Morning Mailbag #23 – en "vanlig" arbetsvecka


► Måndag betyder Morning Mailbag.
► Har ni något på hjärtat i dag? Frågor? Funderingar?
► Jag svarar som vanligt efter bästa förmåga.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***


I GÅR KOM beskedet från HV71: Nicklas Rahm är inte längre huvudtränare, Stephan ”Lillis” Lundh tar över.

Igen.

Jag har länge varit tveksam, HV:s problem är ju inte så lättlösa att det bara handlar om en tränare som inget duger till, men är det som insatte Sanny Lindström är inne på i sin kolumn, att en del spelare tröttnat på Rahms röst, att förtroendet är kraftigt naggat i kanten, då är åtgärden förstås korrekt.

Rakapuckar.com bild

Jag har annars full respekt för hur Rahm agerat när det blåst, han har stått upp, svarat på frågor, aldrig backat undan, aldrig slängt spelare under bussen (även om gudarna ska veta att anledningar funnits).

Vi utanför vet rätt lite om hur grupp HV mår.

Nu ska ”Lillis” göra stora saker av den.

Blir spännande att följa, detta.

***

Har ni sett – Viktor Ekbom och hans Kajsa har blivit föräldrar. Vi gratulerar, förstås.

 

Rakapuckar.com bild


***

Enligt Mr Madhawk vill Frölunda locka till sig Malmös backtalang Helge Grans, 18, inför nästa säsong. Har man sett Grans förstår man att det vore en utsökt värvning. Så bra är han, Troja-Morgans pôjk. Låt oss se hur det blir.

***

Rögle fyller luckan efter Nils Höglander med backen som blivit forward, AHL-spelaren Joey LaLeggia. Han beskrivs på Rögles webbsajt som ”mycket unik”, något som förstås är omöjligt.

Antingen är man unik eller inte.

Killen blir spännande att följa ändå. Som hela Rögle.

***

Tre hemmamatcher för Frölunda den här veckan, Linköping, Leksand och Örebro kommer på besök.

Linköping – som äntligen vann en match i lördags (Oskarshamn) efter tio förluster i rad.

Leksand – som körde fast mot en het Växjömålvakt (Erik Källgren).

Örebro – som kanske fått med problembarnet/spelsnillet Josh Ho-Sang då?

Rakapuckar.com bild

Vet ni vad? Vi murvlar får se tre träningar den här veckan, måndag, onsdag och fredag släpps vi in i Frölundaborg.

Se där en arbetsvecka lite grand som vanligt, som före corona.

Och framför allt, mer av en vanlig arbetsvecka för hockeyspelarna i Frölunda. Tre matcher i veckan är ju lite av klassisk rytm,

Jag förvarnar därmed om att eventuella frågor i dag kan få vänta lite på svar, från elvatiden är jag upptagen med Frölundas träning, men hav förtröstan – jag ska läsa igenom allt, bara med viss fördröjning.

Jag skrev efter Frölundas seger mot Färjestad i lördags: ”Det fokus, den skärpa och den attityd som Frölunda visade upp i Karlstad, sammantaget är det ingredienser som säger mig att Roger Rönnbergs gäng kan agera seriös utmanare om SM-guldet.”

Jag skrev också: ”Men man måste spela just så här fokuserat, för det missas för många chanser, det krävs en hel del för att göra mål, och som lag kommer Frölunda inte undan med många procent under 100 för att vinna.”

Sådant kan vi ta upp i dag. Eller det lite bättre PP-spelet, eller något annat lag ni har tankar om, tacklingarna som väckte uppståndelse, eller andra händelser … eller … tja, vad helst ni kan tänkas fundera över.

Välkomna till ännu en Morning Mailbag.

Rakapuckar.com bild


***

Tänkvärt av Leif Boork. Inte för att jag önskar att folk ska sparkas till höger och vänster, men ibland saknar man ju visst ansvarskrävande.

 

Rakapuckar.com bild

  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
24 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Abbot, 1 månad sedanSvara

  Även om Frölunda spelar som du säger sen typ 100% tror jag inte nödvändigtvis det behöver bli guld ex om Rögle, Växjö och Luleå spelar på sina absoluta maxkapaciter kan dem nog slå Frölunda ändå möjligt skulle jag i alla fall tro att det är.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nödvändigtvis bli guld? Verkligen inte! Allt jag förde fram var att när Frölunda får till det, när allt "kuggar i" som man säger, då finns det kapacitet att bråka med alla lag. Sedan hur det går, vem som maxpresterar, vem eller vilka som hittar eller inte hittar formtopp, vem som går hela vägen, hopplöst att säga.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Frölundas lag är byggt för den hockey som spelas i slutspel. Då är det kamp om varje millimeter och domarna tillåter lite mer. Spelare som Lasu, MRO, Friberg, Joel, Sunken, Purre, Hjalle är spelare som i slutspel är sjukt jobbiga att möta eftersom de krigar för varje millimeter. Vackert? Det kan diskuteras men det är iallafall vägvinnande i slutspel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Mm, kan absolut ligga något i det. Intressant att se om den här typen av saker, slutspelsvana et cetera, blir lika viktigt i ett slutspel utan publik och hettan som kommer med detta.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Vårt största frågetecken inför slutspelet är det som varit vår styrka, dvs backspelet. Kommer de nya och de unga vara lika bra i ett slutspel?

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 månad sedanSvara

   Att Hjalle skulle vara ett tungt slutspelsvapen ser jag nästan som ett skämt. Redan förra säsongen tror jag att vi hade fått det enormt svårt i ett slutspel. Avsaknaden av spets i PP i ett slutspel är oroväckande. Special teams blir än mer viktigt där...den som lever får se

   Kommentar avatar
   Olle, 1 månad sedanSvara

   Lugn nu. Ta 5 min och surfa in på Eliteprospects, kolla #59's statistik i slutspel, speciellt säs 18/19.

 • Kommentar avatar
  Håkan E, 1 månad sedanSvara

  En liten undran, vad används bötespengarna (i samband med avstängningar) till inom SHL? Är de öronmärkta till något specifikt eller landar de i någon allmän kassa?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Går väl till olika projekt, ungdomshockey t.ex. Så var det i alla fall för. En fond som förbundet har. Pengarna går alltså dit, till förbundet. Inte SHL.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Vad roligt att ni är välkomna inför alla matcherna. Frågade dig förra veckan, då trodde du på max två.. ;)
  Ser fram emot vad som kommer att rapporteras här!
  Förresten, vem var den "överskattade stjärnan" från gårdagens tidiga NHL-match? :D

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Malkin, så klart. :)

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

   :D

 • Kommentar avatar
  VF, 1 månad sedanSvara

  Helge Grans ska vara nära Frölunda nästa säsong, väldigt intressant o bra back.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Mm, jag nämnde det i texten. Madhawks nyhet, så klart. :) Nyss skrev han att Frölunda ville ha Adam Wilsby till nästa säsong men denne förlängde med Skellefteå. Vi får se hur det blir med Grans. Men om det går i lås är det en riktigt bra värvning, inte så att Frölunda får behålla Grans länge, men ändå ...

 • Kommentar avatar
  DD, 1 månad sedanSvara

  PP såg bättre ut. Hoppas det fortsätter så. Vad säger du om Raymon, Leman? Varför lossnar det inte? Är det för att det inte klickar med Murre eller något annat?
  Tycker domarna och disciplinnämnden började säsongen bra men nu det senaste har det varit rena hönsgården efter Joel Lundqvist gate. Först inte ens anmäld, sen 5 matcher. Sen får Rakshani 3 matcher för en liten knuff. Domarna dömer för late hits som inte är sena. Man missar flera tydliga slew foots. Nowick blir inte ens anmäld trots en respektlös tackling. Domarnivån från de första matcherna, som förvisso var lite petig, är nu som bortblåst. Man är alldeles för inkonsekventa...
  Helge Grans hade man inte tackat nej till! Finns stor potential där.

   Kommentar avatar
   Christer, 1 månad sedanSvara

   Tycker du beskriver eller ställer frågor gällande en väldigt tråkig företeelse i svensk hockey, nämligen att domarna startar säsongen med goda föresatser att ta bort spelförstörande moment. Men, tyvärr håller det sällan längre än typ 10 omgångar, sedan är vi tillbaka på samma nivå som vanligt. Blir lätt löjeväckande till slut...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, PP var lite bättre. En match är ingen gång, men vi får se. Oavsett vem med vem så krävs mycket mer rörelse och attack för att PP ska vara ett hot. Grans vore som jag skriver mycket, mycket bra. Finns inte mycket mer att tillägga där. :) Vad gäller det andra, just att nivån gått upp är nog inte så konstigt, den har liksom satt sig nu, ett tag var det ju utvisning även när man slog längre ner på klubbarna än händerna, detta är förstås bra. Klubbar och domare har ju tillsammans resonerat sig fram till hur de vill ha det. Sedan kommer det en del matcher när väl mycket är tillåtet, som Frölunda–Färjestad förra lördagen. Just slew foot reagerade jag också på, både Dick Axelsson och Christian Folin slapp ju utvisning trots att domare stod nära. Kanske är just denna förseelse extra svår att se, jag vet inte. Vad gäller Nowick så är den ju inte alls så hemsk som många ville ha den till, jag har förståelse för att han inte blev anmäld. Sedan kan jag önska att han gått in med något mindre kraft ändå, men det är ju inget man kan stifta regler om, det här med eget ansvar och visa respekt.

 • Kommentar avatar
  Petey, 1 månad sedanSvara

  Känner tills nu efter 34 matcher att Mursak inte levt upp till mina förväntningar, om det nu är att han spelar med en ganska blek Raymond är svårt att säga! men oavsett detta såg man en klar förbättring när han spela med Friberg!
  Matchen mot Färjestad såg vi trots ett mycket bra och kämpande Frölunda men också fortfarande ineffektiva forwads, och hade det inte varit för Filip Johansson underbara framträdande hade det kunna slutat annorlunda.
  Min oro är att våra spetspelare har sjuk svårt att få in pucken i mål, Färjestad gick in med en 1-0 ledning när Frölunda skull minst ha gjort 3 mål på sina chanser!
  Detta är ett stort hot mot nytt SM Guld i år, och eftersom pp är så dåligt tills nu finns inga större förväntningar där!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, det faktum att Frölunda har svårt att utnyttja sina chanser ÄR ett problem, det är och förblir så. Inget att hymla med. Och jag håller med, utan lite Filip Johansson-magi kunde det ha gått illa. Samtidigt kan man ju poängtera att även backar ingår i laget. :) Lite som man brukar säga om målvakter.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

  Ska man belysa ett problem med målskyttet är ju tänket ”alla enheter ska producera” en bit i det hela. Ingen kan nog ha undgått att jag saknar underhållningsvärdet i många matcher, när det inte stämmer som du säger HL till 100%.... ja då blir det trist o andefattigt att se på. Frågan är när partners o publik börjar knorra? Jag föredrar två producerande enheter med stjärnglans och två enheter som kan ge ”secondary scoring” det mesta blir en grå massa nu, givetvis har RR tänkt sig att Mursak, Sundström, Raymond skulle leverera på högre nivå.....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   I NHL jobbar man ju mycker mer så, topp 6, botten 6 bland forwards. EN del lag i Sverige också. Frölunda och Rönnberg vill ha det på annat vis, och sett till utväxlingen – två SM-guld och fyra (är det väl?) CHL-triumfer – känns det lite dumt av mig och sitta här och säga att det är fel. Vad jag däremot kan reagera på är att alla kedjor spelar ungefär likadant. Nå, Frölunda har ju ett lag till viss del utan ”stjärnor” om du förstås, väldigt svårt att skapa två ”toppkedjor” ens om man skulle vilja. Däremot kan man förstås diskutera vem som ska lira med vem – och det gör vi ju. ;=)

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

   Jo, jag känner väl innerst inne detsamma, förmätet att kritisera RR om man ser till framgången. För 20 år sedan så hade jag sagt: Vinna är allt, om man så grisar sig till det , men numer vill jag se vinster OCH underhållning, det gäller oavsett sport. Men jag är ett stort fan av att alla ska ha sina roller i ett lag, RR vill sudda ut den gränsen och inte göra sig beroende av ett fåtal. Ett starkt kollektiv som orkar mala på. Tror väl att man får nöja sig där, lätt nu- svårt i affekt under matcher

 • Kommentar avatar
  Rickard, 1 månad sedanSvara

  Tålamod med Raymond, Söderblom mfl är ett måste man ser även i andra lag hur före detta juniorer faller tillbaka i produktionen och spelet. Tror faktiskt att media lyfter upp en del spelare som om det vore en frälsare. Men det är mkt svårt att ta sig in i SHL som ordinarie, jag tror att fleara av dom namn vi sett i Frölunda aldrig kommer ta en en plats utan man kommer hitta många av dom i div 1 eller som högst allsvenskan. Där är många från Frölunda idag. Med talanger som är lite utöver det vanliga måste man ha tålamod och det får jag säga att Roger och resten av teamet har och är bäst på i serien.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Vad gäller Raymond bör man minnas att han är 18 år och att SHL är en av världens bästa ligor. Så enkelt är det inte. Samtidigt ska man nog inte sticka under stol med att man hade hoppats på något mer. Men det är svårt med Mursak, jag upplever ju att den kombon inte alls fungerar. Men rent generellt är tålamod bra.

   Kommentar avatar
   Rickard, 1 månad sedanSvara

   Var på en föreläsning för många år sedan och det var Ahdrian som höll den för en del sponsorer och han poängtera att 1 av 50 juniorer kunde ta en plats i elitserien på den tiden. Så många förstår nog inte hur svårt det är.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tror det är viktigt att inse vilket lite nålsöga det år. Sedan är det klart att man har andra förväntningar pä högt draftade supertalanger. Men man bör inse att högt draftad betyder förväntningar pä att någon kan BLI väldigt bra. Inte ÄR.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Hur många från juniorlandslaget tar en plats i shl eller liknande? Inte många va?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Betydligt fler i dag än förr. Bättre juniorer, sämre SHL, kombnation... kanske?

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Sämre SHL? Är inte riktigt med på det. Produkten i sig är inte dålig, men om man ska ta utvisningar för schyssta tacklingar osv. Då blir den svag. Det går upp och ner bland olika årskullar, alltid svårt att jämföra då även hockeyn förändras.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Tänkte mer på att det försvinner fler spelare i dag (NHL, KHL, NLA) än för sig 20 år sedan. Tuffare förr att ta plats i ett lag som junior.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Absolut, så är det också.

 • Kommentar avatar
  EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

  Joey LaLeegia kommer tydligen nästan från samma ställe i Kanada(British Columbia) som Stefan Elliott och Jonathan Sigalet också gör. Från Burnaby, strax öster om Vancouver.
  Som sagt vad, även "Lillis" har erfarenhet av att få sparken(Frölunda 2007), från att tidigare ha blivit vald till Årets Coach 2004/2005. Det är både hårda och raka puckar - på en och samma gång. ;)

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

   *LaLeggia

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Burnaby kommer många kända spelare ifrån, bland annat en NHL-legendar med kroatiskt påbrå – och så en filur i McDavids kedja för närvarande.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

   Ja, jag upptäcker det nu - 'många kända spelare ifrån Burnaby'. Har själv besökt Vancouver ett flertal gånger som sjöman - från början av 70-talet, fram till mitten av 80-talet. Men fick tyvärr, aldrig någon chans att se hockey real live(mer än på TV) - medan jag var där.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Fantastiskt spännande liv du levt, Edward.

   Kommentar avatar
   Svante, 1 månad sedanSvara

   Vancouver, troligen den vackraste platsen som finns

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Verkligen enormt fint där!

 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 månad sedanSvara

  Genom åren har det ju varit spelare som klivit fram just i slutspelet när det gäller målproduktion. Om du fick plocka fram en spelare som du tror kan ta det steget vem skulle det bli? Special teams blir ju oftast avgörande i ett slutspel så Frölundas PP är nog en nyckel som behöver hittas tills dess.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Spontant: det MÅSTE finnas mer i Mursak. Om det kommer fram vet jag inte, men tänk om han tog ett skott i omgång 52, satte det, kom på att ... så där kan jag ju göra oftare. ;=)

   Kommentar avatar
   Rickard, 1 månad sedanSvara

   Mursak ligger tvåa i den interna poängligan 20p Joel är 1a. Frölunda behöver en sniper vilket det är flera i laget som inte används i pp. Putte, Sundström Raymond alla dessa har ett fantastiskt skott.

   Kommentar avatar
   Lövet, 1 månad sedanSvara

   Håller med om att han skjuter för sällan och har onekligen ett vasst handledsskott så varför inte. Själv tror jag mest på Sundström.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, samma där, finns massor med kapacitet där.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Murre är vår klart bästa spelare. Han spelar med en helt annan fart och han är stenhård i kroppen. Dock känns det som han överjobbar ibland. Vill för mycket.

   Kommentar avatar
   Christoffer, 1 månad sedanSvara

   Jag tycker nog att Mursaks största problem är att han tar den enkla vägen lite för ofta, inte tillräckligt mycket attack psyke (något som gäller många i Frölunda för övrigt). Istället för att gå rakt mot mål tar han en snirkel bakom, istället för att skära in mot mål passar han ut, istället för att skjuta passar han etc. etc. Troligtvis därför det funkade så bra med Friberg, han går in i de hårda utrymmena framför mål.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 månad sedanSvara

  Grattis Ekbom och hans tjej ! Och Boork var ju sur länge när han fick sparken från Frölunda...hm

  • Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 månad sedanSvara

   Gnälls otroligt mkt på Raymond , jag tycker han är mkt bättre i år, starkare, mer självklar. Sen beror det såklart på vilka förväntningar man har....
   Mursak får kritik ( inte minst från mig) men arbetsinsatsen han gör är superb. Sen instämmer jag i allas funderingar om att spela dessa ihop.....

    Kommentar avatar
    Mattias, 1 månad sedanSvara

    Ja, förutom Rögles Seider som ju är lite i särklass av juniorerna men är ju ett år äldre än Raymond sticker inte någon ut. Raymond poängmässigt på ungefär samma nivå som Alexander Holtz, William Eklund med flera sett till poäng.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Mursaks arbetsinsats är, som jag svarade någon nyligen, superb. Och Raymond tycker jag får alldeles för mkt kritik av en del här inne. Det syns ju hur mkt starkare han är nu. I annan omgivning, så ... kanske.

  • Kommentar avatar
   Rikard S, 1 månad sedanSvara

   Problembarnet Josh Ho-Sang? Utveckla gärna.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Det har varit en del strul med honom i NYI. Inte levt upp till talangen på isen. Men det kanske är bättre nu. Dock trodde man ju på mkt mer av honom.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Såg att Hockeysverige skrivit om det i dag. Finns mer där om du vill läsa.

    Kommentar avatar
    Rikard S, 1 månad sedanSvara

    Ja läste lite. Försov sig till träningscamp osv. Kaxig typ.

  • Kommentar avatar
   #18, 1 månad sedanSvara

   Faran med att ha en leading line illustreras väl bäst med Brynäs just nu, både Scott och Rödin borta på lång tid, båda skadade i samma match. En tung start blev hastigt och olustigt till en blytung fortsättning.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Mm, samtidigt har det ju mer att göra med antalet bra spelare punkt, inte hur man formerar dem.

    Kommentar avatar
    #18, 1 månad sedanSvara

    Det förstås, men det finns bara 60 minuter istid att fördela. Bra spelare förväntar sig att spela mycket vilket gör att det är omöjligt att ha ”bra spelare” väntandes i tredje och fjärde line när man spelar mycket på en eller två linor

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Visst, men fler bra spelare än till EN kedja bör man ju ha. :)

  • Kommentar avatar
   E23, 1 månad sedanSvara

   Som jag skrivit en miljard gånger: varför är inte Sundström i PP1, han är ju överlägsen i laget på att hålla i puck.
   Kommer förmodligen tvingas upprepa detta hela säsongen. Ett mysterium.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Han ÄR ju i PP?! Vilken uppställning som kallaa 1 eller 2 spelar väl ingen roll?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Eller missuppfattar jag?

    Kommentar avatar
    E23, 1 månad sedanSvara

    PP-uppställningen som startar: PP1. Där de mest tongivande PP-spelarna finns.

  • Kommentar avatar
   Rickard, 1 månad sedanSvara

   HL skulle vara kul att få in Rönnberg i detta forum å svara oss dönickar på lite frågor.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Har en tanke där, kanske genomförbar, kanske inte.

    Kommentar avatar
    Pippo, 1 månad sedanSvara

    Leman Live med gäst? ;)

  • Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Hej HL. Jag missade matchen i lördags men har sett delar av den i repris och jag håller med dig om att Frölunda spelade väldigt bra. Jag tycker inte att man går ner sig en enda gång under matchen och min känsla är att man har höjt lägstanivån till den nivån man hade i början på serien. Mursak har inte kommit upp till den nivån som många av oss hoppades på när det gäller poängproduktionen men arbetsinsatsen är ju otroligt bra. Sen som många varit inne på, varför han inte får till det, om det beror på kombon murre/Raymond vet jag ej men han måste ju steppa upp när det gäller poängproduktionen om vi ska öka våra chanser till ett lyckat slutspel. Sen så gjorde Sundström en grym comeback och nu får vi hålla tummarna att han får hålla sig frisk. Han är ju en toppspelare när han är i form och han kan göra en del poäng också. Trevligt att ni får närvara på tre träningar denna veckan. Ni smittar inte nu då eller...:)

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

    Daniel: Sticker bara emellan med min tidigare uppmuntran till Dig, att söka efter "Ormet kryper" på YouTube. Från det vi vid sista gången hade dialog med varandra under Lemans inlägg: "Vad är det med domarna och slew-footing?" Förmodar att Du har missat det?

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 månad sedanSvara

    Haha. Har missat det ja. Ska försöka hinna nån dag.

    Kommentar avatar
    Per, 1 månad sedanSvara

    En känsla jag har är att de som spelar med Raymond får jobba hårt i defensiven.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 månad sedanSvara

    Per, så kan det vara.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Daniel Bb: Ja, genomgående en bra insats, hög standard där problemet väl egentligen mest är det hör med effektivitet. Finns ett rejält agerande i det mesta, tålamod, rätt bra attack och driv. Men viktigt det ger utdelning.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Inte Bb, B. ;=) Sorry.

    Kommentar avatar
    Christoffer, 1 månad sedanSvara

    Per: Då får han dom att göra ett bra jobb :) Raymond (och Mursak) är bland dom bästa i ligan på att reducera mängden chanser mot och kvalitén på chanserna. Samma sak gällde förra året när han spelade med Purre + Sundström. Att klaga på att han inte producerar kan jag köpa, men defensiven är en underskattad del av hans spel.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ja, det här att Raymond är valpig, ramlar, inte är bra i defensiven o.s.v. som jag läser här inne, det förstår jag inte alls. Problemet, om man kan säga så om en 18-åring, är att när man vet att det finns ännu mer offensivt så känner man att det ... det vore kul att se Lucas få ut det. Men tålamod, som jag tog upp i annat svar, eller snarare höll med om, är viktigt.

    Kommentar avatar
    DD, 1 månad sedanSvara

    Absolut, fast det här är ju kanske Raymonds sista säsong i SHL. Då hade man hoppas på något mer åt Elias Pettersson hållet i utveckling men det kanske snarare är så att Elias är mer av en generational talent än vad Raymond är. Eller att han helt enkelt behöver några år till. Men hade hoppats på en mer explosiv utveckling och att man hade fått se honom verkligen glänsa på hemmaplan innan det blev NHL.

    Kommentar avatar
    Christoffer, 1 månad sedanSvara

    Njae det där med Ramlar är ju i och för sig ganska sant, tycker att han vinner fler närkamper än han får credd för här. Men ramlar det gör han :) hade vart skoj att se någon statistik på hur många gånger han ramlar / 60. Tror man hade kommit upp i ganska många :)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ja, han ramlar ibland ... kanske skridsko-Rolle får rycka in. :O) Men inte så mycket ramlar för att han är tunn, valpig, tappar puck. Tycker han skyddar pucken bra för att vara 18. Men visst, allt kan bli bättre. Som det är med unga spelare.

    Kommentar avatar
    Christoffer, 1 månad sedanSvara

    DD: Att räkna med att folk skall ha en säsong som EP40 är naivt, han slog rekord av en anledning. Sen tror jag många glömmer att Elias var 19 när han spelade i SHL, medans Raymond är 18. EP40 såg förövrigt precis lika valpig ut som Raymond gör, men medans Raymond spelar en spelstil där han måste ha pucken för att skapa, så är EP40 mycket bättre på att skapa offensiv bara genom en pass eller sitt skott.

  • Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Fräcka kuppen? Stora ord. :)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Nu hänger jag inte med, vem har skrivit det?

    Kommentar avatar
    Pupule, 1 månad sedanSvara

    Expressens ord om Frölunda och Helge Grans.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Aha, okej. :)

  • Kommentar avatar
   Tobias , 1 månad sedanSvara

   E nog jäkligt mycket frustration inne i Mursak, han vet va han kan o e värvad som men får inte ut det. Bråket med Lasu förra veckan o sen när dom zooma in honom efter ett byte i lördags där han satt o gormade åt en medspelare ...
   Sen måste man ju ge honom enorm cred för han e ju ingen glidare utan jobbar ju stenhårt o står upp för laget!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Kan nog vara så, ja. Men jobbet, wow!

  • Kommentar avatar
   Jonas S, 1 månad sedanSvara

   Jag hörde från en kompis vars tjej är kompis med Jasmin (Ryan Lasch fru) från tiden de bodde i Göteborg. Enligt dom ska det sedan en tid vara klart med att Lasch lämnar Finland och kommer till Frölunda inför deadline för att avsluta säsongen här.
   Har du hört något om detta? Tror du det kan stämma?

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 månad sedanSvara

    Jag har väldigt svårt att tro på det. Dels med tanke på att han troligtvis kostar en del och dels att vi redan har 15 forwards. Skulle Lasch spela för 40000-50000 i månaden så kanske. Som sagt, jag tror inte på det. Laget är ju byggt på ett annat sätt i år. Mursak, purre, lasu, Sundström mfl ska ju redan nu ha mycket istid..

    Kommentar avatar
    Svante, 1 månad sedanSvara

    Man kan ju alltid hoppas!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Pengarna tror jag inte är den stora saken här, snarare lagbygget, om man bedömer att läget är rätt. Vi får la se ... ;=)

    Kommentar avatar
    Mattias, 1 månad sedanSvara

    Det som talar för att det kan stämma är udda källa och svårt att missuppfatta. Talar för gör väl också det faktum att Lasch ännu inte offentliggjort någon ny klubb. Det som talar emot är väl samma sak, konstig ryktesväg Och det faktum att Frölunda byggt ett lag och spel utan Lasch. Rakare mot mål, hårt jobb osv. Lätt att glömma att Lasch sällan var en plusspelare i 5 v 5 förra säsongen. Men visst, killen gade gjort nytta i PP, Tror dock fortfarande att risken är stor att han hamnar i Växjö eller Rögle. Svårt se att han skulle gå till ett bottenlag som HV.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Jag är högst tveksam till allt det här, har inte via mina kanaler någon info som säger att det stämmer. Men visst, i den här världen kan allt hända ...

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Men just detta, nej, det är inget ni ska sätta stort hopp till.

  • Kommentar avatar
   Thomas , 1 månad sedanSvara

   Lasch in Mursak ut skulle vara drömmen!

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Det var ett jädra tjat. När tar du över?

    Kommentar avatar
    Thomas , 1 månad sedanSvara

    Du kan inget om hockey manne, om du inte ser att Lasch är i en helt annan liga än Mursak. Och få menar jag inte Liiga vs SHL!

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Du kan inget om hockey... Jösses. Måste vara den mest felskrivna kommentaren här inne. Jag kan mycket hockey, det kan du skriva upp! Går inte ens att jämföra Lasch och Mursak. Helt olika spelare.

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Det inga dåliga spelare någon av dessa herrar, Thomas. Att Mursak skulle vara urusel, det är såklart fel. Men självklart får du tycka vad du vill. Lasch och Mursak i PP, då skulle du få se på grejer.

  • Kommentar avatar
   Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

   Jag älskar Mursak iaf ❤️

    Kommentar avatar
    Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

    Men Lasch ⓼⓵ får gärna komma förbi ett par månader o förstärka inför slutspelet han också ☆★✨㋛ ✨★☆. Det kändes intressant inför säsongen att få se ett PP utan honom, mest för att kolla hur det skulle bli. Men det känns som man har sett tillräckligt nu. Nu känns det ok att gå tillbaks till det gamla vanliga ✋

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Kungen av symboler! Härligt Tom.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Haha ... emoji-Tom. :) Men som sagt, Lasch är inget ni ska räkna med på något sätt.

    Kommentar avatar
    Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

    Om man kisar en stund o läser mellan raderna, så känns det ändå lite som att du säger att han är på gång ändå ㋛

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Nej, inte alls.

    Kommentar avatar
    Tom Sawyer ☠️, 1 månad sedanSvara

    Sprutar man bara en skvätt citronsaft på skärmen så skulle det inte förvåna mig om nåt konfidentiellt meddelande du egentligen inte är i position att yppa sipprar fram

  • Kommentar avatar
   Dan , 1 månad sedanSvara

   Lasch kommer som frälsaren....det vore grymt

   • Kommentar avatar
    Maxad, 1 månad sedanSvara

    Även om inte Mursak målar så ofta, så är det oerhört lätt att se vilken ruskig kvalite han besitter!! Jag är iaf väldigt glad att vf lyckats få hit Mursak på ett långkontrakt. =0)


    Lämna en kommentar