Tänk om Frölundas fans verkligen fått chansen i kväll


► I kväll i SM-final 3 behöver Joel Lundqvist & Co allt publikstöd man kan få.
► Tänk om Frölunda då skalade ner öronbedövande musik till ett minimum och sa till Sektion 84 och Goa Gubbar:
► ”Okej, vi litar på er, få med er resten av arenan, sätt fart på folket i kväll!”

Rakapuckar.com bild

En hockeykväll där fansen själva fick stå för stämningen, är det en naiv tanke? Kanske. Läs och tyck till.


JAG STOD ETT tag i går med Frölundas ordförande Mats Grauers, sociala medier-ansvarige Jonas Andersson (vilket lyft han gett klubbens närvaro på nätet, förresten) och ämnet var den fantastiska stämningen i Globen i tisdags.

– När klacken sjunger ”Sittplats, ställ er upp”, då är det ingen som vågar något annat, skojade Grauers.

I Stockholm finns fotbollskänslan, Djurgården sitter i själen hos de flesta av Globen- och Hovet-besökarna, lite som det var med Frölunda och Scandinavium på 70- och 80-talet.

Alla går loss för sitt lag.

Hela hallen-stämningen, ni vet.

Före klackens tillkomst.

Rakapuckar.com bild

Vi pratade om hur Djurgården inte behöver någon musik, folk sjunger och hejar passionerat ändå, och det fick mig att tänka:

Det kanske inte Frölunda gör heller?

Behöver musiken, alltså.

Det vet vi ju inte, för publiken har inte fått chansen att visa vad den kan på egen hand.

Så – tänk om den fick det i kväll? Tänk om Frölunda hade tydligt deklarerat i alla sina kanaler:

”Okej, tjejer och killar, gummor och gubbar, i kväll ska vi inte dränka era röster i hög musik och reklaminslag, i kväll litar vi på er. 
Sektion 84, Goa Gubbar, ta chansen, gör jobbet, kör de ramsor och sånger ni vet funkar för att få med hela arenan. 
Vi behöver er i kväll, vi litar på er. 
Sjung för oss så spelar vi för er.”

Rakapuckar.com bild

Naivt? Nä, varför det? Framför allt är det ju inte ens testat.

Jag menar inte att man verkligen hade behövt döda all musik, men med bättre spelkänsla och sinne för tajming kunde man skalat ner det konstgjorda till ett absolut minimum, slängt in ”Sweet Caroline” eller ”Oj, oj, oj …” bara just när det behövdes, för att kickstarta folk när tystnad infunnit sig.

Det sägs ibland att det inte är nog med ”riktiga fans” på Frölundas matcher för att skapa en hela hallen-stämning. Vad sådana nu är.

Det gick i alla fall under CHL-finalen.

Det hade varit kul om publiken, i kvällens vägvisande SM-final 3, fick chansen att visa att … okej, kanske kan man inte matcha Djurgården fullt ut, men ändå skapa säsongens maffigaste stämning när det som bäst behövs.

Hade varit kul.

För det blir givetvis inte så.

Men lite bättre tajming och färre gånger som hög musik dödar publikens röster hade varit en början.

Rakapuckar.com bild

***

Såg ni att Oliver Bohm, den förre Frölundabacken, förlängde med Växjö Lakers? Var ju en del snack om att han skulle hem till Värmland och Färjestad. 

***

Johan Mattsson (27 i dag, grattis) var nära att gå till final och fajtas om att ha gjort ”Årets räddning” på shl.se.

Nästa års Frölundakeeper, Niklas Rubin, han som ska tävla med Mattsson, är dock en av tre finalister. De andra två är Adam Werner, Färjestad, och Joel Lassinantti, Luleå.

Ni ser räddningarna här

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

 

Rakapuckar.com bild

***

Vilket Stanley Cup-slutspel! Alla fyra divisionsvinnarna utslagna, i  natt blåstes Washington Capitals ut från festen av orkanerna från Carolina.

Robin Lehners New York Islanders ska upp mot Hurricanes nu. Match 2 på bästa svensktid söndag. 21.00.

Sorry, Agenda – blir inget den här gången …

***

Glöm inte kika på vårt Instagramkonto.  Facebooksidan följer ni väl också?

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
31 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Erik, 2 år sedanSvara

  Personligen gillar jag när det är mycket musik/disko och sådant, och gärna i kombination med mycket ljusshower etc.
  Det är mer åt NHL hållet, vilket jag gillar. Är väl dock precis det som många inte gillar i Sverige, men jag gör det.

   Kommentar avatar
   Erik , 2 år sedanSvara

   Är man exempelvis på NHL matcher, som jag varit en del, så är de ljusår framåt där. När det kommer till musik och skapa upplevelse för all sorts publik.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   All respekt för att man tycker olika här. Jag menar inte att precis ALL musik måste bort eller att det ALDRIG får bjudas på show. Dock har jag känslan att folk ofta tystas och passiviseras snarare än aktiveras.

   Kommentar avatar
   Mattias L, 2 år sedanSvara

   Det är väl kul att vi gillar olika :-) När det gäller introt, där ser jag gärna ljud och ljus. En riktigt snygg show, helt enkelt. Däremot, vid de tillfällen jag varit på plats under uppvärmningen, då hade jag många gånger lagt en av tre önskningar, om jag haft en gyllene oljelampa med en ande i, på ett par hörselkåpor. Denna housemusik... suck.

   Kommentar avatar
   Erik, 2 år sedanSvara

   Jag är ju också medveten att i SVERIGE så håller inte många med mig här, kanske desto mer i USA. Men en stor majoritet vill ju ha en sorts läktarkultur i hockeyn. All respekt för det. Det tycker jag väl oxkså är viktigt. Men värderar evenemangsvärdet för all sorts publik mer, såväl till businessmän och familjer. Då blir det ju mer musik och disko.

 • Kommentar avatar
  Mattias L, 2 år sedanSvara

  Kunde inte hålla med mer. Att man kunde gå till att minska reklaminslagen i spelavbrotten, det var ett bra steg. Men det bästa vore ju, precis som du skriver, att även minska musiken. Skippa den tunga, kör bara lite enklare, klassiska låtar där publiken hänger med och sen kör vidare. En hockeyorgel då och då, det funkar också fint.
  Något jag verkligen kan sakna är när hela hallen går loss rejält på "Fröö-luun-daa". Var många år sen jag upplevde det på plats, skulle gärna göra det igen.

  • Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 2 år sedanSvara

   Det vore fantastiskt!
   Jag upplever dock att Frölunda inte riktigt lyssnar på de synpunkter de får in angående matcharrangemanget... Sist skickade de ett autosvar, samma till alla, att "det skulle bli mycket bättre till söndagens match".. Nåja, kanske går att snäppa upp ytterligare? Framför allt när musiken STÖR klacken, dödar stämningen är det som jag retar mig på!

    Kommentar avatar
    Manne, 2 år sedanSvara

    De lyssnar inte ett dugg! Musiken är öronbedövande och när det knappt går att prata i normal ton med grannen, då är det fel. Helt fel.

  • Kommentar avatar
   Manne, 2 år sedanSvara

   Bra Leman! Men så många gånger som jag, du och många andra tjatat om det här med matcharrangemangen. Orkar liksom inte mer. Frölunda är usla när det gäller den biten, det är fakta. När musiken dånar som om man vore på en konsert och inte hockey, då är det åt helsike. Dessutom i tid och otid. Ska jag vara ärlig så har jag gett upp, för har mailat flertalet gånger och det har garanterat många, många andra också gjort. Händer det något? Nej, de kör på med sitt eget. Bryr sig inte.

   • Kommentar avatar
    Martin R, 2 år sedanSvara

    I NHL är det bara jippopublik med chips o popcorn.Uselt.Har varit där och va inte imponerad av stämningen.

     Kommentar avatar
     Svante, 2 år sedanSvara

     Då har du inte varit på NHL där den skall ses, i Kanada. På många ställen i USA är det skit däremot. Säsongskort som statuspryl

   • Kommentar avatar
    Alex, 2 år sedanSvara

    Jag tycker Lotta Schelin ska stå för showen. Vad har hon hittills gjort för lönen hon lyfter ifrån Frölunda ? Eller var det mest ett jippo att Frölunda knöt till sig Lotta Schelin ? Hon fick en 5-6000 kronor för att ställa upp på lite bilder och så var "samarbetet" avslutat där ?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Men snälla rara, du har ju ingen aning om vad du skriver. Lotta har ju noll komma noll komma kokosboll att göra med EVENEMANGEN. Hon har en projektanställning för att jobba med just projekt, nå ut till unga tjejer och killar, Åttans spårvagn, den typen av saker. Hur man kan vara emot sådant övergår mitt förstånd.

     Kommentar avatar
     Alex, 2 år sedanSvara

     Exakt VAD är det hon gör som är så fantastiskt då ? Ingen verkar veta VAD Lotta gör, men precis ALL media inkl du Leman verkar vara övertygade att hon gör ett fantastiskt jobb. Är inte det konstigt ? Eller är Lotta Schelin på samma nivå som Greta Thunberg, en person som bara är helt jävla fantastisk men ingen vet varför.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Min poäng här var att hon inte har ett SKVATT med själva EVENEMANGET att göra, så din kommentar var ju totalt malplacerad. Exakt vad hon gjort vet jag inte, lika lite som jag vet vad Åsa Nathell eller Peter Pettersson Kymmer gör med sina timmar på jobbet. Men så länge jag får bevis på motsatsen är det säkert något bra. Just Lotta är ju inget som helst kostsamt för Frölunda, däremot en bra PR-grej, svårt att se hu det kan gå fel, svårt att se hur någon kan lägga energi på detta.

     Kommentar avatar
     Alex, 2 år sedanSvara

     Hon har inte ett skvatt med evenemanget att göra, men du har inte den blekaste om vad hon gör, men hon gör det fantastiskt. Och hon skulle lika gärna då kunna sköta hela evenemanget själv eftersom du inte vet vad hon gör. Hur mår du Leman, är du okej idag ?

     Kommentar avatar
     Mattias L, 2 år sedanSvara

     Tycker du verkar lite arg? Är väl ingen som skrivit att hon gör ett "fantastiskt jobb", men precis som de flesta i samhället får vi väl tro att hon gör det bra, eller? Konstig inställning annars. Sen vet vi ju i stort vad hon gör, men inte i detalj. Precis som Leman skriver, det gäller väldigt många andra. Man kanske vet en titel, i stort vad det innebär, men inte i detalj. Det betyder inte att jobbet är oviktigt, att man då lika gärna kan göra något annat?

     Kommentar avatar
     Alex, 2 år sedanSvara

     Jag har väl inte sagt att det är oviktigt det hon gör, jag har frågat VAD hon gör.

     Kommentar avatar
     Mattias L, 2 år sedanSvara

     Och det är ju att hon är ambassadör för föreningens CSR-arbete, Leman tog ett exempel med Åttans spårvagn. Det handlar väl också om att nå ut till unga tjejer och killar och öka intresset för sporten.

     Kommentar avatar
     Alex, 2 år sedanSvara

     Det är exakt det här jag menar "väl" "nå ut till" "ambassadör". Jag tror att det var en pr-kupp för att få lite cred efter man hyllat Hysén men glömde att Schelin avslutat sin karriär med. Ville man "nå ut till unga" så borde man väl tagit en hockey spelare som faktiskt spelat i klubben typ pebben och/eller hans bror.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Alex: Jag skrev vad hon gjorde, jobbar med olika projekt för att nå ut till unga, som Åttans spårvagn. Säkert planeras andra som inte offentliggjorts. Är det konstigt att jag inte vet? Vet du vilka modeller Volvo planeras nästa år? Om du tycker det är fel att betala Lotta Schelin hälften av Max Fribergs månadslön under ett år för att med sitt kändisskap nå ut till unga så har jag stor respekt för den åsikten. Men Lotta har ju NADA med den här textens ämne att göra. DET var min poäng.

   • Kommentar avatar
    JonasG, 2 år sedanSvara

    Det får ju vara lite säsongsberoende också. Det som är rätt inramningskoncept en hemmamatch mot Örebro omgång 26 är ju inte rätt en SM-final mot Djurgården. Man kan ju tänka sig att man behöver ha flera koncept att plocka fram beroende på läget.
    Går jag till mig själv så tvingas jag erkänna att jag inte gör mycket själv för att bidra till trycket längre, vi kanske måste börja hos oss själva och inte vänta på att någon annan skall ta lead. Om vi i publiken skapar tryck så behöver ju inte den som håller i matcharrangemanget kasta in så mycket.
    I korthet, låt oss visa att musiken inte behövs så får vi lita på att DJ märker att det inte finns några tomrum som behövs fyllas.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Självklart. Det jag menar med tajming. Texten ovan skriven just inför en het SM-final, inte inför en Moramatch i oktober. :)

     Kommentar avatar
     Petter, 2 år sedanSvara

     De borde skruva upp volymen mera! Gärna köra Rysk techno, blandat med nån smörja ifrån Nord Korea! Volymen ska upp till outforskade volymer, så att en raket ifrån NASA skulle kunna lyfta ifrån Heden utan att det hördes ett ljudifrån den inne i Scandinavium!

   • Kommentar avatar
    Åsa, 2 år sedanSvara

    Funderade mycket på vad Djurgården gör i tisdagsmatchen och tyckte att de sjöng sånger i mycket större utsträckning än vad vi gör. Kändes som fotbollsarena upplägg.
    Här är mer ramsor vilket skapar bättre tryck när de är igång men många orkar inte hålla i speciellt länge.
    Jag sitter själv på T och tycker det är svårt att höra ibland vad som sjungs eftersom jag inte är så insatt i texterna än. Försöker dock så gott jag kan att hänga på.
    Funderar på om det hade varit bra ifall fler i klacken var utspridda runt om arenan för att få fart? Jag tror säkert att fler på sittplats hade hängt på om man kunde göra så.

    • Kommentar avatar
     Ture, 2 år sedanSvara

     Problemet är nog att det finns olika tycke.
     Jag föredrar hockeyunderhållning framför fotboll. Vill inte ha klacksång med så stark volym som möjligt.
     Bra tryck enligt min smak är när publiken lever med i matchen.
     Buar, skriker, hejar, klappar o.s.v men det behöver verkligen inte sjungas som det vore en gigantisk kör.
     Inslaget med Kisscam är dock fruktansvärt!!!

      Kommentar avatar
      Mattias L, 2 år sedanSvara

      Ja, kiss cam känns ju rätt förlegat, är det inte dags att ge detta fenomen en värdig begravning nu och gå vidare? Det var lite roligt och charmigt i början, men inte nu, va?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 år sedanSvara

      Där ser man, just Kiss Cam tycker jag är lite söt. Folk blir glada. De som pussar blir glada. Jag gillar glada människor. :) Detta sagt, inte hade jag dött om den försvunnit heller.

      Kommentar avatar
      Mattias L, 2 år sedanSvara

      Jo, glada människor är bra :-) Jag hade omvänt inte dött om den vore kvar heller, det har ju hänt att det uppstått lite lustiga situationer och högröda ansikten, det är ju onekligen rätt kul. Men upplever ändå att den är en smula uttjatad. Dock, det finns ju givetvis viktigare saker att förändra när det kommer till publikupplevelsen. Musiken är en av de största, helt klart.

    • Kommentar avatar
     mike, 2 år sedanSvara

     Det är ju inte så konstigt att musikansvarige har noll känsla för när/vad/hur när han sitter i katakomberna. Verkar vara en konstig "lösning", och inte särskilt optimalt. Sedan kan det ju också vara så att denne person saknar fingertoppskänslan som krävs, och att det inte är placeringen det är fel på. Låter det vara osagt. :)

      Kommentar avatar
      Per, 2 år sedanSvara

      Blir ju billigare om man anlitar någon från Bangalore.

    • Kommentar avatar
     Martin R, 2 år sedanSvara

     Frölunda har en väldigt trött publik.Jämför med Rögles som har ca 4500 på matcherna men som låter som 12000.Frölunda är i klass med Timrå o Karlskrona,det är fakta.

     • Kommentar avatar
      Ronald, 2 år sedanSvara

      Var i Scandinavium för första gången på ett bra tag första matchen. Tänkte att det här snacket om musik i pauser var lite överdrivet. Men efter upplevt så blev jag helt trött. Ingen känsla ingen finess. Man fick aldrig en paus, kändes väldigt konstigt. Visst publiken klappa med i låtarna men så fort musiken tog slut då tog också klappandet slut. Tänk om Goa gubbar hade hörts istället då är jag säker på att klappandet hade fortsatt betydligt längre. Jag är en av dem som kanske inte sjunger med men klappar och visar känslor gör jag. Var också på matchen i globen. Deras intro var ett skämt jämfört med Frölundas men sen tog publiken över. Kommer inte ihåg en enda musikslinga i pauser. Lite reklam, men inte mycket. Så stänga av musiken och låt klacken sköta resten!

      • Kommentar avatar
       Johan Carlander, 2 år sedanSvara

       Ja detta är nåt jag retar mig så inåt h-e på! Jag får känslan att Frölunda inte vill trampa sin evenemangsansvarige på tårna, och att sistnämnda är mer av en generell underhållninsprofil än en sportdito! Som jag skrev här om dagen kunde det lika gärna handla om Diggiloo som om hockey för vederbörande! Man tycks vilja tilltala en så bred publik som möjligt vilket är förståeligt ur en kommersiell synvinkel, men om det blir till priset av att man mister sin själ och sportens särart så tror jag man är inne på en farlig väg!
       Då sitter man där med en mellanmjölksprodukt bland alla andra och varför ska man välja just hockey i det läget?

       • Kommentar avatar
        Mats H., 2 år sedanSvara

        Gick inte upp på läktaren fören matchen skulle starta, sista åren jag hade biljett. Det på grund av musiken/volymen. Det var bättre i restaurangen med en öl eller kaffe. Samma sak i pauserna.

         Kommentar avatar
         Mats H., 2 år sedanSvara

         P.S. Satte in lite semester pengar på kontot.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 år sedanSvara

         Tusen tack!

       • Kommentar avatar
        Manne, 2 år sedanSvara

        Frölunda tror att de lockar till sig ny publik när de kör musik på högsta volym. De tänker, konsert och hockey i ett - fantastiskt! Det älskar folk.
        Innerligt trött på matcharrangemangen. Var det inte på Ahdrians tid som det hände lite i slutspelet, det var lite variation kring matcharrangemangen? Har för mig det. Allt är iofs bättre än det som är nu.

        • Kommentar avatar
         Karl, 2 år sedanSvara

         Varför inte ta lärdom av CHL finalen i år, anställ folk som kan sköta detta, hur svårt kan det vara!
         Frölundas match evenemangen inför varje tillställning håller sjukt dålig nivå!
         Vad jag inte fattar varför dom inte lyssnar och tar till sig av kritiken som flödat dom sista 20 åren om göra något radikal som lämnar avtryck! Det som har hänt är att volymen på den skitmusik man måst höra på innan matcherna blivit högre!

         • Kommentar avatar
          Martin , 2 år sedanSvara

          Och inte blir det bättre av att det finns 2 supporter grupper som inte gillar varandra... att få till en supporterkultur i Scandinavium som ens skulle vara i närheten av ex globen senast, det kommer att ta lång tid.
          Men håller med dig HL, vrålhög musik hjälper ju inte alltid till.
          (Dessutom är ju PA't skorna så, låter apa)

          • Kommentar avatar
           Daniel B, 2 år sedanSvara

           Musiken kan vara kvar men mindre musik. När det är dött i borgen så kan man spela musik. Men sjunger klacken så låt de sjunga. Avbryt inte med musik. Allt handlar om känsla. Men då måste behörig sitta i närheten och inte i nån källare som det tydligen är nu.

            Kommentar avatar
            Daniel B, 2 år sedanSvara

            HL, swichat en slant till dig bäste skribent. Du är välkommen till restaurangen och ta en god pasta om du är sugen.

            Kommentar avatar
            Henrik Leman, 2 år sedanSvara

            Tusen tack!

          • Kommentar avatar
           Rasmus, 2 år sedanSvara

           Jag hade gärna sett två andra ändringar. Dels att man gjorde fler, tätare försök att få publiken att sjunga "Bära hjälmar av guld" (så vitt jag vet har det bara testats nån enstaka gång att det varit bara musik men ingen sång?). Sen tycker jag det är lite "coolare" när speakern (Brink i det här fallet) ropar ut förnamn vid mål och publiken ropar efternamnet.

            Kommentar avatar
            Johan Carlander, 2 år sedanSvara

            Smaken är som röven, klöven! Personligen avskyr jag det här med att publiken ropar ut efternamnen, antagligen för att jag associerar det med många av landsortslagen så jag hoppas innerligt att den traditionen aldrig får fäste här!

            Kommentar avatar
            Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

            Jag håller med, Johan, gillar verkligen inte det!

          • Kommentar avatar
           Maxad, 2 år sedanSvara

           På 80 talet kunde vi lyfta taket med " Frööluuundaaa"...Mäktigt!! Nu tror jag att det är för många slipsar i publiken för att åstakomma samma tryck. Tror inte en enda slips hakar på en ramsa. Möjligtvis en sparsam applåd i otakt. ;-)

            Kommentar avatar
            Martin R, 2 år sedanSvara

            Instämmer fullständigt.Till skillnad från Globen så är det en ganska beige stämning i Scandinavium.

            Kommentar avatar
            Johan Carlander, 2 år sedanSvara

            Det går ju bevisligen att vända detta, Globen var lika dött och svalt de åren jag bodde i Sthlm (00 - 08) som Scandinavium är nuförtiden. Första steget är att den som ansvarar för arrangemanget tänker om eller blir utbytt! Tyvärr tror jag det är en prestigefråga nu, den som har det jobbet vill nog inte vika ner sig för en klick med hardcorefans som saknar större kommersiellt värde! OBS att detta bara är en teori från min sida, och om det är som jag befarar så är det åt h-e! Men man kan ju inte låta bli att undra med tanke på att det händer så lite!

            Kommentar avatar
            Per, 2 år sedanSvara

            Det är ganska dött i Stockholm oxå när inte fotbollens fans kommer.

            Kommentar avatar
            Andreas, 2 år sedanSvara

            Exakt! Jag bodde i Stockholm 99-06. Njöt av att håna mina Stockholms-kompisar för begravningsstämningen i både Globen och på Hovet. Bästa var DIF mot ngt lag, tror det var -01; 3500 på läktaren. Lite folk som inte hördes ett skvatt var mönstret. Sen hände något. Och hände det där kan det hända här. Frölunda borde prioritera detta. Titta på fotbollsklubbarna i stan istf NHL är ett bra första steg.

          • Kommentar avatar
           Fredo, 2 år sedanSvara

           Jag var på matchen i Globen. Det ni hörde på tv×500 Var det verkliga ljudnivån i Globen. Otrolig imponerad av hur klacken får alla i hallen med sig. Det kändes att hela Globen var en enda klack. ingen musik som avbröt sjungandet. Med den stämningen kunde Djurgården även vinna över en NHL lag.
           Saknar den gamla stämningen i borgen för många år sedan. Sedan är det stort ålders skillnad mellan publiken i sthlm och Gbg. Som sagt både avundsjuk och imponerad.

            Kommentar avatar
            Svante, 2 år sedanSvara

            Håller med. De dödade tesen om att vi har landets bästa publik totalt. Klart det bästa någonsin och de gav sitt lag en seger

          • Kommentar avatar
           Per, 2 år sedanSvara

           Varför inte ta tillbaka grabbarna som spelade elgitarr och synt på 90-talet?

           • Kommentar avatar
            Jan-Åke, 2 år sedanSvara

            Ett helt nytt tänk: sälj in hela försnacket som går på c-more. Och sänd ut det på jumbotronen. Intervjuerna i pausen kan också sändas på jumbotronen - det är ändå hockey det handlar om.
            Dra nytta av c-more för de finns ju på arenan redan.Sätt upp mer TV-apparater (typ som på Åbytravet) så kan man se alla repriser som går på TV och inte en massa reklam. Det sätter tryck på domare och spelar med. Det borde ge lite pengar till Frölunda också att teckna ett sådant avtal.

            • Kommentar avatar
             Tompa , 2 år sedanSvara

             Frölunda är bra på väldigt många punkter, men deras stora problem är läktarkultur. Nu är jag ej medlem i S84 eller GG men känslan är att de borde kunna jobba mycket mer och närmare varandra.
             De kan inte läktarkultur själva. Bara att inse. Ta samban som ett exempel...Folk skrattade ut dem fullständigt.

             • Kommentar avatar
              Jonas, 2 år sedanSvara

              Frölunda har själva sagt att de sneglar på amerikanska ligor, t.ex. NFL, NBA, NHL och MLB, när det kommer till matcharrangemang och där kanske det ibland kan bli kulturkrockar. Mentaliteten, inställningen till varför man går på matcher kan vara väldigt olika.
              Personligen saknar jag den klassiska orgeln i spelavbrotten. Kalika och de andra gamla klassiska godingarna får gärna komma tillbaka, haha.
              För övrigt är jag fortfarande förvånad över att kisscam fortfarande används i matcherna. Jag har inget emot den men i dagens Sverige är det alltid någon som blir kränkt och förmodligen vill ha bort den.

               Kommentar avatar
               Per, 2 år sedanSvara

               Om de sneglar på USA idiotförklarar de sig själva. Hur kan man vara så korkad att man tror att samma koncept funkar här? Inte konstigt det är knäpptyst på läktarna.

             • Kommentar avatar
              Hasse4, 2 år sedanSvara

              Fortsätt skriva Leman det aktiverar massan :) Gillar att man kan läsa om VF dagligen och diskutera/ läsa kommentarer..
              Swishat o klart!

              • Kommentar avatar
               Sven, 2 år sedanSvara

               Kommer ni ihåg när Frölunda lät klacken försöka sig på en "Blåvitt"? Klacken hade sagt att de kunde sjunga Bära hjälmar av Guld på samma sätt som Blåvitts klack sjunger Snart skiner Poseidon.
               Resultatet blev skämskudde och efter det tror jag inte Frölunda låter klacken få ansvaret...

               • Kommentar avatar
                Sothöna , 2 år sedanSvara

                Kom ihåh att DIF har varit nere i HA och vänt. Ett bra tag sedan de vann guld. Klart att det skapar en extra hunger hos deras fans. Vi skrek väl lika myxket mot Malmö efter att ha häckat en våning ner i fem år. För att inte tala om03, 05 och 16.

                • Kommentar avatar
                 Erik Johansson, 2 år sedanSvara

                 Är en av dem som gillar musik som skapar tryck och att jippon ger publiken mer under marscherna. MEN, det behövs bättre bollkänsla. Hoppa över musiken ibland när publiken är på gång. Lägg inte in kiss cam i boxplay eller direkt efter ett baklängesmål. Det känns som om den som sköter musiken inte är i arenan eller själv inte alls gillar hockey.

                  Kommentar avatar
                  Niklas, 2 år sedanSvara

                  Exakt! Det handlar om att ha fingertoppskänsla och ibland låta det gå 10min utan musik

                • Kommentar avatar
                 Niklas, 2 år sedanSvara

                 Efter att ha varit på båda matcherna live var jag något frustrerad över Frölundas sätt att dränka publiken i musik så mailade Åsa Nathell och fick svar direkt (beröm för det!).
                 Detta svarade hon:
                 Tack för dina kommentarer.
                 Jag är ledsen över att du inte delar vår musiksmak. Vi får mycket positiva kommentarer från andra i publiken så musik är en smaksak.
                 Vi delade ut t-shirts till alla en match i början av säsongen. Så det har vi gjort. Vi tycker att en grundseriematch är lika viktig som en slutspelsmatch för publiken.
                 Jag kan bara beklaga att du upplever våra matcharrangemang som gräsliga. Vi har precis genomfört vår publikenkät som visar på precis tvärtom. Den mailades till alla som har köpt biljetter under säsongen och som tackat ja till att få information av oss.
                 Så synd att du inte trivs hos oss.

                 • Kommentar avatar
                  Niklas, 2 år sedanSvara

                  Efter att ha varit på båda matcherna live var jag något frustrerad över Frölundas sätt att dränka publiken i musik så mailade Åsa Nathell och fick svar direkt (beröm för det!).
                  Detta svarade hon:
                  Tack för dina kommentarer.
                  Jag är ledsen över att du inte delar vår musiksmak. Vi får mycket positiva kommentarer från andra i publiken så musik är en smaksak.
                  Vi delade ut t-shirts till alla en match i början av säsongen. Så det har vi gjort. Vi tycker att en grundseriematch är lika viktig som en slutspelsmatch för publiken.
                  Jag kan bara beklaga att du upplever våra matcharrangemang som gräsliga. Vi har precis genomfört vår publikenkät som visar på precis tvärtom. Den mailades till alla som har köpt biljetter under säsongen och som tackat ja till att få information av oss.
                  Så synd att du inte trivs hos oss.


                  Lämna en kommentar