Lasch trött på snacket: "Vet ju vad vi ska göra"


► JÖNKÖPING: Ryan Lasch summerade en trist kväll där Frölunda ånyo gjorde en svag förstaperiod och föll ihop på 1.25:
► – Jag är så jäkla trött på att prata om det. Vi vet ju vad vi ska göra. Vi måste göra det.  Vi måste gå ut och prestera.
► Först i CHL-finalen på tisdag. Sedan … absolut nödvändigt att sluta hitta sätt att förlora.
► Här mina fem bästa i Frölunda mot HV71 (3–5).

Rakapuckar.com bild

Trött på snacket. Men också självkritisk, Ryan Lasch vet att det är dags att prestera nu för Frölunda.


I TVÅ PERIODER var Frölunda riktigt bra. Matchade HV71 – som verkligen är bra.

Jag kände att momentum var på väg att svänga över i Frölundas favör efter att 1–3 blivit 3–3, det var infernaliskt spännande, det var kul hockey, det var … en sjujäkla häftig hockeykväll, helt enkelt.

Men är det inte det ena så är det det andra.

Ett bra tag har Frölunda grävt sig en grop genom att helt tappa bort den fördel ett power play-spel kan ge.

När PP nu satt brast istället disciplinen. Två slarviga tvåor av Rhett Rakhshani, sedan tappade Simon Hjalmarsson humöret mot slutet.

Jag vet hur lätt det är att spela hockey på pressläktaren, jag vet hur lätt det är att hålla sig kall där, hur mycket svårare det är på isen men … Frölunda slarvade verkligen bort det här.

Hittade ett nytt sätt att sätta sig i skiten.

Ryan Lasch poängterade att han gjorde samma sak i Örebro, tog en ”abuse”-utvisning från båset, och var självkritisk:

– Den kunde också ha kostat oss matchen. Vi måste ha bättre disciplin. 

Borde gå att åtgärda. Ett större problem är sannolikt de svaga starterna. Ryan Lasch analyserade:

– Vi måste börja spela bra i tre perioder. I början av säsongen tappade vi matcher i slutet, nu är det i början. Som mot Djurgården, och i dag, första 20 – vi är inte redo att spela.

Rakapuckar.com bild

NI har hört den förr, va? Roger Rönnberg var inte heller nöjd med period 1, såg ett bortalag som inte fick träff i forecheckingen, som inte kunde försvara mittzonen.

Fräcka, fartiga HV71 blåste förbi och hade 3–1 in i första vilan efter de där tre målen på 1.25. Till slut blev det ett för stort handikapp att lämna.

– De (HV) drar iväg med tre forwards högt, gör det svårt för oss. De hade mer fart, vi fick inte stopp på dem i egen zon, förlorade kamperna framför mål, sa Lasch.

Analysen var på pricken. Lösningen är svårare att finna. ”Inte redo.” Igen.

Det var då Lasch sa:

–  Jag är så jäkla trött på att prata om det. Vi är i februari nu och vi pratar fortfarande. Vi vet ju vad vi ska göra. Vi måste göra det. Vi måste gå ut och prestera.

Alltså: ha fart i benen från start, inte gå bort sig i offensiv zon, tappa folk, bli sårbart för spelvändningar i hög fart. 

– Vi måste vara smartare, konstaterade Lasch.

Rakapuckar.com bild

Mycket var dock bra, finns bland annat ett återfunnet power play-spel att ta med till CHL-finalen mot Red Bull München på tisdag.

– Största matchen för oss den här säsongen. Vi kan inte gå ner oss mentalt nu, vi har chansen att vinna en titel. Fokus på finalen, sedan på SHL, sa Lasch.

Frölunda är fortfarande över topp 6-strecket, men det kan gå fort nedåt.

Power play, aggressiviteten, bestämdheten i spelet, chansskapandet … det gav hopp, om vi snackar två perioder.

Problemet är ju att en match består av tre.

Bättre fokus, bättre disciplin, fortsatt PP-skärpa. Lätt att skriva vad som krävs. Intressant att se om det kan göras också.

***

HV71 har något spännande på gång, men det visste ni ju.

Farten man går till attack med dödar verkligen.

Vänder spelet mycket snabbare än Frölunda som gärna kladdar lite för mycket med pucken i egen zon.

Återigen gillade jag skarpt unge David Gustafsson och hans kedja, den här gången tyckte jag också att Mattias Tedenby verkligen sårade, bra center i Markus Ljungh där, het (även i humöret) målskytt i Andreas Thuresson.

Ni som inte ser Robin Figren så ofta reagerade kanske. Men så här bra är han, i alla fall varje gång jag sett HV i vinter. Känslan är att ”Figge”  för tillfället spelar med det självförtroende och de kvalitéer han visade första säsongen i Frölunda.

Rakapuckar.com bild

***

Det var ett privilegium att få jobba med HV71–Frölunda. För hockeyn som presterades, för kampen – men lika mycket för fansens skull.

Jag skrev en gång att SHL borde sponsra supportrarna så de kan åka på fler bortamatcher.

Underbart med ”fotbollskänsla” på hockeymatcher. 

Jag ber att få tacka igen. 

***

Mina fem bästa:

1 – Ryan Lasch
* Inblandad i väldigt mycket utöver sin PP-assist. Fräck i anfallszonen, skapade, men spelade också fysiskt – fin tackling på öppen is.

2 – Jacob Moverare
* Ja, för en gångs såg jag honom göra ett par, tre misstag, men han räddade sitationerna. Så grymt spelsmart.

3 – Brandon Gormley
* PP-kanonen, jag tyckte också han såg rätt stabil och bra ut.

4 – Anders Grönlund
* Bra backpartner till Gormley, kommit ur liten svacka, åter enkel och rejäl.

5 – Samuel Fagemo
* Målet, en del annat påhittigt, klickade bättre med Ryan Lasch den här gången.

Bubblare: Max Friberg, Joel Lundqvist, Oliwer Fjellström (Rhett Rakhshani hade varit med på listan utan sina två slarviga utvisningar).

***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

***


Så här nära ena målet sitter vi i Kinnarps Arena. Tack och lov finns en TV-skärm till vänster där vi kan snegla på C More-repriserna. 

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
55 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 år sedanSvara

  Ja du Leman. Som lasch säger, att vi ska prata om saker i februari. Vad är det som gör att det inte klickar nu när vi är inne i februari? Varje match känns det som om det är något som saknas. Tidigare bra försvar men nu är det sämre och vi får bättre pp. Kasst pp tidigare och få är något annat mindre bra. Bra målvaktsspel och då har vi dåligt anfallsspel. Bra offensiv och då har vi dåligt målvaktsspel. Snart dags att få allt att stämma för risken är att vi hamnar utanför slutspel.

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Ska tillägga att matchen igår var en av de bättre senaste tiden. Förutom en period i första.

   • Kommentar avatar
    Kristoffer// KdeV , 1 år sedanSvara

    Håller helt med dig om 5 bästa, vår backbesättning är den stabilaste vi sett i VF på mannaminne. Tror Timrå-Prints ( eller vad han heter) kommer vara grymt nyttig i ett ev slutspel eller play in. Sen vet jag att du är trött på att målvaktsfrågan men jg är inte tillräckligt bra. Inte hans fel, men skall du ta poäng mot ett hv, i Jönköping, i full gas, så behöver du en målvakt som spelar bättre.

     Kommentar avatar
     Det osar i Majorna , 1 år sedanSvara

     Mannaminne? Backa 3 säsonger så har du en backbesättning som e 20 gånger bättre än den vi har idag

     Kommentar avatar
     Kristoffer//KdeV , 1 år sedanSvara

     Elias fält ingick i backbesättningen vilket bör dra ner stabiliteten en aning??

     Kommentar avatar
     Kristoffer//KdeV , 1 år sedanSvara

     Elias fält ingick i backbesättningen vilket bör dra ner stabiliteten en aning??

   • Kommentar avatar
    Per, 1 år sedanSvara

    Problemet är ju det vi alla sagt sedan i somras. Det här laget är för svagt. För att vi ska vinna måste alla delar i laget fungera på topp och det är orimligt att det ska ske i match efter match. Bra lag vinner även då delar av spelet inte funkar.

    • Kommentar avatar
     Nolte, 1 år sedanSvara

     Ja mycket va bra igår, kan inte klaga allt för mycket. Likt förbannat, så är man inte tillräckligt bra på detaljerna som avgör. Tufft att vinna matcher om man ska släppa in 4-5 mål varje match. Sen är det lite lustigt att just Lasch säger ”vi måste bara prestera och göra det vi ska” för hans försvarspel är genant dåligt match in och match ut. Han kan vara hur begåvad som helst i PP, men det hjälper inte när totalt ointresserad av att spela försvarsspel och hjälpa laget genom att förhindra mål bakåt. Lasch tillsammans med Purre är alltså på plats 396 resp 397 i hela ligan sett till +\-. Lasch är på 10e plats i hela ligan sett till att vara inne på mål bakåt. Vet att du anser all form av statisk vara trubbig, men här hade jag kunnat visa upp flera timmar med exempel på Lasch försvarspel. På HV:s första mål igår som startade raset skulle man snällt kunna säga att Lasch blev screenad men kollar man på det så väljer han att släppa sin back för att gå på samma gubbe som Sigalet redan har, och så va det gata in för backen. Håller inte att ha spelare som bara vill spela i offensiv zon tyvärr.

      Kommentar avatar
      Kjelle, 1 år sedanSvara

      Lach skall producera mål och målgivande passningar! Andra skall försvara och dom är bedrövliga!!

    • Kommentar avatar
     Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

     Undantaget första periodens andra del så gör vi en riktigt bra match så förlusten känns faktiskt lite orättvis. Gormley, Moverare mkt bra och även Grönlund såg rappare ut. Printz felfri, men varför spelar Roger honom inte mer än 5:53. När vi jagar kvittering på slutet så är MRO, Stålberg och Friberg inne. Lite märkligt kan jag tycka och RR måste börja coacha nu. Nu tar vi München på tisdag och följer upp med en vinst mot Växjö så känns det genast bättre. Jag tycker det är dags för JM i mål nu.

      Kommentar avatar
      Lukas, 1 år sedanSvara

      Tycker inte man ska skylla på JG han har spelat bra men i denna matchen studsade pucklarna för HV i mål om du såg period 1.

      Kommentar avatar
      Lukas, 1 år sedanSvara

      Tycker inte man ska skylla på JG han har spelat bra men i denna matchen studsade pucklarna för HV i mål om du såg period 1.

      Kommentar avatar
      Lukas, 1 år sedanSvara

      Tycker inte man ska skylla på JG han har spelat bra men i denna matchen studsade pucklarna för HV i mål om du såg period 1.

      Kommentar avatar
      Lukas, 1 år sedanSvara

      Tycker inte man ska skylla på JG han har spelat bra men i denna matchen studsade pucklarna för HV i mål om du såg period 1.

      Kommentar avatar
      Lukas, 1 år sedanSvara

      Tycker inte man ska skylla på JG han har spelat bra men i denna matchen studsade pucklarna för HV i mål om du såg period 1.

      Kommentar avatar
      Lukas, 1 år sedanSvara

      Tycker inte man ska skylla på JG han har spelat bra men i denna matchen studsade pucklarna för HV i mål om du såg period 1.

      Kommentar avatar
      Lukas, 1 år sedanSvara

      Tycker inte man ska skylla på JG han har spelat bra men i denna matchen studsade pucklarna för HV i mål om du såg period 1.

      Kommentar avatar
      Lukas, 1 år sedanSvara

      Tycker inte man ska skylla på JG han har spelat bra men i denna matchen studsade pucklarna för HV i mål om du såg period 1.

      Kommentar avatar
      Lukas, 1 år sedanSvara

      Tycker inte man ska skylla på JG han har spelat bra men i denna matchen studsade pucklarna för HV i mål om du såg period 1.

      Kommentar avatar
      Lukas, 1 år sedanSvara

      Tycker inte man ska skylla på JG han har spelat bra men i denna matchen studsade pucklarna för HV i mål om du såg period 1.

      Kommentar avatar
      Mackan, 1 år sedanSvara

      Ok... Det räcker..

    • Kommentar avatar
     mike, 1 år sedanSvara

     Det är ju lätt att konstatera att när man fortfarande pratar om samma saker in i februari, att det inte står rätt till.

     • Kommentar avatar
      Q , 1 år sedanSvara

      Mycket snack och lite verkstad

      • Kommentar avatar
       Martin, 1 år sedanSvara

       Pratar man fortfarande om det i februari.
       Då har tränarna misslyckats ihop med sportsliga ledningen. Dags för RR att stiga åt sidan efter säsongen.

       • Kommentar avatar
        Guest, 1 år sedanSvara

        Joakim Fagervall

         Kommentar avatar
         ?, 1 år sedanSvara

         Vad har han någonsin presterat ?

         Kommentar avatar
         Kristoffer//KdeV , 1 år sedanSvara

         Hörde att Fagervall var klar för hv

         Kommentar avatar
         Kristoffer//KdeV , 1 år sedanSvara

         Hörde att Fagervall var klar för hv

         Kommentar avatar
         Kristoffer//KdeV , 1 år sedanSvara

         Hörde att Fagervall var klar för hv

       • Kommentar avatar
        Anders, 1 år sedanSvara

        Saknar verkligen figren! De hade suttit fint om han kom tillbaka till nästa säsong! Som du en gång skrev Leman, figren gjorde Frölunda roligt att se igen! Sen han gick till hv så har de bara blivit tråkigare o tråkigare!

         Kommentar avatar
         Gustav, 1 år sedanSvara

         Äh, vi har ju fina prisvärda kontrakt i Mustonen och Friberg.

         Kommentar avatar
         Anders, 1 år sedanSvara

         Haha! Ja mycket! :)

       • Kommentar avatar
        Mike, 1 år sedanSvara

        Riktigt bra match som kunde slutat hur som helst. Tror tvärtemot övriga tvivlare att nivån på spelet är på väg upp igen, Januari har alltid varit en tung månad under åren Roger lett laget. Blir inte guld i år men borde kunna räcka till semifinal.

         Kommentar avatar
         Daniel B, 1 år sedanSvara

         Mike, så här säger jag. Det kan t o m bli guld. Inte för att Frölunda är så bra som tidigare utan mer att serien är jämn. När vf är på topp så ser det riktigt bra ut. Men det kan lika gärna bli respass direkt i play-in. För så bra vf kan spela, lika dåligt kan det se ut också. Hoppas du förstår vad jag menar.

         Kommentar avatar
         Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

         Riktigt så optimistisk är inte jag. Målvaktsspelet räcker inte till f n och vi behöver i så fall en Mursak förstärkning. Får vi ordning på dessa parametrar så kanske semifinal.

         Kommentar avatar
         Daniel B, 1 år sedanSvara

         Henke exil, jag tror inte heller det men i och med att det är så jämnt och det räcker att ett lag dippar lite så kan allt hända. Detta lag vf har i år hade inte räckt till i en annan upplaga av shl. Gällande målvakterna så tror jag att om jm får spela några matcher så kommer det bli stabilare. Tycker jm är jämnare och lugnare än JG. Tror nog att spelarna känner detsamma.

         Kommentar avatar
         Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

         Helt enig Daniel B och i tillägg så måste Roger börja coacha, då kanske...

         Kommentar avatar
         mike, 1 år sedanSvara

         Blir svårt att ens gå vidare frrån en kvart. Håll dig till stort M hörru. ;)

         Kommentar avatar
         Per, 1 år sedanSvara

         För att vinna guld ska man vinna 12 matcher av max 21 matcher. Det håller jag för tämligen orimligt.

         Kommentar avatar
         Per, 1 år sedanSvara

         Det är ju inte helt lätt för RR att inte blanda in sentimentala parametrar när det gäller JG och Friberg. Men en stark sportchef borde ställa tuffare frågor till RR om just dessa två.

         Kommentar avatar
         Henrik indian i exi, 1 år sedanSvara

         Tror du slog huvudet på spiken där Per. Tror det är bra att RR vaknar upp och inser att JVM meriter för många år sedan inte är en fribiljett till prioriterad istid idag.

         Kommentar avatar
         Hmm, 1 år sedanSvara

         Vad är ni för jävla motgångar supportrar när han gjort bra älskar ni han dåligt så vill ni skicka iväg honom jävla idioter tänk till

         Kommentar avatar
         Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

         Vem har sagt att man vill skicka iväg Roger, inte jag i varje fall. Motgångssupportar....det var nytt för mig.

       • Kommentar avatar
        Garvarmyren , 1 år sedanSvara

        Bra match men som alla påpekar måste man vara bra i tre perioder. Sedan tycker jag det är självklart att om Mattsson är hel så ska han matchas hårt för att vara på topp i slutspelet. Kommer JG fortsätta stå så kommer vi knappt till slutspel.

        • Kommentar avatar
         GöranA , 1 år sedanSvara

         Spelar inte så stor roll att man anar bättre spel så länge förlusterna radar upp sig en efter en.
         Hockey är ingen bedömningssport på is utan en resultatsport.
         Konståkning är en bedömningssport.
         Ishockey är en resultatsport.
         En förlorad match är en förlorad match som aldrig kommer tillbaka.
         Det är dags att börja ta poäng.
         Det är dags att börja vinna matcher.

         • Kommentar avatar
          Rallyclay, 1 år sedanSvara

          Enig i din analys av matchen. Svag försvarsspel (eller starkt anfallsspel!) i första avgjorde matchen. Svaga närkamper o puckstirrande gjorde att det small. Men kul med pp och att man kan matcha HV. Är man påväg ur svackan? / Claes

          • Kommentar avatar
           #18, 1 år sedanSvara

           Nu börjar vi mullra igång. Tror man minskar på mängdträningen och släpper upp formen inför CHL-final, seriespurt och slutspel. Men till och med en optimist som jag är orolig för målvaktsspelet. JG spelar överambitiöst mot varenda potentiell skytt och blir därmed ofta ganska enkelt överspelad.

            Kommentar avatar
            Nolte, 1 år sedanSvara

            Vaket konstaterande att han överreagerar ibland. På figrens mål igår är det att tänka ”harregud, den är omöjlig att ta”. Men om man tittar närmare på det så överreagerar han mot passningsläggaren som inte har någon avsikt alls att skjuta, kommer fel i sidledsförflyttningen och faller pladask på magen. Hade han istället haft is i magen, stått kvar på benen så hade han kunnat slida över med överkroppen upprätt och kanske räddat pucken?

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 1 år sedanSvara

            Jag tänkte jag jag skulle undvika att kommentera i dag, försöka ta en lugn söndag, men bara detta. Har nu kikat igenom höjdpunkter från NHL där det faktiskt var några närmast identiska situationer. JG gör i mitt tycke helt rätt här, han går mot skytten, tar den sidan, Sigalet ska hålla sig på sin sida, ta bort Figren, låta JG ta skytten, lite som "täcket" tar sin sida i handboll och låter målvakten ta den andra. Nu går Sigalet över centrallinjen, säkert i överambition för att han vill stoppa blödningen, därmed faller hela tänket, högra sidan – där dörren var stängd – blir plötsligt öppen. Figren säger tack och bock. Om man gör detta mål till JG:s "fel", då tror jag att man gärna vill att det ska vara så, Och det får man förstås Jag älskar att vi lever i ett land där åsikten är fri. Jag älskar att ni uttrycker vad ni känner. Underbart! Detta bara som förklaring till en enskild situation, INGET inlägg i debatten om hur bra han och han eller vem som borde stå. Jag tror alla förstår att om Johan Mattsson varit frisk hade han stått rätt mycket just nu. Det var ju tanken när han startade mot LHC. Så – då var jag klar. :) Trevlig söndag.

            Kommentar avatar
            Nolte, 1 år sedanSvara

            Tror det va Gormley som gick på fel gubbe, han skulle givetvis aldrig gått ut där utan tagit bort Figren, inget snack om den saken. Jag är inte heller ute efter att såga JG och skylla någon förlust på honom, det är inte i närheten av någon tavla, något av målen. Menar bara på att puckar ibland kan se otagbara ut pga hur man agerar i förstaläget.

            Kommentar avatar
            #18, 1 år sedanSvara

            Bra svar, och jag instämmer i att målvakten skall fokusera på skytten. Överambitiöst blir det när man fortsätter att fullständigt fokusera på skytten så till den milda grad att man hamnar utan för sitt mål i ett läge där skytten inte längre har något skottläge.

            Kommentar avatar
            #18, 1 år sedanSvara

            Och vi skall inte heller glömma att JG höll oss kvar i matchen under första anstormningen med ett par riktigt avancerade räddningar.

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 1 år sedanSvara

            Pinsamt! Jag såg fel på 56 och 36, dubbelkollade aldrig. Glömde i hastigheten. Svagt. Tack för rättelsen! Gormley – inte Sigalet!

            Kommentar avatar
            Håkan G, 1 år sedanSvara

            Figren får öppet mål så sluta hylla honom som målskytt (var nån igår som gjorde det). Blir lätt att överanalysera JG nuförtiden. Jag tror dock inte att han kan rädda laget i ett slutspel. Vi behöver ju en målvakt som kompenserar för ett svagare lag i år.

            Kommentar avatar
            Per, 1 år sedanSvara

            Visst ska målvakt ta skytten ochbacken den andre. Men om det är tomt där, då kanske JG kan vara liiite redo för ett tämligen självklart pass. Jämför med JM. Han läser spelet riktigt bra och är alltid beredd på sidledspass. Martin borde ha lärt JG detta på de år han haft på sig.

          • Kommentar avatar
           Q, 1 år sedanSvara

           JG är ingen målvakt

            Kommentar avatar
            Vf, 1 år sedanSvara

            Vilken dålig kommentar. Stick ifrån denna sida. Tror att du inte kan ett skit om hockey

            Kommentar avatar
            Det osar i Majorna , 1 år sedanSvara

            Alla har rätt till en åsikt, du kan inte be folk dra från den här sidan för att dom inte tycker som du, hen har lika stor rätt att vara här och kommentera som du

            Kommentar avatar
            ??, 1 år sedanSvara

            Du kan inte säga till vf om han får kommentera att Q ska dra eller ej, bara för att han tycker annorlunda kontra dig Majorna. Du hör ju hur patetiskt de låter? Du säger till en person att han inte ska yttra sig om vad andra ska tycka eller inte tycka och så är de precis vad du själv gör....

          • Kommentar avatar
           Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

           I så här täta matcher så blir ju målvaktsspelet i princip avgörande. Tyvärr har JG förlorat målvaktsmatchen i samtliga matcher på slutet och legat runt 80%. Det blir i princip omöjligt att vinna dessa matcher då. Nä, matcha nu konsekvent JM resten av säsongen.

           • Kommentar avatar
            Peter Andersson, 1 år sedanSvara

            I två år har man sagt att utan en jätte bra målvakt så blir det ingen guld och inget spel. Rogers kärlek till JG är patetisk. Detta har pågått i över två år och inget görs.

            • Kommentar avatar
             Fredrik, 1 år sedanSvara

             Tycker Lasch inte är bra i egen zon. Vad har hanför statistik egentligen? Känns som han är inne på många baklängesmål.

             • Kommentar avatar
              Mikael , 1 år sedanSvara

              " vi vet vad vi skagöra" ok? Men gör det då för faaaaaan. Om jag inte gör det jag har åtagit mig att göra på mitt jobb, inte faaaan ska jag vara kvar då, eller ha lön....
              NÄR är det dax för verkstad istället för snack?

              • Kommentar avatar
               Åsa, 1 år sedanSvara

               Alltid skönare att läsa alla diskussioner här när alla känslor har lagt sig men kan vi sluta gnälla på JG och RR varje gång snart? Vi vet vid det här laget vad ni tycker så varför detta eviga behov att upprepa er? Jag säger varken att ni har rätt eller fel - jag vet var jag står i frågan men denna totala mobbing är meningslös och rent ut sagt osmaklig. Man får inte någon att växa genom att trycka ner.

                Kommentar avatar
                Vf, 1 år sedanSvara

                Äntligen ett mycket bra inlägg.

                Kommentar avatar
                Jenny, 1 år sedanSvara

                Kritik på någons yrkesinsatts tex "Brevbäraren är värdelös för att han delar ut breven till fel brevlådor" är inte likadant som att säga "Brevbäraren är en tjocksmock som delar ut breven långsamt för han är både fet, ful och dum" Förstår du skillnaden på kritik / att vara elak (vid upprepning så kanske vi kan kalla det mobbning)

                Kommentar avatar
                Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

                Mobbning? Inget som jag vill beblandad med. Vilket inlägg ovan tycker du kan sorteras in i kategorin mobbning? Vad tycker du folk ska göra Åsa, hylla det som inte är bra. Man kan väl få ha åsikter utan att bli beskylld för att vara mobbare. Goa Gubbar har ju en hemsida som kanske tilltalar de som inte tycker att man ska få diskutera kritiskt.

                Kommentar avatar
                Åsa , 1 år sedanSvara

                Okej mobbning kanske var för starkt ord men denna upprepade hets mot JG tycker jag är tjatig. Ni gillar inte honom - fine. Vi har förstått det. Hur många gånger behöver det sägas? Förändrar det något? Mår ni bättre efteråt?

                Kommentar avatar
                Håkan G, 1 år sedanSvara

                Åsa: några av oss försöker ju analysera och sätta fingret på problemet/problemen. Rätt eller fel anser helt enkelt många av oss att JG är FÖR DÅLIG för att ge VF chans över tid. Vi håller på VF och vi hoppas ju att denna kritik når även ledningen (kanske naivt). Att han nämnd ofta är ingen slump, eller heller hand hemska statistik. Däremot kan man önska mer av försvaret, forwards mm också. Men hans ”simmande” har nog fått det att koka över hos många av oss

              • Kommentar avatar
               Hans, 1 år sedanSvara

               Lasch som bäste spelare?????? Han låg bakom 3-3 målet, i övrigt var han väldigt blek och osynlig. Såg man inte detta så behöver man operera ögonen. Såååååå jävla förbannat trött på dessa ständiga floskler, dom är inne i februari och letar fortfarande efter formen. Fortfarande massa uppenbara brister som inte kommer hålla i ett slutspel. Fattar spelarna trögt??? Dom har sagt hela tiden att dom vet exakt hur dom ska spela, vad som måste rättas till, hur dom vill se ut. Blir ju fan ingen förbättring!!!! Med all respekt för att det finns en motståndare så är frölunda ett väldigt stort mysterium med otroligt dålig lägstanivå. Rönnberg sade efter matchen art spelarna saknade rätt attityd från start, ändå säger spelarna att :en lördagkväll i Jönköping, då taggar man till.

                Kommentar avatar
                Håkan G, 1 år sedanSvara

                Håller helt med om Lasch, blev chockad när jag såg honom som 1:a. Tvillingarna bar VF långa perioder

                Kommentar avatar
                Rw, 1 år sedanSvara

                Tvillingarna bar oss? Pathrik 1 P(i PP) Ponthus 0P, båda hamnade på -1, så nja dom bar oss absolut inte, dom må ha pucken i offensiv zon när dom är inne, men det händer absolut ingenting.

                Kommentar avatar
                Håkan G, 1 år sedanSvara

                Iaf de enda som etablerade tryck i offensiv Zon. Att andra gör poäng är får att tex Lasch hela tiden får spela PP...

              • Kommentar avatar
               Mattias, 1 år sedanSvara

               Bla bla bla bla.. Detta har man ju aldrig hört???

               • Kommentar avatar
                Konrad, 1 år sedanSvara

                Dom som på allvar tror att detta laget kan ta guld, tror ni på tomten också?? Eller att jorden är platt? Man kan inte vara totalt naiv och bara låta hjärtat styra, man måste kunna se sanningen och inse att detta laget har för många brister.

                • Kommentar avatar
                 Perra, 1 år sedanSvara

                 Som utomstående kan man ju förundras över ett par utvisningssitustioner som vf får med sig. Dubbelutvisningen där HV får en extra 2:a är ju direkt felaktig och ger vf en gratisbiljett in i matchen på allvar. Rättvis seger för HV sett över 3 perioder.

                 • Kommentar avatar
                  TP, 1 år sedanSvara

                  Det är alltså bara Örebro-Mora-Timrå som släppt in fler mål än oss i ligan. Vidhåller vi fortfarande att vi har ett superförsvarspel i år? Börjar bli lite trött på att höra hur bra vi är försvarsmässigt, i början sa vi att det var försvarspelet som gjorde att MV hade bra statistik (trots att vi hade mest skott mot oss då) Nu när målvakternas statistik gått ner säger man att målvakterna är dåliga och inte att försvarspelet är det. Jag förstår inte detta hyllande av försvarspelet helt enkelt. Sen var det positivt med lite utdelning i PP igår, det kommer vara mkt viktigt inför slutet av serien.

                  • Kommentar avatar
                   Q, 1 år sedanSvara

                   Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                   • Kommentar avatar
                    Q, 1 år sedanSvara

                    Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                    • Kommentar avatar
                     Q, 1 år sedanSvara

                     Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                     • Kommentar avatar
                      Q, 1 år sedanSvara

                      Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                      • Kommentar avatar
                       Q, 1 år sedanSvara

                       Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                       • Kommentar avatar
                        Q, 1 år sedanSvara

                        Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                        • Kommentar avatar
                         Q, 1 år sedanSvara

                         Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                         • Kommentar avatar
                          Q, 1 år sedanSvara

                          Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                          • Kommentar avatar
                           Q, 1 år sedanSvara

                           Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                           • Kommentar avatar
                            Q, 1 år sedanSvara

                            Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                            • Kommentar avatar
                             Q, 1 år sedanSvara

                             Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                             • Kommentar avatar
                              Q, 1 år sedanSvara

                              Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                              • Kommentar avatar
                               Q, 1 år sedanSvara

                               Den 15/2 2019 glöm inte den dagen Fredrik Sjöström

                                Kommentar avatar
                                Conta, 1 år sedanSvara

                                Har inga förhoppningar om något nyförvärv innan 15/2,man är ju så nöjd med truppen???

                              • Kommentar avatar
                               Conta, 1 år sedanSvara

                               Ja Frölunda,februari nu och spelarna säger dom vet va dom skall göra,men dom agerar som dom inte vet. Och ni tror Rönnberg kan trycka på en knapp så blir laget redo för slutspelet i shl??? Nej detta ser verkligen mycket oroväckande ut.
                               Varför var inte spelarna på tårna från början igår? Varför agerade inte Rönnberg vid 2-1??
                               2 snabba hv mål,hade varit läge för timeout där.Nej Rönnberg väntar till 3-1 istället ?
                               Och JG får fortsätta i målet??
                               JG är osäker i spelet,ofta fel i positionerna,går ner på mage för tidigt,släpper farliga returer.
                               Om Mattsson var med varför bytte man inte in honom???
                               Och Rönnberg sluta matcha dina favoriter gång på gång.ge juniorerna mer speltid dom ger ju järnet varje byte.
                               Dags vakna nu Rönnberg.
                               Detta spelet räcker bara till kvartsfinal.

                               • Kommentar avatar
                                Andreas, 1 år sedanSvara

                                Att i kommentarsfältet läsa samma handfull människor uttrycka hur kassa JG/RR/FS är, blir tröttsamt i längden. Samma kommentarer, samma formuleringar. Matchtext efter matchtext. Ofta upprepade i samma kommentarsfält - ibland t.om. av samma person. Nej, det är inte enda alternativet till "Goa Gubbar", "Saft och bulle". Man kan, och ska, tänka och förhålla sig kritiskt till det mesta här i världen. Det en handfull av er sysslar med är inte kritiskt tänkande - det är emotionellt färgade utbrott, upprepade ad nauseam. Kom med något nytt, eller knip igen. Tror fan jag har läst "JG är så kass, för han simmar hela tiden" 500 gånger nu. Vi fattar, vi ser själva. Skapa en facebookgrupp och kör eran guldfisk-grej där. Nog!

                                 Kommentar avatar
                                 Henke, 1 år sedanSvara

                                 Andreas, du och Goa Gubbar bjuder ju på saft och bulle efter varje match så det jämnar ut sig. Bra med åsikter och kritiska diskussioner. Den typen av inlägg som du levererar saknar ju helt värde. Gnäll på andra skribenter är nog det mest okonstruktiva och tröttsamma.

                                 Kommentar avatar
                                 mike, 1 år sedanSvara

                                 Skön inställning ändå - där de som inte håller "rätt" standard (enligt dig då), bör starta en facebook-grupp och skriva där istället. Stor humor.

                                 Kommentar avatar
                                 Kemal, 1 år sedanSvara

                                 Varför snakar du skiten Andreas. Allla har rätt till åsikt och sin kritik. Ta du och starta din egen Facebook där du kan gulla och skriva recepten på saft och bulle.

                               • Kommentar avatar
                                Martin R, 1 år sedanSvara

                                Vart tog Sektion 84 vägen igår efter 1: perioden?

                                • Kommentar avatar
                                 Rulle Räv, 1 år sedanSvara

                                 Oroa er inte
                                 Det mesta blir bra bara CHL är avdiskat.
                                 Men vi behöver en Reideborn som vinner de matcher vi inte förtjänar vinna.

                                 • Kommentar avatar
                                  Rulle Räv, 1 år sedanSvara

                                  Oroa er inte
                                  Det mesta blir bra bara CHL är avdiskat.
                                  Men vi behöver en Reideborn som vinner de matcher vi inte förtjänar vinna.

                                  • Kommentar avatar
                                   Rulle Räv, 1 år sedanSvara

                                   Oroa er inte
                                   Det mesta blir bra bara CHL är avdiskat.
                                   Men vi behöver en Reideborn som vinner de matcher vi inte förtjänar vinna.

                                   • Kommentar avatar
                                    Rulle Räv, 1 år sedanSvara

                                    Oroa er inte
                                    Det mesta blir bra bara CHL är avdiskat.
                                    Men vi behöver en Reideborn som vinner de matcher vi inte förtjänar vinna.

                                    • Kommentar avatar
                                     Rulle Räv, 1 år sedanSvara

                                     Oroa er inte
                                     Det mesta blir bra bara CHL är avdiskat.
                                     Men vi behöver en Reideborn som vinner de matcher vi inte förtjänar vinna.

                                     • Kommentar avatar
                                      Richard, 1 år sedanSvara

                                      Lite lätta mål bakåt, med kombination missflyt. Vi är på G! HV har tappat vinnarkulturen i slutspel så där är jag inte orolig. Finns bra mycket farligare lag. Målvaktsspelet måste upp i ett slutspel. Dvs ta det lila extra, det oroar mig just nu

                                      • Kommentar avatar
                                       Anders, 1 år sedanSvara

                                       Sist jag såg Reiderborn mot Timrå hade han 80 % i räddningar och släppte in enkla puckar. Dif vann ändå matchen det är ett styrkebesked från laget.

                                        Kommentar avatar
                                        Matte, 1 år sedanSvara

                                        Vad har Reiderborn för total snitt?

                                        Kommentar avatar
                                        Slapshot, 1 år sedanSvara

                                        Det spelar ingen roll Andreas.. Människorna i detta forumet ser Reiderborn som en naturlig frälsare, mycket tack vara ett par stabila räddningar i hemmamatchen mot Durgården. Men där fick han även klart mycket mer support från backsidan framför sig till skillnad mot JG. Tycker grabbarna i CMORE summerade det bra i veckan där de tydligt lyfte Frölundas defensiva generositet framför egen bur som en klar akilleshäl för tillfället. Frågan är väl hur en Reiderborn hade sett ut i Frölunda kassen med det svaga spelet framför buren som Frölunda visat under sista veckorna/(månaden)? Visst ett par liknande räddningar som i Scandinavium absolut, men i längden eller det stora hela troligtvis liknande räddningsprocent som Frölundas målvakter.

                                      • Kommentar avatar
                                       Matte, 1 år sedanSvara

                                       Klart att de måste inkludera analysen att de två målvakter FHC har inte är på den nivån som de måste vara i SHL. Tämligen självklart tycker iallafall jag. Har man snitt på målvakterna under 92%, så är man tyvärr inget topplag. Trodde alla inser det. Men FHC:s målisar är inte bara på gränsen ( som en del vill få det till) - de är långt ifrån toppen - dvs långt ifrån och inte i närheten.
                                       Obehagligt att säga saker som borde vara självklart för alla intresserade.

                                       • Kommentar avatar
                                        Anders, 1 år sedanSvara

                                        Matte. Kolla Markus Svenssons procent. 15:e plats precis ovanför JG.

                                         Kommentar avatar
                                         Matte, 1 år sedanSvara

                                         Anders - Vill gärna se en topp 4 målvakt alternativt en junior för att FHC skall vinna SHL. Att flera år i rad ha en förstemålvakt med med under 90 %, som sprider oro i hela femman är inte seriöst för en klubb som FHC. Det är heller ingen gratismålis - därför är det naturligtvis klart att analysen måste ifrågasättas. De flesta lag har lärt sig av Växjö - deras målvakter och def. backspel. Även Malmö och DIF gick lång ifjol mycket pga bra målvakter, dvs som lät sina lag få möjligheten att vinna. Att FBK och även HV71 bytte målvakter till denna säsong var precis den typ av analys som FHC borde gjort. FBK Marcus Svensson kommer uppåt från en svag inledning (detta gäller även Jonas i HV71) - den trenden är tydlig. Tyvärr har varken JM eller JG den trenden- man är på samma nivå som 16 17 18 för JG och 18 för JM. Det är enkelt att kolla på SHL statistiken. dvs FHC agerar bevisligen i detta fall helt utan fakta/analys - vilket jag inte trodde passade ihop med RR:s filosofi.

                                         Kommentar avatar
                                         E23, 1 år sedanSvara

                                         Sant, Matte.

                                       • Kommentar avatar
                                        Anders, 1 år sedanSvara

                                        Alltså långt under SHL nivå.

                                        • Kommentar avatar
                                         Anders, 1 år sedanSvara

                                         Jag försvarar inte JG han har varit skakig, och är ofta ur position men ett hockeylag består av mer än en Målvakt.

                                         • Kommentar avatar
                                          Lilla jag , 1 år sedanSvara

                                          Det är en liten för enkel slutsats att målvaktens kvalitet enbart ska baseras på hans räddningsprocent. Ett bra lag samarbetar väl och skapar möjligheter till bra siffror. Man titta till helheten annars missar man lätt sådana detaljer.


                                          Lämna en kommentar