Rönnberg kan få ett spännande pusseljobb


► Frölunda har under JVM tvingats gå hårt på ett antal forwards. Redan i veckan får nog Roger Rönnberg andra problem:
► Vilka ska få istiden minskad? Vem ska kanske inte spela alls?"
► Nå, det är ju ett jäkla trevligt bekymmer att ha, men lik förbaskat är det en grannlaga uppgift. Ta ut bästa laget. Hålla alla nöjda.
► Lite om det, och mina fem bästa mot Oskarshamn, får ni här. Ingen Morning Mailbag i dag, dock; det blir ju lite tårta på tårta.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Intressant läge när (om?) Roger Rönnberg och Frölunda har ett överflöd på forwards. Foto: C MORE & VIAPLAY (skärmdumpar)


FRÖLUNDA ÄR JUST nu en välfungerande maskin, inte alltid levererande en produkt av allra högsta klass – men fem gånger i rad ändå bra nog för tre poäng.

Det här en svit som fansen säkert gillar att se:

Örebro (b) 6–1
Linköping (h) 4–3
Rögle (b) 3–1
HV71 (h) 4–1
Oskarshamn (b) 5–2

Rakapuckar.com bild

Bra målvaktsspel, rejälare (lite snabbare, lite enklare) försvarsspel, förändrade och förbättrade kedjekombinationer är nycklar som jag ser det.

Samt tålamod och betydligt bättre effektivitet. Men undrar om inte det är följder av ovan nämnda faktorer?

Hönan och ägget, ni vet …

Med två (tre med Theodor Niederbach) på JVM, Joel Lundqvist länge avstängd och Joel Mustonen mystiskt sjuk, har flera Frölundaforwards fått ta stort ansvar.

Max Friberg är en: i fyra av de fem senaste matcherna har han legat runt 20 minuters istid. ”Bara” 18 mot HV71.

Skövdekillen spelar just nu sin bästa hockey. 2+6 på de fem senaste matcherna, att addera till det enorma jobbet han lägger ner.

Kanske skulle Frölunda alltid gå kort på folk?

Rakapuckar.com bild

Nja, skämt åsido, nog för att jag är en fan av att minska trupperna till nästa säsong – men över tid, i en lång serie, behöver du pigga ben.

Självklart värdefullt att Frölunda nu får hem Lucas Raymond och Elmer Söderblom (landar måndag kväll), att även Theodor Niederbach är med och utmanar, och sedan är ju Johan Sundström snart frisk.

Torsdag, eller lördag, kan Roger Rönnberg ha 14 forwards ur A-truppen att förfoga över.

Hur gör han och tränarteamet då? Spännande.

Igen, detta är verkligen inget problem, hux flux insjuknar någon eller får ont någonstans, men om vi bara underhåller tanken att JVM-grabbarna är fräscha, att Johan Sundström är frisk, hur fasen ska det se ut då?

Jag lekte Rönnberg ett tag, och det var – trots att jag räknade bort Joel Mustonen (vet ju inte när kroppen godtar hockey) och Theodor Niederbach – ta mig tusan ingen avundsvärd uppgift.

Rakapuckar.com bild

I min hjärna for frågor som ilskna bin:

”Hålla Karl Henriksson utanför, med det grymma arbetet han utför?”

”Hålla Robin Alvarez utanför, med det skottet han har, med den målgörarpotentialen?”

”Hålla Simon Hjalmarsson utanför, med allt det jobb han gör i det tysta?”

Nå, ska 14 bli 12 eller 13 så måste ju någon jäkel försvinna, så det blev så här, ej i rankingordning:

Alternativ A:
Hjalmarsson–Carlsson–Sundström
Nässén–Lundqvist–Raymond
Söderblom–Lasu–Rosseli Olsen
Ehn–Mursak–Friberg
Alvarez/Henriksson

* Patrik Carlssons kedja beprövad, Lucas Raymond får hålla i pucken i sin, Jan Mursak och Max Friberg fungerar, Söderblom ger extra dimension i Nicklas Lasus enhet.

Rakapuckar.com bild

Alternativ B:
Hjalmarsson–Carlsson–Raymond
Söderblom–Mursak–Friberg
Nässén–Lundqvist–Ehn
Rosseli Olsen–Lasu–Sundström
Alvarez/Henriksson

* Även här får Raymond styra puckinnehavet, två grymt kloka kedjekompisar som alltid gör andra bättre. Joel Lundqvists enhet intakt, Johan Sundström kan ge extra tyngd i Lasus, Söderblom kan erbjuda Mursak och Friberg något annat.

Alternativ C:
Ehn–Henriksson–Raymond
Nässén–Lundqvist–Sundström
Alvarez–Lasu–Rosseli Olsen
Carlsson–Mursak–Friberg
Söderblom/Hjalmarsson

* Det här ser jag inte alls hända, men lite kul vore det ju om Karl Henriksson fick centra Raymond i SHL när han inte fick det i JVM.

Några saker:

1. Ytterst sällan är alla friska, långt ifrån säkert att Rönnberg och tränarteamet sätts på den här sortens prov. Men A-truppen innehåller trots allt 15 forwards, så … det var ändå intressant att fundera över formationerna ett tag.

Rakapuckar.com bild

2. Jag vet, Roger Rönnberg brukar spela JVM-killarna rätt snabbt efter hemkomst, inte alls förvånande om det blir redan på torsdag, kanske till och med troligt. Men jag tror ändå inte ni ska räkna med det.
De landar måndag kväll, ska säkert covidtestas, sedan behöver de hämta sig, ställa om mentalt, hitta rätt tidsmässigt, och vad gäller Raymond så har han dessutom fått en del elaka smällar. Söderblom, där vet vi ju att foten strulade inför JVM. Så vi får se, helt enkelt.

3. Att Elmer Söderblom tagit oss med storm är hur häftigt som helst, medan hans självförtroende är på topp förutsätter jag att Frölunda ger honom en ärlig chans, varför inte även i power play. Det är nu han är het. Men det är bra att hålla nere förväntningarna, det Söderblom gjorde i Kanada var mot juniorer, nu ska han upp mot seniorer – och där har han faktiskt bara gjort sex riktigt bra minuter så här långt, i matchen mot Luleå när han blev fotskadad. Alltså: ha tålamod. Men visst bör 202-jätten få speltid. Han är alldeles för spännande för att vara vid sidan om.

***

Oskarshamn gjorde många saker bra mot Frölunda, ändå 16:e förlusten i rad. Att Oskarshamn skulle tappa med tiden, inte hålla uppe vare sig effektivitet, PP eller målvaltsspel, inte vara ett slutspelslag, det räknade nog de flesta med, men så här illa? Klart det har satt sig på psyket hos Martin Filanders spelare.

Lik förbaskat, kolla modet de har när de tar sig ur egen zon, kolla en sådan som Rickard Palmberg, kolla hur många nästan-lägen laget skapar – trots att ryggsäcken med alla förluster måste vara blytung. John Dahlström, förresten, pigg och inititiativrik.

Jag ger mig inte, någon gång snart måste Oskarshamn vinna en match igen. Det ska bli spännande att se vad som händer sedan. Brynäs hemma tisdag kväll, kan det vara dags då?

***

Ingen Morning Mailbag i dag, alltså. Jag tittar in här och ser om ni har något ni undrar över istället. Men mina fem bästa från i går får ni så klart. Även det var en svår uppgift, finns några spelare jag ogillar att jag inte fick med.

1 – Max Friberg
* 2–1-målets förarbete symboliserade Frölundas spel, västgöten jagade livet ur motståndarna, var sedan bra som vanligt.

2 – Niklas Rubin
* Två matcher vid sidan där han såg Johan Mattsson storspel. Vips, så var Rubin inne i matchandet igen, stabil och trygg, dessutom med matchvinnande räddningar i första perioden.

3 – Jesper Sellgren
* Haft haft formpil upp ett tag, 2+2 på sina fyra senaste, allt mer skridskostark igen, allt färre gånger då han försöker spela över sin förmåga.

4 – Christoffer Ehn
* På tal om formpil upp, han sätter personbästa match efter match nu. Vinner kamper, vinner puckar, banar väg, allt bättre med pucken, och så fick han göra mål också.

5 – Jonathan Sigalet
* Stabiliteten själv, grymt trygg, säker, väljer alltid rätt alternativ, vågar spela enkelt.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
38 kommentarer
 • Kommentar avatar
  bitter, 2 veckor sedanSvara

  Vart är oskarshamns presskonferens?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

   Jag vet inte var den är, faktiskt. Har du prövat deras webbsajt? Deras SoMe-konton?

   Kommentar avatar
   Jimmy, 2 veckor sedanSvara

   Är inga presskonferenser i Oskarshamn .

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 2 veckor sedanSvara

  Jag är glad att jag inte är coach. Fy vad svårt det kommer bli om alla är tillgängliga. Nu är det en konstig säsong så troligtvis är någon borta oftare än vanligt men ändå. Gällande dina kedjor, alla var intressant men jag hade nog kört så likt det är nu som möjligt.

  • Kommentar avatar
   Manne, 2 veckor sedanSvara

   Jag blir inte förvånad om Rönnberg helt går tillbaka till det som var innan JVM. Alltså kedjorna. Det blir ett misstag i så fall.

   • Kommentar avatar
    Mikael, 2 veckor sedanSvara

    Jag räknar med att Ehn antingen står helt åt sidan, eller får klart mindre speltid.

     Kommentar avatar
     VF91, 2 veckor sedanSvara

     Du menar Karl Henriksson? Han producerar inga mål på alla chanser han har!!!

     Kommentar avatar
     Walle, 2 veckor sedanSvara

     VF91: Vadå Henriksson? Karl tillför både mer offensivt (trots uteblivna poäng), är knappast sämre i arbetet defensivt samt yngre. Rätt givet att han går före Ehn i min mening.

     Kommentar avatar
     Floyd , 2 veckor sedanSvara

     Ehn blir ju bättre för varje match - riktigt stark insats igår..

     Kommentar avatar
     Manne, 2 veckor sedanSvara

     Ehn växer hela tiden. Henriksson tycker jag det saknas en del hos. Han kan bättre.

   • Kommentar avatar
    #18, 2 veckor sedanSvara

    Frölundas sätt att matcha sina målvakter är svårbegripligt för oss utanför, men satan vilken utväxling man fått på Mattsson och Rubin nu på slutet. Skillnaden mellan vinst och förlust i SHL behöver inte vara större än två/tre ruggiga räddningar och helst då i början av matchen. I de senaste 3 matcherna har båda målvakterna levererat dessa räddningar. Målvaktsspelet ser ut som i början på säsongen.

     Kommentar avatar
     Manne, 2 veckor sedanSvara

     Tummen upp!

   • Kommentar avatar
    Nolte, 2 veckor sedanSvara

    Låg också och funderade på det igår hur glad jag är att jag inte är RR när han förfogar över samtliga spelare, ruskigt svårt att formera laget i mina ögon. Kan inte säga att någon spelat sig ur laget direkt. Det enda jag är säker på är att jag tycker att Raymond ska in i sitt gamla PP och utgå i position nere vid målet och inget annat, och att Jens Olsson faktiskt ska vara kvar i PP för han är duktig på att sätta fart på pucken, gör inte det spektakulära eller avgörande passningarna men han står inte och kladdar med den utan håller den i rörelse och det är gott nog tycker jag!

     Kommentar avatar
     Rallyclay, 2 veckor sedanSvara

     Jens har varit överraskande bra som PP back. / Claes

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Mycket intressant att följa vad som händer när Norlinder är frisk. Ska han då in i PP eller får Olsson vara kvar? Det ser jag fram emot att hålla ett öga på. Olsson har gjort det mycket bra, upplever jag.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 2 veckor sedanSvara

     Olsson spelar snabbt och enkelt. Tycker han är klockren där.

     Kommentar avatar
     Rickard, 2 veckor sedanSvara

     Lätt för RR Norlinder skall spela och Olsson tar sitt läge i laget. Olsson har varit bra.

   • Kommentar avatar
    Janne Svensson, 2 veckor sedanSvara

    Om jag också får leka Rönnberg skulle det se ut såhär
    Alvarez-Carlsson-Sundström
    Henriksson-Lundqvist-Raymond
    Söderblom-Lasu-Ehn
    Nässen-Mursak-Friberg
    Hjalmarsson/Rosseli som extra spelare som kan växlas med Ehn/Söderblom
    Vad tror du Leman?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Ett förslag så gott som något annat. :)

     Kommentar avatar
     Nolte, 2 veckor sedanSvara

     Håller nog faktiskt MRO före såväl Henriksson, Ehn & Nässen. I alla fall baserat på vad som presterats hittills.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Du ser, det är faktiskt oerhört svårt att plocka bort folk. Även i teorin. Som "tur" så är det nog inte ofta Rönnberg & Co förfogar över 14, 15 spelbara anfallare.

     Kommentar avatar
     Janne Svensson, 2 veckor sedanSvara

     Förstår hur du tänker men såhär mitt i säsongen tycker jag att man skall ge dom unga en tid att försöka slå sig in i laget. Det är ju trots allt framtidens spelare. Visar det sig inte fungera när det drar ihop sig till slutspel är det bara att byta plats och plocka in dom gamla "gubbarna" igen.

     Kommentar avatar
     Nolte, 2 veckor sedanSvara

     Förstår hur du tänker, men håller inte riktigt med där. Gillar när unga får chansen, och det har väldigt många fått. Många har även tagit den, detta handlar inte om att någon av dem varit dåliga. Men jag tror inte att det faller väl ut att säga till en rutinerad spelare som i mina ögon match efter match är med och driver den spelmässigt bästa kedjan i laget (MRO-Lasu-Alvarez) att nu får du vila och komma tillbaka om dom unga inte levererar. Här tycker jag även att man måste väga bort ålder i ekvationen. Ofta hör man att spelaren är lovande och grym för sin ålder, ja absolut, men hur bra är han just nu och hur står han sig mot vuxet motstånd? Med det sagt, så argumenterade jag inte emot Hjalmarsson som extraforward, för jag kan absolut se 12 hetare forwards. Dock lär Hjalle inte hamna där.

   • Kommentar avatar
    DD, 2 veckor sedanSvara

    Jättesvårt att formera laget... Tror du på utlåning av någon spelare?
    Funderar lite på coacher som kanske ligger farligt till att få kicken. Hade nog varit någon redan om inte för Covid. Robertsson har inte åstadkommit något än med ett LHC som ändå satsade. Underbetyg till Peter Andersson även om han nog får mer tid. Att ta in Rahm som huvudtränare för HV var dumdristigt och något jag förutsåg skulle bli ett problem för HV. Nu spelar man sin kanske sämsta hockey någonsin men styrelsen verkar ha skygglappar på sig. Hur många raka torsk kan Filander ha innan någon får panik? Bra coach egentligen, dock. Pennerborn har aldrig fått ut full potential av stjärnspäckade FBK-upplagor. Hur många chanser får han?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Nej, utlåning, då ska det till att att gruppen är hel och frisk en längre period. Utlåning någon match eller två, möööjligen. Men givet att alla sällan är spelbara behövde du dina 14, 15 forwards.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

     Vad gäller coacherna, min känsla är att klubbar är smartare i dag, mer långsiktigt tänkande, och inte sparkar lika fort som fött. Hur vet vi egentligen att Peter Anderssons arbete är värt underbetyg? Är det inte spelare som underpresterat? Tar kanske omställningen till annan sorts träningskultur och tävlande bara längre tid? Hur kan man veta att anställa Nicklas Rahm var dumdristigt? Är det han som sett till att spetsspelare som NHL-lånen Andersson och Sandin inte var på den nivå man hoppades? Bara för att ta några exempel. Så KAN det förstås vara, men för oss vid sidan om är det lätt att dra snabba slutsatser, typ ”Tippat topplag presterar inte=tränarens fel.” Tror frågan är mer komplex än så. Men visst finns det en gräns vad gäller Rahm i HV, det tror jag också. Förr eller senare måste en så pass stor klubb göra NÅGOT. Och har man redan tagit in Lillis, så … mm, vi får se. Bert och LHC hade något på gång ett tag, brutalt tung skada på Broc Little.

   • Kommentar avatar
    Rallyclay, 2 veckor sedanSvara

    Nej, det är tur att jag inte behöver ta ut laget. När/ om alla är hela blir det ju tufft. Är inte helt övertygad att Söderblom gör samma succé direkt i SHL utan behöver matchas in. Tror hans, Henrikssons och Nässens nästa säsong blir den då man tar etablerar sig som SHL spelare. Finns mycket hockey i de tre. Raymond skall in i laget och kanske tillsammans med Lasu och Alvarez? Fast då måste jag ju flytta på MRO och det vill jag inte .... / Claes

    • Kommentar avatar
     Anna Agdestein , 2 veckor sedanSvara

     Vilken dag får ni komma in på träning? Onsdag?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Både onsdag och fredag är det sagt. Vore jag Patrik Westberg hade jag firat med semla. :)

      Kommentar avatar
      Anna Agdestein , 2 veckor sedanSvara

      Wow! Nytt år, nya direktiv?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Nej, det tror jag inte, men det är hemmamatcher, och före sådana tror jag vi är välkomna. Men minimum en i veckan bör det väl vara även om det bara är bortamatcher. Tror jag. Men vet inte. Det är underligt, allting.

    • Kommentar avatar
     Allen, 2 veckor sedanSvara

     Hur går det för Elliott? Har hans fru fått barn än? När beräknar Frölunda att ha han tillbaka? Förstår att det inte går att sätta en datum beroende på när dom får barn, karantän etc.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Planerat datum var väl typ sjätte, sjunde. Vanlig födsel, vilket betyder att det kan dra ut på tiden – eller gå snabbare. När jag talade med Rönnberg i lördags hade inget hänt. Elliott sa själv att OM det tog tid, alltså inget barn utkommer runt nionde, tionde så fanns tankar på kejsarsnitt så att han inte skulle bli borta alldeles för länge.

      Kommentar avatar
      Allen, 2 veckor sedanSvara

      Okej, tack för snabbt svar:) Får hoppas att allt går bra med födseln.

    • Kommentar avatar
     Arvids, 2 veckor sedanSvara

     Hur tänker du om Niederbach, HL?
     Han var inte med i någon av dina uppställningar.
     Han gjorde mycket bra saker i JVM.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Absolut gjorde han det, som jag skrev så imponerade han på mig som center. Var inne på det, hade varit kul att se honom testa i den positionen i Frölunda nästa säsong. Men i vinter, då konkurrerar han som ytterforward, och med 15 forwards i Frölundas trupp ser jag inte Niederbach gå före någon. Det är absolut inget nedlåtande mot honom, tvärtom, och jag kan få fel, killen är riktigt lovande, dessutom rätt tuff sett till sin storlek, men med alla forwards friska ser jag inte riktigt vem han ska peta.

      Kommentar avatar
      Christoffer, 2 veckor sedanSvara

      Känns som ett lån till Allsvenskan hade varit det bästa för honom, då får han mer speltid, får spela mot vuxna etc. Även Elmer kan jag tänka mig hade mått bra av det om han inte lyckas slå sig in bland 12, även om jag inte tror att det kommer ske då man troligtvis vill ha lite backup ifall någon blir skadad.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Det är verkligen ett pissläge det här med att juniorserierna inte är igång. De bästa juniorerna måste verkligen få spela nu.

    • Kommentar avatar
     E23 , 2 veckor sedanSvara

     Söderblom är unik, och alla unika spelare tycker jag ska få utrymme att göra ett antal dåliga matcher för att man ska få utväxling av dom på sikt. Tycker även han ska testas i PP, åtminstone i PP2.
     Ser att han går rätt in i truppen, kanske tillsammans med Carlsson och Sundström.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Ja, i det här läget, att INTE ge Söderblom en fair chans hade varit märkligt. Men också viktigt att stämma av, ge honom och Raymond en chans att landa, kolla av hur de mår o.s.v.

      Kommentar avatar
      E23, 2 veckor sedanSvara

      Ja, precis

    • Kommentar avatar
     Christer, 2 veckor sedanSvara

     Känns som om alla glömt bort Mustonen?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Det vet jag inte om jag håller med om. Jag poängterade att jag inte räknade in JM förrän jag ser att hans kropp håller, är ju lite obehagligt det här med hans återhämtning.

    • Kommentar avatar
     Jan Håkansson , 2 veckor sedanSvara

     Att ens överväga att inte spela Alvarez och Hjalmarsson på bekostnad av Raymond visar ju hur lite man har koll.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Du tycker inte Raymond platsar på tolv?

      Kommentar avatar
      Jan Håkansson , 2 veckor sedanSvara

      Nä, Raymond platsar inte på 12 om alla är friska. Söderblom går också lätt före. Sedan skall alltid bästa laget spela. Raymond var riktigt blek på JVM likt många anda sk stjärnor. Den som stod ut mäst vad Söderblom.

      Kommentar avatar
      Daniel B, 2 veckor sedanSvara

      Några tycker säkert att jag är helt koko nu men kan hålla med. Raymond får kämpa för att visa att han är tillräckligt bra. Så som nässen, Ehn, Kalle och några till spelar så är det inte helt givet att Raymond ska in bara. Men som jag skrev igår, jag är glad att jag slipper ta ut laget.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Ja, det är ett jäkla jobb. :) Och man är verkligen inte knäpp eller koko för att man tycker ditt eller datt. Det betyder inte att man inte har koll. Åsikterna går isär. Som de ska.

      Kommentar avatar
      Daniel B, 2 veckor sedanSvara

      Tack HL. Men anledningen till att jag tycker så är för att jag tycker det flyter på bra nu och laget känns väldigt stabilt.

      Kommentar avatar
      Pupule, 2 veckor sedanSvara

      Är benägen att hålla med Daniel och Jan här. Raymond har en stor uppsida, men tycker att han inte riktigt har vuxit i seniorkostymen än. Att han sedan inte heller lyste i JVM är ju inte heller någon fjäder i hatten. Här finns mycket mer att bevisa.

    • Kommentar avatar
     Daniel B, 2 veckor sedanSvara

     Nu har vi fem raka vinster och det är riktigt gött. Tycker framför allt att lägstanivån är högre igen än för nån månad sedan. Påminner lite om i början på serien där laget kanske inte var på topp men man vann ändå.

     • Kommentar avatar
      Petey, 2 veckor sedanSvara

      Olsson är säsongen stora överraskning i Frölunda, ihop med Sellgren Frölundas bästa back så här långt!
      Nässe'n bort och in med Raymond där, och in med Sundström i formationen med Murre och Hjalle och sedan Söderblom som extra forwads!
      Svårare en så behöver det inte vara! Eller hur R,R?
      Där är lösningen när alla är forwards är disponibla!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

       Nässén, en av de som kan sätta dit pucken, som nr 14, alltså. På läktaren. Där ser man.

       Kommentar avatar
       Petey, 2 veckor sedanSvara

       Ett alternativ som kan vara realistiskt Leman, känner just nu att Nässen är spelaren som ligger på gränsen att utmana Rymonds och Söderblom om platsen i laget! Ser faktiskt inte MRO, Ehn eller Alvarez ligga utanför laget som dom presterar just nu!

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

       Det är verkligen en svår uppgift om alla är hela och friska. Vi får väl se om den uppstår. :=)

     • Kommentar avatar
      Kalle , 2 veckor sedanSvara

      Man har ju funderat länge nu på hur laget kommer se ut när alla är tillbaka, såhär skulle min uppställning vara
      Friberg mursak alvarez
      Henriksson lasu Raymond
      Ehn Sundström Söderblom
      Mro lunkan Carlsson
      Hjalle
      Sen vet jag att Hjalle aldrig kommer bli petad vare sig i pp lr vara 13e forward men han är den som.bidrar minst just nu och hans "superjobb" i det tysta för alla andra seniorer också så tycker inte det är en orsakat till att han ska spela!
      Sen mustonen räknar jag inteens in i topp 12 vare sig han är frisk lr inte!

       Kommentar avatar
       Henry, 2 veckor sedanSvara

       Jag håller med dig Kalle!

       Kommentar avatar
       Johan, 2 veckor sedanSvara

       Håller absolut inte med dig angående Mustonen. Är han fullt frisk går han före flera av dessa. Det är min åsikt.

       Kommentar avatar
       Henry, 2 veckor sedanSvara

       Mustonen har lyckats med mindre poäng an Rubin. Det är inte så bra.

       Kommentar avatar
       Johan, 2 veckor sedanSvara

       Då har Ehn också det. Även Henriksson, han har väl sämst statistik av alla sett till speltid om vi nu ska stirra oss blinda på statistik.

     • Kommentar avatar
      Peter, 2 veckor sedanSvara

      Dags att bänka hjalle snart, och låt Raymond stå över, inte super impad av den pöjken än så länge...

       Kommentar avatar
       Henry, 2 veckor sedanSvara

       Sundström, Hjalle borde sitta ett par matcher. Båda två har underpresterat.

       Kommentar avatar
       Daniel B, 2 veckor sedanSvara

       Sundström var riktigt bra innan han blev skadad.

     • Kommentar avatar
      TL, 2 veckor sedanSvara

      Raymond-purre-alvarez
      Friberg-mursak-nässen/mustonen
      Sundström-lasu-hjalle/mro
      Ehn-lundqvist-henriksson/Söderblom
      Mitt förslag=)
      Rotera lite på dom platser med två namn. Raymond ska självklart spela. Purre är sjukt underskattad och har ett jäkla bra skott. Hjalle är svårare att hitta en given plats till. Han gör ett bra jobb men misslyckas ofta i offensiven.

      • Kommentar avatar
       Per, 2 veckor sedanSvara

       Nässen är given. Han gör sin omgivning bättre och det är mycket bra gjort av en så ung spelare. Denna gången Ehn och innan det Friberg. HL titta igen på passningen in till Joel på det målet som Ehn sedan gör. Det är inte bara kasta pucken på mål.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

        Nässén är jag, som du säkert vet, mkt förtjust i. Honom hade jag inte flyttat på i första taget.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 2 veckor sedanSvara

        Gillar också nässen. Dessutom bra på skridskorna och bra fart.

        Kommentar avatar
        Manne, 2 veckor sedanSvara

        Nässen ska spela. Jag la märke till en mycket klok grej han gjorde igår, framförallt. Vi hade boxplay och han tog pucken i mittzonen, åkte ner i egen zon - men hittade ingen att passa till. Då åkte upp med den offensivt igen och spelade sedan hem den till back i egen zon. Det är klokhet i spelet, inte bara vifta iväg pucken så fort man får den bara för att man har boxplay. Det är klokhet och spelsinne. Tickade iväg ett antal sekunder tack vara det! Flera hade bara lagt ner pucken i offensiv zon direkt och sedan hade Oskarshamn kunna börja om på nytt.

      • Kommentar avatar
       Pupule, 2 veckor sedanSvara

       Visst hade alternativ C varit spännande, men som sagt...inte så trolig. Hade kanske varit än mer spännande att lira ungdomskedja med Elmer, Kalle och Raymond. :)

       • Kommentar avatar
        Mackan, 2 veckor sedanSvara

        Jag förstår inte hypen kring Raymond, varför är det så mycket snack om att han måste spela, ha mycket puck osv? Han är en jättetalang och spännande men jag som Frölundasupporter tänker bara på laget och chansen till SM-guld. Chanserna till guld minskar absolut inte bara för att Raymond får spela mindre. Jag tycker laget och femmorna gått jäkligt bra nu när Raymond inte varit med, varför ska han nu in och ha massa istid i pp med mera igen när det funkat bra utan honom? Och om 3-4 månader så lämnar han ju klubben ändå. Talang absolut men så viktig är han inte, om alla forwards är friska så platsar inte Raymond bland mina 12 forwards i alla fall. Men alla tycker vi olika:)

        • Kommentar avatar
         SKRIK-LENA , 2 veckor sedanSvara

         C MORE LIVE 5. NI TITTAR, JAG SKRIKER!!!!!!

          Kommentar avatar
          Manne, 2 veckor sedanSvara

          Vi hör dig :)

          Kommentar avatar
          SKRIK-LENA, 2 veckor sedanSvara

          BRA!! Cehlárik... CEHLÁRIK!!!!

          Kommentar avatar
          Annie Lööf , 2 veckor sedanSvara

          Fjamåt HV. Stajkt jobbat

          Kommentar avatar
          Manne, 2 veckor sedanSvara

          Du hållej på Jögle.

        • Kommentar avatar
         VF, 2 veckor sedanSvara

         Vilken bra värvning Hv71 gjort Nörstebro, hänger inte alls med.

          Kommentar avatar
          Manne, 2 veckor sedanSvara

          Nörstebö, VF :)

          Kommentar avatar
          ??, 2 veckor sedanSvara

          Lån från Mora

          Kommentar avatar
          VF, 2 veckor sedanSvara

          Skyller på iPhone Manne haha :D Ändrar orden

          Kommentar avatar
          Manne, 2 veckor sedanSvara

          Bra där, VF :)

        • Kommentar avatar
         Christoffer Johansson, 2 veckor sedanSvara

         Någon som vet när Söderblom & co landar idag?

         • Kommentar avatar
          robert ström, 2 veckor sedanSvara

          Bort med hjalle då han är för långsam i tanken slarvig med pucken och vågar knappt skjuta längre och när han väl gör det så är det vid helt fel tidpunkt...det räcker inte med att han kämpar då alla gör det...du måste vara en fara framåt med som forward..alvarez borde ta hans plats sedan kan henriksson komma in som extra och köra järnet

           Kommentar avatar
           Daniel B, 2 veckor sedanSvara

           Jag tycker inte det. Hjalle är viktig för laget, han tar ett stort ansvar. I pp däremot så tycker jag att han inte får till det.

         • Kommentar avatar
          Mogge , 2 veckor sedanSvara

          PW frågade Bert om han tänkte avgå. Det gjorde min kväll!

           Kommentar avatar
           Daniel B, 2 veckor sedanSvara

           Gjorde han det? Hahaha.

           Kommentar avatar
           Manne, 2 veckor sedanSvara

           Nja. Han frågade om han är orolig för jobbet, ungefär så. Bert tyckte att frågan var fjantig.

         • Kommentar avatar
          Bosse, 2 veckor sedanSvara

          Tufft för HV nu....ser ut att sakna självförtroende helt

          • Kommentar avatar
           VF, 2 veckor sedanSvara

           Förlust igen för HV71.
           Återigen igen ler Niklas Rahm i intervjun och tycker de spelar bra o gör en jätte bra insats.
           Måste svida i HVs fans ögon haha

           • Kommentar avatar
            VF, 2 veckor sedanSvara

            Haha rätt bra sagt!!
            Leif Boork
            @LBoork
            När jag hör Rahm i HV så låter han som ” Bagdad Bob” om ni kommer ihåg honom? Positiva och osjälvkritiska kommentarer medan laget rasar mot ruiner bakom ryggen på honom. Minns ni att jag väldigt tidigt hade kommentarer om Rahms kommentarer? Och så mentale tränaren i båset

            • Kommentar avatar
             R@Y, 2 veckor sedanSvara

             Vilken match det blir i natt! Kanada vs Ryssland! Helt ovisst, men tippar 3-2 till Kanade i OT.

             • Kommentar avatar
              Manne, 2 veckor sedanSvara

              HV sjunker ännu längre ner mot botten. Det blir Hockeyallsvenskan nästa säsong.

               Kommentar avatar
               Pippo, 2 veckor sedanSvara

               Har kollat lite på deras matcher och vissa spelare i HV verkar inte ens vara intresserade av att spela i Shl längre.

               Kommentar avatar
               Johnny the rocker, 2 veckor sedanSvara

               Hoppas innerligt du har rätt!

               Kommentar avatar
               VF, 2 veckor sedanSvara

               Det blev Bert som fick kicken först. Snart kommer la de gå ut med att Niklas Rahm får kicken med eller??

             • Kommentar avatar
              Maxad, 2 veckor sedanSvara

              Bättre att sätta Mursak på en vinge.

              • Kommentar avatar
               Philip Glucksman, 2 veckor sedanSvara

               Enligt den underliggande statistiken ligger Ehn, Nässen, Henriksson och Mustonen bra till. Dock ligger inte Hjalmarsson så bra till. Något kanske RR tänker på.

               • Kommentar avatar
                Nilsson, 2 veckor sedanSvara

                Ja,hen har en delikat uppgift-den gode Rönnberg. Skall man enbart drömma sej tillbaka ang.Hjalmarsson-så lär väl ej många juniorer få chansen framledes. Nej-bort med Hjalmar. Osäker på Raymond.Har ju sina kvaliteter. Men vet ej vilken omgivning hen skulle passa bättre i. Elmer borde verkligen få chansen efter den lovande insatsen mot Luleå hemma vid den olycksaliga skadan. Jens Olsson gör det över alla mina förväntningar. Stort utropstecken. Men att pucken smäller utanför målraben vid varje skottillfälle är som Löfve’n skulle ha sagt-oacceptabelt. Så jag vet int..Lätt att leta fel i smådetaljer-när det väloljade maskineriet rullar på...

                • Kommentar avatar
                 Maxad, 2 veckor sedanSvara

                 Vilken jäkla HEN???

                 • Kommentar avatar
                  Maxad, 2 veckor sedanSvara

                  Hönan Rönnberg?


                  Lämna en kommentar