Coronatrubbel i SHL – hur blir det i Göteborg, tro?


► Oskarshamn kommer till Göteborg med en coronapositiv spelare lämnad hemma i östra Småland.
► Finns det fler? Risk för att det sprider sig till Frölunda? Kanske ställs matchen istället in.
► Växjö har corona i truppen, Brynäs kan vara drabbat – igen.
Beijer Hockey Games en bov i dramat.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Vi får väl se hur det blir med spel i morgon kväll. Men än så länge hoppas vi.


OSKARSHAMN, FRÖLUNDAS MOTSTÅNDARE i Göteborg på tisdagskvällen, reste västerut utan två sjuka backar: Pontus Näsén och Nolan Zajac.

Det bör vara en av dessa som har testat positivt för corona; att en spelare i truppen fått sådant besked bekräftade tränaren Martin Filander för Aftonbladet på måndagen:

– Vi har testat alla i dag och gör det i morgon igen. Allt för att säkerställa vår och även Frölundas säkerhet. Och givetvis alla andra som finns runt oss.

Rakapuckar.com bild

Oskarshamn är alltså inställt på spel, än är inte matchen mot Frölunda uppskjuten, detta eftersom att smittan i laget inte anses spridd, lite som vid de fyra separata tillfällen då Frölunda haft corona (Joel Lundqvist, Jan Mursak, Karl Henriksson, Johan Sundström).

En lång bussresa, i ett läge där en i truppen är smittad, känns så där lovande. Men Martin Filander och hans spelare kommer testas matchdagen i Göteborg, då ser vi om fler smittats eller om fajten i Scandinavium kan avgöras som planerat.

Viss oro kan finnas i Frölundas fall ändå, förstår jag sjukdomen rätt så kan ju inkubationstiden göra att den som testar negativt på morgonen ändå får symptom senare. Men risken är nog rätt liten, det där kan ju hända i vilken SHL-match som helst, du går i närkamp med en spelare som inte vet om att han bär på smittan.

Det är dock lite coronakris i SHL just nu. Och sannolikt är den helt meningslösa turneringen för hemmalandslag, Beijer Hockey Games, en bov i dramat.

Rakapuckar.com bild

Malmö har haft coronapaus men är nu på väg att återuppta verksamheten. Växjö rapporterade på måndagen två fall (och flera misstänkta) av corona och har tvingats till en paus. Brynäs (tidigare redan drabbat) hade i dag spelare med symptom och har tagit en kortare paus.

Och så Oskarshamn då.

Beijer Hockey Games avgjordes i Malmö – där stadens lag Redhawks alltså fick in smittan i gruppen.

Oskarshamn spelade mot Malmö i torsdags.

I Finlands trupp upptäcktes en coronasmittad spelare efter turneringen.

Växjö hade fyra spelare med i det svenska hemmalandslaget, två i det finska.

Rakapuckar.com bild

Det är givetvis omöjligt att veta, men det är lätt att ana att Beijer Hockey Games har en hel del med saken att göra. Att bubblan sprack är ställt utom allt tvivel, direkt chockerande är det att ta del av Mr Madhawks uppgifter om hur det gick till i hans hemstad.


Man tar sig för pannan. Så mycket för den bubblan, alltså. Som om det inte var illa nog med dessa även i vanliga fall meningslösa hittepå-matcher för hemmalandslagen.

Nå, SHL har redan skjutit på slutspelet (start 27/3), det finns ”buffertveckor”, och i värsta fall går det både att korta ner slutspelet (back-to-back, bäst av fem) och spela kloss an mot VM, där finns en vecka emellan som det är nu.

Tar SHL bara sin grundserie i hamn är säsongen räddad. På något sätt kan slutspelet genomföras, förkortat eller ej.

Rakapuckar.com bild

Det riktigt jobbiga blir om något lag coronadrabbas där. En, två, kanske tre dagar kan det gå att skjuta på en matchserie, sedan kommer det ”sjuka” laget att tvingas spela ändå, alternativt lämna walk over.

***

Tre flyttade matcher i och med Växjös utbrott. Sedan får vi se hur det går med Brynäs, man hoppas vara igång igen onsdag.

Malmö–Växjö, flyttad till torsdag 18/3, 19.00.

Leksand–Malmö, flyttad till måndag 15/3, 19.00.

Brynäs–Växjö, flyttad till måndag 15/3, 19.00.

Rakapuckar.com bild

***

Här uttalar sig förbundets tävlingschef Olof Östblom för HockeyNews.se.
 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
17 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Robin, 1 månad sedanSvara

  Tycker man borde låta slutspelet spelas i en bubbla, precis som NHL gjorde. Då kanske man kan undvika flera fall.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag har faktiskt skrivit om detta några gånger, att SHL haft det på tal. Idén finns kvar, så att säga, men just nu är planen att spela mer som vanligt. Men det där kan ändras med kort varsel skulle det behövas.

   Kommentar avatar
   Robin, 1 månad sedanSvara

   Hoppas det löser sig dock, klara inte av ett ytterligare år utan slutspel och kval. Någonting måste ändå införas så det blir säkert. Sen tycker jag inte om (de) som skriker efter att lägga ner allt. Det är ju dem som ligger sist i tabellen som vill det (brynäs,linköping,malmö bl.a, vilket jag tycker är osmakligt. Dem ligger där av en anledning. Ingent lag ska bli räddad bara för att. Nu ska det sportsliga avgöras.

   Kommentar avatar
   Theresa, 1 månad sedanSvara

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende. 1) Love Spells 2) lösning och botemedel mot all sjukdom 3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom 4) Äktenskapstavlar 5) Graviditetsförtrollning 6) Breakup Spells 7) Döden 8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor 9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning via {drogunduspellcaster@gmail.com}

 • Kommentar avatar
  Xxxyyyzzz, 1 månad sedanSvara

  Dessa ointressanta och meningslösa s.k landslagsturneringar...
  Vad är poängen med att ha dessa om man inte kan ha publik?
  I ett ev. VM lär ändå extremt få av dessa spelare vara med.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Förbundet har sponsorer/partners, dessa vill se sina loggor i TV.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Men turneringarna har i övrigt nästan enbart ekonomisk betydelse.

 • Kommentar avatar
  Jan Westerberg, 1 månad sedanSvara

  Förr tyckte man att det var kul när spelare från ens lag blev uttagen i landslaget. Numer är det tvärtom, skönt om så få spelare som möjligt blir uttagna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Förr, innan halva Europa var i NHL, fanns det något som var mer som ett riktigt landslag.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

  Läge för SHL att försöka omförhandla kontraktet. Om förbundet inte kan garantera spelarnas säkerhet. Scandic, Beijer lär knappast vara goodwill att sprida corona?

  • Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Tycker förvisso att Tre Kronor är ganaka trevligt. Men trodde arrangören hade lite koll.

   • Kommentar avatar
    Steffo, 1 månad sedanSvara

    Har aldrig förstått mig på dessa löjliga landslagsturneringar .ytterst få spelare i dessa e med i WM .O i rådande läge e de totalt korkat o noll Kolla av Förbundet.
    Lika dumt som att man nu hör att covid smitta ökar i sälen. Överraskade???Kalle Anka landet Sverige

    • Kommentar avatar
     EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

     Vad är det som säger, att det inte kan bli en fortsättning med uppskjutna matcher även mot slutet(från 48:e matchdags och framåt) av grundserien? Om i så fall sker - kan det bli jäkligt krånkligt rent sportsligt sett för hela SHL. Hur än mycket man nu hädanefter undviker fler landslagsmatcher före VM.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Det är rätt, finns inga garantier. Ändå hyggliga marginaler med framflyttat slutspel.

    • Kommentar avatar
     HV71 Supporter, 1 månad sedanSvara

     Kan inte säsongen bara ställas in?

      Kommentar avatar
      Hockey framför allt, 1 månad sedanSvara

      Ställa in vill bara bottenlagen.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Ställa in vore vanvett, då skulle TV-avtalet med C More inte följas, klubbarna skulle förlora kanske 10, 20 miljoner per skaft. Inte så smart i en tid när de redan blöder pengar, va?

    • Kommentar avatar
     Andreas, 1 månad sedanSvara

     Just för Frölunda skulle kanske ett inställt slutspel vara att föredra eftersom att lagets chans till framgång där är rätt minimal i detta läge, då kan man ju fortfarande vara regerande mästare :).

      Kommentar avatar
      Manne, 1 månad sedanSvara

      Det är redan tungt för alla klubbar, så tror inte att man vill avsluta ytterligare en säsong efter grundserien. Cmore ger ju en hel del värdefulla kronor, i detta läget. Men även annars.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Slutspelet kommer genomföras. Punkt. Om det så behöver kortas/tajtas.

    • Kommentar avatar
     Lövet, 1 månad sedanSvara

     Någonstans känns det så svenskt att hålla en sådan turnering i coronatider. Man vill inte stöta sig med ngn utan gör ett halvhjärtat försök att hålla den i en bubbla sen håller man tummarna för att skall gå bra. Samma strategi som FHM och regeringen kör med sen skyller man på allt och alla ...

     • Kommentar avatar
      Peter, 1 månad sedanSvara

      Matchen inställd ikväll.

      • Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Nästa match blir Luleå borta istället...

       • Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

        Ni såg förstås, det jag varnade för i går, det blev precis så – inställt.

        • Kommentar avatar
         Henry, 1 månad sedanSvara

         Det bästa kanske bara vore att avbryta säsongen. Uppenbarligen går det ganska dåligt att spela hockey under en pandemi :(

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          Uppenbarligen går det ganska bra. Här som i alla andra länder. Man skjuter upp när man måste, trixar med säsongen, löser allt, utan att smittan i samhället sprids mer.

          Kommentar avatar
          Svante, 1 månad sedanSvara

          Ja, kommer väl snart komma förslag på detta. Speciellt från Jönköping, Linköping, Malmö och Gävle...

          Kommentar avatar
          Blomqvist, 1 månad sedanSvara

          Konstigt att oskarshamn inte är för nedstängning.?

        • Kommentar avatar
         Danne, 1 månad sedanSvara

         Är väl inget nytt att folk är sjuka, i synnerhet inte under vinterhalvåret.
         Vi kommer behöva lära oss och leva med detta under många många år framöver. Precis som vi gjorde med influensan, innan vaccinet kom. Nu vaccineras riskgrupperna även för det.
         Var det bekräftat att fler än EN spelare hos OIK var smittad?
         Lite märkligt att det oftast är bottenlagen som drabbas hårdast. Lägger ingen värdering under, utan bara konstaterar att varken Rögle, fbk, VF, Luleå mfl INTE ställt in pga covidsmitta. Mig veterligen iaf.
         Jaja, då får man må bra några dagar till nu. Kanske lika bra;-)

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          En spelare i går, flera i dag. Smittade, alltså.

          Kommentar avatar
          Christoffer, 1 månad sedanSvara

          Luleå och Rögle har ställt in pga Corona i laget, Är nog bara FBK och Frölunda som inte ställt in nu (kan säkert ha missat någon). (Växjö har ju lyckats bra innan, men är ju drabbat nu). Tror det är mest tur / otur.

          Kommentar avatar
          Danne, 1 månad sedanSvara

          Aj då!

          Kommentar avatar
          MickeP, 1 månad sedanSvara

          Rögle hade i princip hela truppen smittad mellan 15 och 20 personer inklusive ledare. De klubbar där smittan har haft en stor spridning och är "klara" redan. Kan tjäna stort på detta i slutet av säsongen. Att börja stänga ner träningar och skjuta upp matcher nu i slutet av säsongen måste vara betydligt jobbigare.

        • Kommentar avatar
         Peter, 1 månad sedanSvara

         En positiv sak med inställd match idag är väl att Sundström enbart missar en match istället för två?

          Kommentar avatar
          Alfred, 1 månad sedanSvara

          Ändrade inte SHL tidigare under säsongen att det är två matcher oavsett om den flyttas fram eller inte. Alltså avstängningar går inte längre efter ett datum.

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          Se senaste texten. Alfred har rätt, nya regler under corona, två matcher betyder verkligen två matcher.

        • Kommentar avatar
         Johan, 1 månad sedanSvara

         Turneringarna fungerade klockrent i Ryssland och Finland. När det väl är dags för vårat skitland så blir det fiasko direkt.


         Lämna en kommentar