Morning mailbag – fråga och tyck till


► Morning Mailbag – ställ era frågor, ge mig era funderingar.
► Kommentera, jag svarar under dagen.

Rakapuckar.com bild

DET ÄR MÅNDAG, det är dags för en Morning Mailbag igen, så ladda på med alla tänkbara frågor ni kan tänkas ha, eller synpunkter.

Jag sitter på Stockholmståget senare i dag, det är upptaktsträff för SHL på tisdagen, så minus lite skrivande bör jag ha gott om tid att svara.

Kanske undrar ni något om:

## Frölundas CHL-spel och vilka tendenser som finnas?

## Vad ska Lias Andersson ha för nummer om han kommer tillbaka?

## Någon eller några av spelarna?

## Vilka som kan bli kvar i NHL nu när de lämnar?

## … eller något helt annat, som kanske VM-kvalfotbollen i går, eller varför det är viktigt att ni läsare betalar?

Fire away, jag tittar in titt som tätt.

Ha en go’ start på veckan, alla!

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
10 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Ulf Friman, 3 år sedanSvara

  Efter CHL matcherna så saknar jag Nicklas Lasu´s kedja som kunde ta ner motståndarnas bästa kedja och skapa lite tryck och oreda för motståndarna. vad är din analys? finns det någon/några som kan t över?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Bra reflektion. Finns det någon kedja som kan det? Med Rosseli Olsen i Joels kedja, Stålberg upp ett hack, först med Westerholmarna, sedan med Hjalmarsson, vilka ska ta hand om motståndarnas bästa kedja? Jag tror vi får se en del förändringar nu när Lias och Grundström drar, Rönnberg har ju formerat ett CHL-lag, nu ska han formera ett SHL-dito. Vissa svar kanske mot Växjö på torsdag?

 • Kommentar avatar
  ...., 3 år sedanSvara

  Vart åker John Nyberg ?

   Kommentar avatar
   ... , 3 år sedanSvara

   Läste fel och tidigt på morgonen

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   :) Han ska spela den där klassiska rookieturneringen i Traverse City, Dallas möter Columbus, Minnesota och St Louis där. Hemma i tid till SHL-premiären.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 3 år sedanSvara

  Vad händer egentligen på de där upptaktsträffarna? Alla talar om hur bra deras lag är?
  Hur stor "risk" tror du det är att fler spelare än Lias blir kvar efter NHL-camperna?
  Blir det fler intervjuer liknande den med Simon Hjalmarsson?
  Är lite nyfiken på de nya spelarna...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Upptaktsträffarna är en del mingel, utfrågning av tränarna, den biten står C Mores folk för. Man får en bild av hur lagen ligger till, det tippas, det snackas, det intervjuas. Lite så. Inget man dör av att missa, men ändå trivsamt, trevligt, bra start på säsongen för oss i media, ger bakgrundskunskap. Tycker jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   ... och ja, visst blir det fler intervjuer.

 • Kommentar avatar
  Harri, 3 år sedanSvara

  Är Frölundas backuppsättning tillräckligt bra för SM-guld?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Jämför du med övriga lag (man glömmer lätt att nästan ALLA lag tappar folk) så tror jag inte att Frölundas eventuella chanser att vara med och slåss om guld står och faller med backsidan.

 • Kommentar avatar
  Danne, 3 år sedanSvara

  Jag skulle vilja veta lite hur du och kanske i förlängningen RR & co funderar kring det här med januari/februari-dipparna de senaste åren.
  Känns lite som att "vara bäst till slutspelet" förra året knäckte både tabellplacering och självförtroende. Spelar ju ingen roll om man faktiskt är stark som björn men känner sig som en signalkräfta på isen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Väl uttryckt, Danne. Finns nog all anledning att se över upplägget i vinter för som du är inne på, går man ner för mycket mentalt spelar det ingen roll hur stark man är, och det tog tid innan det lyfte för Frölunda efter nedträningen. Samtidigt, det är brutalt små marginaler, om Sean Bergenheim inte tagit den där utvisningen i match 7, om Frölunda haft lite vassare målskytte, en finalplats var nära, och väl där ... ja, du fattar. Skillnaden mellan succé och inte, den är oerhört liten ibland. Ofta.

 • Kommentar avatar
  Philip, 3 år sedanSvara

  Följdfråga angående Hjalmarsson-intervjun:
  Du skriver att han utvecklats till en bättre tvåvägsspelare (vilket jag absolut håller med om) men i mina ögon är det ändå viktigt att vi får en bredare offensiv den här säsongen och jag har svårt att få ihop att det ska hända om inte Hjalmarsson börjar producera bättre. Gissar att Frölunda inte sätter individuella mål i termer av mål/poäng men har du någon känsla för hur stor offensiv produktion man räknar med från honom? Vad är dina egna tankar?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Jag tror väl, om jag bara får spekulera lite, att just mål och produktions-kravet på Hjalle sänks lite i och med centerollen. Sedan ska han ju i gengäld leda en kedja som bör producera, med Bergenheim och en tredje länk, så hans offensiv måste fortfarande vara skarp. Tror nog center och mer fördela spel, mer vara delaktig, kan vara en hjälp i Simons fall. Men visst, någon annan måste sätta pucken i nät då. Här är fortfarande ett frågetecken i Frölunda.

 • Kommentar avatar
  Peter, 3 år sedanSvara

  Vad tror du om tvillingarna Westerholms roller i årets Frölunda? I Gävle snackas det nu i efterhand en del om att de var ganska bekväma.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Säg så här: om en klubb som värvar inte har koll på eventuell bekvämlighet, om denna klubb inte har en tydlig plan för hur man vill jobba med spelarna, vilka krav som ställs – då är det fiasko. Det skulle förvåna om en proffsig SHL-klubb går på en mina just i det avseendet.

   Kommentar avatar
   Patric Agblad, 3 år sedanSvara

   Tror dessutom inte att någon som är bekväm skulle få för sig att gå till det laget som gjort sig känt för att ha riktigt hård försäsongsträning, samt ett liknande upplägg efter jul.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Nej, det känns inte riktigt logiskt, om man säger så ... Sedan handlar det förstås om hur mottaglig man är för hård träning när den dagen verkligen kommer.

 • Kommentar avatar
  Molle, 3 år sedanSvara

  Var är Jacob Larsson och kan det hända att han spelar i Frölunda nästa säsong, skulle han inte lyckas i NHL? (Glömt...)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Jacob försöker ta plats i Anaheim Ducks. Gör han inte det blir det AHL-spel. Ser inte Jacob komma hem förrän om en tre år, alltså om han skulle misslyckas i Nordamerika. Men han kommer få många chanser, tidiga draftval får ju det.

 • Kommentar avatar
  Micke, 3 år sedanSvara

  Vad tror du om Lias chanser att få stanna?
  Jag gissar att han är i samma läge som Joel Eriksson Ek/Jacob Larsson var i förra hösten, fin chans att prova ett par matcher men i slutändan kommer han tillbaka till SHL. Lias skulle säkert må bättre av att få en extra säsong i Frölunda med mycket speltid än att åka jojo mellan AHL/NHL.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Ja, det är Joel Eriksson Ek-läge, håller med där. Absolut. Sedan får vi se, vill Rangers offra ett kontraktsår eller ge Lias mer tid i SHL – eller AHL? Svårt veta. Ingen vet. Bara vänta och se vart det tar vägen.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 3 år sedanSvara

  Var någonstans huserar Dan Bakala för ögonblicket?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 år sedanSvara

   Jag har faktiskt inte hört om Dan har klart med ny klubb. Blir dig svaret skyldig här.


Lämna en kommentar