Utan återfunnet mod åker Frölunda hiss nedåt


► Frölunda har ett sätt att spela, ett sätt att vinna – om inte power play hux flux skulle börja fungera kontinuerligt:
► Vinna kamper, vinna dueller, jobba ner motståndet.
► Just nu finns inget av detta.
► Utan självförtroende, med ängsliga frustrerade spelare, kan laget åka hiss nedåt i tabellen.
► Tankar om det och mina fem bästa i 4–5-förlusten mot Leksand här.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Inte mycket att glädjas åt för Simon Hjalmarsson och Frölunda den här kvällen. Foto: C MORE (skärmdump)


JAG STOD ETT tag med Frölundas Simon Hjalmarsson som sa, efter veckans andra förlust:

– Vi borde inte sakna självförtroende, vi ligger ju i toppen av tabellen.

Borde är en sak.

Verkligheten en annan.

Rakapuckar.com bild

Trots tabellpositionen, trots den starka insatsen i Karlstad i lördags, har Frölunda i veckan åkt ut i Scandinavium och saknat avgörande faktorer som:

## En tro på det man ska göra.

## Ett lugn och tålamod.

## En självsäkerhet, trygghet, det som ger modet att spela så hårt, så rejält, så bestämt, så mål-attackerande som är ett måste för att vinna hockeymatcher utan spetsiga avslutare.

Utan allt detta är Frölunda inget topp 6-lag i SHL.

– I tredje perioden, sa Simon Hjalmarsson, det var fler som tog intiativ då, som gav sig fan på att ta sig in på mål. Som Anders Grönlund som tog pucken nästan hela vägen (från eget mål) och slog in en retur. Mer sådant hade vi behövt.

Det fanns i tredje. Höll på att räcka till poäng. Men sådana handikapp duger inte att lämna, och Frölundas osäkra, ängsliga, tveksamma, avvaktande uppträdande i 40 minuter torde oroa spelare, ledare och supportrar.

– Första tio minuterna i andra är nog det sämsta vi presterat, jag vet inte vad som hände. Fem mot fyra, fem mot fem, alla väntade på att någon annan skulle göra något. Det blir sällan bra då, sa Hjalmarsson.

Klassisk idrottspsykologi. Spelare som tvivlar tar ett steg tillbaka, blir ängsliga, passiva, hoppas någon annan ska kliva fram.

Rakapuckar.com bild

För ett kollektiv som Frölunda, utan spets som till exempel Rögle och Leksand, är det direkt förödande.

För att Roger Rönnbergs gäng ska vinna krävs att det ”kuggar i” med det hårda jobbet, bra forechecking, först på lösa puckar, vinna kamper, skaffa sig läge att nöta ner.

När ängslan och frustration får det att se ut som i går, när det krampaktiga följer med in i power play, när målvakten inte kan plocka fram en högklassig räddning eller två … tja, då vinner inte Frölunda.

Det är den enkla sanningen.

– Vi tappar tillståndet totalt i andra perioden, sa Roger Rönnberg och syftade alltså på det mentala.

Jo, tack – det syntes. Precis som hur snabbt det där tillståndet kan komma tillbaka. Tredje perioden var mycket bättre, Jan Mursak kvitterade så när till 5–5, säg att han gjort det, säg att Frölunda vunnit på övertid, då hade vi hyllat moralen.

Nu blev det inte så, det offensivt spetsiga laget vann, och det fanns absolut inget att säga om den saken, men om Frölunda förmått göra period 1 & 2 som nummer 3, då hade den där Leksandspetsen inte synts fullt så mycket.

Så små är skillnaderna i SHL. Så lite skilde till slut den här torsdagen, trots att Frölunda kändes uträknat vid 0–3 och 2–5.

Rakapuckar.com bild

Det visar med all önskvärd tydlighet vad Frölunda på något vis behöver hitta:

En större trygghet, få tillbaka tron, inte gå ner sig när en förlust hemma mot LHC följs av två baklängesmål mot Leksand.

Det här är en mental knut som är jätteviktig att lösa. Fixar inte tränarteamet och spelarna detta kan Frölunda börja åka hiss nedåt i tabellen. Tio poäng ner till sjuan Leksand – som dock har två matcher färre spelade. Det går fort med trepoängssystemet. 

Jag kan inte hjälpa att undra: denna osäkerhet i gruppen, kommer den sig av att spelarna själva ser hur hårt de måste jobba för varje mål?

Kanske.

Finns bara en lösning: fler aktioner som Anders Grönlunds vid 4–5, fler som Lucas Raymonds vid 3–5.

Det enkla receptet för Frölunda: ”Tänk inte så jäkla mycket, sluta fundera, vänta inte på att någon annan ska göra något, ta pucken mot mål, gå hårt på returer. Är det fart och kraft som är vägen fram – använd då detta, för jösse namn!”

Lätt att säga, lätt att skriva, svårt att göra.

Men vem fasen har sagt att (idrotts-)livet ska vara enkelt?

Rakapuckar.com bild

***

Simon Hjalmarsson sa något jag höjde på ögonbrynen åt, GP-Johan berättade att Anders Grönlund varit inne på samma spår:

Spelarna åkte och skrek för mycket, skällde på varandra, på isen och i omklädningsrummet.

Det visar på den enorma frustration som finns.

Den behöver kanaliseras på annat vis, spela hockey där fler vågar ta initiativ, fler går i bräschen, fler vill göra skillnad.

***

En del skriker nu efter Ryan Lasch, ser jag. Suck. Ryan Lasch är en PP-artist, men han hade inte hjälpt mycket den här kvällen när ängslan och osäkerhet rådde i laget.

Frölunda var i 40 minuter utan tro, utan självförtroende, och här är knäckfrågan:

Hur får spelarna tillbaka kaxigheten?

Det finns guldkapacitet när allt stämmer, tveklöst. Frölundas problem är att så mycket måste stämma, målvaktsspel, försvarsspel, presspel, tålamodet ska finnas, och så ska några puckar petas in, tryckas in, jobbas in.

Här finns att fundera över. Minst sagt. Det hade verkligen behövts att en spelare som Jan Mursak (hans tredje period var bra) började påminna om den han var förra gången han var i Göteborg, att Lucas Raymond tog avstamp i den här matchen (stort steg framåt) och fortsatte synas, att Johan Sundström lyckades gräva upp något mer ur kapacitetssäcken.

Det är lite för mycket av en grå massa ibland.

Rakapuckar.com bild

För den som trodde på en (sedan rättad) Expressen-rubrik i går: Ryan Lasch har inte krävt monsterstora pengar i coronatider, han tackade nej till HV71 av andra anledningar. Däremot stämmer det, enligt mina källor, att HV kunde kunde tänka sig att lassa upp en 150 000 i månaden. Man erbjöd en sådan summa. Fick nej ändå. 

***

Det finns spets i Frölunda, poängterade Roger Rönnberg på presskonferensen. Det behöver synas mer av den i vår i så fall.

*** 

Jag glömde faktiskt kolla om Linus Nässén fick en smäll, det var så mycket annat att göra, men jag antar det. Smäll, alltså. 11.55 var för lite istid annars för killen som fick Max Friberg och Joel Lundqvist att se mer ut som hot i början av matchen. Eller så var det allt PP-spel som satte ner Nässéns närvaro på isen. Så var det kanske. Men det är kanske läge att stoppa in honom? Det känns dumt att han en spelare som både vågar och kan skjuta på bänken.

***

Jag har lyft fram kravställande Leksandstränaren Björn Hellkvists fina jobb tidigare, jag gör det gärna igen, och det var kul att även Roger Rönnberg (bilden) gav beröm på presskonferensen.

Superkedjan är förstås oerhört viktig, men det finns en trygghet i Leksands spel, det verkar finnas en gruppdynamik som är alldeles utmärkt, en som gör att individer växer, inte minst de unga; Emil Heinemans mål var vackert, Calle Själins insats över 60 minuter utsökt.

Av de ”gamla” (förlåt) är ju Patrik Zackrisson så mycket bättre den här säsongen.

Leksand är väldigt mycket mer än sin superkedja.

Leksand är spännande.

Leksand är äntligen att räkna med i svensk hockey igen.

***

Mina fem bästa i Frölunda:

1 – Lucas Raymond
* Mycket mer av ett hot än tidigare, att han tog det där skottet med snabba skottet med backhand var talande, han väntade inte, han gjorde något.

2 – Patrik Carlsson
* Bra PP-mål, försökte verkligen, vann en del dueller, tog initiativ.

3 – Stefan Elliott
* Samma här, en av de som inte väntade så mycket på att någon annan skulle göra det.

4 – Simon Hjalmarsson
* En av få som vann närkamper, som kunde skydda pucken, som därmed såg till att Frölunda ibland kunde hålla i den.

5 – Anders Grönlund
* Okej, brutalt frånåkt vid Carter Campers 4–2, men agerandet vid 4–5 var precis sådant som Frölunda behöver, och han var helt okej i övrigt.    

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
44 kommentarer
 • Kommentar avatar
  LarsL, 1 månad sedanSvara

  En central fråga för min del är om/när Roger kryper till korset och justerar spelsystemet så att det bättre matchar med spelarmaterialet?

  • Kommentar avatar
   Svante, 1 månad sedanSvara

   Finns inget hopp om framgång framöver om man som tränarna var nöjda efter kvällens match.
   De MÅSTE spela de spelare som är heta ännu mer och sen lösa powerplayproblemet som är det sämsta i modern tid. Skicka in fem helt andra spelare, våga testa och rör om. Kan ju omöjligtvis bli sämre

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Rosseli tillbaks på lördag. Hoppas hans energi kan smitta av sig till övriga dönickar

  • Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Jag tycker att det är för mycket om att alla ska stöpas i samma form, från ledningen. Alla ska jobba hårt, åka skridskor, sätta press, vara jobbiga att möta osv. Vill hellre se att man låter varje spelare spela efter sina styrkor, så att man på så vis får ut maximalt av varje individ. Nu blir det ett likadant spel oavsett vilken kedja som är på isen, vilket inte är fel om du har fyra kedjor med liknande kvalitet. Det här laget är däremot inget fyrakedjors-lag där alla kan producera, det är ett problem med det system som råder. Jag tror alltså inte att det är spelarna i sig som är problemet, utan helt enkelt systemet som ledningen med Rönnberg i spetsen printat in hos samtliga. Håll dig till systemet, annars behöver du inte spela här - lite så. Jag vill se att Sundström hittar tillbaka till glädjen som när han var här innan han lämnade för utlandsäventyr, att Mursak blir den spelare vi alla vet att han kan vara, att Alle får använda sina kvalitéer, att Rosseli och Co är ettriga och jobbiga som tusan att möta osv. Låt spelarna släppa loss, men framförallt låsa inte in alla i ett och samma system utan variera det hela beroende på vilken kedja som är inne. Anpassa sättet efter kedjans styrkor/svagheter. Men givetvis måste det finnas en grund i spelet, samtidigt som olikheterna ändå måste få ta sin plats. Blir inte heller så lättläst för motståndarna, som det är nu. Alla vet att det är åk, åk, åk, dumpa, åk, åk, åk, dumpa osv. Inte alltid, men ofta. Mycket utsida, för lite insida. Om inte plan A är tillräckligt bra eller fungerar som man hoppats, då är det fullt tillåtet och mänskligt att ta till plan B. När förändringarna gjordes i matchen, så syntes det skillnad direkt. Blev en ny injektion. Även om det ofta blir lite tryck mot slutet när man jagar kvittering och det andra laget försvarar sig.

    Kommentar avatar
    Johan Carlander, 1 månad sedanSvara

    Bra skrivet Manne, folk är olika och att försöka trycka in alla i samma Friberg-mall kommer inte få ut det bästa ur någon (förutom 12 då). Jag reagerade här om dagen på Rönnberg-intervjun där han sa att alla borde kunna spela med alla, samma feltänk där tycker jag. Jag kan ha sett fel, men det var väl inte förrän Raymond sattes ihop med 21 & 25 som han började spela bra!? Om denna veckans förluster leder till att vi får se nya kedjor som funkar bättre, och att vi slipper se 9 & 18 tillsammans igen så var dessa torskarna nog värda att ta, jag hoppas verkligen Roger inser det med och inte går tillbaka till samma skit nästa match igen, han kan ju vara en aning tjurskallig emellanåt! ;-)

    Kommentar avatar
    Pupule, 1 månad sedanSvara

    Exakt Johan, det var först när det blev 18-21-25 som Raymond syntes till. Det är förvånansvärt hur länge Mursak och Raymond har fått spela ihop, utan att skapa ett smack. Hoppas att även Roger såg vilken skillnad det blev med 18-21-25.

    Kommentar avatar
    Erka , 1 månad sedanSvara

    Manne: Helt enig. Samtliga spelare har visat en hög högsta nivå i en del matcher den här säsongen så det här problemet är helt på ledningen. Möjligen att det saknas någon riktig toppspelare med fokus på bara mål.

    Kommentar avatar
    Stefan. J., 1 månad sedanSvara

    Helt rätt analys Manne! Jag är helt övertygad att det går att få ut mer av spelarmaterialet med rätt sammansättning av forwards. Det gäller att hitta tillbaka till glädjen, det är a och o.

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Alla inlåsta i ett system, då ser det ut så här. Det är knappt att någon vågar slå sarg ut eller icing, för att det inte ingår i systemet. Man måste spela efter situationen på isen, sedan måste självklart ett system finnas i grunden - men det kan inte vara så fruktansvärt strikt att spelarna inte vågar göra något. Man ser att när alla släpper på allt tänkande som tydligen systemet innebär så blir det en helt annan intensitet. Man ser då helt plötsligt en glädje i spelet, som annars lyser med sin frånvaro. Tror även att det lilla gapet mellan Lasu och Mursak på träning för en tid sedan har oerhört mycket med frustration att göra, från Mursaks sida. Han vet att han kan betydligt mer, men får inte ut det med tanke på hur strikt alla måste spela i systemet. Rönnberg tjatar om det, vi spelade inte i systemet i många intervjuer - men faktum är att vi spelar som bäst när vi inte gör det.

  • Kommentar avatar
   Bengt, 1 månad sedanSvara

   Nu spelade väl både Sundström och Mursak under samma tränare och system senast dom var här? Och vem Alle är vet jag inte.

   • Kommentar avatar
    Mattias, 1 månad sedanSvara

    Man undrar ju vilka spelare som skäller och skriker? Jag tror det handlar om ett fåtal. Trist.
    Sedan tror jag du är något på spåren HL, när du spekulerar i att spelarna själva ser hur förtvivlat svårt de har att göra mål sätter det ner modet.
    Minst lika påverkande är nog målvaktsspelet. Det har för ofta inte varit på topp den här säsongen. Bara att se antal insläppte mål och räddningsprocenten. Det är för ojämnt.

    • Kommentar avatar
     Mats, 1 månad sedanSvara

     Bra analys. Nässén tycker jag kunde fått mer istid tror att han blev bortplockad på slutet?? Säger väl det mesta om RR coachning. Nu tror jag mer att Leksand sänkte garden lite vilket höll på att kosta dom denna seger. Läser om Boork som hävdar att det hårda presspelet som DIF och Fröl spelar är sönderläst, kan ligga något i det??

      Kommentar avatar
      Mattias, 1 månad sedanSvara

      Håller med. Intressant reflexion av Boork på Twtter, i sin helhet: "Det verkar som om Robert Olsson i DIF tagit med sig den spelfilosofi som han medverkade till i Frölunda. Mycket hårt presspel. Finns en tendens att den filosofin är på väg att bedarra i resultat. Motståndarna har lärt sig att spela sig ur den pressen. O saknas understöd då..!!!"

    • Kommentar avatar
     Conta , 1 månad sedanSvara

     Elliot på listan?
     Han orkar ju knappt åka skridskor. Så seg och lam. Nej nu har han haft tid på sig. Elliot är ingen ledande back alls.
     Han är Stollery nr2.
     Varför klarar alla andra lag pressen?
     Luleå och Rögle har inte haft något bottennapp ännu. Frölunda radar upp bottennapp efter bottennapp.
     Sitter i skallen?
     Ja då måste Frölunda spelarnas psyke vara sämst i shl.
     Detta skall vara proffs?
     Andra lag kan hantera motgångar men Frölunda bara rasar ihop som en korthus.
     Nej uselt är det.
     Rönnberg har varit mycket framgångsrik som coach men verkar som laget skiyer i Rönnberg.
     Såelare får spela match efter match hur uselt man än presterar. Ge förtroende däger Rönnberg. Ja men det förtroendet förvaltar inte spelarna,glider runt och ser likgiltiga ut.
     Saknar Conny Evensson, han hade fått fart på divorna i Frölunda.

     • Kommentar avatar
      robert ström, 1 månad sedanSvara

      Är ju mkt märkligt att vi spelar klart sämre nu när nästan alla kommit tillbaka...men ändra nu ordentligt i kedjorna...detta håller inte..sätt några på bänken och väck upp laget...

       Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Färre spelare, mer ansvarstagande

     • Kommentar avatar
      HL, 1 månad sedanSvara

      Att Frölunda saknade målskyttar och spets bland forwards var ju solklart redan före säsongen. Att Ehn inte kan göra mål visste vi också. Det måste in avslutare före fönstret stänger. Kan man ge 400 tkr till sjukhus måste ju pengar finnas i klubben...

      • Kommentar avatar
       KLH, 1 månad sedanSvara

       Tycker det märks tydligt att två hårt jobbande spelare är borta (MRO + Mustonen).
       Frölunda måste bli effektivare. Linköping hade få chanser men en kontring in med pucken framför mål - pang!
       Leksand, kontring - pang!
       Det saknas spelare som gör mål när chanserna dyker upp.

        Kommentar avatar
        danpåkuul, 1 månad sedanSvara

        mro & Mustonen ...dom två duracellkaninerna

      • Kommentar avatar
       Svante, 1 månad sedanSvara

       Kan bli en lagom kul lördag, risken är väl att både Ebert och Ho-Sang gör sina första matcher. Hissen verkar onekligen gå neråt...

       • Kommentar avatar
        VF, 1 månad sedanSvara

        Den här duktiga mentala coachen Frölunda har, hur kan man då tappa huvudet och underprestera i matcherna?
        I andra perioden var nog sämsta jag sett, ingen visste vad de skulle göra. De såg helt drogade ut, hövligt konstigt när man jobbar med en bra mental coach och de kan se ut så...

         Kommentar avatar
         VF, 1 månad sedanSvara

         Jävligt*

       • Kommentar avatar
        Daniel B, 1 månad sedanSvara

        När Frölunda låg under med 5-2 så började man plötsligt släppa loss och spela sig mer in i zon. Sen om det berodde på att leksand gick ner sig eller om Frölunda tänkte att det ändå är kört så vi kör järnet nu, det vet jag ej men jag tycker att man visade att man KAN spela hockey och inte bara lägga ner och jaga. Nu hoppas jag att Roger startar nästa match så som han avslutade den. Raymond men elmer och Kalle, Murre med purre och Sundström. Jag tycker inte att man bara ska spela sig in i zon utan man kanske kan variera sig lite, ibland dumpa och ibland spela sig in. Jag tror på laget trots dessa förluster. Vi ska inte glömma att vi har plusstatistik mot Rögle, Lule, fbk och Örebro denna säsong. Alltså topplagen.

         Kommentar avatar
         Pupule, 1 månad sedanSvara

         Mina tankar också, Daniel. Att det kändes som att man inte hade något att förlora, släppte på handbromsen och körde. Sista sju minuterna av tredje var det närmaste underhållning man har kommit som åskådare på bra länge. Då gasade man i alla fall, gav det ett rejält försök. Känns på något vis som att Rogers sätt att spela har skruvats mer och mer på, säsong efter säsong, och har kokats ner till siffror och statistik, där alla skall spelare skall spela likadant, trots olika förutsättningar, vilket har gett en enda stor grå massa där ingen sticker ut. Något som man också ser i poänglistan, men även i spelet på isen. Det enda positiva med gårdagen var de sista sju minuterna, samt att man äntligen särade på Mursak och Raymond. Hoppas Roger såg effekten av det, och att man fortsätter med dagiskedjan.

         Kommentar avatar
         Daniel B, 1 månad sedanSvara

         Sista sju var verkligen bra som du säger. Första 10 matcherna spelade man underhållande men ju längre säsongen går desto mindre underhållande spelar man. Vi vet ju att det finns kapacitet, hoppas man kan få fram det på lördag.

       • Kommentar avatar
        Stefan, 1 månad sedanSvara

        Det syns så tydligt redan i inledningen av matcherna om det kommer fungera eller ej. Saknas det ett snabbt 1:a pass till spelare i fart och man håller i en extra sekund och spelar till stillastående spelare, ja då får man inte den fart som är lagets signum. Forecheckingen blir sen ..... snurr i hörnen, ja allt blir något för långsamt o sent. Det måste byggas trygghet från mv och försvarspel !

        • Kommentar avatar
         Nolte, 1 månad sedanSvara

         Det som slår mig är att alla i Frölunda alltid ska in i systemet och jobba jobba jobba, det är allt som förväntas av dom och som efterfrågas, jobba hårt, toka i alla lägen. Det finns inget utrymme alls för kreativitet, det ska gnuggas, det ska malas, det ska jobbas robotliknande. Jag ser massor av kreativa spelare i ligan som jobbar hårt utöver det, inte så att Hrivik & Cehlarik åker runt och glider, dom jobbar hårt utan puck och är kreativa med den. Varför är Frölunda så allergiska mot sånna spelare? Man vill bara ha Fribergs, mustonens, Rosselis, nässens osv. Och när Roger säger att han har spets, vilka syftar han på? Tycker han verkligen på riktigt att han har spets i truppen? Plats 10 i ligan gällande mål framåt, näst sämst skottprocent i ligan, tredje sämst PP i ligan, Joel poängkung i laget på plats 34 i hela ligan, på backsidan är Sellgren bäst på plats 19 i hela ligan. Var ser han spetsen Roger?!

         • Kommentar avatar
          Niclas , 1 månad sedanSvara

          Såklart vi är ett topp 6 lag utan tvekan!!’

          • Kommentar avatar
           Per, 1 månad sedanSvara

           Självklart säger RR att de inte saknar spets. Hade han gjort det vore det ju ett gigantiskt underkännande av hela föreningens lagbygge.
           Vi utanför föreningen har ju länge ställt oss frågan om vem som ska göra målen. Föreningen har svarat att det ska de befintliga göra genom att utvecklas till målskyttar vilket väl ingen egentligen trott på och istället kritiserar laget för att sakna såväl spets som spel.
           Det här håller inte. Tränarna från Luleå måste lära sig vad folket i Göteborg vill ha och det är inte vad folket i Luleå vill ha.

           • Kommentar avatar
            Danne, 1 månad sedanSvara

            1. Pratas om mod och prestation. Varför pratar man inte om det faktiska problemet: spelsystemet som dödar kreativiteten och spelglädjen?
            2. Några ”skäller”? Oj, är det högt i tak? Vad unikt det måste vara att spela i Frölunda. Spelare som skäller och utrycker ”gnäll” på elitidrott.. stackars spelare...
            3. Alla lag får resultat med sig när allt ”klickar i”. Gäller bara att se till att det gör det över större delen av matcherna.
            4. Närmste inte fungerar, när spelare blir frustrerade och låsta till en modell, så kanske man bör se över möjligheterna till justeringar/förändringar. Efter att försökt öppna en låst dörr 3 ggr ger man upp, liksom. Eller ser till att införskaffa en nyckel.

             Kommentar avatar
             ??, 1 månad sedanSvara

             Att man skäller på varandra på träning o matcher är nog inget ovanligt. Det är nog mer på vilket sätt man gör det.

             Kommentar avatar
             Danne, 1 månad sedanSvara

             Är ganska övertygad om att det gnälls på alla möjliga sätt vid alls möjliga tillfällen, i alla lag. Däremot kan det vara ett tecken på att inte ens spelarna känner harmoni och tror på det riktigt. Jag menar, spelare som Mursak, Raymond och Sundström måste ju må illa av tanken att behöva åka ut, byte efter byte, och jaga, pressa och knappt få till något spel alls. Om det inte gäller sarg eller bakom mål.

             Kommentar avatar
             ??, 1 månad sedanSvara

             Frustration att känna att det inte lossnar (i ex pp) kan få bägaren att rinna över.

           • Kommentar avatar
            Julius, 1 månad sedanSvara

            Riktigt förvånad att du tar med Elliot och Raymond. Elliot orkade inte igår och det syntes tydligt. Raymond förstör för sin 5a hela första och andra perioden, han har varit riktigt dålig efter vm och har inte tagit steget till senior ännu. Men jag förstår att det var svårt att hitra de 5 bästa igår. Frölunda bör sitta ner och ta ett snack om framtiden. Vi har alltid velat spela som SAIK men vi har inte det materialet vi har ett lag med 4 3e 4e kedjor

            • Kommentar avatar
             Matte, 1 månad sedanSvara

             Ett problem som FHC har är naturligtvis ” hockey labbet ” där 90 -95% av alla fakta kommer från den doktorand som har/ är inne iFHC. Där tappar FHC ett stort övertag i taktik mm för att man berättar hur enorm bra koll man har. Många klubbar hade inte tagit till sig detta full ut. Moderna tränare gör det....,
             Nu blir det än värre för, som några skrivet, ”så blirplötsligt presspelet sönderläst”. Detta med datorkraft och ganska exakt. Det gör att man inte vågar testa saker som man vill ha i slutspelet eller för att vinna matcherna med finnes. Så skulle ha iallafall resonera - tex PP och tex målvaktspel.
             Jag tror tyvärr det verkar menligt på FHC och kedjornas sammansättning. Har sett av avvikelser några gånger och då har det blivit riktigt bra. Tex några mål som direkt kommentarerna vill påstå var intränade - inte igårdagens match dock.
             Men jag tror faktisk man mörkar en del av sina varianter. AI verktygen är otroligt avslöjande om hur man tränar och beter sig på rinken i match.

             • Kommentar avatar
              Petey, 1 månad sedanSvara

              Det sitter i huvudet på spelarna, dom se det vi ser att laget saknar rigtiga vassa avslutare, frustrationen hos spelarna är total, dom jobbar och jobbar men får inget gratis framför mål!
              Och den stora anledningen till detta att laget saknar skills, För Frölunda behöver 6 chanser eller mer för att få in pucken, medan andra topplag behöver 2 chanser för att sätta pucken i mål,
              Ja har sakt det förut och säger det igen, Frölunda har alldeles för många lika spelare och när det spelet krampar ser det ut så här, upp och ner utan någon total balans i spel och resultaten!
              Frölunda kommer denna säsongen inte vara med att konkurrera om något SM Guld, och det måste alla börja inse nu tyvärr!

               Kommentar avatar
               Danne, 1 månad sedanSvara

               Förstår vad du menar, men VF har en måleffektivitet på 8,5%. På 100 skott mot mål gör dom alltså 8,5 mål, eller, mål på var 12e skott på ett ungefär. Med det är man sämst i hela SHL. Självklart finns det en anledning till det, i synnerhet när man skjuter FLEST skott i ligan. Alla, verkligen alla förstår att det är ett enormt underbetyg och inte handlar om ”oflyt” el liknande. Spelsystemet i kombination av avsaknad av skillade spelare som tar vara på chanserna när dom väl dyker upp. Återigen; man skjuter FLEST skott, men gör MINST mål utifrån antalet skott. En stor anledning tror jag är spelsystem, vilket gör att försvararna alltid hinner hamna rätt i försvarspelet och fokusera på att hålla VFspelarna på ”rätt sida” och styra ut dom. Denna hysteriska jakten på att pucken MÅSTE snabbt och djupt ner i motståndarens zon dödar effektiviteten. Och framförallt underhållningen. Förvånad att inte RR och hans enorma team av analytiker gör något åt detta?

             • Kommentar avatar
              Mattias, 1 månad sedanSvara

              Blir intressant med rapport från dagens träning. Tror på nya formationer och nytt PP.
              Nu har vi ju tyvärr välfyllt på forwardssidan sedan länge annars hade ju en injektion i form av en sen värvning varit lämplig. Vi har 11 seniorforwards (räknar bort Mustonen) och tre juniorer så tyvärr knappast troligt.

              • Kommentar avatar
               CC, 1 månad sedanSvara

               Jaha, då var i där igen. Alla ska "oroa" sig. Alltid samma surr från Leman när Frölunda torskar 2, 3 matcher – alltid. Lite roligt, tycker jag. Det finns att oroa sig över 7, 8 gånger per säsong, vad det verkar. Vips, så har man 2 segrar i följd och den oron pratas det inte om något mer.
               Sedan ... att det skulle krävas att sååå många faktorer klaffar för seger – just för Frölunda – är trams. Kan räkna upp en rejält antal trepoängare den här säsongen när inte allt det där stämt klockrent.

               • Kommentar avatar
                CC, 1 månad sedanSvara

                Sorry, glömde en sak.
                "Eller så var det allt PP-spel som satte ner Nässéns närvaro på isen. Så var det kanske. Men det är kanske läge att stoppa in honom? Det känns dumt att han en spelare som både vågar och kan skjuta på bänken."
                Nässén har gjort TRE mål. Inte tio, utan TRE. Han är knappast lagets målfarligaste forward – men man kan tro det i och med de återkommande skriverierna om hans skott.

                 Kommentar avatar
                 Mattias, 1 månad sedanSvara

                 Nässen har aldrig gjort fler mål än 8 under en säsong sedan han gjorde 14 i U16. Men bra spelare på många andra sätt.

                 Kommentar avatar
                 Christoffer , 1 månad sedanSvara

                 Skottet i sig är det ju inget direkt fel på. Men det med skottvilligheten är lite skum, då han är den spelare som skjutit klart minst skott. Till och med Ehn som spelat 10 mindre matcher har skjutit fler skott, med marginal.

                 Kommentar avatar
                 Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                 Ja, det är riktigt, men han KAN, men han har kapaciteten, han KAN få höjd på pucken i avsluten. I ett trubbigt lag kan jag känna, varför inte testa med honom i skottposition till höger i t.ex Sellgren-enheten? Kan ju inte gå sämre.

                 Kommentar avatar
                 CC, 1 månad sedanSvara

                 Han har skjutit färst skott bland forwards, 21 på 30 matcher – men du lyfter honom som en avslutare med målsinne. Du får väl ändå medge att du är lite fel ute här?

               • Kommentar avatar
                Göran A, 1 månad sedanSvara

                Att se dagens Frölunda är som att se på en primitiv boxare som bara går och jabbar men hela tiden tvingas ur i ringhörnen och får väldigt lite uträttat.
                Det behövs ledare i båset som vågar och spelare som får för att förändra en matchbild.

                • Kommentar avatar
                 Pierre, 1 månad sedanSvara

                 Bra skrivet Leman som vanligt. Dina topp 5, nja där e vi oense idag. Raymond gjorde en sak bra igår o det va målet o då menar jag hur han gjorde det, han högg direkt utan att leta bättre läge. Elliot, vet inte vad det va om det va för mkt PP igår men han såg jätteseg ut, inte alls samma fart i benen.
                 Sen e PP-spelet för förutsägbart, Pointbacken maskerar inte sina pass från blå, BP o målvakten läser spelet för lätt så när skottet väl kommer så e MV redan på plats. Sen e själva passen från spelarna i PP FÖR dåliga, inte bara denna match utan det e ofta passen kommer fel sida så man inte kan skjuta direktskott (Purres mål va mumma!)
                 Visst det e lätt för oss soffexperter o peka vad som ska göras o inte göras men PP spelet e verkligen dåligt, ibland bli man bara glad att de kommer in i zon utan att dumpa o försöka vinna tillbaka pucken i sarghörnet:)

                  Kommentar avatar
                  Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                  Tyvärr för Frölundas del känns ju PP just som du beskriver det. Och fem bästa, man ska inte hålla med varje gång, tycke och smak ... haha. Ha de gôtt!

                • Kommentar avatar
                 Göran A, 1 månad sedanSvara

                 I år är Frölunda ett av flera lag som INTE kommer att utmana om sm-guldet.
                 Frölunda är på tok för instabila i prestationerna. Dalarna är för djupa. Topparna för få.

                  Kommentar avatar
                  Svante, 1 månad sedanSvara

                  Står mellan Rögle och Växjö. De lagen är outstanding denna vinter. Överlever vi kvartsfinal är det mycket bra gjort

                  Kommentar avatar
                  Daniel B, 1 månad sedanSvara

                  Jag går emot det ni säger och tror att vi når minst semi.

                  Kommentar avatar
                  ??, 1 månad sedanSvara

                  Det såg inte muntert ut vid dec/jan 18/19 heller, men då klickade det igång till något bra.

                • Kommentar avatar
                 Sveriges_Framsida, 1 månad sedanSvara

                 Sjöström bygger inte ett lag för att vinna grundserien, senast Frölunda vann grundserien var 2004-2005, så vem fan bryr sig om glorifierade träningsmatcher. Det finns inte någon tvekan för mig att när slutspelet börjar kommer vi vara redo!
                 Vi ses på Götaplatsen!

                  Kommentar avatar
                  Svante, 1 månad sedanSvara

                  Skulle tro du blir relativt ensam på Götaplatsen i vår

                  Kommentar avatar
                  Daniel B, 1 månad sedanSvara

                  Säger det igen, vi når minst semi.

                  Kommentar avatar
                  Ted, 1 månad sedanSvara

                  Håller med

                • Kommentar avatar
                 BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

                 I går får nog Patrik på C More fundera lite över allt beröm han ger till olika VF spelare som har presterat mål och antal matcher, blir lite tröttsamt att höra i en hel match vad mycket som ändå är bra när det ser ut som det är i nuet, det är ju resultat alla VF fans vill se, det andra är ju historia. "Ingen ko på isen" än men snart börjar det finnas fog för ännu mer stresshockey. Fördelen inför nästa svåra hemmamatch mot Örebro är ju med dessa 2 sista resultaten på hemma is att ingen tror på stordåd på Lördag, och spel inför nästan tomma läktare i ett ödsligt Skandinavium hade ju varit pinsamt om insläppen ändå varit öppna.
                 Om jag varit tränare skulle jag helt satsa på nästa bortamatch för att få trenden att vända, "Rossely och Musten" på gång två killar som går ut och kör, ta bort "överbliven personal" som i dagsläge är ur form kanske gå ner på antalet spelare i denna match få upp tempot, men kanske det viktigaste rensa kroppen och huvudena med att slopa 2 is-pass nästa vecka, kör en löprunda i Slottsskogen och andra dagen hitta på något helt annat långt bort från ishockey, Så har FBK jobbat sista dagarna i sitt "krisläge" som ju ännu inte VF befinner sig i.

                  Kommentar avatar
                  John, 1 månad sedanSvara

                  Mustonen med mindre poäng än Rubin och MRO, skojar du? De båda borde få lämna laget idag. De tillför inte ett piss.

                  Kommentar avatar
                  Svante, 1 månad sedanSvara

                  Cmore Patrik har oerhört låg kunskap om idrott. Bara massa svammel och försök att vara lustig, blir bara pinsamt. Förlusterna blir dessutom ännu värre när han kommenterar, nästintill olidligt

                • Kommentar avatar
                 Allen, 1 månad sedanSvara

                 Vad har hänt med Lasu? Har varit helt osynlig det sista, antar att MRO gör han mkt bättre? Många som inte presterar såklart, men vad är det med Ehn? Tyckte han såg bra ut några matcher för att nu vara helt osynlig och sämre än när han stack.. Varför??

                 • Kommentar avatar
                  Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                  I dag får vi se en träning igen. Tredje den här veckan.
                  Intressant att se: kan det mööööjligen vara så att Raymond och Mursak är separerade på, som det var i ett antal byten i tredje perioden i går?
                  Det tror jag inte. Och inte är det den absolut största grejen heller. Men lik förbaskat, jag håller utkik, det gör jag ju.
                  Nå, jag vidhåller det jag skrivit, att även om den kombon är icke-fungerande så kan kedjor se ut hur fasen som helst om Frölunda uppträder så paralyserat, så frustrerat, så självförtroendebefriat som under stora delar av gårdagsmatchen.
                  Text kommer någon gång efter lunch.

                   Kommentar avatar
                   Rallyclay, 1 månad sedanSvara

                   Intressant att veta hur man arbetar med det psykiska just nu. Det var väl en ny person i år, eller kommer jag ihåg fel? / Claes

                   Kommentar avatar
                   Yngve , 1 månad sedanSvara

                   De borde sluta träna helt, det leder inte till något iallafall. Vore bättre om de gick till arbetsförmedlingen och skaffade sig jobb de klarar av att utföra. Samhall eller liknande rekommenderar jag att de söker sig till!

                   Kommentar avatar
                   Daniel B, 1 månad sedanSvara

                   Jag hoppas man startar matchen imorgon så som man avslutade matchen igår. Alltså, mursak, purre och Sundström och sen hade vi Raymond, Kalle och elmer.

                   Kommentar avatar
                   Manne, 1 månad sedanSvara

                   Henriksson ska inte ens spela. Tagit onödiga utvisningar och har knappt ett rätt.

                   Kommentar avatar
                   Daniel B, 1 månad sedanSvara

                   Nu blir HL arg när jag skriver detta men Kalle kanske ”blommar ut” om han får centra en ungdomskedja..:)

                 • Kommentar avatar
                  Yngve, 1 månad sedanSvara

                  Nu får det för fan vara nog. Hålla på att byta logga och slänga massa pengar på det, jävla velande! Men värva kompetenta spelare det klarar föreningen inte av! Förbannade skit föreningen! De kan sin jävla logga och köra upp den där solen inte når den! Vem fam bryr sig om en logga när vi förlorar varje match och spelar en helt värdelös brunkar hockey, nej dra åt helvete med er Frölunda! Fy fan, tack för att du sjöström har förstört klubben helt.

                   Kommentar avatar
                   Mattias, 1 månad sedanSvara

                   Herregud, Vi är regerande svenska mästare och vann CHL förra säsongen. Skärpning.

                   Kommentar avatar
                   Yngre , 1 månad sedanSvara

                   Och hur fan hjälper det oss nu menar du?! Eller är du en sådan person som varje gång det vankas fotboll tänker "aaah då! Sverige kom ju 3a där -94" och rullar lite klipp på köttbullen och hans piruett? Öppna ögonen och se hur förbannat skit laget är nu idag. Glöm det som hänt tidigare det gör ingen skillnad. Här, nu, idag spelar roll.

                   Kommentar avatar
                   Manne, 1 månad sedanSvara

                   Lugna ner dig, Yngve. Eller har du redan börjat norpa på fredagsgroggen? Du får väl ringa till Sjöström och säga åt honom hur han ska göra :)

                   Kommentar avatar
                   Yngve, 1 månad sedanSvara

                   Sjöström borde vara den första med mössan i handen som säger upp sig. Så jävla oduglig att jag är orolig att inte ens kommunen skulle anställa honom.

                   Kommentar avatar
                   Per, 1 månad sedanSvara

                   Yngve, håller inte med dig i allt men oj vilken passion du har! Tänk om spelarna visat samma!

                 • Kommentar avatar
                  Philip Glücksman, 1 månad sedanSvara

                  Vet inte om jag betalade ibörjan av säsongen brukar det men nu kom en iallafall, ber om ursäkt om jag inte gjorde en som vanligt.
                  Vet du varför Ehn får så lite speltid? Tycker han också visar lite j'vla anama.
                  Sen håller jag inte med om Lasch. Frölunda spelar så oehört mycket bättre när de får första målet och har ledning. En sådan som Lasch skulle kunna fixa det första viktiga målet, sen kan man ha honom på bänken när man skall försvara ledningen för i det defensiva har han lite brister. Vet du om han skulle kunna gå under artistkontrakt om han skulle komma nu?

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                   Ja, det skulle han förstås, plus att kostnaden just nu generellt är långt lägre än andra säsonger. Men Frölunda har inte varit intresserade tidigare i vinter, och jag är lite allergisk mot det där att "bara man tar in den och den så blir allt bra", det fungerar inte så. Problemet här och nu är att för få vill kliva fram, det blir passivt. Med Lasch i laget var det gärna så, Lasch med pucken, andra väntade på vad han skulle göra. Men ... principiellt är det givetvis görligt, i den mån Lasch skulle vilja, i den mån Frölunda skulle, i den mån inte sponsorbackat Pelicans går först.

                   Kommentar avatar
                   Pupule, 1 månad sedanSvara

                   Självfallet är Lasch ingen som på egen hand vänder hela skutan. Även om vi till viss del saknar naturliga målskyttar, så finns det ändå spelare som kan göra mål, men som underpresterar pga ett spelsystem som kanske inte är offensivt optimalt. Just i det spelsystemet skall alla spela "likadant". Tror att den största skillnaden med Lasch i laget, utöver PP, var att han fick lite friare tyglar av Rönnberg, något som ingen verkar ha just nu, utan allt är statistik och siffror. Om spelare A åker i båge 1 samtidigt som spelare B åker i båge 2, så kommer det över tid generera i fler målchanser. Är spelarna för hårt hållna i systemet, eller är de för dåliga för att bryta mönstret och skapa något? Tror mer på det första. När lyfter Sundström? Någonsin? 3+9 är sanslöst uselt för en forward av den kalibern.

                   Kommentar avatar
                   Manne, 1 månad sedanSvara

                   Det handlar om systemet. Har varit inne på det många gånger. Släpp loss laget, så kommer det hända bra saker.

                 • Kommentar avatar
                  Rickard, 1 månad sedanSvara

                  Många som tycker sig veta här vad som är fel och att man skall ändra spelsystem etc. Ändra spelsytem är korkat då det har varit ett vinnande konscept med alla guld att byta tränare?? till vadå Roger Melin!!! Nä det är bara på spelarsidan som man behöver jobba. Frölunda behöver efekt av anfallsspelet, man är näst sämst på efektiviteten i SHL och det handlar bara om avslut. PP finns inga kreativa ider man kör samma melodi och det har alla lärt sig. I PP måste man få till något snabbt och hamna på hyfsade siffror. Skulle man haft ett NORMALT pp i utdelninga skulle man vunnit både mot LHC och Leksand det är inte mer skillnad även om det ser ut så.

                   Kommentar avatar
                   ??, 1 månad sedanSvara

                   Målchanser har de, men effektiviteten är inte där den bör vara. Håller hårt i klubban osv.. Det behöver inte vara snygga mål, skitmål går också bra. In framför mål där störst utdelning blir. (enl all statistik)

                 • Kommentar avatar
                  Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

                  Vore väl bättre om Grönlund tar sina bekymmer med att det är hårda ord i omklädningsrummet istället för via media. Rent pinsamt. Varför inte ha en myshörna med kuddar , soft belysning, O’boy och ballerina så kan ni bygga varandra, det vore väl nåt Grönlund?! Ska vi se till så du blir curlad från hemmet till rinken med kanske?

                   Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                   Nu var det Hjalmarsson jag talade med, som sa just detta, vi diskuterade det ett tag. Sedan förstod jag att Grönlund fört fram liknande tankar.

                   Kommentar avatar
                   Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

                   Jo i GP, förstår inte vad det ska tjäna till alls, märkligt att det sammanträffande att ”han kom ut” dagarna efter han fick nytt kontrakt. Sånt tar man internt

                   Kommentar avatar
                   ??, 1 månad sedanSvara

                   Om det även hördes på isen och i båset, så hörde nog de som var på plats om detta. säkert därför frågan kom upp.

                   Kommentar avatar
                   ??, 1 månad sedanSvara

                   Tror inte att dörren till omklädningsrummet är ljudisolerat. Det är nog mera om ordvalen som som sägs i frustration. Ofta gäller det den egna agerandet på isen, (även det i frustration) då är det ingen som reagerar.

                   Kommentar avatar
                   Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

                   Så kan det förstås vara, men då kan man snacka bort det

                   Kommentar avatar
                   ??, 1 månad sedanSvara

                   Det är inte alltid som man bli rätt citerad i tidningen. Tidningar vill gärna ha en story att skriva om. (ibland blir det rätt, ibland kan det få en helt annan innebörd än vad det är)

                   Kommentar avatar
                   Svante, 1 månad sedanSvara

                   Är väl självklart att spelare blir vansinniga när laget ser ut som skit. Men tipset är att visa det på isen, men där är de snälla som tama huskatter. Har vi fått 10 roughing utvisningar totalt denna säsong totalt? Beklämmande

                   Kommentar avatar
                   ??, 1 månad sedanSvara

                   Var inte det andemeningen. Ut och kör/visa på isen istället.

                 • Kommentar avatar
                  Yngre , 1 månad sedanSvara

                  Ytterligare en helt galen förlängning signerad Sjöström. Grönlund, sluta nu. Har Frölunda inte högre krav än så?

                   Kommentar avatar
                   Svante, 1 månad sedanSvara

                   Leder ändå plus/minus. Tack för att han finns

                   Kommentar avatar
                   Yngve, 1 månad sedanSvara

                   Och Joel leder målligan, vad säger det? Jo att resten av "laget" är ett skämt.

                   Kommentar avatar
                   Manne, 1 månad sedanSvara

                   Du har passion, Yngve. Det märker jag. Men lugna ner dig lite, nu. Var inte så hetsig.

                 • Kommentar avatar
                  Niklas , 1 månad sedanSvara

                  Spetsen saknas ,! de blir krampaktigt när avsluten skall till, ! vem skall styra å ställa i powerplay? Frågor finns men det största problemet är spetsen!

                  • Kommentar avatar
                   Christer, 1 månad sedanSvara

                   Kollade på intervjun med Burström precis och tvivlar starkt på att han såg samma match som jag igår kväll. Den matchanalysen han drog, är en rejält förskönad beskrivning av vårt spel.
                   NHL är ju världens bästa liga, så varför har inget lag uppbyggnaden med fyra jämna, likadant producerande kedjor? Svaret är enkelt: det fungerar inte. Nästan alla NHL-lag har två toppkedjor och två hårt arbetande (brukande) kedjor. De sistnämnda ska flytta ner spelet i offensiv zon och då skickar man in en av toppkedjorna, som har stor offensiv kraft. Det ser ju emellanåt lite löjligt ut, när vi lyckats få till en offensiv tekning, att vi kastar in en kedja som typ har spelare som lyckats göra 20 poäng tillsammans...
                   Spela i strukturen? Detta begrepp leder mig till att tro att alla spelare formas till att bli likadana, till att deras individuella färdigheter försvinner och att vårt lag förvandlas till en blekgrå massa utan någon som sticker ut.
                   Ingångar i offensiv zon: sluta dumpa och kom mer samlat samt ta in pucken under kontroll. Spelare måste våga söka den centrala delen av rinken och sluta spela längs sargerna. Därifrån görs väldigt få mål.
                   Vår trupp är helt fel ihopsatt. Vi saknar målskyttar och spelare som både kan och framför allt får bryta mönster.
                   Suck...orkar inte ens skriva om vårt PP. Att coacherna håller fast vid samma spelare fortfarande, är fullständigt ofattbart.

                    Kommentar avatar
                    Janne BD, 1 månad sedanSvara

                    Håller med Christer om detta. Ett av få lag som kört med 4 jämna kedjor var frölundas guldlag 2005. Men då fanns det skills i alla fyra kedjor. Att bygga laget med fyra jämndåliga kedjor som nu, verkar lite kontraproduktivt. När det gäller ingångarna till OZ så tror jag att RR har statisk på att man får betydligt fler kontringar emot om man väljer att gå mitt i banan istället för utmed sargen. Dvs att Frölunda är mest intresserade av att inte tappa puck. Det är viktigare än att göra mål framåt. Då blir spelet rätt tråkigt att se på. Att man dessutom saknar riktiga lirare eller gör om dessa till något annat gör väl knappast spelet roligare. Hur fungerar det för spelarna när det inte finns publik, när de inte får en direkt feedback på bra eller dåliga prestationer? De flesta spelare är ju likt artister vana att få publikens direkta återkoppling.

                  • Kommentar avatar
                   Stefan. J., 1 månad sedanSvara

                   Helt rätt analys Manne! Jag är helt övertygad att det går att få ut mer av spelarmaterialet med rätt sammansättning av forwards. Det gäller att hitta tillbaka till glädjen, det är a och o.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Ja. Har du ingen glädje du tappar du då få procent som kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    de få*

                  • Kommentar avatar
                   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                   Mycket bättre balans i kedjorna i dag enligt mig.
                   Nässén-Lundqvist-Friberg
                   Hjalmarsson-Carlsson-Raymond (Söderblom)
                   Henriksson-Mursak-Sundström
                   Rosseli Olsen-Lasu-Alvarez (Ehn)

                    Kommentar avatar
                    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

                    Ta parenteserna med en nypa salt, de växlar en del. Svårbedömt.

                    Kommentar avatar
                    Allen, 1 månad sedanSvara

                    Håller med, dock skulle jag vilja se Mursak med Friberg.. Var ju bara att se hur bra dom var tillsammans när dom spelade ihop. Jag fattar verkligen inte varför RR inte sätter ihop dom igen, han måste ju sett vad vi alla andra såg?

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Bort med Henriksson och in med Alle där. Sedan Ehn på Alles plats med Rosseli och Lasu. Henriksson utanför laget.

                    Kommentar avatar
                    Christer, 1 månad sedanSvara

                    Henriksson borde vila några matcher. Kommer fel in i de flesta situationer och har dragit på sig flera onödiga utvisningar.

                    Kommentar avatar
                    VF, 1 månad sedanSvara

                    Detta är ännu bättre balans Nässén-Lundqvist-Friberg Hjalmarsson-Carlsson-Raymond Alle-Mursak-Sundström Rosseli Olsen-Lasu-Ehn Söderblom extra spelare

                    Kommentar avatar
                    VF, 1 månad sedanSvara

                    Detta är ännu bättre balans Nässén-Lundqvist-Friberg * Hjalmarsson-Carlsson-Raymond * Alle-Mursak-Sundström * Rosseli Olsen-Lasu-Ehn * Söderblom extra spelare

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Då har samma uppställning som mig, VF.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Du*

                    Kommentar avatar
                    Janne2, 1 månad sedanSvara

                    Märkligt att Henriksson får så stort förtroende, har kommit fel ett tag med onödiga utvisningar och gör väldigt få poäng (och inga mål)

                    Kommentar avatar
                    VF, 1 månad sedanSvara

                    Precis Manne!! Tror Alle kan producera när han har mursak och Sundström med sig och det kommer bli jävla fart i den kedjan. Alla vet att Alle kan skjuta men han måste ha spelare med sig som kan bidra också Sen så Henriksson ska inte ens få vara ombytt, han håller inte SHL klass just nu, gör onödiga tapp och utvisningar han dra på sig pratar man verkligen inte bort.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Henriksson kan spela i Bäckens HC.

                  • Kommentar avatar
                   Mikael , 1 månad sedanSvara

                   Henrik.
                   Du snuddade lite vid en tanke som slagit mig, nu skrev du inte så, men det känns lite som att "det är inte roligt" att spela i Frölunda......
                   Sen att Roger lever in nån fantasivärld där man INTE saknar någon målskytt, det känns bara som ett hån! Jag tror tyvärr att det blir svårt att sälja in "produkten" Frölunda om man envisas med detta tråkspel med dumpade puckar och jaga jaga jaga.......tråkar man inte ut motståndarna, så nog tråkar man ut oss, eller iallafall många av oss.
                   Tycker det kunde vara en relevant fråga att lyfta till Roger. VARFÖR måste alla vara stöpta i samma form? "Ja är man inte det så nog fan ska han stöpa om dem"
                   Ligger man näst sist eller sist i effektivitet, Ja då hade nog jag funderat en gång extra.... Ja visst fan, bara man jobbar hårt och nöter bort sargreklamen DÅ är allt frid å fröjd.
                   PS. Jag har aldrig hört NÅGON ställa en enda kritisk fråga på presskonferensen!?

                   • Kommentar avatar
                    Rickard, 1 månad sedanSvara

                    Ni som tycker att man skall ändra i kedjor och tränarna inte gör något får nog börja anteckna, i går mot Leksand spelade Mursaak i tre olika kedjor och Friberg. Det byttes en del redan igår, Mursak Hjalle och Sundström körde flera byten ihop. Skulle PP fungera så skulle denna diskutionen inte finnas alls. PP är lika med direktskott det måste man öva på och ha lite olika styrningar frrån olika håll.Nu när pp går dåligt så täcker man inte ens mållis igår stod Lunqvist å Mursak i rad vid stolpen.

                     Kommentar avatar
                     Pupule, 1 månad sedanSvara

                     Ja, det gjordes några ändringar igår, och se vilken skillnad det blev när man särade på Mursak och Raymond. Dagiskedjan spelade inte superbt, men långt bättre än vad Raymond/Mursak någonsin gjort ihop. Klart diskussionen hade funnits, men då att man inte levererar i 5-5. Finns alltid saker att korrigera. Sedan om Roger gjorde ändringar betyder ju inte ett skvatt om dessa ändringar inte finns med i nästa match. Ger mig tusan på att Raymond är tillbaks med Mursak igen. Låt oss se.

                   • Kommentar avatar
                    Jan Håkansson , 1 månad sedanSvara

                    Det positiva med just nu är att varje säsong har vi en svacka kring denna tid. Det vi saknar nu är någon / några med special skills likt Rayan Lash. Man får lite enkla mål med dessa spelare.
                    Mursak skall spela med betydligt bättre spelare än Raymond och Henriksson. Bäst i går var Sundström, Mursak och Grönlund. Sämst som vanlig Raymond , Nässen och Henriksson. Dom är för dåliga helt enkelt.

                    • Kommentar avatar
                     BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

                     Efter alla lovord vecka efter vecka och saknaden av Lasch på detta medium, kan man undra varför inte denna till åren kommen Nord Amerikan skriver ett miljon kontrakt i NHL. Han kanske vill lira in Sweden för han älskar hockeyn som spelas i SHL och bryr sig inte om vad han får i lön ???? eller kan det va så att han inte platsar där borta, det är något som inte stämmer här. Ge inte upp ni fans han kommer in och spelar gratis för VF i slutspelet till våren som ett tack till fansen och föreningen under åren han sågade guld. och naturligtvis bidrog till framgångar på den tiden.


                     Lämna en kommentar