Ingen plats för Sofia – bådar inte gott för SDHL


► Det finns alltså, i alla fall inte här och nu, någon plats för Sofia Reideborn i SDHL.
► Jag tror det bådar allt annat än gott för ligan.

Rakapuckar.com bild

Slutspelat i SDE och SDHL för Sofia Reideborn, allt annat än bra för ligan, skriver jag. Foto: PRIVAT/TWITTER


TYDLIGEN BLEV DET omskrivna sommarpratet i SDHL:s podd droppen som fick bägaren att rinna över.

Här tog den frispråkiga målvakten Sofia Reideborn bland annat upp det faktum att romantiska relationer inom lagen kan vara ett problem; självfallet insåg hon att att det inte går att förbjuda människor att bli kära, lika självfallet riskerar det skapa problem i ett lagbygge och bör behandlas därefter. 

En självklarhet för den stora massan, tror jag.

”Homofobi”, tokskrek en spelare i Sofias lag SDE och citerades glatt av media, som om spelarnas kön och sexuella preferenser hade haft det minsta med saken att göra.

Sofia Reideborn har varit en ljuspunkt i en sport annars lite för ofta symboliserad av offerkoftor.

Hon bekänner sig inte till nyfeminismen, den med tankegodset att kvinnor inte kan utan tvärtom konstant behöver hjälp (av män) eftersom det finns ett patriarkalt förtryck ständigt i färd med att trycka ner. På så vis raka motsatsen till den fantastiska ”gammalfeminism” som ligger bakom lika rättigheter för könen, abort som en självklarhet,  daghem, särbeskattning … you name it.

Rakapuckar.com bild

När svenska damlandslagsspelare strejkat och krävt bonus om de tar sig tillbaka till VM:s A-grupp så har Sofia lugnt konstaterat:

## Damhockeyn har de pengar den förtjänar.

## Produkten underhåller tyvärr inte så mycket att den stora massan lockas.

## Spelarna får viss betalning för att utöva sin hobby, ska de ha in mer pengar måste produkten bli mycket, mycket mer underhållande.

Ingen elak konspiration, inget som har med kön att göra, inga fans som stannar hemma för att missgynna kvinnlig idrott, bara ett faktum.

Det är alltså på samma vis för damhockeyspelare som till exempel manliga bågskyttar, simmare, roddare och tyngdlyftare – hur hårt man än tränar, hur mycket tid man än lägger ner så hänger inkomstmöjligheterna till syvende og sidst på hur många som finner det värt att titta, live eller via TV:n.

Rakapuckar.com bild

Vet ni vad? Jag tror inte att jag är ensam, jag tror att en övervägande majoritet svenskar, kvinnor som män, tycker att det Sofia Reideborn säger och sagt är självklarheter. 

Även gällande det här med romantiska relationer inom lagen.

I teorin kan det förstås fungera om alla är så vuxna att de dumpar känslorna i ett förråd utanför ishallen.

I praktiken är det ytterst få som mäktar med det. Och det ställer extremt tuffa krav på tränarstaben.

Jag tror Sofia Reideborn gjort rätt mycket för att skapa en bättre bild av damhockeyn; för folk runt omkring, för unga tjejer på väg upp som ser vad som gäller. Här finns inte alls bara gnäll – här finns även spelare som vill jobba häcken av sig, som inser att man måste prestera, underhålla, innan man ställer stora krav.

Sofia levde upp till detta när hon annonserade sitt adjö.

Här hade man kunnat tänka sig i alla fall en liten offerkofta på, en bitterhet angående det faktum att hennes åsikter, uttryckta i ett land där åsiktsfrihet tack och lov råder, i princip tvingat henne att hoppa av. Istället tog hon eget ansvar och sa till Aftonbladet apropå stämningen inom laget SDE efter sommarpratet:

– Ja det är väl lite därifrån det kommer. Jag känner väl kanske inte det stödet längre från just dom. Jag har full förståelse för att de inte håller med mig i de åsikterna jag har, det är helt okej. Egentligen tar (sic) jag det här beslutet för båda parter, lagkamraterna också. Så att de kan prestera på topp utan att de känner att jag är där som en börda.

– Ibland är det de här konsekvenserna man får ta. Det är mitt eget fel och också mitt eget beslut att kliva av. (...)  SDE är det bästa som hade kunnat hända mig och jag vill avsluta på ett relativt bra sätt. Jag är otroligt tacksam för allt de har gjort för mig de senaste fyra åren så då känns det inte rätt att gå till ett annat SDHL-lag. Sedan tror jag inte att det är något annat SDHL-lag som vill sajna mig just nu.

Rakapuckar.com bild

Jag menar inte att måla upp en bild av unga Sofia Reideborn som en hjältinna (även om jag rent allmänt har den största respekt för människor som vågar gå emot den högljudda strömmen).

Egentligen, jag upprepar det, säger hon ju bara självklarheter.

Men Sofia har varit rätt ensam.

Och nu är hon borta.

Jag tror verkligen inte det är bra för SDHL.

***

Min åsikt i korthet:

Professionell idrott är inget jämställdhetsverktyg, inte ens vad gäller det i mitt tycke felaktiga tänket om jämställdhet i utfall.

Flickor och pojkar ska ha samma möjligheter att leka, träna, utvecklas.

Marknaden – alltså ni och jag – avgör sedan vilka som har förmånen att tjäna pengar på sin idrott.

Serena Williams, Annika Sörenstam, Charlotte Kalla och Sarah Sjöström är några som har marknaden att tacka för sin ekonomiska framgång.

Den har givetvis noll och intet att göra med deras kön.

Rakapuckar.com bild

***

Detta var ännu ett litet inhopp under "semestern", jag återkommer vid behov. Ni får men behöver inte betala under en rätt textlös sommar. För den som glömt i vår, det här gäller:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
25 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 7 månader sedanSvara

  Just ovanstående tycker jag är bra uttryckt av henne, det är ju sant. För övrigt vet jag inte om jag är så imponerad av henne, det som spiller in i mitt flöde, (följer henne inte) framstår mest som någon som är otrevlig på Twitter...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   Jag känner inte SR, huruvida hennes vardagliga tweets imponerar eller ej har jag inte riktig koll på. Jag tänker mer på den stora bilden, att det hon sagt om damhockey egentligen inte är det minsta kontroversiellt, att det finns en fara med att det inte finns plats för hennes åsikter i SDHL.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 7 månader sedanSvara

   Men då är vi ju överens om den viktigaste delen. :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

   :)

 • Kommentar avatar
  Per, 7 månader sedanSvara

  I alla lag behöver man lagspelare. Inget lag vinner på att ha någon som skapat osämja i laget. En självklarhet.
  Frågan man bör ställa sig är varför det satsas mer på unga killar än unga tjejer i hockeyvärlden. Månne är det marknadskrafterna...;-)

  • Kommentar avatar
   VF, 7 månader sedanSvara

   Tyvärr så samhället ser ut idag. Inte helt oväntat gör någon sin egen tolkning och tar första bästa chans att gapa "homofob", och media är inte sena med att haka på. Det kan appliceras på rätt mycket idag, tyvärr.

    Kommentar avatar
    XYZ, 7 månader sedanSvara

    Ja, man blir orolig över vart Sverige är på väg. Allt verkar kunna uppfattas kränkande idag....känns ibland som media och eliten jobbar för att alla svenskar skall tycka likadant. Åsiktskorridoren är enormt smal i det här landet nu.....

  • Kommentar avatar
   Ref, 7 månader sedanSvara

   I damlandslaget så trakasserar men tjejer som inte är homosexuella. Detta sker i omklädningsrummen likaväl som i duschen. Man plågar tjejer och hånar dem. Detta är förstahandsuppgifter från de som själva spelat i damlandslaget.
   Jämlikhet är inget mått i vissa fall, det handlar mer vilken färg man har på glasögonen.
   Det finns anledningar till allt bråk mellan damlandslaget och svenska. Tyvärr så kommer sanningen inte fram och man gapar istället om jämlikhet.

   • Kommentar avatar
    R., 7 månader sedanSvara

    Tråkigt att Sofia Reideborn försvinner från svensk damhockey, pratar man damhockey i egenskap av underhållningsprodukt så behövs starka profiler som drar till sig intresse från allmänheten, jag har väldigt lite kunskap om henne som hockeyspelare men på samma sätt Joel vs. Dick, Joel vs. Jimmie osv drar till sig uppmärksamhet till herrhockeyn, Ronaldo vs. Messi i fotboll osv så känner iaf jag att svensk damhockey behöver starka profiler som får folk att stanna upp och titta på "produkten". Man behöver inte hålla med om det sofia säger eller gör men profiler som henne behövs i de flesta sporter oaktat kön på utövaren för att skapa intresse. Damhockeyn är ju inte etablerad som självklar underhållning för svenska folket, dom flesta vet nog inte ens vart matcher visas på tv etc. och jag tror starka profiler är en nyckel för att få folk att utforska denna del av hockeyn

    • Kommentar avatar
     Gunnar, 7 månader sedanSvara

     Jag skulle inte se på en SDHL match till om jag så fick betalt för att göra det. Jag har sett en match, och det var så långt ifrån ishockey att det inte var sant. Uruselt är bara förnamnet. Lägg ner hela ligan, de har ingen produkt att sälja.

     • Kommentar avatar
      Julius, 7 månader sedanSvara

      Låt de som vill idrotta inom de grenar de vill men att jämföra dam och herr blir alltid fel! Ta ridsporten på gräsnivå inte mycket killar men massor av bidrag här gynnas tjejerna helt rätt, då de flesta är just tjejer. Ledsen men damhockey är totalt ointressant för alla utom möjligtvis familj och flickvänner att jämföra med herrhockey är ju löjligt då det saknas intresse och produkt. Låt dem hålla på men lägg ingen energi på det. Att det ligger i tiden att gnälla och gapa om allt som skall vara jämställt är inte till gagn för jämställdhet utan skapar fokus på ointressanta frågor.

      • Kommentar avatar
       Fontin, 7 månader sedanSvara

       Gunnar, det var ju tur att man inte resonerade som du när herrhockeyn, eller när många andra sporter startade upp för hundra år sedan.
       Uruselt, lägg ner skiten!
       Om du har tid kan du googla på ”utveckling” och fundera lite.
       ”Förbättring, framåtskridande, framsteg, förkovran, uppsving” är ord som du kommer möta.
       Inget för dig?
       Du är mer för motsatsen dvs. stagnation, försämring, tillbakagång?
       Det var bättre förr?

        Kommentar avatar
        Gunnar , 7 månader sedanSvara

        Så du tycker att man ska trycka ner damhockey i halsen på människor år efter år även om ingen vill se på skiten? Utveckla kärnkraften även om man förstår att den inte tillhör framtiden? Alla i Sverige ska ha precis allt, och alla andra skall betala för det.

      • Kommentar avatar
       Målgöran, 7 månader sedanSvara

       Bra att du tog upp detta Henrik. Om Sofia är problemet, så har damhockeyn långt att vandra. Synd att det inte finns några starka kvinnliga föredömen som kan stå upp för Sofia.

       • Kommentar avatar
        Rallyclay , 7 månader sedanSvara

        Blir jag förvånad? Känns som om man har rätt stora strukturella problem när man tillåter par inom laget. Det vet ju alla att man inte skall ha par i samma org oavsett om det gäller arbetslivet eller något annat. Visst tycke kan uppstå men då får ju en part flytta på sig. Bra sagt, Sofia. / claes

        • Kommentar avatar
         Fontin, 7 månader sedanSvara

         Ha, ha! Din logik är ju underbar, Gunnar!
         Är övertygad att du gnällde lika mycket när damfotbollen tog sina första steg på 70-talet. Nu drar toppmatcherna i vissa ligor mångdubbelt mer publik än SHL någonsin kan drömma om!

          Kommentar avatar
          John, 7 månader sedanSvara

          I länder med en befolkning väldigt mycket högre än Sveriges.

          Kommentar avatar
          Fontin, 7 månader sedanSvara

          Jo John, jag vet...... Suck. Men damallsvenskan har idag högre snitt än tex innebandy och basketen. Det jag försökte säga var att allt utvecklas och att tiderna går framåt! Oavsett vad Gunnar tycker!

          Kommentar avatar
          Per, 7 månader sedanSvara

          En del vill inte att samhället ska utvecklas. Tyvärr.

          Kommentar avatar
          EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

          Avveckling kan också vara en annan form utav utveckling. Heja Sofia Reideborn! ;)

          Kommentar avatar
          Janne, 7 månader sedanSvara

          Berätta gärna mer om i vilka länder dam-hockeyn drar mer folk än i SHL! Dam-hockeyns högsta division drar lika mycket publik som en normal U16-elit match för pojkar gör. Kvaliten på hockeyn är inte högre än normala U12-13 spelare utför. För övrigt skoj med folk som vågar säga sanningen som SR gör! Att sedan svenska feminister samt lesbisk är det mest lättkränkta är en annan historia!

          Kommentar avatar
          Fontin, 7 månader sedanSvara

          Har du fler inlägg än vad vi andra har, Janne? Det är väl ingen som påstår att damhockeyn i vissa länder drar mer publik än SHL????

          Kommentar avatar
          Janne, 7 månader sedanSvara

          Du säger ju det i ditt första inlägg..... Mer inlägg? Tja jag har varit med sedan starten och har ca 5-10 inlägg varje vecka då SHL är i gång.

          Kommentar avatar
          Fontin, 7 månader sedanSvara

          Nej det gjorde jag inte! Jag gjorde en jämförelse med damfotbollen och dess utveckling sen 70-talet. Och att vissa matcher nu drar mer publik än SHL.

          Kommentar avatar
          Janne, 7 månader sedanSvara

          Du är inne på en hockey-sida och jämför damfotboll med SHL??? Du tycket inte att du är ute och cyklar lite?

          Kommentar avatar
          Ref, 7 månader sedanSvara

          Janne du vet inte alls vad du talar om. Det finns SDL spelare som både spelat div 2 och div 1 hockey. Alla som lirar i SDL är bra hockeyspelare. Att jämföra SDL med barn är bara pinsamt. Damernas div 2 håller ungefär U14 klass beroende på region.

          Kommentar avatar
          Ref, 7 månader sedanSvara

          SDHL. Auto correct lever sitt eget liv.

          Kommentar avatar
          Nils, 7 månader sedanSvara

          Ref - Du vet inte vad du talar om, SHDL spelarna är sämre än j12 pojklag.

          Kommentar avatar
          Ref, 7 månader sedanSvara

          Din kommentar är på en 12 årings nivå.

          Kommentar avatar
          Nils, 7 månader sedanSvara

          Ref - Bra då förstår du vad jag menar precis.

          Kommentar avatar
          Manuel, 7 månader sedanSvara

          tjötrövar :-)

        • Kommentar avatar
         Målgöran, 7 månader sedanSvara

         Henrik, kan du inte intervjua Leffe Boork hur han ser på de problem som Sofia tar upp. Han borde ha en bra insyn om detta. Tycker personligen att det är alldeles för tyst i media, tror att folk är rädda för att uttala sig. Även en sådan person som Rylander på GP borde agera i denna fråga, eller tror han problemet är löst om Frölunda startar ett A-lag?????

         • Kommentar avatar
          Per, 7 månader sedanSvara

          Text-tv visar på kvalitet och oberoende när de låter båda sidor komma till tals. Viktigt med balans och saklighet, särskilt i dessa tider där idioti går hem mer än nånsin tidigare bland faktaresistenta och lågutbildade.

          • Kommentar avatar
           Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

           Frölunda har skrivit avtal till 2023 med kommunEvent. CHL i borgen och SHL i orangahallen precis som vanligt.

           • Kommentar avatar
            Conta , 7 månader sedanSvara

            Herr Lakers, Scandinavium är sedan många år Ljusgrå.. Inte Orange...

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

             Alltid orange när jag går dit. ;)

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

             Men du kan ha rätt i det.

             Kommentar avatar
             VF, 7 månader sedanSvara

             Den var orange, men det var nog ca 15 år sedan den målades om i silver/grått.

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

             Men då är den ju orange under.

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Förr var Scandinavium brandgult, aldrig orangt eller orangeat.

             Kommentar avatar
             Manne , 7 månader sedanSvara

             Herr Lakers tänker bara orangefärgat..

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Mmm, Lakers är så oerfaret, typ aldrig spelat utomhus eller med träklubba. Upplevs kanske lite brådmoget att redan spela i SHL?

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

             Träklubbor var för Växjö HC. Lakers har istället fått spela i diverse suspekta hallar i div3 och där klubborna betalas av spelarna själva om de misskötes. Äkta hockey i kalla lador. Något som få av Frölundas fans eller spelare kan förstå för de har inte upplevt vanlig hockey där det ska säljas bingolottor för att få ihop till ett nytt matchställ ;) växjö om något lag har koll på genuin hockey i modern tid. Tänkvärt.

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Bra svar och jag gillar "koll på modern hockey i modern tid". Men vad betyder Lakers? Jag är osäker trots uppslagsverkssökning.

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Förlåt: koll på genuin hockey i modern tid, menade jag.

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

             Sjögudarna och oranga Poseidon. Samma färg som Scandinavium.

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Du trollar. Källor? : )

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

             Men är tagit för mängden sjöar i och omkring växjö. Långt innan tanken på att nå eliten var planerad

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Men betyder inte Växjö: där sjöar och vägar möts?

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Så om jag förstått, dig och EB, rätt så heter ni: där sjöar och vägar möts, sjöar?

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

             Det vet jag inte men låter inte orimligt. Namnet kommer från en viktig handelsplats för danskar och svenskar som låg vid en sjö med många vägar...Vägsjö, som senare blev Växjö, som senare blev Öster, som senare blev Växjö HC som senare blev Växjö Lakers HC.

             Kommentar avatar
             Mnuel, 7 månader sedanSvara

             Undrar om det fanns svenskar på den tiden? Men hur som helst: grattis till bra lag, fin arena och trevlig stad. Fast utan Väckelsång och Tingsryd hade ni inte ens varit hälften så bra och det är fakta.

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Korr: Manuel

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 7 månader sedanSvara

             Klart det fanns svenskar. Fullt krig med danskar. Stade har anfallits och eldhärjats ett antal gånger men antar att det mer var en lite by. Ja det är ett privilegium att ha ett lag i SHL och inget som varar för evigt. Kan bli derby mot Tingsryd vilket år som helst i allsvenskan. Väckelsång vet jag inte riktigt dock. Där verkar du ha mer koll.

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Bara gillar namnet ;-) Andra favoriter är Njutånger, Sexdrega, Vänd igen och Kärleken. Men svenskar, på den tiden, vad innebar det?

           • Kommentar avatar
            Conta , 7 månader sedanSvara

            Nu förstår man varför damkronorna var urusla och ramla ur A gruppen i VM.
            Halva laget i parrelation med lagkamrat.

             Kommentar avatar
             EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

             I så fall, kanske också fungerande som en slags "äktenskapsbyrå" på en och samma gång tillsammans med hockey, Conta? ;)

             Kommentar avatar
             Conta, 7 månader sedanSvara

             Japp Edward51, blir istället för bonde söker fru blir det forward söker fru.

             Kommentar avatar
             Conta , 7 månader sedanSvara

             Damkronornas landslagsläger blir en mix av Robinson, paradise hotell och baren.

             Kommentar avatar
             EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

             Skojfriske Conta: Härmed tar jag mig helt enkelt friheten rakt av och skrattar åt Ditt "rättframma hyss" - fullt ut. Som det gamla ordspråket säger: "Kaka söker maka." :)

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Paradise on ice, med lååånga byten.

             Kommentar avatar
             Conta , 7 månader sedanSvara

             Kaka söker Maka, med tanke på kaka så tänker jag lite på en av Galenskaparnas föreställningar. Då blir det: Alla Skall Baka....

             Kommentar avatar
             Conta, 7 månader sedanSvara

             Ha ha,Bra Manuel. Ja låååånga byten så spelarna hinner hångla i båset..

           • Kommentar avatar
            Bengt Andersson, 7 månader sedanSvara

            Ta tillbaka Boorken" så det blir lugn och ro i leden !

             Kommentar avatar
             EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

             Bengt: Kanske möjligt att Sofia Reideborn och Leif Boork skulle kunna komma överens med varandra? ;)

           • Kommentar avatar
            Per, 7 månader sedanSvara

            Det är för sorgligt att lösa insändare från alla neandertalare. Hur kan man gå igenom flera år i skolan och vara så korkad?

             Kommentar avatar
             Manuel, 7 månader sedanSvara

             Själv då?

             Kommentar avatar
             VF, 7 månader sedanSvara

             Desto sorgligare att läsa dina inlägg, Per. Verkar dessutom ha gått från konstiga inlägg till direkta påhopp i bästa troll-anda. Helt klart så verkar du ju inte må så bra i alla fall. Lönlöst att ens försöka få till en vettig diskussion, men det kanske inte var så oväntat egentligen. Blir total ignorering framöver.

             Kommentar avatar
             Muhammad, 7 månader sedanSvara

             Perra, tyst med dig ditt vänster pack.

             Kommentar avatar
             Conta, 7 månader sedanSvara

             Per, du borde flytta till Nordkorea så kan du leva i ett kommunistiskt paradis.

             Kommentar avatar
             Per, 7 månader sedanSvara

             Conta, för en lågutbildad SD:are är säkert en liberal detsamma som en kommunist. Det är ju lite det som är min poäng, som du så tacksamt illustrerar.

             Kommentar avatar
             Bosse, 7 månader sedanSvara

             Ja, du kan ha rätt. En svensk PK-liberal beter ju sig nästan som en kommunist idag. Sanningen får aldrig komma fram, allt skall omskrivas och alla skall tycka likadant.

             Kommentar avatar
             Stora Norrland, 7 månader sedanSvara

             Bosse- helt rätt!!

           • Kommentar avatar
            Gurun, 7 månader sedanSvara

            Ironin när man själv postar inlägg som framstår som direkt korkade och skrivet i bästa neandertal-stil. Sök hjälp, det behövs!

            • Kommentar avatar
             Sothöna , 7 månader sedanSvara

             Spännande att Leman skriver om något så ointressant som damhockey istället för att skriva om att VF och Got landat ett nytt avtal där båda parter är väldigt nöjda.

              Kommentar avatar
              Benji , 7 månader sedanSvara

              Byt liv!

            • Kommentar avatar
             Molly, 7 månader sedanSvara

             Vilket Kalle Anka lag Brynäs.
             Inte kan sköta sina finanser själva måste gå ut o tigga.
             Vad säger de vanliga tiggarna när det sitter Brynäsare utanför butikerna.
             Skrämmande.

              Kommentar avatar
              Joakim, 7 månader sedanSvara

              Så borde Frölunda också göra. Ut och tigg pengar så vi kan behålla Lasch.

              Kommentar avatar
              VF, 7 månader sedanSvara

              2,1 miljoner! Vilka nötter det finns.

              Kommentar avatar
              Julius, 7 månader sedanSvara

              Titta på resultatet??? Spelar Berglund och Bertilsson i BIF nästa säsong? Vem är idioten?

            • Kommentar avatar
             Andreas H, 7 månader sedanSvara

             Lär ju bli en publiklös höst. Hur kan lag som lhc, brynäs, Örebro handla såhär mkt? Känns inte så genomtänkt och ansvarsfullt.

             • Kommentar avatar
              Brutus, 7 månader sedanSvara

              Detta är ingen som helst nyhet. Finns otaliga fall där klubbar fått värva en annan spelares "kompis" också för att denne skall skriva på. Både inom hockey och fotbollen. Diskussionen är totalt enkelriktad och nämner någon ett ord om detta är man homofob mm. Vore det inte bättre med en öppnare debatt? Nej det skall offerkoftor på och det skall smusslas och tystas ned saker som de flesta redan vet om. Ang kvalitén. Med samma regler är det helt omöjligt att inte jämföra damer och herrar tyvärr. Inom fotbollen är det så stor skillnad så div 5-6 eller ungdomslag slår damallsvenska lag. Inom hockeyn är ju inte tacklingar tillåtna men det innebär också att hockeyn urvattnas, blir en annan sport, och det blir mer rinkbandy av det hela. Det är väldigt stor skillnad på att inte få utöva sin sport/grej och att bli jämförd herr/dam. Det verkar många blanda ihop och visar fingret och skriker ut högt varje gång diskussionen kommer upp. Det finns plats för alla - men alla tilltalar inte alla.

              • Kommentar avatar
               Peter, 4 månader sedanSvara

               Artikeln om SR är otroligt bra, inga dolda insinuationer, bara fakta. Tyvärr bestämmer media över vad vi ska tänka och tycka.
               Jag skulle gärna se att f.d. lansdslagsspelare bekräftar att de hånas i omklädningsrum etc.
               Men det är inte värt den psykiska press som dessa skulle få utstå när de löper gatlopp med media, som delar ut slagen.

               • Kommentar avatar
                Peter, 4 månader sedanSvara

                Glömde säga att jag har en dotter som har spelat ishockey högre upp än medelnivå. Ca hälften i några lag har varit homosexuella. Några av dem blev det när de kom i kontakt med laget. Könsbyten m.m.
                Spelare som med mansröster dominerar laget.
                Samkönade äktenskap, med adopterade barn, därefter skilsmässa, med bråk om barnen. Ena parten flyttar långt bort. Visst sånt kan hända i äktenskap mellan man och kvinna.
                Men som SR påpekar, det får inte störa hockeyn i sig. Men i damhockey blir det gråt och tandagnisslan och alla ska tycka synd om varandra.
                Jag vet att tidigare ganska framgångsrika landslag har fått stryk av 14 åriga pojkar, som inte spelade på elitnivå. Vem vill betala för att se en sådan hockey mer än kanske de närmast anhöriga.


                Lämna en kommentar