I dag skulle SHL verkligen behöva förklara icke-beslut


► Den här söndagen visar på något jag tidigare tagit upp:
► SHL borde, i speciella fall, kommunicera även varför vissa tacklingar inte anmäls till disciplinnämnden.
► Både Fredrik Händemark och Emil Molin klarade sig. Den första har vi snackat mycket om, den andra … om hockeyn skärpte målgårdsregeln för att skydda målvakter, och så går detta bara förbi utan att anmälas, altså Molins dubbla incidenter? Jag förstår inte. 

Rakapuckar.com bild

Bilden symboliserar hur jag känner mig i dag.


JAG MINNS ATT jag skrev det i en kolumn för HockeyNews.se för något år sedan eller två, jag vill minnas jag tagit upp det här också:

Information kan vara minst lika viktig när en tackling inte prövas som när den gör det.

Här borde SHL ha lärt sig.

Tydlighet och öppenhet rätar ut frågetecken.

Tystnad föder dem.

Jag vaknade efter en pissnatt med krånglande nacke (som om inte det var nog)  och blev långt mer förvånad än jag blev i går när Fredrik Händemark slapp bestraffning i matchen för sin bentackling på Viktor Ekbom (jag hittar inget filmklipp men ni har väl sett, den var tydlig).

Rakapuckar.com bild

Redan detta var ju svårbegripligt som fasen. Två domare i närheten, hur kunde de missa? Och så vidare. Men skit händer. Domarna fick förstås bassning av domaransvarige efteråt. 

Men att situationsrummet, med tid att studera, tid att tänka, valde att sitta lugnt i båten, det frambringar ett ilsket kliande i min redan rätt hårbefriade skalle.

Jag är inte ensam, ser jag. Långt kunnigare C More-experten Petter Rönnqvist skriver om ”skandal.”


## Här skulle SHL och situationsrummet hjälpt oss, hjälpt alla hockeyfans som nu undrar, som kommer fortsätta undra nästa gång en liknande tackling leder till utvisning och anmälning.

## Här skulle en förklaring ha kommunicerats.

## Jag är väldigt förvånad att ligan inte kommit hit än.

Rakapuckar.com bild

Och så har vi Emil Molins dubbla målvaktsincidenter i går (Brynäs–Luleå), först mot David Rautio, sedan mot Joel Lassinantti.

Jag fick mig filmklippen tillskickade i går (tack, Joa Hellsten), tyckte den första (kan tyvärr inte klippa in här) var given utvisning, var mer tveksam till den andra (nedan), men efter att ha sett en annan vinkel ändrade jag rätt mycket åsikt.


I alla fall hade jag velat se incidenterna prövade.

Detta är nämligen allvarligt.

Spelare måste begripa att driva på mål är bra, men du får inte göra det hårdare än att du är säker på att kunna svänga av/sätta stopp just före blåfärgen.

Försvararens ansvar är att i det läget inte tackla okontrollerat, det handlar om respekt för egen keeper.

Detta har vi ju snackat massor om

Hela målgårdsregeln, förändringen av den, skärpningen till den här säsongen, den kom ju till (bra!) just för att värna om målvakter.

Och så prövas inte ens två högst diskutabla situationer i en och samma match?

Rakapuckar.com bild

Jag förstår inte.    

## Här skulle SHL och situationsrummet hjälpt oss, hjälpt alla hockeyfans som nu undrar, som kommer fortsätta undra nästa gång en liknande tackling leder till utvisning och anmälning.

## Här skulle en förklaring ha kommunicerats.

## Jag är väldigt förvånad att ligan inte kommit hit än.

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

***

Det är sagt att anmälningar till disciplinnämnden ska läggas ut 08.00. Har det bara blivit en enormt stor försening, kommer anmälningar senare i dag, då får jag helt enkelt ta bort den här texten.

Förtydligande: Ser på sociala medier att disciplinnämden (DN) får slentrianmässig skit, viktigt att förstå att DN inte kan göra något alls om inte situationsrum/domare anmäler. Eventuell kritik mot DN är alltså grundlös.

***

Bara så här inte föreligger någon risk för missförstånd, skriven text verkar som gjord för det ibland:

Jag dömer inte ut individerna Fredrik Händemark och Emil Molin, det är tacklingarna/situationerna jag tar upp, principen.

Händemark bad snyggt Viktor Ekbom om ursäkt, är ingen ful spelare, det blev fel, det har det blivit för Ekbom också. Och många andra. Ingen skugga över Händemark, alltså.

Fallet Molin har jag sämre koll på, kanske var han också ångerfull.

Igen: det är en principfråga, detta. Inte skitkastande på individer. Bara så det står klart.

***

Trevlig söndag på er!  

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
39 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 7 månader sedanSvara

  Jag skulle gärna vilja höra förklaring till varför det inte anmäldes.
  Tystnad spär vara på åsikter som ”lotterinämnd” och här känns det ju faktiskt som det är slumpen som avgör vilka fall som tas upp eller inte..

  • Kommentar avatar
   Per, Lysekil, 7 månader sedanSvara

   När Ekbom avstängdes 3 matcher + böter så var ”nyckelfaktorerna” enligt DN:
   Tacklingen var vårdslös och stor skaderisk.
   Exakt samma som Händemarks!
   Han bad dessutom om ursäkt och var glad att Ekbom var tillbaka på isen.

   • Kommentar avatar
    Lingon, 7 månader sedanSvara

    Fruktansvärt dåligt av situationsrummet att inte se händemarks bentackling man ska väl för helvete inte behöva bli skadad innan det händer något ?

    • Kommentar avatar
     Rallyclay , 7 månader sedanSvara

     Exakt, saknar den delen av SHL att man faktiskt förklarar hur man tänker tex vid bortdömda mål eller händelser som dessa.
     Lägger man då till Högströms fega slag mot Everberg som man tillslut gjorde rätt på så undrar man hur detta med disciplinnämnden drivs?
     Henrik, vem ”äger” disciplinnämnden? SHL eller Hockeyförbundet? / Claes

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

      Viktigt här att förstå: disciplinnämnden (som är förbundets) kan inget göra om det inte kommer in anmälningar, först då kan den agera.

      Kommentar avatar
      Manne, 7 månader sedanSvara

      I det här fallet har Disciplinnämnden bara suttit och väntat på att få agera. Sedan inkommer ingenting. Sorgligt.

      Kommentar avatar
      EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

      Har precis läst i arkivet(okt.2019) inläggen: "Sådan dubbelmoral att det skriker om det" + "Bra att SHL agerar, men behövdes det verkligen en Lex Högström?" av Dig, HL. Efter en stark opinion, så gjorde ju ändå SHL till sist en "override", varvid Högström slutligen blev avstängd. Kanske, kan vi något liknande se att komma tro?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

      Svårt se det. Den gången hänvisade man till regelproblematik, nu vet jag inte vad problemet skulle vara.

      Kommentar avatar
      Rallyclay, 7 månader sedanSvara

      Bra då vet jag lite mer :-) . Helt klart så faller Händemark/ Molin händelserna rätt hårt på SHL som organisation. Den proffsighet man vill framhålla blir ju mer tomt snack. / Claes

    • Kommentar avatar
     Gustav , 7 månader sedanSvara

     En spelare får alltså två matchers avstängning för att säga ”Du suger”. Oooooh, vad farligt...detta lättkränkta samhälle. Men en tackling som kan släcka en karriär tas inte ens upp och bara pissas bort, helt enkelt. Jag vill bara kräkas.

     • Kommentar avatar
      #18, 7 månader sedanSvara

      Om ambitionen är att undergräva förtroendet för rättsskipningen i SHL och att göda konspirationsteorier bland fans till vissa lag så gör man allting rätt från SHLs sida. Om man har någon annan ambition såsom exempelvis spelarnas säkerhet, rättvisa bedömningar eller utveckling av produkten SHL så gör man ALLT fel. Man tar sig för pannan. Vilken bentackling skall kunna leda till avstängning efter detta?

       Kommentar avatar
       Manne, 7 månader sedanSvara

       En bentackling där spelaren ligger kvar och har ont, samt måste få hjälp av isen. Gärna en skada också med lång bortafrånvaro.

     • Kommentar avatar
      Jörgen, 7 månader sedanSvara

      Jag tror att efter situansrummet fått ta del av denna kritik i social media FAKTISKT kommer ta upp detta idag internt och ge ut ett straff,(avstängning/böter) iallafall för Händemark.
      Annars kan ju hela rummet avgå pga tjänstefel.

      • Kommentar avatar
       DD, 7 månader sedanSvara

       Ja, idag lyser det ett löjets skimmer över SHL som organisation. Thorsbrink var tidigt ute i media och uttalade sig om Fagemos mål, som enligt honom skulle ha varit bortdömt. Efter det har han inte synts till och verkar ha infört något slags munkavle på tränare och spelare. Som om debatten skulle dö ut då?! Fel man på fel plats #ThorsbrinkOut
       Det blir patetiskt när man säger att man bryr sig om målvakternas säkerhet, och därför har ändrat reglerna, och då dömer bort mål där någon lätt touchar handsken, men sen inte anmäler situationerna från igår till DN. Hur många hjärskakningar ska målvakterna åka på innan något händer? Minns att Tim Söderlund, under sin Frölundasejour, blev avstängd för en liknande incident.
       Blir också komiskt, inkonsekvent, och i slutändan inkompetent, när man inte ens anmäler Händemark till DN. Hellre att fler situationer anmäls, och sedan frias, än att situationerna inte granskas alls. Här gjorde man bort sig rejält. Tyvärr har SHL som organisation väldigt lite förståelse för hur fans fungerar, för hur sociala media fungerar, för varför debatten uppstår, och hur man hade kunnat minska den. Det är inte direkt raketforskning det här. Saknar man kompetensen så får man ta in den.

        Kommentar avatar
        Conta, 7 månader sedanSvara

        Ja Slderlund åkte dit och blev avstängd. Men han spelade i Frölunda då. Frölunda är populärt att anmäla, men många lag klarar sig undan.

        Kommentar avatar
        Sothöna strikes back , 7 månader sedanSvara

        Precis så är det Conta - det är bara Frölunda som drabbas av felaktiga domslut. Allt annat är fakenews. Och alla på Cmore är Frölundahatare.

      • Kommentar avatar
       Per, 7 månader sedanSvara

       Ingen kan ju ha respekt för ansvariga efter deras beslut att inte fälla tacklingen. De är djupt inkompetenta och bör därför lämna sina poster omedelbart. En tombola är mer förutsägbar än deras beslut.

       • Kommentar avatar
        Peter, 7 månader sedanSvara

        Man blir mållös, Ekboms karriär hängde på en lös tråd där, att inte domarna såg nått förvånar mig, men att situationsrummet inte ser något värde i denna knä tackling är helt horribel, då känner jag bara att dom har förbrukat sitt förtroende totalt!
        Då kan dom omgående lägga ner skiten och annvänd dom pengar på något konstruktivt som gynnar hockeyn och SHL på et mycket bättre sätt!

        • Kommentar avatar
         Svante, 7 månader sedanSvara

         Det mest stötande är ju att det inte ens anmäls, då ses det som att det inte är nära att bestraffas.
         De ansvariga måste rätta till detta eller avgå

          Kommentar avatar
          Svante, 7 månader sedanSvara

          Väljer sen DN att fria, det kan jag acceptera

        • Kommentar avatar
         Daniel B, 7 månader sedanSvara

         Oj, ingen anmälan mot händemark.. Jag är förvånad. Ok att domarna missade den igår men som du HL skriver så kan man i lugn och ro gå igenom tacklingen igen och ändra om man anser att den borde anmälas. I mina ögon en klar femma och avstängning. Då går jag efter dom 2 repriserna som visades i Scandinavium. Möjligt att situationsrummet har andra bilder och tycker att det inte ska bli avstängning. Men gå ut och förklara då för fan. Beröm till händemark som bad om ursäkt. Jag såg hur han åkte fram till Ekbom och dom pratade en stund och Fredrik gav Ekbom en klapp på ryggen. Snyggt gjort. Ibland blir det fel och det är väl inte så farligt att åka fram och kolla läget. Tycker det borde göras oftare..

         • Kommentar avatar
          Manne, 7 månader sedanSvara

          Jag orkar inte, förtroendet är slut. Tyvärr. Får se när jag ser nästa SHL-match. Blir väl på torsdag antar jag, men detta är åt helvete. Vakna nu SHL, vad håller ni på med? Det är väl inte Korpen detta.

          • Kommentar avatar
           Adam, 7 månader sedanSvara

           Domarna och referensgruppen , ni suger ;)
           Så nu kommer jag få 2 matchers avstängning ;)

            Kommentar avatar
            Manne, 7 månader sedanSvara

            Ja, två matcher för dig. Vad vill du ha på läktarplats? En popcorn och en cola, duger det i bedrövelsen att du missar två matcher? :)

          • Kommentar avatar
           Kalle, 7 månader sedanSvara

           Jäkligt bra skrivet leman, man kan ju inte annat än hålla med om hur jävla korkat shl har blivit, sen tror vi att vi ska locka hem ahl spelare å "sno" spelare från khl å nla, INGEN toppspelare kommer vilja komma hem till nästa år när dom ser sånt här! Ut å förklara dej thorsbrink!!! #ThorsbrinkOut

           • Kommentar avatar
            Johan Carlander , 7 månader sedanSvara

            Detta berör ju delvis gårdagens diskussion om domarfokus, det som föder alla dessa hätska diskussioner kring domarna bottnar ju inte i hur du skriver om det som sker. Det börjar med situationen
            på isen och det som inte händer därefter! Som du själv skriver: "Tydlighet och öppenhet rätar ut frågetecken. Tystnad föder dem."
            Samma princip gäller inte bara för situationsrummet utan även för domarna själva, varför inte låt dem uttala sig i samband med matcher? Om de fick ge sin syn på situationerna och chansen att erkänna ett gravt misstag om så skett så tror jag att många hätska diskussionen skulle kvävas i sin linda.
            Den nu valda vägen med locket på och tystnad tror jag är totalt kontraproduktiv, frustrationen kommer bara koka över än mer hos både lag och supportrar när känslan är att domarna
            lever i en skyddad verkstad höjd över varje misstanke!
            Att Händemark (och Molin) inte blir anmälda ger gårdagens vinst en bitter eftersmak. Och att som Peter klaga på en klar 2:a och anklaga Lasch för förstärkning när man samtidigt kommit undan med en solklar 5:a för knätackling är inget annat än pinsamt i mina ögon!
            Skön passning från Roger till Peter under presskonferensen när han fick en fråga om knätacklingen på Ekbom:
            "Vi får ju inte kommentera domarnas jobb, även om en del av mina kollegor gör det ibland så får vi inte göra det!"

             Kommentar avatar
             EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

             Johan C, bra förklarat och iakttagit av Dig! Reagerade också starkt på PA:s uttalande från PK:n ang. Lasch. Det var förbannat småsint utav honom att överhuvudtaget nämna det. Och tycker även att det bara snarare speglar en konstig anda i Redhawks, där det tydligen emellanåt kan vara helt okej med lite tjuvknep. Jaja, polemisk är han i vilket fall som helst, Mr. PA!

             Kommentar avatar
             Johan Carlander, 7 månader sedanSvara

             Tack Edward, man blir ju minst sagt frustrerad av hur det hanteras just nu. Som någon skrev så behöver man nog rekrytera någon som har koll på hur man hanterar kommunikation, för nu är den under all kritik!

             Kommentar avatar
             Johan Carlander, 7 månader sedanSvara

             Svarade nog lite konstigt, men gällande PA så är det fascinerande hur han kan fästa uppmärksamhet på en klar slashing i det läget. Man kan ju hoppas att han blir bötfälld för det eftersom det tydligen är förbjudet att ens kommentera!

           • Kommentar avatar
            VF, 7 månader sedanSvara

            Man slutar aldrig att förvånas över vad som anmäls eller vad som straffas eller inte. Händemark ställer ut benet på ett sådant sätt som kan vara karriärdödande, och det är enbart rent tur att benet hamnar mellan Ekboms ben istället för rakt på hans knä. Hade den suttit på knäet så hade en lång avstängning varit att vänta, men nu verkar det som att man dömer efter att skada uteblev.

            • Kommentar avatar
             Göran A, 7 månader sedanSvara

             Utför 3 stycken Händemarkare i början av en match och vips så har 3 nyckelspelare försvunnit ur motståndarlaget. Är det sådan hockey vi vill se ?
             Anmäl händemark nu.

             • Kommentar avatar
              Arvids, 7 månader sedanSvara

              Om domarna påstår att dom inte såg tacklingen på Ekbom ljuger dom ju. Det är ju bara att titta på reprisen. Linjedomaren står två meter ifrån situationen och väldigt klart och tydligt ser vad som händer.
              Finns det något i regelboken som vi dödliga inte känner till får någon gärna förklara för mig.

              • Kommentar avatar
               Arvids, 7 månader sedanSvara

               Om domarna påstår att dom inte såg tacklingen på Ekbom ljuger dom ju. Det är ju bara att titta på reprisen. Linjedomaren står två meter ifrån situationen och väldigt klart och tydligt ser vad som händer.
               Finns det något i regelboken som vi dödliga inte känner till får någon gärna förklara för mig.

               • Kommentar avatar
                Floyd , 7 månader sedanSvara

                Vem anmäler till DN, är det bara situationsrummet eller kan även domarna på isen göra det efter match (när dom inser ev misstag)?

                • Kommentar avatar
                 Håkan G, 7 månader sedanSvara

                 Nyanserat men starkt skrivet HL. Det behövs någon som är ansvarig (tar ansvar). Subjektiviteten och därmed osäkerheten gör folk arga och förvillade. Enda anledningen att inte anmäla är ju om det är "solklart" att det inte kan rendera i en avstängning. Nu sitter det tydligen något geni i situationsrummet och tycker att han/hon kan mer än alla andra. Riktigt pinsamt och jag tror att man måste börja kompetenstesta människor som sitter och beslutar om sådana här saker.

                 • Kommentar avatar
                  Jonny Andersson, 7 månader sedanSvara

                  Får tyvärr säga att iom denna tystnad från SHL mfl som idag är öronbedövande så har dom tagit död på sig själva som en instution med respekt.
                  Känns mer som att i och med den kritik som domare/SHL och förbund fått under säsongen så vill dom sluta sig ännu mer och vara vi mot dom. Tyvärr drabbar detta dom själva dubbelt nu istället.
                  Debatten om att det är ett lotteri vilka som anmäls och om domarna verkligen klarar av sitt jobb blossar upp ännu mer. När dom sluter sig som dom gör just nu och inte ens tränare osv får diskutera domslut eller ens uttala sig om vad dom tycker så är vi inne på en mycket farlig väg. Skall all kritik tystas ner som i en diktatur eller skall vi ha en öppen och ärlig dialog ?
                  Tyvärr verkar det mer och mer som att SHL vill skydda sina domare och sin egen organisation mer än ta hänsyn till spelares säkerhet och hur dom uppfattas av dom som faktiskt betalar deras löner dvs publiken.
                  Thomas Thorsbrink bör no ta sitt förnuft till fånga och avgå samt att förbundet/SHL samlar sina domare och sätter stenhårda regler för hur det skall dömas. Det funkar inte som det gör nu att ena dagen är det avstängningar och nästa så "ser dom inte" och skiter i allt vad deras så kallade säkerhet gentemot spelarna går ut på.
                  Domarna måste avkrävas större kompetens och faktiskt ta sitt ansvar. Vet tyvärr hur mycket dom skyddas av sina egna där jag personligen är vän med en av de domarkontrollanter som åker runt och "bedömer" domarnas arbete. När dessa försöker ta kritik med domare som anses vara "bäst" så får dom veta "Håll käft om du vill fortsätta ditt jobb".
                  Det har blivit en klubb för inbördes beundran och transparensen är nu mer kolsvart.
                  Låt domare ta sitt ansvar och faktiskt motivera vad/hur/varför. Klarar dom inte det så måste dom bytas ut mot några som kan det.

                  • Kommentar avatar
                   Mattias L, 7 månader sedanSvara

                   Instämmer till fullo. Att man missar en så uppenbar grej, åtta par ögon, det är anmärkningsvärt. Att situationsrummet gör det... ja, jag håller faktiskt med Petter - här är det läge för s-ordet. Det ska användas sparsamt, vid rätt tillfällen, men det här tycker jag är ett sådant.
                   Vad händer nästa gång vi får se en bentackling? Locket på då också, eller dags för bestraffning?
                   Nä, det här gör mig faktiskt både besviken och irriterad. Precis som med målvaktsincidenterna, det luktar inkonsekvens lång väg.

                   • Kommentar avatar
                    Conta , 7 månader sedanSvara

                    Vad skrev jag igår här på detta forum?
                    Jo att det skulle förvåna mig mycket om Händemark blev anmäld till disciplinnämnden. Det är återigen bevis på att det är något väldigt ruttet inom shl. Domarna, situationsrunmet. Ja detta är skandal. På tiden att folk börjar vakna.
                    Jag skriver återigen, det är inte förseelserna som spelar roll utan vem som gör vad. Detta är mygel i stort format. Skandal att Händemark klarar sig undan, men vissa lag är mer skyddade än andra. Det här är återigen ett bevis på mygel. Det är ett stort skämt detta.

                     Kommentar avatar
                     Björn L, 7 månader sedanSvara

                     Shl är korrupt, det finns inga andra ord! Victor blev avstängd i fyra matcher för bentackling, Händemark blev inte ens utvisad. Vad gör Frölundas ledning???

                   • Kommentar avatar
                    Mikael , 7 månader sedanSvara

                    Detta "regelverk" spär ju bara på föraktet eller missnöjet mot hur ojämna och låg dommarnivån är.

                    • Kommentar avatar
                     Maxad, 7 månader sedanSvara

                     Rätt att fria Händemark enligt Sanny.

                      Kommentar avatar
                      Conta , 7 månader sedanSvara

                      Ja då har Sanny fel. Bentackling ska ge avstängning. Parodi detta

                      Kommentar avatar
                      Jonny Andersson, 7 månader sedanSvara

                      Sanny vågar precis som resten av media inte kritisera domare/shl. Då kan dom ju få sämre tillgång till scoop.

                      Kommentar avatar
                      R. , 7 månader sedanSvara

                      Tydligen en slarvig tackling, men inte knä som det påstås, av bilder jag sett tycker jag det inte är knä.

                      Kommentar avatar
                      Jonny Andersson, 7 månader sedanSvara

                      Händemarks knä träffar insidan av Ekboms ben strax.ovanför knät

                    • Kommentar avatar
                     Maxad, 7 månader sedanSvara

                     Håller med dig Conta.

                     • Kommentar avatar
                      #18, 7 månader sedanSvara

                      Mer mörkning och slutning av leden tyvärr. En helt vansinnig satsning som kunde avslutat en karriär där Sanny med ett lövtunt argumenterande försöker försvara en oförklarlig brist på konsekvens bland beslutsfattarna. Finns inget i Sannys argumentation som får mig att ändra uppfattning då han bygger hela sitt resonemang på det faktum att tacklingen inte träffar Ekboms knä. Förvisso missar Händemark knät med någon/några millimetrar, men nog har väl SHL kommit längre än att bara bestraffa utifrån konsekvenser?

                      • Kommentar avatar
                       Conta, 7 månader sedanSvara

                       Så skönt att folk börjar vakna och genomskådar denna soppa.

                       • Kommentar avatar
                        Conta, 7 månader sedanSvara

                        Någon nämnde Tim Slderlund här tidigare på forumet. Tim hade stor vilja att få det att lossna i Frölunda och attackerade målet och gjorde ett mål som blev underkänt då han träffade målvakten med benet. Tim försökte undvika kollosion men han blev anmäld för detta och sedan avstängd i några matcher. Under 2 olika slutspel har Frölunda fått 2 målvakter skadade på grund av motståndares spelare har åkt på målvakt, men misstänkt avsikt att skada målvakt. Ingen av dessa händelser blev anmälda och ingen blev avstängd. Märkligt..

                         Kommentar avatar
                         DD, 7 månader sedanSvara

                         Ja, precis. Det var jag. Tims incident var inte värre än Molins. Persson blev avstängd för crosschecking ett par matcher när han spelade för oss. Har sett flera liknande som inte ens blir anmälda. Sen Ekbom då som blev avstängd för bentackling. Tycker Sannys argument är svaga. Händemark hamnar helt fel i situationen, släpar med benet, och då är det en bentackling även om inte knät träffar klockrent. Ska vi sluta med att bestraffa huvudtacklingar som inte ger hjärnskakning också?

                       • Kommentar avatar
                        Kalle, 7 månader sedanSvara

                        Att inte Petter är mer fly förbannad när det dels gäller Luleå OCH båda målvakterna! Där trodde man ju att han kunde säga ifrån men verkar som shl har satt munkavle på alla som kan kritisera! Undra hur wikegård hade låtit om det va josefsson lr berglund som åkt på bentacklingen utan åtgärd!

                         Kommentar avatar
                         DD, 7 månader sedanSvara

                         Bara Tellan som vågar stå upp. Tyvärr är det ju inte journalister på Cmore utan man är polare med alla. SHL påstår att de bryr sig om målvakterna. De blåser för en liten touch på en handske men att åka in i målvaktens huvud är helt OK?! När ska backar lära sig att inte tackla in motståndare i sin egen målvakt? Händemark gjorde ju två idiotgrejer igår.

                       • Kommentar avatar
                        DD, 7 månader sedanSvara

                        Bara att hoppas att man får Malmö i slutspelet så kan vi skicka ur Peter Andersson och hans buttra uppsyn ur SHL för gott. Bättre han håller sig till restaurangbranschen än att sitta och gnälla på presskonferenserna ständigt.

                         Kommentar avatar
                         Conta, 7 månader sedanSvara

                         Medhåll DD, trött på Peter Lipsillen Andersson i shl. Han kunde sopa bort skiften inom sin klubb först innan han öppnar truten. Men äta på en restaurang Lipsillen jobbar.? Aldrig. Då får man säkert magsjuka.

                       • Kommentar avatar
                        #11 Mobo, 7 månader sedanSvara

                        Sanny Lindströms krönika ”Rätt att fria” Händemarks tackling på Viktor Ekbom visar en bildserie som bevis för att Händemark inte gjort något fel. Händemarks utsträckta ben/knä träffar MELLAN Ekboms ben. Är inte detta en BEN-KNÄTACKLING så kan vi stryka detta i regelboken! Sanny - har du festat?

                         Kommentar avatar
                         Svante, 7 månader sedanSvara

                         Sanny är bra, men denna gång har han tappat det totalt. Yrar om tripping. Det är ben eller knätackling så det skriker om det

                         Kommentar avatar
                         Manne , 7 månader sedanSvara

                         Gillar verkligen Sanny, men nu vet jag inte alls vad som hänt. Han brukar ha väldigt kloka analyser, men nu är han helt ute och cyklar. Ekbom kan inte tänka att nu måste jag hålla in den och den delen av kroppen eller åka si och så för att inte Händemark ska nudda mig. Händemark kommer in helt fel i situationen och sätter ut benet. Solklar bentackling. Det är bara ren tur att Ekbom inte skadar sig. Kunde gått riktigt illa. Kan till och med släcka en hel karriär.

                         Kommentar avatar
                         Obbi, 7 månader sedanSvara

                         Sanny var väl avstängd ett par gånger för just sådana bentacklingar som han försvar i sin krönika, minns jag rätt resulterade minst 1 sådan i rejäl skada för motparten. Tar hand kommentarer med en nypa salt

                       • Kommentar avatar
                        Pierre , 7 månader sedanSvara

                        Maila Thomas domar ansvarig han kanske har svaret

                        • Kommentar avatar
                         Pehr, 7 månader sedanSvara

                         Förra året fick väl Söderlund avstängning för att ha kört på Svedberg , denna gången slapp Molin undan.. Men de är ju konsekvent...
                         Sanny skriver en krönika om att de var rätt att fria, mer jävla tur att Ekbom inte hade sitt knä två centimer åt höger eller vänster för då hade Händemark dödat hans säsong. Så skriver han att man inte kan döma för saker som inte hänt och där håller jag med dig, men då dömer vi i så fall allting på konsekvens och inte handling sanny. Problemet är ju hans helt hjärndöda tackling, tacka fan för att Ekbom inte träffades fullt ut, då hade han inte spelat mer denna säsongen. Det är väl ändå det vi ska bedöma eller?

                         • Kommentar avatar
                          Arvids, 7 månader sedanSvara

                          Sanny menar, om jag förstod det rätt, att tacklingen var ok rent regelmässigt. Jag håller defenitivt inte med honom. Han skriver att tacklingen är slarvigt utförd och att Ekbom vred kroppen så att det såg värre ut än det var.
                          Förmodligen var det väl tur att han vred på kroppen, annars kanske det hade kunnat sluta värre.
                          Vi kan ju inte bedöma en tackling utifrån konsekvens, då är vi ju jävligt illa ute.
                          En klubba uppe i ansiktet oavsett konsekvens renderar alltid i en utvisning. Tycker jag är helt riktigt.
                          Ligan och domarna hävdar att deras första prio är att skydda spelarna.
                          Jag ställer mig väldigt tveksamt till detta. Gång på gång ser vi domare släppa regelöverträdelser.
                          Jag har ju under 15 år, typ, sett varenda Frölundamatch i Skandinavium eller på Cmore så jag har ju sett mycket hockey.
                          Sanny menar på att tacklingen är slarvig men hur hade han ställt sig om Ekbom hade blivit skadad. Det är ju ren tur att han inte blir skadad.
                          Nästa match kanske samma typ av tackilng utdelas och det blir en skada för att inte spelarna spelarna vet vad som är ok ute på isen.
                          Sen är det ju så att Händemark själv åker fram och ber Ekbom om ursäkt. Alltså vet han att den var ful.
                          Varför ska en expert då gå gå in och rättfärdiga tacklingen.

                          • Kommentar avatar
                           RBK, 7 månader sedanSvara

                           Detta är en skandal. Ingen anmälan det får inte gå till så.
                           Om det sen leder till ett friande med en motivering så blir det ju lite lättare att förstå. Media och ledare i lagen får sätta press så det händer något för SHL gräver sin egen grav med sådant här. Snyggt av Händemark att be om ursäkt och menade säkert inget illa men faktum är att det kunnat avsluta en karriär.

                           • Kommentar avatar
                            Conta , 7 månader sedanSvara

                            Nej detta är för jävligt. Men när jag tidigare nämnt att det är ruttet i shl har jag blivit idiot förklarad och hånad här. Skönt att folk börjar vakna mer och mer och upptäcker hur mycket mygel det är i shl. Mygel och hålla kompisar bakom ryggen. Ryggdunkningar till höger och vänster.


                            Lämna en kommentar