Högt och lågt, upp och ner – jag begriper ingenting


► Vinterns upplaga av Frölunda fascinerar mig. Med elva omgångar kvar av grundserien finns ännu ingen stabilitet värd namnet.
► Högt och lågt. Upp och ner. Jag begriper ingenting.
► I går förstod jag mig inte riktigt på Roger Rönnberg heller. Kedjan jag gillade mest spelade minst. Varför?
► Det måste hända något nu. Det måste infinna sig en jämnhet på i alla fall hyggligt hög nivå. Men talar något för det? Jag vet faktiskt inte.
► Här får ni mina fem bästa, och en massa annat.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Det går upp och ner för Frölunda. För mycket ner för att det ska kännas bra för laget och fansen. Foto: C MORE (skärmdump)


JAG PRATADE OM det i en Instagramstory före matchen, hur svårt det är att veta vad man får med Frölunda 2020/2021.

Känslan är att man lika gärna skulle kunna köra krona eller klave före matchen.

”Ah, en bra dag.”

”Ah, en dålig dag.”

Rakapuckar.com bild

Hockeyns fancystatistiker fortsätter pumpa ut sina siffror om Frölundas fina corsi, men det är naturligtvis av oerhört litet värde när ett lag bara ibland förmår utnyttja sitt spelövertag.

Mot Malmö fanns inte ens ett sådant.

Det var i halva matchen istället jumbon från södra Skåne som dominerade med rejält agerande, rörligt anfallsspel och en Adam Johnson med raketmotorer på grillorna.

Frölunda var långa stunder så tamt, så osynkat, så slarvigt att 2–2 faktiskt var ett tacksamt läge inför tredje perioden. Inte fanns mycket att anmärka på 2–3-resultatet heller, även om den sena utvisningen och Ponthus Westerholms PP-kanon förstås kom lite snöpligt.

Jag tror inte ett dyft på att spelarna inte ville nog mycket, det där med bristande hunger som Roger Rönnberg sa, och han medgav det själv, det var ett slarvigt ordval.

Problemet är snarast större, det tycks finnas en osäkerhet i gruppen, en otrygghet, en känsla av att alla inte alltid drar åt samma håll – jag vet inte hur man annars ska förklara att efter 41 omgångar så står Frölunda fortfarande där och skriker efter en lägstanivå hög nog att räcka till en säker topp 6-plats.

Lika bra, lika intensivt, aggressivt och synkat som det var mot Örebro och Leksand före uppehållet, lika spretigt och förvirrat var det mot Malmö.

Rakapuckar.com bild

Inte alltid, absolut inte, det fanns några fina sekvenser, det kunde lätt ha slutat 3–2 Frölunda istället (jag tänker på Robin Alvarez och Nicklas Lasus chanser), men summa summarum så var det över 60 minuter inte nära att vara bra nog.

Jag förstår verkligen att idrottslag underpresterar ibland, inte alls kommer upp i önskad nivå. Men den här ojämnheten som finns i vinterns Frölunda, den förvånar mig, jag trodde inte laget skulle sjunka så här djupt igen – men tji fick jag.

***

Förstår ni hur vass Emil Sylvegårds skymning vid Ponthus Westerholms 3–2 var? Patric Hörnqvist-klass.


***

Roger Rönnberg sa att hans spelare såg ”ruskigt rostiga” ut, och det var lätt att se.

En kedja var stundtals riktigt stark i Frölunda, skapade väldigt ofta Malmöoro, det var den med Johan Sundström, Jan Mursak och Elmer Söderblom. När jag, efter att ha fått ur mig matchtexten, kollade istiderna blev jag grymt förvånad:

Den kedjan spelade minst: 37.45 totalt.

Patrik Carlssons trio låg på 39.31, Nicklas Lasus på 43.59 och Joel Lundqvists på 49.44.

Rakapuckar.com bild

Svårförståeligt. I alla fall för mig. Ja, inte att Lasus hade mycket speltid, men de andra två …

Då ska ändå Kalle Henrikssons 6.04 portioneras ut, men inte till Sundströmskedjans fördel, för där såg jag aldrig skåningen.

Det här var en match där Frölundas spelare var i behov av hjälp, jag saknade en matchcoach som gjorde om lite, spelade heta mer, spelade kalla mindre (Lucas Raymond var aldrig riktigt med, kände jag, Linus Nässén också rätt sval), men nu är ju inte Rönnberg den typen.

Vi som inget begriper får verkligen respektera det, det är norrlänningen som har pokalerna att visa upp.

Men att Sundströms kedja fick så lite speltid, att förtroendet fortsatt är så så starkt för Max Friberg och Joel Lundqvist tillsammans … jag kliade mig en aning i min hårfattiga skalle.

***

Var utvisningen på Joel Lundqvist hård? Tja, när man detaljstuderar reprisbilder så... kanske det. Men jag tycker faktiskt inte det förändrar något av vad jag skrivit i den här krönikan.

***

Mot LHC på torsdag måste det se mycket bättre ut för Frölundas del. LHC som kom till Leksand (0–2) utan Markus Ljungh och i går tappade Andrew Gordon, Alexander Johansson och målvakten Niklas Lundström.

Blytunga avbräck. Återstår att se hur illa det är.

Broc Little är i alla fall tillbaka.

Rakapuckar.com bild

***

Om 2–3 mot Malmö visade att Frölunda borde ha värvat? Haha, i så fall borde Fredrik Sjöström ha värvat ett helt nytt lag sett till hur det såg ut i stora delar av tisdagsmatchen.

Det ena har verkligen inget med det andra att göra.

***

Okej, mina fem bästa:

1 – Niklas Rubin
* Höll Frölunda kvar med flera stora räddningar, gav laget chansen att ta poäng.

2 – Filip Johansson
* Såg tajmad ut, aktiv, en av de som gick att känna igen.

3 – Mattias Norlinder
* Två utmärkta framspelningar till 1–1 och 2–2. En sådan här kväll räcker det långt.

4 – Elmer Söderblom
* Också med tajming, med en vilja att hela tiden tävla. 

5 – Nicklas Lasu
* Företagsam, försökte verkligen, aggressiv, påkopplad.   

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
54 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Svante, 2 veckor sedanSvara

  Kanske läge att skrota fantasin att ha fyra skapande enheter, alla ser att det inte funkar alls. Nu har man istället fyra enheter som inte kan producera. Släpp loss de kreativa spelarna och låt dem blomma ut, låt de spelarna som bara kan jaga längs sargerna göra detta i en tredje och fjärdekedja

  • Kommentar avatar
   Ture, 2 veckor sedanSvara

   Ja, lite aktiv coachning skulle verkligen behövas nu. Snälla Roger!?

    Kommentar avatar
    JK, 2 veckor sedanSvara

    Inte lite du begär aktiv coachning av Rönnberg!!

  • Kommentar avatar
   Anders, 2 veckor sedanSvara

   Märkligt att inte Johan Sundström, Jan Mursak och Elmer Söderblom kedja spelare mer. Enda kedjan som fungerade. Och alltså Joel är inte i toppslag, varför i helvete spela han så mycket då? Dom borde han lägga den energi han har i anfallsspelet.

    Kommentar avatar
    Per, 2 veckor sedanSvara

    Fullständigt obegripligt att RR spelar iskalla spelare mycket mer än de som är heta. Hoppas han förklarar sig.

    Kommentar avatar
    Skaraborgsindian , 2 veckor sedanSvara

    Ändå en underhållande match att titta på, chanser åt båda håll... även om resultatet inte gick vår väg

    Kommentar avatar
    Fredrik, 2 veckor sedanSvara

    Hur kan då Raymond få spela? Jag tycker varken att han bidrar eller skapar någonting. Kolla noga nästa match, han tar alltid längsta vägen till pucken för att slippa vara först in i duellen. Han måste bli petad snart

  • Kommentar avatar
   Christoffer, 2 veckor sedanSvara

   Tittar man på tid på is vid jämn styrka så är det inte så stor skillnad, (Förutom Joel och Friberg). Den skillnad man kan se (+/- 1 minut) är så liten så den kan förklaras med att man fastnar i defensiv zon ett skift, eller den effekten PP/PK har.
   Att Joel och Friberg spelar överlägset mest hör heller inte till ovanligheterna.
   Men ja, Rönnbergs (just nu felplacerade) förtroende för sin signaturkedja kunde inte visas tydligare än idag, när dom hoppar ut på isen med strax under 2 minuter kvar på 3e perioden i läge 2-2, när det egentligen var Purres "tur".
   Det är väl lite det "Herr Lakers" varit inne på när han klagat på hur Joel används. Det är kanske inte så konstigt Frölunda har haft lite problem att göra mål, när dom spelare som förväntas producera (t.ex. Sundström och Mursak) spelar i en betydligt mindre framträdande roll än vad dom kanske behöver.

    Kommentar avatar
    LarsL, 2 veckor sedanSvara

    Intressant Christoffer!

    Kommentar avatar
    Christer, 2 veckor sedanSvara

    Jag reagerade starkt på det bytet. Tekning i offensiv zon, 2 minuter kvar och 2-2 på tavlan... När gjorde Joels kedja mål i 5 mot 5 senast? Helt iskalla! En coachning som hör hemma i ett pojklag på sin höjd. Roger är helt vilse i pannkakan

    Kommentar avatar
    Christoffer, 2 veckor sedanSvara

    Tanken var nog att skydda ledningen, för att få med sig poäng, något jag tycker är vettigt. Men det var ju helt fel kedja att skicka in.

  • Kommentar avatar
   12345, 2 veckor sedanSvara

   Jag hoppas att det inte blir ett slutspel i år heller. Lägg ner efter grundserien. Frölunda kommer skämma ut sig och man kommer gå runt och må sämre än vanligt för nu mera även Frölunda skit inte bara allt annat. Ikväll somnade jag i andra perioden, så tråkigt var det att se på.

    Kommentar avatar
    Jadå!, 2 veckor sedanSvara

    Men vänta, i år heller? Har du kört någon slags ordtombola för det är helt obegripligt. Försök åtminstone att placera orden i någon slags ordning.

    Kommentar avatar
    Rasmus, 2 veckor sedanSvara

    Jag förstod det. I år heller, som i att det inte var något förra året.

    Kommentar avatar
    12345, 2 veckor sedanSvara

    Rasmus, det var precis så jag menade. Jag vet inte hur "Jadå!" tänker med sitt påstående, han kanske har dåligt minne.

  • Kommentar avatar
   Åhåjaja, 2 veckor sedanSvara

   Jag fattar inte Norlinder bland de 5 bästa?
   I mitt tycke gjorde han sin sämsta insats försvarsmässigt. (Sorry men han är ändå back). Det loja alibispelet han visade upp i försvarszon kan inte vägas upp av ett lätt pass till Friberg och whatnot han hade tendenser till i anfallszon.
   Sen kan jag tycka att Mursak och Sundstrom i samma kedja är en sån waste. Båda vill ha pucken mycket, Mursak får klagomål på det. Inte Sundstrom, varför? Hans mo är att åka med pucken längs sargen upp mot blå i anfallszon och bli trängd, varken gång. Noll intresse att ta pucken mot slottet eller mot mål. Det har ändå Mursak, han letar ändå lägen att hitta in i slottet även om han borde skjuta mer själv.

   • Kommentar avatar
    Göran A, 2 veckor sedanSvara

    Att se på när frölunda spelar ishockey denna säsong är som att se en batteridriven leksaksapa sprattla runt på golvet och köra slut på all energi utan att uppnå något resultat över huvudtaget.

     Kommentar avatar
     Opaopa, 2 veckor sedanSvara

     Oj, du gör ner SHL som liga helt och hållet? Hur kan ett så värdelöst lag ändå vara på övre halvan? Märkligt det där,

   • Kommentar avatar
    Blabla , 2 veckor sedanSvara

    ”Förstår ingenting” Tja, kanhända det finns en förklaring till att vissa har en trygg anställning och andra får kämpa med att tigga via blogg?

     Kommentar avatar
     Rw, 2 veckor sedanSvara

     Och ändå är du här och läser :)

     Kommentar avatar
     Anna Agdestein, 2 veckor sedanSvara

     Sån onödig kommentar!

     Kommentar avatar
     LarsL, 2 veckor sedanSvara

     Blabla: du borde verkligen skämmas.

     Kommentar avatar
     Brunzine, 2 veckor sedanSvara

     Blabla: bor hemma med sin mamma, sitter i källaren och surfar. Hejdå.

     Kommentar avatar
     Niklas, 2 veckor sedanSvara

     Blabla: Kul kille... Tog en fylla igår och vågade skriva något elakt?

     Kommentar avatar
     Manne, 2 veckor sedanSvara

     Samma person som flöjtar runt med olika "nick" tro..

   • Kommentar avatar
    Matte, 2 veckor sedanSvara

    Mörkar man inför slutspelet?

    • Kommentar avatar
     DD, 2 veckor sedanSvara

     Dålig match som delvis kan förklaras av att Pärra kört stenhårt med laget, tror jag. Kommer nog se bättre ut på torsdag. Gäller säkra top-6 så man slipper play in.

     • Kommentar avatar
      JK, 2 veckor sedanSvara

      Hela laget skriker skämd mellanmjölk.
      Bästa poänggörare Patrik Carlsson på 48 plats i SHL

       Kommentar avatar
       Svante, 2 veckor sedanSvara

       Fyra enheter som ska leverara, det är ett stort skämt. Låt spelarna göra det de är bra på istället för att tvinga in alla i samma fack

       Kommentar avatar
       JK, 2 veckor sedanSvara

       De har tydligen gått med Grovarbetarna

       Kommentar avatar
       Svante , 2 veckor sedanSvara

       Haha. Inte finsnickarna alltså?

       Kommentar avatar
       Manne, 2 veckor sedanSvara

       Har varit inne på det länge, Svante. Man kan inte ha alla i samma fack, att alla ska göra samma jobb. Varje spelare måste få spela efter sina styrkor.

       Kommentar avatar
       Svante, 2 veckor sedanSvara

       Så är det i alla sporter och lag, men inte i Frölunda Hockey anno 2021

       Kommentar avatar
       Manne, 2 veckor sedanSvara

       Vilket är unikt! De försöker sticka ut från mängden :)

     • Kommentar avatar
      Jonas, 2 veckor sedanSvara

      Men kom för fan ihåg att vi inte behöver en målskytt eller någon annan spelare som kan göra skillnad. Den bästa värvningen är att inte värva alls osv. Det enda man behöver göra är att byta om lite i laget, då att en iskall Mursak går spela med en iskall Sundström eller något annat helt galet. Att Frölunda sedan är fattiga och inte kan värva en medioker målskytt ifrån den grekiska tredje ligan är även det lite tråkigt. Men man går för guld, ha jävlar vad man går - åt helt fel håll! Jag är då trött på det här fuskbygget till lag, på alla ursäkter varför de inte vinner, på alla undanflykter och alla läxor. Frölunda vinner inte för att de har inte rätt spelare i truppen. Man ska värva Ehn, och sedan sätta han på bänken. En av många pajasvärvningar. Man ger väl sig inte förens man har förlängt med precis alla i laget så att vi har precis samma brunkare i nästa säsong med. Hur kan de tro att det här laget ska vinna något, är ledningen inkompetenta? Eller ja, efter förra säsongen trodde man att det inte kunde bli sämre, men Frölunda ville visa att man kunde bli ännu sämre till den här säsongen. De kan sikta in sig på en 7de, 8de plats. Det blir nog ingen mer vinst den här säsongen.

      • Kommentar avatar
       Mattias, 2 veckor sedanSvara

       Joel har egentligen inte varit bra sedan avstängningen. Det är en bister sanning.
       Han ligger på minusstatistik de senaste matcherna.
       Därför så konstigt att deras speltid inte dras ner.

        Kommentar avatar
        Per, 2 veckor sedanSvara

        Joel borde bänka sig själv eftersom RR aldrig kommer att göra det.

      • Kommentar avatar
       VF, 2 veckor sedanSvara

       Stora problemet är att våra bägge backar tror de kan följa med upp och anfalla, så alla lag får så mycket frilägen på oss.
       Finns inget lag som blottar sig mer än Frölunda.
       Backar ska spela försvar och EN back kan hänga med upp i anfallet.
       Våra forward kan inte täcka upp bakåt hela tiden för bägge backar är längst fram.
       Sen Joel ser ut som han har cement under skridskorna och hans loja spel, försöka spela med klubban i en hand och försöka trycka ut pucken i egen zon.
       Nää Joel den inställning kan du inte hålla på med.
       Du ska visa att du bestämmer som Roger säger, det gör du inte nu, tvärt om.
       Henriksson ska vi inte prata om femte matchen han ger bort en puck som kostar oss ett mål bakåt.
       Spela pucken mitt i banan när han kan lägga sarg ut, hur tänker man då?? Förstår inte alls hans agerande igår så huvudlöst...

       • Kommentar avatar
        Per, 2 veckor sedanSvara

        Spelet var lika illa förra året också. Och det var det året vi vann guld också fram tills finalen i chl. På de tre senaste säsongerna har vi alltså haft endast en bra längre period av bra spel och det var slutspelet och några matcher innan det år 2019. Annars har det sett riktigt uselt ut.

         Kommentar avatar
         12345, 2 veckor sedanSvara

         Förra året var det inget slutspel alls, och Frölunda sjönk igenom tabellen liket en hot turd I toaletten.

         Kommentar avatar
         Stora Norrland, 2 veckor sedanSvara

         Per: självklart blir indians att räkna med i slutspel. Mitt AIK ifrån Skellefteå förlorade mot ett plastlag igår. Inte förvånande. Dels är både indians och AIK nedtecknade, del har ledande spelare spelat 3 matcher på 4 dagar i en skitturnering ,som i dessa tider aldrig skulle fått spelas överhuvudtaget. Have faiith!

         Kommentar avatar
         Per, 2 veckor sedanSvara

         Jag har varit övertygad om att vi kommer att göra ett bra slutspel. Det är jag inte längre. Det laget presterar är djupt oroande. Jag tycker mig se att det saknas stolthet men framförallt skills.

       • Kommentar avatar
        Stora Norrland, 2 veckor sedanSvara

        * nertränade

        • Kommentar avatar
         Julius, 2 veckor sedanSvara

         Obegripligt att du tar med Lasu! Han har större delen av säsongen Underpresterat och detta har flera forum påpekat men hos dig är han bofast på listan... förvisso svårt att ta ut 5 bästa igår men Lasu absolut inte och det handlar inte om tycke o smak utan statistik och prestation. Igår vann han inte många dueller och han hade oerhört många felpass.

          Kommentar avatar
          McNorrman, 2 veckor sedanSvara

          Håller med till fullo, Lasu har och känns loj, mjuk och tar alltid lättaste (sarghörnen) vägen i 90% av fallen ... Borde inte varit på listan i dag heller...

        • Kommentar avatar
         TL, 2 veckor sedanSvara

         Mycket fokus på offensiven på senaste tiden men det är defensivt som det brister. Malmö fick ofta tag på pucken när Frölunda dumpade, Malmö lyckades spela förbi pressen och fick paradgata ner i Frölundas zon och väl där är Frölunda passiva och förvirrade. Motståndarna skapar ofta chansar genom att slänga in puckar på chans i slottet för Frölunda stirrar bara puck. Framåt tyckte jag ändå det skapades en del lägen. Med lite mer flyt så hade det blivit nåt mål till. Jag kollade igenom alla mål från gårdagens omgång och det är många mål som är slumpartade och lite turliga, man behöver lite medstuds för att få in såna puckar. Det har inte Frölunda den här säsongen.

         • Kommentar avatar
          Benji, 2 veckor sedanSvara

          Jag får känslan att Frölundas heder räddades av att slutspelet ställdes in förra året. Vi var precis lika svaga då och samma snack från RR med läxor mm. Självklart hålls RR någon slags mask men lite ödmjukhet och insikt hade inte skadat. Jag förstår att han inte vinner någon tävling i mest omtyckta coachen hos andra lag.

          • Kommentar avatar
           #18, 2 veckor sedanSvara

           Jag tycker det är dags för Ehn att gå in med Joel och Max nu. Det är det enda draget som jag ser som kan ge den kedjan lite positiv energi. Varken Henriksson och Nässen har bidragit speciellt mycket senaste månaden.

           • Kommentar avatar
            Nolte, 2 veckor sedanSvara

            Det är dags att zooma ut nu. Förra året räddades man troligen från ett uttåg redan i åttondel, istället blev det inställt och man kunde skydda sig med ”tråkigt, vi hade något bra på gång” ”vi känner att vi hade kunnat gå långt” osv, men nej det hade man inte, och som det ser ut nu så löper man riktigt stor risk att även i år hamna på play-in och åka ut där. Det är dags att hoppa ner från sin höga häst och inse att man inte är bättre än vad man är. När man hela tiden säger ”nyttig läxa” ”dålig attityd” ”kommer inte upp” så verkar man tro att man är så mycket bättre och att man slår alla bara man spelar som man ”ska” men sanningen i mina ögon är att man är inte bättre. Alla spelare stöpta i samma form, ingen som kan bryta mönster, ingen som kan göra sin gubbe, ingen som naturligt kan hänga dig pucken.

             Kommentar avatar
             EDWARD 51, 2 veckor sedanSvara

             Nolte: Vad är det man säger ibland? Jo, vackra ord är sällan sanna och sanna ord är sällan vackra. Tycker, att du har slagit huvudet på spiken med Dina mycket bra rader här. Men jag är alltid glad för varje match med Frölunda som jag får möjlighet att se och hoppas alltid i sedvanlig ordning att det ska bli så långt som det är rimligt för dem varje säsong. :)

           • Kommentar avatar
            EDWARD 51, 2 veckor sedanSvara

            Bra, HL! "...finns ännu ingen stabilitet värd namnet."
            Stabilitet - var ordet! Vilket jag också tänkte på från igår kväll.
            Nu väntas det på, att åter i morgon få möta en annan(ny) jumbo och på lördag blir det toppen av tabellen(just nu iaf).
            Jag kommer verkligen se fram emot utvärderingarna av dessa båda matcher - 'större under kan ju ske'.

            • Kommentar avatar
             Danne, 2 veckor sedanSvara

             Är ganska enkelt. Alla skall spela och agera på samma sätt på isen. Man skall spela med hög intensitet och mala ner motståndarna med hög press och aggressiv skridskoåkning. Pucken skall snabbt djupt ner i off zon för att där kunna ”låsa fast” pucken och därifrån skapa målchanser.
             Detta spel kräver att ALLA gör 100% av sitt jobb. När det inte sker, så blir det sårbart. Man är inte starkare än sin svagaste länk,typ.
             Denna tanke med ”4 likadana producerande femmor” är fin och önskvärd. Med fungerar det i praktiken? Nej.
             När vi vann senaste guldet spelade vi inte alls så här disciplinerat, vi hade en 5a som producerade mer än övriga och spelarna hade mer tyglar än idag. Framförallt hade vi en målvakt som i stort sett ensam vann guldet!
             Sen förra året har vi med envishet kört på samma linje och filosofi. Det fungerade inte förra året, det fungerar inte år.
             Såg vissa tendenser igår i 3e perioden till förbättring, men en match spelas i 60 min och duger inte med några minuter bra spel då o då. Inte om man vill tillhöra top 3 och slåss om guldet.

              Kommentar avatar
              Svante, 2 veckor sedanSvara

              Precis dessa punkter jag anser. Dömt att misslyckas

            • Kommentar avatar
             Christian, 2 veckor sedanSvara

             Kanon, då spär nu även Leman på Rönnberg-föraktet här inne...
             Synd. Är redan sådan stämning att man verkligen funderar på att överge skeppet.

              Kommentar avatar
              Nolte, 2 veckor sedanSvara

              Va? På vilket sätt har han gjort det?

              Kommentar avatar
              Christian , 2 veckor sedanSvara

              Förstör inte varför Rönnberg inte får frågor kring den här kritiken du riktar, Leman. Och jag köper inte alls ”jag vet redan vad jag ska få för svar för vi har haft liknande samtal innan”-argumentet du kör - det är ett journalistiskt haveri till försvar. Ställ frågorna till den du kritiserar - om det du kritiserar. Är liksom ABC. Nu blir det ju mest chansningar. ”Laget drar inte åt samma håll” osv. Gäsp.

              Kommentar avatar
              Svante, 2 veckor sedanSvara

              Ingen idé att ens bry sig om dessa pajaskommentarer. Rönnberg sågade ju sig själv igår, vilket är ett friskhetstecken

              Kommentar avatar
              Christian , 2 veckor sedanSvara

              *Förstår inte

            • Kommentar avatar
             Tobias , 2 veckor sedanSvara

             Måste säga det o trodde aldrig jag skulle säga det för några år sedan men Sylvegård är en spelare jag gärna sett i Frölunda ... Där har man en spelare som visar hjärta o spelar för klubbmärket!!! Kan inte direkt påstå ngn i vårt lag gör det just nu!!

              Kommentar avatar
              Svante, 2 veckor sedanSvara

              Det är såna spelare som saknas. Man hoppas ju på Lasu och några till, men icke. Ser inte ut som om de bryr sig ens

              Kommentar avatar
              Tobias , 2 veckor sedanSvara

              Framförallt Joel!! Saknar enormt att han ställer sig i båset o slår klubban i sargen o verkligen markerar eftersom han är kaptenen.... Sylvegård var i mina ögon förr en stor gris men han har växt ...

              Kommentar avatar
              Svante, 2 veckor sedanSvara

              Alla älskar grisar i sitt eget lag...

              Kommentar avatar
              Janne2, 2 veckor sedanSvara

              En tid har Lasu mer eller mindre försvunnit i matcherna men igår tyckte jag faktiskt att han visade vilja och försökte, problemet var väl snarare att det brast i genomförandet?

            • Kommentar avatar
             E23, 2 veckor sedanSvara

             Fattar uppsidan med henriksson och nässen på sikt, men att de konkurrerar ut ehn är fullständigt obegripligt.

             • Kommentar avatar
              Allen, 2 veckor sedanSvara

              All respekt för Joel, fantastiskt det han uträttat i Frölunda, men nu är det dags att inse att han inte är en spelare som ska spela PP eller i en försök till offensiv kedja. Han ska spela i en 4:e och spela BP då han är duktig på att teka, han har tyvärr varit helt ur slag och det hämmar b la. Friberg något enormt. Nej, RR nu måste du agera med det tunna materialet du har i år! Sätt ihop Mursak med Friberg, kan ju inte bli sämre nu. Eller?? Sen är ju tanken att Raymond ska vara en ledande spelare i år och tyvärr, ni ser ju själva hur osynlig han för det mesta är... Kör en juniskedja för att få igång han lite, även om Henriksson inte är i slag, så chansa med att köra Raymond-Henriksson-Söderblom.

              • Kommentar avatar
               TP, 2 veckor sedanSvara

               Har lag 7-14 några supportrar? VF ligger på plats 5 och ingen här inne tycker VF och dess ledning klarar något.

                Kommentar avatar
                Svante, 2 veckor sedanSvara

                Du kan väl kolla deras olika forum kanske. Men självklart är det väl orkanstyrka hos bottenlagen som räknat med en bra säsong

                Kommentar avatar
                Svante, 2 veckor sedanSvara

                Eller du tänker att det bara är här folk skriver att det är dåligt när det är dåligt...

              • Kommentar avatar
               ??, 2 veckor sedanSvara

               Måste ge er som skriver i kommentatorsfältet en eloge för era inlägg här. Man "hör" :) er kritik och till viss mån frustration men det går att läsa! Förklaring till att ni tycker som ni gör utan en massa "skräpord" som skrivs i alla hast i frustration just då. Det bygger vidare på diskussioner om man har annorlunda åsikter och de som inte varit med så länge i denna sk hockeyfamilj/(fans) kan bättre förstå det komplexa i lagbyggnad, spel osv. Keep up the good work !!

                Kommentar avatar
                ??, 2 veckor sedanSvara

                *word

                Kommentar avatar
                Svante, 2 veckor sedanSvara

                Tyvärr har åsiktsfriheten ifrågasatts här på sistone vilket gjort att några av de med kunskap lämnat. Sorgligt, men speglar samhället i stort

                Kommentar avatar
                Pippo, 2 veckor sedanSvara

                Jag upplever inte alls att åsiktsfriheten har ifrågasatts. Vad jag upplevt är att tonläget och ordval har ifrågasatts, inte åsikt. Men som du säger så är det tråkigt att folk har lämnat.

                Kommentar avatar
                ??, 2 veckor sedanSvara

                Åsiktsfrihet ska finnas, men hur man uttrycker sin åsikt kanske man ska fundera på ordval än att bara skriva ut skällsord i frustration utan förklaring. Det är bara att läsa i kommentatorsfältet här ovan. Det är betydligt mer intressant att läsa kommentarerna nu.

                Kommentar avatar
                Pippo, 2 veckor sedanSvara

                ??: Precis!

                Kommentar avatar
                ??, 2 veckor sedanSvara

                +1

                Kommentar avatar
                ??, 2 veckor sedanSvara

                +1 var till dig Pippo

                Kommentar avatar
                Manne, 2 veckor sedanSvara

                Kommentarsfältet.

                Kommentar avatar
                ??, 2 veckor sedanSvara

                Manne: rätt av dig o fel av mig :)

                Kommentar avatar
                Manne, 2 veckor sedanSvara

                ??: Sådant händer ibland.

              • Kommentar avatar
               Patrik L, 2 veckor sedanSvara

               Kanske dags att ta bort Joel i signatur kedjan. In med Mursak som center där och sätt Ehn i Sundströms line. Joel kan ta vinge hos Purre. Lämnar Lasus line orörd även om Alvarez troligen är bättre med Mursak och Friberg.

                Kommentar avatar
                Pupule, 2 veckor sedanSvara

                Vi kan nog önska till döddagar med kedjeförändringar, det kommer aldrig. Jag har svårt för tillvägagångssättet med 4 kedjor som skall producera. Visst, tanken är god, men vi blir en väldigt jämn gegga som inte sticker ut någonstans, vilket också syns i poängprotokollet. Jag vill att man sätter ihop spelare med olika attribut som kompletterar varandra. Vi kan ta bottenlaget Malmö som exempel. Två lite mer spelskickliga (twinsen) med köttaren (Sylvegård). Nästan alla dessa har fler poäng än någon i Frölunda, vilket är rätt talande. Visst, det finns hela fyra som är före Sylvegård, men inte med stor marginal. Chansen att Rönnberg skulle gå ifrån sitt grundtänk lär vara obefintlig. Det är synd.

              • Kommentar avatar
               Andreas, 2 veckor sedanSvara

               Som någon tidigare skrev så hoppas jag nästan att slutspelet blir inställt även i år, det är väl det enda sättet Frölunda kan fortsätta att vara mästare.
               Jag inser att risken för detta är i princip obefintligt, det skulle väl vara om majoriteten av lagen skulle drabbas av en ny stam av covidvirus eller nått och det vill man ju naturligtvis inte.
               Nej det kanske är bra ändå att dem får spela kvartsfinal där dom troligtvis kommer skämma ut sig och då kanske man fattar att laget är hopplöst felbyggt och att man måste bygga det bättre till nästa säsong.
               Det är lite talande att laget gått ner sig, tidigare så brukade Frölundas matcher vara lite av en högtidsstund hemma och jag såg alltid till att jag kunde sitta och titta ostört på vår 65" TV, nu så kollar jag knappt matcherna längre, matchen igår hade jag på på mobilen medan jag lagade mat och såg väl knappt halva matchen, det är synd att det har gått åt detta hållet men det är väl bara att bygga om till nästa säsong...

               • Kommentar avatar
                BENGT ANDERSSON, 2 veckor sedanSvara

                Gör klart för hela gruppen att f.o.m. Torsdag kommer vi gå ner på folk när vi efter några byten upptäckt att vi kan inte hålla tempo i matcherna ! för så är det nu, det räcker att se några byten från andra matcher så kan alla se att det är temposvagt, naturligtvis för det är inte två lag som bjuder upp till dans när VF är ena parten, kan tycka att det är läge för att tiden i anfall-zon snabbare och oftare från FW få tillbaka spel till back och direktskott, när inget fungerar gå ner på folk !! och in med mera skymning framför motståndarmålet, och inte minst mera rörelse och fantasi. jag håller fortfarande kvar med att spelarna i VF håller lika hög klass som i de andra SHL lagen. Vältränade som de är även för att spela hockey med närkamp.

                • Kommentar avatar
                 Göran A, 2 veckor sedanSvara

                 Vårt lag rusar på mot SM-final. Vägen är spikrak. Att vi har en målvakt som är rankad 15 i shl och en annan målvakt som tydligen är så dålig att han inte ens får spela betyder ingenting. Att vår vassaste målskytt ligger på plats runt 50 i skytteligan betyder heller ingenting.
                 Att jag som åskådare har svårt att se några som helst linjer i vare sig anfalls- som försvarsspel betyder nada.
                 Att vi saknar matchcoacher i båset som är kapabla att förändra en matchbild har inte ens med saken att göra.
                 Vägen mot SM-guldet är spikrak.
                 Eller också är det tvärtom.

                 • Kommentar avatar
                  Tom Sawyer ☠️, 2 veckor sedanSvara

                  Vi har iaf fortf tagit flest 3-poängare i ligan :)

                   Kommentar avatar
                   Pupule, 2 veckor sedanSvara

                   Samt överlägset flest förluster bland topp 8-lagen. :)

                   Kommentar avatar
                   Manne, 2 veckor sedanSvara

                   Och flera bottennapp.

                 • Kommentar avatar
                  Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                  Hej! Vad roligt att se så många begåvade kommentarer här inne, många är kritiska men underbyggt resonemang på bra sätt. Grymt glädjande.
                  Några snabba saker.
                  Norlinder: Jag håller med, än är jag inte helt frälst vad gäller hans defensiv även om jag tycker det blir bättre och spel med Sigalet tycks gynna honom. Dock är det så här vad gäller i fem i topp: en kväll då rätt få står ut, då kommer man långt med två förspel till det som räknas, alltså mål. Och Lasu … såg ni inte? Han hade ju attityd!
                  Kedjornas istid: Ja, skillnaden blir förstås inte riktigt den samma om man räknar bort PP/PK, fullt medveten om det, men jag orkade inte krångla till det, jag skriver långt ändå … haha. Min poäng kvarstår, det här var en typ av match då jag hade gillat en tränare som gick mycket mer med de heta, mindre med de svala, därför förvånades jag av Sundströmskedjans istid. Jag hade haft dem runt 20 min allihop.
                  Kritiken mot Rönnberg: Den som skrev något om förakt, jag förutsätter att det var ett skämt eller ett barnsligt försök att skapa något slags konflikt. Mycket mer respektfullt kan man nog inte kritisera än så som jag skrev. Rönnberg begriper mer om hockey än ni och jag tillsammans, dock tog jag mig friheten att föra fram min åsikt. Den kunde jag inte ta upp med honom i går, när jag efter matchtextens ”postande” på sajten till slut fick tid att i lugn och ro kika på detaljer så var Rönnberg långt borta. Visst kan man ta upp detta en annan gång, kanske i slutet på veckan om liknande saker upprepas, annars är ju detta inget nytt, och jag ser inte riktigt poängen att nöta om det här. I går delade väl inte tränarstaben åsikten att Sundströmkedjan borde ha spelat mer. Vad ska jag eller ni göra åt det? I dag får vi inte se någon träning, förresten, däremot på fredag.

                   Kommentar avatar
                   Manne, 2 veckor sedanSvara

                   Ingen träning. Är det för att de vill stänga in sig i kabyssen och vara ifred? Kan tänka mig att förlusten igår sved ordentligt, vilket den ska göra. Eller så har man pratat klart om läxor och ser fram emot kommande läxor. För fler lär komma.

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                   Nej, nej, det är Frölundas coronastrategi. Vi i media tillåts bara besöka vissa träningar, oftast numera får vi se träning dag före hemmamatch. Således är vi välkomna igen på fredag.

                   Kommentar avatar
                   Robert, 2 veckor sedanSvara

                   För mig är tjusningen med din blogg dina analyser. Några få gånger händer det ju naturligtvis att det finns tankar man inte delar. Roger har skämt bort oss så många gånger med att skapa vinnande lag. Det har hänt sjukt många gånger att man suttit och svurit och spytt galla över både Roger, Fredrik och laget. Men laget har alltid rest sig. Tycker matchen igår sög duktigt, men min respekt för vad Frölunda gör och har gjort är enorm. Tycker det är trist förresten att du får ta en del skit av en och annan gök här inne. Du levererar grymma artiklar dag efter dag och borde stå på tur till nästa Nobelpris i litteratur.

                   Kommentar avatar
                   Christian, 2 veckor sedanSvara

                   Jag skrev inte att du har ett förakt mot Rönnberg, utan att det råder ett sådant här inne på sina håll och kanter. Min formulering var dock kanske lite klumpig. Ber i så fall om ursäkt. Att föra fram din åsikt är ju en del av ditt jobb, så det köper nog alla. Är dock, åter igen, inte med dig angående att man journalistiskt kan ignorera att ta vissa frågor med typ Rönnberg för att "det har vi pratat om innan" eller så. När det var någon annan här inne som påtalade att du borde surra med RR om Mursak/Raymond tidigare under säsongen vet jag att du först skrev något liknande, att det inte är lönt för att det har man ju pratat om innan, men sedan ledde det ändå till ett bra snack. Är du nu så kritisk mot hur RR agerar i sin coachning under match ... kanske är det värt att ta ett samtal med honom om i ställer för att bara vifta bort.

                 • Kommentar avatar
                  Thomas Lz, 2 veckor sedanSvara

                  Att fundera över att byta ut enskilda spelare leder ingen vart - jag funderar på hur en annan ledartrojka hade coachat laget. Matchen mot Leksand visade i närtid det som alla fans känner- det här laget är bra. Men coachningen - ” en nyttig läxa” säger Roger nu igen. Det är inte ok - På hemmaplan- torsk i 4-5 matcher. Kan man inte kräma ur mera av laget när VF har 50-60 möjligheter per match ....och PP är dessvärre lika illa nu som på senhösten. Det görs många bra enskilda prestationer men som lag - det måste vara Rogers ansvar att fixa. Även under matcherna.

                   Kommentar avatar
                   Christian, 2 veckor sedanSvara

                   Frölunda hade ett PP i går. Gjorde ett mål. Du tycker att det är för dåligt? Sedan talade han inte om "läxor" i går. Det är ett påhitt. Lägg av med sådana.

                 • Kommentar avatar
                  Håkan G, 2 veckor sedanSvara

                  Det känns som att gruppdynamiken i Frölunda är sämre än tidigare år. Vikten av sammanhållning skall nog inte underskattas. Nu ser laget ut som det gör och då tycker jag nog ändå att vi skall försöka pumpa på med 4 formationer. Oavsett hur vi formerar kedjorna har jag svårt att se en eller två superformationer. Dumpa pucken och lås fast den för i egen zon har vi stora problem. Hoppas det håller

                  • Kommentar avatar
                   Lövet, 2 veckor sedanSvara

                   Gårdagens behållning var Elmer och som det känns den ende spelaren under utveckling. Och är man inte under utveckling så är man under avveckling finns inga andra lägen. Sämst räddningsprocent på våra målisar sämst PP men bäst Corsi vilket är viktigast för att ta guld att äga pucken och skapa lägen eller att ta vara på de lägen msn får?

                   • Kommentar avatar
                    Per, 2 veckor sedanSvara

                    Signaturkedjan bör brytas upp. Igår tog Friberg två tvåor och Joel tog en två som gjorde att vi forlorare minst en pinne. Otroligt svagt av en kedja som ska vara våra vår ledande formation. Hade jag spelat i laget och sett hur denna kedja presterar i relation till förtroende, ja då hade jag blivit förbannad.

                    • Kommentar avatar
                     Petey, 2 veckor sedanSvara

                     Det är helt obegripligt att Friberg måste spela med två så kalla och sega spelare som Joel och Nässen! Det är väl självklart att han inte kan presterar i den omgivningen!
                     Nu jäklar är det dags att placera Joel Nässen och Henriksson på läktaren R,R
                     Och gör om i formationerna omgående!
                     Forsätter det så här med detta lag så blir det som bäst play in och respass direkt!
                     Är oerhört besviken på hur Frölunda spelar, och R,R fortstsätter som inget har hänt med att spela samma lag oavsett!
                     Nu får du göra något R,R innan säsongen är totalt förbrukad, din envishet kommer annars att köra laget längre ner i botten!

                     • Kommentar avatar
                      Christer, 2 veckor sedanSvara

                      Jag tror att Roger har ”tappat” truppen eller delar av den. Spelarna ser precis som vi illa sammansatta formationer, märkligt fördelad speltid m m och är sannolikt frustrerade. Att Joels kedja hade mest istid igår, är snudd på skrattretande. Helt tillbakatryckta i egen zon och skapade inte ett smack framåt...

                      • Kommentar avatar
                       Mikael , 2 veckor sedanSvara

                       Henrik. Man får ju iallafall ge föreningen en eloge för att man valde att avstå värvningar pga. Att man inte vill sabotera harmonin i denna fina trupp, och att man tror på dom som är här...Det borde ju gett en boost, men ICKE.
                       Iofs. Hade nog fan Roger gjort om även den vassaste målskytt till en "hårt arbetande brunkare"

                       • Kommentar avatar
                        Pupule, 2 veckor sedanSvara

                        När man sätter ihop rätt spelare med varandra. I bottenlaget Malmö har:
                        Pa Westerholm - 24p
                        Po Westerholm - 24p
                        E Sylvegård - 20p
                        Bäste frölundait?
                        Purre - 23p

                        • Kommentar avatar
                         Frölundasupporter, 2 veckor sedanSvara

                         Jag tror man behöver ha en tydligare hierarki. Ha en klar första kejda. Sedan kan man ha tre lika.

                          Kommentar avatar
                          Henry, 2 veckor sedanSvara

                          Som det ser ut i laget nu, spelar det nog ingen roll vem som spelar med vem. Det finns ingen spets. Vi har sett när man toppar laget i PP, det går inte iaf.

                        • Kommentar avatar
                         Mikael , 2 veckor sedanSvara

                         Signaturkjedja??.?? Är det Rogers personliga experiment? Fatta någon gång att olika karaktärer är nyttigt i ett lag, ALLA ska inte göra exakt samma sak

                         • Kommentar avatar
                          Pupule, 2 veckor sedanSvara

                          Hade velat se:
                          Elmer - Mursak - Friberg
                          Sundström - Purre - Alvarez
                          Nässén - Hjalle - Raymond
                          MRO - Joel - Lasu
                          De namn som inte finns med är utanför laget :)

                          • Kommentar avatar
                           Kenneth, 2 veckor sedanSvara

                           Det var ett jävla gnäll på Frölunda. Byt lag om det inte duger. Ja, det ser inte bra ut just nu. Men herregud, ha tålamod. Tror det är bra mycket värre att vara supporter till HV, Brynäs, Färjestad med flera. Dom har anledning att gnälla.

                            Kommentar avatar
                            Gurun, 2 veckor sedanSvara

                            Det var ett jävla gnäll på dig......

                            Kommentar avatar
                            Manne, 2 veckor sedanSvara

                            Det är lugnt, allt ser bra ut. Vi kan vara lugna.

                            Kommentar avatar
                            Erik, 2 veckor sedanSvara

                            Kenneth: amen!

                          • Kommentar avatar
                           .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

                           VF: Jag såg att du i ett tidigare inlägg var orolig för att Rögle hade (publik) på sin match.... jag kan nu stilla din oroan och berätta att hela västra läktaren tillhör restaurangen och är bestyckad med bor på rätt avstånd och med rätt antal platser....därav ser det ut som att Rögle har publik fast det är restauranggäster

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            Ett knep som fler kör. Fult, men tillåtet. Tror dessutom inte att det var de sk restauranggästerna som kablades ut i TV, utan det var folk på läktaren som satt precis bredvid varandra, vilket såg oerhört märkligt ut. Jag lägger ingen större vikt vid det, folk får ta eget ansvar, men det brukar fallera.

                            Kommentar avatar
                            Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

                            Är det så fult? Nu har jag inte sett just Rögle, men om restaurangen uppfyller de krav, följer de restriktioner som finns, vari består det fula?

                            Kommentar avatar
                            .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

                            Om man är i ett sällskap så är det inga problem att sitta tillsammans om det är 4 eller 8 pers låter jag vara osagt.

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            Jag tycker det är fult så till vida att man utnyttjar kryphål - dvs om det finns en maxgräns för antal personer i en arena, så kan man kringgå den gränsen eftersom restauranger i arenorna inte räknas in.

                            Kommentar avatar
                            VF, 2 veckor sedanSvara

                            Problemet är att just Rögle och Leksand erbjuder de som bokar restaurang platser får gå ner på läktaren och kolla matchen. Det är verkligen gå mot reglerna, och stå bredvid varandra. Då bryter man mot regler som alla har sagt vi ska följa.

                            Kommentar avatar
                            .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

                            Nej så är det inte utan hela västra läktaren tillhör restaurangen och är bestyckad med bord.

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            Rögle toppar SHL-tabellen. Nu gör serieledarna allt för att så många som möjligt ska kunna se matcherna. Nya covid-19-restriktioner förändrar ingenting. – På en hemmamatch tar vi in ungefär 700 personer innanför arenaskalet, säger Rögles klubbdirektör Daniel Koch. Men publiktaket på 50 personer står fast efter tisdagens besked att Folkhälsomyndigheten, tillsammans med Region Skånes smittskyddsläkare, beslutat att kraftigt skärpa råden i Skåne. Det är fortfarande tillåtit med öppna restauranger och loger i samband med matcher. I Ängelholm har man hittat en egen lösning. Läktaren på ena kortsidan är ombyggd till restaurang. – Vi har serveringstillstånd på den läktaren sedan tidigare. Nu har vi byggt upp bord på läktaren. Man äter maten i restaurangen, sedan flyttar man ner på läktaren och dricker sitt kaffe, förklarar Daniel Koch.

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            Förklara för mig hur det inte är fult när det finns regler att följa och för att slippa undan reglementet så bygger man om läktaren till en restaurangdel. Rena komedin.....

                            Kommentar avatar
                            .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

                            Du säger det själv "jag saxar din text"...//Vi har serveringstillstånd på den läktaren sedan tidigare. Nu har vi byggt upp bord på läktaren//

                            Kommentar avatar
                            Floyd , 2 veckor sedanSvara

                            Borde verkligen bli konsekvenser för både arrangör och klubb för detta otyg

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            Herr RBK; och du inser inte problematiken?

                            Kommentar avatar
                            .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

                            Jo så klart, själv skulle jag inte ens våga då jag tillhör riskgrupp!

                            Kommentar avatar
                            VF, 2 veckor sedanSvara

                            Det hela handlar om att de förbjudit publik och Rögle göra rena motsatsen, du måste ju se allvaret hur Rögle sköter det. Precis det Rögle o Leksand gör är att de aldrig kommer bli publik på matcher på ett tag. För de inte FÖLJER de restriktioner som regeringen begärt.

                            Kommentar avatar
                            VF, 2 veckor sedanSvara

                            Inte följer*

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            VF; Precis. Det är där problematiken med kryphålet kommer in. Ungefär som om man skulle spola upp en is utomhus och bygga friliggande restauranger runt den, var och en med sin egen gräns, och på så sätt ha hur mycket folk som helst som ser matcherna.

                            Kommentar avatar
                            .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

                            Det just det Rögle gör DE FÖLJER REKOMENDATIONERNA... kolla Pupules urklipp här ovanför.

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            RBK; du missar poängen.

                            Kommentar avatar
                            .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

                            Hurså?....Rögle har ju ingen publik förutom logerna (slutet sällskap) och sen en restaurang som är öppen hela dagen.

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            Känns svårt att nå fram här. Säg så här: en arena har 4 sektioner. Vi kan kalla dem; A,B,C och D. På dessa sektioner får man enligt restriktionerna ta in X antal personer. Om man då bygger om sektion D till restaurang, och helt plötsligt ta in 10 gånger fler personer eftersom restaurangerna svarar till andra restriktioner trots att det egentligen är arena, fast nu under annan flagg, så kringgår man det som är bestämt från början. Man begår inget reglementsenligt fel, men det är starkt moraliskt tvivelaktigt. Att sätta ut bord på en läktare med en banderoll framför för att krypa bort från regelverket är i min mening rent förkastligt. Tittar man på bilden nedan så ser i alla fall jag trängsel på fler ställen. Vid ett "bord" sitter man sex på rad, och tittar man på översta raden, så ser det rätt tveksamt ut på fler ställen. Det här är också väldigt diffust vad som är trängsel, och det är få restauranger som har lyckats hålla det på rätt nivå, vilket kanske inte är så konstigt när alkohol är inblandat dessutom. Bild: imgur.com/a/9hPNGmi

                            Kommentar avatar
                            Henry, 2 veckor sedanSvara

                            Alla vet väl att Covid19 inte smittar så länge man sitter i en restaurang, det är dock mycket farligare i en t.ex arena, såvida man inte smäller upp lite bord runt om i arenan så att det blir en restaurang ><

                            Kommentar avatar
                            .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

                            Kunde tyvärr inte se bilden då den försvinner efter 1 sekund men jag jag förstår dig såklart men det är ju konstigt om alla dessa människor inte skulle ha någon moral...dem kanske redan har haft covid och ej är så oroliga för just det.

                            Kommentar avatar
                            .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

                            Henry du glömde lägga till (OBS ironi).....

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            Vi är på så olika våglängder här. Den största tvivelaktiga moralen finns inte hos människorna på bilden, eller de som går på matchen, utan det är hos ledningen som bygger restaurangdel/delar för att kringgå restriktionerna.

                            Kommentar avatar
                            Floyd , 2 veckor sedanSvara

                            Skickar om inte annat konstiga signaler att till varje pris försöka kringgå regler nu när tredje vågen smitta snart är ett faktum med sannolikt ännu större kraft än de första två....

                            Kommentar avatar
                            .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

                            Dem kringgår ingenting då dem hade tillståndet långt innan covid....märkligt med människor som bara ser det dem själva bara vill se!.......Ha en god dag vännen!

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            Ja, man ser bara det man själv vill se. Låter bekant från den här "diskussionen". Att tillståndet fanns sedan tidigare är irrelevant då det är först nu man utnyttjar det. För att få in fler personer, kringgå gränsen.

                            Kommentar avatar
                            ??, 2 veckor sedanSvara

                            Munskyddskrav vid vissa inomhusmiljöer där kontakt under längre tid inte går att undvika. Västra Götaland inför detta med omedelbar verkan. Då måste domarna vara snabba vid tekning annars måste munskydden på :):):)

                            Kommentar avatar
                            McNorrman, 2 veckor sedanSvara

                            Hur kan det någonsin vara "moraliskt tvivelaktigt" att följa lagar och förordningar, att sköta sina skyldigheter och ligga på rätt sida av lagen va gäller krav och möjligheter... Hur kan det vara tvivelaktigt att få sin verksamhet att överleva och behålla kompetens och kunnskap inom egna företaget??... Vem om inte företagets ledning/ägare är bättre att se till sitt eget företag.. Det finns bara ett alternativ till detta, och det är att stänga ner HELA världen, kasta nyckeln och släcka lampan.. Låt alla bli arbetslösa och nollställa världen... är det ett alternativ??

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            Det blir moraliskt tvivelaktigt i min mening även om följer lagar och ordning eftersom arenan får innehålla X antal personer men ett kryphål med särskilda restriktioner för restaurang gör att man kan ta in fler om man gör om sektioner inne på arenan. Det borde inte ens vara tillåtet eftersom det helt underminerar den första restriktionen.

                            Kommentar avatar
                            McNorrman, 2 veckor sedanSvara

                            Fast det är inget kryphål oavsett hur du önskar att vinkla det, är området som Resturangen är på avsedd/godkänd som Resturangyta så är det ju ok. Om du ska ifrågasätta just dessa Resturanger i en sporthall, så måste du begära att ABSOLUT ALLA andra Resturanger stänger/lägger ner eller kurser.. Det är inte ens I moralens ljus skillnad på Resturang och Resturang oavsett beliggenhet, och ska man stänga Resturanger så är ju alla andra matställen i faresonen, och stänger man dom då är Bensinmacken nästa (serverar ju mat gående/stående)... osv osv.. Ditt argument håller inte om man ska vara konsevent ... Och att dom utvidgar Resturanger i sportarenor, det är helt legitimt sålänge man följer alkoholbestämmelser, livsmedelsverket och kommunens regler och varje ändring måste man ansöka att gå göra, någon/alla nämnda myndigheter måste ge sitt godkännande och det gör dom i enlighet med gällande regler (både dom vanliga och även Corona regelverket)... Och om du nu absolut vill moralisera, så borde du börja med alla dom: åker kollektivt i överfulla bussar, tåg och spårvagnar utan munskydd, alla överfulla matbutiker, skidorter där kidsen tränger sig i kön... osv osv.. På Resturanger så sköter man sig, det ser resurangen till, annars förlorar dom ju i sämsta fall tillstånden... Fokusera istället på dom stora problemen först....

                            Kommentar avatar
                            Pupule, 2 veckor sedanSvara

                            Jag vänder mig inte mot att det är mer folk i arenan, bara sättet det sker på. Istället för att använda "restaurangknepet", där det egentligen blir mer trängsel, så hade det varit bättre att öppna upp för mer folk i arenan, där en utspriddhet hade varit mycket större. För övrigt så har jag sett många restauranger där det har varit väldigt svårt att hålla sig efter direktiven, men hos vissa funkar det. Dock inte alla. Ja, man ju göra som Tegnell - tala om hur alla bör använda munskydd i kommunaltrafiken under rusningstid, och själv köra utan.

                          • Kommentar avatar
                           Robert L, 2 veckor sedanSvara

                           Jag pröjsade 50kr igår för hemmabiljett. Då vinner vi säkert tänkte jag. Sen betalade jag bloggavgiften av bara farten. Såg matchen. Nu vill jag fan inte läsa om hockey på ett tag. Så det kan bli.

                           • Kommentar avatar
                            Nolte, 2 veckor sedanSvara

                            Läser idag att LHC har 10 spelare på frånvarolistan, lägg därtill att man är jumbo i ligan just nu...blir nog 3 goa poäng för dom imorgon!

                             Kommentar avatar
                             Svante, 2 veckor sedanSvara

                             Ja, säkerligen. Har ju skänkt bort mängder med poäng mot bottengängen under säsongen

                             Kommentar avatar
                             Nolte, 2 veckor sedanSvara

                             Skänkt och skänkt.....roade mig med att kolla på SHL:s sida nu. Senaste 32 omgångarna, notera 32 omgångar, större delen av en serie, så är Frölunda på 8:e plats i ligan sett till poängsnitt. På dessa 32 omgångar har vi tagit 12 poäng mer än gårdagens Jumbo Malmö, så om jag ska vara helt ärlig så tycker jag inte att något skänks, Frölunda är inte bättre bara. Man gick som tåget första 10 där allt klaffade, man maxpresterade tidigt medans andra klubbar höll på att få ihop sen grupp, när dom sedan fick det så är Frölunda inte mer än ett mittenlag, precis som förra säsongen.

                             Kommentar avatar
                             Erik, 2 veckor sedanSvara

                             Det är åtminstone sex veckor kvar till slutspelet inleds. Är det nu man skall prestera max? Vore även intressant att veta vilka lag som saknar formpil neråt så här långt? På en del låter som att det bara är Frölunda som dippat under grundspelet. Så många gånger har Frölunda under Rönnbergs ledning visat att de är bäst när det gäller oavsett om vi pratar SHL eller CHL. Kanske är läge att avvakta med recensionerna innan säsongen är färdigspelad. VF har gott om spelare som återkommande höjer sig markant när striden om guldet inleds. Exempelvis spottkoppen Hjalle, som är grymt värdefull.

                             Kommentar avatar
                             Nolte, 2 veckor sedanSvara

                             Ja det är ju onekligen två olika läger, dom som tänker att spelar ingen roll att man spelar dåligt, för i ett slutspel trycker man på knappen, och sen det lägret jag tillhör, där vi inte alls tror att man kan trycka på en knapp och allt faller på plats när det ytterst sällan gjort det under grundserien. Vilka som har rätt? Det återstår ju att se. Sen har givetvis alla lag dippar under säsongen, men jag hävdar ändå att det är bättre att gå kräftgång förstadelen av serien och sen gå som tåget än att i Frölundas fall börja gå som tåget och sen kräftgång...

                           • Kommentar avatar
                            Lars, 2 veckor sedanSvara

                            Inte bara hur han spelade kedjorna, utan också vilka jan matchade dem mot. Sylvegårds kedja käkade ju up Lundqvist och company i byte efter byte. Alltså va katten är det för ledarstil. RR har gjort mycket för Frölunda och jag tror han kommer göra mer. Men man kan inte leva på gamla meriter och se sig om i backspegeln i en bil som rör sig framåt. Då blir man frånåkt. Man måste våga ändra när det inte funkar. Det har vi sett bevis på nu att något inte funkar som det ska.

                             Kommentar avatar
                             Erik, 2 veckor sedanSvara

                             På vilket sätt är VF frånåkt? Hade förstått resonemanget om vi var ett bottenlag, men sist jag kolla är Frölunda ett topplag.

                           • Kommentar avatar
                            Maxad, 2 veckor sedanSvara

                            "därav ser det ut som att Rögle har publik fast det är restauranggäster"
                            Jaha...dom e bara där och äter...ja men då e de väl ok?.

                            • Kommentar avatar
                             Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

                             FHM ska få reglera publik per arrangemang och inte som idag en hård linje. Undra om det ian bar aktuellt för inomhus idrotter och hockey för slutspelet.

                              Kommentar avatar
                              VF, 2 veckor sedanSvara

                              Väldigt skeptisk när du ser disskutionen lite längre upp, när klubbarna uttnytjar alla tillfällen de får. Tråkigt att de ska förstöra för alla andra som vill se matcher med publik.

                            • Kommentar avatar
                             Adam, 2 veckor sedanSvara

                             Var på plats i Leksand igår, det gick att komma ut till läktaren från logerna men man var kvar precis utanför dörren på samma våning och det var tydligt sektionerat så att det inte skulle bli nån blandning mellan sällskapen. Det var inte heller tillåtet att ta med sig någon förtäring ut till läktaren.
                             LHC var för övrigt klappusla större delen av matchen.


                             Lämna en kommentar