Ge fansen chansen, Frölunda – testa att fimpa musiken


► Låt mig ge ett förslag till Frölunda:
► Fimpa den skräniga musiken.
► Låt fansen stå för stämningen i arenan.
► Gör i alla fall ett test, säg under de två kommande hemmamatcherna.
► Detta, och mina fem bästa frölundaiter mot Malmö, skriver jag om här.

Rakapuckar.com bild

Här var det gott om folk. Igen. Scandinavium är ofta utsålt. Men hade det inte varit kul om fansen fått chansen att själva stå för stämningen? Man kunde kanske i alla fall ha gjort ett test? 


OM NÅGON TYCKER jag är ”gubbig” som inte gillar techno och elektroniskt oväsen må det vara hänt, försök bara förstå att musiksmak (som förstås är som baken och så ska vara) inte är grejen här.

Men – herregud, så ljudmattan i Scandinavium dränker de supportrar som gör sitt bästa att skapa stämning och stödja sitt lag, i det här fallet Frölunda,

Det är för ofta otajmat, det är en volym som gör att fler än småttingar behöver hörselkåpor, och … jag vet inte, men känns det inte bara helt onödigt?

Musik, trudelutter, jinglar, kalla’t vad ni vill, allt sådant kan fylla en funktion om det är tyst som i graven, om stämningen är dålig och behöver ett lyft.

Det är inte alls känslan jag får i Scandinavium.

Rakapuckar.com bild

Sektion 84 och Goa Gubbar försöker verkligen, jag imponeras av deras energi och passion; visst, det kunde vara bättre synkat, det kunde vara fler av de enkla ramsorna så den lite ”blygare” sittplatspubliken lättare kunde haka på, men jag upplever inte att publiken behöver hjälp.

Inte hjälp med att skapa stämning.

Hjälp med att någon drar ur sladden till högtalarsystemet, däremot.

Och det är här arrangerande Frölunda kommer in.

Tänk om klubbens ansvariga läste de här raderna, tog till sig och sa:

”Ja, vad fasen, vi kanske skulle testa?
Köra två tysta hemmamatcher, låta publiken stå för allt ljud.
Okej, vi behöver ha våra annonsjinglar, partners har ju betalt för dem, och Sweet Caroline efter mål, det verkar ju vara en hit, men i övrigt – vi håller nere allt till ett minimum, framför allt dränker vi inte fansen med öronbedövande oväsen.”

Jag håller väl inte direkt andan här,  jag ville ändå komma med den här uppmaningen, eller ska vi kalla det för ”önskan.”

Rakapuckar.com bild

Det är ju riskfritt för Frölunda.

Om två musikfria matcher blir tysta, om fansen inte tar stafettpinnen och gör något maffigt av dessa chanser, då är det ju bara att gå tillbaka till formulär 1a, så att säga.

I grund och botten förstår jag inte varför hockeymatcher ska dränkas i själsdödande musik.

## Små instick likt Sweet Caroline, fine.

## 60 minuters dränkning – helst inte.

Ja, jag vet, jag har nu skrivit ordet ”dränka” (eller med annan böjning) alldeles för ofta, men jag hittar inget bättre ord. Det är så jag upplever arrangemanget.

Brasklapp här – jag kan ha fel. Jag är fullt fokuserad på hockeyn, sitter och skriver samtidigt som jag tittar, är det så att jag överdriver hur mycket musik det är, att det bara känns så för mig, då får jag väl ta på mig dumstruten.

Jag tycker ändå Frölunda kunde göra ett försök med två (i princip) musikfria matcher.

Rakapuckar.com bild

De passionerade fansen är värda den chansen.

## Tänk om hela hallen-stämningen väcktes till liv.

## Tänk om han med trumpeten dök upp (om 80-talshjälten inte lever kanske han kan få en efterföljare).

## Tänk om …     

***

Matchtexten här.

Snack med Viktor Ekbom om räddningen och Fredrik Händemark-situationen här.

Om någon missat.

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

***

En önskan: ni som av någon anledning tycker klappor tillhör livets onda, ta gärna den diskussionen en annan gång. Den här texten berör något annat. 

***

Ni trodde kanske jag skojade om det där med Malmös gula siffror på vit tröja, att det borde vara krav för elitlicens att ha tröjor där numren syns tydligt.

Jag skojade inte för ett ögonblick.

Det är det minsta man kan begära av elitförening.

Bakläxa här också på Växjö Lakers för den jäkla bården på ryggen, rakt över ryggarna. På tok för svårt att se siffrorna.

***

Låt mig ta upp detta måndag, men bara snabbt:

Frölundas backar är inte så svaga som en del vill ha det till (Brandon Gormley var till exempel nära topp 5, Theodor Lennström såg bra ut), men det finns ett annat problem.

Måndag morgon. Morning Mailbag. Då får ni mer.

***

Mina fem bästa i Frölunda mot Malmö:

1 – Max Friberg
* Målet. Jobbet. Energin. Box play-slitet. Skottäcken. Raiderna. Rubbet. Och se här (bilden) – även hemma i Skövde är Max nummer 1.

2 – Joel Lundqvist
* Jag fortsätter tjata om det som jag faktiskt skrivit redan före i torsdags: jag tror inte Joel Lundqvist varit bättre i karriären. Inte bredare, inte med fler verktyg i lådan, i alla fall. 1+2. Och stensäkert avslut.

3 – Viktor Ekbom
* Den här gången kan jag inte hålla honom från listan. Så stabil, så trygg, så vinnande i de flesta dueller – och så räddningen på slutet.

4 – Nicklas Lasu
* Tillbaka i det han stundtals visade upp i början på hösten: mer aktiv, gör mer med pucken, vill göra skillnad – och gör mål.

5 – Johan Mattsson
* Stod för ett antal riktigt, riktigt bra och viktiga räddningar.  

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
47 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Daniel, 7 månader sedanSvara

  Ang musiken. Vi har i supporterklubben diskuterat detta med Frölunda under flera års tid utan att kunna få igenom någonting egentligen. Orsaken är oftast att det finns folk som vill höra musik. Mitt motargument har då varit att då får dom personerna gå på konsert eller nattklubb. Stämningsskapande på hockeymatcher är inte synonymt med musik, men det tycks inte evenemangsansvariga förstå. Evenemangsansvariga som för övrigt aldrig tidigare varit evenemangsansvariga inom hockey innan dom började jobba för Frölunda.
  Däremot testade Frölunda faktiskt att inte spela musik under finalerna i fjol och det fungerade ju utmärkt, det tyckte också Frölunda. Trots detta är det samma sak med musiken varje höst när serien startar igen.
  Tog till och med upp frågan på ett årsmöte men fick inget riktigt svar av ansvariga.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Pinsamt, det hade jag glömt/missat, det med icke musik under slutspelet. Men då går det ju. Verkligen. I alla fall kan man väl testa och se vad som händer även i grundseriematcher.

   Kommentar avatar
   Henrik , 7 månader sedanSvara

   Jag vill höra musik, tycker det borde vara mer i Scandinavium. Ökar underhållningen och gör det mer familjevänligt. Se på Malmös matcher, där är det musik hela tiden och känns mer proffsigt.

   Kommentar avatar
   Petter, 7 månader sedanSvara

   Ja, ja, ja.... men de få gånger de inte spelar musik då står ni med händerna i kors och är knäpptysta. Sen vet jag inte varför du Leman lyfter upp den här frågan gång på gång för att... det är egentligen musiken som för igång publiken (som t.ex. AC/DCs Thunderstruck) och inte GoaGubbars "Andra sidan är ni klara? Jajamensan fattas bara!" som är så otroligt tråkig ramsa(?).

   Kommentar avatar
   Jonas, 7 månader sedanSvara

   Mer AC/DC! Blir galet trött på att höra t ex luleås hjärndöda ramsa med luleåååå luleååååå som går i ett sjukt monotont. Men visst lite mer utrymme kunde klacken få i scandinavium men håller med att de oftast känns som de står med armarna i kors =)

 • Kommentar avatar
  Peter, 7 månader sedanSvara

  Håller med dig rakt av HL, musiken i Skandinavium har varit en plåga i många år nu!
  Fattar inte att styrande inte har reflekterat och gjort något åt detta, fattar inte att man skall behöva plågas med detta!
  Ta tillbaka orgeln igen så blir det mera fest och publikvänligt.

  • Kommentar avatar
   Åsa, 7 månader sedanSvara

   Tycker man kan börja redan i 'bära hjälmar av guld' - stryp sången och låt publiken sjunga hymnen istället. Sen låta Lillasysters 'till Scandinavium' ta vid. Men mest precis som du säger - dra ur kontakten till musiken och ta bort fjantiga inslag som KissCam.

    Kommentar avatar
    Manne, 7 månader sedanSvara

    Låta publiken sjunga hymnen har testats tidigare, men hur många sjunger med? En tiondel av arenan kanske.

  • Kommentar avatar
   #18, 7 månader sedanSvara

   För en gångs skull är jag helt enig med dina fem bästa igår. Mot personbästa, dvs på individuell nivå, blev jag kolossalt imponerad av Lennströms fysiska spel under andra halvan av matchen.

   • Kommentar avatar
    Robertino Hökklo, 7 månader sedanSvara

    Tycker man borde testa att köra bära hjälmar guld utan tal. Bara musiken på en lägre ljudnivå och låta publiken sjunga den. Då har man redan där fått igång resterande av publiken att våga sjunga med senare under matchen också

    • Kommentar avatar
     Anna Agdestein , 7 månader sedanSvara

     Åh, det är så bra!
     Precis vad vi säger varje match. Det går inte att prata under paus/avblåsning för den hemska volymen. Jinglar som snarare dödar stämningen än triggar.
     Totalt tondövt bör klacken har fått i gång även sittplats, då bryter man in med hemska ”make same noise” eller kiss cam...

     • Kommentar avatar
      Anders, 7 månader sedanSvara

      100% enig med dig.

      • Kommentar avatar
       Tompa , 7 månader sedanSvara

       Instämmer helt! "Vi har Sveriges bästa publik" "Ni skapar den bästa atmosfär av alla" citaten är många men det Frölunda INTE behärskar är just supporter kultur. Varför inte ha ett närmare samarbete med Sektion 84 och GG om hur stämningen ska skötas? Musiken behöver inte försvinna helt, den kan ex finnas under power break men mellan avblåsningarna försvinna helt.

       • Kommentar avatar
        Robert, 7 månader sedanSvara

        Instämmer

        • Kommentar avatar
         Johan Carlander, 7 månader sedanSvara

         Instämmer till fullo, problemet ligger kanske i att man plockat in evenemangsfolk som tycks sakna naturlig hockey-anknytning och därmed ser det som vilket jippo som helst. Och sen vill väl ledningen inte köra över dessa, och de ser kanske publiksiffrorna som ett bevis för att de gör rätt?
         Leman: Har du snackat med Grauers om detta?

         • Kommentar avatar
          Manne, 7 månader sedanSvara

          När man inte ens kan prata med den som sitter bredvid då är volymen på musiken alldeles för hög. Det är inte första gången heller, utan det upprepas gång efter annan trots att väldigt många vill ha bort det. Frölunda lyssnar inte på sina fans, utan kör sin egen linje. Det är sedan gammalt. I CHL-finalen förra säsongen då var det bra, synkat till 100% när det skulle spelas musik och inte. Men då satt det en med känsla för det där och skötte det hela. Inte lätt heller om personen sitter nere i kattakomberna och tittar på en liten monitor.

           Kommentar avatar
           Henrik , 7 månader sedanSvara

           Personligen tycker jag det är bra med musik. Känns mer proffsigt

           Kommentar avatar
           Manne, 7 månader sedanSvara

           Inte ta bort musiken helt, men det måste finnas en känsla för när man ska ha det och inte. Fungerar inte att dunka på med högsta volym efter varenda avblåsning.

         • Kommentar avatar
          Martin , 7 månader sedanSvara

          • Kommentar avatar
           Totte, 7 månader sedanSvara

           Känner folk i övre medelåldern som har skaffat Cmore för att man inte orkar med just den dränkande musiken och högljudda jinglar.
           Trist när ”utvecklingen” av ett matcharrangemang har spårat ur som det bevisligen gjort.

           • Kommentar avatar
            Dennis, 7 månader sedanSvara

            Var det match 3 och 5 i finalen, dom drog ner på allt sånt? Då var det grymt härlig stämning, och sektion 84 fick köra sitt race. Verkligen gåshud när man tänker på stämningen. Minns att man bara visade reklamen utan ljudet.

            • Kommentar avatar
             Rulle Räv , 7 månader sedanSvara

             Musik bara om det tystnar i templet.
             Annars låt spelet och klacken tända publiken.

             • Kommentar avatar
              Henrik, 7 månader sedanSvara

              Henrik Leman - personligen tycker jag att det är för lite musik i Scandinavium. Under Malmö matchen så upplevde jag att det under vissa avblåsningar var lite trist och död stämning där mycket väl det kunde fyllas på med mer musik. Jag som har varit på x antal NHL matcher kan säga såhär, om du tycker att det är mycket musik på Frölundas matcher så ska du definitivt inte inte besöka någon match ”Over there”. Där kan man snacka om ”jippo”. Men personligen gillar jag dock mer NHLs syn på hockey än här i Sverige. För mig är hockey underhållning och ett evenemang, ungefär som att gå på bio. Men av det man förstår så verkar man i Sverige mer supporta ”läktarkulturen”, vad nu det är. På Malmös hemmamatcher så är det ju också musik i varenda avblåsning, tycker det känns mer proffsigt faktiskt. Sedan så respekterar ju att man har olika åsikter och infallsvinklar, men jag tycker musik, ”kiss CAM” osv gör det mer familjevänligt och ökad underhållsvärdet. För övrigt så har Frölunda testat ditt förslag under sm slutspelet, gick sådär enligt mig.

               Kommentar avatar
               Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

               Väl medveten om hur det är i NHL. All respekt för att man gillar olika. Det jag skrev är MIN syn. :)

               Kommentar avatar
               Andreas B, 7 månader sedanSvara

               Det gick sådär under SM-slutspelet? Intressant kommentar som belyser en del av problemet. Hur olika förväntningarna kan se ut. Vad gäller tryck i arenan har vi sett många gånger vilket tryck som skapas när andelen åskådare som är där för hockeyn är större än andelen som är där för eventet. Själv tror jag att en positiv spiral skulle kunna startas av mindre musik - bättre tryck i arenan, de platser som skulle bli lediga då event-besökarna sviker skulle fyllas av hockeybesökarna som idag stannar hemma pga rave-stämningen, ger ännu bättre tryck i arenan. Jag har inte gett upp drömmen om att mina barn en gång ska få uppleva hela-hallen-stämningen.

               Kommentar avatar
               Andreas B, 7 månader sedanSvara

               Det gick sådär under SM-slutspelet? Intressant kommentar som belyser en del av problemet. Hur olika förväntningarna kan se ut. Vad gäller tryck i arenan har vi sett många gånger vilket tryck som skapas när andelen åskådare som är där för hockeyn är större än andelen som är där för eventet. Själv tror jag att en positiv spiral skulle kunna startas av mindre musik - bättre tryck i arenan, de platser som skulle bli lediga då event-besökarna sviker skulle fyllas av hockeybesökarna som idag stannar hemma pga rave-stämningen, ger ännu bättre tryck i arenan. Jag har inte gett upp drömmen om att mina barn en gång ska få uppleva hela-hallen-stämningen.

               Kommentar avatar
               Henrik , 7 månader sedanSvara

               Jag tycker du lever lite i det förflutna Andreas. Jag tycker det är bra att Sverige anpassar sig mer till det moderna och inser att hockeyn är mer än bara trogna fans i klacken. Det är sponsorer, barnfamiljer, ”vanliga” människor, pensionärer osv och för att nå ut till den breda massan så måste man göra det mer till ett ”jippo” och underhållning. Frölunda ska konkurrera med biobesökare osv osv. Inte bara ha inbitna hockeyfans som ”kunder”, det kommer man tyvärr inte så långt på. Tycker detta med musiken är bra i Scandinavium och man vill uppenbarligen locka dit alla göteborgare. Detta har man lyckats med, hur många fullsatta matcher har vi inte haft bara den här säsongen? Göteborgarna är uppenbarligen nöjda

             • Kommentar avatar
              Derby? , 7 månader sedanSvara

              Mycket bra skrivet, men tryck ramsorna i klapporna (nu när dom ändå finns) så att folk sjunger med istället för att småmumla när det inte är dom lättare som "vi älskar vf" eller "fhc"

              • Kommentar avatar
               Mikael , 7 månader sedanSvara

               För oss som var med på den "gamla goda" tiden UTAN musik håller helt med dig Henrik. Bort med musiken!!!!!
               Vi i publiken vill kunna prata med varandra vid avblåsningar.
               Henrik. Hur var det med "uppsåt" anmäler man inte om det inte ledde till skada just då? Tycker detta är en stor skandal.
               Var det någon mer som lyckats se på nån repris om det nu inte var så att Mif ändå var 7 man på isen vid den avvaktande utvisningen som ledde till mål.

               • Kommentar avatar
                Mattias Wahlgren, 7 månader sedanSvara

                Låt klacken höras som det är nu blir man överröstad av musik

                 Kommentar avatar
                 LW, 7 månader sedanSvara

                 Linslus! ;) Du va med några gånger i TV-rutan igår..

               • Kommentar avatar
                Håkan C, 7 månader sedanSvara

                Japp, slutat gå på matcherna, skaffat cmore istället. Orkar fan inte med volymen på musiken, använt hörselskydd under matcherna i flera år. Kan inte prata med någon inte ens i pauserna. Mat utbudet är även det undermåligt i pauserna med mera.

                • Kommentar avatar
                 Erik Johansson, 7 månader sedanSvara

                 Märkligt att det här med musiken kommer upp igen. Fullsatt match efter match, störst publik år efter år. Frölundas publikundersökningar är jättetydliga: majoriteten gillar musik och klappor. Klacken försöker inte heller få med hela arenan särskilt ofta utan maler på i sitt hörn. Ett förslag är att ca 10 personer på J eller liknade samspelar med klacken för att få igång arenan. Så var det ibland förr.

                  Kommentar avatar
                  Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

                  Nu handlade det alltså inte om klappor. Vad gäller hög musik: är det så att en majoritet vill ha det? Jag är tveksam. Men även om: hade det inte varit kul med en testmatch utan?

                  Kommentar avatar
                  Erik Johansson, 7 månader sedanSvara

                  Jag gillar musiken och gillar kontrasten mot att t ex gå på fotboll. Absolut kan det bli bättre bollkänsla när det gäller när kisscam kommer in och vi vill alltid ha fler repriser. Poängen är att klackens syn inte är representativ för de många på sittplats.

                  Kommentar avatar
                  Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

                  Helt med på detta. Har aldrig påstått att alla tycker som klacken. Finns många olika typer av supportrar. Lik förbaskat tror jag det vore bra med ett försök att låta fansen själva lyfta stämningen, utan musik som dränker. Fungerar det inte är det ju bara att gå tillbaka.

                • Kommentar avatar
                 Andreas B, 7 månader sedanSvara

                 Lustigt nog hittade jag ett mail i inkorgen från Frölunda med en undersökning om min upplevelse vid hemmamatcher. En fråga gällde musiken. Jag mailade i stället. Kan ju fler göra...
                 Att klacken maler på i sitt hörn är ju en del av problemet. Om Frölunda lade resurser på det, och i samarbete med klackarna hittade sätt att engagera publiken, är jag övertygad om att förbättringar i det avseendet skulle ske.

                 • Kommentar avatar
                  EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

                  Tänker på min tid i Scandinavium när paus(rink)reklamen från högtalarna strömmade ut och där bl.a. en röst frågade: Har du några laster? Därpå en annan röst svarade-så klart att jag tar mig en o annan pilleknarkare emellanåt. Varvid den första kom tillbaka och sade: Nej, nej-nu menar jag riktiga laster såsom grus, makadam och betong(allt uttalat på härlig klingande göteborgska) och slutligen med uppmaningen att i så fall transportproblem fanns, så skulle man bara sätta sig i kontakt med "VFrölunda-Lastbilcentral"(tror jag det var) och de skulle lösa det hela enkelt. :)

                   Kommentar avatar
                   EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

                   * Förlåt-min lilla uppsluppenhet! ;)

                 • Kommentar avatar
                  Tommy, 7 månader sedanSvara

                  Bra
                  Kör utan skränig musik

                  • Kommentar avatar
                   Niklas, 7 månader sedanSvara

                   Jag fick nedan svar från Åsa Nathell förra året när jag ifrågasatte arrangemanget. Jag har egentligen inte så svårt får vilken musik som spelas mer hur ofta och tajmingen som Leman påpekat. Hade också varit uppskattat om man kunde sänka ljudet något vid reklam.
                   En av mina frågor var också varför slutat göra något "extra för publiken" under slutspelet som man gjort tidigare. Jag gillade verkligen när man delade ut de vita handdukarna för några år sedan.
                   "Jag är ledsen över att du inte delar vår musiksmak. Vi får mycket positiva kommentarer från andra i publiken så musik är en smaksak.
                   Vi delade ut t-shirts till alla en match i början av säsongen. Så det har vi gjort. Vi tycker att en grundseriematch är lika viktig som en slutspelsmatch för publiken.
                   Jag kan bara beklaga att du upplever våra matcharrangemang som gräsliga. Vi har precis genomfört vår publikenkät som visar på precis tvärtom. Den mailades till alla som har köpt biljetter under säsongen och som tackat ja till att få information av oss. "

                    Kommentar avatar
                    Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

                    Okej. Är det så att merparten av åskådarna vill ha hög musik så det bara att acceptera det. Men kansle, kanske, en musikfri match som test, vem vet vad den "breda" publiken skulle säga då.

                    Kommentar avatar
                    Anna Agdestein , 7 månader sedanSvara

                    Men när man läser kommentarer här och i sociala medier är ju merparten kritisk. Kanske inte mot musikstilen i sig, men volymen! Herregud, de borde dela ut hörselskydd istället för klappor! Och tajmingen, varför tysta klacken? Och t-shirtsen, minns jag mycket väl. Man ”ville pynta arenan”. Lämnade t o m på bortastå men hoppade över flera säsongskortsinnehavares platser...

                    Kommentar avatar
                    Manne, 7 månader sedanSvara

                    Anna Agdestein: T-shirts? När var det? Inte fick jag någon tröja, har säsongskort.

                    Kommentar avatar
                    Anna Agdestein , 7 månader sedanSvara

                    Förra säsongen, en match mot HV.

                  • Kommentar avatar
                   V , 7 månader sedanSvara

                   Hade också varit härligt om klacken hade minimerat användandet av trumman, likt Djurgården. Det, och ingen musik under spelavbrott hade höjt stämningen ännu mer. Förstår varför trumman behövs men bara en tanke

                   • Kommentar avatar
                    Pehr, 7 månader sedanSvara

                    Sanny skriver en krönika om att de var rätt att fria, mer jävla tur att Ekbom inte hade sitt knä två centimer åt höger eller vänster för då hade Händemark dödat hans säsong. Så skriver han att man inte kan döma för saker som inte hänt men där får man nog se på situationen, för då dömer vi i så fall allting på konsekvens och inte handling sanny. Problemet är ju hans helt hjärndöda tackling, tacka fan för att Ekbom inte träffades fullt ut, då hade han inte spelat mer denna säsongen. Det är väl ändå det vi ska bedöma eller?
                    Bättre sitta här och kunna säga , oh dum tackling av Händemark , 4 matcher avstängning och Ekbom kan som tur är spela vidare än, oh dum tackling av Händemark , 4 matchers avstängning och Ekboms knä och säsong är över.

                    • Kommentar avatar
                     Daniel B, 7 månader sedanSvara

                     Gällande musiken så är det riktigt högt ibland. Musik kan jag ha i arenan men tajmingen, den förbannade tajmingen är åt skogen. Samma när Frölunda gör mål och speakern precis sagt målskytten och publiken jublar. Man hinner knappt jubla innan man hör.. äääääääääööööööö. Då dör allt jubel och tryck i arenan. Bättre tajming och det hade blivit bra. Tror jag.

                     • Kommentar avatar
                      VF, 7 månader sedanSvara

                      Haha Lias klar för HV

                       Kommentar avatar
                       Svante, 7 månader sedanSvara

                       Hans skick är nog aningen oklart och ingen större långsiktighet lär finnas

                     • Kommentar avatar
                      Danne , 7 månader sedanSvara

                      Lias klar för HV... rätt besynnerligt om ni frågar mig.. vet att han spelat där innan, men ändå. Detta gör så klart att vi kan glömma honom även i framtiden.. han förblir HVikon...

                       Kommentar avatar
                       Per, 7 månader sedanSvara

                       Jo, klubbhjärta de lux! Som sin bror.

                       Kommentar avatar
                       Adam, 7 månader sedanSvara

                       Fast vi vet ju inte ens om Frölunda ville ha honom och hade plats för honom. Så ser de inte som super konstigt att han hamnat i HV71 igen

                     • Kommentar avatar
                      Petdr, 7 månader sedanSvara

                      Vad fan lias till hv.. blir sur på riktigt

                      • Kommentar avatar
                       Janne, 7 månader sedanSvara

                       Lias Andersson är och förblir en jävla diva, finns flera källor som indikerar på att killen har fokus på helt fel ställe. Vänner i krogbranschen som berättat att killen är där varje i princip på sommaren. Förstår att Rangers vill bli av med honom. Även om det är ett lån så är det sista gången han får en chans i NHL. Gött att han ej kom till Frölunda.

                        Kommentar avatar
                        Janne, 7 månader sedanSvara

                        Helg*

                        Kommentar avatar
                        Per, 7 månader sedanSvara

                        Han förtjänar ett ljudligt mottagande nästa gång han spelar mot oss.

                        Kommentar avatar
                        Sothöna strikes back , 7 månader sedanSvara

                        Vad han gör på sin semester är hans ensak. Jag har träffat Loui Eriksson på Excet och hans karriär är hyfsad... Ryan Lasch har jag sett på Olearys ta ett järn mitt under säsongen. Har väl gått hyfsat...

                      • Kommentar avatar
                       Totte76, 7 månader sedanSvara

                       Tycker man kan dra ner på musiken. Inte ta bort den helt, men mindre. Finns det mikrofoner bland klacken? Kanske kunde testa, så de hörs ännu mer i arenan. Håller annars helt med om topp fem. Friberg gör verkligen ett stort jobb och skapar mycket match efter match

                       • Kommentar avatar
                        VF, 7 månader sedanSvara

                        Tror inte Frölunda ville ha Lias, därför han gick till HV och hv har panik vill värva sig ut sin kris

                         Kommentar avatar
                         Adam, 7 månader sedanSvara

                         Jag tror nog du har helt rätt, också osäker på om Frölunda ens ville ha honom nu med tanke på den bredden man har på forward sidan

                       • Kommentar avatar
                        VF, 7 månader sedanSvara

                        Nu kommer Jussi Ikonen släppas till Luleå och där kommer han ösa in poäng!!

                        • Kommentar avatar
                         Välhängd, 7 månader sedanSvara

                         Lias åker direkt in i första line eller pp1 i HV. Hos oss hade han hamnat i 4:e på sin höjd. Mycket möjlig sub vid skador el. likn.

                         • Kommentar avatar
                          Fredric, 7 månader sedanSvara

                          Frågan är väl vad som säljer. Många av besökarna går för upplevelsen & i den ingår musiken, kiss-cam, Frölles godisregn & allt vad det kan va. Jag förstår att det sticker i ögonen hos vissa, men vi kommer tillbaka ändå vilket de andra kanske inte gör? Jag tycker fansen bryter igenom bra & höjer stämningen ändå! Att va motståndare till musik & show tror jag är att gräva sin egen grav i längden. Dessutom har (nu gissar jag bara) FHC begåvat marknadsfolk som vet vad majoriteten vill ha! Jag förstår resonemanget, håller med rent personligt, men är tveksam gällande vad majoriteten tycker?

                           Kommentar avatar
                           Rasmus, 7 månader sedanSvara

                           Jag håller med. När jag var 20 och stod vid klacken så hatade jag det. Nu när jag har kids så är det precis såhär vi vill ha det.

                           Kommentar avatar
                           Rasmus, 7 månader sedanSvara

                           ... Däremot hade jag gärna testat på allsång av ”bära hjälmar av guld” under ett antal matcher, alltså endast sång av publik. Det tror jag skulle lyfta.

                         • Kommentar avatar
                          Rasmus, 7 månader sedanSvara

                          Har alltid sagt att jag inte ser Lias som en frölundaspelare. Han hade ett par matcher här, bröt efter JVM för att spela AHL. Önskar jag kunde känna mig upprörd men nä. Det här kanske äntligen kan få slut på tjötet kring honom dock. Har alltid varit intressant på nivån ”vilken HV-spelare som helst”. Vet att han är Niklas grabb, men det rinner inget Frölundablod i honom likväl.

                          • Kommentar avatar
                           Martin, 7 månader sedanSvara

                           Helt naturligt att han hamnar i HV. NY vill få garanti för speltid och PP. Hade vf kunnat garantera det hade det lika gärna blivit VF. Nu råkar ju HV "krisa" så det passar ju perfekt. Förstår inte allt snack om hjärta för VF? Han har spelat en halv säsong i VF... stort lycka till för Lias, men mot VF ska han få det tufft!

                           • Kommentar avatar
                            Svante, 7 månader sedanSvara

                            Med Lias till HV finns fortfarande möjligheten att vi får in en riktig klasspelare innan deadline.

                            • Kommentar avatar
                             VF, 7 månader sedanSvara

                             Som jag sa sa "Vi kände att vi har en bra centersida och kunde inte möta den stora roll som Lias och Rangers är måna att han ska ha, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström"

                             • Kommentar avatar
                              Kristian Indian i Gnosjö, 7 månader sedanSvara

                              LHC kör utan musik i höst har jag hört!
                              Hur har det funkat?
                              Någon som vet?

                              • Kommentar avatar
                               Ture, 7 månader sedanSvara

                               Frölunda gör publikundersökning regelbundet. Merparten gillar musiken.
                               Behövs mer underhållning utöver själva hockeyn för att det ska locka folk till arenan, stället för tvn.

                               • Kommentar avatar
                                Maxad, 7 månader sedanSvara

                                På 80-talet kunde vi fans lyfta taket i Skandinavium, utan en massa musik. Ståpäls när jag tänker tebax!!! Har aldrig upplevt den stämningen på senare tid. Jo när vi var 10000 i Borgen förresten=0)

                                • Kommentar avatar
                                 Martin, 7 månader sedanSvara

                                 Sweet Caroline är så cringe när den spelas... jag och sambon sitter bara och skakar huvudet mot varandra :D.
                                 Men det är något jag själv reflekterat över länge, ofta sitter den stora massan bara tysta och tittar.. visar inget engagemang. Goa Gubbar skulle behövt en cheer leader i varje hörn av arenan (som i slutspelet 2019) som drar igång publiken samtidigt som den stora klacken skräner samma sak.

                                 • Kommentar avatar
                                  Hata eller inte, 7 månader sedanSvara

                                  Jag tycker det med att aldrig hata bara älska är lite ”töntigt”
                                  När jag gick på matcher så hatade vi som fan, och det måste man för att skapa stämning.
                                  På fotbollsmatcher hatas det mycket och där är publiken mer med. Kommer ihåg finalerna i borgen -96. Fan vilken stämning det var.

                                  • Kommentar avatar
                                   Mikael, 7 månader sedanSvara

                                   WORD!
                                   Finns inte en chans att diskutera händelser under spelavbrott på grund av diskodunk på samma volym som en Motörhead konsert!
                                   Dessutom, när spelavbrotten kommer och man vill se repriserna på jumbotronen så ska det vara reklam istället!
                                   hade det inte varit för att jag är förälskad i att sitta på min plats i Scandinavium och se FHC spela hockey så hade det varit fan så mycket smartare, bekvämare och ohyggligt mycket billigare attt sitta hemma i soffan och se matchen.
                                   Repriser, lagom ljudnivå och bekvämt.


                                   Lämna en kommentar