Bottennappet säger inget om Frölundas slutspelschanser


► Några dagen efter-tankar om Frölundas 4–5 mot Timrå:
► Den här typen av bottennapp slår hårt mot relationen till supportrar och partners.
► Däremot säger det inget alls om Frölundas möjligheter i ett slutspel.
► Och så mina fem bästa. Jag fick leta.

Rakapuckar.com bild

Rörigt framför Johan Mattsson i andra perioden mellan Frölunda och Timrå. Det var långt ifrån enda gången. Foto: C MORE


I KOMMENTARERNA TILL min matchtext och på sociala medier var den lätt onyanserade kritiken snabbt igång.

Max Friberg ska inte få spela i en förstakedja (vad det nu är), Rhett Rakhshani var kass, Fredrik Sjöström ska sparkas för att han byggt ett så dåligt lag … och så vidare.

Det snacket är totalt irrelevant efter bottennappet mot Timrå.

Totalt.

Kunde varit tombolacoachning, folk som bytt positioner hit och dit, inget hade hjälpt, problemet låg inte på individbasis, det här var ett kollektivt haveri.

För många trodde det skulle gå lätt.

För få var villiga spela med den ödmjukhet som dagens Frölunda är i absolut behov av.

Därför såg det ut som det gjorde. En rasande effektivitet via några skickliga spelares kvalificerade ageranden kunde ha räckt, om inställning varit en knapp att trycka på, om tränaren Roger Rönnberg haft några tricks att ta till för att ruska om spelarna – men inget av detta kom med ett jakande svar.

Rönnberg, som inte ens tog timeout efter 4–4, tror på ansvar och delaktighet. ville (tror jag) ge spelarna chansen att skärpa sig, resa sig, ta tag i sig själva.

De tog den inte.

Om detta kan man säga två saker:

1. I en slutspelsmatch lär Frölunda aldrig gå in med så tvivelaktig inställning, tar sig klubben bara dit (tio lag av 14, så chansen bör vara god) så behöver fansen inte vara oroliga. 
Faktiskt är det ju så att inget motstånd skrämmer i SHL, det går att se Frölunda slå alla – men också förlora mot alla. I en slutspelsserie kommer Rönnbergs gäng inte att falla på dålig attityd, och ni har sett att Frölunda kan spela rätt bra hockey när alla gör jobbet. 
Så … sett i det ljuset behöver fansen inte oroas, möjligen gräma sig över tre bortkastade poäng.   

Rakapuckar.com bild

2. Många fans och partners har höstraset mot Mora (3–1 blev 3–4) i färskt minne, att då som lag komma ut mot Timrå och ge så sensationellt dålig valuta för biljettpengarna, att inte ta större stolthet i saker som hårt jobb och ödmjukhet inför uppgiften, det är som att börja såga på den gren som ska orka bära såväl spelare som de som betalar deras löner.
Ingen supporter, inte en partner, kan tro Frölunda ska vinna alla matcher. 2–3-förlusten förlängning) mot Rögle nyligen, till exempel – där fanns inget att anmärka på. Jobbet var där, tålamodet, attityden, puckarna ville bara inte in. Sådant händer. Speciellt mot bra motståndarlag.
Men det som nästan 10 000 tvingades bevittna mot en brandskattad SHL-jumbo 5/1 2019 – det var skadligt på sikt, tror jag. Värt att fundera över.

En gång till, bara – om poängen inte gått in:

Det är nog så att Frölunda har svårare mot så kallat sämre lag, som stänger till, som inte bjuder på ytor, men förlusten mot Timrå … kom igen, den satt i skallarna.

För att vinna hockeymatcher krävs att man vinner närkamper, kan slå femmeterspassningar på bladet, träffar pucken när man skjuter … kort sagt: att man bestämmer sig för att gå dit, och att man gör det max.

Efter Simon Hjalmarssons tidiga 1–0 tappade Frölunda nästan allt vad ödmjukhet heter, vid 4–2 kraschlandade laget som ett Jas-plan på 90-talet.

Gillar ni halvtomma glas så oroas ni och funderar vad det säger om lagbygget.

Gillar ni halvfulla glas så tänker ni att Timrå nog inte tar sig till slutspel, och väl där går Frölunda för fullt.

Det finns dock inget glas som tillåter er att såga vissa individer på basis av just den här matchen. Det låter sig bara inte göras. 

Svårt nog att ta ut fem bra frölundaiter. Men jag gjorde det. Ni ska strax få dem. Bara detta först:

* Leon Lerebäck. Elakt svår ”första” match att göra när nästan alla var underkända. Men Leon lovade gott, spelade 7-16, jag vill se mer.

Rakapuckar.com bild

* Jesper Emanuelsson. Fick bara 4.59, men samma här: lovande, vill se mer.

* Lucas Raymond. Visade än en gång att han inte alls gör bort sig i vuxenvärlden. Klok med pucken. Spelade 8.37.

Okej, de bästa, hittade sex man, ordningen kunde väl vara lite hit och dit:

1 – Samuel Fagemo
* Målet, förarbetet till ett annat, kvicka ben och ett härligt go’ – trots flygresan. 

2 – Patrik Carlsson 
* Det här med dålig inställning finns inte hos honom, vann närkamper, förstod vad som krävdes.

3 – Pathrik Westerholm
* Tog tag i spelet, ville saker, hade farten.

4 –  Ponthus Westerholm
* Starkt förarbete vid 2–1, stark på pucken överlag.

5 – Simon Hjalmarsson
* En kampspelare som likt Carlsson sällan är dålig, det beror i alla fall inte på inställning.

Bubblare: Viktor Ekbom.

***

CHL på tisdag, sedan tuffa SHL-fajter i Gävle och Mora. Det behöver snabbt bli bättre. Visst blir det spännande att följa?

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
57 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 5 månader sedanSvara

  Känns ju som mentale coachen (John?) har något specifikt att arbeta med här - underskattningen! Vi ser det om och om igen...
  Och det är inte bara de i arenan som lider, vi som av någon anledning inte kan vara där, är inte gladare.
  Jag skulle inte ha ett C more-abonnemang om det inte vore för Frölunda.Kan man pengar åter där med?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Verkligen. John, alltså.

   Kommentar avatar
   Bäckmörten, 5 månader sedanSvara

   Samtidigt är det jäkla konstigt att ett lag som i stort sett bara har EN spelare av hög klass (Ryan såklart) kan känna sig så överlägsna ett annat lag. Jag skulle inte säga nåt om vi hade en handfull med "stjärnor" i laget, men så är ju inte fallet. Det kanske räcker att man har en indian på bröstet? Nåt som "sitter i väggarna"? Hybris och Frölunda har väl gått hand i hand i ganska många år, men förr fanns det iaf en logik i det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Som jag svarade Kristoffer nedan: fascinerande. Jag undrar också vad det beror på.

 • Kommentar avatar
  Kristoffer// KdeV , 5 månader sedanSvara

  Var på plats i Scandinavium igår, första matchen denna säsong. Snacka om dålig tajming.
  Hade det inte varit för Mattsson så kunde Timrå avgjort matchen tidigare. Man kanske skall vara lite tydligare mot spelare som inte tar jobbet i matcher mot sämre lag?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Jag är fascinerad av det mentala spelet bakom detta, vad det beror på, vad det tyder på. Vore jag supporter hade fascinationen nog mer präglats av irritation och ilska.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 5 månader sedanSvara

  Det räcker att detta laget går ner lite i inställningen så ser det ut så här, men det finns kapacitet och det gör att ett slutspel kan bli roligt. Där gäller det "bara" att bli först till fyra. Men inte var det speciellt kul igår, men måste ändå ge Timrå en eloge, de spelar bra med sina resurser.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Absolut en eloge till Timrå, det har jag gett och skrivit om förut. Men just i går gjorde man inget speciellt: hårt, bra jobb som vilket vettigt lag som helst, bra fart, men det var ett haveri till hemmalag som gav bort segern, Detta inte för att ta bort NÅGOT av Timrås jobb, det skulle göras och det gjordes, dessutom utmärkt, men fakta kvarstår: haveri.

 • Kommentar avatar
  Mats A, 5 månader sedanSvara

  I och med att vissa matcher är helt ok mot alla lag, annars hade vi ändå inte legat såpass bra till i tabellen, så tänker jag att spelarmaterialet är rätt ok ändå. Visst, det finns mer att önska, hade vi haft ett par riktigt solida defensiva backar som man kunde satt in vid 3-4 så hade det nog gjort gott. Inte säkert att det hade räckt, hela laget behöver ställa om till riktigt grinig defensiv på en given signal. Då är frågan: kommer denna signal? Från en plågad läktarplats ser det inte ut så. Min bild är att coachningen i utsatta lägen brister. Om nu Roger inte är bäst på just det, efter några år, borde man ta in en riktigt elak andracoach som bara ser till allt fokus på att kunna täppa till när det börjar svaja?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Tror inte att Frölunda ser det på samma sätt som du (coachningen), så frågan är nog inte aktuell.

   Kommentar avatar
   Mats A, 5 månader sedanSvara

   Det ante mig :-)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Haha ...

 • Kommentar avatar
  Zakka, 5 månader sedanSvara

  Tror att det handlar om att årets Frölunda inte kan föra spelet mot sämre lag. När vi möter bättre lag är det lättare att inställningsmässigt kämpa ner motståndarna. Som Liverpool för ett par år sen. Vinner mot topplagen och förlorar mot bottenlagen när man ska föra...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Jag köper inte riktigt den förklaringen, även om det där är något många lag lider av, svårare dra upp fart på egen hand, sätta fart på spelet, skapa mot defensiv motståndare och så vidare. Men mot ALLA lag måste du vinna närkamper, din match i matchen, ha mental skärpa och så vidare. Har du inte det ... oftast go'natt.

   Kommentar avatar
   Zakka, 5 månader sedanSvara

   Håller med dig, men tycker ändå att man ska kunna föra en match mot sämre motstånd. Men tidigare kollapser sker mot samma typ av motstånd. Tidigare genom de Rönnbergska åren så har vi haft mer spelförande lag. Nu har Frölunda ett lag som mer måste kriga i varje byte för varje puck, för varje poäng. Tror inte man mentalt orkar det i varje match i ca 50 omgångar. Och när Mora och Timrå kommer på besök så kanske dom tänker: Skönt nu kan vi andas lite. Går ner sig några procent i det tråkiga men viktiga skitgörat och koncentration.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Precis så tror jag det är. Omedvetet. Gå ner några procent. Mänskligt, men ... inte bra. Dock behöver det inte påverka slutspelsinsatser. Men relationen till fans/partners. Kanske.

 • Kommentar avatar
  M , 5 månader sedanSvara

  Vilken match har du sett HL?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Den som spelades i går: Frölunda 4, Timrå 5. Vilken såg du? En där Frölunda INTE kollapsade, kanske.

   Kommentar avatar
   M, 5 månader sedanSvara

   1 Jesper Emanuelsson 2 Jonathan Sigalet 3 Joel Mustonen 4 Ponthus Westerholm 5 Patrik Carlsson

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Jesper lovade gott, det lilla han fick visa, som jag skrev. Svårt, tycker jag, få med honom på en lista med mindre än fem minuters speltid. Jonathan Sigalet var inte sitt vanliga jag.

 • Kommentar avatar
  Conta, 5 månader sedanSvara

  Denna totala brist på ödmjukhet kan mycket väl hända att Frölunda visar upp i ett slutspel.
  Laget drabbas ju gång på gång av hybris.
  Väldigt oroväckande med är Rönnbergs coachning.
  När det börjar blåsa hårt matchar han spelaree som ej varit heta under matchen.
  Visst Frölunda leder serien 1poäng före Luleå fock med en match mer spelad.
  Hittills har laget gått bättre än många här trott mig själv inräknad.
  Men dessa bottennapp och nonchalans och likgiltighet som laget uppvisar för tätt visar på
  att något är fel inom truppen.
  Finns nog några energitjuvar och grinollar i laget. Vad talar för att Frölunda behåller serieledningen? Inte mycket.
  Sen är serievinst inte så kritiskt inför slutspelet.
  Kan ju bli belastning för Frölunda med hemma plansfärdelbi slutspelet.
  Ser stor risk om Frölunda i kvartsfinalen skulle exempelvis möta Rögle.
  Ha ha Rögle är ett sämre lag,dom spöar vi lätt
  kommer nog sutrra u Frölunda spelarnas skallar. Då kan kvartsfinalen snabbt gå åt helvete. Det totala haveriet vi såg igår har varit för ofta förekommande för att det skall kännas tryggt inför ett slutspel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Förstår mycket väl ditt resonemang, Conta – men jag tror inte på samma scenario när det väl gäller do or die, så att säga. Med det menar jag inte på något sätt att det är självklart att Frölunda skulle vinna en kvartsfinal mot Rögle, däremot tror jag INTE att hybris och underskattning skulle vara faktorer då.

 • Kommentar avatar
  Mikael , 5 månader sedanSvara

  Att RR lägger över ansvaret för matchcoachningen på Joel, ja det säger en hel del......
  Denna underskattning dåliga moral och attityd är ett hån mot oss som betalar för oss.
  Har sagt det innan, den som inte är beredd att göra jobbet, kan hänga av sig tröjan med VÅRT klubbmärke .
  RR stod på is premiären och basunerade ut "fansen kommer ÄLSKA detta lag" pga. Att ALLA kommer alltid jobba hårdare än motståndarna....???? Okej?
  Nä tyvärr som många skriver, det är väldigt tråkigt spelsätt/spelare.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Tråkigt spelsätt/spelare vet jag inte, men det är givetvis så att här finns tycker och smak. En del vill ha tio Kristian Huselius, en del tio Ronnie Sundin, det är bra och precis som det ska vara – olika åsikter. Själv tycker jag att när Frölunda har energi och bra tryck i grejorna så ... inte sitter jag och tycker det är tråkigare än något annat SHL-lag, jag som ser andra lag och har lite att jämföra med. Men igen: så här ska det vara, man gillar olika.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 5 månader sedanSvara

  Som vanligt en sansad analys. Kändes ju tidigt att man inte var påkopplade utan bara åkte med när Timrå stängde igen mittzon. Det var nog fler än jag som trodde att matchen var i hamn efter 4-2. Tycker fortfarande att RRs svar på din fråga på presskonferensen var riktigt dåligt. Eller kände han på sig att du hade rätt i att ifrågasätta attityden på laget! / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Inte alltid så lätt att vara besviken tränare och spontant svara, tror jag. Han vill stå upp för sitt lag, sina spelare, också. Respekt för det.

 • Kommentar avatar
  Bros, 5 månader sedanSvara

  Ingen kan väl påstå att Timrå backade hem! Tyvärr så blev vi överkörda i egen zon gång på gång! Vi beter oss som yra höns i egen zon! Alltid mycket folk hem, men ingen tar bort spelare! Alla tittar på puck! Finns en del att jobba med! Kämpa Frölunda!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   "Backa hem" är fel ordval, jag tror kanske jag använde det och i så fall felaktigt. Vad jag snarast menar är att det inget lag som fullt ut bjuder upp till dans, sätter hög press som det går att spela sig ur och därmed skaffa ytor. Tajt i mittzonen, hårt och bra jobb. Men du har rätt, Bros, Frölunda blev brutalt bortspelat i egen zon några gånger, och jag har svårt att förklara det på något annat vis än att spelarna inte riktigt var mentalt påkopplade.

   Kommentar avatar
   #18, 5 månader sedanSvara

   Instämmer helt!

 • Kommentar avatar
  Lövet, 5 månader sedanSvara

  Märkligt att inställning är dålig på hemmaplan med välfyllda läktare. Det skall ju vara kul att få leva ut det man älskar mest och få göra det inför sina hemmafans. Igår och mot Mora tyckte dom inte det var så kul man kan undra varför? Årets upplaga är ju inte skickliga nog att föra spelet egentligen mot ngt lag utan lever på hårt jobb det oroar mer inför ett slutspel än inställningen igår. Defensivt har det ju svajat en del på slutet igår saknade man Lindström mkt tyckte jag, Westerlund hade väldigt svårt vilket är tråkigt. Framåt har jag svårt att se Rhett vara den avgörande faktor han anställdes för att vara. Han byter nästan alltid först av dem i sin kedja troligen på grund av orken. Just den biten med dålig kondition är ju inte bra eller ser du ngt annat skäl till tidiga byten?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Moramatchen var (länge) totalt annorlunda - där fanns rätt inställning fram till slutminuterna. I går fanns den ALDRIG. Så ... skillnad, trots allt. Rakhshani, ja ... ingen kan ju påstå att han sett ut som den ledande anfallsspelare han ska vara, men ... som jag skrev, jag vägrar att döma någon på grundval av matchen i går. Låt mig återkomma nästa vecka.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 5 månader sedanSvara

  Som du skriver, så kommer inte (tror jag inte i alla fall) sånna här haverier ske i ett eventuellt slutspel, för det är uteslutande mot bottenlagen som vi ser detta. Tråkigt, men så är det, djurgården förlorade mot Mora igår tex och samma Timrå slog Luleå borta innan nyår. Så det är inte bara Frölunda, men man blir ju givetvis besviken när man förlorar på det här viset. Sen i en superjämn tabell så kan även denna förlusten betyda en hel del när vi summerar tabellen även om man leder serien i dagsläget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Sedan måste man ha klart för sig en sak: bara för att man förlorar mot ett lag längre ner i tabellen är det inte fel på inställningen. Absolut inte! Så jämn är SHL. Luleå dominerade t.ex stort mot Timrå som kvitterade sent och vann i OT. Men när man förlorar PÅ DET SÄTT som Frölunda gjorde i går, då ...

   Kommentar avatar
   M, 5 månader sedanSvara

   Vågar du inte va kritisk mot tränarstaben.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Nu förstår jag inte hur du tänker? Du får gärna förklara.

 • Kommentar avatar
  #18, 5 månader sedanSvara

  Jag tillåter mig tvivla på att det skulle vara en inställningsfråga. Tror aldrig jag sett Hjalle så svettig som i intervjun efter första perioden. Jag tror mer på att våra backar föll ur ramen då de blev satta under hård press samtidigt som medspelarna inte erbjöd några passningsalternativ. Det jag menar med att backarna föll ur ramen är att de inte tog sitt puckansvar. De var för klena över puck och därmed tappades det puckar hej vilt över hela banan. Laget ser ängsligt ut när ingen kan lita på sin lagkompis eller på strukturen. Ängsligt, klent och skitnödigt varpå steg två i den här cocktailen blir att man börjar åka solo. Det som verkligen oroar mig är vi sett detta i två slutspel på raken och mot ett antal defensiva lag på besök i Scandinavium. Det finns verkligen ingen plan B.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Svettas kan man göra ändå. Och varför erbjöds inga passningsalternativ? Varför vågade backar inte lyfta ut puckar när dessa alternativ saknades? Inställning. Det var ju "bara ett brandskattat Timrå" ...

   Kommentar avatar
   Mats A, 5 månader sedanSvara

   Precis så. En oro sprider sig och ingen vinner närkamper, hittar ingen att spela till, dyra forwards i pangläge i slottet väljer pass istället för skott. Det börjar nånstans i egen zon, osäkerheten. Från underskattning och hybris till förlamning, flipp bara. Fascinerande.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Visst är det? De är bara människor, elitidrottarna. Känner oro och ångest precis som vi vanliga dödliga.

 • Kommentar avatar
  Svante, 5 månader sedanSvara

  Jag fattar inte grejen.
  Spelarna har turen att spela i en av de största klubbarna i SHL och med en publik som alltid ställer upp.
  Att då åka ut och prestera så dåligt gång per gång är inte möjligt i min värld. Har man en dålig dag med klubba och puck får man ta mig fan jobba stenhårt åtminstone, det räcker långt.
  Tyvärr, det håller inte med dessa bortförklaringar gång på gång. Det är något fel i truppbygget

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Fast ... gång på gång ... du talar om ett lag som leder SHL. 13 andra hade velat byta. Kollapser mot Mora och Timrå, men i övrigt är det ju inte så illa. Men det är lite det här jag syftade på i texten, den här typen av svag inställning riskerar slå hårt mot relationen med supportrar.

   Kommentar avatar
   Svante, 5 månader sedanSvara

   Helt otroligt är det hur detta berg och dalbane lag leder SHL, säger en del om att fler lag inte är bra denna säsong. Men det är ju säkert 10 matcher som målvakterna räddade på egen hand första delen av serien. Ta bort 15 poäng, så ser det helt annat ut. De matcherna där målvakterna inte står på huvudet regnar målen in. Fortsatt så sköter inte backarna sin viktigaste uppgift, att hjälpa målvakterna att ta bort motståndarna framför kassen. Senast igår var flera mål helt onödiga pga backar som sover

 • Kommentar avatar
  M, 5 månader sedanSvara

  Spelarna har samma lön när dom spelar dåligt som när dom spelar bra

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Ja. Det är riktigt. Det finns inte i svensk lagstiftning att en arbetstagare kan få lägre lön den dagen han eller hon inte presterar sitt max. Vare sig i SHL eller på Volvo. Däremot kan man skriva prestationsbaserade avtal, det är en förhandlingssak klubb/spelare, alltså att grundlönen är lägre med att bonusar kickar in vid X antal segrar etc.

 • Kommentar avatar
  #18, 5 månader sedanSvara

  Jag tror att laget helt enkelt saknar en plan B mot lag som stänger mittzon. Och ju fler lag som lär sig hur man spelar mot Frölunda desto svårare kommer det att bli att ta poäng på hemmaplan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Alla planer måste börja med att vinner närkamper, att spelare går in hårt, jobbar max, hjälper varandra, visar sig för puckförare. Du kan kalla planen A, B eller fläskpannkaka.

   Kommentar avatar
   #18, 5 månader sedanSvara

   Jag tror det får bli fläskpannkaka hädanefter ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Hihi ... :)

 • Kommentar avatar
  Åsa, 5 månader sedanSvara

  Det snackas ganska ofta om att 'alla inte vill göra jobbet' - är det oftast samma personer eller varierar det? Om det är samma så borde det ju vara ganska enkelt att ta just dessa i kragen innan och under match?
  Bara att bryta ihop och komma igen!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Det där är klokt funderat, heller inte helt lätt att reda ut. Här krävs att man är med i omklädningsrummet, ser om matcher i detalj, och så vidare. Visst finns de som ger sitt max, det räcker ju att det börjar hacka på fem, sex man så sprider sig osäkerhet. Men rent generellt är det nog em omedveten känsla, det BORDE inte vara lika jobbigt mot Timrå hemma som Skellefteå borta.

 • Kommentar avatar
  Pelle , 5 månader sedanSvara

  Att sånt händer nån gång och få mest på bortais men nu har Mora hemma Timrå hemma ovh några på bortais mora och Örebro är lite för ofta kan man tycka , känns som många lag har det i år ! extremt bra högstanivån men lägstanivån är på tok för låg ,

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   På något sätt också ett tecken på en jämn liga, få lag som sticker ut, och många lag har toppar och dalar.

 • Kommentar avatar
  Christoffer, 5 månader sedanSvara

  Det känns som att Frölunda ofta spelar en dålig match efter ett uppehåll.
  Kan det vara så att dom glömmer hur hårt dom måste jobba för att vinna denna säsong?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Inte glömmer, kanske. Men omedvetet sprids nog en känsla att Timrå inte borde medföra lika stora besvär som ett på papperet starkare lag.

 • Kommentar avatar
  Mike, 5 månader sedanSvara

  Frölunda gjorde spelmässigt ungefär samma match igår mot Timrå som Juniorkronorna gjorde mot Schweiz, med den skillnaden att det faktiskt såg bra ut ut målmässigt fram till "mardrömsminuterna".
  Alla lag har sådana här matcher ibland, bara att acceptera.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Mja, SÅ svagt var väl inte Sverige mot Schweiz rent spelmässigt? Frölunda hade effektiviteten några gånger, men spelmässigt var det ju hemskt ända från 1–0.

 • Kommentar avatar
  Eddie, 5 månader sedanSvara

  Vet du (HL) om de tränat extra hårt under uppehållet som var?
  Tycker mig själv se ett mönster att Frölunda alltid skall träna upp sig inför slutspel och därmed tappar självförtroende då de inte orkar gå för fullt i vissa matcher, tyvärr fler sådana matcher efter jul enligt min uppfattning.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Det där var ju något som Frölunda ägnade sig åt mer tidigare när slutspelsplatsen var säkrad. Har inte följt träningarna i veckan, men min känsla var inte att spelarna inte orkade fysiskt. Men visst, jag kan ha fel här.

 • Kommentar avatar
  mike, 5 månader sedanSvara

  Ett bottennapp säger ju givetvis ingenting om chanserna i ett slutspel. Däremot finns det så oerhört många frågetecken över detta lag och ledning, att man definitivt kan ifrågasätta eller kanske tom minimera chanserna i ett slutspel. Samtidigt visar detta lag upp en enorm brist på självinsikt, så det skulle inte förvåna om RR får stå där efter en kvartsfinalförlust och slänga sig med uttryck som; vi var inte där mentalt, vi var för runda, vi gjorde inte jobbet runt kassen, vi gick inte tillräckligt hårt på mål, osv osv. Mycket av detta får ju givetvis han ta på sig. Vidare så vore det konstigt om det inte fanns energiläckage om man ser till hur vissa kontrakt utformats, eller hur vissa spelare favoriseras över andra, oavsett prestation. Här har Roger mycket att jobba med - avdelningen att sända rätt signaler, för att skapa en väl fungerande grupp. Alla som verkat i en lagsport, eller med att jobba i grupp överhuvudtaget, förstår hur de saker jag nämnde ovan påverkar gruppdynamiken, och inte på ett positivt sätt. Det finns för mycket "issues" i och runt A-laget, att enbart avfärda slutspelskritiken med att Frölunda inte fallerar i ett "do or die"-läge, känns inte särskilt betryggande. Jag trodde inte på det här laget inför säsongen, och inget har fått mig på andra tankar under säsongens gång. Samtidigt inser jag det paradoxala i att stå här och leverera kritik åt ett lag som för närvarande leder serien, men det finns för mycket som känns fel i år, för många återkommande problem. Det är ju inte heller nu man skall vinna, utan i ett slutspel, och där blir det tungt. Hjärtat säger förstås en helt annan sak, men hjärnan vill gärna lägga sig i.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Många intressanta tankar, Mike. Vill du utveckla? Vilka spelare favoriseras på ett sätt så att det riskerar skapa något slags osämja i truppen, menar du?

   Kommentar avatar
   mike, 5 månader sedanSvara

   Ett ypperligt exempel, som dessutom förekommit ganska ofta och som garanterat skapar osämja i en grupp, är att spela namn (eller favorit) över prestation. Det har funnits matcher där totalt iskalla spelare har fått spela i avgörande situationer, där kanske mindre namnkunniga spelare, som har varit mycket hetare i matchen, fått stå åt sidan. Oavsett om Rönnberg säkerligen har förklaringar till sina "idéer", så är det tillvägagångssättet riktigt bra om man vill skicka in lite grus i maskineriet. Jag vet att detta har haft inverkan.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 5 månader sedanSvara

  Jag vet inte HL, som någon skrev tidigare så kan det vara så att Frölunda inte kan föra spelet mot sämre lag eller lag som backar hem. Typ som Sverige i fotboll, dom har svårt att föra matcher mot sämre nationer men när man möter bättre lag så backar Sverige hem och kan spela sitt omställningsspel och spelar ett bra försvarspel. Eller så är det tyvärr underskattning. Tidigare vf-lag så har man haft en bättre offensiv, med bättre menar jag spelare som kan göra som gubbe och bryta mönstret. Då kanske man kunde gå ner nån procent i i ställning men vinna på individuella prestationer. Nja, jag vet inte om något av det jag skrev är orsaken till dessa kollapser. Är besviken bara efter gårdagen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Jag tror som jag svarat andra: grunden i hockey är att vinna kamperna, duellerna, ta det därifrån. Sedan kan man köra fast mot stark defensiv, man kan såras av omställningar, men tar man inte kampen, agerar samlat som ett lag, då kan man kalla sin "plan" vad som helst.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Ok, vinna kamperna säger du. Men detta har man hört mycket under säsongen och ändå blir det så. Kan det vara så att man omedvetet går ner i inställning när man möter Rögle, mora och Rögle? Och när man möter Luleå, Färjestad och andra topplag så vet dom om att är man inte där så åker man på stryk och har en annan inställning till dessa matcher. Om jag inte är ute och cyklar så har man spelat bra mot alla ”bättre” lag, kanske nån match som varit sådär men annars bra inställning. Sen vet vi om att det saknas offensiv spets i årets Frölunda och att vinna matcher på det sätt som du tagit upp HL, att jobba hårt, vinna kamper och åka mycket skridskor, det gör att det är omöjligt att vara på topp varje omgång. Därför börjar jag fundera på att det kanske måste in 2 spetsforwards så att man ibland kan vinna matcher på enbart spets även om jobbet ibland är sådär.

 • Kommentar avatar
  M, 5 månader sedanSvara

  Sparka tränartrojkan och Fredrik Sjöström

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Okej.

   Kommentar avatar
   Molly, 5 månader sedanSvara

   Alla kan ha dåliga dar och sega ben man kan inte vara på topp jämt Det man blir ledsen på är ju att man inte kan knyta ihop leder trots dåligt spel med 4-2 en kvart kvar då måste man tänka bakåt Tappa in tre mål på drygt en minut det är INTE OK

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

  Tror att man allt för lättvindigt skylde över föregående förlust mot Rögle, med snacket att "vi var ändå där".
  Känns som att det kan gå "enklare" med att förlora 6 matcher i rad än att vinna det, om man inte redan ser upp i god tid! :(

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Fast förlusten mot Rögle fanns inget att anmärka på, som jag ser det. Man måste förstå att så här jämn är SHL, ytterst lite skiljer Frölundas kapacitet från Rögles, det finns inget som helst uppseendeväckande i att Rögle vinner i OT i Scandinavium, eller att Frölunda gör det i Lindab Arena. Den tiden är förbi när Frölunda bara SKULLE slå t.ex Rögle.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

   Men det kändes ändå bittert att behöva förlora två gånger i följd just mot Rögle, båda på hemmaplan. ;)

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

   *27/11 och 30/12.(2018)

   Kommentar avatar
   Mikael , 5 månader sedanSvara

   Henrik. Det är ju bara det att spelarna inte vet detta....tydligen.....

 • Kommentar avatar
  Thomas S, 5 månader sedanSvara

  Som sagt man måste ställa allt i relation till att vi faktiskt leder serien, hur jobbigt det än är att förlora på sättet vi gjorde igår.
  Har tidigare haft synpunkter på backarna (15 & 8) igår var dom på isen vid samtliga mål bakåt.
  En gamal sanning är att man alltid bygger lag bakifrån, vf borde ha som målsättning att alltid ha 1 kanske 2 landslagsbackar i truppen och ha avsatt löne pengar på detta. Det vi skulle uppnå då är att vi vinner matcher även om vi spelar dåligt, som igår och våra forwards kan ägna sig åt det dom är bra på.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Landslagsbackar? Då spelar man i NHL. Eller du tänker på det här hemmalandslaget? Finns inget som säger att den klassen är speciellt hög, många tas ut i det laget. Vad gäller 15 och 8, båda var inne på två av baklängesmålen, inte på samtliga (fyra) som du skriver,

   Kommentar avatar
   Thomas S, 5 månader sedanSvara

   Naturligtvis inte NHL backar, riktigt så dumma är nog inte alla som skriver här... Men att ett lag som vf skulle kunna ha löne utrymme för att ha bofasta backar i ”hemmalandslaget” är nog för de flesta av oss som följt hockey i många år en säkerväg till framgång, idag har vi ingen som ens är nära, du kanske tror att 15 & 8 skulle funka där.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Hemmalandslaget är ju inte fast, det är olika spelare varje gång, folk ska ha ledigt, nya ska testas, så att ... tja ... helt omöjligt är det säkert inte att Ekbom kunde kastas in vid tillfälle. Riktigt vad du har emot honom förstår jag heller inte, han var en av de som gjorde en okej match i går.

 • Kommentar avatar
  Håkan schoultz, 5 månader sedanSvara

  Apropå kritiken mot Rönnberg. Det kan finnas unga människor som saknar historien om Frölunda. Mina första bestående minnen från Frölunda hockey kommer från slutet 70, början 80. Ibland så har vi människor ett väldigt kort/dåligt minne. Sedan Rönnberg kom till Frölunda så har föreningen förändrats i grunden. Kort horisont med ibland riktigt dåliga värvningar har bytts ut mot ett långsiktigt tänk med egna duktiga juniorer. Själv så älskar jag det. Frölunda har aldrig varit så jämna över tid som de 5-6 senaste åren. Något att tänka på för en sann supporter

   Kommentar avatar
   Nolte, 5 månader sedanSvara

   Håller med dig!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Jag vill tro att de som yrar om "sparka Rönnberg" gör det baserat på stor, omedelbar besvikelse, alternativt kanske inte världens största hockeykunskap. Det är förstås okej, alla är välkomna att heja på hockeylag, alla är välkomna att läsa om hockeylag. :)

   Kommentar avatar
   Håkan schoultz, 5 månader sedanSvara

   Absolut. Så är och så skall det vara. Men jag tror ingen vill tillbaka till tiden då alla trodde på kortsiktiga lösningar

   Kommentar avatar
   Håkan schoultz, 5 månader sedanSvara

   För 10 år sedan bytte Frölunda tränare i parti och minut. Har nog aldrig varit så arg på Frölunda då man tog in Per Bäckman

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Hålan, jag älskar RR och hoppas att han är kvar i föreningen i många år till. Det jag tror många är besvikna över är bl a att det inte värvades in spets och att han inte är en matchcoach. Jag är också glad att det inte köps in allt möjligt och att man satsar på egna produkter för det är bara att kolla vad som hände för 6 år sedan. Man var nära att konka.

   Kommentar avatar
   Håkan schoultz, 5 månader sedanSvara

   Tränare är människor. Människor har olika ideologier. Jag tror att Rönnberg i sitt ledarskap vill bygga en grupp som klarar sig själv. Men ibland så krävs det ett tydligare och mer handfast ledarskap. Jag håller med dig, jag tror att han saknar de egenskaperna. Problemet är, besitter någon av hans kollegor de egenskaperna

   Kommentar avatar
   Rallyclay, 5 månader sedanSvara

   Enig med det du skriver/ Claes

   Kommentar avatar
   Daniel B, 5 månader sedanSvara

   Håkan, det är en bra fråga om någon av hans kollegor har de egenskaperna. Sen tycker jag också att det är bra att man låter spelarna bestämma men som du säger så måste man gå in ibland när det ser ut som det gör vissa matcher. Sen är det inte säkert att det hade hjälpt om RR höjde rösten men man måste göra något. Spela heta spelare lite oftare, ändra spelsätt en kortare period under matcher, osv. Försöker man göra något och det ändå inte funkar så tror jag en del hade köpt en förlust för då har man försökt i alla fall. Men visst, det är inte lätt alla gånger.

 • Kommentar avatar
  Sebbe, 5 månader sedanSvara

  Skönt att de förlorade efter en sådan bedrövlig prestation. jag har svårt att hetsa upp mig efter en sådan här förlust mot Timrå, hade varit värre om det varit mot ett annat topplag! Frölunda kommer aldrig möta en lag som spelar som timrå i slutspelet ändå.

  • Kommentar avatar
   Kjelle, 5 månader sedanSvara

   ”I en slutspelsserie kommer Rönnbergs gäng inte att falla på dålig attityd”
   Det såg vi ju förra året mot Malmö. Befarar samma ”attityd” i årets lag.

    Kommentar avatar
    Nolte, 5 månader sedanSvara

    Va inte attityden som brast mot Malmö, man hade helt enkelt inte kunnandet att bryta ner Malmö.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

    Precis. Hade ju inget som helst med attityd och inställning att göra då. Att tro det är ju dessutom en grov förolämpning mot Malmö och det lagets kunnande och kapacitet.

    Kommentar avatar
    Danne, 5 månader sedanSvara

    Nolte: varken kunnandet eller kvaliteten är högre i årets trupp... då återstår ”attityd och inställning”, vilket är helt befängt att man ens måste behöva prata i de termerna när det handlar om proffsidrottare! Jag köper inte snacket om inställning. Saknas inställning när man går ut till match är problemen större än så.

  • Kommentar avatar
   Jan-Erik, 5 månader sedanSvara

   Hej.
   Tack för att denna sidan finns HL. Frölunda leder serien och gör det väldigt bra. MEN jag har oerhört svårt att se på tränarna i båset ståendes med armarna i kors där man sällan ser vår backtränare som beskrevs som tempramentsfull och hetlevrad. Och en huvudtränare som mest gnäller på dommarna.
   Precis som Monten på JVM stå där med armarna i kors... När saker inte fungerar i en grupp måste ledarna stå upp och ändra på detta. Ja vi leder serien men man måste göra sitt yttersta varje match.
   Såg Wikegårds serie när han träffade Lidström och han berättade hur dom kom ihop och fick ett vinnande lag. Det startade med ett slagsmål och ALLA i laget stod upp för varandra på isen. Sände signaler om att alla stod upp för alla. Nu menar jag inte att dom behöver starta ett slagsmål. MEN det händer inte ofta att ngn står upp för sina målvakter eller ngn kamrat som blir crosscheckad över ansiktet eller liknande.
   Men som sagt vi leder serien.... Och just nu är vi bäst i SHL eller ja i toppskiktet iaf...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

    Rönnbergs ledarskap, precis som Monténs, bygger på att spelarna tar stort egenansvar, om de någon av de två skulle börja leva rövare i båset, skälla och helt byta personlighet ... det skulle helt enkelt inte vara trovärdigt. Respekt för att man föredrar olika tränartyper, jag säger inte emot dig, men nu har Frölunda valt den här vägen, spelarna förbereds för olika scenarier, ska själva kunna hantera dem på isen.

  • Kommentar avatar
   Karl, 5 månader sedanSvara

   Jag tror vi här inne överskattar vårt kära Frölunda, jag har sakt det förut och säger detta igen! Årets upplaga måste gå för 100% i varje match för att ha en chans att vinna för så jämt är det i serien.
   När vi dippar i inställning är vi inte bättre en Timrå, Mora och Örebro!
   Vi skall vara nöjda att vi ligger där vi ligger för 3 förluster i denna serie innebär att man hamnar i play in.
   Men sanningen är att alla lag underpresterar i år då och då, så därför är serien så jämn och oviss, bra eller dåligt det är en smaksak.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

    Tror nog de flesta förstår att det krävs nära på maxinsats för att vinna oavsett motstånd. Däremot tror jag flera reagerade på att inställningen på många håll tycktes tvivelaktig i går.

  • Kommentar avatar
   Peter Paegle , 5 månader sedanSvara

   Håller med Leman ! Det var sega ben över lag , förutom på Friberg och bröderna Westerholm. Fagemo också ganska pigg. Dom andra slösade nästan energi framåt. Ställde upp sig bra bakåt och lät Timrå snurra runt framåt. Men det var energin som var avgörande , som så många gånger förr. Förhoppningsvis blir denna hårdträning ett vinnande koncept i slutspelet. Tycker bara Rönnberg borde erkänna att laget är tunga i benen istället för att skylla på spelarna att dom inte följer det taktiska. För det gjorde dom ! För övrigt var Friberg bäst i VF tätt följd av bröderna Westerholm. Bröderna har verkligen visat hur man ska suga energi från motståndarna

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

    Om det var tunga ben, och inte att man gick ner lite i mental skärpa, så är det förstås en annan sak. Då handlar det om att jobba vidare och förhoppningsvis få utdelning, vara som bäst när det gäller.

  • Kommentar avatar
   #5, 5 månader sedanSvara

   Timrå är bra mycket snabbare på rören då ser det ut så här när backarna inte hinner med forwards runt ex. vår kasse då Grönlund och Genoway inte tar sina spelare. jag tror Tim söderlund skulle passa in i Timrå bra med sin skidskoåkning. VF såg tröga ut i benen och Timrå bara trampade och gav sig inte så mot dom och alla andra lag för den delen så måste man bara fortsätta köra i 60 min.

    Kommentar avatar
    Svante, 5 månader sedanSvara

    Bra att någon uppfattat backarnas brister. Frölundas filosofi är ju att ha spelade isprimadonnor på backen, istället för rejäla backar som hjälper målvakterna att hålla rent. Målen är ju frukten av obefintlig hjälp till målvakt

  • Kommentar avatar
   Kristoffer G, 5 månader sedanSvara

   Brukar sitta och kolla på Frölunda i Scandinavium, oftast ensam, ibland med min sambo. Igår tog jag och min sambo dock med oss hennes syster med familj som aldrig tidigare varit på hockey.
   Kan säga att detta inte var någon större reklam för hockeyn eller för Frölunda.
   Men den lille (5 åringen) ville i alla fall börja spela hockey. Det är ju positivt.
   Jag blir dock inte klok på årets Frölunda. Är en riktig Berg och dalbana. Speciellt detta att det i vissa matcher verkar otroligt svårt att träffa pucken. Det är missade puckar vid både pass och skott.
   Och en annan reflektion från min del, som jag minns att det pratades om för någon säsong sedan.. varför ramlar spelarna så väldigt ofta i Frölunda? Slipas skridskorna på någon speciellt sätt jämfört med andra lag eller är det så att jag är så färgad att jag aldrig ser en puckförande motståndare som ramlar och tappar pucken? Såg det dock under jvm förlusten på Schweiz.
   Konstigt.. är kanske bara min syn det är fel på nu när jag tänker på det.

   • Kommentar avatar
    Kristoffer G, 5 månader sedanSvara

    Brukar sitta och kolla på Frölunda i Scandinavium, oftast ensam, ibland med min sambo. Igår tog jag och min sambo dock med oss hennes syster med familj som aldrig tidigare varit på hockey.
    Kan säga att detta inte var någon större reklam för hockeyn eller för Frölunda.
    Men den lille (5 åringen) ville i alla fall börja spela hockey. Det är ju positivt.
    Jag blir dock inte klok på årets Frölunda. Är en riktig Berg och dalbana. Speciellt detta att det i vissa matcher verkar otroligt svårt att träffa pucken. Det är missade puckar vid både pass och skott.
    Och en annan reflektion från min del, som jag minns att det pratades om för någon säsong sedan.. varför ramlar spelarna så väldigt ofta i Frölunda? Slipas skridskorna på någon speciellt sätt jämfört med andra lag eller är det så att jag är så färgad att jag aldrig ser en puckförande motståndare som ramlar och tappar pucken? Såg det dock under jvm förlusten på Schweiz.
    Konstigt.. är kanske bara min syn det är fel på nu när jag tänker på det.

    • Kommentar avatar
     Peter Smögen, 5 månader sedanSvara

     Då kan vi kortfattat säga att när spelarna inte har lust att ta eget ansvar så blir det som i går.... fantastiskt att kunna vara tränare och skylla ifrån sig allt på spelarna. Givetvis är det inte så enkelt, hörde nån statistik om att Frölunda är bäst på att ta sig in på motståndarkassen o skapa chanser, det är ju isåfall något som man har förbättrat sen förra säsongen. Önskar dock att RR kunde vara lite tydligare efter såna här genomklappningar, visa supportrar o sponsorer att detta inte är ok. Be om ursäkt åtminstone

      Kommentar avatar
      Svante, 5 månader sedanSvara

      Orkar inte se presskonferenserna längre, RR är inte trovärdig längre med sina bortförklaringar

    • Kommentar avatar
     Danne#1, 5 månader sedanSvara

     Gårdagens insats är ingen isolerad insats, Leman. Har ju sett samma typ av spel, coachning och allmänt attitydsproblem i många matcher. Skillnaden ibland har varit bra målvaktsspel med förmåga att kriga till sig segrar, där man faktiskt varit det sämre laget. Över tid håller inte det, vilket de flesta inser. Dessa varningssignaler flaggades det för redan i somras från flera håll. Men nej då, allt var tip top och samtal hölls och slla skulle producera mer och laget skulle bli tuffast att möta i SHL. Klart fans reagerar och visar känslor. Tycker jag en spelare underpresterar, då säger jag det.
     Sen att många tyckte Rhett var usel igår är väl en känslomässig förlängning av hans insats så här långt? Han har inte bidragit ett endaste dugg o heller inte påverkat el förändrat i spelet. Någon bra pass per match, men knappt mer än så. Vägsr påstå att han varit rejält genomusel, sett till förväntningar, lön och stjärnstatus. Han är som vilken utfyllnadsspelare som helst på isen, utan att synas det minsta. Märkligt.

      Kommentar avatar
      Svante, 5 månader sedanSvara

      Mycket som är korrekt i din text. Utan storspel från JG/JM i många matcher, hade vi haft 35 poäng max. Så svagt är det.

      Kommentar avatar
      Håkan G, 5 månader sedanSvara

      Instämmer i allt. Som HL sa innan Rhett anslöt: ligger stor press och förväntning på honom. Precis så var det och han har definitivt inte motsvarat det ett dugg.

    • Kommentar avatar
     Danne#1, 5 månader sedanSvara

     Sen måste jag rätta många som tycker Timrå spelade ”försvarsspel” och backade hem mm mm... alltså, hade dom förvaltat sina riktigt bra chanser hade det blivit 2 siffror. Kan räkna upp över en handfull chanser som skall vara mål. Chansmässigt var vi inte ens i närheten av Timrå. Dom vann väl även skotten TT rejält? På vår hemmaplan. Som bottenlag. Just sayin...

      Kommentar avatar
      Christoffer, 5 månader sedanSvara

      Timrå är nog inte det typiska bottenlaget dock. Det är inte förra säsongens Karlskrona som bara backade hem. Timrå skapar oftast framåt. Deras problem är bakåt. Och kanske även kvalité på avslut.

    • Kommentar avatar
     Peter Smögen, 5 månader sedanSvara

     Säsongen är ju på ingalunda vis spolierad ÄN. Det blir avgörande vad Sjöström värvar i januari nu. En back och 1 fw, helst två av klass behövs. Det som oroar är att Sjöströms värvningsfacit inte är nåt att skryta med så här långt. Sen tror jag det är absolut nödvändigt att vi får in någon i båset bredvid RR som kan coacha.

      Kommentar avatar
      mike, 5 månader sedanSvara

      Lundskog har ju inte heller briljerat med att sätta ihop ett anfallsspel värt namnet. Å andra sidan är det svårt att sminka en gris, men man borde anpassa anfallsspelet bättre från det material man har att tillgå. Känns som det saknas en del "skills", åtminstone sett till hur man vill spela. Med den trupp man besitter, borde fokus ligga på att göra det rakare och enklare snarare än tvärtom.

      Kommentar avatar
      Manne , 5 månader sedanSvara

      De försöker spela som de alltid gjort, men nuvarande trupp har inte den kapaciteten över lag och då får man ändra sättet att spela. Nu dumpar vi puck och jagar efter iofs, vilket blir galet jobbigt och förbrukar onödig kraft. Vi ser väldigt sällan att vi spelar oss in i zon.

      Kommentar avatar
      mike, 5 månader sedanSvara

      Manne; Precis, lite grann det som jag var ute efter. Eftersom Frölunda (och Rönnberg) vill spela på ett speciellt sätt, var det väldigt märkligt när man inte fyllde luckorna efter spelare som levererade poäng. Det var väl ganska uppenbart att det inte skulle funka genom att fylla på med brunkare, och ha kvartssamtal. Nu har man ett annat material, då måste man spela därefter också.

    • Kommentar avatar
     tb, 5 månader sedanSvara

     m sparka trojkan varför? dom leder ju serien

     • Kommentar avatar
      Axel, 5 månader sedanSvara

      Idag skäms jag för att jag själv blev en del av detta kollektiva igår då jag innan match tänkte på hur bra det var att Timrås målspruta Wedin inte spelade. Att mänskan aldrig lär sig att underskattning av motståndaren är närmsta väg till förlust.

      • Kommentar avatar
       Mikael , 5 månader sedanSvara

       Vad har hänt med Joels svarta ögon, vad har hänt med RR.s dito???? Skiter man i hur det ser ut nu? När ställde sig Joel upp i båset och markerade senast?? Ska man inte ha större krav på varandra i ett lag än så här? Tänk då på klubbmärket på bröstet, som "ni" lånar en stund i er karriär. Skäms på er

        Kommentar avatar
        Rw, 5 månader sedanSvara

        känns som att Joel måste spela bra för att göra det... För han har inte varit ett dugg bra heller.

      • Kommentar avatar
       GöranA , 5 månader sedanSvara

       Att vilja men inte kunna. Det är ok.
       Men,
       Att kunna men inte vilja.
       Det är något annat det.

        Kommentar avatar
        Mikael , 5 månader sedanSvara

        Klockrent!! Dit jag ville komma..

      • Kommentar avatar
       E23, 5 månader sedanSvara

       Frölundas backar är svajiga under press. Svagaste lagdelen, allt som allt, imo. Här skulle jag gärna se två etablerade nyförvärv. Inga juniorer, inga lättviktare. Låt det få kosta.

        Kommentar avatar
        GöranA , 5 månader sedanSvara

        Håller med. Spelet i egen zon har sett darrigt ut hela säsongen. Även förra säsongen. Är stundtals löjligt lätt att göra mål på Frölunda

        Kommentar avatar
        Manne , 5 månader sedanSvara

        Fråga Timrå, behövde knappt förta sig för att nästa. Grönlund har gått ner sig. Han spelade den hockeyn som han ska spela i början, dvs enkelt och utan minsta krångel. Nu har även han precis som tex Moverare börjat dribbla och ha sig i egen zon, vilket ofta ställer till det. Varför ska vi alltid göra om alla spelare till "spelande" spelare, låt de istället spela på sina styrkor och göra det som de är bra på.

        Kommentar avatar
        Håkan G, 5 månader sedanSvara

        Timrås två första mål igår föranleddes av extremt dåligt spel i egen zon. Känns som att tränarstaben hela tiden försöker nya saker och att det inte finns någon grundtrygghet, grundspel.

      • Kommentar avatar
       GöranA , 5 månader sedanSvara

       Att inte ta i och gå för fullt mot sk sämre lag är inget annat än divalater.
       Saknar ledare i laget.
       Vad gör kaptenernas kapten och hans assisterande för att se till att laget agerar på ett professionellt sätt före och under matcherna ?
       Vem väcker laget i båset när man märker att inställningen är fel ?
       För mig är det väldigt förvånande att spelarna inte är förberedda på att ge allt - i varje match.

       • Kommentar avatar
        GöranA , 5 månader sedanSvara

        Vill man vinna en match kan man inte titta på matchvideon EFTER matchen.
        Det gäller att agera direkt UNDER matchen.

         Kommentar avatar
         M , 5 månader sedanSvara

         Det är det som Frölunda gör!

       • Kommentar avatar
        Bengt Andersson, 5 månader sedanSvara

        Än en gång låt tiden ha sin gång i Frölunda som tidigare skrivare och jag tidigare påstått, Jag tror ingen "Frölundait" har krav på SM -Guld med årets upplaga men.Sjöströms analys om att ta unga spelare till VF är ju rätt melodi tycker man, då måste det finnas tålamod från fansen, Sjöström sa i C Moore före matchen mot Timrå, de unga killarna skall vara med och lära, Men vad tänker de unga som var med i båset i går när man ser Lag- K Lundqvist, och ärade välbetalda proffs från Nordamerika bara sitta och stirra rakt ut i tomma intet utan att snacka i hop hela båset som ju är en av deras uppgifter i hop med ledarna, det värsta var att det var ingen glädje och snack i båset vid ledning 4-2 häller, och sedan skall en 18 åring som Fagemo med tuffa flygresor och mental förlust med småkronorna och allt annat runt omkring ha glimten i ögat och t.om. hinna med ett långt optimistiskt samtal om VF med C Moore före matchen. Tyvärr som sann optimist så tvivlar även jag efter gårdagens framträdande och tror tyvärr på en storförlust nästa match, är det borta mot Brynäs.

        • Kommentar avatar
         Håkan G, 5 månader sedanSvara

         Oerhört svårt att analysera, blir man överkörd i ett par perioder måste ju inställningen säga öka! Man vill väl inte bli utspelade på hemmaplan av jumbon? Nu talar vi om utspelning!!
         Det kan faktiskt vara så (vet ej) att laget alltid har bra inställning men i de fall då motståndarna också taggar till så är laget helt enkelt inte tillräckligt bra? Vi tror alltid att allt ligger på oss. Det rimliga efter berg o dalbanan i år är att vi ibland inte räcker till trots inställning. Det går såklart inte att bevisa men det KAN vara fallet.
         Rhett har inte varit bra men han är den enda som ibland utmanar i en mot en. Vi saknar forwards som kan utmana med teknik eller tyngd.

         • Kommentar avatar
          Matte, 5 månader sedanSvara

          HL håller med Dg i mycket, men inte i allt. Att alltid försvara coacherna och RR, Lundskog och Sjöström är inte riktigt bra. Det finns uppenbarligen lag med väsentligt sämre förutsättningar och ekonomi som skötts minst lika bra som FHC och där coacherna får betydligt mer ut av spelarna / pengarna än i FHC. Man leder tabellen just nu men om två omgångar kan man ligga på playin plats och om fyra omgångar kan man vara utanför playin också. Att det skulle bli något mirakel i ett ev slutspel eller play in är inte lätt att förstå? Har ju sett dem missa mot Brynär pga inställning härom året och i fjol mot Malmö. Det var samma visa då - serien betyder inget utan det är slutspel som gäller...
          Att FHC tidigare inte varit kontinuerliga är fel att påstå, då man tog Guld både 2003 och 2005. Med de förutsättningarna man har idag, så är fjolåret och årets bravader förvånansvärt svaga.
          Hoppas att man spelar juniorerna mer - föresten första målet är helt och håller Jesper E :s. Att Hjalmarsson har klubban framme är bra. Konstigt att han fick så lite istid sen?

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

           Nu förstår jag inte alls, vad i texten ovan var "försvarande"?

           Kommentar avatar
           Matte, 5 månader sedanSvara

           HL - Ledsen att jag inte var mer specifik så inget i inledningstexten, men väl kommentarerna till en rad funderingar och tankar från flera signaturer. Inte bara under denna ingress men även ett flertal. Jag tycker man skall kunna kritisera RR för hans PP strategi tex ( som är dyrast men leverar sämre än ett mittenlag och (lägger man ihop detta) dvs tar man hänsyn till kostnaden så är man överlägset sämst i SHL), för hans målvaktsval tex (som är haussade men som levererar som ett lag utanför playin) och deras värvningar som är dyra och från Långtbortistan dvs inte från Göteborg med onejd, men som gång efter gång blir slagna av egna juniorer. RR mfl behöver inte var katastrof för det. I grunden har han ett bra tänk men det gäller att använda detta på bra sätt. Joel skall inte bestämma när hur och var - det är anfalls coach, back coach och RR. Att man i industrin säger att man skall delegera är en sak men att avhända sig inflytande är oacceptabelt. Vem vill betala en icke coach? Sparken direkt - behövs ju uppenbarligen inte - om man skall hård-dra det. Som VD accepterat tydligen Lehtaler att de är för många som inte tar ansvar... Då sitter han på pottkanten om nu Grauers orkar förstå att hans bolag har en tveksam ledningsstruktur. Här finns mycket att analyser och kritisera på ett korrekt och nyanserat sätt. När denna kritik inte görs, så vill många supporter och sponsorer ha deras huvud på ett fat istället - dvs avgå omedelbart. Speciellt när det är tydligt att man kan förlora mot Mora Örebro Rögle Timrå, utan att det händer något (jo man gjorde sig av med Gunnarsson och Tim). Tänk om FHC missar play in och ställs mot de fyra ovan? Jag kanske överdriver det hela men klok saklig kritik mot ledningen är både av godo för denna sida, såväl som för ledningen i FHC hävdar jag.

         • Kommentar avatar
          Manne , 5 månader sedanSvara

          Har blivit förvånad förut, men inte längre. Bottennappen och haverierna sitter i väggarna, men hur det kommer sig att det bara är "roligt" att spela mot topplagen är en gåta. Jobbet ska göras oavsett motstånd.
          Sedan. Sigalet kan inte skjuta, det är märkligt. Det bör man kunna som hockeyspelare.

          • Kommentar avatar
           Erik, 5 månader sedanSvara

           Jag vill se Lasch spela med Raymond, och så kan de ha vem som helst i laget mellan sig, alla våra centrar är jämn kassa. Det fungerade med Lasch > Lehkonen, Lasch > Olofsson, det kommer garanterat fungera med Lasch > Raymond med. Men det fungerar INTE med Lasch > Friberg. För att Friberg är totalt talanglös och han borde husera i 4de kedjan, eller ännu bättre husera i något annat SHL lag.
           RR för fan, ge Raymond chansen på riktigt låt han spela med Lasch (så fort Lasch är tillbaka igen). Lasch tillsammans med någon någon som kan få pucken i mål är precis vad Frölunda behöver. Vi får sätta allt vårt hopp till en Amerikan med ett dåligt knä och en 16årig talang.

            Kommentar avatar
            Håkan G, 5 månader sedanSvara

            Hade varit spännande att se Lasch bredvid tvillingarna

          • Kommentar avatar
           M, 5 månader sedanSvara

           Dax att Joel lägger skridskorna på hyllan

           • Kommentar avatar
            Manne , 5 månader sedanSvara

            Vi har Mora borta på lördag. Kommer tankar om bottennapp då.

            • Kommentar avatar
             Guest, 5 månader sedanSvara

             Blir det förstärkningar innan Frölunda rasar mot botten av tabellen?

              Kommentar avatar
              John, 5 månader sedanSvara

              Det tror jag inte, man ska inte värva man ska bara förlänga med spelare som redan finns och inte producerar.

            • Kommentar avatar
             Guest, 5 månader sedanSvara

             Första gången jag är inne på denna sida!
             Suttit och läst olika inlägg i två timmar
             Även alla svar som redaktören skrivit
             Vad man får ut av det är att redaktören
             Tror att han har rätt

              Kommentar avatar
              Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

              Han har alltid rätt. Han har aldrig fel. Du fattade redan första gången. Kanon, ju. ;)

              Kommentar avatar
              Julius, 5 månader sedanSvara

              HL vi är oerhört tacksamma för ditt fina jobb! Lägg ingen energi på troll och idioter det är lätt att fälla korkade kommentarer när man är anonym! Kör hårt vi som är Frölunda älskar ditt engagemang och ditt förhållande och din nyans till Frölunda är perfekt speciellt när vi kokar över lite

              Kommentar avatar
              Anna Agdestein, 5 månader sedanSvara

              Instämmer, Julius!

              Kommentar avatar
              Guest, 5 månader sedanSvara

              När blev jag DU med dig

            • Kommentar avatar
             Guest, 5 månader sedanSvara

             • Kommentar avatar
              JK, 5 månader sedanSvara

              En tanke angående rubriken Frölundas slutspelschanser!!
              Med tanke på total frånvaro ointresse eller inkompetens av MATCHCOACHNING så ser det ganska mörkt ut för detta lag att vinna någon matchserie i bäst om 7 i ett slutspel.
              Tycker faktiskt att någon i FHC s ledning borde reagera på att Roger Rönnberg är helt handlingsförlamad och totalt blockerad.
              Han är ju faktiskt sämre än vad CCCP s gamla legendar Viktor Tichonov var på detta, skillnad var ju faktum detta att Tichonov behövde aldrig coacha de vann sina matcher.


              Lämna en kommentar