Tror det här är en bra flytt för Christoffer Ehn


► Christoffer Ehn från Lidköping startar om i Linköping.
► Spännande att se, den här flytten tror jag kan bli bra för 25-åringen.
► Kanske får han sällskap av Simon Hjalmarsson?
► Snart dags för SM-final 2, Frölundas Fredrik Sjöström följer den – men det känns i hjärtat.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Nästa station för Christoffer Ehn – Linköping. Foto: C MORE (skärmdump)


DET VAR EXPRESSEN som nyss avslöjade var Christoffer Ehns hockeyresa gör nästa stopp:

Linköping.

… för killen som alltså är från Lidköping.

Rakapuckar.com bild

Givet hur många svenskar som inte kan hålla isär de två städerna tyckte jag det var lite roligt …

Klart sedan tidigare att Christoffer Ehn (bilden) inte skulle bli kvar i Frölunda. Nu vet vi alltså var han fortsätter karriären. Spännande att följa vilken roll han får i LHC.

Ni minns säkert att Ehn i grund och botten är center, han kom upp som sådan från Frölundas juniorled, hade den positionen en del innan han flyttade över och testade lyckan i Detroit, men när 25-åringen i vintras kom hem fanns ingen sådan plats i det centertjocka Göteborgslaget.

I ett LHC som skär rätt rejält i spelarbudgeten, där Jaakko Rissanen och Tyler Morley lämnar, där stjärnan Markus Ljungh ser ut att göra det också, där kan man nog se Ehn värvad just som center.

Klas Östman blir ny coach. Östman som under Frölundatiden såg en ung Ehn hoppa in i A-laget några gånger. Skadar inte.

Rakapuckar.com bild

Ehn har, vill jag hävda, en större verktygslåda än vad han visade i Frölunda den här säsongen, kraftfull med bra driv i skridskoåkningen, har mer hockey i sig än jaga puck som ytterforward.

Jag tror att en centerroll med stort förtroende mycket väl kan ge Ehn ett lyft.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

Förresten har jag nu hört från två håll att LHC är en tänkbar adress även för Simon Hjalmarsson. Jag talade med ”Hjalle” i dag (kommer mer senare), han har bud både från SHL och utlandet, men vill gärna spela center, något ni vet jag anser är hans klart bästa position.

Ben Maxwell, han som först ryktades till Frölunda (vilket var nonsens), är en annan center på väg in i LHC. Och så finns JVM-killen Arvid Costmar.

Hjalmarsson lät ärlig när han sa att han inte alls bestämt sig än, men säg så här … jag tror LHC (där han ju spelat förr) är ett av alternativen. Återstår att se vad "Hjalle" väljer. Utlandet kanske lockar honom och sambon.

Rakapuckar.com bild

Förresten, jag noterar att en del Frölundafans hellre hade sett Christoffer Ehn än Nicklas Lasu i laget kommande säsong. Åsikten är givetvis fri, men … Lasu har kontrakt till 2023, är en tilltänkt ledarfigur och kapten efter Joel Lundqvist. Att Lasu skulle dumpas, det fanns förstås inte på kartan.

***

SM-final 2 i kväll, grymt spännande att se om Rögle hittar andra offensiva nycklar nu mot tajta Växjö.

När jag talade med Frölundas sportchef Fredrik Sjöström i dag berättade han att … jodå, visst tittar han – men det gör lite ont.

– Det kunde ju ha varit vi, som Sjöström uttryckte det.

Han sa om tiden efter kvartsfinalförlusten mot Rögle:

– Klart man har varit ruskigt besviken, är väl fortsatt så, egentligen. Det sätter sig inte så fort. Tar tid att ta sig igenom. Det blir en lång sommar. Samtidigt får man ju motivation, ett driv, för att jobba mot nästa år. Man fylls med en annan typ av energi.

Rakapuckar.com bild

***

Officiellt nu med att gamle Frölundabekantingen Mikael Wikstrand kommer hem till Färjestad.

Rakapuckar.com bild

***

LIdköping? Japp, Christoffer Ehn är från den staden, däremot är moderklubben Skara IK.

***

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
30 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Jan Westerberg , 2 månader sedanSvara

  Nej, Sjöström, det kunde inte ha varit Frölunda i final i år. 4-0 i matcher i kvartsfinal och målskillnad på 3-20 talar sitt tydliga språk, ganska långt från final.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 månader sedanSvara

   Självinsikten lyser med sin frånvaro.

   Kommentar avatar
   Mattias, 2 månader sedanSvara

   Jag hör till dem som uttryckt att jag hellre sett Ehn än Lasu i laget. Men jag har aldrig trott en sekund på det. Bottnar väl mest i en stor besvikelse, tycker inte Lasu ens orkade vara en jobbig center att möta den här säsongen. Men även Lasu kan bättre. Ang lagkapten efter Joel: utan insyn i laget kan jag känna att Sundström är mer lämpad, Ledare på isen i normal form, mycket vältalig i intervjuer, urfrölundait.

   Kommentar avatar
   Marlowe, 2 månader sedanSvara

   Det handlar om att tro att vi kunnat vara där! :)

   Kommentar avatar
   Per, 2 månader sedanSvara

   Jag hade också hellre det Ehn än Lasu i laget eftersom Ehn är mycket bättre. Men det går ju inte att skicka Lasu. För mycket prestige och pengar.

 • Kommentar avatar
  JonasG, 2 månader sedanSvara

  Trist med Ehn. Jag tycker att han har betydligt mer hockey i sig än vad han fick möjlighet att visa upp den gångna säsongen (ihop med, i stort sett, resten av laget) Jag tror att han kommer att visa i Linköping att Frölunda borde haft kvar honom...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

   Problemet är ju att de är så många i truppen ändå. Och Ehn behöver få ett större förtroende, spela för en coach som verkligen tror och gillar.

 • Kommentar avatar
  Benji, 2 månader sedanSvara

  Tillhör också skaran som vill ha bort Lasu. Tokdyr och väldigt begränsad. Tyvärr kommer inte Sjöström mfl. Inse sitt misstag. Men garanterat kommer Ehn att få ett uppsving han har mycket mer hockey i sig än Lasu. Friberg kapten om han stannar

   Kommentar avatar
   Marlowe, 2 månader sedanSvara

   Friberg kapten, JA!

 • Kommentar avatar
  Julius, 2 månader sedanSvara

  Jag tror att snålhet bedrar visheten hos Frölunda. Grauers håller hårt i stålarna och med samma lag som förra året kan dom spela i Mölndals ishall. Vem fan vill se Lasu i ett hörn? Eller Rosse skjuta i magplattan!

  • Kommentar avatar
   Glenn, 2 månader sedanSvara

   Finns bara en solklar efterträdare som skall bära C:et på bröstet, en spelare som ger allt och ALLTID är på topp, inte en dålig prestation och det är vår underbara kämpe... Nr:51 MRO! Hade inte gjort någon besviken.

   • Kommentar avatar
    Filur, 2 månader sedanSvara

    Angående Lasu så tror jag han tog på sig för stor rock, eller kanske fick en för stor rock, som han inte kunde fylla? Blev hemvärvad lite som en poängspelare som även fick spela pp. Han är inte den typen av spelare som jag ser det. I mina ögon var han som bäst när han nötte bp ihop med Mikael Johansson. Dom var otroligt bra ihop i bp och Frölunda var nästan lika bra 4 mot 5 när han hade den rollen. Var det inte nåt år dom stod för 9 mål ihop i bp eller e jag helt ute och cyklar?

     Kommentar avatar
     Filur, 2 månader sedanSvara

     Många mål i bp var det i alla fall

   • Kommentar avatar
    Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

    Passerade Scandinavium för för att få lite hockeystämningen. Men den var ganska grå. Gillade den mer när den var klädd orange.

     Kommentar avatar
     Filur, 2 månader sedanSvara

     Nästa år kanske man får se orange plåt igen, fast från insidan. :)

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

     Bra. Då kör vi en final där.

   • Kommentar avatar
    Magnus J, 2 månader sedanSvara

    Dålig självinsikt om man som Fredrik S på allvar tror att det skulle kunna vara VF i finalen.. i år var vi inte i närheten.... kanske ett av VF:s stora problem, man tror man är så grymt mkt bättre än man är! Precis som man tror att alla spelare helt plötsligt kommer att börja producera mål..
    Ett av VF:s problem är oxå att de haft sjukt många spelare som hellre spelar center, men som blir placerad som forward där man skall åka och jaga, jaga, jaga.... blir fel! Var väl en av anledningarna till att Jacob P gick till FBK.

    • Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 månader sedanSvara

     Ni behöver ju inte tävla i att missförstå Sjöström, va? :) Klart som f*n att han fattar att Frölunda inte var nära att slå ut Rögle, men som sportchef för en klubb som tagit guld i närtid, det är väl inget som helst konstigt om han känner "Fan, det där skulle ju ha varit vi." Han gav uttryck för en spontan känsla, inget annat. Det vet jag som hade diskussionen med honom. Kritisera gärna värvningar och annat, men det här blev lite fånigt, tyckte jag. Okej? Tack.

      Kommentar avatar
      Mattias, 2 månader sedanSvara

      +1. Att lag som Skellefteå och Rögle eller Växjö inte kommer ta guld trots sina kanonlag visar hur svårt det är att få fram ett guldllag. Sjöström och Rönnberg har två.

      Kommentar avatar
      Marlowe, 2 månader sedanSvara

      Det handlar nog inte så mycket om besvikelse över säsongen som gick, utan mer oron över säsongen som kommer.

    • Kommentar avatar
     Richard, 2 månader sedanSvara

     Wikstrand wow vilken ledare de får FBK. Bra blick för spelet. Väldigt användbar. Märkligt att inte FBK går bättre..

     • Kommentar avatar
      Daniel B, 2 månader sedanSvara

      Lilliz och nu Wikstrand. Inga billiga spelare man tar in i fbk. Speciellt i dessa tider där man inte vet om det är nån publik till hösten.

      • Kommentar avatar
       caroline runerås, 2 månader sedanSvara

       att en del ens orkar diskutera om att vi hade 0 o sätta emot rögle.... d vet vi. d vet sjöström också, bra med ditt tillägg Leman. Bra att du knepar ihop texter när d släpps lite nyheter om laget. Du håller mej väl uppdaterad. Läste dock i helgen Leman om RRs tänk med att d var för dålig kämparanda... Kämparanda kan ju självklart höja ett lag, ta o kräma ur d lilla extra ur laget, men känner mig faktiskt orolig över att han inte tänker ett steg längre och överväger en backupstrategi... jag tyckte inte d verkade så. Inte lätt att få alla att spela på ett o samma sätt , jag menar alla måste vara all-in spela på 100% och så ska kämparandan vara på topp.... svårt att få igenom ett sånt spel i 52 grundomg+slutspel.

        Kommentar avatar
        Marlowe, 2 månader sedanSvara

        Ja, Caroline du har en poäng. Det handlar om att även ha en strategi för dåliga dagar. För mig är inte spelsystem, strategi och taktik samma sak, inget lag orkar jaga som hungriga vargar genom hela serien, det är en lärdom jag hoppas Frölunda drar. Men HL har ju flaggat för ett förändrat spelsystem, vi får hoppas.

      • Kommentar avatar
       Mattias, 2 månader sedanSvara

       +1.
       Att lag som Skellefteå och Rögle eller Växjö inte kommer ta guld trots sina kanonlag visar hur svårt det är att få fram ett guldllag.
       Sjöström och Rönnberg har två.

       • Kommentar avatar
        Magnus, 2 månader sedanSvara

        Personligen tycker jag Max Friberg känns klockren som lapten efter Joel!

         Kommentar avatar
         ??, 2 månader sedanSvara

         I många lag brukar spelarna rösta om vem de vill ha som kapten. Den med flest röster får då C på tröjan. Om det fungerar så i FHC har jag ingen aning om.

       • Kommentar avatar
        caroline, 2 månader sedanSvara

        där tänker vi lika marlowe????

         Kommentar avatar
         Marlowe, 2 månader sedanSvara

         Ett spelsystem som är lite mer flexibelt och taktiskt och en strategi med lite fler olika spelartyper, vore nog inte dumt. :)

       • Kommentar avatar
        Pupule, 2 månader sedanSvara

        Parodin fortsätter. Solklart matchstraff på Strider.

         Kommentar avatar
         Pupule, 2 månader sedanSvara

         *Seider

       • Kommentar avatar
        Manne, 2 månader sedanSvara

        Seider i centrum. Solklart matchstraff för tusan.

         Kommentar avatar
         Pupule, 2 månader sedanSvara

         Domarnivån i centrum åter igen. Hur fasen dömer man inte matchstraff i det läget? Ofattbart.

         Kommentar avatar
         Adam, 2 månader sedanSvara

         Ja Hallam har fått vatten på sin kvarn, men de kommer säkert anmälas efteråt, eftersom domarna som vanligt missar de på isen :)

       • Kommentar avatar
        Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

        Kunde varit två eller femma. Hade det varit Melart hade det varit femma.

        • Kommentar avatar
         Dallasm3, 2 månader sedanSvara

         Lite synd med Enh. Tycker han blev lite lite bättre för varje match. Hört nåt om Alvarez? Tycker han har ruskigt höga toppar, tyvärr några djupa dalar den gångna säsongen men en spännande spelare.

         • Kommentar avatar
          Ponken, 2 månader sedanSvara

          Billig utvisning i rögles favör som de gör mål på. Vågar inte kritisera de som borde kritiseras, kommer få sitta i städskrubben i 2 min annars.

          • Kommentar avatar
           Adam, 2 månader sedanSvara

           Alltså dessa förstärkningar ... först Gelinas som kastar sig likt Neymar när han nuddas och sen Everberg som ramlar enkelt för tionde gången detta slutspelet, aldrig sett en 100 kg klump som Everberg ramla så förbannat enkelt gång på gång

            Kommentar avatar
            Pupule, 2 månader sedanSvara

            Visst, det är svårt för domarna i dessa lägen, men lik förbannat irriterande när spelare kniper fast klubban med armen och faller och får med sig utvisning. Särskilt när man får mål med sig och tjänar på fusket.

          • Kommentar avatar
           Mogge , 2 månader sedanSvara

           Ja. Växjös spelare faller lätt.

           • Kommentar avatar
            Gustav, 2 månader sedanSvara

            Att Färjestad spetsar med Wikstrand och Skellefteå med Linus Karlsson tas med en axelryckning. Det är liksom inte de lagen vi konkurrerar med. Mer spännande och relevant att se hur lag 8-14 agerar.

            • Kommentar avatar
             Pupule, 2 månader sedanSvara

             Kraften riktas uppåt. Huvudtackling. Inget matchstraff. Håhå jaja.

              Kommentar avatar
              Adam, 2 månader sedanSvara

              Ja börjar bli humor nu hur bedömningarna är i serien kontra slutspel, huvudet är inte lika viktigt i ett slutspel enligt bedömningarna ..

              Kommentar avatar
              Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

              Melart fick match och 5 matcher. Nu 2+10. Rögle kommer ofta billigt undan med mina opartiska ögon.

              Kommentar avatar
              Daniel B, 2 månader sedanSvara

              Mm. Ett matchstraff i mina ögon.

              Kommentar avatar
              Pupule, 2 månader sedanSvara

              Märkliga bedömningar. Man vill inte gå in och riskera att avgöra, så istället gör man fel. Får väl hoppas på avstängningar i efterhand åtminstone.

              Kommentar avatar
              Daniel B, 2 månader sedanSvara

              Hoppas Växjö vinner guldet. Mycket pga en väldigt trevlig och sympatisk tränare.

              Kommentar avatar
              Bosse, 2 månader sedanSvara

              +1

              Kommentar avatar
              Adam, 2 månader sedanSvara

              Ja men Lesund hoppar ju in en tackling som bara träffat huvud , jag förstår verkligen inte hur han undkommer matchstraff?

              Kommentar avatar
              Conta, 2 månader sedanSvara

              Domarna är fega, dom är rädda för bröderna Abbott, samt domarna har säkert sommarstugor i Ängelholm. Men domarna är ju untouchables..

            • Kommentar avatar
             Gustav, 2 månader sedanSvara

             Lesund Headhunter

             • Kommentar avatar
              Richard, 2 månader sedanSvara

              Vill absolut inte gå med stora släggan. Men visst blir det en utmaning att vara bland de 6st nästa år med endast ett par nya spelare. Tror vi måste fundera på om vi verkligen kan ge Nänsen, Mustonen, Ekbom så mycket istid. Tappar vi Friberg blir det tufft. Han personifierar nya Frölunda på något sätt tycker jag. Han arbetskapacitet visar vad som krävs

              • Kommentar avatar
               Conta , 2 månader sedanSvara

               Det behövs 2 till 3 spetsforwards till samt 1 ledande back som kan styra poweplay, sedan en riktigt fysisk back som kan vara en klippa i egen zon, en lagom elak back.

                Kommentar avatar
                Daniel B, 2 månader sedanSvara

                Folin kanske?

              • Kommentar avatar
               Sven, 2 månader sedanSvara

               Linus Karlsson till SAIK känns som en bra värvning. Varför högg inte VF på en sån spelare? Ung, bra stats, målskytt, säkert ganska billig.

                Kommentar avatar
                Mattias, 2 månader sedanSvara

                Vi vågar sällan plocka in den typen av spelare från allsvenskan. Ofta billiga men vi verkar inte ha koll Hardy Häman Aktel som Växjö hittade i Björklöven är ett annat exempel.

                Kommentar avatar
                Mattias, 2 månader sedanSvara

                Tror Linus Karlsson kostar hälften av vad MRO kostar. Oavsett klart billigare. Som ett exempel

                Kommentar avatar
                Manne, 2 månader sedanSvara

                Vi går på spelare som har haft sin "hype" och mer är på väg nedåt i karriären. Säkra kort, men det blir motsatt effekt.

                Kommentar avatar
                Sven, 2 månader sedanSvara

                Kollade precis upp honom också haha, vi har ju gjort några bra sådana värvningar genom åren, Alexander Wennberg från Allsvenskan med DIF tex. Tror SAIK gjort ett kap där, lite så dom lyckades med Fröden från AIK.

                Kommentar avatar
                Gustav, 2 månader sedanSvara

                Linus Karlsson, Ludwig Larsson, Jesper Frödén, Michael Lindqvist, Fredrik Forsberg, Patrik Karlkvist. Listan kan göras lång på toppspelare i HA som gått till SHL. Vi kommer aldrig göra en liknande värvning.

                Kommentar avatar
                Conta, 2 månader sedanSvara

                Precis Manne, gärna någon spelare som varit i shl tidigare i annat lag som Elliot. Nej det behövs omtag vad gäller värvningar. Går att hitta många fynd i allsvenskan i hockey.

              • Kommentar avatar
               Pupule, 2 månader sedanSvara

               Poetisk rättvisa med tanke på alla utvisningar Rögle slipper undan. Solklar tripping i fjärde men icke säger domaren. Skönt seger.

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

                Ja, bedömningen gick inte växjös väg i den här finalen men pucken studsar rätt och det är det viktiga. Men måste bli en eller två avstängningar. Kan inte tänka att DN kan blunda för bilderna.

                Kommentar avatar
                Pupule, 2 månader sedanSvara

                Tror Seider klarar sig undan men tror Lesund blir avstängd. Måste bli det.

                Kommentar avatar
                Adam, 2 månader sedanSvara

                DN gör bedömningar först när domare eller situationsrum skickar ärendet dit, så blir de ingen anmälning så är inte DN boven i det dramat.

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

                Precis. Men tar för givet att det görs.

                Kommentar avatar
                Pupule, 2 månader sedanSvara

                Adam; jodå, men tar för givet att Lesunds tackling skickas vidare till DN, annat vore bedrövligt.

                Kommentar avatar
                Adam, 2 månader sedanSvara

                Ja de borde den verkligen göras, tyvärr tar jag inget för givet vad gäller konsekventa bedömningar i SHL.

                Kommentar avatar
                Herr Lakers, 2 månader sedanSvara

                Ja, Seider är nog 50/50. Det borde varit ett strängare straff i matchen men tveksamt med avstängning.

              • Kommentar avatar
               STM, 2 månader sedanSvara

               Trist med Ehn. Tycker fortfarande han var en av våra topp 5 spelare i år. Men tydligt att Rönnberg inte gillar honom, så var nog lika bra att släppa honom.
               Inte säker på att det i grund och botten behövs in så mycket nytt.
               Hade gärna sett att Ehn och Alvarez stannat i truppen.


               Lämna en kommentar