Genoway fortsätter vara hundraprocentig i KHL ...


► Intressant nyckel som Viktor Stråhle pekade på i Brynäs nya ledarstab.
► Chay Genoway fortsätter vara hundraprocentig i KHL.
► Skellefteås tränarsatsning – bu eller bä?

Rakapuckar.com bild

Viktor Stråhle och Roger Rönnberg jobbade bara ihop under en säsong. Chay Genoway spelar KHL-hockey i samma klubb bara under en säsong. 


DET VAR BARA en fråga om när Brynäs skulle presentera Viktor Stråhle som Peter Anderssons högra hand i båset.

”När” visade sig vara i dag.

De två känner ju varandra väl sedan Malmötiden (Stråhle plockades upp och ”praoade” under Panterntiden), i sig inget konstigt alls i att de vill fortsätta jobba tillsammans, hade det funnits en lucka i Malmös ledarstab förra säsongen hade Frölunda nog tvingats leta annorstädes efter Johan Lundskog-ersättare.

Nå, jag tyckte det här Stråhle-citatet (texten från Brynäs webbsajt) var småintressant:

– Jag var med Peter i båset några gånger och vi fick en bra kontakt under min tid i Malmö. Han och jag håller inte alltid med varandra men vi har en ganska liknande syn på vad det innebär att spela hockey och vad som krävs för att vinna. Vi har en relation där båda vågar säga vad de tycker och det tror jag kommer bli en av nycklarna i vår ledarstab, att alla får säga vad de tycker.

"En av nycklarna." 
"Att alla får säga vad de tycker."

Rakapuckar.com bild

Mina uppgifter säger att det var här det knakade lite i Frölunda, att relationen Roger Rönnberg/Stråhle inte var optimal.

Det är inte alls samma sak som ”schism”, ”osämja”, ”ovänner”, det är inte det jag skriver, självklart fick Stråhle ha en åsikt, men stämmer det jag hör så spelade relationen roll när Stråhle snabbt nappade på Peter Anderssons förfrågan.

I sig behöver det inte vara svårare än att alla inte fungerar med alla. Det blir dock spännande att se vem Frölunda skakar fram, vem anfallscoachen blir som – efter Lundskogs och Stråhles avhopp – förhoppningsvis stannar kontraktstiden ut i Göteborg.

För Gefle Dagblad berättade Viktor Stråhle vad som gäller i Brynäs:

– Vi kommer lägga om spelet helt och tanken är att jag ska ansvara för spelet med puck. Det är samma uppgift som jag hade i Frölunda. (…) I båset kommer jag ha ansvar för forwards, men när det gäller spel med puck så gäller ju det över hela banan. 

Rakapuckar.com bild

Mikael Holmqvist är kvar som assisterande tränare i Gävleklubbe. Anthon Hansson är ny videocoach. Honom tog Peter Andersson med sig från Malmö.

***

Ett annat ”det visste vi ju”-besked kom i dag – Chay Genoway till Avtomobilist Jekaterinburg. Känt sedan länge att 33-åringen skulle bli kvar i KHL.

Men det finns en intressant twist här, tycker jag.

Nästa säsong blir Genoways sjätte i den ryska hockeyligan.

Hur många klubbar under den tiden? Sex.

Frölunda-kanadensaren är hundraprocentig, alltså. Nytt lag varje år. Snacka om att vilja se sig om i världen …

Dinamo Riga
Spartak Moskva
Jokerit
Lada Toljatti
Torpedo Nizjnij Novgorod
Avtomobilist Jekaterinburg

Rakapuckar.com bild

Där har ni Genoways sextett. Lite kul är det väl ändå, eller vad säger ni? Man ska ha klart för sig att det är en del ruljangs i Ryssland/KHL, spelare kastas än hit, än dit ibland – men nog tycks Genoway ändå vara en äventyrslysten herre.

Han var ju i Frölunda 2018/2019. Så sju klubbar på sju säsonger. Det är nog inte många som toppar det.

Svenske Linus Videll är inte hundraprocentig som Genoway, men ytterst nära. 34-åringen har gjort åtta fulla säsonger i KHL och representerat åtta klubbar. Videll har dock gjort två byten under säsong, därför är han ingen ren ”ny klubb varje vinter”-lirare som Genoway. 

Senast var Videll i Barys Nur-Sultan (med Viktor Svedberg), nu ryktas han landa i Avangard Omsk.

Klubb nummer nio på gång, alltså.

På så vis är svensken ju vassare än Genoway.

Rakapuckar.com bild

***

Tack för att ni förstår:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

Rakapuckar.com bild

***

Skellefteå lyckades inte hitta en ren efterträdare till tränaren Tommy Samuelsson, i dag blev det istället klart att Andreas Falk lämnar sin tjänst som spelarutvecklare i HV71 och flyttar norrut igen (spelade för Skellefteå 2004–2006).

Falk kompletterar Stefan Klockare och Stefan Hedlund i vad som blir en tränartrio med delat ledarskap.

Spännande att se hur det slår ut.

Inget nytt med delat ansvar i Skellefteå, dock. Klockare har tidigare jobbat så med Bert Robertsson.

***

300 000 (!) i månaden – centern Markus Ljunghs lön i Linköping enligt Aftonbladet. Det är tur för SHL-klubbarna att C More-pengarna (cirka 35, 40 miljoner per klubb) redan var utbetalda när coronakrisen stängde säsongen 19/20.  

Oula Palve (Dallas Stars organisation) var nog inte heller billig, Petteri Nikilä (HPK) och Filip Berglund (Skellefteå) har nog mer rimliga löner – men ändå. 

LHC satsar verkligen i krisen.

Kanske för att man också måste. Det kostar att inte gå till slutspel, att inte vara ett lag med kapacitet att spela långt in på våren.  

Men säg så här, jag förstår att Ljunghs gamla klubbar Djurgården och HV71 backade ur. Utan problem förstår jag det.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
9 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Kalle, 6 månader sedanSvara

  Ljung hade jag gärna sett i Frölunda

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   ÄNNU en dyr center? Seriöst? Nä ...? :)

   Kommentar avatar
   Kalle, 6 månader sedanSvara

   Nej nej inte iår. Tänker mer att jag hade velat se honom i en Frölunda tröja.

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 6 månader sedanSvara

  HL, nu kanske du tycker att jag är korkad som skriver detta men Frölundas ekonomi är bra, man har byggt upp ekonomin i x antal år nu under grauers. Lägg till pengarna från Cmore, borde Frölunda inte ha råd med att värva en spetsforward och en toppback? Nu är visserligen forwardsplatserna fulla men ändå. Menar att man borde ha ekonomi till att värva dyrt. Jag vet, Corona och annat men förstår du vad jag menar?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Tror man måste inse osäkerheten. Om man VISSTE att det blir spel med publik 19/9, att corona är en icke-faktor då, men så är det ju inte. Jag hade, vore jag boss i Frölunda, varit försiktig med värvandet, fyllt på med en back till, tittat på all den utveckling som finns på forwardssidan, sedan varit redo att hugga under säsong. Detta sagt utan att ha minsta koll på marknaden, givetvis. Jag sitter ju inte med sportchefernas lilla spelarbok. :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 6 månader sedanSvara

   Förstår vad du menar. Jag är helt med på att det är väldigt osäkert. Jag är glad att Frölunda är försiktiga och tänker på ekonomin med tanke på tidigare problem med ekonomin. Menar bara att om man skulle behöva så borde det finnas pengar till en forward eller back. Nu behövs ju ingen forward men en back ska in och då kan man göra som du skrev igår att man signar en nu men att kontraktet börjar gälla i aug. Det jag var ute efter är att det finns pengar om man vill värva men att man är försiktig. Ibland kan man få känslan av att ekonomin är sisådär och därför man är försiktiga.

 • Kommentar avatar
  Richard , 6 månader sedanSvara

  Bättre att satsa på utveckling och krydda med spets. Ibland hamnar lagen med dyra mellan presterande spelare. Dit vill jag inte att vi hamnar. Vi har blivit brända innan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Tror utvecklingsfaktorn är en viktig sådan, en som supportrar ibland –förståeligt – kan ha lätt att glömma bort.

 • Kommentar avatar
  Robban, 6 månader sedanSvara

  Henrik, tror du Frölunda som klubb har ”överseende” med hur Roger eventuellt skulle behandla sina medarbetare med tanke på vilka fantastiska resultat han vaskar fram? Utifrån så får man ibland uppfattningen om att Rogers ord är lag, knip eller flytta till ett annat lag. Eller är jag ute och cyklar som vanligt? :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Om RR skulle behandla folk illa – aldrig. Men livet är ju en gråskala. Och en måste bestämma. Svårt att uttala sig utan fakta i målet. Men visst är Roger en stark ledare. Det behöver ju i sig inte vara ett problem. Men kan förstås vara. I princip, alltså.

 • Kommentar avatar
  Kallio, 6 månader sedanSvara

  Hur kan du vara så kategorisk i att Roger inte behandlar folk illa? Eller så kategorisk inatt självklart fick Stråhle ha en åsikt? Tycker mer och mer som framkommer under årens lopp ger en annan bild än den du förmedlar här.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Nej, nej, nej – du missförstår. Säkert jag som skrev slarvigt. Det med "aldrig" syftade på Robbans fråga om Frölunda i så fall skulle ha överseende med detta. Alltså OM Rönnberg skulle behandla någon illa så skulle Frölunda inte bara låta saken bero. Är du med? Men som jag skriver i texten, relationen RR/VS ej optimal, och med tanke på att en del tränare lämnat Frölunda går det givetvis att fundera lite.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

   Men jag tar inte någon ställning i den här frågan RR/VS, helt enkelt för att jag inte har tillräcklig säker info.

 • Kommentar avatar
  Allen , 6 månader sedanSvara

  Roger är en fantastisk ledare, Stråhle ingen större förlust. Tror vem det än blir kommer fylla hans roll med bravur..

   Kommentar avatar
   Göran , 6 månader sedanSvara

   Tycker bara vinsten är på vår sida. Vad fick Stråhle ut av dessa fantastiska kedjor som vi hade 19-20?? Fattar väl all här att felet inte är hos Roger! Dem fick ju till och med åka hem o väcka honom. Nä är nog svårt att hitta en sämre ansvarig för spel med puck!

 • Kommentar avatar
  Per, 6 månader sedanSvara

  Stråhle är verkligen en underlig figur. Skyllde flytten på sin fru, sen gnäller han över Frölundas ledarskap. Skönt att vi slipper honom. Och när det framkommer att han var ansvarig för spel med puck är lättnaden ännu större eftersom vårt spel med puck var det sämsta jag sett i Frölunda nånsin.

  • Kommentar avatar
   Nolte, 6 månader sedanSvara

   Glöm inte Broc Little, Monstret, Junland, Holös och i viss mån Bäckman också. Ingen billig trupp på LHC.

    Kommentar avatar
    Nolte, 6 månader sedanSvara

    Patrik Lundh också

  • Kommentar avatar
   Manne , 6 månader sedanSvara

   300.000:- i månaden för Ljungh. För den pengen kan man få en bättre spelare.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 6 månader sedanSvara

    Det kan vi nog vara eniga om. Men här var väl LHC:s behov så stort, och Ljungh kunde dra nytta av detta.


  Lämna en kommentar