Åh, det här skulle ha varit bäst av sju


► Så länge det behövdes räddade Gustaf Lindvall Skellefteå mot Rögle.
► Sedan klev Joakim Lindström fram, 7.52 in i förlängningen.
► 2–1 i matchen, 2–2 i matcher – och det här semifinaldramat går vidare.
► Fasen, ärligt talat, att det bara är bäst av fem. Torsdag är för tidig upplösning. Denna njutning hade man ju velat maximera.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Veteranen Joakim Lindström avgjorde, Skellefteå har nu hämtat upp 0-2 till 2–2 mot Rögle. Foto: C MORE (skärmdump)


DET VAR LÄNGE så mycket Rögle i den här matchen att Skellefteås målvakt Gustaf Lindvall var tvungen att stå på huvudet för att Rögle inte skulle gå ifrån och fixa en finalplats.

Framför allt två fenomenala sidledsförflyttningar, först en vass på Eric Gelinas skott, sedan en ännu vassare på Adam Tambellinis.

Rakapuckar.com bild

Skellefteå var länge inte speciellt bra i den här matchen (skotten 15–35 efter tre perioder), spelmässigt underlägset ett Rögle som var hetare och kvickare, som fick träff i pressen och hade ett underbart sätt att flytta puck och hitta insida.

Man kunde bara inte överlista Gustaf Lindvall mer än en gång.

Till slut tröt orken lite, det blev kladdigt i egen zon, Skellefteå hittade in i slutet av tredje perioden, fick några långa anfall, så kom det bortdömda målen, energi byggdes, hemmalaget dominerade förlängningen – och där spelade Pär Lindholm och Arvid Lundberg snyggt fram veteranen Joakim Lindström till 2–1.


Det hade aldrig gått utan Gustaf Lindvall.

Men vet ni vad, det sägs att målvakten ingår i laget …

Rakapuckar.com bild

Helt underbara hockeymatcher som Rögle och Skellefteå bjuder på. Så mycket intensitet, så högt tempo, så mycket vilja, så mycket skicklighet från båda lagen.

Omöjligt att se sig mätt.

Jag längtar redan till avgörandets stund.

Men – som jag önskar det här inte var bäst av fem matcher. Bara en fajt kvar nu, i Ängelholm på torsdag. Åh, det skulle ha varit två eller ännu hellre tre kvar. Suck. Synd att SHL inte vågade dra ut på säsongen längre.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

***

Rögle förlorade matchen men tog en seger – nämligen den att Ted Brithén kom tillbaka. Men den kan visa sig viktig. 

Det räcker med att stjärnorna Daniel Zaar och Dennis Everberg saknas.

Kanske får vi se någon av dem på torsdag?

Pär Lindholm skulle självfallet ha visats ut för att ha med handen ha drivit Brithéns huvud in i plexit. Men domarna såg inte, och hemmalag visar sällan tveksamma situationer på mediekuben. Det där behöver SHL ta tag i.

Rakapuckar.com bild

***

Att Oscar Möller inte fick sitt 2–1-mål godkänt sent i tredje perioden, jag förstår inte att någon kunde protestera mot det domslutet.

Jesper Frödén var djupt inne i målgården, huruvida han rörde målvakten Christoffer Rifalk eller ej är oväsentligt, han var inne i det blåfärgade området och skymde, gjorde det svårare för målvakten att rädda.


Solklart. Enkelt beslut. Bortdömt mål åtta dagar i veckan.

Men – det var lätt att lida med Jonathan Johnson vars tunnel på Moritz Seider skapade hela situationen.

Underbar dragning, fint pass, bra skott, sedan förstörde Frödén allt. Riktigt slarvigt.

Rakapuckar.com bild

Pär Lindholm hade förresten skridskon i målgården när Joakim Lindström avgjorde i förlängningen, men jag tyckte inte att han störde Rifalk. Korrekt domslut igen, alltså. Som så ofta.

***

Efter att jag skrev den här krönikan om hockeyns problem med crosscheckingar så hände det här i Örebro.


I Skellefteå fick Moritz Seider en tvåa för en typ av crosschecking som tidigare inte givit utvisning, som som tysken tidigare kommit undan med.

Det är nästan så man kan tro att domarbasen Tomas Thorsbrink är inne och läser på den här sajten.

Nästan …

Rakapuckar.com bild

***

Det var visst lite dramatiskt i den matchen jag inte såg …

***

Jag gillar när domarna kan ändra sig så att det blir rätt.

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
16 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Håkan G , 2 veckor sedanSvara

  Enorm underhållning. Det oroar hur långt efter dessa lag Frölunda är. Räcker definitivt INTE med ett par forwards. Bara att vänja sig vid att vara ett mitten/botten-lag tyvärr.

   Kommentar avatar
   Theresa, 2 veckor sedanSvara

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att besegra för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt kl. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende. 1) Love Spells 2) lösning och botemedel mot all sjukdom 3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom 4) Äktenskapstavlar 5) Graviditetsförtrollning 6) Breakup Spells 7) Dödsförtrollning 8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor 9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en hållbar lösning via {drogunduspellcaster@gmail.com}

 • Kommentar avatar
  Robin, 2 veckor sedanSvara

  Helt ärligt talat! Inför nästa säsong ska den nuvarande regelboken förintas och en ny ska skapas från jordens yta. Det finns inte en röd tråd. Bara massa gissningar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Inte alls. Vad hittade du för gissningar? Att domarna missade en utvisning på Lindholm för satsningen mot Brithén ... allt går inte att se.

   Kommentar avatar
   Robin, 2 veckor sedanSvara

   Enklast vore om man dömde bort alla mål OM anfallande spelare är inom målområdet. Det har varit för mycket ej mål eller godkänt mål. Som jag sa, en röd tråd.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Här var ju tydligt i kväll, Lindholm störde inte när Lindström nätade, Frödén störde verkligen när Möller sköt. Inga konstigheter alls, tyckte jag.

   Kommentar avatar
   Robin, 2 veckor sedanSvara

   Kanske var lite otydlig, jag pratade om mål situationerna. Det har varit så här i flera säsonger. Men vet inte vad som är rätt eller fel.

   Kommentar avatar
   Robin, 2 veckor sedanSvara

   Den där målet som bristed gör i match 2 när en rögle spelare trycker klubban på lindvalls benskydd. Där dömde de mål. Vad jag menar är att man ska ha en tydlig regel. Om en anfallande spelare rör eller är inom målvaktens område ska det dömas bort

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Jag förstår. Det är möjligt att det vore ännu bättre. Än fler mål skulle dömas bort, "vi vill ha fler mål i svensk maffian"-skulle skrika sig blåa i ansiktet, men ... jag förstår din synpunkt.

   Kommentar avatar
   HV71 Supporter, 2 veckor sedanSvara

   Tänkt på en sak alla beslut ringningar har gått rögles väg absolut i den här matchen Fröden stör helt korrekt ej mål men när Rögle var inne och helt solklart också störde Skellefteå målvakten så tutar domarna mål något är enormt ruttet i SHL.

   Kommentar avatar
   Stora Norrland, 2 veckor sedanSvara

   Bäste HL: detta regelverk är helt åt helvete ( sorry, hl, jag brukar försöka hålla mig inom dina ramar, men nu sprack det) Detta regelverk i kombo med svaga domare förstör sporten. Dessa systemfel som tagit bort mål, stulit av, I detta fallet AIK, systemfel som utdelat häpnadsväckande, felaktiga avstängningar på både Joel och jimmie vore skrattretande om det inte visat sig , jag använder ordet ödesdigert, för berörda klubbar. I jimmie's fall ,kan , det ha kostat AIK segern över er, obs betonar ordet kan, för det får vi ju aldrig veta. F-××n vet vad det kan ha kostat Frölunda indians i vinter. Vidare: att ett företag som cmore "släpper in" nånting som heter Åke Unger förvånar mig storligen. Cmore som försöker, och förmodligen lyckas, betala dyrt för namnkunniga experter tar in nånting som denne farise unger som helt klart har noll koll på denna vår underbara sport när han utbrister: - " Rifalk har kommit en lång väg ifrån kalllix"??? Blev ju omedelbart rättad av Thornberg som förklarade att -" det heter Kalix" Thornberg' roll upplever jag som att Thornberg får agera dadda till denne unger som pgr av ett administrations misstag av cmore hamnat på helt fel plats. Sedan är det ju så att hockey består inte enbart av fysik och skills på is och i bås. En viktig komponent är oxå psykologi, dvs läran om gruppdynamik. Jag har den största respekt för Rögle BK, men när Abbot intervjuas efter match ,och jag ser,hör hur denne som det brukar rinna ord ur, på engelska , stakar sig,tvekar ,blir lågmäld och söker ord så undrar jag om inte Rögle har tappat en del inför avgörande match på torsdag?? Ärligt, trodde inte AIK Skellefteå var riktigt redo.......än, men jag kanske hade fel, har ju hänt förr det! Dessutom kan AIK byta målvakt om lindvall behöver vila( det handlar i synnerhet målvakter, om psykologi dvs att mentalt orka på denna mkt utsatta position, fysiskt är det inga problem) Vi har ju Arvid, något som vi i norr är tacksamma för, obs absolut inget hån eller pik, jag trycker verkligen på ordet tacksam. Ett litet,välmenande råd till indians: tag väl hand om er lovande junismålvakt, annars kommer någon annan att göra det... hoppas ni får en bra dag.vi Skellefteå lyser solen både på befolkningen och AIK

 • Kommentar avatar
  Håkan , 2 veckor sedanSvara

  Kollade på Saik-Rögle och måste säga att han Seider klarar sig alldeles för ofta från utvisningar för crosschecking, i nästan varje sargduell blir det ett par, ofta tre stycken i ryggslutet.

   Kommentar avatar
   Philip Lindberg, 2 veckor sedanSvara

   SAIK är ett bandylag från Sandviken...fortfarande.....men vi spelar med femmor, och spelar seriefinaler hela tiden samt derby med Färjestad...så varför inte...

 • Kommentar avatar
  Elin, 2 veckor sedanSvara

  Synd att 2 stekheta matcher visas samtidigt nu på Torsdag klockan 20:00.
  Vilken match ska man välja ????

   Kommentar avatar
   Manne, 2 veckor sedanSvara

   Är det ens en fråga? Rögle - Skellefteå såklart.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

  Det bästa du skrivit. Borde gjorts det direkt när beslutet kom. Är så otroligt synd att någon fick igenom det på helt oklara grunder. Självklart skulle play-in skrotats först.

  • Kommentar avatar
   Håkan G, 2 veckor sedanSvara

   Everberg blev skadad efter en sån crosschecking och det blev inte ens utvisning....

   • Kommentar avatar
    Joachim, 2 veckor sedanSvara

    Rögle går att knäcka... Inte alls oslagbara. Säger väl mer om problemen i Frölunda ;)

    • Kommentar avatar
     HV71 Supporter, 2 veckor sedanSvara

     Svårt valde se Örebro Växjö idag men ja Leman du räkna bort SAIK förut efter 2-0 underläge fortfarrande lika säker? Förresten det här med bäst av fem är så inkonsekvent antingen kör man bäst av fem hela vägen eller bäst av sju men man blandar fan inte laget ex bäst av fem i kvarten hade Luleå gått vidare istället för SAIK. Så det är sån påverkan om man kör bäst av fem eller sju hur serier slutar.

     • Kommentar avatar
      Rallyclay , 2 veckor sedanSvara

      Just hur man har lagt upp matchantalet är märkligt. OM man ville dra ihop det så skulle man ju naturligtvis plockat bort play in. Om man också ville ta bort matcher så skulle väl man gjort det i kvartsfinalerna och inte i semifinalerna kan jag tycka. Märkligt är det/ Claes

      • Kommentar avatar
       JohanP, 2 veckor sedanSvara

       Återigen kommer repriser på jumbotronen som enbart gynnar hemmalaget. Precis som studion var inne på måste SHL ta tag i problematiken och inte göra det valfritt att visa repriser på tveksamma situationer. Min åsikt är att det skall visas så att det kan bli rätt, men då måste det gälla både hemmalag och bortalag.

        Kommentar avatar
        Göran A, 2 veckor sedanSvara

        Bara att ge domarna tillgång till datorn/ tv:n i sekretariatet. Problemet löst. Sen kan hemmafunktionärena visa Helan & Halvan på "dumbotronen"

        Kommentar avatar
        Marlowe, 2 veckor sedanSvara

        Enkel, bra lösning! Bara nu inte sekretariatet av misstag deletat... :)

      • Kommentar avatar
       #18, 2 veckor sedanSvara

       Åh vad jag njuter av det fysiska spelet i matcherna mellan Rögle och Saik. Magisk envig. Skrämmande hur långt efter årets upplaga av Frölunda var. Är samtidigt grymt imponerad av Oskar Möller, vilken krigare. Måste även berömma domarna i gårdagens match en enda situation som diskuteras efter matchen. Riktigt bra. Helt underbart att få skåda hur den fysiska hockeyn har vaknat till liv igen.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        +1

      • Kommentar avatar
       ETG(Rögle Rules), 2 veckor sedanSvara

       Superspännande matchserie med 2 lag som spelar en positiv hockey.....önskar bara att det var "bäst av 17"..typ....;-)
       Är också imponerad(kanske fel ord) av hur bra det fysiska spelet "utförs"...både utförare och mottagare av tacklingarna sköter sig kanon(!).
       Slog över till ÖHK-Lakers och det kändes som om den matchen var ifrån ett annat årtionde(observera, ingen kritik...bara kul och intressant att lag har olika taktik!!)
       Är redan "nedsläppsnervös" inför matchen imorgon...:-)

       • Kommentar avatar
        Göran A, 2 veckor sedanSvara

        Vinnaren av Rögle/ Skellefteå blir svenska mästare. Det laget vinner finalen enkelt.
        Varför ?
        Jo, helt enkelt därför att både Rögle och Skellefteå är klasser bättre än Växjö eller Örebro som lag.
        Jag har talat.

         Kommentar avatar
         Marlowe, 2 veckor sedanSvara

         Tycker också Skellefteå och Rögle verkar vara de bästa lagen, men sedan när det blir final är det matcher med nya förutsättningar. Det har vi sett många gånger, men inte alltid. :)

       • Kommentar avatar
        Göran A, 2 veckor sedanSvara

        Att döma ut Skellefteå efter två matcher i Ängelholm var dåraktigt.
        Det blev som jag sa, Skellefteå vinner sina två hemmamatcher och tar det till en direkt avgörande femte match.

         Kommentar avatar
         Manne, 2 veckor sedanSvara

         Jag sa samma sak.

         Kommentar avatar
         Göran A, 2 veckor sedanSvara

         Manne - vi kan ishockey du och jag.

         Kommentar avatar
         Stora Norrland, 2 veckor sedanSvara

         Göran A: Ska vara den förste att erkänna jag hade fel. I Skellefteå AIK bygger vi på lång sikt med Erik Forsell vid spakarna i klubben. Den som gjorde det senast heter Lars Johansson och då tog det några år att skapa en dynasti , så vi är ju vana att ha tålamod. Ibland kan det vara helt ok att ha fel.

       • Kommentar avatar
        Göran A, 2 veckor sedanSvara

        Dessutom bra att den femte och avgörande matchen startar 20.00.
        Så inte "fuskarna" nere i Ängelholm kan ta in ishockey-fans under den falska kategorin restaurangbesökare.
        Ogillar verkligen när man tänjer på gränserna så som man gör i Ängelholm.

         Kommentar avatar
         Tobias , 2 veckor sedanSvara

         Så om Frölunda hade haft samma möjlighet med restaurang i arenan o där fått folk som höjer stämningen så hade du varit emot det också ??? Svenska avundsjukan är världskänd ....

         Kommentar avatar
         Marlowe, 2 veckor sedanSvara

         För oss som tillhör riskgrupper för Covid handlar det om ökad risk för smittspridning, det är nödvändigt att alla följer reglerna och det är ju själva skälet till att det inte är publik på matcherna. Frölunda och andra klubbar hade säkert kunnat finna sätt att kringgå reglerna, om de så önskat. Avundsjuk? Nej! Irriterad på Rögle? Ja.

         Kommentar avatar
         Marlowe, 2 veckor sedanSvara

         Sedan det där med att dra alla svenskar över en kam, "Svenska avundsjukan...", det stämmer inte. Om du varit mycket utomlands vet du det. Det är trist med sådana schabloner, vilka det än gäller.

       • Kommentar avatar
        Andreas, 2 veckor sedanSvara

        Synd att dom inte möttes i en final istället! Underhållande hockey att titta på måste jag säga.


        Lämna en kommentar