Frölunda förändrar inget – men behöver "hitta medicin"


► Efter ett svagt 2021, efter ännu en genomklappning för Frölunda (0–4 i Malmö), var frågan tvungen att ställas till sportchefen Fredrik Sjöström:
► Fullt förtroende för tränarstaben?
► Tankar på att få in ny röst i båset, agera på annat liknande vis?
► Svaren – ja och nej.
► – Vi behöver ta reda på vad det här beror på, vi behöver hitta en medicin. Vad den är har jag inte svaret på här och nu, sa Sjöström.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Pressad situation just nu för sportchefen Fredrik Sjöström och hans Frölunda. Foto (matchbilden): C MORE (skärmdump) 


EFTER MAGPLASKET i Skåne var Roger Rönnberg enormt självkritisk i C More-intervjun och ifrågasatte sig själv och sitt jobb.

Det gör dock inte hans chef. Fredrik Sjöström sa om förtroendet för Rönnberg, för tränarteamet:

– 100 procent.

Jag hade inte väntat mig något annat svar. Däremot, i princip hela 2021 har varit ett Frölundamörker, med få och små stopp i backen så tycks snöbollen bara rulla på och växa sig allt större.

Rakapuckar.com bild

** För att få stopp, funderar du/ni på att få in en annan röst i båset, den typ av åtgärd, för att liksom ta chansen att ”göra något”?
– Nej, absolut inte. Jag tror alla är självkritiska efter en sådan här match, men vi har alla ett ansvar. Vi gör det här tillsammans. Som när det går bra.

** Tar du en större del i det här läget, då? Lägger dig i mer, går in i tränarrummet mer, blir mer delaktig?
– Nej. Jag kan absolut komma med idéer, med input, men det gör jag även när vi vinner.

Det går att diskutera vem som ska spela power play, om Frölunda har rätt gubbe här eller rätt gubbe där, om den eller den borde ha värvats, spelidéer hit och taktik dit, men just nu är ju allt sådant randanmärkningar.

Frölunda föll ihop som ett korthus i Malmö (och det var inte första gången i vinter), bjöd på baklängesmålen med enorma misstag, och det är supertydligt var problemet sitter:

I skallarna.

Rakapuckar.com bild

Möjligt att toppen inte heller är hög nog för en riktigt framgångsrik säsong, men det är de djupa dalarna som som är iögonfallande och verkligen får frågetecknen att surra i skallarna hos såväl experter som supportrar.

Frölunda modell 2020/2021 hittar nya sätt att förlora, små ljuspunkter syns när puckarna studsar rätt, men när de studsar emot (och det är ofta) så är lägstanivån enormt låg.

Jag minns att jag applåderade när Johan Sundström tog en fajt i 6–2-segern borta mot Örebro för ett tag sedan.

I motgång ser jag knappt en spelare som ens blir arg, i alla fall inte många utöver Max Friberg. .

Faktiskt ser det snarast oroande uppgivet ut, spelare blir enormt svaga över puck och i närkamper.

Sjöström delade inte den synen:

– Attityden, kampinställningen,  den kan jag inte anmärka på i dag. Klart att när det går emot, när målen ramlar in, då kan det leda till mer frustration. Vi behöver spela bättre. Men det är ju inte som att spelarna inte vill, så är det inte.

Rakapuckar.com bild

Självklart inte. Men de tycks tappa tron lätt när det går emot.

Inte alltid, inte i Luleå, där fanns attityd och beslutsamhet,  men precis som Roger Rönnberg var inne på i C More så är det för många matcher likt den i Malmö.

Som om ingen spelare i Frölunda riktigt tror på det längre.

Som om det inte finns någon grund att luta sig mot.

Det där var mina ord, inte Rönnbergs, men möjligen – om han är ärlig – kan han ibland vara inne på samma stig och fundera.

** Fredrik, apropå hur självkritisk Roger Rönnberg själv var, upplever du att han på något sätt ”tappat” laget, att spelarna inte riktigt är med på tåget?
– Nej, absolut inte. Ingen spelare, ingen ledare, kommer med ursäkter, inte jag heller. Vi behöver hitta ett sätt att spela vägvinnande hockey. Vi har gjort det, vi vet vad vi är kapabla till, men just nu stämmer det inte.

Rakapuckar.com bild

Ingen ny röst i båset, ingen aktiv åtgärd, och fortsätter det så här så är sexan Frölunda snart passerad både av Leksand och Färjestad. Så – vad ska Frölunda göra för att oftare se ut som ett lag med toppkapacitet?    

Sjöström:

– Vi behöver hitta ett sätt att rätta till det här, vi behöver hitta en medicin. Vad den är har jag inte svaret på här och nu, men vi har tid på oss nu (en vecka utan match). Nu får vi knyta näven i fickan och se vad det är som gör att vi ser ut så här, vad de beror på. Vi behöver rätta till saker, och ingen har sagt att det kommer bli enkelt, sa Sjöström.

Det hackade på samma sätt för ett år sedan, Frölunda sjönk till en sjundeplats, fick aldrig något lyft efter CHL-triumfen.

– Jag tror inte det beror på samma saker. Då hade vi väldigt tuffa matcher i CHL som stal energi, det har vi inte i år, sa Sjöström.

Den som eventuellt undrar – det är de upprepade misslyckandena som gör att jag undrar hur det står till i gruppen Frölunda. Den här Malmömatchen, fyra misstag som gav baklängemål, den kunde man ju struntat i om inte a) 2021 redan varit så svagt med mentalt darriga spelare, och b) säsongen 2020/2021 redan innehållit ett antal matcher där Frölunda liksom kollapsat.  

Detta var åttonde (gången som Fröiunda blev nollat i vinter. Klart det säger något om att saker och ting inte är som det ska. Åtta (!) gånger. Det har aldrig hänt under elitserie- och SHL-eran, såg jag att Twitterkontot domarna.se hade kollat. 

Rakapuckar.com bild

***

Roger Rönnberg är ingen förändringsbenägen tränare det vet vi. Nu har han faktiskt tagit timeout i två bortamatcher i rad, det är värt att applådera.

Nästa steg skulle kunna vara att, när de båda PP-femmorna inte ens kan ta in pucken i anfallszonen, göra något helt annat, till exempel spela ungdomskedjan.

***

Jag hoppas fortfarande att Niklas Rubin fick en ursäkt av utespelarna. Han gjorde två fina räddningar, blev sedan helt utlämnad.

***

Mina fem bästa ska alltid tas ut, ibland är det svårare än vanligt, som i dag:

1 – Jonathan Sigalet
* -2, men det var inte kanadensarens fel att Mattias Norlinder hade en tung kväll. Rejäl, stark. Synd på friläget, borde ha skjutit.

2 – Christoffer Ehn
* I första perioden, när Frölunda var rätt bra, så var Ehn alldeles utmärkt. Det räcker för listan.

3 – Jan Mursak
* Sprudlar i alla fall av vilja, vann kamper, gjorde ärliga försök.

4 – Jesper Sellgren
* Inga misstag, helt okej match.

5 — Elmer Söderblom
* Nära bli målskytt i första perioden. Inblandad i olyckliga 0–2, hela kedjan gick bort sig, men unga spelare kommer göra misstag ibland.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
59 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Jonny Andersson, 1 månad sedanSvara

  Ansvaret börjar uppifrån. Dags att Sjöström tar och lämnar plats för nytt blod.

   Kommentar avatar
   PA, 1 månad sedanSvara

   Helt rätt

 • Kommentar avatar
  FHC, 1 månad sedanSvara

  Sjöström håller inte och kommer aldrig hålla måttet. Svag, vek och rädd för att ta obekväma beslut. Det är inga bra egenskaper för en ledare. Två felbyggen, både denna och föregående säsong, och hans plats är ändå helt given. ”Vi behöver inte värva spets för vi tror att Ehn och Mustonen kan göra 20 mål vardera” så trött på att höra liknande floskler. Frölunda är inte bättre. Vi har en vass forward i Friberg framåt, resterande skall inte ha lön sedan december.

   Kommentar avatar
   C, 1 månad sedanSvara

   Duvet att sjöström o co bergat hem ett gäng titlar? Då är det jävligt lätt att sitta o hurra men Så fort det går motigt två säsonger ska dom väck eller? Sjuka i huvudet är ni alla som vill ha bort sjöström eller Roger.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Sjuka i huvudet? Jösses.

   Kommentar avatar
   Anders, 1 månad sedanSvara

   Framgång är en färskvara! Rönnberg/Sjöström har varit delaktiga i mängder med framgång och titlar. Det är inte som argumenterar emot. Men som sagt. Då är då och nu är nu. Denna och förra säsongen är usla både vad gäller truppen samt spelidé. Det är dags att tacka firma Sjöström och Rönnberg för framgångarna och börja en ny resa. Som lysande exempel så är det väl bara att kolla hur många talanger som lämnat Frölunda dom två senaste säsongerna för att dom inte får chansen. Istället mönstrar vi en halvdan första lina och tre ganska mediokra checking linor. Backsidan är under all kritik. Olsson, Ekbom, Sigalet och i viss mån Grönlund har gjort det dom skall. Resten är fruktansvärt dåliga defensivt. Offensivt blixtrar dom övriga backarna till ibland. Men alldeles för sällan. Frölunda har ställt ett lag på isen som tack vara ett bra spel dom 20’första omgångarna lyckas säkra en plats i SHL. Vi kommer till och med lyckas ta oss till Play-In. Men görs det inget under offseason så kommer vår förening kvala för sin överlevnad nästa säsong.

   Kommentar avatar
   Jesper, 1 månad sedanSvara

   För att byta ut personal hit och dit har ju fungerat så bra för t.ex brynäs????????

   Kommentar avatar
   C, 1 månad sedanSvara

   Jo exakt, man tror lixom att nya sportchefer och bra tränare växer på träd o att de blir smguld Så fort man byter. Kompetensen finns där hos rönnberg o sjöström det har blivit fel 2 säsongen helt enkelt, men för mig är långsiktighet nyckeln och då kan man inte byta Så fort det blir en två dåliga säsonger.

   Kommentar avatar
   SS, 1 månad sedanSvara

   Visst blir man besviken över 2021 men vad skulle alternativet till RR vara? Ser man över längre tid så är det ett hack i skivan och jag är glad över att FHC inte paniksparkar tränare som andra lag gör. Personligen tror jag skadan blir långt större och resultatet kan verkligen inte garanteras iom ett tränarbyte.

 • Kommentar avatar
  D.S, 1 månad sedanSvara

  Bra Leman att du tog ett snack med Sjöström. Tror många här inne uppskattar det.

  • Kommentar avatar
   Mattias, 1 månad sedanSvara

   Rubin 77 i räddningsprocent ikväll, 85 senast.
   Med sådana siffror vinner lag sällan i SHL.
   Spelar ingen roll att han gör en del kanonräddningar.
   Försvarsspelet och typen av chanser vi släpper till gör det svår.
   Piggt med kommentarer från Sjöström, tack

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Men snälla, du KAN väl inte mena att Rubin ska ha ens en promilles skuld här? Han blir ju totalt utlämnad! Siffrorna är helt irrelevanta en sådan kväll.

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Det går att rädda puckar även som utlämnad, eller?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Om man en sådan här kväll lyfter fram den helt utlämnade målvakten och menar att han borde ha gjort något bättre, då tvingas jag skaka på huvudet så mycket att det nästan ramlar av. Visst, Rubin kan göra en monsterräddning på något av de fyra frilägena, men det hamnar ju så oerhört långt ner på "vad gick fel?"-listan.

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Men det är väl inräknat i helheten eller? Alla spelare kan ju vinna matchen åt laget varje kväll. Just nu finns inte den spelaren i laget. I höstas vann målvakterna många matcher åt laget, men det har du kanske glömt

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Rubin kan inte anses ta något av målen han släppte in i dag. En annan kväll KAN han ta något av skotten, men det är så långt ner på listan en sådan här genomklappningskväll att jag förstår inte hur man ens kan ta upp det. Men vi ser det olika. Gott så.

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Obegripligt trångsynt

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Men nästa gång vinner vi med en målvakt som mäktar med 77%. Självklart!

    Kommentar avatar
    Anders, 1 månad sedanSvara

    Rubin är ingen första målvakt. Kommer aldrig att bli.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Herregud ... jag tar mig för pannan.

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 månad sedanSvara

    2 rena frilägen där han har gott om tid på sig att glida ut (likt straffslag). Han är knappt nära att ta något av dem. Statistiskt tar han iaf MINST 1/2 frilägen.

    Kommentar avatar
    Pupule, 1 månad sedanSvara

    Självfallet skall inte Rubin lastas den här matchen när laget spelar klappkasst. Däremot så tycker jag att han gör ett svagt ingripande på tvåan och där fick jag medhåll av pojken, som också är målvakt. :)

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Dn stekhet Rubin som i höstas hade räddat dessa puckar också. Nu är han ljummen och det räcker inte

    Kommentar avatar
    Guppy, 1 månad sedanSvara

    Nästa säsong är Rubin nr:2 när Lasse har återvänt

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Vore en dröm, men Lasse är nog alldeles för bra för att flytta hem redan

    Kommentar avatar
    Mattias, 1 månad sedanSvara

    Men snälla. Läs igen. Jag lägger inte skulden på Rubin att Frölunda förlorade i Malmö. Skriver så här: "Försvarsspelet och typen av chanser vi släpper till gör det svårt" Men nog tror jag de flesta ser att vårt målvaktsspel är en ganska stor del i lagets problem sedan december. Titta på räddningsprocenten senaste 10-15 matcherna i SHL. Våra målvakter är tyvärr bland de sämsta i SHL. Men visst, kan vara så att det är svårare att stå i Frölunda än i en del andra lag. Övertygad om att Frölunda ser detta problem, och åtgärdar inför nästa säsong.

  • Kommentar avatar
   Lövet, 1 månad sedanSvara

   Bara en fundering men visst har VF haft tuffa CHL matcher i ryggen och lirat bra efter dessa ändå? Näe mönstret från förra säsongen känns igen. Sjukdomsbilden är den samma tyvärr. Och analysen man gjorde då stämde inte där i ligger problemet

   • Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Man blir förundrad. Varför visar ingen, absolut ingen några känslor? Visa att ni blir förbannade, slå sönder en klubba eller vad som. Nu får man känslan av att ingen bryr sig, utan. Det

     Kommentar avatar
     Manne, 1 månad sedanSvara

     utan det får fortsätta att rulla på. Måste stoppa blödningen. Blir förbannade och spela för klubbmärket. Visst, det kan bli bottennapp ibland. Men man måste kunna få stopp på det. Det ska inte få hända gång på gång och två säsonger i rad.

     Kommentar avatar
     Christian , 1 månad sedanSvara

     Såg du inte Max innan 1-0 i båset?

     Kommentar avatar
     VF, 1 månad sedanSvara

     Max visade verkligen känslor o svor i båset Första gången man sett det.

     Kommentar avatar
     Manne, 1 månad sedanSvara

     I efterhand, jo. Men Max brukar bli förbannad. Behövs fler.

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

     Är bättre att ta det internt. Slå sönder en klubba så du ser det hjälper inte laget.

     Kommentar avatar
     VF, 1 månad sedanSvara

     Jo men när Max skäller så då bör de bli förändring tycker man, och att spelarna visar ett jävlar anamma. Det håller jag med om Manne

     Kommentar avatar
     Manne, 1 månad sedanSvara

     Beror helt och hållet på när man gör det, Herr Lakers. Att visa känslor, att man blir förbannad och inte är nöjd - det är bra.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Max visar alltid känslor. Han går lite utanför toton. :)

     Kommentar avatar
     Svante, 1 månad sedanSvara

     Max var förbannad på domarna som inte tog en utvisning när han blev nerdragen precis innan. Inget annat

     Kommentar avatar
     Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

     Manne. Du tror alltå det var många nöjda i frölundas omklädningsrum idag? Bara för att du inte såg någon slår sönder något. Kan lova dig att så inte är fallet.

     Kommentar avatar
     Svante, 1 månad sedanSvara

     Signalvärdet. De har tusentals supportrar som saknar att någon visar att detta inte är okej

     Kommentar avatar
     Mikael , 1 månad sedanSvara

     Instämmer till fullo. Nu ser det ut som "skit samma"

     Kommentar avatar
     Manne, 1 månad sedanSvara

     Herr Lakers: Jag vet att du inte vill ha känslor, men vi är massvis med supportrar som vill se en reaktion från vårat lag. Vad som händer i omklädningsrummet spelar ingen roll, för det handlade nu om att visa något mot alla oss som älskar denna klubb.

   • Kommentar avatar
    Per M, 1 månad sedanSvara

    Tycker den mentala coachen verkar ha gjort ett bra jobb - NOT

    • Kommentar avatar
     Mikael , 1 månad sedanSvara

     Efter en SÅN här match??????????? HUR många såna här matcher krävs det för att han ska fatta att laget totalt saknar spets och skärpa?
     Man SKA ha 4 producerande linor....... man har ju för i helvete inte en EN!!!!!!!!!!!!!!! Inse detta nu allra snarast för katten. Blääää blää vi har förtroende.....blä blä... rabbel rabbel.....
     Henrik. Mycket bra att du tog upp detta som vi många påpekat tidigare, INGEN som blir förbannad, tar en fight, eller ens slår av klubban i ren frustration. Lojt och oinspirerat. MEN GRÄDDEN PÅ MOSET. ALLA ska vara kvar! "Helst". Fan är det politiker vi har att göra med här?

     • Kommentar avatar
      Nolte, 1 månad sedanSvara

      Sjöström din medicin är att göra om och göra rätt till nästa säsong. Den här kan du glömma. Och HL, synd på friläget? Synd? Verkligen? Han har friläge och vänder sig om och vill ge bort pucken. Det är inte synd någonstans, det är bedrövligt. Synd är det om du kommer i friläge och drar den i virket. När du velar bort ett solklart friläge är det inte synd.

       Kommentar avatar
       Manne, 1 månad sedanSvara

       Han ska bara trycka dit den i det läget. Istället funderar han, funderar och funderar ännu mer. Sedan händer ingenting.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Nolte: Synd att han valde en dragning istället för skott. Nu är ju kanske inte Sigalet den som ska hängas för att han inte får till ett perfekt avslutning.

       Kommentar avatar
       Nolte, 1 månad sedanSvara

       Han valde inte ens en dragning. Han valde inget. Sen oavsett vem det är, spelar du i SHL och är heltidsproffs så kan du inte vaska ett friläge.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Jo, han valde att gå in i banan och försöka dra Alsenfelt. Men never mind, spelar ju minimal roll en sådan här kväll.

       Kommentar avatar
       Hans, 1 månad sedanSvara

       Håller med Nolte, han valde inte, allt blev fel. Skulle gått på eget avslut direkt, men när han valde att stanna skulle han bara lagt en macka till den ene eller den andre..., de var 3 mot 1....

       Kommentar avatar
       Nolte, 1 månad sedanSvara

       Ja vi ser på det olika. Jag ser ett solklart friläge där han istället för att åka mot mål vänder sig om för att ge bort pucken och sen blir det inget av det för motståndaren hinner ikapp, kolla Velenos liknande läge. Spelar ingen roll nu? Självklart inte. Men om han istället tagit friläget han fick och gjort mål? Ja kanske.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Men snälla rara Nolte, vi snackar Sigalet, en defensiv back. Efter en kollaps i Malmö, att då diskutera huruvida en ultradefensiv back ej känd för raymondska handleder borde gjort det bättre i ett friläge ... sorry, jag orkar inte det. :) Trevlig kväll!

       Kommentar avatar
       Hans, 1 månad sedanSvara

       Om man inte vill göra det själv hade det inte behövts så mycket handleder för att lägga pucken till vänster eller höger

       Kommentar avatar
       Nolte, 1 månad sedanSvara

       Haha ja absolut, ingen ska någonsin kritiseras. Och att en spelare väljer bort ett friläge är helt oväsentligt, för vi har vassa lägen i överflöd och öser in mål ändå. Du har rätt som vanligt, kan inte förvänta sig att ett heltidsproffs ska kunna komma till avslut i det läget.

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Alla spelare har möjlighet att bli hjälte varenda match, tyvärr finns de spelarna inte i Frölunda just nu. Finns ingenting som fungerar varken framåt eller bakåt. En grym målvakt som har kvällen, håller nollan även i en match som ikväll. Eller kan man inte rädda frilägen eller vad?

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Nolte: I kväll är du verkligen fånig, du försöker – i som jag förstår det din stora besvikelse – få det till att jag inte kritiserar. Vad i helskotta tyckte du jag gjorde i matchtexten? Vad gör jag här i den här texten? Kom igen, du brukar vara klokare än så här. Vad jag vänder mig mot är ett det blir en grej att defensive backen Sigalet gjorde helfel i ett friläge, inte såg att Lauridsen kom och försökte gå höger istället för att skjuta. Hade det varit Samuel Fagemo, okej ... men det var det ju inte. Snälla, visst förstår du väl? Det brukar du? :=) Nu släpper jag det här och lägger mig.

       Kommentar avatar
       Nolte, 1 månad sedanSvara

       På 2 dagar har jag nu fått höra: fånig, löjlig & snälla rara från dig, när vi haft olika åsikter. Ledsen att jag inte delar din syn om allt, Henrik, det kommer jag aldrig göra. Lite det här jag menar med att du anser dig ha rätt hela tiden och att vi supportrar som kritiserar spelare/agerande/spelformer är bara känslostyrda/mörka och okunniga. Sov så gott

       Kommentar avatar
       Jonatan, 1 månad sedanSvara

       Du vet att alla inte behöver hålla med dig hela tiden, Henrik? Känns som du brusar upp så fort folket här inne inte tycker som du. Alla har väl en åsikt?

       Kommentar avatar
       Jonatan, 1 månad sedanSvara

       Du vet att alla inte behöver hålla med dig hela tiden, Henrik? Känns som du brusar upp så fort folket här inne inte tycker som du. Alla har väl en åsikt?

       Kommentar avatar
       Per, 1 månad sedanSvara

       Ni får nog tagga ner lite eftersom Leman inte kommer ändra sig. Han vet bäst och delar vi inte hans åsikt är vi känslostyrda fans och därför inget begriper om sanningen.

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Nån garanti för stort hockeykunnande behöver inte lämnas bara för man är journalist. Det ser vi i alla yrken. Blir mest patetiskt när ett uppfattat rätt måste tryckas dit med lite oförskämdheter.

       Kommentar avatar
       Maxad, 1 månad sedanSvara

       Kul att se, att fler än jag upplever hur man ibland blir förminskad i svaren här inne.

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Är skillnad om han hade haft med dagisbarn att göra, men här inne finns definitivt mycket kunskap och erfarenhet när det gäller hockey

       Kommentar avatar
       Pupule, 1 månad sedanSvara

       Kan skriva under på det. Även om jag inte blivit "drabbad" själv, så har man sett det vid ett flertal tillfällen, som tex nu mot Nolte. Något att ta till sig, Henrik? Det kanske inte är medvetet (låt oss verkligen hoppas), men det luktar von oben lite för ofta.

       Kommentar avatar
       The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

       Dagisbarn en korrekt beskrivning. Ett evigt gnäll. Ni är fan inte värda att följa slutspelet. Men det är bokat och klart att kommer vända era kappor när Frölunda bombar fram i slutspelet... Om ni nu är så kompetenta när det gäller journalistik och ämnet är hockey så är det bara att starta en egen sajt. Tror att ni skulle få exakt 20 besökare dvs ni som autognäller här.

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Helt plötsligt är forumet mycket sämre, pga mängder med svagbegåvade inlägg

       Kommentar avatar
       The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

       Och du Svante-Sur är den som står för flest...

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Kan uppfattas så av de som sitter på Lillhagen

     • Kommentar avatar
      Erik Johansson, 1 månad sedanSvara

      Tack för en bra intervju. En fråga sakandes dock, tycker Sjöström fortfarande inte att laget är felbyggt? För mycket mellanmjölk istället för lite mer lättmjölk och en rejäl klick grädde (läs spets.)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Det är för mig en helt annan fråga, för en annan gång. Det intressanta är ju varför dagens lag faller igenom så ofta, är så ojämnt, så enormt sårbart när det går emot. Samma med frågan om Frölunda borde ha värvat en forward. Hade ju inte hjälpt ett dyft i dag.

       Kommentar avatar
       Janne2, 1 månad sedanSvara

       Det hade väl kunnat hjälpa med en spets idag? Om Frölunda kunnat gör första målet, tex i PP hade matchen kunnat se annorlunda ut. Men som nu, när man vet att ingen kan göra mål är det ju ingen som tror på det när man väl släppt ett mål bakåt.

     • Kommentar avatar
      Håkan G, 1 månad sedanSvara

      Håller med HL! Efter 0-2 i slutsekunderna i 2a perioden blev det tufft spel bakom Malmös mål. Malmöbackarna gruffade och vi vek ner oss - och istället för att se till att komma ut i 3e med attityd kom vi ut som uppgivna. Att inte ena Sylvegård var förbannad säger väl allt, vi lyckades inte utmana på något plan. Jag har aldrig sett honom så timid innan. Henriksson och Nässen sätter jag stora frågetecken för, jag tror inet att de har någon utvecklingspotential. Norlinder kommer växa till sig men det kommer kosta många baklängesmål...

      • Kommentar avatar
       Daniel, 1 månad sedanSvara

       Håller med dig ang ungdomskedjan. Tycker definitiv dom ska spela powerplay. Tittar man på dagens match så är dom konstruktiva i nästan varje byte och skapar ändå något. Varför skulle inte det fungera i powerplay.
       Elmer framför mål blir ju jobbigt för motståndarnas backar.
       Fördelen är ju att dom vill visa upp sig och ta chansen i powerplay. Det kan ju knappast bli sämre än vad det är nu

       • Kommentar avatar
        Anton, 1 månad sedanSvara

        Kommer inte bli bättre av att byta tränare. Kolla bara på HV71. I sådana fall får de göra det efter säsongen. Ser det inte hända dock. Det kommer bli slutspel hur som helst. Gäller att hitta ett spel som håller där, minimera misstagen. Går nog inte backa hem heller då vi har för många offensivt lagda backar skulle inte gynna dem. Det här är också varför man älskar sporten det går ibland dåligt och det är lite av charmen. Vi riskerar ju inte att åka ur som typ HV71. Sen saknar spelarna publiken och fansen oerhört mycket. Kan inte Frölunda ta in 8 st röststarka supportar från nån av supportergrupperna till nästa hemmamatch för att ge energi till laget. Det skulle göra skillnad tror jag.

         Kommentar avatar
         Svante, 1 månad sedanSvara

         Bättre att ta in några direktörer och sen lite fyllos i logerna. Så tänker Frölunda

         Kommentar avatar
         Ada, 1 månad sedanSvara

         Alltså detta med att göra sig av med Roger , jag fattar verkligen inte tänket, så fort de går emot lite då ska tränaren väck.. blir fan trött på den inkompetens vissa besitter... Samma lag leder serien i december , men nu går de tung två månader , klart vi ska kasta iväg Roger som gett Frölunda 6 titlar på 7 säsonger, nej men nu är de jobbigt 2 månader, så då ska alla väck!! Som vanligt, blir så jävla trött ... kan inte vissa fans försvinna istället

       • Kommentar avatar
        Walle, 1 månad sedanSvara

        Wikegård: "Att Frölunda är bra, men så här bra så tidigt på säsongen"..sen går allt ner i botten,,,i år igen. Det är ett strukturfel någonstans.
        Rönnberg sa själv det jag tänkte - var är kreativiteten? Norrlinders fantastiska uppåkningar i början med flera. Tränar dom så hårt att dom tappar motivationen? Gruppdynamiken hur är den? Maten - tillräckligt med kolhydrater;)? Psykologen som skapat en negativ spiral, isf positiv,,tog han fel håll?
        Helt klart är att Frölunda är sönderlästa och monotont gör samma sak hela tiden, när dom inte orkar vara 110% intensiva så faller allt...

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

         Sådant här med sönderlästa tror jag inte så mycket på, hockeylag som gör sin sak tillräckligt bra, vad den än må vara, är oftast framgångsrika. Men alla ser ju precis det du tar upp, som vi haft uppe här inne också, som jag skrev om för en tid sedan, att historien med svagt spel efter nyår håller på att upprepa sig. Självklart behöver detta analyseras. Givet att förutsättningarna är så pass olika så är det inget man svarar på bara så där. Det går lätt att se att just saknas ofta kreativitet, bra växelspel, kvicka ben, men jag tror inte ett dyft på att det är tunga ben, söndertränade, yada yada. Det här är spelare som tvekar, som är oerhört känsliga för minsta motgång, som inte är på tå som man är i framgång. Man kan absolut diskutera hur bra laget egentligen är, om det borde byggts annorlunda, men det är en annan grej. För mig är det intressanta varför laget, gruppen inte ens presterar så bra som den kan. Jag är mycket tveksam till att det ska "vända" på något vis. Det krävs så mycket för att Frölunda ska vinna en hockeymatch, knappt ett misstag.

         Kommentar avatar
         Walle, 1 månad sedanSvara

         Skellefteå hade sin era..sen Frölunda. Frågan är om den är slut. En kollektiv mättnad i organisationen. Och givetvis en utarmning av stjärn/världsspelare genom åren. Och ser inga ämnen i årets upplaga, inte ens Raymond. Dock, med kniven på strupen i cupmatcher/slutspel så kan gnistan komma. Kan våra offensiva backar kliva upp som dom har potential till så minskar det avsaknaden av notoriska målskyttar. Men vinnande lag har spetskompetens framåt och det saknas

         Kommentar avatar
         Stora Norrland, 1 månad sedanSvara

         Walle: Skellefteå AIK kommer att få en ny era. Vi lärde oss ,för några år sedan, att man INTE ska värva in spelare som passerat bäst före datum. Satsningen på ungdomar kommer att bära frukt, även om vi förlorar några till NHL i vår. Tag lärdom Frölunda indians. Kan vi sedan värva er fd ass tränare robert Olsson så är den blomstrande framtid AIK

       • Kommentar avatar
        Robin, 1 månad sedanSvara

        Nu har jag sett tillräckligt och min analys varför det ser ut som det gör.
        1: Utbliven utveckling på spelare som Raymond och Henriksson, man trodde inför säsongen att dem skulle lyfta och bli bärande spelare för detta frölunda. Men man måste komma ihåg att båda är fortfarande unga ock kanske behöver mera tid innan dem blomar ut. Ja, jag vet att raymond är skadad men jag pratar allmänt hur hans säsong har varit.
        2: Jan Mursak har inte levererat. När spetsen inte gör mål eller poäng så blir det trubbigt.
        3: En föråldrade trupp. Frölunda ligger på Av Age: 27.42 years, nu kanske det inte säger något, men jag tycker att man borde satsa mera på spelare som är yngre mellan 20-27. Många spelare är alldelse för trötta. Kolla bara på Rögle och skellefteå - deras ålder genomsnitt ligger på 24-25 år. Vars ligger dem? Man får tolka denna information hur man vill, men jag tror om man tar in spelare som är yngre och är i utvecklings fas kan man få ett bättre resultat. Totalt 10 sty är över 30 i frölundas lag.
        4: Frölunda har kört fast. Man kanske behöver ta in nytt blod? man behöver utveckla och hitta nya väger. Har RR och sjöström samma driv-kraft? Dem kanske har det, men samma filosofi, samma idear brukar funka 5-8 års period. Helt enkelt ett nytt tänk? Bara det vad jag tycker.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

         Jag orkar inte dra allt det här igen, det är sent, men jag har tidigare nämnt att spetsspelare som Mursak och Sundström har inte gett de poäng Frölunda hoppades på, de har mest blivit arbetare i ett arbetslag. Raymonds utveckling har i princip uteblivit, kanske för att han så länge kvävdes av Mursak, kanske hade den inte kommit ändå. Det är några skäl, plus att de vackert spelande backarna Sellgren, Elliott och Norlinder levererat för lite. Detta sagt så kan Frölunda ändå spela rätt bra hockey när defensiven inte fallerar, när tålamod finns, när en och annan puck trillar in. Det är det som är det intressanta, tycker jag, varför laget har varit så oerhört svagt 2021 och ofta inte ens nått hygglig nivå. Och alla dessa genomklappningar talar ju om att det finns tvivel inom gruppen.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

         Sedan, just drivkraften hos Sjöström och Rönnberg, den är det inget fel på, det kan jag garantera. Och jag är av åsikten att man ska vänta så länge det går med att sparka tränare, det är så lätt att komma in ond cirkel, och så visar det sig ofta att spelarna inte presterar bättre ändå. Detta sagt så är det förstås ibland ett måste att agera. Men i Frölundas fall tror jag inte alls på det. Däremot måste man ju hänsynslöst reda ut vad fasen som går fel just nu.

         Kommentar avatar
         Hans, 1 månad sedanSvara

         Här borde verkligen spelare som Sundström, Joel, Lasu, Rosselli, Ehn, Alvares nämnas... istället för juniorerna...., vilka kan/ska man ställa de högsta kraven på?

         Kommentar avatar
         Hans, 1 månad sedanSvara

         Svar till ”Robin””

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

         Störst krav på de som har betalt för att ha det, t.ex Mursak och Sundström som jag nämner.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

         Nu råkade jag svara ändå. :)

         Kommentar avatar
         Robin, 1 månad sedanSvara

         Jag vill inte skylla på att det är juniorernas fel att det går dåligt för frölunda. Jag ville bara punktera att frölunda kanske hade den där tanken att raymond skulle ta kliv och fylla den där rollen som lasch hade. Sen såklart ska ju även Sundström skärpa sig och börja vara mera spetsig. Han har kapaciteten för att vara top 10 i SHL

         Kommentar avatar
         Hans, 1 månad sedanSvara

         Exakt, så borde det vara, men en felpass från en junior är så mycket värre enligt kommentarerna här. Har varit mycket felpass under säsongen..., från alla!

         Kommentar avatar
         Robin, 1 månad sedanSvara

         Sen kan jag tycka att man inte ska döma ut frölundas framtid fullständigt. Dem har ju trots allt väldigt många unga killar som är framtiden. Men ska frölunda fortsätta ligga i top så är det viktigt att man inte lever på gamla meriter. att man verkligen har en plan B, te.x kanske en ny tränare? ny sportchef? nytt spelsystem? Nytt tänk? Ja, det finns många alternativ, bara att man väljer rätt.

         Kommentar avatar
         Stora Norrland , 1 månad sedanSvara

         Hans. Är det nånting vi lärt oss i Skellefteå AIK, så är det att juniorer MÅSTE få göra misstag. Det ingår i deras utbildning. Sånt har vi lärt oss ta här i Skellefteå

       • Kommentar avatar
        Svante, 1 månad sedanSvara

        Åsikterna går isär vad det verkar om första perioden.
        Rönnberg sa så här om den fantastiska första perioden:
        - Första perioden kan vi glömma, för det var mest bök vid sargerna och två lag som fokuserade på att hålla motståndet från farliga områden.

         Kommentar avatar
         Per, 1 månad sedanSvara

         Roger har fel. Leman har sagt att vi var bra i första och avfärdat alla som tyckte annorlunda som okunniga.

         Kommentar avatar
         Svante, 1 månad sedanSvara

         Visst är det kul att vi alltid har fel :)

         Kommentar avatar
         Per, 1 månad sedanSvara

         Vi kan inte tänka eftersom vi är fans. I verkligheten presterar vi hockey på hög nivå vilket vi gjort i flera år.

         Kommentar avatar
         Svante, 1 månad sedanSvara

         Kejsarens nya kläder...

       • Kommentar avatar
        Magnus, 1 månad sedanSvara

        Sedan SHL införde att top sex inte behöver kvala så har det tidigare krävts 82-90 poäng sedan detta infördes.
        Förra året hade VF 85p och de slutade på 7 plats.
        I år är det väldiga diffar på antal spelade matcher vilket kommer var avgörande ang tempot.
        Frölunda har nu 75p och 6 matcher kvar(18p att spela om) skulle tippa att de behöver minst 10p. För att behålla 6 platsen.
        Har svårt att hitta dessa poäng nedan. Men hoppas verkligen att det går vägen.
        Hv b
        Saik h
        Bif b
        IKO h
        Väx h
        Väx b

         Kommentar avatar
         Svante, 1 månad sedanSvara

         Gör de inte en reset, då blir det inte många poäng. Just nu är man överlägset sämsta lag i SHL

       • Kommentar avatar
        Thomas, 1 månad sedanSvara

        Frölunda har gett oss ett gäng titlar genom dom senast åren och är ett topp lag(kanske inte i skrivandes stund) på pappret. Allt snack om vem som borde gjort vad eller vem som ska lämna känns lite löjligt. Det finns många som tror sig vet allt om hur man vänder en negativ trend men tro det eller ej alla i Frölundas org är väldigt medvetna om detta och sliter enormt med att vända trenden så jag tycker vi ska stödja dom för dom kommer vända på detta och det blir förhoppningsvis redan i år. Frölunda spelar just nu helt kass för att prata ren svenska men så kommer det inte vara för evigt. Kunskapen att vända detta finns ge dom bara tid. Sen vill jag tacka dig tacka dig Henrik Leman för en mkt informativ och objektiv sida.

         Kommentar avatar
         Janne2, 1 månad sedanSvara

         Thomas, hoppas verkligen du får rätt. Men samtidigt kan man undra hur man ska lyckas ens till nästa år när det dels såg likadant ut förra säsongen och dels har man i stort samma lag till nästa säsong?

       • Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

        Tips till sist, avsluta gärna kvällen med att gå in på Dolly Partons Twitterkonto och se när hon tar sin covidspruta – och sätter ny text till "Jolene." Åh, man måste älska den kvinnan. :)

        • Kommentar avatar
         Johan , 1 månad sedanSvara

         Blir ännu mer förbannad när Sjöström försöker komma med enkla bort förklaringar i någon slags försök att mildra läget... Han liksom tränarstaben är högst bidragande till detta haveriet! Den här äckligt, sjuka övertron (att saker bara löser sig) för att dem gjort det förr köper jag inte någonstans!
         Problemen Frölunda har och har haft stora delar av de senaste säsongerna är i högsta grad kvar oavsett hur mycket det faktiskt försökt åtgärdats... Ren idioti att överhuvudtaget börja säsongen helt utan någon "utpräglad" poänggörare som gav spets offensivt! Det fanns väl inte någon som på fullaste allvar hade trott att typ Raymond, Hjalle, Mursak, Joel, Friberg skulle ösa in 45 poäng plus? När till och med Malmö som gjort minst mål och definitivt inte gjort sig kända för att ha direkt "spets" forwards har spelare före i poängligan och vår bästa ligger på typ 40e plats är något fel...
         Att det sedan inte värvades när det fortfarande fanns chansen känns också dumt....
         Vilken elithockeyspelare som helst hade platsat i dagens Frölunda där självförtroendet är minus och spelet och prestationerna blir därefter...

         • Kommentar avatar
          Micke, 1 månad sedanSvara

          Andra perren måste vara en av dom sämsta i Frölundas historia, förväntar mig en rejäl så kallad "hårtork" av både Roger oich Joel!

          • Kommentar avatar
           Mattias L, 1 månad sedanSvara

           Om man som spelare som Hjalmarsson vet att man troligtvis inte kommer spela kvar men inte tar vara på den istid man får för att visa upp sig för andra klubbar så bör han bytas ut mot typ Niederbach resterande säsong och så får Hjalmarsson sitta som extra forward är min känsla efter dom 10 sista matcherna för han är riktigt trött. Näst intill så man tror att hela laget fått utmattninssyndrom...

           • Kommentar avatar
            Hockeyråttan , 1 månad sedanSvara

            Bra skrivning Henrik, mesta sagt om denna bedrövliga insats. Ska inte behöva skriva det men självklart är detta inte Rubins fel, det är världens svåraste jobb att vara målvakt i Frölunda så många lägen dem släpper till och dåligt försvarsspel. Jag saknar också det som en del har lyfts fram det här ”jävlar anamma”, för få som visar känslor. Ser väldigt uppgivet ut, tidigare har vi alltid reagerat med bestämdhet och studsat tillbaka. Jag vet att det inte är måndag och frågestund men sitter och funderar hur man ska vända på detta. Känns inte som straffträning eller låta Perra köra slut på dem som bestraffning hjälper för detta laget som jobbar så hårt men inte får ut någonting. Vet du om dem har någon tanke under detta uppehållet att ge sig ut till en stuga och bara koppla bort hockeyn och komma sig samman som grupp? Tror mer på ett sånt upplägg än att tränarna ska analysera sönder huvudet på spelarna och pressa dem ännu mer, nåt utöver det vanliga må till tror ja

            • Kommentar avatar
             The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

             Det här med renlevnadsman är nog inte för mig. Här precis masat mig upp ur sängen. Åt grötfrukost gjord på fiberhavregryn toppat med jordgubbar och blåbär. Blev helt däst och beslut mig för att ställa in milen i Skatås. Istället gör jag promenaden till Systemet för att se vad de har för godsaker på menyn. Någon som vet något Bolag som öppnar före 10.00? Tycker Bolaget borde ha öppet 24/7 som en service för oss törstiga.
             Ha en go dag alla hockeylovers!

             • Kommentar avatar
              Tommy rad33, 1 månad sedanSvara

              Nu testas ledarskapet i vf på allvar
              Spännande att följa????

              • Kommentar avatar
               Per, 1 månad sedanSvara

               Ledningen har nog inte en möjlighet att få till den offensiva spets och kreativitet som krävs i slutspel. Det är deras jobb att försöka med ledarna verkar lika uppgivna som spelarna. Polletten har väl trillat ner, man inser att de naiva förhoppningarna om att skola om brunkare till målskyttar misslyckats till 100%.

               • Kommentar avatar
                Rallyclay , 1 månad sedanSvara

                Tycker inte man i år skall in och peta i ledarskapet. Vill ju inte att Frölunda blir det nya Linköping, Brynäs eller HV.
                Jag har två funderingar just nu.
                Kommer man att vinna någon av de 6 kvarstående matcherna eller blir det fritt fall?
                Nästa års trupp ser ju rätt full ut redan nu?
                Känns som vi behöver mer spets än vad tex Alvarez kan erbjuda. / Claes

                 Kommentar avatar
                 Svante, 1 månad sedanSvara

                 Med frikostighet när det gäller kontrakten finns inga möjligheter att ta in några bra spelare. Riva kontrakt i coronatider lär inte ske

               • Kommentar avatar
                Hans Landin, 1 månad sedanSvara

                Bedrövligt Sjöström, har du inget bättre att komma med så förstår jag hur du lyckats värva ihop detta riff-raff, detta skräp till lag. Mina årskortspengar går till en sån ”stjärna” som Mursak, på tre år med?! Avgå din satans clown

                 Kommentar avatar
                 The real Sothöna. No1, 1 månad sedanSvara

                 Annorlunda beskrivning av Sjöström. Det är försvinnande få sportchefer i SHL som leverrar som Sjöström. Mig veterligen finns det inga lag i denna liga som vinner guld varje år. Var tredje är bäst i klassen, men det är klart att det vore underbart med en ny sportchef. Några förslag på vilka som kommer med bättre track record som skulle kunna frälsa oss från ondo?

               • Kommentar avatar
                Jan Westerberg, 1 månad sedanSvara

                Känns som att det sitter i skallen på killarna. Jämför man spelare för spelare med Malmö så är vi bättre. Malmö har dock lyckats få ihop laget något som inte Frölunda lyckats med. Känns som att vi har ett överflöd på centrar i laget då 3/4 av laget spelar/har spelat center. Inte så många naturliga yttrar och målskyttar i laget. Sen måste ju de namnkunniga spelarna kliva fram; Hjalmarsson,Lasu, Sundström m fl.

                 Kommentar avatar
                 Per, 1 månad sedanSvara

                 Många fans har länge sagt att vi helt saknar eget spel. Medan andra lag har byggt trupp och spelsystem under året har vi dumpat puck. Man kommer inte långt med att dumpa puck.

                 Kommentar avatar
                 The real Sothöna no1 , 1 månad sedanSvara

                 Snart kommer du få se på andra bullar, JW. Frölunda? Bäst när det gäller

               • Kommentar avatar
                The real Sothöna no1 , 1 månad sedanSvara

                Underbart hur Rönnberg fullständigt lurat brallorna av konkurrenterna. Bästa mörkningen någonsin. Stor show av Frölundas bästa tränare by far.

                • Kommentar avatar
                 Sothöna, 1 månad sedanSvara

                 Nu måste huvuden börja rulla. Sparka Sjöström och Rönnberg i röva med en stor Sten.

                  Kommentar avatar
                  The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

                  Det där av Sothöna är alltså inte skrivet av mig. Rönnberg Sjöström och Grauer skall enligt mig vara kvar. Henrik, du får gärna se över att någon använder mitt nick.

                  Kommentar avatar
                  Danne, 1 månad sedanSvara

                  Sothöna: den där går vi inte på igen...vi alla vet att du har fler personligheter.

                  Kommentar avatar
                  The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

                  Danne: du får gå på vad fan du vill.... Leman kan se att det är olika ip-nummer. And thats it!

                • Kommentar avatar
                 Mackan , 1 månad sedanSvara

                 Undrar hur många timmar RR har suttit och skrivit ner alla försvarstal sm han läser upp på presskonferenserna

                 • Kommentar avatar
                  Danne, 1 månad sedanSvara

                  Alla borde lugna sig lite, inte bara skriva i affekt. Flera såg redan förra året hur det såg ut, så att det ser lika illa ut nu är ingen överraskning.
                  Jag anser dock att vi har en spelartrupp som skulle klara av att prestera betydligt bättre, spelmässigt.
                  Handlar om att gå ifrån ”arbetstänket” och fokus på defensiven och istället försöka bli lite mer spelande. Låta spelarna få större utrymme att instinktivt agera, justera spelet i mittzon och transport.
                  RR har byggt en metodik som bygger på 4 hårt arbetande jämna kedjor, där alla skall bidra lika mycket och på samma sätt. Det fungerar uppenbarligen inte. Spelarna behöver en spelsystem som optimerar deras kvaliteer. Att göra Sundström till en ”brunkare” är inte bara korkat, utan även kriminellt. Tyvärr är det så det är nu.
                  Ner med puck djuuuupt och fort. Lås fast och försök komma in framför mål. Gång på gång.... tråkigt att titta på, men framförallt, uppenbarligen, väldigt ineffektivt.
                  Jag har iaf tappat intresset helt o hållet. Har noll känsla för matcherna nu. Helt likgiltig.

                   Kommentar avatar
                   Svante, 1 månad sedanSvara

                   Kan bara hålla med. Lika besviken varenda kväll, spelet är så tråkigt så man nästan somnar. Någon förändring kommer inte ske tyvärr. Stoltheten är för stor

                   Kommentar avatar
                   The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

                   Danne, synd bara att det där bara är snack och ingen verkstad. Du och dina gelikar gör inget annat än skriver i affekt. Kontrasterna blir extra tydliga då Leman skriver korrekt och neutralt.

                 • Kommentar avatar
                  Daniel B, 1 månad sedanSvara

                  Dagen efter den mindre bra insatsen igår. Jag var lite besviken igår och var för första gången på länge lite kritisk. Det ser inte bra ut just nu men jag hoppas verkligen man kan steppa upp lite sista omgångarna. Ser att några skriver att det är fullt bland forwards till nästa säsong men det stämmer ju inte. Hjalle, Ehn och allé har inte förlängt än och det kan bli så att dessa lämnar. Då har vi plats för 1-2 nya till nästa säsong. Mm, vi får se hur det går. En undran bara till oss fans här. Säg att vi kommer på plats 8 och sen steppar vi upp till slutspelet och tar oss hela vägen till final. Är det fortfarande ett misslyckande? Kommer vi fortfarande säga att laget är felbyggt? Detta är ingen kritik utan mer en undran vad folk tycker här.

                   Kommentar avatar
                   Svante, 1 månad sedanSvara

                   Det är definitivt inte bra för varumärket. Ska den här hockeyn bli den de skall spela i framtiden kommer iallafall jag lämna mina säsongskortstolar tomma i Scandinavium. Hockeyn de spelar denna säsong är oerhört tråkig

                   Kommentar avatar
                   Daniel B, 1 månad sedanSvara

                   Ok, kan förstå att du känner så. Om vi vänder på det. Säg att vi spelar en attraktivare hockey i grundserien och kommer på plats 1-4 men sen åker ut direkt i kvarten. Är det bättre? Svante, detta är ingen kritik utan jag bara undrar. Är lite nyfiken på hur vi fans tycker och tänker.

                   Kommentar avatar
                   Per, 1 månad sedanSvara

                   För mig innebär en final inte att det Frölunda håller på med är godkänt. Det duger inte att servera skit till fansen 70% av matcherna, även om man vinner guld tack vare några veckors flyt. När jag tittar på hockey vill jag bli underhållen. Jag vill ha kul. Det är inte kul att se vår hockey som helt saknar pass, kreativitet och finess. Att se en back passa en forward som sedan jagar röd linje för att därefter dumpa är så sjukt trist att jag inte finner ord. Så ett guld, som ju detta lag aldrig kommer i närheten av, skulle inte förta min känsla kring vårt spel. Till nästa säsong vill jag ha ett helt nytt spel. Som inte bygger på jobba jobba jobba och åka åka åka utan på spelskicklighet, finess och hjärta. Och därför vill jag ha in flera med offensiv spets och några riktigt duktiga spelfördelare också. Slutligen vill jag under sommaren se en informell begravning av höghastighetshockeyn. Gärna innan ett pass i Bragebacken.

                   Kommentar avatar
                   Svante, 1 månad sedanSvara

                   För mig är underhållningen viktig. I min drömvärld skulle laget ha alla ingredienser och inte en grå sörja. Har följt laget i många år och upplevt alla de senaste årens guldmatcher live. Sån upplevelse och glädje man bär med sig livet ut. Jag och dottern har säsongskort och nu är till och med hon uttråkad och lämnar matcherna gång på gång. Så jag ser hellre ett spelande roligt lag som åker ut i kvarten ja

                   Kommentar avatar
                   Svante, 1 månad sedanSvara

                   Ett guld kommer aldrig släta över dessa mördande tråkiga matcher denna vinter

                   Kommentar avatar
                   The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

                   För en gnällspik som Sur-Svante spelar det ingen roll om Fröunda så radar tio guld. Allt är kasst oavsett. Patetiskt....

                   Kommentar avatar
                   Algot, 1 månad sedanSvara

                   Kryp tillbaks under den sten du legat under en längre tid, så gör du alla en tjänst

                   Kommentar avatar
                   Daniel B, 1 månad sedanSvara

                   Tack för era svar. Kul att höra hur fans tycker och tänker.

                 • Kommentar avatar
                  E23, 1 månad sedanSvara

                  Det är oerhört tydligt hur frölunda saknar en fagemo, lasch, lennström. Ingen motståndarback går in nervös mot frölunda idag.
                  Det är inte svårare eller lättare än så.

                  • Kommentar avatar
                   PS, 1 månad sedanSvara

                   Jag har ju varit mycket kritisk till Sjöström, ffa denna och föregående säsong. Ska sanningen fram så gnällde jag på honom även under ordinarie säsong senast det blev guld. Med det vill jag säga att man kanske blir för ivrig som supporter och nuförtiden är det ovanligt med epoker där ett lag vinner guld år efter år. Dock tycker jag att kritiken mot Sjöström och RR är befogat i år. Man var helt enkelt inte tagit hänsyn till vilket spelarmaterial man har och haft en övertro till ”Systemet”, dvs kartan har inte stämt överens med verkligheten och man har ihärdigt envisats med att kartan har rätt. Blickar vi framåt så tycker jag att RR ska vara kvar. Sjöström även så men att man antingen accepterar att laget inte är en given guldkandidat år efter år men man ska ha ett längre tidsplan som den man hade när RR kom till VF. Eller/och att Sjöström sneglar lite åt Rögle och Växjö som senaste åren har visat hur man på ett flexibelt sätt värvar för att för varje år få till ett bättre lag. Med andra ord så krävs det ett omtag. Trotjänare som Hjalmarsson som har gjort mycket för Frölunda och utfyllnadsspelare som Mustonen kanske ska avtackas. Vidare ska man omvärdera detta misslyckade experiment med 4 producerande kedjor. Fyra producerande kedjor får man först när man redan har 1-2 producerande kedjor så att övriga kedjor kan fokusera på annat utan krav så att all produktion framåt blir som ett bonus.

                   • Kommentar avatar
                    Maxad, 1 månad sedanSvara

                    För mig är ett av RRs uttalande mycket märkligt..... Vi är inte i underhållningsbranschen.
                    Det är iaf enda anledningen till att jag lägger en hel del slantar på hockey....för att bli underhållen!

                     Kommentar avatar
                     The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

                     95 procent av Frölundas supportrar skiter i hur det ser ut. Det är enkom titlar som räknas. I den bästa av världar får man båda, men bara löjligt att ställa det som krav. Då är man dessutom fullständigt historielös. Vi som var med fem säsonger i ligan under Elitserien/SHL har vett att uppskatta Rönnbergs unika framgångar med en klubb som varit svältfödd på titlar. Direkt penibelt hur en del här inne dissar Roger....

                   • Kommentar avatar
                    Andreas, 1 månad sedanSvara

                    Jag tycker helt klart att Frölunda borde skippa all träning denna veckan, jag tror inte det är mer träning dom behöver utan dom behöver komma samman som ett lag. Dra iväg hela gruppen på lite teambuilding och ha lite kul, men viktigast att gruppen kommer samman, jag tänker att en "vi mot världen" känsla behöver infinna sig.
                    Det är ju inte säkert att det hjälper men vad har dom att förlora i detta läget ?
                    Det är ju inte totalt kört ännu men rätt nära att passera den punkten.
                    Att byta ut tränare och sportchefer som vissa tycker låter ju inte så smart i detta läget, sen kanske nån ny röst att komplettera hade varit bra, men det är nog svårt att hitta någon som har den pondusen att säga emot Roger om det skulle krävas. Till nästa säsong måste det dock hända något drastiskt, inte en sån här säsong till!!

                    • Kommentar avatar
                     Andreas, 1 månad sedanSvara

                     Jag tycker helt klart att Frölunda borde skippa all träning denna veckan, jag tror inte det är mer träning dom behöver utan dom behöver komma samman som ett lag. Dra iväg hela gruppen på lite teambuilding och ha lite kul, men viktigast att gruppen kommer samman, jag tänker att en "vi mot världen" känsla behöver infinna sig.
                     Det är ju inte säkert att det hjälper men vad har dom att förlora i detta läget ?
                     Det är ju inte totalt kört ännu men rätt nära att passera den punkten.
                     Att byta ut tränare och sportchefer som vissa tycker låter ju inte så smart i detta läget, sen kanske nån ny röst att komplettera hade varit bra, men det är nog svårt att hitta någon som har den pondusen att säga emot Roger om det skulle krävas. Till nästa säsong måste det dock hända något drastiskt, inte en sån här säsong till!!

                      Kommentar avatar
                      The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

                      Vad är det för mening att ha assistans av andra tränare om de inte vågar gå emot exempelvis Roger? Klart de vågar.

                    • Kommentar avatar
                     Lars, 1 månad sedanSvara

                     You know it. “Definition of madness”........
                     Att köra ned fyra kedjor som ”ska producera” frölunda behöver för att det ska fungera naturliga målskyttar. Det är naivt att säga att det finns sådana i Frölunda. Vi har sett det främst de två senaste säsongerna, men även tidigare tycker jag. Det är inte bara otur längre. Att göra om kedjorna kommer hjälpa föga, för det finns ingen naturlig målgörare i laget. Frölunda skapar chanser, inget snack om det, men avsluten....? Antingen utanför mål eller på målvakten.
                     Det är naivt att tro att man kan göra spelarna till målskyttar bara genom att skjuta mer. Ungefär som å säga att man kan göra om en utespelare till målvakt genom att ställa han i mål. Det måste finnas en naturlighet i det hela också.
                     Som sagts tidigare, kämparvilja finns, chanser finns. Å det är något som finns i spelarna, en vilja att vinna puck, att ta den fram till mål. Men ingen naturlighet att sätta den. Tyvärr, så är det. Inget som dykt upp 2021. Utan en genomgående trend på flera år. Vill påstå att den sista var kanske Kallio.
                     För att ha fyra producerande kedjor behövs fyra målskyttar i varje. Eller åtminstone tre forwards med en större naturlighet att sätta den i mål än å träffa målvakten.
                     Visst, en målvakt är rätt stor idag å rör sig som en oljad blixt. Men andra lag kan göra mål, andra spelare kan sätta dit den. Effektivitet i Frölunda är tragiskt. Bara att erkänna att det brister där. Mest chanser, men minst mål på dem. Naivt att tro att det är slumpen.
                     Bara mina 2 cent i ämnet och debatten. Säkert andra som tycker olika. Men så ser jag på det.

                     • Kommentar avatar
                      EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                      Frölunda som hockeylag har blivit en strykpojke, en "ständig" förlorare.
                      Ledsamt - en framgångsrik 'Frölunda Indians' epok som är på snar utgång och som ska behöva avsluta den på detta sorgsna vis. :(
                      Får försöka i stället att se fram emot den kommande nya skepnaden.

                       Kommentar avatar
                       EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                       Där ser man! Efter att först ha läst sign. Svante(här längre ner) och då också Frölundas hemsida ang. senareläggandet av logo-bytet(meddelandet som kom för en drygt timme sedan). Först säsong 2022/2023 ska det bli av. Så då kan jag fortsätta med att vaska mina 'Frölunda Indians' T-shirts för vidare användning och samtidigt hoppas på en bättre avslutning längre fram(ett år till) med dem, än vad jag befarade skulle ha kunnat blivit efter denna säsongs avslut. ;)

                       Kommentar avatar
                       EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

                       *...efter denna säsongs avslut - för dem. (T-shirtarna)

                     • Kommentar avatar
                      Christer, 1 månad sedanSvara

                      Jag är väldigt orolig för vårt lag nu. Den senaste tidens mentala härdsmälta i form av tappat spel och resultat, har resulterat i frustration som de senaste matcherna ser ut att omvandlats till ren apati och uppgivenhet. Jag tror inte att spelarna tror på sig själva, sina lagkamrater och framför allt inte på vårt spelsystem.
                      Intervjun med Sjöström var intressant, men hans svar är katastrof. Det verkar inte finnas någon förmåga till självrannsakan eller intresse att verkligen identifiera vad som är fel. Det verkar emellanåt som om vi supportrar har en klarare bild av vad som fattats, än Sjöström.
                      Ifall Roger lyckas vända den här trenden, så lovar jag att aldrig igen skriva något kritiskt om honom.

                       Kommentar avatar
                       Janne2, 1 månad sedanSvara

                       Det kan väl vara så att ledningen ser var det brister men sannolikheten att man ska kommunicera det externt är väl låg?

                     • Kommentar avatar
                      Göran A, 1 månad sedanSvara

                      Så här skrev jag på morgonen matchdagen:
                      "En viktig match mot Malmö då Malmö är ett av två lag vi kan få möta i play-in.
                      Ja, jag är övertygad om att vi kommer på åttonde plats i tabellen när serien är slut.
                      Både Leksand och färjestad kommer att passera oss. Frågan är om det blir Malmö eller djurgården i play-in. Svårt vilka det än blir. Tror vi åker ut redan i play-in.
                      Vi har spelat allt sämre ju längre säsongen gått. Tendensen är solklar.
                      Just nu är målvaktsparet de enda som står för en godkänd insats."
                      Vad blev svaret från vårt lag ?
                      Ett platt fall. Nollade igen.
                      Det enda som talar för att Frölunda vänder det här är att inget talar för det.

                      • Kommentar avatar
                       Göran A, 1 månad sedanSvara

                       Det enda som talar för att Frölunda vänder det här är att inget talar för det.

                        Kommentar avatar
                        Svante, 1 månad sedanSvara

                        Det blir play-in. Överlever laget den rundan vilket är föga troligt, blir det garanterat respass i kvarten. Detta skitspel håller inte ens i slutspelet där hockeyn tenderar bli mest kamp

                        Kommentar avatar
                        The real Sothöna no1 , 1 månad sedanSvara

                        Komiskt med denna okunniga Svante. Mest kamp alltså? Lol, krävs betydligt mer än så.

                        Kommentar avatar
                        The real Sothöna no1 , 1 månad sedanSvara

                        Äh, du har helt missat att Frölunda är ett cuplag som lägger minsta möjliga energi på serielunken. Rönnberg har sju titlar, men noll seriesegrar. Du får väl gå över till RBK om det är det viktiga för dig...

                        Kommentar avatar
                        Svante, 1 månad sedanSvara

                        Dåre

                        Kommentar avatar
                        The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

                        Tack för komplimangen Sur-Svante. Om du anser att jag är en dåre så är jag mycket nöjd. Titta dig själv i spegeln så har du svaret.

                        Kommentar avatar
                        Janne2, 1 månad sedanSvara

                        Eftersom du räknar CHL-titlar också så har man väl vunnit serien (gruppen) i CHL någon gång? Vidare är det knappast troligt att ett lag avsiktligt skulle skaffa sig så kollektivt dåligt självförtroende som man ser ut att ha för tillfället. Det finns ingen mening i att stuka sitt självförtroende genom att ständigt misslyckas. Det kan ju så klart vara så att det är oavsiktligt och hela dippen beror på att man inte tänder till förrän slutspelet drar igång. Då kommer samtliga gubbar ut på isen, frustande av självförtroende. Tror man på det tror man sannolikt på tomten också.

                        Kommentar avatar
                        The real Sothöna no1 , 1 månad sedanSvara

                        Om du tycker 6 matcher visavi 52 är serie så kör på det...

                      • Kommentar avatar
                       Gurun, 1 månad sedanSvara

                       Det finns bara ett sätt att ignorera uppenbara troll på, och det är att ignorera. Svara inte. Alla ser väl vad muppen är ute efter, och om det nappar när man metar, ja då fortsätter skiten så klart.....

                        Kommentar avatar
                        Svante, 1 månad sedanSvara

                        Lite synd att den personen dyker upp och förstör forumet återigen, om det nu är samma ljushuvud

                        Kommentar avatar
                        Gurun, 1 månad sedanSvara

                        Inget att lägga energi på, scrollar bara förbi. Man ser ju vad det är för "kvalitet" på inläggen, så det är ingen idé. Meningslöst att gå i polemik med en idiot, de drar bara ner dig till sin nivå och slår dig med erfarenhet.

                      • Kommentar avatar
                       Mikael, 1 månad sedanSvara

                       Jag saknar Lasch och Rhett enormt. Dom har kylan med pucken på ett sätt som ingen i Frölunda har. Det är en unik förmåga som jag tror att alla lag behöver ha för att kunna ställa upp oftare i PP men även i 5 mot 5. Dom målen som Lunkan, Hjalle och Fagemo kom ofta tack vare att motståndarna inte bara kunde mata på med checkandet för att Lasch eller Rhett hade förmågan att vrida, stanna upp och ha kontroll på pucken som gjorde att motståndare måste fokusera på att ta bort farliga passningslinjer istället för att bara mata på i checkingen

                       • Kommentar avatar
                        Simon, 1 månad sedanSvara

                        Jag sitter bara och spekulerar men har känt genomgående under säsongen att tränare och spelare inte ser saker på riktigt samma sätt. Flera gånger har jag märkt att tränarstaben kunnat vara både mer och mindre kritisk än spelarna. Det verkar som de inte går helt i takt då. Har man verkligen gjort en riktig analys av fjolårets säsong? Det var flera lag som gick långt i CHL utan att energin tog så hårt på dem. Har man kvar ödmjukheten och kollar runt hur andra lag spelar och tränar eller kör man bara på i beprövade (om än uppdaterade) "stigar"?

                        • Kommentar avatar
                         Mattias, 1 månad sedanSvara

                         Pontus Andreasson till Luleå om Björklöven inte går upp.
                         Frölundakille från Munkedal. Halva lönen jämfört med MRO?

                          Kommentar avatar
                          Gustav, 1 månad sedanSvara

                          För lite brunkare.

                        • Kommentar avatar
                         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                         Jag ska återkomma med mer om Frölundas utsatta läge, kanske redan i eftermiddag.
                         Känns lite lustigt att läsa en del kommentarer här inne på temat "man får inte kritisera" och "allting och alla är bra", detta efter att jag i två texter beskrivit det vi såg i Malmö som ett haveri.
                         Får mig att undra om alla verkligen läser vad jag skriver då.
                         Nå, majoriteten gör säkert. Ni är fantastiska.
                         Ha en fin dag, alla. Hoppas återkomma sedan med fler tankar. Haft långt samtal med f.d. tränare. Det i sig blir det ingen text på, men en del av jobbet är också att samla intryck.
                         Ha det fint! Tack för att ni läser.

                          Kommentar avatar
                          Svante, 1 månad sedanSvara

                          Många av diskussionerna här på forumet är väl fria åsikter och har inget inget med dina texter att göra

                          Kommentar avatar
                          Adam, 1 månad sedanSvara

                          De är så det funkar tyvärr Leman, så här är det varje säsong, går Frölunda tungt ska folk sparkas till höger och vänster, laget skulle sparkas 2019 med innan slutspelet, Sjöström kunde dra och ta med sig Roger och en bunt spelare. Man kommer inte ifrån det tyvärr, vissa ser bara till dom senaste månaderna, man tror att ingenting vänder, de är lite som världen i allmänhet, när det är mörkt tror dom flesta att de för alltid kommer vara mörkt

                        • Kommentar avatar
                         Gustav , 1 månad sedanSvara

                         Är dags att göra om i pp uppstälmningar så vi kan göra något nytt.

                         • Kommentar avatar
                          Zazz, 1 månad sedanSvara

                          Gott om besvikna fans men vi får inte ge upp. Frölunda har spelat som Malmö gjorde igår, aggressivt och påkopplat och kan göra det igen. Vi håller tummarna för det.:)

                           Kommentar avatar
                           The real Sothöna no1, 1 månad sedanSvara

                           Thats the spirit!

                         • Kommentar avatar
                          Matteus, 1 månad sedanSvara

                          Svante... Den skumtomtens "åsikter" kan vi vara utan.

                           Kommentar avatar
                           Sothöna 7, 1 månad sedanSvara

                           Jag sitter också i sandlådan, snyft

                         • Kommentar avatar
                          Crille, 1 månad sedanSvara

                          Asså det här är inget nytt, redan förra säsongen var vi bedrövliga. Vi förlorar spelare som stått får x antal poäng och sen försöker fylla på truppen från fynd lådan. Och att lojalitet belönas högre än vad man faktiskt har presterat är väldigt konstigt. Våra bäst betalda spelare gör inte ens hälften av poäng och avgörande aktioner som andra topplags bäst betalda spelare.... gör man 15-20 poäng som forward så ska man bli betald som en tredje/fjärde line spelare. Och man kan hitta spelare som kämpar hårt bra mycket billigare! Sen att vi vill spela med fyra hyfsat lika bra liner håller bara om man har en sjukt bra lag, just nu så blir det en grå sörja av mediokert spelade linor där ingen är bra nog. Och PP har försämrats för varje år och det går hand i hand med att vi inte fått in rätt spelar typer. Ryan lämnar utan någon ersättare, Olofsson innan det. Silvertejps lösningar håller bara så långt.

                           Kommentar avatar
                           Allen, 1 månad sedanSvara

                           +1

                         • Kommentar avatar
                          Svante, 1 månad sedanSvara

                          Indianen blir kvar:
                          Trots många goda förslag har inte processen nått hela vägen och därför har Frölunda HC:s styrelse beslutat att skjuta upp bytet av logotyp/klubbmärke till säsongsstarten 2022/2023.

                           Kommentar avatar
                           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                           Riv av indianen. Det kanske är den medicin som behövs.

                           Kommentar avatar
                           Pupule, 1 månad sedanSvara

                           Läste texten på hemsidan. Kunde dock inte tyda om det pga av ekonomiska skäl, eller att man inte har fått fram en logga man är nöjd, eller bägge delar.

                           Kommentar avatar
                           Mackan , 1 månad sedanSvara

                           Härligt att dom skjutit upp bytet av klubbmärket! Frölunda indians forever

                           Kommentar avatar
                           Per, 1 månad sedanSvara

                           Man ville ha Cliff Barnes ansikte istället för Indianen men nu har Cliff Barnes ättlingar ångrat sig sagt nej. Siktet är nu på Hans Holmer.

                           Kommentar avatar
                           Pupule, 1 månad sedanSvara

                           Man kanske skulle ha Dan Eliasson. Hög lön och underpresterar alltid.

                           Kommentar avatar
                           Per, 1 månad sedanSvara

                           Det stämmer inte. Dan är arrogant men jäkligt duktigt på att ta fighten med interna ikoner och självutnämnda gudar. Tror inte han skulle göra det sämre än Sjöström. Dan har hög kravbild på alla runt omkring, och tillsammans med arrogans blir det många som vill skjuta honom i ryggen. Och media gillar ju klick.

                           Kommentar avatar
                           Danne, 1 månad sedanSvara

                           Du menar den Dan, som fått sparken som rikspolischef, sparken som generaldirektör för Migrationsverket OCH Försäkringskassan? Som lämnat enorma problem efter sig, var än han har härjat? Nu bryter han ner Regeringskansliet med. Innan dess sparken från myndigheten för Samhällskydd... Ja, verkligen en duktig kille... en politruk med enorma hållhakar på sina socialdemokratiska vänner. Nej för att ersätta Sjöström med Dan E!

                           Kommentar avatar
                           Per, 1 månad sedanSvara

                           Grejen med Dan är att han är ingen Stockholmskille. Han är selfmade utan vänner inom media. Han är känd som kvasten och använder den och får ovänner. Som alla springer till media.

                           Kommentar avatar
                           Pupule, 1 månad sedanSvara

                           Exakt Danne, förstört tre myndigheter. Jag menade dock inte att han skulle ersätta Sjöström utan menade mer skämtsamt ersätta indianen. :) Hög lön utan att prestera något nämnvärt.

                         • Kommentar avatar
                          Nisse, 1 månad sedanSvara

                          Såg dagens intervju med Rönnberg på frölunda-tv.
                          Funderar på vad som skall hittas på de 6 matcher som återstår, nån som har nån tanke?

                           Kommentar avatar
                           VF, 1 månad sedanSvara

                           Byta backpar för de är för jävla dåliga just nu ihop. Sellgren och Elliott ska verkligen inte spela ihop.

                           Kommentar avatar
                           VF, 1 månad sedanSvara

                           Sett Purre på back point i PP istället för Elliott

                           Kommentar avatar
                           Svante, 1 månad sedanSvara

                           På Rönnberg låter det som om det kommer vända utan att något görs. Jag förstår det inte alls

                         • Kommentar avatar
                          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                          Kort text ute som klargör om indianen.

                          • Kommentar avatar
                           Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                           INFO: Jag har blockat ett IP-nr av en figur som fejkade att han var Sothöna. Vad som ställer till det för mig är att den riktige Sothöna, vem du nu är, också skriver från olika IP-adresser. Kan jag få be dig på något vis att hålla dig till en? Går det? Skulle vara enklare för mig om något liknande händer igen. Tack.

                           • Kommentar avatar
                            Gilis Larsson, 1 månad sedanSvara

                            Bänka dom spelare som inte vill jobba och gå ner på tre kedjor som man gjorde förr när det inte funkade. Den ende som visade känslor igår var Friberg.

                            • Kommentar avatar
                             robert ström, 1 månad sedanSvara

                             Detta forum är numera Farmen 2.0 ....alla har olika åsikter och lär er acceptera det..ingen tomte kommer ändra sig...det är ju därför vårt samhälle ser ut som det gör..hat agg i mot allt och alla..just jag har rätt i allt jag säger och alla som tycker annorlunda är dumma i huvudet..så kan man sammanfatta er ungdomar..en dag växer ni upp oxå..


                             Lämna en kommentar