Tänk vilken premiärfest det kan bli i höst – om ...


► Några lunchrader mest för att ni ska se att jag lever …
► Skämt åsido, jag har fått en del frågor, tänkte snabbt svara på några av dem.
► Och så detta – vilken folkfest det kan bli i premiären i höst. Om det nu blir en sådan. Hm. Men låt oss drömma lite.

Rakapuckar.com bild

Så här såg det ut senast Frölunda och HV71 möttes i Scandinavium. Ryan Lasch var med då. Det lär han inte vara nästa gång.


NI SÅG KANSKE programmet för SHL-premiären i höst:

Frölunda–HV71

Tänk om HV71 fyller en hel kurva i Scandinavium igen och sjunger så det skakar i den gamla arenan. 

Tänk om Frölundas publik kan enas, höja sina röster, matcha de resande supportrarna fullt ut.

Tänk om hockeysuget lördagen den 19:e september är så stort att alla inblandade, publik såväl som spelare, exploderar i en … tja, en enda maffig glädjeorgasm.

Vilken start det kan bli.

Om.

Om ni vet vad.

Vi är långt ifrån där än. Oron och och ovissheten ligger som en våt filt över oss alla. Men det är skönt att drömma lite.

Fansen bygger SHL (och för den delen allsvenskan).

En Frölunda–HV-match skulle vara något alldeles extra att starta hösten med.

Rakapuckar.com bild

***

Okej, det har kommit in några frågor, istället för att jag ska besvara alla så att säga en och en så gör jag så här.

## Ryan Lasch

Frölunda la på sin webbsajt i går ut en text som fick flera av er att undra: ”Va, ska han inte lämna ändå?”

Så här är det:

Lasch har bestämt sig för att söka sig utomlands, skriva det där feta kontraktet; som 33-åring kan det vara hans sista chans att göra det, att casha in på sin offensiva briljans, sin spets.

Detta sagt: om coronakrisen får varenda toppklubb utanför Nordamerika att stänga plånboken, om vi i höst är kvar i ett läge där stor osäkerhet råder, om den här skiten skulle ha förvärrats, om det är så att inte ett enda bra bud har blivit till allvar hos Laschs agent Patrik Aronsson, då skulle man förstås kunna tänka sig att Lasch kollade av läget med Frölunda, vad den klubben hade att erbjuda för ännu ett år. 

På så vis är dörren inte stängd. Men ni förstår ju själva, det är så många ”om” och ”men” att … ja, att det skulle inträffa får vi verkligen inte hoppas. Det skulle ju betyda att coronakrisen allvarligt satt ner förutsättningarna för alla hockeyklubbar.

Rakapuckar.com bild

Dessutom: jag hör att Ryssland och KHL är dit Lasch och Aronsson tittar i första hand, och där kommer alltid finnas pengar. Handlar mer om att det ska vara rätt klubb, rätt stad, rätt förutsättningar.

I schweiziska Davos finns annars assisterande tränaren Johan Lundskog, denne och Lasch kom mycket väl överens i Frölunda, gillade varandra, gillade att jobba tillsammans. När trollgubben Mattias Tedenby (Vitiaz Podolsk) försvinner kanske det vore kul för schweizarna att få in trollgubben Lasch?

Alltså, ni Frölundafans som hoppas att 81:an blir kvar, fortsätt gärna. Inse dock att chansen är ungefär lika stor som att få in sju rätt på V75 en lördag när inte alla favoriter travar som de ska.

      

## Värvningsstoppet i SHL

Nej, det har inget med smittspridning att göra som jag sett en del undra. Det hela är enkelt, det finns en stor ekonomisk oro just nu, i samhället i stort och därmed även för landets hockeyklubbar.

– Alla var eniga om att vi behövde göra det här för att lugna ned läget tills vi kan säkerställa ekonomiska läget. Vi gör det här för att inte riskera något för klubbarna. Det känns givet med tanke på rådande situation och då lagen ännu inte har kunnat få full koll på hur stora ekonomiska förluster de gjort på grund av slutspelet som inte blev av, sa SHL:s sportchef Johan Hemlin till expressen.se i går.

Alltså: inga nya kontrakt får skrivas utöver rookiekontrakt, ni vet de med låg lån för spelare 18–21.

Alla klubbar är överens. Tycks mig som ett klokt beslut, om alla noga funderat igenom det.

Rakapuckar.com bild

Detta sagt, flera värvningar är säkert redan gjorda, papper påskrivna, det skulle inte förvåna mig om Frölunda i dag, i morgon eller i början av nästa vecka presenterar namn som Filip Johansson (Leksand), Mattias Norlinder (Modo) eller Jan Mursak (Bern).

Har någon av dem inte skrivit på så … tja, visst, det skulle i teorin kunna vara så att Mursaks agent ringer Frölundas sportchef Fredrik Sjöström och säger att ”the deal is off”, om papperen inte är påskrivna, alltså. Om. Om.

Men den risken tror jag är liten.

Värvningsstoppet handlar dessutom inte om klubbar inte ens får prata med agenter om spelare, det går utmärkt att komma överens om att Kalle och Pelle ska spela för Puckens IK i höst, bara att papper inte kan skrivas på, att ett visst mått av osäkerhet finns och måste tas med i beräkningen.

 

## Jonathan Johnson

Jättespännande att se honom i SHL, i Skellefteå. Det är förstås nu han ska dra nytta av sin rekordsäsong i allsvenskan. 

Jag hade dock förvånats om Frölunda varit på, något man heller inte var.

Bara den gångna säsongen har Jonathan stått ut i allsvenskan, tidigare har han varit bra men långt ifrån fantastisk. Det finns en stark osäkerhetsfaktor här, hur mycket berodde på den HK Kings-fostrade centern själv, hur mycket berodde på omgivningen (Adam Tambellini, Patrik Karlkvist)?

Slår inte på något vis fast att ”JoJo” inte kommer lyckas i Skellefteå. Men osäkerhetsfaktorn var alldeles för hög för att centertjocka Frölunda skulle agera. Tycker jag.

Rakapuckar.com bild

 

## Arvid Söderblom

Ibland händer skit. Så hade jag sett det, om jag jobbat för Frölunda eller varit supporter. Frölunda, Arvid, hans agent, Tingsryd … alla var överens om planen, en säsong till i allsvenskan, sedan Frölunda och SHL.

Skellefteås locktoner blev dock för svåra för Arvid att stå emot.

Kan jag förstå det? Jösses, ja. Lätt sitta här och snacka om is i magen när det inte är ens egen karriär det handlar om.

Gjorde någon fel?  Nä. Tycker jag inte. Ibland händer skit, som sagt. Livet blir inte alltid som man vill.

Se där en passande avslutning i dessa tider. Tyvärr.

***

Tack för att ni förstår, inte minst i det här läget:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

Rakapuckar.com bild

***

SHL:s premiäromgång. Preliminärt. Synnerligen preliminärt.

Luleå – Färjestad
Leksand – Skellefteå
Örebro – Djurgården
Brynäs – Malmö
Rögle – Linköping
Växjö – Oskarshamn
Frölunda – HV71

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
23 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Kalle, 7 månader sedanSvara

  Om man inte drog i JoJo för att han är center, va man ens på tambellini som är en poängspelare som vi verkligen behöver till iår lr brydde man sig inte där heller?

   Kommentar avatar
   Gustav, 7 månader sedanSvara

   Tambellini ska till Rögle.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 7 månader sedanSvara

  Jag hade accepterat och förlikat mig att Lasch var på väg bort. Jag reagerade mest på det sättet Frölunda kommunicerade, som att det fanns hopp om att han skulle stanna när det inte gör det.
  Hopp om start av SHL om sex månader har jag däremot.

   Kommentar avatar
   Richard, 7 månader sedanSvara

   Vi hade kunnat spela slutspel i maj. Den överdrivna hysterin vi ser nu kommer inte hålla i sig. Åtminstone inte i Sverige. Skydda äldre och lev normalt, med rekommendation att hålla sig hemma vid förkylningssymptom.

 • Kommentar avatar
  Magnus, 7 månader sedanSvara

  Det man kan fundera på gällande Söderblom (som ändå bara är en liten del) är ju varför får inte frölunda upp mv-talanger. Har inte skett sedan henke (om jag inte missminner mig), många kommit och vaktat någon match här å där. Men de flesta hamnar på andra ställen.
  Där har VF något att fundera på?

   Kommentar avatar
   Gurun, 7 månader sedanSvara

   Med viss inblick, så måste jag säga att satsningen på målvakter (läs målvaktsträning) är alldeles för dålig. Tidigare hade man en (EN!) målvaktsträning i veckan, men den tiden såldes ut till andra klubbar i regionen. Förhoppningsvis är satsningen större från U16 och uppåt, men under det så är det katastrof.

 • Kommentar avatar
  Göran, 7 månader sedanSvara

  Det finns inte en chans att SHL drar igång till hösen. Till hösten komer det vara värre än det är nu. Vi får verkligen hoppas att Tyskarna skyndar på med vaccinet.

   Kommentar avatar
   Göran A, 7 månader sedanSvara

   Jag tror tvärtom, chansen är stor att coronaviruset har bedarrat tills september. Aldrig har en enad mänsklighet samarbetat så intensivt för att knäcka en pandemi som nu är fallet.

 • Kommentar avatar
  Mattias S, 7 månader sedanSvara

  HL vet du om Frölunda försöker knyta till sig Jonathan Dahlén?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Inte en aning. Eller: det finns väl inte en SHL-klubb som INTE vill ha Jonathan? Grejen här är ju – vad vill Dahlén? Vill Sharks förlänga, sätta honom i AHL, tror man på svensken? Vill Sharks trejda rättigheterna? Så många frågor. Men säkert har varje SHL-klubb med självaktning stämt av med JD:s agent.

   Kommentar avatar
   Gustav, 7 månader sedanSvara

   Det skulle inte förvåna mig om Dahlén gör ett nytt försök att spela upp Timrå i SHL. Han verkar ha ett enormt hjärta för Timrå.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

  Apropå klubbarnas ekonomi, varav säkerligen flera tvingas till att ta det lite "vajert" med alltför många nya dyrbara värvningar. Tänker på vad som sker nu med den svenska kronan, vilken faller i värde(är i alla fall den som går tillbaka) och att sajna nya spelarkontrakt med framför allt transatlanter - kommer ju inte bli billigare.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

   * Överlag, alla utländska spelare.

 • Kommentar avatar
  Göran A, 7 månader sedanSvara

  Är tveksamt om värvningsstoppet ens är lagligt.
  Tror inte det håller civilrättsligt att stoppa yrkesmän att ta en anställning.

   Kommentar avatar
   Alfred, 7 månader sedanSvara

   Jag undrar detsamma. Är det ens lagligt?:/

   Kommentar avatar
   David, 7 månader sedanSvara

   Man stoppar inte yrkesmän från att ta anställning, man stoppar företaget från att anställa. Det är inget konstigt alla med det faktiskt.

   Kommentar avatar
   Richard, 7 månader sedanSvara

   Håller med, det kan inte vara lagligt, utan bör nog vara en överenskommelse mellan klubbarna kan jag tänka mig. Näringsförbud verkar annars gångbart i coronatider.

   Kommentar avatar
   Alfred, 7 månader sedanSvara

   Haha ”man stoppar företagen från att anställa” ja men då stoppar man ju yrkesmännen från att ta anställning

   Kommentar avatar
   David, 7 månader sedanSvara

   Förstår du verkligen inte skillnaden? På sjukhus är anställningsstopp ganska vanligt när det måste sparas pengar. Menar du att utbildade inom sjukvård inte kan söka jobb på annat ställe då? Hindrar man en person från att söka ett jobb? Är ju därför SHL och klubbarna gemensamt tog detta beslut, men i slutändan blir det ju ingen skillnad om människor litar på varandra och ”skriver” muntliga kontrakt.

 • Kommentar avatar
  Alfred, 7 månader sedanSvara

  Oavsett värvning kommer jag vara mest exalterad över att se Mattias Norlinder. Han har varit min favoritspelare utanför Frölunda ett tag.

  • Kommentar avatar
   Lövet, 7 månader sedanSvara

   Det var ett tag sen man hade 7 rätt...

   • Kommentar avatar
    Conta , 7 månader sedanSvara

    Jonathan Johnson har de 3 senaste säsongerna levererat bra. Säsongen 17/18 18mål. Säsongen 18/19 15mål
    och säsongen som gick 29 mål.
    Jag tycker det är ett riktigt bra facit, en producerande center är aldrig fel.

     Kommentar avatar
     Gunnar, 7 månader sedanSvara

     JJ är för bra för Frölunda. Vi behöver lite äldre lite långsammare lite tröttare spelare i Frölunda. Det är ganska tydligt. Mursak passar bra in 32+.

     Kommentar avatar
     Simon , 7 månader sedanSvara

     Johnsons styrka är knappast hans skridskoåkning. Kan också sätta en tusenlapp på att Muršak lämnat efter sig ett större avtryck än Johnson när kommande säsong är färdigspelad.

   • Kommentar avatar
    Dan, 7 månader sedanSvara

    Jag tror också, och hoppas, att det kommer att bli en rejäl fest när vi får välkomna tillbaka hockeyn till hösten. Tror det kommer att kännas lite extra, efter att något man tagit för givet ryckts undan så här.

    • Kommentar avatar
     Bengt Andersson, 7 månader sedanSvara

     Håller med Henrik i två saker här !
     klart det blir fest ! Inte minst med några nya lovande "yrväder i gruppen som vill in och kriga om platserna.
     Ni är en del VF fans som har fått Lasch på hjärnan i all framtid kan man tro, Måste väl vara mer spännande för oss alla om VF knyter flera lovande unga spelare till truppen från kanske hela Norden för rimliga pengar, och som drar upp tempot även på "gamlingarna" på träning, som säkert för Rönnberg inte minst får chansen att utvecklas, kan beklaga för VF bästa däri mot de unga killarna med "mycket spring i bena" .som lämnar VF i dagarna, det ger ingen bra bild.

     • Kommentar avatar
      Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

      Pågår tydligen polisutredning där svenska hockeyförbundet är inblandat på något vis. Någon som vet vad det kan handla om? Någon som stoppad Växjö från att slå ut Frölunda? Trots allt ända laget Växjö hade plus 19/20.

       Kommentar avatar
       Allen, 7 månader sedanSvara

       Haha, rolig du Herr Lakers. Den hade Frölunda tagit så lätt i tva raka.. Så du ska vara glad:)

     • Kommentar avatar
      Millard, 7 månader sedanSvara

      Millard manchester united-manager ole gunnar solskjær har fått nye Kjøp fotballdrakter, nedslående nyheterstjernestopper
      harry liverpool bekrefter ny draktleverandørfra og med
      GNHKe

      • Kommentar avatar
       Vito, 7 månader sedanSvara

       Vito acquistare maglie da calcio bambino 2020 2020 a poco prezzo, maglie personalizzate calcio
       online - acquista ufocalcio Maglie Calcio A Poco Prezzo.
       Virgi

       • Kommentar avatar
        Agnes, 7 månader sedanSvara

        Agnes billiga juventus tröja barn på nätet, köp
        juventus fotbollströja med tryckjuventus tröja billigt, designa egna juventus tröjor Fotbollströjor
        På Nätet. Larry

        • Kommentar avatar
         Garrett, 7 månader sedanSvara

         Garrett køb fodboldtøj til både børn og voksne til en skarp og hurtig
         leveringe-mærket, høj trustpilot 9,5, gratis bytte og dansk webshop fodboldtrøjer
         med tryk. Larry

         • Kommentar avatar
          Isaac, 7 månader sedanSvara

          Isaac fußballtrikots kinder onlineim trikots shop ganz einfach auf rechnung online bestellen Fußball für Kinder.
          Annet

          • Kommentar avatar
           Rosalie, 7 månader sedanSvara

           RosalieKN95 Face Mask Adult Sale Online| Buy KN95 Face Mask From China| N95 Mask Bulk Wholesale| N95 Mask Fast Delivery Odess KN95 Mask Sale Azuce

           • Kommentar avatar
            Harold, 6 månader sedanSvara

            Harold real madrid tröjor, sveriges största urval av fobollströjor matchtröjor knutna till klubbar och landslag, fotbollsskor
            Leverkusen Trikot Kinder, löparskor och sportskor till marknadens bästa ErmaS

            • Kommentar avatar
             Kristan, 6 månader sedanSvara

             Kristan bilde av bayern munchen hjemmedrakt 2020 barn%bayern munchen hjemmedrakt 2020 barnvarenr { az7961bayern munchens nye hjemmedrakt Herma

             • Kommentar avatar
              Alphonso, 6 månader sedanSvara

              Alphonso upptäck det nya real madrid fotbollströja(med
              hemma tröja, borta tröja och tredje tröja)handla fotbollströjor barn, manliga, dam fotboll kläder
              och mer {. FloyA

              • Kommentar avatar
               Adam, 6 månader sedanSvara

               Adam forrige gang wayne rooney startet på midtbanen for manchester
               united endte han opp med å søke avklaring om fremtiden hans {, ble henlagt av sir alex Aleja


               Lämna en kommentar