"Hade varit grymt roligt att få gå långt med det här laget"


► En av få ljuspunkter under en mörk säsong för Frölunda var unge backen Filip Johansson, 21. Vi hade ett intressant snack, bland annat om:
► Fokusproblemen efter draften.
► Mötet som förändrade.
► Frölundas försvarsspel.
► Kampen mot Covid-19.
► – Jag älskar det här, det hade varit grymt roligt att få gå långt med det här laget, sa Filip optimistiskt inför nästa säsong.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Långt snack med Filip Johansson nedan, bland annat om det här med NHL-draft. 


HAN HAR INTE skrivit på för Minnesota Wild än, Filip Johansson, trots att han draftades 2018 och att tiden börjar rinna ut (klubbarna har fyra år på sig). I dag har han en cool, avspänd attityd till hela NHL-grejen:

– Inte hört något än, jag är här och nu. Typisk klyscha, va?

Sagt med ett leende. Men talande för en förändring i tankesätt. Det här med NHL-draft får ju lätt för stora proportioner, det målas upp till något gigantiskt, det är förstås kul och smickrande att väljas tidigt (Filip, då i Leksand, gick i första rundan) men lik förbaskat är draften bara ett första steg, ett litet steg.

Rakapuckar.com bild

De stora tas efteråt. När spelarna ska uppfylla förväntningarna. Dock lätt att sväva iväg.

– Man blev draftad, jag var ung, det var väldigt mycket på en gång, svårt samla tankarna och ha fokus på ett ställe. Även fast man ville det bästa för Leksand så låg det alltid med. Nu har jag mer lärt mig att kunna släppa det lite, som nu med Minnesota, det är inget jag kan påverka hur de tänker, nu har jag inte hört något, då lägger jag inte någon energi på det. Det enda jag kan göra är att fokusera här och nu, och jag trivs så bra här.

** Fullt fokus på att du spelar för Frölunda nästa säsong, alltså?
– Ja, jag räknar hundra procent med det, att få vara här och gå långt med det här laget för …jag tycker vi har en bra grupp, ledarteam, allting. Jag älskar det här, det hade varit grymt roligt att få gå långt med det här laget.

När hösten 2020 led mot vinter hände något med Filip Johansson, killen som hade lämnat Leksand för att i Frölunda få fart på karriären. En okej start blev nu mer, jag såg en en ung grabb agera med mer pondus, göra fler saker rätt i egen zon, ta större del i offensiven, rent allmänt ta mer plats.

Sedan gick ju Frölundas säsong åt helsike efter nyår, Filip själv drabbades sent av Covid-19 och missade i princip hela slutspelet – men det förtar inte känslan:

Fagersta-Filip var en av få i Frölunda som tog stora steg framåt, det ska bli mycket intressant att följa honom nästa säsong.

Rakapuckar.com bild

Berättelsen om hur han lyfte är värd lite utrymme:

– Jag kom hit, hade spelat i SHL men var ut och in i laget (Leksand), ingen riktig plats i laget, så jag kom väl hit och hade målsättningen att bara ta en plats, bara vara med och konkurrera. Jag känner att efter jul, eller ända sedan jag kom … jag känner att jag utvecklade grejor, men jag fick inte riktigt ihop det på isen. Sedan efter jul hände något, jag hade ett samtal med mentala coachen Susanne (Pettersson) och (Kristofer, assisterande tränaren) Näslund, det var efter det som … det bara ”gick ihop”, så fick man självförtroende och sedan gick det bra.

** Vad var nycklarna i samtalet?
– Jag ville ta till mig mycket information om spelet, vad vi ska göra, vad jag ska göra. Mötet var mer: ”Men Filip, du kan, men du måste fundera på vad som är bäst för dig, vad som passar dig.” Tänka mer på vad som passar mitt eget spel. En grej kanske passar för mig men inte en annan. Även om Näslund säger att vi ska göra en grej, det är det han vill få ut, sedan behöver inte det betyda att jag eller (Viktor) Ekbom eller ”Matte” (Mattias Norlinder) ska göra samma sak. Man får dra nytta av sina styrkor, svagheterna får man försöka får bort på något sätt. Jag tror det var det, jag försökte känna ”Vad gör mig bra, vad fungerar för mig för att få bästa resultat, både för mig och laget?”

** Lita på dig själv?
– Lite mer lita på mig, spela ut, tro på det jag gör. Då kommer självförtroendet, spelar man bra så får man mer istid, och så spinner det vidare. Det är en balans det där, du ska ha förtroende – men du ska göra det bra också. Det där måste gå ihop, för mig gjorde det det i år, det var jäkligt kul.

Rakapuckar.com bild

Vi snackade en del om det här med vad en backs främsta uppgift är, i min värld primärt att kunna göra jobbet i egen ände, ta det därifrån, addera så många offensiva byggstenar man har kapacitet till. Resonemanget kring detta blev intressant, tyckte jag:

– Jag håller med, en back ska börja med en bra defensiv, men jag känner väl, eller har känt under en längre tid, att jag har mer offensiv i mig. Men jag inte visat eller fått ut någonting. Om det var det där samtalet eller att jag började spela lite bra, men jag fick självförtroende, började känna att jag är nog ganska bra offensivt. Så den offensiva biten var nog mycket att jag trodde mycket på det, vågade hitta lösningar, spela ut, vågade fylla på i anfall samtidigt som jag tycker att defensiven, jag har byggt på mig, blivit lite starkare.

Filip väger 83 kilo nu. Vill upp lite till. Utan att tappa bort något annat.

– Jag måste få med mig rörligheten, hela paketen, konditionen, smidigheten.


** Viktig bit för dig ändå, tyngden?
– Jag vill känna att jag blir ännu mer rejäl i defensiven, för min del känner jag att, för att jag ska vara nöjd med min match så ska jag känna att jag var stabil defensivt. Nu ser inte jag mig som en defensiv spelare, men samtidigt måste jag se till att det jag gör defensivt orsakar inget för laget bakåt. Kan jag få bort det, då är jag nöjd med den biten, då kan jag bygga vidare, för jag tror mycket på det att ha en bra grund. Defensiven sitter? Bra, därifrån kan man ta klivet och hitta på saker i offensiven i rätt läge. För börjar man i fel ände, börjar man en match med att bara vara offensiv, du får en dålig start, du får dåligt självförtroende, du får en dålig känsla, och hockey är så väldigt mycket mycket i skallen. Jag tycker det är skönt att börja en match lite enklare, komma in i det, vara rejäl. Sedan blir det inte alltid som hoppas, man har ju en motståndare också, men attityden. Dyker det upp ett läge att följa med upp i anfallet i första bytet, då gör det det, men … jag vill börja med att se till att det är rejält.

** Inte jaga offensiven?
– Precis. Det kommer. Efter att man gjort jobbet bakåt bra och stabilt.

Den som följt Frölunda de senaste sju, åtta åren är sannolikt helt med på den här frågan:

** Får ni spela så då? Ta defensiven först, alltså. Ni är ju inte direkt Växjö eller Rögle med ”rimmande” (puckar i rundeln) och rätt enkelt spel i egen zon. Backar uppmanas att alltid vårda puck, vara konstruktiva.
– Alltså … vi vill väl inte spela bort puckar, det vill vi inte, det kan jag säga. Samtidigt sitter vi inte och säger att vi ska hitta svåra spel och lösa det, men … det är där man måste ha en bra balans. Det blev bättre under säsongen, tycker jag, men det kan säkert bli bättre också, att … det är ju den som har pucken som har ansvar för den, känner han att det är en knivig situation, det är många spelare, ”jag kan inte lösa det”, då är det okej att kanske lobba ut den eller slå den via plexit.

Rakapuckar.com bild

** Men det är mer i nödfall?
– Det är inget vi vill ha i vårt spel som en grund, som Växjö och Rögle och de här lagen, de kan ju till och med, utan att se vad som finns, bara ”skicka” en puck. Sedan får man säga vad man vill om det, men det är ju vad man tror på. Det vi håller på med, bara man hittar en bra balans, den som har pucken, de runt om hjälper till är spelbara och kan rädda misstag … vi ska inte hitta de svåra spelen om de inte finns, men jag tror inte på att bara rimma (slå den i rundeln, likt Rögle) bort puckar, bara kasta bort dem. Det handlar mycket om ansvar och känna av läget vad som behövs, vad som behövs. Någon gång efter ett långt byte eller i en svår situation, då kanske det är lobb ut eller en sarg ut eller en hård ”rim”. Men det är mycket av vad du ser där ute på isen som gör det. Sedan kan man nog ha vilket spel som helst, jag tror mycket handlar om att man ska spela efter det man har sagt.

** Att alla är på samma sida?
– Precis. Samma sida, att alla tar ansvar, följer det.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

** Inte som efter nyår för er i Frölunda, självförtroendet försvann, många stod och tittade på, undrade vad puckföraren skulle göra, lämnade över ansvar.   
– Det gäller att inte hamna i det läget nästa säsong. För kollar man början av säsongen när allt flöt, då var det inget problem med hur vi spela oss ur zonen eller hur vi försvarade eller  hur vi till och med gjorde mål ett tag. Mycket kommer ju i ett helt paket. Självförtroendet sjönk, mycket som följde med.

I Filips kropp följde något annan med. Covid-19-viruset. I alla fall följderna av det. Drabbad sent under grundseriesäsongen, tillbaka för några ynka minuter i de avslutande kvartsfinalerna mot Rögle (ersatte skadade Anders Grönlund), men 21-åringen var långt ifrån sig själv:

– Jag mådde inte bra då.

Rakapuckar.com bild

Han gör det nu, Filip Johansson. Men det har tagit tid. Inte så mycket med tryck över bröstet, andningsproblem, däremot en närmast förlamande orkeslöshet:

– Första träningsveckan innan man riktigt var inne i det, det var tufft, det var hem och sova efteråt, jag var helt slut efter dagarna. Inte den där tröttheten man kan få när man tränat hårt utan … jag var helt slut, orkade liksom ingenting.  Det satt i nästan fyra, fem veckor. Men det blir bättre för varje dag, och nu skulle jag nästan säga att jag är ganska återställd. Jag kör allting, nu har jag energi.

** Till och med för en sådan här lång intervju.
–  Precis. Det hade jag inte orkat i början, då hade pannan varit nere i bordet … haha.

***


Joel Mustonen har förresten nygammal klubbadress: Örebro. Spännande att se om han hittar tillbaka till den spelare han en gång var.

Rakapuckar.com bild

***

Den NHL-klubb som draftar en svensk/europeisk spelare (som till exempel Filip Johansson) har rättigheterna i fyra år, Minnesota Wild – mitt uppe i slutspelet mot Colorodo Avalanche – kan sajna Filip i sommar, vänta och göra det till exempel i vinter, eller välja att låta tiden gå och ge upp rättigheterna skulle man inte känna att Frölundabacken är något att satsa på.

I det läget är Filip free agent, kan i framtiden skriva på för vilken klubb som helst, lite som Max Friberg i dag.

Intressant: om Minnesota skulle vänta, komma till Filip i december och säga ”Vi vill sajna dig”, då kan han välja att tacka nej för att ha större valmöjligheter nästa sommar.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
15 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

  Undrar om Ftölunda och Färjestad som satsar mer än någonsin gör en hv och brynäs...

   Kommentar avatar
   Per, 2 veckor sedanSvara

   Sannolikheten att ett lag med hög lönebudget åker ur är väldigt liten. Den är inte noll, men nästan. Sannolikheten att ett lag med hög lönebudget, som Rögle i växjö i år, spelar final är betydligt större.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

   HV och Brynäs hade inga billiga truppper och Växjö och Rögle var inte lag som bar topptippade på samma sätt som frölunda eller Luleå i år.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Svårt ämne, inte svart och vitt. Klart det är bättre att ha mycket pengar än lite. Samtidigt är pengar inget värt om du inte gör bra saker med dem, i hockeyns värld får utveckling på lag och spelare. Samtidigt har ALLA klubbar i SHL rätt gott om pengar i dag tack vare C More-avtalet.

   Kommentar avatar
   Per, 2 veckor sedanSvara

   Så ni sitter och väntar på att Manchester United ska åka ur eftersom de har en hög lönebudget? Om ni verkligen tror att man lider större risk att åka ur kan ni ju titta på vilka lag som åkt ur SHL de senaste 10 åren. Är det de med högst budget?

   Kommentar avatar
   E23, 2 veckor sedanSvara

   Lasch och folin kommer leverera, men de måste placeras i rätt omgivning och utrymme att spela sitt spel. Spacek mer en chansning. Ser frölundas värvningar som sunda och logiska.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Nu förstår jag inte, Per - inte skrev väl Herr Lakers att lag med hög spelarbudget löper större risk att åka ur? Han visade bara på att det kunde hända, att mkt pengar inte alltid är det samma som succé. Jag ser inget kontroversiellt i detta.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

   Folin absolut. Rajjan troligen men allt det roliga har ett slut. Han har ju inponerande siffror önda sedan han kom till växjö. Tillslut kommer han dippa lite.

   Kommentar avatar
   Pupule, 2 veckor sedanSvara

   Mycket handlar om hur du får ihop laget, eller hur man spelar efter bästa förmåga. En dyrare trupp har förmodligen en högre uppsida, men det är inget värt om spelet inte sitter. Lönlös spekulation egentligen.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 veckor sedanSvara

   Satsar mer än någonsin? Det gör de inte. Det finns gott om pengar i klubbarna och man kan värva mer och man kan värva mindre. Beror helt på hur säsongerna ser ut, kontraktsläget, vilka spelare som finns tillgängliga osv. Den avslutande säsongen spelades utan publik och man satsade inte något nämnvärt, vilket är rätt. Nu kommer förmodligen publiken tillbaka i höst och man värvar då in det som saknades under föregående säsong. Inget konstigt överhuvudtaget. Verkar som att det är någon världsnyhet att de värvar spelare.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 veckor sedanSvara

   Rajjan? Han heter Ryan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Ja, det där rajjandet förstår inte jag riktigt heller, herr Lejkers. ;)

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

   Svenskar och deras engelska uttal ni vet.

   Kommentar avatar
   Per, 2 veckor sedanSvara

   Jag trodde att Lakers pekade på att risken att åka ur för Frölunda och fbk ökar nu när man satsar hårt. Men tydligen inte. Lakers, vad syftar du på när du jämför Frölunda och fbk med bif och hv?

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

   Risken att frölunda frölunda och Fbk inte lever upp till favoritskapet. Liksom förra året höll de inte och varför ska det göra det iår?

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

   De måste ta sig förbi ett antal år lag för att nå toppen. Många lag ör fortfarande bra. Är väl främst Växjö, Rögle och Leksand som inte kan behålla sina bäst för det blir för dyrt.

   Kommentar avatar
   Per, 2 veckor sedanSvara

   Och kopplingen till bif och hv?

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

   Dyra lag där lösningen inte fanns i truppen.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

   Nu tror jag inte att det kommer gå så illa för frölunda har en stabil organisation. Bra värningar. Frågan nästa år är väl spelarna på dyra kontrakt. Kan de växla upp och luta sig mot Rajjans poäng och folins styre framför mål.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 veckor sedanSvara

   Ryan!

 • Kommentar avatar
  Per, 2 veckor sedanSvara

  Bra artikel med dedär med nhl draften! Hade velat läsa lite om kommande nhl draft nu till sommaren om vilka Frölunda spelare som troligtvis kommer bli tingade

  • Kommentar avatar
   Cj, 2 veckor sedanSvara

   Frölunda tror nog på publik igen och därför gör en rejäl satsning + ett kommande chl spel

   • Kommentar avatar
    Anna Agdestein, 2 veckor sedanSvara

    Superbra läsning! Det betalar jag gärna för!

    • Kommentar avatar
     Mogge , 2 veckor sedanSvara

     Jag tycker samma, bra läsning, som jag gärna pröjsar för

     • Kommentar avatar
      Marlowe, 2 veckor sedanSvara

      Bra intervju, med en lovande spelare. Intressant, men tråkigt, att höra om hur länge corona påverkar spelarna. Det ger lite perspektiv på gångna säsongens prestationer från de drabbade spelarna.
      Snacket om att Frölunda nu skulle riskera att åka ur, när man verkar förstärka med toppspelare på de svaga punkterna, det förstår jag inte alls. Det är väl snarare så att man riskerar att bli ett topplag. :)

       Kommentar avatar
       Daniel B, 2 veckor sedanSvara

       Håller med. Det är ju inga medelmåttor vi har fått in i laget. Vi bör bli bättre, framför allt i pp. Bara där så kan man räkna in några poäng extra. Sen är det som några har skrivit, anpassar man inte spelet till materialet så spelar det ingen roll hur många bra spelare vi tar in.

     • Kommentar avatar
      Dan, 2 veckor sedanSvara

      Som vanligt bra texter ,,mycket intressesant artikel om draften . Väl skrivet Herr Leman

      • Kommentar avatar
       Patric Agblad, 2 veckor sedanSvara

       "Den NHL-klubb som draftar en spelare har rättigheterna i fyra år" är en GROV generalisering. Om man utgår från att det var underförstått att det gällde spelare från Europa så gäller det dock också enbart de som draftas som 18-åringar (enligt deras datum för brytgräns för draftkull) :)

        Kommentar avatar
        Patric Agblad, 2 veckor sedanSvara

        För spelare som draftas från kanadensiska juniorligorna gäller lite andra regler. För spelare på college helt andra.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Förlåt, syftade här på en svensk/europeisk spelare som Filip eftersom texten handlade om honom. Trodde det framgick. Ska strax ändra så det blir tydligare.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Sedan, det här med X antal undantag i ett NHL-regelverk som är en djungel, jag kände verkligen INGEN anledning att krångla till det mer än nödvändigt för "vanligt folk" som nog mest är intresserade av hur det är med Filip och andra svenskar. Sedan experter som du, ni kan ju redan alla undantag. och jag kände inte att jag behövde förlänga texten med detta. :)

      • Kommentar avatar
       Munkebäck, 2 veckor sedanSvara

       Alvarez och Mustonen lämnar

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Ja, detta har varit känt jättelänge respektive länge. Någon av dem du velat ha kvar? :)

      • Kommentar avatar
       Göran, 2 veckor sedanSvara

       Insider information säger att loui eriksson är nära och få sitt kontrakt brutet och vill då till frölunda. Tankar på det Leman?

        Kommentar avatar
        Manne, 2 veckor sedanSvara

        Fyller 36år i år...

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Ja, den dagen han och Vancouver verkligen kommer till en lösning, då är det klart att det skulle kunna vara en intressant grej. Än har inte det skett, men är det på gång, så ... absolut.

        Kommentar avatar
        Mattias, 2 veckor sedanSvara

        Trovärdig källa? En taggad Louie som jagar revansch och vill vinna ett guld en sista säsong tror jag vore bra. Perfekt i PP, kan nog fortfarande göra mål. Åldersstrukturen är ett problem men kanske inte just att ta in Louie en säsong.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 2 veckor sedanSvara

        Vettefan hur loui presterat sista åren men rent spontant så hade jag sagt nej.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Så här – först ska Loui och Canucks ääääääntligen komma överens. OM så sker, vilket är lite på gång, då ska Loui välja bort chansen att fortsätta för en låg lön i annan NHL-klubb, vilja komma hem till Sverige, vilja spela för Frölunda, en klubb som tränar fys och spelar forecheckinghockey på ett sätt som inte riktigt är hans grej. Får han en Lasch-roll ... absolut, han KAN vara intresserad. Vet inget. Det KAN han vara. Men får jag gissa finns NHL-klubbar som vill ta in honom på ett låglönekontrakt.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        För att förtydliga: om Loui vill till Frölunda är det väl jättekul, jag går inte alls emot ditt tips, Göran. Jag vet inget i ärendet mer än att ett utköp KAN vara på gång. Jag hade trott att en fortsättning i NHL fanns i Louis skalle, men det är ju bara vad jag tror. Du kan givetvis vara helt rätt ute.

        Kommentar avatar
        MG, 2 veckor sedanSvara

        När du uttrycker dig "ett utköp KAN vara på gång" Är det ett uttryck för att ingenting är omöjligt eller att du har känningar om något?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Ett utköp verkar vara närmare nu än tidigare.

      • Kommentar avatar
       Marlowe, 2 veckor sedanSvara

       Jag hade också sagt nej till Loui, med tanke på ålder och prestation de senaste säsongerna. Vi ser i VM att spelare inte är självklart bättre, enbart för att de är i NHL. Särskilt om de kommit till åren och knapp fått lira. Vi vill ju inte att Frölundas nya namn nästa år ska vara "Frölunda Oldboys", med en rullator som symbol på tröjan... :)

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Se mitt svar ovan till Daniel B.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 2 veckor sedanSvara

        HL, givetvis är det en del saker som ska lösas och att han ska vilja lira i Sverige men OM han nu skulle vilja komma hem så hade jag sagt tack men nej tack.

        Kommentar avatar
        Marlowe, 2 veckor sedanSvara

        Behagade skämta lite, inget ont om Loui. Det jag menar allvar med är att Frölunda behöver tänka på åldersstrukturen, hellre in med 25-åringar än 36-åringar. Sedan är det en fråga om lönen också. Men en heltänd Loui, som vill underkasta sig hård träning, till låg lön och ta den speltid han får, utan gnäll, det vore kanske OK. Men vem ska köpas ut och blir det på bekostnad av att en målskytt inte köps in?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Förstår, Daniel.

      • Kommentar avatar
       Marlowe, 2 veckor sedanSvara

       * Om det nu skulle bli aktuellt med Loui.

       • Kommentar avatar
        Danne, 2 veckor sedanSvara

        HL, en liten nyfiken fundering..du nämnde i en annan tråd att Freddan "inte ville till VF".. eller något i de banorna.. jag kanske övertolkade, men skulle det vara någon schism eller menar du rent generellt, att han typ vill stanna ute för pengarna eller annat?
        Du har ju garanterat bättre koll än oss dödliga, du som ändå har örat på rälsen så att säga;-)
        Sen en spelare som Loui som nämns ovan, självklart skulle han lyfta laget 2 säsonger. Är väl korkat att tro något annat! Hemvändare är alltid välkomna hem, så länge dom har motivationen och kan bidra till en "hyfsad" peng.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

         Jag tror vi stannar vid att det jag här är att Fredrik inte är intresserad. Sedan kan alla ändra sig, mycket hända ... bla bla.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

         *jag HÖR

         Kommentar avatar
         Marlowe, 2 veckor sedanSvara

         Hur kan det vara så självklart? Mig veterligt har Loui varit bänkad en hel del och gjort få poäng när han spelat. 7 matcher gav 1 assist, 20/21, det är ett snitt på 0,14. Nils Höglander hade snittet 0,60 i Rögle och sedan 0,48 som rookie i Vancouver under andra delen av årets säsong. SHL är kanske är lite tuffare än många tror. SVT rapporterade precis att Nils Lundqvist är borta från VM, p g a skadan och på väg hem. Väldigt tråkigt.

         Kommentar avatar
         Danne, 2 veckor sedanSvara

         Ok, jag hör, HL. Hoppas verkligen att det inte finns någon bakomliggande orsak bara...skulle aldrig acceptera att se honom i ett annat lag i SHL..vilket jag förvisso ser som omöjligt;-) Men som du säger, ibland händer saker man inte tror, så hoppet om Freddan hem lever i tron...

         Kommentar avatar
         Tom Sawyer ☠️, 2 veckor sedanSvara

         Sjukt att det redan är typ 10 säsonger sen Freddan var här sist. Det decenniet gick undan.

       • Kommentar avatar
        Richard , 2 veckor sedanSvara

        Skriv en del konstiga saker här märker jag. Hur kan man vara favorit om man landar tre spelare? FBK fyra....
        Frölunda var ett bottenlag förra året. Hur ska tre spelare ändra på det? Men tidigare storlag haussas alltid upp väldigt fort.
        Det gäller att få ihop gruppen och att några unga spelare måste ta nästa steg.

         Kommentar avatar
         Acke, 2 veckor sedanSvara

         Frölunda var laget som skapade överlägset flest chanser, men även laget som brände på tok för mycket. Nu har man försökt råda bot på detta genom att addera spets. Det övriga har man redan; kan mycket väl räcka för en helomvändning.

       • Kommentar avatar
        Mattias , 2 veckor sedanSvara

        Har länge antytts - inte bara här - att Freddan absolut inte kan bli aktuell.
        Men det talas inte klartext om varför. Jag utgår från att det beror på något personligt och känsligt.

         Kommentar avatar
         Danne, 2 veckor sedanSvara

         Har även jag känsla av det, att det ligger en hund begraven här. Riktigt synd, då Freddan är en av få som gått hela vägen i vår organisation.. dom växer inte på träd direkt.


       Lämna en kommentar