Kolla, Lehner tog hjälp av Twitter i helgen ...


► Robin Lehner är NHL:s vassaste målvakt just nu.
► Så länge det inte handlar om straffläggning. Där fortsätter hans problem.
► I helgen hade Lehner en Twitter-rant till sina kritiker …

Rakapuckar.com bild


RÄDDNINGSPROCENTEN ÄR MAFFIGA 93,80 (eller .938 som man skriver i Nordamerika), med det är Robin Lehner bäst av alla målvakter i NHL som spelar regelbundet.

Mycket snack inför säsongen hur Lehner skulle klara omställningen från Barry Trotz defensivt orienterade "hjälpa målvakten"-hockey i New York Islanders till Chicago Blackhawks run and gun-stil (ja, jag funderade också).

Nu vet vi. Nu har vi svaret.

Lehner har varit alldeles utmärkt, han har toppresterat, växeldragit med ikonen Corey Crawford och varit den snäppet bättre av de två.

Så långt allt gott, alltså.

Om det inte varit för att Lehners svaghet, spelet i de straffavgöranden som följer på en mållös förlängning, åter blivit en snackis.

Rakapuckar.com bild

I helgen var det dags igen, Lehner storspelade under ordinarie tid, tog 40 av 41 skott men släppte båda straffarna mot Dallas Stars. I karriären har han nu åtta vinster och 22 förluster med en räddningsprocent på magra .521. Medelvärdet i NHL ligger på .707 i höst.

Kritiken kom direkt, bland annat i en tweet av Buffalo News-journalisten Mike Harrington.

Det har varit likadant i alla klubbar Lehner varit i, Ottawa, Buffalo, NY Islanders och nu Chicago. Han har själv varit ärlig och självkritisk, efter lördagens förlust sa han till media om straffarna:

– Jag är inte speciellt bra på dem. Jag vet inte vad som är svårt eller inte svårt med dem. Jag verkar bara inte göra räddningar i ”the shootout”, men jag gör det på frilägen (i vanligt spel). Det är lite annorlunda i hastighet för mig. Jag har prövat att göra en massa olika saker.

Det är regelmässigt okej att byta målvakt inför straffläggningen, Chicago skulle alltså kunna kasta in Corey Crawford (31–23 i karriären) när det är dags för straffar, men coachen Jeremy Colliton (ex Mora) är inte inne på den linjen enligt chicago.suntimes.com. Han sa i lördags:

– Det skulle vara svårt. Lyssna, Robin spelade riktigt bra, jag tycker inte det är rättvist att snacka om straffarna, så bra som han spelade i 65 minuter.

Rakapuckar.com bild

Det tyckte nog inte Lehner heller, han som alltså är NHL-bäst och gör i princip allt rätt på isen – utom när matcher oavgjorda efter 65 minuter ska avgöras. 

Här ser ni delar av hans Twitterrant i helgen.

Med glimten i ögat, samtidigt som det förstås finns en del allvar.

Skön profil, Lehner – eller vad säger ni?

Rakapuckar.com bild

***

Ni glömmer väl inte att det finns chans att haka på och uppleva en hockeyvecka i New York?

Tre matcher på en och samma resa.

Om ni har en sparad slant.

Om ni hakar på min parter OLKA Sportresor..

Läs gärna om den häftiga resan här.

Rakapuckar.com bild

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
3 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Christoffer , 1 år sedanSvara

  Harrington är ett skämt till journalist. Att han får vara kvar på BN är sorgligt.
  Tror inte han skrivit något vettigt ö.h.t.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vilken koll du har. Du läser BN ofta?

   Kommentar avatar
   Christoffer , 1 år sedanSvara

   Inte BN per-se, men läser mycket Sabres relaterat ( Dahlin ). Hans tweets är ett stående skämt bland Sabres supportrarna. (Och han blockar alla som säger emot honom). Bland annat så vrider han alla kommentarer på ett väldigt oärligt sätt så att det skall bli något sensationellt. Och ser alltid det negativa i saker (om du vill läsa något roligt kan du ju läsa vad han skrev om Stockholm och rökare, rulltrappor och gud vet vad). Han förlorade nyligen sin rättighet att som mediamedlem resa med Sabres till deras borta matcher.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Oj! Detta var mer än jag visste. Låter ju allt än bra. Intressant info.

   Kommentar avatar
   Christoffer , 1 år sedanSvara

   Jag tror det är ett ganska stort problem överlag nu med sportjournalistik i staterna. The Athletic har ju värvat i princip alla sportjournalister värda namnet. Så förutom i dom områden där "gammelmedia " är starkt (t.ex. NY och Toronto), så kommer tidningarnas journalister vara allt från ok, till rent ut sagt usla.

 • Kommentar avatar
  Svante, 1 år sedanSvara

  Enkel lösning. Crawford står på straffarna

  • Kommentar avatar
   brenda greg, 1 år sedanSvara

   Jag är glad över att dela mitt vittnesmål här, jag är brenda och har varit gift för länge sedan, var nöjd med mitt äktenskap, inte förrän det fjärde året i vårt äktenskap, när min make började lyssna på skvaller om att jag inte var trogen till vår äktenskapliga löften, jag försökte få honom att förstå att det hela var en lögn, men han förlorade kärlek, förtroende och förtroende för mig. Så vi blev gnagande par och fyllde sedan för en skilsmässa, senare blev vi separerade. Två år efter vår skilsmässa försökte jag leva ett normalt liv men jag kunde inte, så jag inledde en sökning på hur man skulle få tillbaka min man, och då hänvisades jag till Dr. IZOYA, en stor och mycket andlig man som älskade en kärlek stava för mig och fick min EX att återvända till mig inom 48 timmar. med glädjen och lyckan i mig släpper jag hans kontakt, drizayaomosolution@gmail.com. Ta kontakt med honom, han är verkligen en stor och mäktig man. Hjälper också till att följa frågor ...
   (1) Stop Divorce (2) End Barrenness (3) Behöver andlig hjälp (4) Alla typer av stavning


   Lämna en kommentar