Morning Mailbag #3 – nu börjar det hemma i Sverige


► Första riktiga hockeyveckan är här. Första riktiga hockeyveckan i Sverige, i alla fall; NHL-slutspelet är ju i full gång. 
► På torsdag lirar Frölunda och HV71 i Frölundaborg.
► I dag snackar ni och jag hockey här. Varför? Det är ju måndag och Morning Mailbag

Rakapuckar.com bild


REDAN PÅ ONSDAG är det dags för två SHL-lag att drabba samman och öppna försäsongen: Oskarshamn möter Linköping. Dagen efter tar alltså Frölunda emot HV71 i Frölundaborg, Örebro möter Djurgården, och sedan rullar det på fram till SHL-premiären 19:e september.

De flesta av matcherna går att se via TV4/C Mores olika kanaler, men en del har Expressen köpt loss, till exempel de som ingår i Strömstad Hockey Classic där Frölunda, Leksand och Färjestad gör upp 20–22:e augusti.

Till höger ser ni matcherna som Expressen sänder, här behövs så kallat Premium-abonnemang, eller att man har webbprenumeration på någon av Bonnierkoncernens lokaltidningar.

Vi i media ska tillåtas bevaka matcherna på plats, så är det i alla fall sagt, redan på torsdag kommer ni alltså få ett litet omdöme om vad Frölunda och HV hade för sig i ett folktomt Frölundaborg.

Rakapuckar.com bild

Men tro inte jag kommer dra några skarpa slutsatser.

Ni vet hur det är med första matchen, den ska mest spelas igenom, det är ett första steg på en trappa så lång att den bär upp till (sjunde) himlen.

Här finns spelschema presenterad av TV4-koncernen, men notera att det där kan ändras med kort varsel.

***

Texter jag gärna puffar för igen, det är trots allt sommar och jag vet att flera av er har haft bättre saker för er än att hänga här varje dag.

Lucas Raymond – jag pratade med honom i förra veckan om det som ska bli hans genombrottssäsong. Får han förtroendet att spela sin typ av hockey, misslyckas några gånger för att lyckas, är han redo att ta för sig mer, hur mycket betyder power play för hans framgång, vad betyder ökad muskelstyrka? Och så vidare.

Rakapuckar.com bild

Ryan Lasch – har Frölunda intresse om det skulle ”skita sig” för amerikanen i dennes jakt på ny klubb i Ryssland/Schweiz? Högst tveksamt, i alla fall inget som är aktuellt nu, och säkert inte innan SHL-klubbarna får besked om att det är okej med publik igen. För stor ekonomisk risk. Fredrik Sjöström ger svar i texten. 

Ryan Lasch igen, eller kanske snarare det här med att fans samlar in pengar – tänk om … Läs gärna ni som inte gjort.

***

23 spelare (2+8+13) i Frölundas 20/21-trupp, plus ett tränarteam. I fyra texter om sex spelare vardera (nå, i den sista: tre + tränarna) tänkte jag ge mina åsikter, tankar och förväntningar på individerna.

Den första kommer senare i dag, de tre övriga tisdag, onsdag och torsdag.

Kan det vara något? Hoppas det. Läs gärna. Spännande att se hur väl mina tankar stämmer överens med era. 

Rakapuckar.com bild

***

Andreas Johnsson gjorde rekordtidig comeback i natt. Kul. Men Torontos stjärnspäckade lag körde ändå fast mot Columbus, 0–3 och adjö till slutspelets.

”Dags att trejda William Nylander för en back”, sa experten Brian Burke efteråt. Ja, något behöver nog GM Kyle Dubas göra. Leafs är inte bra nog som lag, trots ett antal stora stjärnor.

 

***

Än så länge har inget förändrats vad gäller det faktum att Frölundas träningar är stängda för fans och media. Men under måndagen ska, som jag förstod det, SHL mötas för att jobba fram gemensamma riktlinjer så att alla klubbar agerar på samma vis.

Kanske lättas något på restriktionerna? Håll utkik.


***

Allsvenskan har inte fattat beslut om förbud mot korttidskontrakt så som SHL gjort (där tillåts bara de med tid kvar på sina gamla kontrakt), därför kunde Modo plocka in Aleksi Heponiemi och Jesper Lindgren trots att dessa kan vara borta redan i november. Står allsvenskan fast vid detta skulle alltså Jacob Moverare och Samuel Fagemo kunna börja säsongen i en allsvensk klubb. 

***

Okej, nu är det er tur som vanligt. Morning Mailbag. Välkomna.

Rakapuckar.com bild

***

Det här gäller – och det kommer vara än viktigare nu än före coronapandemin:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 månad sedanSvara

  Kul, ser fram emot de texterna. Du har bjudit på bra läsning under helgen!
  Tror du det kommer att vara lite som vanligt de första matcherna? Eller kommer de se än mer ringrostiga ut efter långt uppehåll? Eller tvärtom - de och vi har väntat länge nu...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Roligt att du gillar. Tack. Det ser alltid ringrostigt ut i match 1, menar du att det går att se MER ringrostigt ut ...? Skämt åsido, ser nog ut rätt mycket som vanligt. Torsdag inte mycket att dra slutsatser av, mer spännande att det drar igång.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 1 månad sedanSvara

   Jag tänkte mest på att det har varit ett ovanligt långt uppehåll sedan någon match spelades. Kanske inte så mycket på prestationen utan mer på att de borde vara extra spelsugna... Och därefter kanske ser annorlunda ut.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   En månad hit eller dit, jag tror faktiskt inte det gör stor skillnad vad gäller det du får se.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay , 1 månad sedanSvara

  Gott att det drar igång nu. Hur det går på torsdag är av mindre intresse, första matchen kan ju sluta lite som helst.
  Kul att det kommer mer läsning, Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tack för att du hänger med och vill läsa. :)

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 månad sedanSvara

  Gött att det drar igång på riktigt nu med matcher och kul att du levererar mycket texter, det gillas. Tänkte på det med lasch och insamlingar. Jag är tveksam till det, dels pga det ekonomiska och så som världen ser ut just nu, dels pga att jag tycker att han skulle ta så mycket plats att det KAN göra att andra inte skulle få plats om du förstår vad jag menar. Tänker på spelare som Raymond och Sundström. Nu på förhand känns det som att det är just Sundström och mursak som ska vara ledande när det gäller det offensiva och förhoppningsvis kan Raymond steppa upp. Sen inser jag givetvis vilken spelare lasch är så ja, jag vettefan vad man ska göra OM det skulle bli aktuellt med lasch.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nu är vi ju INTE ALLS där med Lasch, jag använde mest honom som exempel när jag tog upp det här med insamlingar som blivit en trend i svensk hockey. Jag tyckte också det var intressant att berätta för er att det finns en del andra SHL-klubbar än Frölunda som är heta på Ryan. Men fortfarande är ju hans absoluta huvudspår att lira hockey utanför Sveriges gränser.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Absolut, jag är med på att vi inte är där. Tänkte mer på OM det skulle bli aktuellt så är jag tveksam. Som du säger, väldigt intressant att andra svenska klubbar är intresserade. Hur ställer sig lasch till det? Hur tror du frölunda gör OM han skulle blicka mot Sverige och det ”skiter” sig utomlands? Han var i Frölunda i nästan 5 år, spelar det roll? Mycket frågor och funderingar.. Jag vet..:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Förstår, Daniel. Frölunda hamnar i en tuff sits om Lasch skulle gå bet i utlandet och visa SHL-intresse. Laget är byggt utan honom, för att andra ska kliva fram och ta ledande roller. Men det är förstås svårt att inte ens göra ett försök på en så pass bra spelare. Men det är ekonomiskt också, om det blir en publikbefriad höst, är det verkligen försvarbart att gå efter Lasch? Men hur idiotförklarad av en del fans blir Sjöström om Lasch sajnar med ... HV71? Hur skulle det kännas för Frölunda? Allt löses till det bästa om Lasch hittar adress i Schweiz. Viktigt publikmöte där på onsdag.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Haha. Ja, herregud vad FS hade fått skit om lasch hamnar i hv.. Sen är det som du säger, utan publik under hösten och signa lasch som kostar massor, det går ju inte ihop. OM inte serneke eller någon större sponsor säger att vi tar hand lön så länge det är utan publik. Nästa problem blir ju som du nämner, laget är byggt utan lasch. Vad tycker mursak om han inte får leda första pp? Mm, blir nog bäst som du säger, att han får ett kontrakt i Schweiz.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det där med hierarkier ÄR oerhört viktigt, vissa spelare behöver lira väldigt mycket. Sundström växer av det, Mursak ska göra det, och i PP måste Raymond få dominera. Jag kan se Sjöström vara väldigt försiktig om det skulle bli ett Lasch-rejs. OM. Jag understryker detta igen. OM. Fortfarande är utlandsspel klart nummer 1 för Lasch.

   Kommentar avatar
   Sothöna , 1 månad sedanSvara

   Du glömde tacka Daniel B för att han skrev OM. Viktigt att det poängteras och blir understruket.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tänkte att jag gjort det nog nu. Men tack för att du gjorde det istället.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Haha, du e go du sothöna. Vad säger du sothöna, ja tack eller nej tack OM lasch skulle hamna i Sverige.

   Kommentar avatar
   Sothöna, 1 månad sedanSvara

   Man får vara bra bakom flötet för att tacka nej till Lasch the flash. Finns det någon mer värdefullare spelare i SHL?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Lasch är en toppspelare, inget snack. Men i dessa tider och utan publik, vore det inte dumt att ta in honom om det vore aktuellt? Han är inte billig och sen att Frölunda har Sundström och mursak som säkert vill ha mer istid. Tror du inte det kan bli lite struligt?

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Vill Lasch till oss, då gör man plats åt honom oavsett hur truppen ser ut just nu.

   Kommentar avatar
   Sothöna, 1 månad sedanSvara

   Tycker Lasch har betalat sig flera gånger om. Finns säkert sponsorer som vill gå in och lösa honom. Tycker det även är upp till Rönnberg att lösa spelarekvationen. Dessutom är det lätt så här i början av säsongen att glömma bort att ett gäng skador ofta kommer som ett brev med posten.

 • Kommentar avatar
  Tobias , 1 månad sedanSvara

  När kommer beskedet om indianen? E det sagt ngt om detta...
  Så man vet om man vågar klä pöjken i Frölunda Indians utsmyckning här uppe i Örebro utan att man blir anmäld för hets mot folk grupp ..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ingen kommer reagera om du klär din pojk i tröja med indian, Tobias. OM Frölunda skulle byta logo, OM, så blir det ju inte förrän till nästa säsong. Går knappast att lösa snabbare. Besked ska komma i slutet av augusti, är det sagt. Kanske lagom till årsmötet den ... vad var det ... 24:e?

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

  Är nyfiket väntande på Frölundas uttalande ang. Indianen?
  För det andra, skulle jag få väldigt svårt med att se Ryan Lasch för nu annalkande säsong t.ex. skulle spela i FBK - med tanke på "SHL-intresse"?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ser inte FBK vara en av klubbarna, Edward. Vad gäller indian: besked slutet av augusti.

 • Kommentar avatar
  Petef, 1 månad sedanSvara

  Gött att det är i gång igen och att du Henrik är kvar med Raka Puckar, för det är en stor del att hockey blir intressantare.
  Hörde att i media tror en skribent att Mursak kommer bli en flopp, och jämför honom med Lasch, helt galet anser jag! Dom är två olika spelare med olika spel sätt, så jag undra lite hur man tänker då när man skriver ett sådant omdöme.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag tror inte Mattias Persson menade så som det såg ut, han vet säkert att Lasch & Mursak är olika som spelartyper, har olika roller. Tror mer han tänkte på att Mursak gjorde många poäng senast han var i Sverige, på så vis skulle han kunna "ersätta" en del av Laschs poängskörd. Inte värre än så. Sedan vet du vad jag tycker om "ersätta" ... bah! Ny säsong, ny grupp, nytt lagbygge, nya hierarkier, nya förutsättningar. Tack för snälla ord, förresten!!

 • Kommentar avatar
  E23, 1 månad sedanSvara

  Ge Lasch det Lasch vill ha.
  Snylta på ev kommande värvningspengar.
  Ta hjälp av sponsorer.
  Vill man så kan man.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Vill man så kan man absolut. Men OM det läget skulle uppstå, jag upprepar verkligen OM, tror du Frölunda anser det SÅ viktigt att man "snyltar på kommande värvningspengar" för Laschs skull? Jag är mycket tveksam till det.

   Kommentar avatar
   E23, 1 månad sedanSvara

   Hellre en värvning man vet levererar än två med osäkert utfall. Det är ett beslut utifrån en riskbedömning. (Dessutom: respekten Lasch har hos motståndarna, där ofta två markerar honom, hade exempelvis gett Raymond betydligt större utrymme.)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nu ska ju inte Frölunda ha in någon forward, så eventuellt pengaskramlande för Lasch är ju inte "hellre än något annat." Men spännande att följa, givetvis.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 månad sedanSvara

  Sätt och klurade lite på medelåldern i årets upplaga av VF. Det brukar ju vara en av de lägsta i ligan men nu känns det inte så. Yngre på backsidan som det känns men du kanske har koll?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Inte kollat, men med tanke på alla unga i vinter trodde jag medelåldern var lägre än på länge?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Så var det inte, såg jag nu. 26,74. Men det måste ju vara för att spelare som Lundqvist och Olsson drar upp medelåldern. Frölunda känns absolut yngre nu med Sellgren, Johansson, Norlinder, Raymond, Henriksson, Nässén, Söderblom.

   Kommentar avatar
   E23, 1 månad sedanSvara

   Japp, medianåldern kan vara intressantare att se på.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Precis min tanke. Försökte minnas vad man lärde sig i skolmatten ...

   Kommentar avatar
   Lövet, 1 månad sedanSvara

   Sj försöker jag glömma vad jag inte lärde mig....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Haha ...

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 månad sedanSvara

  Du nämnde att det tydligen fanns hetare intressenter eller i alla fall fler lag som va väldigt sugna på Lasch OM SHL blir aktuellt för honom. Av ren nyfikenhet, vet du vilka lag som har dessa pengar OM han Skulle bli aktuell?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Klubbar med pengar, då tänker jag väl Färjestad, HV71, kanske Växjö ... men där ser jag inte Ryan hamna igen. Nå, jag har inte forskat, detta eftersom det ännu inte är prio 1 för Lasch, så att säga. Vi får se. Och som jag skrev i en annan text, en sak att visa intresse, en annan att verkligen vara redo.

 • Kommentar avatar
  VF, 1 månad sedanSvara

  Frågan är om någon klubb är sugen på Nylander. Han gillar ju att lira och "glassa" i grundserien, men i vanlig ordning så faller han bort i slutspel.

   Kommentar avatar
   Sothöna, 1 månad sedanSvara

   Hanhals?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nja, "faller bort" skulle jag inte säga, han var riktigt bra i match 4, tyckte han försökte ta ansvar i natt också. Inte sämre än någon annan även om jag inte tycker han är center på NHL-nivå, hans defensiv är lite ... hm, lättsinnig ibland. Men med så många dyra forwards kan jag se att trejddiskussionen ändå kommer igång.

   Kommentar avatar
   VF, 1 månad sedanSvara

   Ordklyverier :). Har sett honom nu i flera slutspel och måste säga att det är en markant skillnad från grundserien..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Fast "falla bort" för mig, det känns mer som "snudd på osynlig", och det tycker jag inte han varit. Jag såg alla Columbusmatcherna, Torontos forwards hade väldigt svårt att komma till. Inte bara Nylander. Men visst skulle man önska att han hade snäppet mer "verkstad" i sig, om du förstår. :)

   Kommentar avatar
   VF, 1 månad sedanSvara

   Jo, hela laget hade det tufft att skapa något. Ville mest ha fram att WN är en helt annan spelare i grundserien kontra slutspel, och har så alltid varit.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Möjligt att det är så, samtidigt är det ju tuffare i slutspel för alla. Men hans spelartyp, det tekniska, det svåra, visst behöver han bli rejälare ibland, ta fler skott, inte välja bort lägen. Men som jag skrev, jag tycker verkligen han försökte mot Columbus.

 • Kommentar avatar
  Sothöna, 1 månad sedanSvara

  På tal om median, vad ligger snittet när det gäller donationer här på sajten? Är man snål om man degar en röding/mån?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Du är säkert inte snål. Och jag har inte riktigt en bra siffra för dig, det varierar från lite till mycket. Nu ska jag förresten visa min okunnighet – vad är en röding? Inte haft en sedel i handen på ett år eller två.

   Kommentar avatar
   Sothöna, 1 månad sedanSvara

   500 spänn.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Om du på allvar stöttar sajten med så mycket är det förstås alldeles fantastiskt och jag tackar från djupet av mitt hjärta. :)

 • Kommentar avatar
  Allen, 1 månad sedanSvara

  Hej HL, tack för alltid bra texter och analyser. Kom och tänka på en sak som du med var inne lite på i en av dina texter.. Tänk om Frölunda blir av med en hel kedja om det blir JVM.. Då blir det tufft. Jag menar, Raymond, Henriksson, Söderblom är ju aktuella. Då skulle man nog behöva förstärka med nån forward, för jag menar Torgersson som är en potentiell ersättare i Frölunda kan ju med vara aktuell. Lagen som tar fram mkt duktiga juniorer, får ju tyvärr ofta sota för det runt jul när det är JVM och spelarna försvinner några veckor.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, det där är verkligen intressant, dessutom kan även Niederbach vara en JVM-spelare. Men nu snackas det om att JVM kan komma att flyttas i tid, spelas i hubbstäder som NHL-slutspelet. Med lite tur avgörs det i samband med något av de här uppehållen för hemmalandslagets matcher.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   JVM var redan planerat Edmonton och Red?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Yes. Edmonton och Red Deer. Nu snackas ev. "hubbspel." Vi får se hur det blir. Och när.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Ok, nästa år. Då kanske de de gör ett byta rakt av. Blir roligt med JVM i Göteborg om några år

 • Kommentar avatar
  ÖHK , 1 månad sedanSvara

  Om man lite försynt sådär får önska att bra spelare blir kvar i SHL så vore ju Lasch i Örebro kanon. Tänk Lasch, Abols och Bromé i en kedja framför Rissanen/Näkyvä, Ebert. Inte så Frölundarelaterat kanske men win-win för alla :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   En jäkla massa bra hockeyspelare, du. :) Men några försvinner i november.

   Kommentar avatar
   ÖHK , 1 månad sedanSvara

   Ja jag kan knappt föreställa mig hur tuffa dom skulle va att möta om de fick ut hela sin potential. Vilken dröm. Lasch skulle iofs vara en dröm för nästan alla lags supportrar. Ja åtminstone Bromé lär väl åka över iallafall men man vet ju inte i dessa tider. Det blir hur som helst en otroligt spännande säsong och man längtar ju verkligen nu! Förresten börjar vårt matchande några dagar tidigare än DIF-matchen. Vi möter våra gamla rivaler VIK i ABB-arena imorgon kväll så blir hockeyabstinensen för stor går det att se på sportexpressen eller na.se Alternativt kan man betala 1000kr och se matchen på plats då de släpper 50 biljetter till allmänheten..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Men ... jag trodde den matchen var inställd? Tyckte jag såg det någonstans. Sorry. Då borde jag ju fått med den matchen.

   Kommentar avatar
   ÖHK , 1 månad sedanSvara

   Nejdå den ska gå. Bara arenabyte tror jag. Såg precis ett införklipp på VIKs hemsida. De intervjuvar även en gammal Frölundait, Erhnberg, inför matchen om det är av intresse för någon här.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag måste ha läst fel eller fått hjänsläpp ... :)

 • Kommentar avatar
  Gunnar, 1 månad sedanSvara

  Jag förstår mig inte på Frölunda/Sjöström. Hur kan man INTE ha fullt intresse för Lasch? Som säsong efter säsong visat att han är Europas (inte räknat Rysslands) bästa spelare. Det är i min värld helt galet att inte försöka binda upp Lasch till Frölunda i så många säsonger det går. Spelar inte Frölunda för att vinna?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Men det är väl inte så konstigt? Coronapandemin är en kris som drabbar hela världen, en publikbefriad höst kommer slå hårt, klubbar kommer blöda, tvingas sänka löner. Att Frölunda i det läget inte kastar sig ut och säger "Om Ryan kommer vi betalar vi vad han vill ha" tycker jag inte är det minsta konstigt, snarast sunt.

 • Kommentar avatar
  Benji , 1 månad sedanSvara

  Skönt att det snart börjar. Behöver fokus på något kul och inte bara elände. Gillar Lash skarpt men truppen.är anorlunda byggd i år. Ses hellre en renodlad målskytt som tillskott i truppen. Jag vet allt det där att det kan ske förändringar före jul etc. Men hade gärna bytt Rosse, Lasu, Musten mfl. Mot mer kreativitet tycker dom visat några år nu att dom nått sitt max och ingen av dem kkommer förvandlas. Årsavgiften är på väg!

   Kommentar avatar
   Petter, 1 månad sedanSvara

   Jag tycke att Lasch är (inte lika bra så klart men iaf) som P.Forsberg. Han gör sina kedjekamrater till målskyttar. Ungefär som P.Forsberg gjorde Hejduk till en av NHL´s vassaste målskyttar, och sedan utan P.Forsberg var Hejduk absolut inte lika bra. Jag skulle gärna se Lasch tillsammans med F.Lysell. Jag tror Lasch hade gjort Fabian till SHL´s målkung redan den här säsongen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tack, Benji! Roger gillar sina "arbetshästar", och det behövs även den typen av spelare i ett lag. Men jag förstår din synpunkt. Petter: Klokt om Forsberg, men vad gäller Lysell ... han är 03:a, har knappt spelat J20 än! Håll i hästarna lite. :)

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

  Tar ju emot lite att behöva she signa upp en månad hos Expressen. Men vad gör man inte för att se lite SHL-uppladdning.

  • Kommentar avatar
   Conta , 1 månad sedanSvara

   Är mycket nyfiken på vad du kommer skriva i din laggenomgång, del för del Leman. Ser fram mot ännu mera intressant hockey läsning. Hoppas du har kunnat vila upp dig under sommaren från oss galningar

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Haha ... sådant här är bara roligt, tycka till om spelare och så. Första texten i kväll.

  • Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Det blir en blek säsong 20/21. Tyvärr.

   • Kommentar avatar
    ÖHK , 1 månad sedanSvara

    Jag är lite nyfiken på vad du Henrik, eller övriga också för den delen, tycker om detta med att släppa in 50 personer på matcher som det är nu? VIK tar 995kr /biljett ex. moms men då ingår middag, för en träningsmatch alltså. Läste även en artikel lite snabbt om att även vissa fotbollslag ska börja med detta. Jag är kluven. Bör man tänka att all publik som kan släppas in är av godo så länge eller riskerar det att bli en klassfråga vika som ska kunna se hockey i vinter? Kanske det redan är iofs men mer extremt..

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Jag måste säga att jag har full förståelse för det VIK gör. I dessa tider när klubbar blöder, man får vara uppfinningsrik och hitta på det man kan. Mycket pengar, visst. Alla kan inte gå, alla vill inte gå och äta trerätters och kika på hockey, men finns det 50 som vill ... kör, känner jag.

   • Kommentar avatar
    Maxad, 1 månad sedanSvara

    Ja och bryr man sig inte om det blir en klassfråga, så kan man ju låta en gå för 50,000 eller varför inte två för 25,000 st. ;0)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Nu var väl poängen att verkligen få in så många som man får, alltså 50.

   • Kommentar avatar
    Maxad, 1 månad sedanSvara

    Ja just det...så många höginkomsttagare som möjligt.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Vet inte riktigt vad du är ute efter. Var man än sätter gränsen är det alltid för dyrt för några. Vanliga matcher kostar också mycket, stänger ute en del. Om en klubb under akut kris vill göra en speciell "happening" av en träningsmatch i augusti ser jag inga problem med det.

     Kommentar avatar
     ÖHK , 1 månad sedanSvara

     Jag håller med dig Henrik om att man får se till att få in medel så gott man kan i dessa tider. Tycker även det är positivt att de släpper in 50 personer och inte 0 såklart. Men som Maxad skriver inderekt är väl risken hög att det blir väldigt svårt för oss vanliga dödliga att få biljetter när väl serien drar igång och priserna kan justeras efter intresse. Även om det nu blir så att de lättar på restriktionerna.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Nej, det här ser jag som engångsföreteelse. Eller "tvågångs." På försäsongen. Om det skulle fortsätta så under hösten är jag mycket mer tveksam.

   • Kommentar avatar
    ÖHK , 1 månad sedanSvara

    Fast det är väl kanske för tidigt att spekulera om egentligen.

    • Kommentar avatar
     Maxad, 1 månad sedanSvara

     För mig känns det som att det är mer viktigt att få in kulor, än att få in vanliga fans.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Ja, precis så är det ju i det här fallet.

    • Kommentar avatar
     Maxad, 1 månad sedanSvara

     Jasså, det var kulor ändå....tyckte du sa att antalet besökare var poängen.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Västerås vill förstås ha in så många betalande som möjligt. 50 är max, och så tar man väl ut så mycket pengar man kan. Vet inte riktigt vad det är du inte förstår här, om jag ska vara ärlig. Extraordinära tider kräver extraordinära åtgärder. Knappast mer än en engångs- eller tvågångsgrej.

    • Kommentar avatar
     Maxad, 1 månad sedanSvara

     Du tyckte att de va ok att utesluta " vanliga fans ", jag tyckte inte om det. Vad är svårt att förstå i mitt resonemang?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Vi verkar prata runt varandra. Du får tycka precis som du vill, jag bara redogjorde för min syn. Just nu blöder idrottsklubbarna, att Västerås då tar chansen att sälja dyra biljetter för att rädda hem i alla fall lite pengar, det är väl inte så konstigt? Alla får väl chansen vad jag förstår, men man får pröjsa 995 spänn för hockey och trerätters. Alla får chansen att gå på SHL-hockey också, men det kostar 200-400 spänn, så alla har väl inte chansen då heller enligt ditt sätt att resonera? Att Västerås gör så här i ett undantagsfall, när coronapandemin slår hårt, jag tycker det är väldigt lätt att förstå det. Kan du inte göra det?

    • Kommentar avatar
     Maxad, 1 månad sedanSvara

     Vad är det för fel att låta alla ha chansen att vara bland dom 50?

     • Kommentar avatar
      Maxad, 1 månad sedanSvara

      Oj oj oj HL....kan bara skaka på skallen av några av dina svar.

      • Kommentar avatar
       Maxad, 1 månad sedanSvara

       Fans står ofta inte så högt i kurs av dig. Men det är du ju såklart fri att tycka. =0)

       • Kommentar avatar
        Maxad, 1 månad sedanSvara

        Sen är du en mästare på att vända och vrida på dina svar...det ska du ha kred för! =0)


        Lämna en kommentar