapuckar.com bild

3 – Jonathan Sigalet
* Måste vara en fröjd att ha honom som backpartner, en av de mest högljudda i ligan, talar alltid om var han är, erbjuder spelalternativ.

4 – Max Friberg
* Jag tycker hans offensivt kommer bort i nuvarande omgivning, men han ville saker, han försökte, han var agiterad.

5 – Patrik Carlsson
* Hans kedja var bäst inledningsvis när Frölunda i alla fall hade lite offensiv.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
38 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Manne, 1 månad sedanSvara

  Ja, Friberg har försvunnit sedan han försvann från Mursak. I alla fall inte lika synlig som tidigare.

   Kommentar avatar
   Rikard S, 1 månad sedanSvara

   Vansinne att plocka bort Max därifrån. När han precis hade kommit igång..

 • Kommentar avatar
  VF, 1 månad sedanSvara

  Friberg måste spela med spelare som har fart under rören, Joel och Henriksson håller inte.
  Då kan aldrig Max använde sin styrka som är att åka sönder motståndarna.
  Det såg man när han spela med Mursak, så nyttig han var då herregud så bra han var!!
  När de var JVM det var så mycket bättre spel, inte alls så mycket pucktapp, spelarna släppte i från sig pucken.

  • Kommentar avatar
   VF, 1 månad sedanSvara

   Tycker inte Raymond tillför laget alls sen han kom tillbaks, skapat mer omställningsmöjligheter till andra laget och bara åker själv o vägra släppa pucken.
   Henriksson ska vi inte prata om, så mycket misstag och helt idiotiska utvisningar han har dragit på sig senaste matcherna. Nej det håller inte. Längtar till Rosse är tillbaks, så mycket nytta han gör i det tysta, lyfter hela Lasu kedjan och kan nöta sönder motståndarlaget byte efter byte.

   • Kommentar avatar
    Conta, 1 månad sedanSvara

    Håller inte med om ditt resonemang att det inte var underskattning Leman. Första minuten igår syntes det att Frölunda spelarna inte var där, dom såg ju drogade ut. Ingen fart alls, helt vilsna.
    Så här uselt har det varit åt helvete för många gånger nu. Helt oacceptabelt.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Delar inte den uppfattningen, inte så att man år ut och tror att det ska bli enkelt, eller enklare än mot typ Färjestad. Men helt annat motstånd, ett där du måste göra allt själv, sätta fart på spelet, bryta igenom, komma på insida, och Frölunda har oerhört svårt här. Viljan syntes. Men mest i frustration av att inte lyckas.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     *går ut

     Kommentar avatar
     Robert L, 1 månad sedanSvara

     Klart inställningen saknades. Det var LHC som tog de där 2 3 snabba skären när frölundadpelarna försökte glida in i situationer. Inget lag orkar köra stenhårt varje match i grundserielunken

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Nej, det är inte klart, även om jag vet sedan gammalt att många supportrar gärna vill ha det till det. Och sådant händer ibland, givetvis. Och som du skriver, inget lag orkar maxprestera i 52 omgångar. Men just i går, tidigt mål emot, ultradefensivt motstånd, spelare som snarare ville för mkt, överarbetade i frustration, krånglade till snarare än snabba på/förenkla. Frölunda har svårt mot den här typen av motstånd, det är ett mycket större problem för laget än vad dålig attityd skulle vara – för det sistnämnda är lättare att rätta till.

   • Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Om det varit en ordinarie säsong, undrar hur publiksiffrorna hade sett ut.
    Tror de många bottennappen och det oerhört tråkiga och primitiva spelet de visar upp i år hade skrämt bort en del folk på läktarna. Hockey ska vara underhållning

     Kommentar avatar
     JanneBD , 1 månad sedanSvara

     Eller så är det avsaknad av publik som gör att spelarna inte tänder till. Normalt hade publiken visat missnöje redan i första. Då kanske spelarna ryckt upp sig. Fan vet...

     Kommentar avatar
     Manne, 1 månad sedanSvara

     Det hade varit runt 7500 på läktarna igår, en normal säsong. LHC lockar inte mer folk.

   • Kommentar avatar
    Fredrik , 1 månad sedanSvara

    Är ni på riktigt? Friberg är en brunkare som råkade hitta målet efter 5000 skott. Han är ingen sniper för att han lyckades näta en gång. Han är precis som vanligt.

     Kommentar avatar
     VF, 1 månad sedanSvara

     Om du läser vad det står så blir de bättre? Har någon skrivit att Friberg gör massa mål?

     Kommentar avatar
     Fredrik , 1 månad sedanSvara

     "Det såg man när han spela med Mursak, så nyttig han var då herregud så bra han var!!" Så skrev du, en riktig pajasanalys.

     Kommentar avatar
     VF, 1 månad sedanSvara

     Syfta jag på att han gjorde massa mål. Med den kommentaren?

     Kommentar avatar
     VF, 1 månad sedanSvara

     Det handlar om när Max prestera bäst inte att han gjorde några mål. Friberg är inte tänkt som en sniper, han är där för kämpa, slita och nöta sönder försvaret med sitt fysiska spel.

     Kommentar avatar
     Fredrik , 1 månad sedanSvara

     Annars är din analys ännu värre. Han var jättenyttig med 0 poäng, det krävs inte mycket i din bok för att vara helt enorm? Du tycker inte ishockey går ut på att vinna, dvs göra fler mål än motståndaren?

     Kommentar avatar
     VF, 1 månad sedanSvara

     Om du nu har sett så många matcher, hur kan du få de till att Friberg gjorde 0 poäng när han spelade med en bättre kedja?. Det var då han gjorde som mest poäng under den perioden!!

     Kommentar avatar
     Fredrik , 1 månad sedanSvara

     Det var du som yrade om prestera som bäst utan att göra mål. Jag tycker att Friberg är kass och borde lämna laget omgående.

     Kommentar avatar
     Peter, 1 månad sedanSvara

     Haha Fredrik är ett jävla troll VF. Orka lägg energi på honom.

     Kommentar avatar
     VF, 1 månad sedanSvara

     Hehe märkte det Peter :)

     Kommentar avatar
     Fredrik , 1 månad sedanSvara

     Clowner.

     Kommentar avatar
     Bosse , 1 månad sedanSvara

     Fredrik har inte sett mycket hockey...

   • Kommentar avatar
    Maxad, 1 månad sedanSvara

    Inget annat än underskattning. Precis som vanligt när man möter lag på undre halvan. Tyvärr

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Nej, så enkelt var det inte. Som jag försökte beskriva i texten. Och det är i sig ett större problem, tycker jag,

     Kommentar avatar
     Maxad, 1 månad sedanSvara

     Mig lurar du inte.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Jag lurar ingen. Du får tro precis vad du vill, jag bara skriver vad jag ser och upplever. Sedan vet jag inte vad du menar med ordet "lurar", vill du med det avse att jag ljuger i mina texter, att jag hittar på, eller tror du bara det för att det inte stämmer med din bild? Uppriktigt nyfiken. :)

     Kommentar avatar
     Maxad , 1 månad sedanSvara

     Mig "lurar" du inte att tro, att det inte är underskattning som är orsaken. Och nej, jag tror inte du ljuger. För att ljuga, måste man veta och ändra på den vetskapen. Och du liksom oss, VET ju inte om det är underskattning eller ej. Men du har lite svårt att se det vi flesta ser. Nämligen underskattning av motståndare på nedre delen av serien. Det kanske inte e så lätt att se...vad vet jag. =0)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Skillnaden är nog att en del av er gärna VILL se något. Ni är fans, vill gärna hacka på era favoriter. Den man älskar agar man, och så vidare. Jag som betraktar det neutralt har lättare att se hur det ligger till på riktigt. Underskattning förekommer i idrott, det hade du i så fall direkt i första perioden, att spelarna inte ville göra jobbet, lite grand gled på en skridsko och så där. Men så var det ju inte, första perioden helt okej i just det avseendet, bara att Olsson tog en dum utvisning, LHC gjorde mål, och Frölundas offensiv inte bra nog för att hota. Som mot Luleå hemma. Inte en jävel klagade på underskattning då. Ju längre matchen i går desto mer frustrerade blev Frölundas spelare, de ville massor, men det överarbetade, och var verkligen inte bra nog, spelade på fel sätt, och vi såg än en gång hur svårt Frölunda har mot den här typen av motstånd. För lagets skull, för er fans skull, hade det varit mycket, mycket bättre om problemet varit underskattning. Det är lättare att åtgärda.

     Kommentar avatar
     Maxad, 1 månad sedanSvara

     Det e ju jäkligt konstigt...i min match gled dom på en skridsko. Att det kan va sån skillnad i olika tv apparater =-0

     Kommentar avatar
     Maxad, 1 månad sedanSvara

     Och snälla....sluta dumförklara fans hela tiden.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Menar du på allvar att det du såg påminde om spelare som gled på en skridsko? Fascinerande. Bra var det verkligen inte. Till och med dåligt. Krampaktigt, för långsamt, trubbigt, men hur man får det till att det gleds ... det är lustigt, jag tror ändå det är som jag skrev, att man ser det man vill se. Nå, kul att man kan se saker så olika. Ha det gôtt!

   • Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Vi får iallafall drömma vidare. Står i GP att Frölunda inte stängt dörren för Lasch...

     Kommentar avatar
     Thomas , 1 månad sedanSvara

     Lasch ska hem, och Sjöström borde avgå!

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Klart att Sjöström säger så. Vad trodde du? :)

   • Kommentar avatar
    Danne, 1 månad sedanSvara

    Varför inte kalla en spade för en spade? Spelet VF försöker spela är svårt, tungt, slitsamt, destruktivt och fruktansvärt innehållslöst. Ingen spelare ”får” sticka ut, om det inte gäller fysisk prestation. Allt verkar mätas utifrån arbetskapacitet, både på isen och prestationen på gymet. Den spelmässiga utvecklingen verkar vara sekundär, så länge dom ökar, utvecklar fysiken.
    Tyvärr försvinner konstruktiva spelare i massan av den typ av spel RR vill spela.
    Själv är jag fullkomligt likgiltig numera. Tråkigt som fasen, då jag följt alla matcher genom alla år. Men finns så mycket annat i livet som kräver uppmärksamhet. Varför då prioritera flera kvällar i rad när jag inte bjuds på någonting tillbaka?
    Visst, allt handlar om att vinna, i slutändan. Men finns en resa dit oxå. Just nu är den resan en ren transportsträcka utan direkta intressanta sevärdheter på vägen. I stort sett är matcherna sig lika. Iaf hur laget vill spela. Jaga, jaga, jaga. Åk så mycket som möjligt, vinna kampen. Ner med pucken djupt. Sarghockey. Förlåt, men jag mår illa av det.

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

     Danne: bra skrivet! Så känner många av oss!

     Kommentar avatar
     Danne, 1 månad sedanSvara

     Peter Smögen: är otroligt synd bara, trodde aldrig jag skulle tappa intresset för en VFmatch. Har varit min ”drog”, mitt beroende genom åren. Bokar tom mina tjänsteresor beroende på var o när VF spelar, så jag kan bjuda med partners på matcherna. Men nu är mitt intresse tyvärr borta. Finns ingen nerv i spelet, ingen glädje, ingen finess, inget oväntat, bara samma agerande, från varje enskilda spelare. Snabbt ner med puck och åååååååk!,, orkar inte mer.

     Kommentar avatar
     Svante, 1 månad sedanSvara

     Visst är det sjukt. Jag har säsongskort, men längtar inte ens till Scandinavium. Sitter hemma och kommer på mig själv att man bara har ett öga på matchen. Nej, denna upplagan av Frölunda är absolut den tråkigaste upplagan någonsin oavsett tabellplacering/vinster/förluster

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

     Danne: ja jag planerade jobbet efter matcherna med förr, såg fram emot att ta barnen på matcher men deras intresse dog tidigt.... ingen nerv, ingen flärd, ingen finess. Jag anser att Rönnberg bör lämna nu

     Kommentar avatar
     Per, 1 månad sedanSvara

     Instämmer i det ni alla skriver. Tyvärr tittar mina barn inte heller på Frölunda. De kollar några minuter sen tröttnar de. Jag brukar numera spela in matcherna och snabbspolar sedan för att slippa se skit som igår. Hade verkligen varit intressant att höra vad RR tycker om att allt fler fans är missnöjda med den tråkiga produkt de bjuder på. Han är från Luleå, där verkar det vara tillräckligt med att vinna. Men så är det inte i Göteborg. Vi kräver mer än bara vinster. Vi kräver ett lir. Förstår RR det?

     Kommentar avatar
     Svante, 1 månad sedanSvara

     Per: Helt korrekt sammanfattat. Jag är oerhört intresserad om klubben med sina värvningar av bara gnuggare prioriterar tråkig hockey före hockey som tilltalar publiken

     Kommentar avatar
     Manne, 1 månad sedanSvara

     Tidigare pratades det alltid ifrån föreningens håll om produkten ska vara bra. De vill ha en bra produkt att visa upp för publiken. Det är ingenting man hör alls längre. Har det bytts kursändring helt, att spelet inte är så viktigt utan vinsterna är det som räknas? Vi fyller Scandinavium ändå.. Känns faktiskt så.

     Kommentar avatar
     Manne, 1 månad sedanSvara

     om att*

   • Kommentar avatar
    PA, 1 månad sedanSvara

    Har alltid tyckt att RR är kass som matchcoach. Dessutom ser han inte var Max gör störst nytta laget. Viktigast för RR är hans signatur kedja. Frölunda bör byta coach.

     Kommentar avatar
     Walle, 1 månad sedanSvara

     PA: Byta coach? Njaa men helt enig i att han är svag när väl pucken släpps samt att han aldrig kan rubba en formation när han väl bestämt sig även om en blind höna kan se att det inte funkar.

     Kommentar avatar
     Walle, 1 månad sedanSvara

     PA: Byta coach? Njaa men helt enig i att han är svag när väl pucken släpps samt att han aldrig kan rubba en formation när han väl bestämt sig även om en blind höna kan se att det inte funkar.

   • Kommentar avatar
    JanneBD , 1 månad sedanSvara

    Utan publiken saknas ett viktigt incitament till att bjuda på underhållning. Under en normal säsong hade gårdagens match kostat tusen åskådare till nästa match. Nu kommer det samma pengar från Cmore oavsett hur laget presterar. Visst blir vi förbannade och vi stänger av tv osv. Men rent ekonomiskt ändras inget. Mängden åskådare på plats har alltid varit facit på underhållningsvärdet.

    • Kommentar avatar
     Mikael , 1 månad sedanSvara

     Henrik..... Vi är ganska många som betalat för våra säsongskort. Så visst får vi vara irriterade...
     Hybris verkar vara inristat på väggarna i omklädningsrummet. Sååååå ofta man kommer in med en pissinställning till denna typ av matcher. Och att man sen ligger näst sist i effektivt, den statistiken kan inte ens Roger ljuga bort, kanske kan Sjöström det?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Fast detta hade ytterst lite med hybris att göra (som jag skriver i texten), mycket mer med dåligt kunnande/utförande. Och heller inget wake-up call från båset.

      Kommentar avatar
      Mikael, 1 månad sedanSvara

      Henrik. Som flera av oss skrivit innan, man kunde se redan efter 3 minuter vart detta barkar hän..... Så där håller jag inte med! Sen, VARFÖR ser det allt som oftast ut på detta vis när man möter "sämre" lag????? Det finns en liiiiiiiten röd tråd i detta. Sen kanske

      Kommentar avatar
      Mikael, 1 månad sedanSvara

      Henrik. Som flera av oss skrivit innan, man kunde se redan efter 3 minuter vart detta barkar hän..... Så där håller jag inte med! Sen, VARFÖR ser det allt som oftast ut på detta vis när man möter "sämre" lag????? Det finns en liiiiiiiten röd tråd i detta. Sen kanske

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Nej, det såg man inte. Inte vad gäller spelare som liksom inte "tog i", hade sämre attityd till jobbet, men när man möter så kallat sämre lag (betänkt att det skiljer ytterst lite) så ställs man oftast mot en tuffare uppgift, lag som backar hem, spelar defensivt, skyddar eget mål, bara går på kontring – och då har Frölunda det jättesvårt. Jämför med 0–3 hemma mot Luleå, det var precis samma sak då, men ingen av er gnällde om underskattning då. Det här för mig är större problem för Frölunda, för dålig attityd är lättare att komma åt.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      *betänk

      Kommentar avatar
      Mikael , 1 månad sedanSvara

      Någon borde fråga Roger hur man tänkt locka folk till nästa säsong, för detta är ett otroligt tråkigt och omständigt spelsystem. Ställde frågan igår till dig Henrik. Enligt Roger som älskar att luta sig mot statistik, NÄST SIST i effektivitet!!!!! Och hur är det med det så kallade "systemet" KVÄVER man kanske all typ av spontanitet och initiativ? Ja tyvärr känns det så. "Fall inte ur systemet för allt i världen"

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Gårdagen har ytterst lite med något spelsystem att göra, det handlade om spelare som blev frustrerade och körde fast mot ett ultradefensivt lag som skyddade målvakt och gick på kontring. Kunde göra det i ledning. Lite som Luleå (0–3) hemma. Sedan kan man förstås ha diskussioner om spelsätt ÄNDÅ, det här med stark forechecking, jobbajobbajobba, nötanötanöta, all respekt för detta - men det hade inget med just gårdagskvällen att göra. Här brast helt enkelt kunnandet.

      Kommentar avatar
      Svante, 1 månad sedanSvara

      Tycker den obesvarade frågan är befogad. Ishockey skall vara underhållning, men detta verkar ju RR inte bry sig om för 5 öre. Vore kul att höra hans syn på underhållningsvärdet årets Frölunda ger sina trogna supportrar

      Kommentar avatar
      Christoffer , 1 månad sedanSvara

      Henrik: håller med om att det inte var inställningen som var problemet, ser dock ut så när motståndarna ställer upp på egen blå och bara väntar. Däremot tror jag nog spelsystemet Frölunda spelar i är en stor del till att man inte lyckas ta sig igenom ett sådant försvar. Har ju haft problem med lag som spelar på det sättet sedan RR blev coach. För att vinna mot lag som backar hem så mycket behöver man antingen lätta på gasen och låta motståndarna vara spelförande, och utnyttja deras misstag (något Växjö gjorde väldigt bra senast dom vann guld). Eller låta individuell skicklighet bryta igenom försvaret (det Rögle gör nu). RRs system om att jobba ner motståndet och att ha puck kontroll är däremot illa lämpat för dessa typer av lag.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Ja, Växjö var bra på det där, varva forecheck med att ställa upp i mittzonen och lämna över initiativet. Här är Frölunda mer enkelspårigt. Men i ett lag där individuell skicklighet till viss del saknas, i alla fall för att bryta ner ett LHC-försvar (svårt på egen hand), återstår i princip det jag skrev: lägg ner puckar djupt, tvinga backar att vända på sig, starta spel bakom, driv på mål, vinn kamper, tävla utav helvete. Det hade gått om den förståelsen funnits i går, istället ville många spelare överarbeta, hålla i pucken för länge, följden då att lagkamrater tittar på och undrar vad som ska ske istället för att bli delaktiga.

      Kommentar avatar
      Danne, 1 månad sedanSvara

      Är ju just detta resonemang som är grundproblemet hos VF. Man pratar och fokuserar ENBART på ”attityd”, ”jobbet”, ”att ta i”... det tekniska, utförandet på isen hamnar i skuggan av att ”göra läxan”. Jag förstår så klart att en förutsättning är att göra jobbet först, men tycker man är snett ute på hur man riktar fokus. Vilket spelet i sig visar. Om inte alla gör jobbet, åker som om det vore sista bytet, då fungerar inte spelet och resultaten uteblir. Man kanske skall försöka anpassa spelet lite mer efter matchbilden, hur motståndaren spelar? Mursak, Raymond mfl är helt överflödiga i dagens trupp. Förstår inte varför man gör dom till ”arbetande spelare” utan möjlighet till att spela spelet dom skall och kan? Dom hämmas av spelidén och omgivningen.

      Kommentar avatar
      Per, 1 månad sedanSvara

      Spelsystemet vi har kräver en viss typ av spelare och kunnande. Tyvärr fungerar inte detta spelsystem mot lag som parkerar bussen. Det har vi sett i flera år. Är det något vi kan är det att dumpa och jaga. För att vinna mot hembackande lag behöver du kreativa forwards och ett högt passningstempo och rörlighet bland alla fem på isen.

    • Kommentar avatar
     Thomas S, 1 månad sedanSvara

     Hej, flyttar min fråga till detta inlägg, drunknade i alla negativa inlägg.
     HL, ser en banderoll med ”kämpa Benny” är det westblom ?
     Sjuk förmodar jag, vet du något ?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Läste någonstans att det är en S84-supporter. Iaf inte Westblom. Jag vill gå dit och måla ett kommatecken mellan "kämpa" och "Benny."

      Kommentar avatar
      Just det, 1 månad sedanSvara

      Positivt inlägg när någon är sjuk alltså

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Vad har det med något att göra? Önskar verkligen att denne Benny blir så frisk det någonsin går, så fort det någonsin går. Detta är ju överhängigt allting annat, det torde ju vara självklart för varje tänkande människa. 100 steg längre ner på stegen kommer att jag är en sjuk människa som har något bokstavssyndrom som gör att jag inte kan se språkfel utan att vilja åtgärda dem.

    • Kommentar avatar
     Airikr, 1 månad sedanSvara

     Lasch öppnar för att avsluta säsongen annorstädes. Denna säsongen har jag tyckt han inte behövts men jag undrar ändå... Klart, svårt att få plats med honom ekonomiskt, men varför inte göra som andra klubbar och skramla hem sin gamla playmaker-stjärna? Cirkus månaden tills fönstret stänger.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Frölunda har inte tagit den kontakten på hela säsongen. Dörren varit stängd. Ta in Lasch för att ha en PP-artist och vinna matcher mot backa hem-motstånd? Ja, så kunde man förstås göra. Hur påverkar det laghierarkin i övrigt, hur påverkar det spelet i övrigt, i andra matcher som inte ser ut som mot LHC utan mer som mot Färjestad? Det är sådant en sportslig ledning behöver ta hänsyn till, det är sådant supportrar slipper. Men nu är ju detta inte en fråga innan Frölunda hux flux tänker om.

      Kommentar avatar
      Airikr, 1 månad sedanSvara

      Håller med, blir logistik av det hela. Men dörren är inte stängd om jag tolkar GP artikeln rätt: På frågan om de håller koll på Lasch (ioch med att denna sade att den var öppen för att spela annorstädes) "– Det är lite mindre än en månad kvar till fönstret stänger. Jag kommer inte gå in på specifika namn, men jag förstår frågan med tanke på kopplingen till oss. Vi gör som alla andra lag och scannar och tittar och får se lite hur laget håller sig friskt, säger Fredrik Sjöström och fortsätter: – Vi stänger inga dörrar till någonting. Det betyder också att vi kanske inte gör något. Vi har gjort saker under säsongen och vi får se om det räcker eller inte."

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Så här: Jag skrev redan i går att Lasch framtid är osäker, att han tittar på alla möjliga vägar, till exempel sa han nej till HV71. Så att han vill ha något annat än match för match-kontrakt med Pelicans är ju självklart. Sedan kan det vara en resten av säsongen-kontrakt med Pelicans, det kan vara en en annan klubb i annan liga. SJÄLVFALLET säger inte Sjöström att dörren är stängd, detta kunde jag ha lagt till i min text också om ni hade velat, för varför skulle Sjöström säga det? Man stänger inte dörren för NÅGOT. Allt KAN hända om förutsättningar skulle förändras. Men Lasch har letat kontrakt hela säsongen (Pelicans en nödlösning) och Frölunda har inte lyft ett finger, inte tagit kontakt. Det var därför jag skrev att Frölunda inte är på tapeten för Lasch. Sedan kan ju allt här i världen förändras, en sportchef pratar ytterst sällan om "aldrig", Sjöström är ett proffs som säger självklarheter i GP. Han hade inte stängt dörren till någon spelare GP frågat om, och sådant kan förstås bli bra rubriker för supportrar som därmed får upp hoppet. :) Förstår du hur jag menar?

      Kommentar avatar
      Airikr, 1 månad sedanSvara

      Jodå, menade mer att saker kan ändra sig. Vet inte när denna diskussion med sjöström kommer ifrån, och jag vet inte om de haft någon kontakt med Lasch de närmsta dagarna. Mer om det är poängproduktion som kniper (kanske ingen som väntat sig att vår gode Kapten skulle toppa interna poängligan med uppsättning vi har - trots att han är en sjudundrande hockeyspelare) så kanske den kan hjälpa till att olja maskineriet. Hierarkin kanske behöver få sig en knuff också. Men sådant kan inte jag något om.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Absolut. Som jag skrev, folk kan ändra sig. Men det HAR inte varit någon kontakt med Lasch, så då krävs en plötslig helomvändning i tänket. Jag vill bara att folk ska veta hur det ligger till, inte mer än så. :)

      Kommentar avatar
      Håkan G, 1 månad sedanSvara

      Lasch hade älskar att spela en så öppen match det var mot Färjestad, ser inte alls poängen där. Frågan för mig är om vi verkligen behöver ett passningsgeni...en offensiv spelare med ett bra direktskott samt förmåga att bryta in på kassen känns viktigare. Ehn är klappkass. Den kedjan med MRO hade varit viktig mot tex Linköping

    • Kommentar avatar
     Ingemar B, 1 månad sedanSvara

     Håller med i beskrivningen om Frölundas problem att knyta upp "kämpande" lag, som det vi såg igår. När det sedan ramlar in en puck rakt igenom Rubin... Angående Rönnbergs coaching i båset så vet vi ju hur det är. Men han snackar ju med spelarna, han klappar om och ryggdunkar. Han skiftar i färg på kinderna och visar känslor. Sedan är det ju faktiskt så att en match innehåller två periodpauser, där det alldeles säkert snackas hockey i allmänhet och det aktuella läget i synnerhet. Det som hände igår är ingen katastrof. Däremot, om vi inte vinner på torsdag ÄR det en katastrof, eftersom grannen är Leksing in i blåvita själen. Det blir tungt. men det är en helt annan match, ett helt annat spel. Ett av seriens vassaste anfall...

     • Kommentar avatar
      Lasse, 1 månad sedanSvara

      Frölunda kan lycka till med att fylla Scandinavium nästa säsong eller när det nu går pga kinaviruset. Med det här spelet de bjuder på nu får de vara nöjda om ens vaktmästaren kommer. Men det är klart Lotta S kommer nog, hon är väl anställd än? Hon gör ett mycket mycket bra jobb som ingen direkt kan peka på vad hon gör. Det blir inget mer säsongskort för min del, vi får se om ett par säsonger igen.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Lotta S har aldrig varit anställd, det var en tidsbegränsad grej som rörde jobbet med ungdomar. Borta sedan en tid, som planen var. Varför just detta blev en snackis som ska ironiseras över av så många förstår jag inte riktigt. Vad gäller underhållningsvärdet upprepar jag: Frölunda har stora problem mot lag som inte bjuder på något. Det blir varken underhållande eller vägvinnande spel då.

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Underhållningsvärdet är alldeles för lågt i alla matcher. Räcker att kolla valfri match med Rögle, de ligger i toppen av tabellen och spelar oerhört kul ishockey. De har en lite annan värvningspolicy

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Helt okej åsikt. Självfallet. All respekt för den.Tycker många så lär det inte säljas biljetter i samma höga utsträckning framöver, och då får kanske Frölunda tänka om. På så vis har ju supportrar makten.

       Kommentar avatar
       Manne, 1 månad sedanSvara

       Snacket om en "underhållande produkt" är borta. Det pratades som sagt mycket om detta förr, nu är det som bortblåst.

     • Kommentar avatar
      Lövet, 1 månad sedanSvara

      RR har svårt att motivera sina spelare i den här typen av matcher. Det tror jag är orsaken inte underskattning eller hur motståndarna spelar. Hade man mött LHC i ett slutspel så hade man vunnit även om dem lirat som idag. Finns fler lag som har tight defensiv, Luleå, Rögle t.e.x men där vinner man ju ändå på hemmaplan oftast och dem är ju onekligen bättre än LlHC.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Om spelarna behöver en tränare för att vara motiverade inför en match så borde de byta jobb. Däremot kan de behöva hjälp UNDER en match när de spelar helt fel, när de blir frustrerade, borrar ner skallarna i isen, lirar utan tanke i ett läge när inget stämmer. Det var detta jag försökte beskriva i texten.

       Kommentar avatar
       Lövet, 1 månad sedanSvara

       Förstår vad du menar och håller med sen tror jag att man kan vara mer eller mindre motiverad inför match. Inte så att man skiter i sitt jobb om du är med mig.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Förstår.

     • Kommentar avatar
      Lasse, 1 månad sedanSvara

      För att det var helt galet att Lotta skulle ha något med Frölunda att göra. En fotbollskvinna som skulle jobba med ungdomar som spelar ishockey. Då borde man förmodligen plockat in en gammal Frölunda spelare som skulle arbeta med dessa ungdomar. Uppenbarligen är det rätt många som tycker att Frölundas sätt att spela hockey på den här (men även förra säsongen) riktigt tråkigt att se på, oavsett vinst eller förlust. Det kommer bli ett jätte problem för Frölunda. Ingen vill tycka att det är tråkigt att se på Frölunda matcher, men sanningen är att det är väldigt tråkigt. Inte bara matchen igår utan väldigt många matcher. Det hände något med RR's tänk efter Malmö brukade ut Frölunda ur slutspel får ett par säsonger sedan. Efter det lades kursen om till det här ohyggliga spelet vi ser idag. Jag antar att det blir ett brutalt uppvaknande när stolarna i Scandinavium är tomma även när c19 är över.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Igen: all respekt för sådant resonemang. Och känner många potentiella biljettköpare så blir det ett problem för Frölunda i framtiden.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Det här med Lotta förstår jag dock inte alls, men det kan vi ju lämna därhän.

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Vore ju trevligt om du som har möjlighet lyfter frågan med Frölunda. Är det viktigare att vinna, ha spelare stöpta i samma form och spela urtråkigt än att ge publiken valuta för pengarna de offrar för klubben. Jag vill ha med profiler i laget som sticker ut

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Bara för att du tycker spelet är urtråkigt är det ju ingen sanning. Viktigt att minnas.

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Jo, det är min och många andras sanning som du ser. Eller sitter du på den riktiga sanningen alltså :)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Jag? Vad jag tycker är ju irrelevant. Jag köper inga biljetter. Om många fans tycker det är tråkig hockey är det ett problem på sikt, om bara några här inne gör det är det inget problem. Säger bara att du kan inte slå fast att spelet är tråkigt eftersom detta är en subjektiv fråga.

     • Kommentar avatar
      Benji , 1 månad sedanSvara

      Galet att i klagar när laget ligger i toppen av tabellen självklart. Men att det ser ut som det gör under match efter match skrämmer nog iväg den mest inbitna supporter. Det känns som en grå massa där inget får sticka ut, ja igen det är effektivt ibland men saknar totalt underhållningsvärde. Vem skall vara den stora artist som säljer tröjor i shoppen? Vem skall barn och ungdomar se upp till? Saknar spelare so Ruttu, Jantunen, Lasch typen av spelare som drar folk, artister. Den grå massa som är idag saknar charm och engagemang. Jag är själv fd elitspelare och hockeynörd och ser otroligt många matcher och har kommit på mig själv att välja bort MITT VF det här aldrig hänt tidigare. Jag hoppas Frölunda ser detta. Trevlig dag

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Håller med dig fullständigt, det saknas profiler! Just nu håller de på att döda intresset hos de supportrar som bryr sig. Finns säkert många som alltid jublar och tycker allt är fantastiskt, vilket är obegripligt

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Jag tyckte det var bra när Lasch försvann, herregud vad jag ångrar mig nu när man ser årets upplaga. Lasch fick vara Lasch och köra sitt race, därför var det underhållande på ett helt annat sätt

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Har inget direkt att tillägga här mer än att jag förstår hur ni tänker. I längden har ju alltid supportarna makten, man väljer om man köper biljetter eller inte.

       Kommentar avatar
       Airikr, 1 månad sedanSvara

       Nu beror väl detta på profiler, vi har en hel del spännande spelare som inte lyckas komma till skott (hehe) riktigt. Tänker på t.ex. Raymond, Söderblom, Henriksson, (Niederbach), (Edvinsson), Filip J, Norlinder. Frågan är hur man får igång dessa ynglingar, vissa alls. Andra mer konsekvent. Hursomhelst är det alltid kul att prata om folk internationellt om dessa killar, ibland känns det som om vissa av de är mer välkända i USA än här. Sedan såklart : Lundqvist. Inget kladd, han bara kör. Laserfokus på det som krävs för att vinna. Blir alltid glad av att se den gubben på isen, men han kan inte spela 60 minuter.

       Kommentar avatar
       Airikr, 1 månad sedanSvara

       Hur man tolkar profiler* skulle vara med där

       Kommentar avatar
       Danne, 1 månad sedanSvara

       Vi resonerar på samma sätt och verkar ha samma bakgrund. Jag vill se mer än bara den hockey VF står för nu! Självklart vill jag se segrar och bryr mig, normalt sett inte, hur dom kommer till. Men med de resurser man har i klubben, är det förvånande hur destruktivt man väljer att spela och fokusera på de fysiska attributen. Allt kretsar kring utveckling av ”arbete” och ökade resultat på testerna. Spelarna blir indoktrinerade i ett spelsystem som 85% i truppen är anpassade för, men de övriga blir hämmade av. Tappat lusten, nästan helt och hållet, tyvärr.

     • Kommentar avatar
      Pippo, 1 månad sedanSvara

      Ovanligt att samtliga i topp tre förlorade sina matcher igår. En fundering HL, hur kommer det sig att Frölunda aldrig förlorar på övertid? Ser man till de andra lagen i top sex lyckas de ofta få med sig något poäng, som igår exempelvis. Har detta att göra med Frölundas spelsätt, är det ren otur eller finns det andra faktorer som ligger bakom?

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Oj, det var svårt, det måste jag säga. Kanske att Frölunda hade problem.med tålamodet, inte kubde gå ikapp i matcher utan släppte in mål så att det rann iväg. Kanske EN förklarng. Annars har jag inget bra svar. Ledsen.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Hade problem med tålamodet "ett tag", skulle det stå. Blwv ju bättre sedan, just den grejen, alltså.

       Kommentar avatar
       Pippo, 1 månad sedanSvara

       Ingen fara, har inget bra svar själv. Slog mig bara att Frölunda inte förlorat på övertid i år.

     • Kommentar avatar
      EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

      Bara lite utanför ämnet, men dock inte till textens goda innehåll.
      HL, minns Du om du hade den klassiska jeans "Levi's modellen 501 STF(Shrink to Fit)" på 70/80-talet, som iaf gick och köpa i USA? De blev riktigt jäkligt tajta efter den första tvätten, så det gällde verkligen att man hade koll på vilken storlek man köpte från början till sig själv - för att åter kunna komma i dem igen. ;)
      Undrar om vi kommer få se både Mursak och Raymond på en och samma gång tillsammans - någon gång på Lemans "Mina fem bästa"? Men det kanske då måste ske vid ett sådant tillfälle - där de skulle kunna spela särade ifrån varandra i skilda kedjor. Okej, nu var jag lite tyken.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Jag hade aldrig Levi's av någon anledning, men jag minns man skulle dra på sig andra tajta. ;) För övrigt skulle Frölunda må bra om Mursak och Raymond kom in på topp 5, men just nu är det en bit dit.

     • Kommentar avatar
      Svante, 1 månad sedanSvara

      Det som är mest skrämmande kring insatser av gårdagens klass är att ingen gör något alls för att ändra matchbilden. Hur fan kan 60 minuter gå utan att ett skit händer för att förändra till det bättre.
      Finns mängder med saker ledare och spelare kan göra under matchen för att vakna till liv. En del primitiva saker, men det funkar nog bättre än att bara rulla på fyra likadana likgiltiga kedjor

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Mm, jag tog ju upp det här ämnet.

     • Kommentar avatar
      #18, 1 månad sedanSvara

      Det kan vara värt att minnas att vi åkte ut i kvarten mot ett Malmö som spelade precis som LHC igår. Det om något borde varit en läxa hur man spelar mot defensiva lag, en synnerligen god anledning att hitta ett fungerande motmedel. Men nej. Antingen är läxan felformulerad eller så är den inte inlärd. Vi skall inte skylla på PP den här gången även det för närvarande där all kritik riskerar att falla under begreppet lyteskomik utan en sån match måste man kunna vinna i 5/5 spelet.

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Ja, PP och domarnas missar i slutet kom helt i skymundan :)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Ett riktigt vasst PP räcker för att skaffa övertag i sådana här matcher. Tyvärr för Frölundas del sitter det bara ibland. Bättre är det inte.

       Kommentar avatar
       Per, 1 månad sedanSvara

       Att vårt pp suger och att domarna är svaga är ju inget man behöver nämna efter varje match. Lite som om att man skulle skriva att solen går upp varje morgon.

     • Kommentar avatar
      BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

      Det var ingen rolig läsning på denna sida dagen efter genomklappningen, får hoppas det var ånyo en väckarklocka till flera spelare som då och då inte visar inställningen som senast mot FBK, för dåligt att på den nivån kan man inte i någon match tro att det bara går att glida om kring bort i hörnen utan att det gör ont, på hemmais måste det ju va speed och vinna tacklingar, hockeyns grunder. ! Utvisningen 0-1 mycket bekväm lite avgörande insats för matchen, med klubban onödigt mot LHC spelaren som låstes upp., Div 3 nivå ! på den insatsen och det är utifrån där LHC får tag i matchen och VF blir fundersamt trots hemma is och kvittering. .Men så här är det i bland med tät spel-schema får man tro.
      Förstår inte riktigt utvilade Sundström med på listan ? Stå stilla på isen långt från slottet och göra diverse dragningar, ja ja !
      Leksands 1a uppställning ! och några till i det laget där fodras nog kroppskontakt och hårt jobb över stora ytor annars kan det bli en ny förlust på hemma is. Men vi vet ju vad gruppen kan och det känns då ändå lugnt och säkert, spännande inför Torsdag.

       Kommentar avatar
       Håkan G, 1 månad sedanSvara

       FBK hade obefintligt försvarsspel, vidöppet! Då var vi guldkandidater och idag är vi sämst. Kan vi inte bara konstatera att vår offensiv inte är tillräckligt bra för att dyrka upp täta försvar? Visst enskilda matcher kan vi det och ofta är det en inställningsfråga för motståndarna också. I början av säsongen pratade man om en hög lägstanivå, var ett tag sen jag hörde det nu

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Frågan är ju bara hur många väckarklockor och läxor det finns i universum...

     • Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Får information om att legendariske målvakten Ronny Andersson gått bort. Pappa till Thomas, Mikael och Niklas. Farfar till Lias och Noah. Vila i frid.

       Kommentar avatar
       Ref, 1 månad sedanSvara

       Det var tråkigt att höra.

       Kommentar avatar
       Henry, 1 månad sedanSvara

       Det var tråkigt att höra :(

     • Kommentar avatar
      Håkan Schoultz, 1 månad sedanSvara

      Det pratas mycket om inställning till matchen igår. Det kan säkert variera mellan olika individer men generellt så tycker jag nog inte det är orsaken till förlusten. Jens Olsson som orsakade frölundas första utvisning var absolut ett mått av övermod. Han var absolut inte på tårna i den situationen. Hade han varit det så hade han enkelt klivit in framför LHC-spelaren och varit först på pucken. Nu blev han tvåa och en solklar utvisning var ett faktum. Som sagt, alla var inte på tårna igår men det var inte orsaken till förlusten. Gör man bara ett mål så vinner man inte, punkt slut.

      • Kommentar avatar
       Petey, 1 månad sedanSvara

       Sanningens torsdag och lördag närmar sig oavsett den undermåliga tillställningen laget gav oss mot Linköping!
       Leksand och Örebro är våra konkurrenter om 4 platsen, för högre upp kan vi glömma när topp kokurenterna spelat ifatt sina matcher.
       Torsk i dessa matcher då kommer det bli jobbigt framöver för att säkra en topp 6 plats!
       Vi kommer att möta många lag som Linköping som kommer att stänga igen för att rädda sin existens i SHL, och med detta i med färskt facit på hand kommer det inte blir några lätta poäng att ta för dagen Frölunda!

       • Kommentar avatar
        Mackan , 1 månad sedanSvara

        Anders Bjurström och Kristofer Näslund har dom tystnadsplikt under matcherna??

        • Kommentar avatar
         Manne, 1 månad sedanSvara

         Varför envisas man med att "göra om" spelare? Alla ska spela i systemet, ingen vågar göra det oväntade. Därför blir underhållningen därefter. Ekbom ska föra upp pucken från egen zon, det är inte hans styrka. Han ska spela hårt, rejält och enkelt. Sundström ska vara en poängspelare, precis som Mursak och ett par till - men kommer helt bort i systemet. Mursak har ett av ligans bästa skott, men skjuter aldrig. Får han inte skjuta, eller vad är grejen? Märkligt hur som helst. Försök få ihop två kedjor som kan vara hot framåt, som ska göra målen. Sedan två defensiva och hårt jobbande som ska vara starka bakåt, men som kan peta in någon puck då och då. Men nej, alla kedjor ska vara producerande. Det försvinner för många spelare i grytan av "hårt jobbande". Att jobba hårt, ja - men man måste jobba hårt vid rätt tillfällen och inte åka ihjäl sig och sedan vara helt slut när man väl får pucken. Då sker inga klara tankar upp till knoppen. Då är det byte och in med nästa kedja.

         • Kommentar avatar
          Pupule, 1 månad sedanSvara

          Frågan är vilken "impact" Burström har haft sedan han kom hit. Vi vet ju vilken klubb han kom från och hur de spelar. Nu "lirar" vi lika "underhållande".

          • Kommentar avatar
           Göran A, 1 månad sedanSvara

           Matchen mot lhc visar med all tydlighet varför frölunda inte är en seriös utmanare till sm-guldet.
           Så många fundamentala brister.

           • Kommentar avatar
            Johnny, 1 månad sedanSvara

            För mig tog säsongen slut igår. Inte en chans att jag tänker slösa bort min tid på att se de här brunkarna mer. Tråkigt är bara förnamnet.

             Kommentar avatar
             Pupule, 1 månad sedanSvara

             Jag vill inte sträcka mig så långt att säga att det tog slut, men mycket av glädjen, att se fram emot varje match - är borta. Hockeyn har alltid varit "helig" här hemma, och i princip allt annat har valts bort på matchdagar. Har aldrig missat en match. Har aldrig lämnat en match innan den är färdigspelad. Nu är jag knappt sugen på att se en match längre, för att man spelar så fruktansvärt tråkigt. Finns knappt ett underhållningsvärde - vare sig offensivt, eller inte ens med tacklingar och fysiskt spel. Frölunda är lika intressanta just nu som en blöt filt. Tyvärr.

           • Kommentar avatar
            VF, 1 månad sedanSvara

            Henriksson får vara extra forward imorgon, bra agerat!! Nässen går in med joel och Friberg.
            Söderblom, Mursak, Raymond

             Kommentar avatar
             Gurun, 1 månad sedanSvara

             Man byter alltså tredjelänk mellan Raymond och Mursak. Ungefär som att ha punka på bägge backdäcken och byta ett av framdäcken.

             Kommentar avatar
             VF, 1 månad sedanSvara

             Jo håller helt med Mursak ska inte spela med Raymond. Men syfta på att Henriksson får kliva åt sidan efter haft det extremt tufft något positivt!!

             Kommentar avatar
             Gurun, 1 månad sedanSvara

             Japp. Lustigt nog så är det alltid lätt att göra snabba förändringar med vissa, medan andra får alla försök i världen. Som Raymond + Mursak, Hjalle i pp tex.

             Kommentar avatar
             Ovster, 1 månad sedanSvara

             Han har inte haft det extremt tufft. Han har helt enkelt varit värdelös! långt ifrän en normal SHL-forward, enligt min åsikt! Att inte RR kan sära på Raymond och Mursak är ju så djävla inkompetent så man häpnar...!

           • Kommentar avatar
            HCJ, 1 månad sedanSvara

            Problem med "tävlingsattityden" inte tillräckligt "desperata" är väl ända något som har med inställningen att göra. Frölunda har väl förlorat ca 50% av poängen det spelats om mot lagen som ligger/har legat bland de fyra sista. Det som förvånar är att inlärningskurvan är i stort sätt helt platt. Man går gång på gång i samma fälla och blir förvånade när motståndarna kämpar för sina poäng. Är det oförmåga hos spelarna eller tränarna när man ständigt hamnar i samma läge? Förklaringar och ursäkter kan ju skrivas innan matchen. De är ju desamma.

            • Kommentar avatar
             Ted, 1 månad sedanSvara

             Liknande matcher mot Leksand,Linköping,Brynäs,Malmö, Örebro mitt i säsongen (o mitt i veckan) har ju varit vanliga under dom senaste ca 10 åren. Känns som motivationen, viljan, orken el kunnandet inte riktigt är där.
             Ska man köra långt till Scandinavium så ska de va lördagsmatch mot Hv, Färjestad el Skellefteå. Mot spelande lag, det har ju varit känt länge.

             • Kommentar avatar
              Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

              Som "VF" tycks ha noterat att jag twittrat (bra där!) så får Söderblom nu chansen på tolv forwards, ska bana väg för Raymond + Mursak, förlänga deras anfall. Därför flyttas Nässén till 12+20. Mer senare. Men först en tråkigare text.

               Kommentar avatar
               Pupule, 1 månad sedanSvara

               Hoppas det inte är om Mustonen......

               Kommentar avatar
               VF, 1 månad sedanSvara

               Är nog om Ronny Andersson som gått bort Pupule

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

               Pupule har inte fel, tyvärr.

               Kommentar avatar
               VF, 1 månad sedanSvara

               Ofan det lät inget vidare :(

             • Kommentar avatar
              Mackan , 1 månad sedanSvara

              RIP
              Ronny Andersson

              • Kommentar avatar
               #18, 1 månad sedanSvara

               Hoppas innerligt att det inte är för trista nyheter.


               Lämna en kommentar