Morning Mailbag #26 – nu är det full fart ett tag


► I dag: deadline för övergångar.
► I veckan: tre matcher för Frölunda – mot Malmö, Linköping och Rögle.
► Något ni vill prata om? Jag finns här, dags för ännu en Morning Mailbag.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***


VI MURVLAR SLÄPPS in på dagens Frölundaträning (även fredagens, dock ej onsdagens), så blir det lite stopp i mitt svarande framåt elvadraget så vet ni varför.

Ni vet också att svar alltid kommer på måndagarna, bara att det kan dröja något.

Rakapuckar.com bild

Nå, efter förra veckan i lågt tempo så rasslar det till rejält nu. Två veckor med spel fulla omgångar tisdag–torsdag–lördag, eller … okej, på torsdag är det faktiskt ”bara” sex matcher, men ett sådant här coronaår … jag kallar det faktiskt sex fulla omgångar i rad.

Med en liiiten asterisk på torsdag, då. Okej?

Frölundas program.
Tisdag: Malmö hemma.
Torsdag: LHC borta.
Lördag: Rögle hemma.

Malmö har det jobbigt, är i desperat poängbehov, lär väl bli lite bussparkerande i Scandinavium, intressant att se hur Roger Rönnbergs gäng klarar den utmaningen.

LHC fick centerstjärnan Markus Ljungh skadad på en träning med hemmalandslaget, har tagit en chans med Josh Ho-Sang och Broc Little närmar sig comeback.

Rögle, topplaget, med Ted Brithén på isen, får vi tro.

Rakapuckar.com bild

Spännande vecka. Frölunda behöver hålla i spelsättet – det rejäla, bestämda och målsökande – från de tre senaste matcherna.

Jag gissar att Max Friberg och Jesper Sellgren inte är på is, att de vårdar sina kroppar på annat vis efter att ha spelat Beijer Hockey Games. Allt annat verkar osmart.

Så här gjorde Max Friberg mål mot Finland, han brukar bryta in på samma vis mot SHL-motstånd också men målvakterna är inte lika snälla.


Så här gjorde Jesper Sellgren mål mot Finland, han brukar skjuta på samma vis mot SHL-motstånd också men målvakterna är inte lika snälla.

 

Rakapuckar.com bild


***

Helgens rubriker var ju förstås Ted Brithén till Rögle och Pär Lindholm till Skellefteå. Stora värvningar. Bra värvningar. Men man bör bära med sig att det kan ta lite tid innan den hittar rätt, hittar hem i SHL. Intressant att följa.

Vad händer under dagen? Får vi fler avslöjanden av Mr Madhawk och Aftonbladet?

I den här söndagstexten skrev jag lite om värvningar, Brithén med mera.

***

I går fyllde den här killen 54. Grattis i efterskott.

 

Rakapuckar.com bild


***

I går var det också Alla hjärtans dag, eller Valentine’s Day om ni hellre vill. Buffalo Sabres lockade med Victor Olofsson. En sådan förförisk blick har jag inte sett sedan IFK Göteborgs Karl Svensson låg i en säng inför något VM eller EM för en jäkla massa år sedan.


***

Leksand förlänger med Carter Camper. Värdefullt. Mycket. Svårt se att det ska gå att behålla Marek Hrivik, dock. 

Oskarshamn har värvat ryske målvakten Aleksandr Sudnitsin för att täcka upp bakom Joe Cannata och Tex Williamsson. Sudnitsin, 33, har många år i KHL bakom sig men har i vinter spelat i andraligan VHL.

Rakapuckar.com bild

***

Förre Frölundabacken Christer Olsson på väg till Bern, enligt Mr Madhawk. Bern, som ni kanske minns, sägs vara Johan Lundskogs adress kommande säsong.

***

Okej, Morning Mailbag – ge mig  vad ni har.

Rakapuckar.com bild

***

Magiskt! Njut av Poelstjärnan på skridskospråket.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
31 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 2 veckor sedanSvara

  Härligt med lite ordning igen, SHL, mailbag och flera rapporter från träningar!
  Nu fattas bara vaccin och få bli insläppt på matcher... ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Ja, den dagen kan ju inte komma snabbt nog.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Ja du Anna. Jag säger: Ge mig sprutan bara. Jag är redo. Tegnell tror inte på några större publikevenemang innan sommaren. Möjligen mindre former av det. Det är ju ändå liiiite positiva saker. Sen är det kul med tre matcher denna veckan. Kan man ta 6 poäng så är det godkänt tycker jag.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 2 veckor sedanSvara

   Jag räknar inte med något storskaligt innan årsskiftet iaf.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 2 veckor sedanSvara

   Nej, jag läste det. Håller alla tummar för ingen tredje våg, fortsatt minskad smittspridning och fortsatt vaccinering enligt plan. Tänk om man ändå kunde komma upp i de 300-500 åskådare som var planen i höstas?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Jag har läst mycket om vad Agnes wold har sagt och hon tror ju att vi i princip kan gå till normala när den vuxna befolkningen är vaccinerade. Hon förklarade varför men jag orkar inte ta det här, det var ett långt svar. Kortfattat, får du vaccin så är du skyddad och kan ej sprida vidare. Rasmus, kanske inga 12044 i höst med säg kanske 4000. Det hade varit något..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Agnes Wold säger en del bra som får mig att nicka, i helgen hade hon ett riktigt koko-svar till Shekarabi på Twitter. Så kan det vara. Låt oss tro på halvbesatt i höst, men det skulle inte förvåna mig om vi är långt efter alla andra.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Ok, har missat det. Vi som inte har sociala medier missar en del viktiga saker..:)

   Kommentar avatar
   Manne, 2 veckor sedanSvara

   Det kommer ta tid. Räknar inte med någon publik även under nästa säsong.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Ja, vi får väl se manne men stämmer det det Agnes wold och andra sagt om vaccinet så borde det kunna gå att köra med publik. Inte fulla hus givetvis men ett par hundra kanske.

   Kommentar avatar
   Robert L, 2 veckor sedanSvara

   Skyddad själv ja, men faktiskt kan även vaccinerade bära på smittan och smitta andra.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Robert, det var just det hon sa att det inte gör. Vi lär väl få facit om ett tag. Men jag hoppas hon har rätt.

 • Kommentar avatar
  Maxad, 2 veckor sedanSvara

  Nu fattas bara en sniper, så att effektiviteten kommer igång. =0)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Plötsligt händer det ... ;=) Tänk om det vore så lätt, förresten. Ta in en så kallad "sniper", och bara så där, så gör han massor med mål i ny miljö.

   Kommentar avatar
   Maxad, 2 veckor sedanSvara

   Ja fy vad hemskt. Tänk HL... Då kanske vf vinner guldet....det vore ju förjävligt?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Varför skulle det vara det? Vore väl kul för alla er som håller på klubben som för rätt länge sedan hette VF? Men som jag skrev så är det alltså inte så lätt. Då hade alla tagit guld. :=)

   Kommentar avatar
   Maxad, 2 veckor sedanSvara

   Ja det skulle ju vara otroligt dumt att chansa. Tänk om han gör succé. Hemska tanke!!! Då blir det kanske inte nån ny mästare, som säkert dom flesta journalisterna vill se.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Du tycker om att ironisera, förstår jag. Det får du gärna. Och om du gillar chansingar så kan du ju även se "sitta lugnt i båten" som en sådan, alltså chansa på att spelare som Sundström, Mursak m.fl lyfter ett snäpp, så som det faktiskt funnits tendenser till på slutet. Sedan är jag inte riktigt med, journalister som vill se ett nytt mästarlag, hur/vad/varför ... va?

   Kommentar avatar
   Erik , 2 veckor sedanSvara

   Så in med spets så har vi chans på guldet, men inte annars. Enligt mig så korkat att klockorna stannar. Blir spännande att se kappvändarnas reaktioner. Eller inte. Räcker med fem minuter av sämre resultat så lipas det. Tur att Rönnberg inte är lika nervklen. Då fick vi se time out efter tolv sekunder. En del här inne verkar inte fatta att en match varar i 60 minuter, en säsong 52 matcher där alla lag svajar fram och tillbaka och laget som har en stegrande formkurva när slutspelet inleds har störst chans att gå hela vägen. Med detta sagt hoppas och tror jag på ett framgångsrikt Frölunda när slutspelsshowen drar igång. Trevlig vecka alla hockeylovers, även vår lilla svartfot Herr Lakers!

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 2 veckor sedanSvara

  En mycket hypotetisk fråga som jag inte kan låta bli att fundera på. Nämligen hur tabellen hade sett t om det hade varit publik på läktarna, som vanligt. Säkert finns det såväl lag som spelare som gått bättre, eller sämre. Hardcore-fansen stöttar och peppar alltid! I alla fall nästan alltid. Men den stora delen av publiken, den där som hänger på i sång och ramsor när det går bra, kan kantra åt det negativa när det går tungt. Det kan säkert påverka de orutinerade. Artisterna kanske hade lyft ännu mer med publik. en del artister kanske "sparat" sig till slutspelet. Frånvaro av publik, jag tror att just detta kan påverka slutspelet. Har en känsla av att något lag från de lägre placeringarna kommer att gå långt. Inte lätt att svara på detta det inser jag, men har du nån fundering så vore det kul att höra. Förresten, en statistikfråga, vet du om det vunnits fler bortamatcher denna säsong i jämförelse med ex förra? Är hemmaplanfördelen mindre utan publik?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Spontant, och efter en snabbtitt på hemma/borta-tabellen: skillnaden betydligt mindre mot vanliga år än vad jag trodde inför premiären. Rent allmänt, lag vinner klart mer hemma än borta. Det här med resa/inte resa, ladda upp på hemmaplan, psykologi, det spelar nog större roll än vad jag trodde. Men det blir intressant att se i slutspelet, följer psykologin med från vanliga år, alltså att allt hettas upp en nivå till? Går det, utan åskådare?

   Kommentar avatar
   Ingemar B, 2 veckor sedanSvara

   Det tror jag att det gör. de gamla hästarna vaknar till ytterligare och drar med sig de andra. Nya hjältar kliver fram. Spännande blir det!

 • Kommentar avatar
  Robin, 2 veckor sedanSvara

  Det underlättar för Rögle och skellefteå när dem har en relation med deras spelare. Därför återvänder Ted å pär hem, normalt sett skulle dessa två ha spelat i någon annan liga. Att Ted återvänder hem såg ingen komma. Starkt av Rögle.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Givetvis spelar relationen stor roll, som när Calof gick till Växjö. Så är det. Men inte minst i i Lindholms fall bör man minnas att han spelat en helt annan typ av hockey den senaste tiden. Det kan han växa av på sikt, men han går knappast in från dag 1 och är dominant. Lik förbaskat, det här är två kanonvärvningar, dels för klubbarna i fråga, dels för SHL som liga.

 • Kommentar avatar
  Mattias, 2 veckor sedanSvara

  All respekt för Fredrik Sjöström och Roger Rönnberg. De har lett oss till otroliga framgångar.
  Man kan inte alltid vara bäst.
  Tycker vi i truppbygget inför årets säsong missat lite. Tänk om vi hade hittat Carter Camper? Han är ju i Lasch-nivå. Eller landat Marek Hrivik för två säsonger sedan? Eller för den delen Carter Ashton.
  Här har ju Thomas Johansson gjort ett lysande jobb i Leksand.
  Också synd att vi inte la beslag på Simon Ryfors för 1-2 säsonger sedan men svårt se att han skulle bli så här bra. Eller la beslag på Adam Tambellini efter hans grymma säsong i Modo.,
  Eller att vi inte plockade in Moritz Seider, Några klasser bättre än Sigalet, trots allt.
  Cam Abott har också gjort ett kanonjobb.
  Vi har bundit upp stort löneutrymme i Sundström, Mursak, Lasu och några till, Vi betalar också höga löner till rollspelare som MRO (160 000 kr/mån - otroligt).
  Tror vi kommer behöva tänka om här. Ska MRO vara kvar måste han ner rejält i lön. Hjalle likaså. Finns nig fler exempel.

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 veckor sedanSvara

   Håller med dig, jag sågar dom absolut inte, på något vis. Berömde backsidan inför säsongen (även om den inte varit så bra som jag trodde, ingen back har klivit fram och producerat direkt). Men tyvärr glömde man allt vad spets heter på forwardssidan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Mattias: För att börja med det sista: alla spelare av typen du nämner kommer tvingas gå ner i lön när/om man skriver nytt. Coronaverkligheten. En gissning är att MRO erbjuds 120. Nu gissar jag, och siffran spelar ingen stor roll, mest för att visa på hur det är nu. Lägre löner, korta kontrakt, som Rubin nyss. Vad gäller Leksand så har Tjomme gjort ett utmärkt jobb, det är jag den förste att skriva under på. Camper var en spelare som många hade ögonen på, han valde Leksand, och det jublar dalalagets fans åt i dag. Ashton var också bra upplockat av Leksand, men kanske är det också miljön som Björn Hellkvist skapat som gör det lätt att lyckas. Finns ofta fler parametrar. Huruvida Frölunda tittade på en spelare som Camper vet jag inte, inte alls omöjligt, men man bör då minnas att alla spelare inte har just Frölunda högst på önskelistan. Vad jag menar är att även om en spelare går till annan klubb så måste inte Frölunda ha varit ointresserat. I fallet Ryfors finns ju inget att kritisera, inte i fallet Hrivik heller. Vad gäller slovaken så … Frölunda satt tjockt på centersidan, hade chans att få hem Sundström, Lasu, i det läget chansar man knappast och sparkar någon för att en slovak från KHL KANSKE kan bli jättebra. Lätt att vara efterklok, men när Leksand nöp Hrivik var det ju alltid en bra spelare men supersuccén inte given. Tror mer det är Leksands arbete som ska harangeras.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Vi fans hade stått utanför borgen och skrikit ”avgå Sjöström” om man nekade Sundström och lasu och klubben istället tog in en slovak som inte hade lyckats.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Japp. Precis så, Man gör gott i att förstå det. :)

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   FÖR I HELVETE, ÄR DET HÅL I HÖVET PÅ GUBBEN ELLER? HUR FAN TÄNKTE NI DÄR!!! Lite så tror jag det skulle låta om det hade skett.. Ursäkta svordomarna..:)

   Kommentar avatar
   Perra, 2 veckor sedanSvara

   Nu har vi istället en Sundström en Lasu & en slovak som inte lyckas med något. Vi kanske ska gå till borgen och ropa lite iallafall?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Haha. Murre är sloven men annars så..:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   :=)

   Kommentar avatar
   Viktor, 2 veckor sedanSvara

   Konstig kommentar. 160 kan tyckas mycket för MRO. Men jag undrar hur många guld det blivit utan honom. Alltid som bäst när det gäller som mest, lyfter enormt i slutspel och ger 110% i varje match. Skulle aldrig bytt honom mot Camper som kanske är bra i Leksand, men ingen given succe i Frölunda. Sen ska vi inte glömma att Frölunda slåss för guldet, och Leksand hade troligast varit och kvalat om det inte vore för Hrivik kedjans succe.

 • Kommentar avatar
  Lövet, 2 veckor sedanSvara

  När det gäller spets så är det ju så att Frölunda säkert trodde att t.e.x Raymond skulle ta ett stort steg framåt denna säsong och bli en poänggörare av rang. Sedan trodde dem nog att Sundström/Mursak skulle nå förväntat nivå och den är ju betydligt högre än hittills. På backsidan trodde man kanske att Elliot skulle göra fler mål i PP men det kan mkt väl va så att hoppet stod till Sellgren eller Norlinder svårt att säga. Det är nog därav inga spetsvärvningar dykt upp eller vad tror du HL?

   Kommentar avatar
   Perra, 2 veckor sedanSvara

   Efter en hel höst av magplask efter magplask borde man kanske ha sett att sina förhoppningar gick om intet dock? Frölunda vill att sina fans ska skänka pengar, de tigger på Cmore om 50spänn och att man inte ska kräva tillbaka för säsongskortet. Men som motprestation så ger Frölunda ingenting, Fredrik Sjöström sitter på händerna och gör tillsynes nada. Jag antar att man helt enkelt inte går för guld den här säsongen och att kvartsfinal är gott nog för dem. Det är inte gott nog för mig.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Löver: Ja, den "spets" som ni och jag görna pratar om, visst fanbs förhoppningsar om att Mursak och Sundström skulle bidra med lite fler poäng. Santidigt är ju Frölunda byggt som ett helhetslag där många ska bidra med en del, helst en hel del ... haha. Men man tror på sitt bygge, plus att det ligger en hel del pengar investerade i spelarw jag nämnde. Främsta anledningem till att man inte desperat jagat nya spelare, vill jag hävda. Perra: Du tror väl inte på fullt allvar att Frölunda "nöjer sig" med kvartsfinal bara för att klubben inte agerar som just du vill? Kom igen, nu tog du la i lite ...? ;=)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Skrev stående i vagnen, utan läsbrillor. Sorry för alla feltryck.

   Kommentar avatar
   Erik, 2 veckor sedanSvara

   Magplask? Är det därför vi är ett topplag. Ja, jävlar...

   Kommentar avatar
   Rw, 2 veckor sedanSvara

   Topplag och topplag, 5a vet jag inte om jag skulle räkna som topplag.

 • Kommentar avatar
  Molly, 2 veckor sedanSvara

  Tänk på , tror det var 2005 , Frölunda var ju oslagbara och kryddade dessutom med en Alfredsson , som var hetast bland heta till slutspurten.
  Nåt liknande i år vore kanon.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Det var lockoutåret. Affe var klar tidigt men kom in lite senare av skatteskäl, vill jag minnas.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

  Ser ut som växjö får nöja sig med drury tillbaka den här deadlinen. Frågan är om han kan mäta sig med Ted och Lindholm när det väl ska avgöras...

   Kommentar avatar
   Allen, 2 veckor sedanSvara

   Spelar Fasth som han gör nu, har man alla chanser, plus att man har målskyttar som Gynge och Pettersson.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Att få tillbaka Drury till ett lag som gått så bra utan honom räcker gott. Tror det varit galet att chansvärva mer. Växjö ser riktigt bra ut.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

   Frågan är bara hur det är ned sylvegård. Är skadad, sjuk eller har hanbgjort sitt i växjö? Inte spelat på tre matcher och ingen kommentar. Då har växjö bara en junior som extra vid fullt lag och ingen juniorverksamhet igång.

 • Kommentar avatar
  Erik, 2 veckor sedanSvara

  Tycker rent allmänt att förväntningarna på Frölunda hos en del här inne är rent löjeväckande. Somliga ropar på både segrar och underhållning. Man kan inte få allt. VF är det mest framgångsrika laget under lång tid. Detta i en tight liga där inget lag radar SM-guld. Var man dessutom med under 80-talet då vi spenderade fem raka säsonger i division 1/Hockeyallsvenskan är man än mer ödmjuk över vad Frölunda levererat och presterat. Rönnberg, Sjöström och Grauer har gjort det fantastiskt bra. De som vill skicka av en eller fler ur trion glömmer dessutom att kontinuitet är värdefullt. Att byta koncept kräver som med att ta in spets som en del här tjatar om att nya tränaren/sportchefen är bättre än nuvarande. Gräset är sannerligen inte alltid grönare på andra sidan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Bra att se mer balanserat på saken. Sedan kan man givetvis ha åsikter och tycka ens favoritklubb borde agera si eller så, förstår de som tänker på det viset. Men det är klokt att bottna i något som du gör, Erik.

 • Kommentar avatar
  Manne, 2 veckor sedanSvara

  Det kryllar av rena målskyttar i laget, så det kommer att lossna. Var så säkra. Sedan om det lossnar under denna säsong eller 21/22, eller rentav under 22/23. Det får vi se. Men lossnar, det kommer det att göra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Spännande. :=)

   Kommentar avatar
   Manne, 2 veckor sedanSvara

   Absolut. Jag är säker på att det kommer lossna. Frågan är bara om när.

 • Kommentar avatar
  Erik , 2 veckor sedanSvara

  Är det ett måste med renodlade målskyttar? Är väl bättre om man inte är beroende av enstaka målskyttar utan det istället görs mål på många händer?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Det går säkert att hitta för och emot här. Men generellt, ja ... du vill inte vara för beroende av enstaka spelare.

 • Kommentar avatar
  Rasmus, 2 veckor sedanSvara

  Pratas ju om att Frölunda inte har ändrat sätt att spela under Rogers tid, men jag håller inte med. Inte spelade Frölunda på samma sätt 15/16 när vi tog guldet? När vi hade spelare som Lasch, Lehkonen, Johnson (då utan två s) och med backar som Fantenberg och Tömmernes som drev upp spelet så spelade vi väl inte den här typen av presshockey som spelas idag? Det var kreativt, snabbt och finess.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 2 veckor sedanSvara

   Att vi idag har ett annat spelarmaterial som inte klarar av att spela så är en annan sak, men det är ju också poängen med att spelarna inte får spela som de har kapacitet för.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Jag tror det primärt handlade om vilka spelare som fanns. Inte så att Johnson och Lehkonen åkte och vickade på rumpan i mittzonen, de jagade också livet ur motståndare i forecheckingen. Men dagens Frölunda har inte riktigt spelare av den klassen.

   Kommentar avatar
   Rasmus, 2 veckor sedanSvara

   Som sagt, det är ju det som är min poäng. Men jag tror också att om Frölunda spelade mer med att man inte bara skulle jaga livet ur sig, utan faktiskt spela efter sina kvaliteter så tror jag det hade blivit bättre. Jag tycker definitvt att gameplanen 15/16 och 20/21 skiljer sig ordentligt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Fast det gör den inte. Inte speciellt mycket. Mer spelarna, individerna.

   Kommentar avatar
   .xX RBK Xx., 2 veckor sedanSvara

   Fast sen är det nog lite så också att ju bättre en motståndare är (frölunda i detta fallet) ju mer studerar man dem för lära sig att neutralisera och besegra motståndaren, se också på Rögle hur svårt dem haft det med Luleå, men denna säsong vunnit alla 4a om än på ot eller straffar. Videocoacherna gör ett hästjobb i sådana sammanhang!

   Kommentar avatar
   Rw, 2 veckor sedanSvara

   Var det inte det Roger sa direkt när han kom till klubben, pucken skulle tas in i offensiv zon med kontroll, och inte dump? Det är ju tvärtom vad det är nu.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Och inte på något sätt är det ju så att Rogers och ledningens spelsätt är "ta INTE in pucken med kontroll." Men det finns motståndare också, och man spelar på det sätt som ger bäst chans till gott resultat.

 • Kommentar avatar
  Christer, 2 veckor sedanSvara

  Ligger hemma smittad av covid-19. Inte att leka med...:( Skönt att SHL startar upp igen, så man har något att se fram emot.
  Tror inte VF värvar någon ny spelare, man är helt enkelt nöjd med truppen vi har. Kanske är det rätt? Vi kanske har ett lag som är byggt för slutspel? Dock, en riktig målskytt hade givetvis suttit fint!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Usch, tråkigt att höra – krya så bra det går!!

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Krya på dig Christer. Jag vet hur det känns.

   Kommentar avatar
   Manne, 2 veckor sedanSvara

   Krya på dig, Christer! Kämpa.

   Kommentar avatar
   Pippo, 2 veckor sedanSvara

   Krya krya!

 • Kommentar avatar
  Erik, 2 veckor sedanSvara

  Så länge jag kan minnas har Frölunda under Rönnbergs ledning spelat med hög press. Tycker det är helt rätt. Stressar motståndarna och vinner du puck slipper du transportera puck ännu en gång. Plus att det blir fler målchanser.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Grejen är ju att Frölunda vill vinna puck så högt upp i banan som möjligt, lättare att skapa chanser då. Det är liksom "tänket", sedan är det alltid bra att kunna modifiera, variera, vill jag nog hävda. Sätta lite myror i huvudet på motståndarna.

   Kommentar avatar
   Christer, 2 veckor sedanSvara

   Håller med dig, Henrik. Rönnberg hockey kräver mer eller mindre maxprestation av samtliga och ibland har det varit så tydligt, att den kraften inte finns. Brukar synas redan de första 5-6 bytena. Då hade det varit förträffligt att kunna ställa om till ett styrspel , eller annan mindre påfrestande modell.

 • Kommentar avatar
  Erik , 2 veckor sedanSvara

  En fråga till Leman. Inför dagens träning, vad är du mest nyfiken på?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Oj, svårt att säga ... om Mursak och Sundström fortfarande är vinge/center, kanske.

 • Kommentar avatar
  Nolte, 2 veckor sedanSvara

  Läser på hockeynews att det verkar som att Sjöström vill förlänga med både Purre & Hjalle. Om detta skulle vara fallet så är väl forwardssidan så gott som full redan till nästa säsong? Med andra ord ingen spets in framåt nästa säsong heller?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Nja, inte riktigt full. Tror inte att man förlänger med Ehn och alvarez. Sen kanske Raymond åker över.

   Kommentar avatar
   Maxad, 2 veckor sedanSvara

   Nä men Nolte, det förstår du väl att man inte kan chansa med att ta in spets till nästa säsong. Man kan ju inte med 100% veta om det blir flip eller flopp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Hahaha ... du slår alla rekord i stollighet i dag, Maxad. Tack för skratten. Mja, att det förhandlas med många, att man säger sig prata, är inte samma sak som att det blir av. Spelare ska köpa att lönen sänks m.m. Sedan är det troligast att Raymond försvinner, Alvarez, Ehn också ... så några luckor lär det bli.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Sen vet man ju inte hur musten mår. Jag har ju haft andningssvårigheter i 8 månader nu efter den förbannade Coronan. Så någon/några platser har vi allt ledigt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Precis

   Kommentar avatar
   Nolte, 2 veckor sedanSvara

   Okej. Dock så är ju löneposterna på Raymond, Alvarez & Ehn väldigt låga, inte mycket pengar som frigörs till att spendera.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Rent allmänt kommer det inte spenderas så mkt oavsett. Nästa säsong väldigt kämpig den också.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 2 veckor sedanSvara

   Nolte, förmodligen inte så höga. Det har du nog rätt i. Men slår du ihop deras löner och lägger till lite till så får du en forward av klass. Sen kan man hoppas på att elmer, Kalle och nässen tar ytterligare steg och bli ännu bättre. Men ja, det blir intressant att se hur allt detta slutar.

 • Kommentar avatar
  Maxad, 2 veckor sedanSvara

  Ingen skulle bli gladare än jag, om effektiviteten blev högre med dom nuvarande spelarna. Men jag hade inte blivit ledsen om nån ny råkade hjälpa till.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Nej, en riktigt bra vänsterskytt för PP-spelet, en som ändå inte var alldeles för dyr, det tror jag inte Frölunda sagt nej till.

 • Kommentar avatar
  Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

  Rönnberg sjuk, ej covid, coachar i morgon. Betsson-Fimpen på besök. Måste jobba lite här nu. Återkommer.

  • Kommentar avatar
   Svante, 2 veckor sedanSvara

   Möte med Malmö och Linköping närmast, blir två extremt viktiga matcher för dessa tre lag

   • Kommentar avatar
    Maxad, 2 veckor sedanSvara

    Och jag skrattar gott åt dina stolliga svar till några här inne. Kul att vi kan ha skoj tillsammans =0)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Hade jag några stolliga svar, tyckte du? Det var seriösa svar. Iaf föraökte jag ... haha. Att du skojade till det, däremot, det vill jag ju ändå tro. :)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     *försökte

   • Kommentar avatar
    Daniel B, 2 veckor sedanSvara

    Vi är många som sa innan säsongen att vi saknar målskyttar. Vi är en del som tycker Frölunda spelar tråkig hockey. Många är besvikna på att det inte värvas nu innan stoppet. Personligen så tycker jag att det ska mycket till om Frölunda tar in någon . Visst, en Olofssontyp hade ingen sagt nej till, speciellt en som kan göra skillnad i framför allt pp. Många av oss kommer såga sönder laget och ledningen om vi åker ut i kvarten. Då blir det ju: ”vad var det vi sa? Vi saknade målskyttar!!” Det kan jag köpa att man kommer göra men samtidigt så inser jag att det är 4-5 lag som gör upp om guldet. Något lag till som är favoriter kommer åka ut i kvarten. Sen får vi inte glömma att lag som hv och fbk normalt sett också gör upp om guldet. Då är det plötsligt 6-7 lag som slåss om det. Det jag försöker komma fram till är att vi ska vara glada att Frölunda ändå är ett topplag och har varit det i många år. Bara det tycker jag är imponerande med tanke på den jäkla konkurrensen det finns i ligan. Rögle och Örebro var ju mittenlag för några år sedan, nu är dom topplag. Brynäs spelade final 2016/2017 och dom harvar i botten. Summa summarum, åker vi ut i kvarten som kommer jag givetvis vara arg och besviken men jag kommer troligtvis inte kräva avgång på allt och alla. Då får man lära sig läxan och förhoppningsvis bli bättre året efter. Oj, blev ett långt inlägg och jag kanske inte riktigt skrev så ni förstod riktigt men hoppas ni fattar..:)

     Kommentar avatar
     Pupule, 2 veckor sedanSvara

     Du har helt rätt, Daniel. Vi var många som sa att det var alldeles för trubbigt innan säsongen hade börjat. Tycker att man har haft lite feltänk med tex förlängning för Mustonen, samt när man plockade in Ehn. Där fanns det i alla fall en liten chans att förändra det "felbyggda". Istället breddade man det som redan var brett. Har svårt att se oss gå hela vägen. Om så skall ske så måste Mursak visa att han är en klasspelare, och Sundström måste kliva ur jag har så mycket i mig men får aldrig ut det-bubblan.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 2 veckor sedanSvara

     Jag tror på laget. Kollar vi statistiken mot top-6 lagen så har vi gjort det bra. 3-1 i matcher mot Örebro och 2x 2-1 i matcher mot Luleå och Rögle. Mot Växjö har vi 1-1 så vi har kapaciteten. Sen är laget bra och stabilt och om man skulle ändra på ”felbygget” så är det väldigt små förändringar i mina ögon. Sen är det som du säger, kommer inte mursak och Sundström upp till en bra nivå så får vi det svårt att utmana. Absolut.

     Kommentar avatar
     Nolte, 2 veckor sedanSvara

     Purpule: helt enig med dig. Truppen är i stort sett bra, men man kunde gjort några andra drag med just dom spelarna du nämner som kunde gett laget helt annan balans/mix.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Förståeligt, vettigt resonemang. Har inget begåvat att tillföra.

   • Kommentar avatar
    Erik Johansson, 2 veckor sedanSvara

    Jag är en av de som hoppas att Frölunda letar efter offensiv spets. Har historiskt fungerat bra flera gånger som med Kallio och Mursak. Självklart finns ingen garanti men som laget sett ut vore det inte fel att ruska om och spetsa till lite. En skytt till PP1 är, den kanske lite orealistiska, drömmen.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Fullt förståelig dröm. Men känns inte riktigt som det kommer hända något i dag. Nå, vem vet...

   • Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

    Ni ska få lite småintressant med 51, 59 och 72 i eftermiddag. Blir nog norskt i Frölunda nästa år också. Tror jag.

    • Kommentar avatar
     EDWARD 51, 2 veckor sedanSvara

     Har kikat på SHL:s spelprogram för resten av grundseriegången. Fr.o.m. 48:e rundan kommer samtliga lag vara jämbördiga till antalet spelade matcher och där de 5 sista omgångarna därifrån också kommer ta plats på samma speldag för alla samtidigt(i vanlig god ordning), med bara en liten skillnad vid 50:e speltillfället och endast just då - med 'matchtidstartande' 15.15 resp. 18.00.
     Hoppas och önskar nu, att inga fler matcher hädanefter ska behöva bli uppskjutna p.g.a. Covid-19 och i stället, att SHL ska kunna få färdigställa 'grundserieomgången' för 2020/21 på allra bästa sätt.
     Helst inga fler "fort-satta käppar i hjulet". ;)

     • Kommentar avatar
      Bullen, 2 veckor sedanSvara

      Tjena HERR LEMAN tror du att vf tar in ngn spers forward innan fönstret stänger

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

       Om jag får gissa så ... nej, tror inte det finns någon som känns rätt både till kapacitet och pris. Men ... jag kan givetvis ha fel.

     • Kommentar avatar
      Manne, 2 veckor sedanSvara

      En tanke. Är Sjöström en sportchef som vågar ta tuffa beslut? Säga till Hjalle tex att, vi kommer inte ge dig något nytt kontrakt men du har gjort ett gediget arbete hos oss och vi är definitivt nöjda med det. Lycka till i framtiden!
      Jag är inte så säker på det. Tuffa beslut ligger som en stor sedelbunt i plonkan, det är något man bara måste klara av. Blir spännande att följa vilka som inte blir kvar. Ehn, Alle och Raymond lämnar - det är jag ganska säker på. I övrigt, öppna spjäll med spelare som har utgående kontrakt.

       Kommentar avatar
       Henry, 2 veckor sedanSvara

       Jag håller med dig Manne, jag tror inte Fredrik är bekväm med att ta sådana beslut. Han själv fick väl "sparken" som spelare ifrån Frölunda, och fick bli sportchef för man ifrån Frölunda håll tyckte lite synd om honom?

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

       Manne: Läs senaste texten, möjligen tänker du om.

     • Kommentar avatar
      Gustav, 2 veckor sedanSvara

      Jere Innala är ett namn som ska finnas på marknaden. Verkar dyr, dock.

      • Kommentar avatar
       Per, 2 veckor sedanSvara

       Tycker mig ha sett spelare utan Öronskydd på hjälmen i SHL? Är inte det obligatoriskt, eller har jag sett fel?

        Kommentar avatar
        Daniel B, 2 veckor sedanSvara

        Öronskydd? Har man det på hjälmen i hockey?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Tror inte det är obligatoriskt, men jag erkänner villigt att här är jag alldeles ute på hal is, inte alls säker på min sak.

      • Kommentar avatar
       Sothöna, 2 veckor sedanSvara

       Trist att det blivit färre profiler här på sajten som är inne och kommenterar osv inkl mig själv.
       Hoppas du känner dig nöjd Erik

       • Kommentar avatar
        Mattias, 2 veckor sedanSvara

        Enligt artikel i Hockeynews idag verkar ju Frölunda vilja förlänga med Hjalle, Patrik C. Dessutom kan MRO bli kvar.
        Då har vi 14 forwards klara för nästa år. Med om möjligt ännu sämre spets.
        ---
        Karl Henriksson
        Joel Lundqvist
        Max Friberg
        ---
        Simon Hjalmarsson
        Jan Mursak
        Elmer Söderblom
        ...
        Daniel Torgersson
        Patrik Carlsson
        Johan Sundström
        ---
        Linus Nässen
        Nicklas Lasu
        Mats Rosseli Olsen
        ---
        Joel Mustonen
        Teodor Niederbach

         Kommentar avatar
         Nolte , 2 veckor sedanSvara

         Hua....just detta man redan oroar sig för..

         Kommentar avatar
         Rw, 2 veckor sedanSvara

         Jobbiga att med hur vi spelar nu så finns det nog ingen av spelarna som kommer prestera bättre än vi förväntar oss. Tror knappast någon av juniorerna kommer göra succé heller.

         Kommentar avatar
         Daniel B, 2 veckor sedanSvara

         Ja, ser man truppen så, ja då är det i princip fullt.

         Kommentar avatar
         Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

         Ni har ju joel. Men låt säga att slutspelet går bra. Då har ni ett starkt lag nästa år med då spela här skulle försvinna även om det går bra.

         Kommentar avatar
         Herr Lakers, 2 veckor sedanSvara

         Inte skulle försvinna.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

         Läs senaste texten. Inte alls så enkelt som ni tror efter HockeyNews.se-texten. Så kunde ni ju ha reagerat när jag skrev för några veckor sedan att Sjöström pratade om att behålla alla. Men HockeyNews smäller väl lite högre för er ... haha. :=) Hjalmarsson högst tveksam nästa säsong, sedan jättestort frågetecken för Mustonen, tror jag. Tyvärr, i hans fall, med tanke på vad som primärt ligger bakom.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

         Sedan tror jag ni gör bäst i att inse: det KOMMER med stor sannolikhet inte bli några maffiga stjärnvärvningar till nästa säsong, även den kommer vara väldigt kämpig ekonomiskt sett p.g.a. corona.

         Kommentar avatar
         Daniel B, 2 veckor sedanSvara

         Hockeynews?? Aldrig, raka puckar smäller högst för mig och säkert många andra här. Jag ska erkänna att om hjalle inte är kvar så kommer jag bli väääldigt förvånad. Kärnspelare, duktig och passar in i laget. Sen förstår jag att det är Corona men han kan inte tänka sig att gå ner i lön ett år?

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

         Läs gärna texten. ALLA spelare är medvetna om att de måste går ner i lön för nya kontrakt, Hjalmarsson är inget undantag.

         Kommentar avatar
         Nolte, 2 veckor sedanSvara

         Är inte riktigt med på logiken att det inte kommer bli några stjärnvärvningar? Även dom går väl ner i lön som alla andra? Eller har stjärnvärvningar kvar sina höga löner och resten kompenserar? Om Hjalle idag ligger på 180K säger vi och man inte förlänger så borde väl dom pengarna räcka till en stjärnvärvning som vanligtvis ligger över 200K i månaden? Förstår inte riktigt resonemanget...

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

         Rent allmänt blir nästa säsong kämpig ekonomiskt. Det lär avspegla sig i lagbygget. Med rätt välbetalda spelare som Elliott, Mursak, Sundström, Friberg i truppen, plus en vilja att hålla nere kostnaderna, så tror jag inte det kommer in något stort. Sedan, vad som är stort och inte, kan förstås vara svårt att definiera. ;)

         Kommentar avatar
         Nolte, 2 veckor sedanSvara

         Ja då är det väl bäst att Frölunda väcker sina ”stjärnor” då, för av dom du nämner är det ju bara Friberg som levererar som man kan förvänta sig. Lag på lag öser in stjärnor som levererar, men Frölunda har redan sina som inte gör det.

       • Kommentar avatar
        Sulan, 2 veckor sedanSvara

        Tycker att Sundström stegrat formen lite nu. Om laget formeras på annat sätt så får man kanske ut mer av Mursak, Sundström, Raymond, Söderblom, Friberg


        Lämna en kommentar