Sjöström dementerar missnöje med Stråhle


► Frölundas sportchef Fredrik Sjöström dementerar att assisterande tränaren Viktor Stråhle är på väg bort. I alla fall här och nu.
► Han tokdementerar att det finns starkt spelarmissnöje med Stråhle, uppgifter som jag fått till mig i veckan. 
► – Det stämmer absolut inte.

Rakapuckar.com bild

Vilket SHL-bås står Viktor Stråhle i nästa säsong? Fredrik Sjöström är noga med att poängtera att Stråhle har kontrakt med Frölunda. 


DET VAR I veckan som det kom ut att nye Brynästränaren Peter Andersson vill ha med sig Viktor Stråhle, 30, som en av de assisterande.

De två har ju skånska band sedan tidigare (Malmö/Pantern).

När jag i dag fick ett samtal med Fredrik Sjöström om bland annat detta undrade han var uppgifterna kom ifrån:

– Det är ingen som sagt att han (Stråhle) är på väg bort.

Landets ledande nyhetsjägare, Mr Madhawk, avslöjade dock just detta i veckan, i alla fall att att ett skarpt erbjudande ligger på bordet .

**Dementerar du, Fredrik?
– Vad är det som stått då?

Rakapuckar.com bild

** Att Brynäs vill ha Stråhle som assisterande till Peter Andersson. 
– Då ska du kanske kolla de uppgifterna, det är inte säkert att allt stämmer.

** Så vad gäller?
– Viktor har kontrakt med oss. Vi har inga andra planer.  Så är det i dag. Sedan kan inte jag säga hur det är om en vecka eller om flera  månader. Men vi har haft bra samtal med honom, i dagsläget har vi ingen annan plan.

I veckan har två av varandra oberoende källor sagt mig att det finns ett spelarmissnöje med offensivt ansvarige tränaren Viktor Stråhle. En gick till och med så långt som att säga att Frölunda var på väg att bryta kontraktet.

Sjöström med kraft i rösten:

– Det stämmer absolut inte. Det kan jag dementera till 100 procent.

”Viskleken” gör lätt att påståenden växer i styrka, man ska vara försiktig med uppgifter som folk inte vill stå för med sina namn.

Rakapuckar.com bild

Men det tycks mig som att allt inte står riktigt rätt till, att saknaden efter Johan Lundskog (lämnade för ett toppjobb i Davos förra året) är stor hos flera av spelarna.

** Är ni nöjda med rekryteringen av Viktor Stråhle, Fredrik?
– Ja. Absolut.

Fredrik Sjöström underströk att Stråhle har kontrakt med Frölunda, jag hävdar fortfarande att det spelar mindre roll för en tränare än för en spelare, finns ju ingen registrering, ingen licens, hos förbundet.

En professionell yrkesman, må det vara hockeytränare eller elektriker, har rätt att byta arbetsgivare.

Den fotbollsintresserade minns att Gais aldrig hade en chans att stoppa Magnus Pehrsson när denne lockades till Ålborg för … vad kan det ha varit, tio år sedan.

Nå, det viktigaste: skulle det vara så att Stråhle vill bort från Frölunda är det givetvis en ohållbar situation att tvinga honom kvar.

Enkel matematik. Låt oss dividera mer om det här en annan gång.

Fortfarande är coronahelvetet över oss och gör annat svårt att fokusera på.

Rakapuckar.com bild

***

Några rader om Arvid Söderblom också, den unge (20) målvakten som lämnar för Skellefteå trots att det fanns en Frölundaplan till säsongen 2021/2022.

Inga hard feelings hos Fredrik Sjöström:

– Vi hade en plan att han skulle stå på tillväxt, få en bra roll i allsvenskan (Tingsryd), och sedan efter nästa säsong skulle en möjlighet kunna finnas (i Frölunda). Om vi inte kunde erbjuda något då heller, då kunde han göra som nu. Sedan dök det här (Skellefteå) upp för honom, klart att han fick värdera.

– Vi har alltid gillat Arvid, vi är grymt glada för hans skull. Men vi har Johan (Mattsson) och Niklas (Rubin) som är mycket bra för oss.

Sjöström ville gärna avdramatisera, är nöjd med målvaktssituationen, det som hände med Söderblom, det är liksom som det är.

Rakapuckar.com bild

På sätt och vis rätt. Den spillda mjölken räddas inte av tårar. Samtidigt känns det nog lite snöpligt, Frölunda hade en plan, en förhoppning, om en göteborgare mellan stolparna, om att få utdelning på investerad tid.

Nu sprack det.

You win some, you lose some …  

***

David Printz? Inga konstigheter här.

– Båda parter gillar varandra, sa Fredrik Sjöström och poängterade att skulle det vara så att han och Printz sätter sig ner och förhandlar, då det går det säkert både fort och bra.

Men som jag skrev i en annan text: Printz ska inte räknas in, ändå intressant att han heller inte ska räknas bort

Den här veckan var adjö-veckan. Nästa vecka blir rubriken ”välkommen.” Sjöström ville förstås inte gå in på namn, men det kan vara så att alla de tre kända – Filip Johansson, Mattias Norlinder, Jan Mursak – presenteras då.

***

Det här är riktigt bra.

Ni som jobbar i vården är hjältar till vardags. Än mer så nu.

Smaklig måltid på O’Learys Avenyn.

***

Jag sökte Viktor Stråhle för en kommentar tidigare i veckan, han har ännu inte återkommit.

***

Grymt kul för SHL – Michael Lindqvist stannar i Färjestad, enligt vf.se.

***

Tack för att ni förstår, inte minst i det här läget:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

***

Har lite mer på gång, diskuterade en annan sak med Fredrik Sjöström (som självmant ringde upp, apropå vad jag lyfte fram i en tidigare text), men det får vänta lite. Kommer fler dagar.

Så gott det nu går i dessa tider – ha en riktigt trevlig helg, alla! 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
17 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Szymon Szemberg, 7 månader sedanSvara

  Sak samma med Häckens Mikael Stahre som, trots kontrakt med BKH, bara drog till USA:s MLS. Var det typ 2 år sedan? Häcken stod där med sin tvättade hals. Man kunde visserligen ha vidtagit juridiska åtgärder för kontraktsbrott - men vad skulle det i längden tjäna till? Vad man dock borde göra inom SHL är att ha samma regelverk som i NHL. Du får aldrig ta kontakt med en kontraktsbunden tränare / ledare utan att fråga klubben om lov först. Om man bryter mot det, heter det "tampering" och det är mycket kännbara böter på det. Ofta händer det att klubben då släpper tränaren, i synnerhet om anbudet är ett lyft, dvs till en högre liga, eller om en assisterande tränare erbjuds att bli head coach.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Just det, Stahre var ju ett mycket mer aktuell exempel. Jag som inte följer med längre. Men precis så är det, en klubb är rätt maktlös i dessa lägen. Jag hade för övrigt gillat en "tampering"-regel, böter om man kontaktar en kontraktsbunden tränare direkt, man får i så fall gå via klubben. Skulle kanske inte hålla rättsligt, men SHL är ju bra på gentlemen's agreement-grejor.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 7 månader sedanSvara

  Intressant...
  Så fortsättning följer?
  Rolig med initiativen där man vill hylla personal i vården. Skulle nog bli lite kontraproduktivt om jag nappade på just O'Learys Avenyns erbjudande...
  Trevlig helg!

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

   Ja Anna, men ändå snyggt jobbat av O'Learys på Avenyn. :)

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 7 månader sedanSvara

  Av texten så verkar Fredrik väldigt förvånad av uppgifterna att Viktor är på väg bort och att det finns ett missnöje.

  • Kommentar avatar
   Kalle Kula, 7 månader sedanSvara

   En fundering kring Söderblom; Om nu Frölunda hade en långsiktig plan för honom, varför har man då inte sett till att kontraktera honom på flerårskontrakt?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

    Ja, så tydlig var visst inte planen.

  • Kommentar avatar
   Per, 7 månader sedanSvara

   Missnöjet med Stråhle kom säkert från nån som lämnar eller tycker det är trist att dumpa och jaga.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

    Du har verkligen snöat in på det där. :)

    Kommentar avatar
    Per, 7 månader sedanSvara

    Ja, jag vill se ett helt annat spel och strategi i föreningen. Jag vill inte se att vi förlänger med långsamma, orörliga gamlingar samtidigt som vi släpper unga kreatörer. Jag vill inte se mer dumpa och jaga. Jag vill se ett anfallsspel som Rögle eller fbk bjöd på i år. Men då måste man ha helt andra spelartyper än de vi förfogar över idag. Då släpper man musten och förlänger med Jacob. All respekt för er alla som gillar dumpa och jaga.

    Kommentar avatar
    Manne , 7 månader sedanSvara

    Kanske tvärtom Per, att du älskar dumpa och jaga :)

  • Kommentar avatar
   LQ, 7 månader sedanSvara

   Vad ska Sjöström säga i en intervju? Han säger det som förväntas av hans arbetsgivare. Skulle det finnas missnöje med en tränare tror inte jag han skulle säga det här och nu. Men det är vad jag tror.

    Kommentar avatar
    Per, 7 månader sedanSvara

    Självklart kan han inte säga att det finns missnöje. Vore ju grovt tjänstefel att erkänna att man känner till det men låter han vara kvar. Vore konstigt om det inte finns missnöje bland de mer kreativa spelarna med tanke på hur spelet såg ut i många matcher. Spelare som Lasch, Jacob och Raymond har det inte lätt i vår spelmodell...

  • Kommentar avatar
   EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

   Ska inte göra en alltför djuplodad redogörelse. Men har i alla fall under den mesta tiden av mitt vuxna liv arbetat till sjöss. Enligt sjömanslagen 8 § gällande anställningsavtal, så hade man rätten att få skiljas från sin befattning på direkten, om man kunde uppvisa att det rörde sig om en s.k. "välfärdsfråga" för egen del, såsom vid t.ex. en högre lön eller annan större befattning någon annanstans. Och det hände faktiskt att jag några gånger åberopade den möjligheten - när det vid sådana tillfällen dök upp bra erbjudanden.
   P.S. Men först fick man komma i hamn, förstås. ;)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

    Först i hamn fick man chansen att landa rätt, alltså. ;)

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

    Haha... Riktigt, man kunde ju inte precis simma iland - om man inte redan befann sig där. ;)

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

    * "därpå"

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

    * Bör nog fylla på ytterligare med att endast i hamn kunde man först få mönstra av - som det ju heter. :)

  • Kommentar avatar
   Mattias, 7 månader sedanSvara

   Ingen rök utan eld. Övertygad om att det finns kritik mot Stråhle.
   Det skulle också förklara varför säsongen såg ut som den gjorde.
   Frölunda tittar nu på alernativ. De vill inte säga upp Stråhle själva , då får de stå för lön under uppsägningstiden.
   Tyckte faktiskt att Lasch här på RP antydde brister i spelsystem för ett tag sedan?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

    Nja, det var nog att med Lennstrlm skadad fanns inte så mycket spelskicklighet på backsidan, i det läget var det bättre att få ner pucken djupt och väl där försöka såra motståndaren.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

    Det var det Lasch sa , alltså.

  • Kommentar avatar
   Mogge, 7 månader sedanSvara

   Jag är iaf övertygad att du inte hittar på att det finns kritik inom gruppen.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

    Jag hittar absolut inte på.

  • Kommentar avatar
   Molly, 7 månader sedanSvara

   Nu tar vi en öl o kollar Frölunda på youtube.
   Analysera matcherna lite.Var säsongen så dålig som alla vill påvisa. Kanske inte?

   • Kommentar avatar
    Mattias, 7 månader sedanSvara

    Att Stråhle inte återkommit tar jag som en bekräftelse på att parterna kommer att skiljas

    • Kommentar avatar
     Mackan , 7 månader sedanSvara

     Tiden får utvisa vad som händer med Stråhle!

     • Kommentar avatar
      Benji , 7 månader sedanSvara

      Känns faktiskt helt ovidkommande om Stråhle är kvar eller inte. Känns som en av dom minst viktiga i dagens VF. Tycker utan någon större insikt just nu att han tillför väldigt lite. Trevlig helg

      • Kommentar avatar
       Sven, 7 månader sedanSvara

       Kommer Frölunda göra sig av med någon spelare med kontrakt till nästa säsong tror du Henrik? Vad tror du chansen är att Stålberg köps ut tex, ombeds byta klubb? 50/50%?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

        Den chansen/risken är inte obefintlig. Svårt sätta procent på den, dock.

      • Kommentar avatar
       Hans, 7 månader sedanSvara

       Var det inte VS som var med i morgongänget för en tid sedan för att han aldrig kom i tid till jobbet.

       • Kommentar avatar
        VF, 7 månader sedanSvara

        Ingen rök utan eld. (ang. kritiken mot Stråhle). I övrigt är det ingen idé att ens snacka med Sjöström för det blir bara en massa plattityder; han har kontrakt, vi är inte missnöjda, osv...

        • Kommentar avatar
         Christer , 6 månader sedanSvara

         Varför släpper de petersson

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

          Detta trodde jag att jag förklarat tillräckligt – Frölunda släpper inte Peterson, han söker sig därifrån för att utvecklas, för att få en centerchans.


        Lämna en kommentar