Flera avslutade sin karriär i Frölunda utan publik


► Samuel Fagemo fyllde 20 den här lördagen. På kvällen kom den här ”presenten” – säsongen är över.
► Ryan Lasch, han avslutade sannolikt sin framgångsrika Frölundakarriär – med att spela match utan publik.
► Få förunnat att skriva sina egna slut.
► Här är Frölundaspelarna som hade velat få andra.

Rakapuckar.com bild

Samuel Fagemo, Ryan Lasch och Jacob Moverare – nu är det över. I alla fall för den här gången. Foto (Fagemo): MATHIAS PELKONEN


NI SÅG SÄKERT att SHL i dag hade möte och sedan gick ut med info att säsongen kommer att stängas. På ligans webbsajt citerades VD:s Michael Marchal så här:

Med hänsyn taget till myndigheternas anvisningar och spelare, ledare, medarbetare och funktionärers hälsa och säkerhet samt allas ansvar att begränsa coronasmittan i samhället har vi gjort en hemställan till svenska ishockeyförbundet om att ställa in årets SM-slutspel. Hockey bör spelas med publik och när det inte går att genomföra och även lagen kan riskera att bli smittade och stå för vidare smittspridning ser vi inget annat beslut än att ställa in säsongen.”

Svenska ishockeyförbundet äger tävlingsrättigheterna, måste fatta det slutgiltiga beslutet, men det är bara en formsak. Säkert officiellt redan under söndagen.

Sett till situationen i Sverige, i världen, var det inte alls överraskande. Möjligen kom det lite snabbare än jag trodde.

Inget lag tar således SM-guld, snart kommer säkert Hockeyallsvenskan (som har ansvar för SHL-kvalet) att lämna in samma typ av stängningsbegäran hos förbundet och få samma jakande svar.

Lagen som inlett SHL-kvalet lär få göra ett nytt försök nästa säsong (när den nu börjar), Leksand och Oskarshamn får ännu en säsong i SHL, förhoppningsvis en som kan spelas fullt ut. Jag räknar i alla fall med att det blir så. Något annat skulle överraska, även om Hockeyallsvenskan förstås kan komma till förbundet med andra önskemål. Men det är förbundet som godkänner och bestämmer.

Rakapuckar.com bild

Nå – för Frölunda, och de andra lagen, är det alltså över nu.

Redan golfsäsong.

På grund av ett obehagligt virus, en obehaglig situation i hela världen.

Vi är med om något … tja, det är inte unikt, men det har väl bara hänt på spanska sjukans tid.

Jag försökte få en kommentar av några Frölundaspelare, men eftersom beslutet inte är officiellt klubbat av förbundet än stötte jag på patrull.

Max Friberg textade artigt: ”God kväll. Jag har faktiskt inga (kommentarer) att ge. Trevlig kväll.”

Samuel Fagemo fyller 20 (grattis!) den här lördagen, hans ”present” var så lagom kul, att han nu gjort sin sista match med Frölunda på ett tag.  I höst ska han – precis som Jacob Moverare – försöka ta en plats i Los Angeles Kings.

Ryan Lasch, denne artist som förgyllt så många matcher i hockeytemplet ett slagskott från Korsvägen, han tog adjö i torsdags med en match helt utan fans på läktarna.

Känns fel, känns så oerhört fel.

Men inte ens kalifornierns trollspö till hockeyklubba kan hitta svar på de frågor coronaviruset ställer.

Rakapuckar.com bild

Som jag var inne på i den här texten vågar jag inte räkna med att det är så enkelt som att ”det blir hockey i höst igen”, men det ämnet har vi uttömt, i alla fall för i dag.

Snabb titt på Frölundas framtida trupp, för den som vill. 

De här spelarna tackar för sig.

Forwards:
* Samuel Fagemo – utlånad av Los Angeles Kings.
* Ryan Lasch – jag gissar KHL, han lär i alla fall ta sista chansen (fyllt 33) att skriva ett riktigt lukrativt kontrakt.
* Jacob Peterson – Färjestad
* Rhett Rakhshani – det här är hans femte SHL-klubb, han har inte varit mer än två år i någon tidigare, lär inte bryta trenden nu. Oklart var Rakhshani hamnar, Schweiz lockar kanske. Hans sista match blev sittande på läktaren.

Oklart hur det blir med Sebastian Stålberg (har kontrakt), han som tränarteamet så tydligt visade att man inte tyckte riktigt platsade på tolv forwards i vinter. Vill Stålberg ha ännu en sådan säsong? Vill Frölunda? Jag tyckte Lerums BK-produkten var bra tidigt i höstas, han har absolut kvalitéer, skulle vara kul att se dem komma fram någonstans där förtroendet är större.

Backar:
* Brandon Gormley – utgående kontrakt, har säkert gjort sitt.
* Jacob Moverare –  utlånad av Los Angeles Kings.
* David Printz – fyller 40 i sommar, det är nog över nu, men vilket superproffs, vilken nytta han gjort.
* Karl Stollery – utgående kontrakt, har säkert gjort sitt.

Rakapuckar.com bild

***

I dag hörde jag att Karl Henriksson skrivit på det där kontraktet som Frölundasportchefen Fredrik Sjöström nyligen berättade var på gång, Elmer Söderblom och Linus Nässén ska ju också vara aktuella enligt Sjöström.

Jan Mursak kommer tillbaka, och utgångsläget för forwards är detta:

Centrar:
Simon Hjalmarsson (center/vinge)
Nicklas Lasu
Joel Lundqvist
Johan Sundström

Ytterforwards:
Patrik Carlsson
Max Friberg

Karl Henriksson (center/vinge)
Jan Mursak (center/vinge)
Joel Mustonen
Linus Nässén
Lucas Raymond
Mats Rosseli Olsen
Sebastian Stålberg
Elmer Söderblom

Notera ”utgångsläget” här. Spelare kan köpas ut, vilja lämna, det kan bli utlån på någon eller några. Spets på väg in, givetvis, i alla fall i någon form. Jag vet att många av er vill ha Modocentern Jonathan Johnson (Andreas brorsa), men för att Jonathan ska välja Frölunda måste nog 031-klubben lämna följande garanti:
"Vi sätter 'Hjalle' som vinge, du är tvåa i hierarkin efter Johan Sundström."

Hm, jag undrar jag ...   

Rakapuckar.com bild

På backsidan, där avslöjade ju NSD att Modos spelsnille, Mattias Norlinder, är klar för Frölunda, tidigare har Aftonbladet berättat att Filip Johansson ansluter från Leksand.

Theodor LennströmViktor EkbomAnders Grönlund och Julius Bergman har kontrakt.

Här kommer säkert pengar att läggas på i alla fall en rutinerad, spetsig back, återstår att se vem. Fans drömmer om Chay Genoway och Oliver Lauridsen. Om någon av dessa två drömmer om Frölunda vet jag inte.

Själv tycker jag att unge Gustav Berglund förtjänat chansen att gå in på åtta backar, men det vet jag inte om jag har så mycket för; att ge unga backar förtroende är inte Frölundas allra bästa gren för tillfället.

En talang som Måns Krämer blir kvar, det fick jag veta i dag, men här är tanken allsvenskt utlån, eller möjligen Hanhals Kings i ettan. Men det där samarbetet tycks knaka i fogarna.

Målvakterna Johan Mattsson och Niklas Rubin har kontrakt en säsong till, bara ett ”jag vill hem och avsluta karriären i Frölunda”-besked av Henrik Lundqvist skulle väl kunna ändra på det.

Oj, nu blev det mycket silly-hockey ändå, trots att det är högst osäkert när det spelas matcher igen.

Men jag behövde drömma mig bort ett tag.

Kanske ni också? 

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
61 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Rasmus, 6 månader sedanSvara

  Jag hoppas på att geoway kommer igen och så hoppas jag att wellman kommer med för då har vi späts kompitens med mursak på center welman till vänster riktigt bra kanske?.

  • Kommentar avatar
   Rasmus, 6 månader sedanSvara

   Jag hoppas på att geoway kommer igen och så hoppas jag att wellman kommer med för då har vi späts kompitens med mursak på center welman till vänster riktigt bra kanske?.

   • Kommentar avatar
    Eric, 6 månader sedanSvara

    Låt PRO bestämma om det blir slutspel eller ej.

    • Kommentar avatar
     Kalle , 6 månader sedanSvara

     Tråkigt avslut för iaf fagemo å lasch, dom andra är väl endå mer legoknecktar som inte bryr sig sååå mycket om märket, visst printz har nog väldig stolthet och tacksamhet att han fick komma till ett vinnande lag äntligen å kanske moverare känner stolthet att va indian ett tag men dom andra kommer väl knappt va ihågkommen i höst.
     Känns redan spännande inför höst (om det blir shl) med alla unga som ska försöka ta en plats! Man kan ju hålla tummarna för en ny dagiskedja!
     Men vi skulle nog behöva få in en till målskytt om det inte ska bli 8del nästa år å! Spännande å se silly nu i vår iaf!
     Tack för en bra säsong iaf HL och allt gött läsande! Hoppas ni andra slipper corona också!
     Vi ses väl på maiden på Ullevi i sommar om det nu blir av!

     • Kommentar avatar
      Stefan Hansson, 6 månader sedanSvara

      Precis som du är inne på, det lär läggas pengar på en spetsback och jag hoppas nog på två. Backsidan känns, hittills, billig så man kan nog spetsa till den.
      Forwardssidan känns bra men saknar en riktig "goalgetter", "sniper". Hjalle har ju gjort en hel del mål men skulle vilja ha en på ytterflanken också. Tiden lär utvisa.

       Kommentar avatar
       Richard, 6 månader sedanSvara

       Vi kommer sakna någon som kan ha passningar som Marcus Nilsson, Lasch, Abbott nästa säsong.Kolla Hjalmarssons mål i PP, likväl Lundqvists.

     • Kommentar avatar
      Mackan, 6 månader sedanSvara

      Då hoppas vi att Frölunda värvar bra och tar CHL +SM guld 20/21

      • Kommentar avatar
       Erik Johansson, 6 månader sedanSvara

       Blev en runda i golfsimulator idag. Inget vidare substitut för hockey. Inget slutspel och inställd resa till NHL. Mörker.

       • Kommentar avatar
        Erik Johansson, 6 månader sedanSvara

        Blev en runda i golfsimulator idag. Inget vidare substitut för hockey. Inget slutspel och inställd resa till NHL. Mörker.

        • Kommentar avatar
         Janne, 6 månader sedanSvara

         "Vi sätter 'Hjalle' som vinge, du är tvåa i hierarkin efter Johan Sundström." skrev du HL.
         Jag trodde att Joel var 1a eller hur menade du? Lasu lär ju säkert ha åsikter om det också.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

          Joel har ju lett en energikedja, kan man säga, med JM och Max F. Lasu lite mixat. Sundström ska vara, har varit, ledande offensiv center. Men Joel viktig roll i PP. Men om JoJo skulle vilja till Frölunda, efter den kanonsäsong han gjort. så är det ju klart att han vill spela mycket och ha stort förtroende.

          Kommentar avatar
          Erik, 6 månader sedanSvara

          79p på 52 matcher är ruskigt imponerande. Men det är ändå Allsvenskan. Hur många har gått från Allsv till SHL och dominerat på samma sätt under första säsongen? Tror han gott nöjer sig med en plats i VF till att börja med.

          Kommentar avatar
          Philip Lindberg, 6 månader sedanSvara

          senast var det Elias =)

        • Kommentar avatar
         Hubbe, 6 månader sedanSvara

         Henke å Joels sista föreställning... I Scandinavum ... Jag TROR på det. Just do it 12044 varje match.

          Kommentar avatar
          Markus , 6 månader sedanSvara

          Oj vad säsongs korten hade rykt!!

        • Kommentar avatar
         Mackan, 6 månader sedanSvara

         Blir det dom 14 lagen som spelade 19/20 som spelar 20/21 eller finns det regler som avgör detta?

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

          Jag skrev om det i texten, SHL-kvalet lyder under Hockeyallsvenskan, den organisationen kommer lämna önskemål till förbundet som fattat slutgiltigt beslut. Kan INTE se annat än att 19/20-säsongen stryks, att SHL och HA ser likadana ut som den här säsongen. Leksand och Oskarshamn kvar i SHL, alltså.

        • Kommentar avatar
         Maxad, 6 månader sedanSvara

         Jo vi behöver oxå drömma lite HL....jag drömmer om en vass kvick sniper....Wellman!!

         • Kommentar avatar
          Tommy, 6 månader sedanSvara

          Det blir nog ingen hockey till hösten heller. Kanske nästa år. Men om 6 månader kommer förmodligen det vara värre än nu.

          • Kommentar avatar
           Conta , 6 månader sedanSvara

           Jonathan Johnson hoppas jag verkligen Sjöström fixar hit, Johnsson har visat länge att han är producerande spelare, bara skicka ut Hjalmarsson som vinge.
           Ser gärna att man värvar in Tor Immo med.

           • Kommentar avatar
            Richard, 6 månader sedanSvara

            Imorgon börjar silly season.
            Ut?
            Lasch, Stollery, Rakshani, Bergman, Fagemo, Pettersson. Printz
            Frågor? Hjalmarsson, Lundqvist(båset?)

            • Kommentar avatar
             Richard, 6 månader sedanSvara

             Om två mån är inte Corona ett problem i Sverige tror jag men då är det VM. Frågan hur det då ser ut i Europa?

              Kommentar avatar
              Tommy, 6 månader sedanSvara

              Jag är övertygad om att det inte blir ett VM. Och till hösten kommer det garanterat bryta ut igen efter folk har vart på semester i sommarstugor osv. Jag tror inte det blir en SHL start i höst heller.

              Kommentar avatar
              Richard, 6 månader sedanSvara

              Vaccinet är inte långt borta. Men det är ingen garanti utan blir bieffekter som förra vaccinet /svininfluensan

            • Kommentar avatar
             David, 6 månader sedanSvara

             Jag måste erkänna att det är lite sorgligt att allt avslutas så här. Jag hoppas att nästa säsong rullar igång som vanligt, och inför nästa säsong har jag bestämt mig för årskort. Tack Henrik för grym bevakning, jag swishar C-mores prissänkning resten av sommaren och hoppas innerligt att du är tillbaka till hösten.

              Kommentar avatar
              Benny S, 6 månader sedanSvara

              Kloka tankar, David. Hoppas VERKLIGEN att H.L. fortsätter med den fantastiskt fina hockey-bevakningen med Frölunda i fokus. Kanonjobb!

            • Kommentar avatar
             Håkan G, 6 månader sedanSvara

             Tråkigt avsolut. Tror att backsidan blir markant bättre nästa säsong. Forwardssidan behöver mer än Mursak..Tror inte alls på Stålis, MRO, Hjalle mfl. Det behöver rensas ut och det behövs rollspelare som INTE är brukare: Powerforward samt målskyttar

              Kommentar avatar
              Gunner, 6 månader sedanSvara

              Håller med till fullo. Jag hoppas att brunkarna kan brunka vidare i ett något annat lag eller liga. Det är så ohyggligt tråkigt att titta på dumpa/jaga spel.

              Kommentar avatar
              McNorrman , 6 månader sedanSvara

              Gunner/Håkan... Hur tänker ni nu då????... Man kan inte bygga ett lag på divor, rollspelare och ytterligheter... Man måste ha ett gäng grovarbetare och brunkare för att dom andra ska få utrymme att glänsa... allt annat är en utopi... Har ni redan glömt vem som gjorde säsongens sista mål??..MRO, The one and Only!!!.. Har ni redan glömt vem som serverade Fagemo pucken innan första målet i sista matchen???.. För att göra en perfekt måltid så måste alla ingredienser vara med...

              Kommentar avatar
              Gunnar, 6 månader sedanSvara

              Och i den här upplagan hade vi Lasch & brunkarna. Och var nästsämst i år (2020) i hela SHL.

              Kommentar avatar
              Håkan G, 6 månader sedanSvara

              Såklart måste man även ha brunkare...Men då skall de helst inte vara överbetalda och inte för många så det går ut över kreativiteten...Har du glömt hur spelet sett ut denna säsong??

              Kommentar avatar
              McNorrman , 6 månader sedanSvara

              Men ni glömmer väl inte att vi hade exakt samma "brunkare när vi vann 2019... vad är skillnaden???...

              Kommentar avatar
              Håkan G, 6 månader sedanSvara

              Svårt att säga, bra fråga. Jag skulle säga en kombination av att vi har sämre backar som hjälper till offensivt, fler lag i SHL har varit bättre i år samt att brunkarna inte utvecklas alls. Glöm inte heller att vi hade samma brunkare när vi åkte ut mot Malmö året innan!

              Kommentar avatar
              McNorrman, 6 månader sedanSvara

              Jag vill faktiskt påstå att "brunkarna" visst utvecklas, se på Mustonens framfart efter hans tid i kylboxen, en av SHLs snabbaste och mest flitiga, det som även gav honom ett nytt kontrakt detta tillsammans med Friberg och MRO, vi behöver dessa jobbiga och hårt arbetande forwards. Sen håller jag med till fullo att vi på backsidan 18/19 mot 19/20 inte alls har hållit måttet, och det är nog mera där (80-90%) som säsongen fallerat, vi hade 18/19 6 till 8 väl fungerande backar, 19/20 hade vi 3 kanske 4... Där är det som avgör och sätter punkt för en sämre eller till och med usel säsongsavslutning....

              Kommentar avatar
              Håkan G, 6 månader sedanSvara

              Tycker alltid Mustonen har haft fart, ser ingen stor skillnad faktiskt. Stålis kommer nog att försvinna och MRO tycker jag har varit sämre i år än tidigare. Friberg är bra, jag räknar inte honom till brunkarna. Joel kommer jag inte att kommentera för det är för känsligt...Sett till spelet i år tror jag att man måste få in i genomsnitt lite mer kreativa spelare, inte minst för publikens skull. Sen måste vi fortfarande vara ett lag som utvecklar unga spelare, då har man inte råd att ha för många grovjobbare.

              Kommentar avatar
              Manne , 6 månader sedanSvara

              Gunnar vet inte vad en brunkare är. Han tror att ett lag kan bestå av 20 Lasch.

            • Kommentar avatar
             McNorrman , 6 månader sedanSvara

             Behåll Prinz.. Bättre och duktigare back för inga pengar alls är omöjligt att hitta...
             Sen välkommen hem Lauritzen och Genoway... Bara att börja leta färdmedel mot Göteborg...

             • Kommentar avatar
              Martin, 6 månader sedanSvara

              Jag tror du har rätt Henrik, vi kan behöva drömma oss bort lite. Låt oss då drömma om hockey till hösten. Vad är då bättre än lite silly-snack? Svaret är enkelt - inget.
              Har du, HL, fått bekräftade uppgifter på att Mursak ansluter? Har en liten oro över att bäst-före löpt ut i det fallet.

              • Kommentar avatar
               Kenneth , 6 månader sedanSvara

               Tack Henrik för den här säsongen. Dina kommentarer i med ochmotgpng har alltid varit värdefulla och balanserade. Hoppas du har möjlighet att fortsätta i höst .

               • Kommentar avatar
                X, 6 månader sedanSvara

                Känns tomt och tråkigt, samtidigt då kan man förstå det. Men kändes som FHC var på gång och ändå kunde utmanat i ett slutspel. Riktigt antiklimax detta. Men tack för en bra säsong och bra jobb på här på sajten. Mycket bra rapporterat/bevakat/analyserat HL! Och många goa kommentarer från alla som hänger här. Skall bli spännande att följa Frölundas lagbygge för 20/21 nu.

                • Kommentar avatar
                 Peter Paegle , 6 månader sedanSvara

                 Längre abstinens till nästa säsong ! Allt för ett litet virus ! Ja , inte Virus Lindberg...

                 • Kommentar avatar
                  Pippo, 6 månader sedanSvara

                  Väldigt tråkigt med att flera fick spela troligen sista matchen inför tomma läktare... Speciellt de yngre spelarna, Fagemo, Peterson och Moverare. Kan bara hoppas på att det går väl för dem och att de kanske är sugna på en säsong eller två när en eventuell NHL karriär är över. Kan hålla med att Stålberg inte är den bästa spelaren och osäkert var han hamnar nästa år, men tycker ändå att han är värd lite extra credd. Att ha en slitvarg som verkligen har gjort sitt allt för att ta plats och inte klagat (offentligt i alla fall) som 13e/på läktaren är ett verktyg som jag tror gynnat tävlingsklimatet och satt press på andra spelare att utvecklas. Tycker han gjort bra i boxplay, bra i presspelet och tillfört fart, fysik och energi. Problemet som många påpekat (med mer eller mindre vänliga ord) är att det kanske har varit ett överflöd av sådana spelare i Frölunda. För Prinz är det bara att lyfta hatten, buga och tacka för det han gjort under sin sejour i Frölunda. Många som var skeptiska, inklusive jag men han fick verkligen glänsa i sitt fysiska spel. Gällande vår lille amerikan, hade varit roligt med en säsong till men tror liksom Leman att hans tid i Frölunda är förbi. Hoppas verkligen att vi slipper möta honom i ett CHL slutspel! Gormley och Stollery kan jag bara önska all lycka. Gormly delar av förra året var verkligen bra. Synd att det inte lyckades i år. Rhett fick inte det att fungera i år, önskar även honom lycka till. Nästa säsong hoppas jag det kan lyfta framförallt för Nässen, Raymond och Henriksson. Ska bli riktigt roligt att följa deras fortsatta utveckling!

                  • Kommentar avatar
                   Molly, 6 månader sedanSvara

                   Vi Frölundaiter måste känna oss stolta,enda laget i värden som tagit en hockey titel i år.
                   Nu siktar vi på nästa säsong,då tar vi rubbet.

                    Kommentar avatar
                    Pippo, 6 månader sedanSvara

                    Så som läget ser ut nu i alla fall :D

                  • Kommentar avatar
                   Gustav, 6 månader sedanSvara

                   Mursak - Hjalmarsson - X
                   Carlsson - Sundström - X
                   Raymond - Lasu - Henriksson
                   Friberg - Lundqvist - Mustonen
                   Rosseli
                   Här finns jobb att göra...känns skrämmande svagt och trubbigt i nuläget.

                    Kommentar avatar
                    Pippo, 6 månader sedanSvara

                    Spännande kedjor, av vilken anledning sätter du Raymond och Henriksson med Lasu?

                    Kommentar avatar
                    Gustav, 6 månader sedanSvara

                    Vet inte, en snabb tanke bara. Om det ska satsas på Raymond och Henriksson bör de vara topp 9 bland forwards. Möjligt att låta Henriksson ta Mustonens plats eller flytta upp Raymond i topp 6, men sett till denna säsongen har inte Raymond visat tillräckligt för att starta där.

                    Kommentar avatar
                    Molly, 6 månader sedanSvara

                    Flytta ut Hjalmarsson på kant in med JoJo Jesper Olofsson på andra krysset Det ser bra ut.

                    Kommentar avatar
                    E23, 6 månader sedanSvara

                    Att hjalmarsson petar sundström från förstalinan, och ev bp... huvudlöst. Sundström blir vår ledande spelare na säsong.

                    Kommentar avatar
                    E23, 6 månader sedanSvara

                    ...menar såklart pp. Ser faktiskt hellre lasu högre upp än hjailmarsson.

                  • Kommentar avatar
                   Mattias, 6 månader sedanSvara

                   Tre spetsforwars lämnar: Rakhshani, Fagemo och Lasch.
                   Jag tror vi värvar in max två etablerde här. Jan Mursak är en av dem, kanske Jonathan Johnson.
                   I övrigt tror jag klubben hoppas att Raymond blommar ut och att ex Nässen/Söderblom/Henriksson tar kliv.
                   Stålberg blir inte kvar. Förvånad att de förlämgde med Mustonen för på de platsen hade vi kunnat få in mer spelskicklighet.
                   På backsidan försvinner fyra på pappret tunga: Gormley, Moverare, Stollery och Printz.
                   In kommer Norlinder, Filip Johansson och rimligen två spetsbackar.

                   • Kommentar avatar
                    Cj, 6 månader sedanSvara

                    I dessa tider ör det nog smart att satsa på en så billig trupp som möjligt.

                    • Kommentar avatar
                     Rallyclay , 6 månader sedanSvara

                     Ja, det blev ju ett märkligt och abrupt slut på denna säsong. Mest sund tycker jag om Luleå som jag tror hade sin största chans på länge att vinna guldet samt Björklöven som troligtvis hade gått upp. Men nu är det nya förutsättningar som gäller och det skall bli intressant att se hur lagen ser ut till hösten. / Claes

                      Kommentar avatar
                      Rallyclay , 6 månader sedanSvara

                      Synd skall ju det vara .......

                    • Kommentar avatar
                     Richard, 6 månader sedanSvara

                     Filip Johansson är inte klar back, det är Norlinder.
                     Om Bergman är kvar ser jag kanske inte plats för Berglund men jag hoppas för vi måste börja skola eget bakifrån
                     Ser Bergman, Johansson (vad jag sett av honom i SHL) som back 7,8 i hierarkin just nu.
                     Men så resonerar nog inte Frölunda kanske

                      Kommentar avatar
                      Mattias, 6 månader sedanSvara

                      Jo, Filip Johansson från Leksand är klar.

                    • Kommentar avatar
                     Gustav, 6 månader sedanSvara

                     Tack för allt, Ryan! När du i början av 2017 ringde Sjöström personligen för att du verkligen ville tillbaka hit, så trodde jag att du skulle avsluta karriären här. Lycka till på annat håll nu!

                     • Kommentar avatar
                      LW, 6 månader sedanSvara

                      Väldigt tråkigt att det slutade såhär. Jag tror VF skulle gett vilket lag som helst en match i ett slutspel. Det måste dock va ännu tråkigare för alla Löven, MoDo och Timråfans som hoppats på SHL 20/21!! Eftersom myndigheterna i Sverige gett upp kampen mot viruset kommer större delen av svenska folket (de som överlever) vara immuna om några månader så nog blir det hockey i höst!!

                      • Kommentar avatar
                       LW, 6 månader sedanSvara

                       BTW.. glöm inte HL bara för att säsongen blev kort! Pynta så han kan fortsätta sitt grymma jobb! Tack Henrik och ha en bra silly season!!

                        Kommentar avatar
                        Benji , 6 månader sedanSvara

                        Ser fram mot en bra täckning på silly season! Keep up the Good work HL

                      • Kommentar avatar
                       E23, 6 månader sedanSvara

                       Kul grej.
                       Frölunda är regerande mästare när nästa säsong börjar. Sorry luleå et al.

                       • Kommentar avatar
                        Peter Smögen, 6 månader sedanSvara

                        Öken på sportsidorna.... Björn Borg flyr i paranoia till Kap Verde..... Zzzzzzzz

                        • Kommentar avatar
                         Danne, 6 månader sedanSvara

                         Detta: ”På grund av ett obehagligt virus, en obehaglig situation i hela världen.
                         Vi är med om något … tja, det är inte unikt, men det har väl bara hänt på spanska sjukans tid.”... svininfluensan 2009 drabbade minst 300.000 svenskar och över 100 dödsfall. Över världen räknande man med över 300.000 dödsfall pga svininfluensan.
                         Förminskar inte Corona, men lite sans och lugn borde infinna sig i samhället. Vi är inte ens i närheten av svininfluensans effekter ännu.
                         Detta är alltså en vanlig influensa som sätter sig på luftvägarna. Dör över 2000 personer per år i Sverige av vår ”vanliga” influensa, skall dock tilläggas att där finns vaccin, vilket det inte gör med Corona, vilket är riskerna här. Men personligen anser jag att detta fått för stora proportioner. Varför, det kan man bars spekulera i.

                          Kommentar avatar
                          John, 6 månader sedanSvara

                          Jag tycker det är dumt att säga "men människor dör i andra saker, tex trafiken". Alla vet att människor dör i allt möjligt, men då behöver vi kanske inte yttligare en grej vi kan dö av.

                          Kommentar avatar
                          Danne, 6 månader sedanSvara

                          Edit: vill göra ett litet tillägg till mitt inlägg. Har all respekt för influensan och dess effekter, men just nu håller hela samhällskontraktet på att fallera. Hotell, restauranger, flygbolag, eventbolaget, konferenslokal mm mm kommer gå i konkurs inom de närmsta. Har redan fått flera indikationer på inställda betalningar från några av de större företagen i Sverige via mitt yrke. Just nu går vi mot en av de mörkaste kriserna Sverige skådat i modern tid om vi inte gör något. Jag är såpass pragmatisk att jag anser att istället för att ”isolera” alla medborgare, så fokusera på de i riskgrupperna istället. Lägg alla resurser och fokus på dem, så kan vi övriga friska leva vidare i vår vardag. Är man sjuk, hängig, gammal eller allmänt rädd, stanna hemma och gå inte på hockey, ta inte emot besök mm. Då begränsar vi en betydligt mindre del av befolkningen och samhället än vad som håller på att ske nu. Bara en fundering.

                          Kommentar avatar
                          Danne, 6 månader sedanSvara

                          John: förstår vad du försöker sägs här, men du får läsa vad jag skrev i en större kontext. Vi pratar inte Ebola. Vi pratar en influensa, som förvisso saknar vaccin än så länge. Men effekterna är, än så länge (tack o lov) minimala. Med all repekt så klart för de avlidna runt om i världen och dess anhöriga. Men, varför reagerar vi inte på samma sätt av att folk dör av svält, undernäring? Eller influensa i Sverige, årligen? Perspektivet, försöker jag få fram här. Och då perspektiv som är jämförbart, vilket inte trafik eller rökning är.

                          Kommentar avatar
                          Peter Smögen, 6 månader sedanSvara

                          Danne: Du har helt rätt! Håller med om det till fullo. Bra skrivet!

                          Kommentar avatar
                          Karin, 6 månader sedanSvara

                          För att svält inte förekommer i västvärlden, inte på det vis att folk dör av svält. Och på fråga två: Just för att det inte finns ett vaccin ännu.

                          Kommentar avatar
                          Håkan G, 6 månader sedanSvara

                          Haha....Det här viruset kan orsaka ALLVARLIGA lunginflammation även för unga människor. Mycket talar även för att man inte är immun efter att ha varit smittad. Problemet är snarare att man har underskattat hur farligt detta är

                          Kommentar avatar
                          Håkan G, 6 månader sedanSvara

                          Danne: Tycker du INTE att vi reagerar mot svält? Sverige skänker 46 miljarder per år...

                          Kommentar avatar
                          Danne, 6 månader sedanSvara

                          Karin: Så vi skulle bara bry oss om de tusentals som dagligen för av svält, om dom levde i väst? Säger en hel del om det resonemanget...

                          Kommentar avatar
                          Danne, 6 månader sedanSvara

                          Håkan G: försöker du mästra el raljera? Jag har självklart koll på detta virus och dess effekter, jag eftersöker bara en sandad och lugn debatt. Jag har svårt för hysterin som pågår. Som om det vore Ebola. Förstår du? Ang svältinsatsen du hänvisar till, ökar el minskar svälten i världen, vad tror du? Jag vet svaret...

                          Kommentar avatar
                          Håkan G, 6 månader sedanSvara

                          Danne: Mästra eller raljera? Tycker mer du gör det som försöker tona ner hur allvarlig situationen är. Fattar ärligt talat inte vad du håller på med. Varför dra in Ebola i detta....Eller svält......Vi går så gott vi kan för att hjälpa de som svälter och samtidigt försöker vi begränsa antalet döda av Corona....Fattar inte alls din poäng. Om du nu kan allt om detta virus är det än mer ofattbart att du försöker tona ner det och hänvisa till att människor svälter......

                          Kommentar avatar
                          Håkan G, 6 månader sedanSvara

                          Danne: Ja svälten ökar, vad tycker du att vi skall göra åt det?....om 20 år kommer världens 10 största städer ALLA ligga i Afrika. Befolkningen förökar sig kraftigt där och det är två saker som inte finns: Mat och Vatten......

                          Kommentar avatar
                          Gunnar, 6 månader sedanSvara

                          Vart såg du att Karin sa att det var vad hon själv tyckte ? Hon svarade på dina frågor du hade, hon sa inte om hon tyckte att det var så man skulle göra eller inte göra. Vad håller du på med Danne, har du tråkigt och försöker starta nått gräl ?

                        • Kommentar avatar
                         Bengt Andersson, 6 månader sedanSvara

                         Trots detta hockeystopp när det skulle avgöras vilken klubb i SHL som får pokalen.
                         kan Frölunda ju ändå luta sig tillbaka med att de ändå hann hämta hem en pokal som gav EKO !
                         Bäst i Europa ! Direktplatsen till hösten är bokad som vanligt !

                         • Kommentar avatar
                          Gunnar, 6 månader sedanSvara

                          Hockeysäsongen är över.
                          Inget slutspel eller kvalspel kommer att spelas.
                          Inga lag degraderas eller flyttas upp en division.
                          Det har Svenska Ishockeyförbundet beslutat idag.
                          (aftonbladet)

                          • Kommentar avatar
                           Rw, 6 månader sedanSvara

                           Då betyder de att Norlinder är klar antar jag.

                           • Kommentar avatar
                            Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

                            Som ni säkert såg fattade förbundsstyrelsen i dag det enda tänkbara beslutet i det rådande läget. Säsongen inställd, inget lag tar guld, inga flyttas upp, inga flyttas ner. Säsongen stryks, kan man säga.
                            Jag skrev så här på Twitter:
                            "Givetvis det väntade och riktiga beslutet.
                            Det minst dåliga i ett extremt läge.
                            De flesta av oss är säkert eniga om det – samtidigt som alla känner med de klubbar som trodde sig ha en jättechans att avancera i seriesystemet.
                            Men inget annat, mindre dåligt, sätt fanns."

                             Kommentar avatar
                             Per, 6 månader sedanSvara

                             Inget kul beslut. Men det fanns ju inget bättre beslut att fatta. I stunder som dessa är det svårt att inte tänka på alla dem som flyr från krig och tortyr.

                           • Kommentar avatar
                            McNorrman, 6 månader sedanSvara

                            Hockeysäsongen avslutas - inget lag flyttas upp eller ned ❌ Allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in. Detta inkluderar SM-slutspelet och samtliga kvalspel. Inget lag vinner SM-guld och inget lag flyttas upp eller ned. Detta meddelar Svenska Ishockeyförbundet i dag.... Nu bör alla frågor/trådar dö ut och alla känna sig nöjda....

                            • Kommentar avatar
                             ??, 6 månader sedanSvara

                             Snipp, snapp slut, så var denna säsongen över...Trist för spelare, publik och alla inblandade men ändå det rätta.

                             • Kommentar avatar
                              Adam, 6 månader sedanSvara

                              Jaha då är Frölunda regerande svenska mästare ett år till då :)

                              • Kommentar avatar
                               Herr Lakers, 6 månader sedanSvara

                               Ja, då var det över. Frölunda blevvrâddade av gonggongen när Växjö skulle gå på KO ;)

                                Kommentar avatar
                                Allen , 6 månader sedanSvara

                                Haha, där var du bra rolig;) Växjö ska vara väldigt nöjda då VF vunnit enkelt i 2 raka tror jag. Riktigt trist slut, men förståeligt såklart! Tack för denna säsong.

                              • Kommentar avatar
                               Daniel B, 6 månader sedanSvara

                               Jättetråkigt men ett självklart val just nu. Då säger vi tack till fagge och movie och hoppas se er i frölundatröjan igen. Till lasch, gormley, rhett och stollen säger vi tack för allt ni gjort i Frölunda och lycka till. Givetvis ett extra stort tack till lasch, kommer sakna dina magiska framspelningar. Stort stort tack för allt du gjort för oss. Du kommer vara saknad.

                                Kommentar avatar
                                Herr Lakers, 6 månader sedanSvara

                                Håller med. Tackar lasch. Evertsson gräver fram många intressanta spelare.

                                Kommentar avatar
                                Pehr, 6 månader sedanSvara

                                Fast i Lakers var han väl aldrig direkt på den här nivån? De får vi nog ge Frölunda credden för Lasch utveckling. Minns faktiskt en presskonferens där Hallam frågade Roger hur han hade fått Lasch att jobba som han gjorde i backcheck :)

                                Kommentar avatar
                                Daniel B, 6 månader sedanSvara

                                Lakers, håller med Pehr i detta. Det var ju faktiskt i Frölunda han blev en toppspelare.

                                Kommentar avatar
                                Herr Lakers, 6 månader sedanSvara

                                Han var helt ok i Lakers men vill ha mer pengar. Den enda som ska ha credd är väl lasch själv som spelat till sig den positionen han är i idag.

                              • Kommentar avatar
                               Mackan, 6 månader sedanSvara

                               Vem är Evertsson?

                               • Kommentar avatar
                                Rikard S, 6 månader sedanSvara

                                Peterson kommer göra succé i Färjestad. Känner det på mig.

                                 Kommentar avatar
                                 Maxad, 6 månader sedanSvara

                                 Ja tyvärr, en jättemiss med Peterson. =0(

                               • Kommentar avatar
                                Ovster, 6 månader sedanSvara

                                Japp, tråkigt. Men vad fan, det här var ingen rolig säsong (förutom CHL).
                                Det blir desto roligare att se fram emot nästa säsong, som jag tror blir av. Kan inte tänka mig att detta blir såå långvarigt. Kanske 2-3 månader till, vilket ju är långt men det skall väl ändå inte påverka nästa säsong, I hope!
                                sedan så förstår jag inte varför Hjalle har en cementerd centerplats? Vad har han gjort i år som varit så fantastiskt? Nä, in med Jojo på den platsen och förpassa den gode Hjalmar till nån vinge, han blir varken bättre eller sämre för det! Är faktiskt inne på att formera en ren destruktiv BP-femma(4:e) med Stålis, Hjalle & MRO. Då behöver han inte ens tappa centerplatsen. Kostnaderna för dessa finns ju redan, detta naturligtvis med tanke på att de stannar kvar. De har väl alla 3 ett år kvar på sina kontrakt?
                                Vart jag vill komma med detta är ju att Sjöström och ledningen MÅSTE ju fatta att den viktigaste spelaren att få in i nästa års trupp ju MÅSTE vara Jonathan Jonsson!!!
                                Var hittar man en gubbe som för det första "tillhör" klubben, för det andra uppenbarligen är både en målskytt och en framspelare av rang, och för det tredje: förmodligen inte blir jättedyr att avlöna med tanke på hans bakgrund i Göteborg, med familjesituation mm.
                                Det här, tillsammans med en toppback måste ändå vara prio ett!
                                Inte att Hjalmar måste spela i en toppkedja!

                                 Kommentar avatar
                                 Kalle, 6 månader sedanSvara

                                 Håller helt med! Hjalle utan lasch kommer inte generera många poäng! Måste vara bättre å få in en grym center som kanske är kvar i klubben i kanske 4-5 år om han inte blir för bra! Hjalle kan inte ha så många säsonger kvar i sig!

                               • Kommentar avatar
                                Robin , 6 månader sedanSvara

                                Kanske är vi i behov av ytterligare en mer profilerad back utöver Genoway (om nu han ens är aktuell). Om Johnson klarar att lira vinge kanske han och Sundström kan lyfta varandra till oanade höjder? Hjalle har väl lirat med Mursak förr (?) och han kan i viss mån täcka upp defensivt och ge mer utrymme för Raymond som jag tror man kommer satsa rejält på nästa säsong.
                                Ekbom - Genoway (?)
                                Lennström - Norlinder (!)
                                Grönlund - F. Johansson (!)
                                Bergman - G. Berglund
                                Carlsson - Sundström - J. Johnson (!)
                                Mursak (!) - Hjalmarsson - Raymond
                                MRO - Lasu - Henriksson
                                Friberg - Lundqvist - Mustonen
                                Extra: Stålberg/Söderblom - Nässen

                                 Kommentar avatar
                                 Ovster, 6 månader sedanSvara

                                 Ja nu är du där igen, som så många andra....varför sätta Hjalmar just där, ihop med Mursak? Det finns många andra centrar som förmodligen gör en mer poängstark säsong. Hjalles karriär är på väg att ta slut...Varför inte en framtidsman á la JoJo, eller Sundström?

                               • Kommentar avatar
                                Maxad, 6 månader sedanSvara

                                Matt Prapavessis

                                 Kommentar avatar
                                 Mattias, 6 månader sedanSvara

                                 Utveckla gärna namedroppingen av Matt Prapavessis? Är han aktuell?

                                 Kommentar avatar
                                 Maxad, 6 månader sedanSvara

                                 Nejdå...men kunde vara ett intressant namn. =0)

                                 Kommentar avatar
                                 Maxad, 6 månader sedanSvara

                                 Men jag e ju inte sportchef...så det kan ju kanske kvitta.

                               • Kommentar avatar
                                Bosse, 6 månader sedanSvara

                                Tror, som några redan skrivit, att Corona ändrar förutsättningarna för hur klubbarna kan agera när det gäller nya spelare och kontrakt. Många klubbar globalt drabbas nu av intäktsbortfall i form av t ex sponsoravtal, publikintäkter, tv-avtal m.m. Corona försvårar också resande och möjligheten att träffas och diskutera. Det är också en stor osäkerhet om framtiden, blir det ens spel i höst. Detta tror jag leder till färre övergångar än normalt. Vissa kontrakt kan sägas upp. Vissa diskussioner backas. I vissa fall får spelare acceptera lägre löner. Några kanske stannar kvar där de är. Fler juniorer får chansen. Frågan är hur detta påverkar Frölunda?

                                 Kommentar avatar
                                 Dan, 6 månader sedanSvara

                                 Håller med. Silly season som startar nu kommer att bli väldigt intressant. Och anorlunda.

                               • Kommentar avatar
                                Herr Lakers, 6 månader sedanSvara

                                Nu är Rönnberg ute och löjlar sig i pressen igen. Pajas! Bulan Rönnberg saknar helt ödmjukhet i situationen.

                                 Kommentar avatar
                                 Kalle, 6 månader sedanSvara

                                 Han har ju totalt rätt?! Vi är de enda hockeylag som vunnit nått guld! + vi är fortfarande regerande mästare när nästa säsong drar igång!

                                 Kommentar avatar
                                 Herr Lakers, 6 månader sedanSvara

                                 Och tycker du det är något och skryta med nu. Varför söka trycka ner andra?

                                 Kommentar avatar
                                 Håkan G, 6 månader sedanSvara

                                 Som svar på Bulans korkade talande såklart. Öppet mål. Vem ser dum ut nu?

                                 Kommentar avatar
                                 Mattias, 6 månader sedanSvara

                                 Håller med dej!!!

                                 Kommentar avatar
                                 Herr Lakers, 6 månader sedanSvara

                                 De 12 tränare som fokuserar på sina lag ser proffsiga ut. Bulan och Rönnberg ser ut dem amatörer.

                                 Kommentar avatar
                                 Rw, 6 månader sedanSvara

                                 Men läs vad han säger, han ger beröm till spelarna, inte menat som en pik mot andra lagen på något sätt, läs klart artikeln.

                                 Kommentar avatar
                                 Dan, 6 månader sedanSvara

                                 Vad jag läser är att han svarar på frågan om ifall den här säsongen har varit en besvikelse.

                                 Kommentar avatar
                                 Herr Lakers, 6 månader sedanSvara

                                 Hade han varit lite skillnad så hade han sagt just det. Nöjd med att Frölunda lyckades vinna chl.

                               • Kommentar avatar
                                Johan Carlander, 6 månader sedanSvara

                                Tack för denna bevakningen av denna skumma säsong, alltid läsvärt & klarsynt! Hur väntat det än var så känns det ändå som ett riktigt antiklimax. Även om de hade fått svårt att gå hela vägen så kändes det ändå inte omöjligt givet den stigande formen, men nu får vi aldrig veta. Mest bittert måste det ändå kännas för Luleå som nog kände att nu j*vlar skulle man täppa till truten på alla som hävdat att de inte är något slutspelslag! De får trösta sig med en mille för seriesegern (eller vad man nu får). I den mån det finns några vinnare en säsong som denna får man nog ändå räkna Frölunda dit, med bra publiksnitt och CHL-vinst på det så bör man ju ha landat på rätt sida +/- 0 med rätt så god marginal, och med nyss nämnda titel adderad till trofésamlingen!
                                Kommer fortsätta betala som vanligt då jag hoppas du kan och vill fortsätta.
                                Ha det gott och ta hand om er, Leman och alla andra!

                                • Kommentar avatar
                                 Adam, 6 månader sedanSvara

                                 Alltså GT och Aftonbladet, vad är de för jävla rubrik om Roger , tala om att bara dreva på saker mot honom, dom är fan pinsamma. Ur den texten så väljer man den överskriften, pinsamt gjort

                                  Kommentar avatar
                                  Adam, 6 månader sedanSvara

                                  Hoppas han på GT är nöjd med den där artikeln, rent pinsam journalistik skulle jag vilja säga och så har Aftonbladet som är lika värdelösa plockat upp den. Usel journalistik , sorry

                                • Kommentar avatar
                                 Mogge, 6 månader sedanSvara

                                 Hoppas att du kan hålla igång denna sidan iaf. Vi får vara många, som kan dra sitt strå till stacken.

                                 • Kommentar avatar
                                  Rusti, 6 månader sedanSvara

                                  Hjalle gör poäng men han är oerhört långsam både i tanke och kropp hade gärna fått in Johnsson som en snabbare center så hjalle kan få stå och skjuta från kanten för som det är nu funkar ingenting med hjalle i mitten. Hoppas att Mursak är på lika bra spelhumör han var på sist för då kan han smälla till med 70 poäng.

                                  • Kommentar avatar
                                   Epoe, 6 månader sedanSvara

                                   hjalmarsson kommer inte spela center i stället för mursak

                                   • Kommentar avatar
                                    Anders, 6 månader sedanSvara

                                    Snälla FHC! Chay Genoway och Oliver Lauridsen in i truppen tack! inte ett år till med saknad av spets och tyngd i försvaret.

                                    • Kommentar avatar
                                     Dan, 6 månader sedanSvara

                                     Frågan är hur det här märkliga uppehållet kommer att påverka transfers runt om i världen. Beror väl på hur långt det blir.
                                     Om det kommer att bli "business as usual" direkt när det lugnar sig. Eller om det kommer att "påverka" spelare från att t.ex. dra till NHL. Eller påverka spelare att köra någon extra säsong härhemma i Sverige istället för att dra iväg. Eller om det påverkar så att det blir en ökning av juniorspelare. Sådana tankar.

                                     • Kommentar avatar
                                      Jonas, 6 månader sedanSvara

                                      Om man tittar på målvaktsstatistiken så borde man kanske lägga lite stålar på en riktigt bra förstemålvakt. Mattsson ganska svag procent.

                                      • Kommentar avatar
                                       Linus B, 6 månader sedanSvara

                                       Enligt Eliteprospects så är genoway, folin & lauridsen KLARA för Frölunda nästa säsong, alltså ”confirmed” är det trovärdigt? Iså fall så kommer ju Frölunda ha den vassaste backuppsättningen i Sverige, om inte hela Europa, ???? Eller har jag missat något ?

                                        Kommentar avatar
                                        Linus b, 6 månader sedanSvara

                                        Vad vet du om detta Henrik?

                                        Kommentar avatar
                                        Alfred , 6 månader sedanSvara

                                        Nej dom är inte klara, nej Frölunda hade inte haft den bästa backuppsättningen i Europa.


                                      Lämna en kommentar