En vinnarvana redan på väg att byggas i Frölunda


► Frölunda får slita hårt för sina segrar just nu – men håller på att bygga en vinnarvana.
► – Box play och (Johan) Mattsson räddade oss i dag, sa Johan Sundström efter 4–1 på Luleå.
► Insatsen tog på krafterna, och schemat är tufft just nu. Ledig söndag, sedan en tripp till Cardiff följt av dubbla hemmamatcher.
► Dagen efter-analys, och så mina fem bästa.

Rakapuckar.com bild

Viktiga vinnare – på olika sätt. Samuel Fagemo sköt två mål, Mats Rosseli OIsen stod för ett enormt arbete i box play – och hade även ett målpass. Foto: C MORE (skärmdump)


DET FANNS INGET annat än självinsikt och självkritik bland Frölundas spelare och ledare efter alla utvisningar som kunde ha stått laget dyrt mot Luleå.

– Vi ska nog inte spela sex box play i varje match, sa Mats Rosseli Olsen, en av de stora box play-hjältarna, och log pillemariskt.

– Övertaggade, överheta jag vet inte, men vi får gå till oss själva. Jag går till mig själv, jag hade en crosschecking som är utvisning enligt regelboken. Över lag ingen okej insats (vad gäller disciplinen), poängterade Johan Sundström.

– Vi hade kunnat åka på några tvåor till, vi hade några höga klubbor som jag tyckte var klarare, som domarna inte tog för. Det ligger i våra händer, vi behöver vara mer disciplinerade, sa Roger Rönnberg tydligt.

Han viftade bort frågor om att Frölunda borde fått med sig en utvisning när Theodor Lennström tacklades i ryggen, pratade om eget ansvar, och även om passionerade supportrar kanske har rätt i att det kunde varit någon mer Luleåutvisning, vad vet jag, så älskade jag Frölundas inställning:

Fokus på det man kan påverka.

Bättre disciplin. 

Inte ge domarna chansen att lyfta armarna.

Rakapuckar.com bild

Matchanalysen fick ni här, men vad Johan Sundström (bilden) sa vill jag ge er:

– De (Luleå) är skickliga, skapar chanser, håller i pucken bra. 

Oerhört små marginaler, box play och Mattsson räddade oss i dag.

Detta bara eftersom jag såg att några av er tyckte Luleå var blekt.

Det förvånade mig mycket.

Gissar det är slutresultatet som färgar den analysen.

Luleå var bra men fick inte hål på Frölunda i power play – och här ska ju Mattsson, Viktor Ekbom (på knä i målgården och täckte!), Rosseli Olsen, Max Friberg, Nicklas Lasu och de andra ha massor med credd.

Enormt uppoffrande spel.

Frölunda håller på att bygga en vinnarkultur redan i oktober, en där spelarna gör precis allt för att vinna, även när man sätter sig i dumma situationer.

Rakapuckar.com bild

Det där där värdefullt. Och när planet lyfter mot London på måndag förmidag, att ha med den där vinnarkänslan då, det är som Sundström sa:

– Jätteviktigt.

Det är ett tufft matchschema nu, det blir lättare om man inte behöver spela box play och slita häcken av sig, men det är också en kick att veta att man kan vinna matcher på olika sätt:

Ibland via bra offensiv.

Ibland via bra målvaktsspel.

Ibland via box play.

Frölunda varvar rent prestationsmässigt, tycker jag – men laget är tidigt ute med att hitta sätt att vinna. Intressant att följa vart det bär.

***

Det sades mig att man i C More snackat matchstraff om David Printz tackling. Luleåtränaren Thomas ”Bulan” Berglunds förvånade reaktion på presskonferensen när han ens fick en fråga om saken tyckte jag sa mycket:

– Jag tror inte det var så farligt. Inget allvarligt. 

Rakapuckar.com bild

***

Nästa vecka: Cardiff (tisdag), Växjö (torsdag), Malmö (lördag).

***

Jag frågade Mats Rosseli Olsen vad nyckeln till det framgångsrika box play-spelet var. Han drog på svaret men sa sedan:

– Vi vill ju sätta mycket press, jobbar med det, pratar om det, tränar på det. Kanske är det det som gör att de inte får så många klara lägen.

** När ni gick in femte, sjätte box play-spelet, kändes det då som om ni var osårbara, eller kanske tvärtom – att ”snart går det inte längre”?
– Mer det, så ser jag det, att ju fler desto större risk att de gör mål. Men ändå, det ger ju lite självförtroende för oss. Men vi ska nog inte spela sex box play i varje match …   

*** 

Samuel Fagemo, nog för att jag förutspådde att han skulle göra mål – men hans insats var riktigt stor rakt igenom.

Båda hans mål var klassmål, det ena vassare än det andra.

Full av självförtroende, 19-åringen.

En av de bättre matcherna jag sett honom göra.

Över huvud taget såg Frölundas offensiv väldigt trevlig ut igen, det fanns chanser för fler mål i början – när man var fem man på isen …

Rakapuckar.com bild

***

Är det inte Niklas Rubin så är det Johan Mattsson.

Frölunda sitter i en ruskigt bra målvaktssituation, värdefullt inte minst nu i det tuffa matchandet.

Man behöver inte slita på sina burväktare, båda kan komma in och vara fräscha.

***

Vilken match av Gustav Rydahl! 3+1 när Färjestad vände 1–3 till 4–3 mot HV71 i Jönköping.

Rydahl gjorde 1–1, 3–3 och 4–3 – det sista målet när bara 43 sekunder återstod.

Ni minns honom väl? Det har tagit tid för ex-frölundaiten att få ihop alla bitar, men förra säsongen var ett lyft – och han har fortsatt på den vägen nu i höst.

Center mellan Micke Lindqvist och Marcus Nilsson. Sämre hockeyliv kan man ha.

***

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften.

Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 
För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

*** 

Jacob Moverare om kanonen (2–1) som spräckte målnollan:

– Jag tänkte inte, jag bara drog till.

Tänk så bra det är … att inte tänka.

––––––
THE FLORENCE ACADEMY OF ART erbjuder kurser inom traditionell konst. Har du drömt om att lära dig teckna, måla eller skulptera realistiskt? Eller är du en erfaren konstnär som vill spetsa till ditt hantverk? På FAA finns kurser för alla ambitionsnivåer.
––––––

***

För Växjö Lakers tycks krisen avgrundsdjup.  

***

Som vanligt svårt att bara ta ut fem man i Frölundas bästa, jag vet inte riktigt hur jag lyckades hålla en del borta, men så här blev det:

1 – Samuel Fagemo
* På 12.40 hann han med att göra två grymt viktiga och högklassiga mål. Matchvinnare. Nyckel som låser upp försvar.

2 – Max Friberg
* 0+2, enorm energi, fart i benen – och en av de stora hjältarna i box play.

3 – Johan Sundström
* Majestätisk, en ledargestalt, och backhanden som gav 3–1 – han kom i full fart från båset, skrek så det hördes till oss murvlar under takåsarna, och fick med sig hela kroppen i skottet. Wow, änna ...

4 – Johan Mattsson
* Ser så lugn ut, skänker trygghet, stora närskottsräddningar i slutet av andra perioden – bland mycket annat.

5 – Jacob Moverare
* 1+2, kanonen som gav 2–1 var enormt betydelsefull, spelet i övrigt höll som vanligt hög klass.

***

  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
31 kommentarer
 • Kommentar avatar
  DD, 7 månader sedanSvara

  Lagmoralen verkar vara på topp, spelet sitter ihop hyfsat, man hittar sätt att vinna, målvakterna ser stabila ut. Ja, Frölunda är på riktigt i år också. Sen får man se vad det betyder längre fram.
  Hur länge är Hallam "untouchable". Visst, tidigt än men det lutar åt play-in för Växjö. Man ska ta in 10+ poäng på DIF och Luleå för att säkra en direktplats. Har svårt att se att man helt plötsligt blir ett lag som går så mycket bättre än dessa två duktiga lag.
  Hur länge får Sundquist sitta kvar? Brynäs som jag trodde skulle vara en dark horse ser miserabla ut just nu. Sigge kan inte vara nättenöjd med klubbytet. Blir inga fler SM-guld för honom. Han har inte sett så bra ut de senaste matcherna heller.

  • Kommentar avatar
   Lasse, 7 månader sedanSvara

   Som vanligt, Henrik. En mycket bra analys. Håller med om topp fem, även om jag skulle vilja få in MRO där. Fy fan va han sliter och kämpar. Ha en bra söndag, ge dig själv lite ledigt också ;)

    Kommentar avatar
    Jonte, 7 månader sedanSvara

    Håller med. Byt ut Sundtröm mot Rosse denna gång. Grym match av honom

  • Kommentar avatar
   Svante, 7 månader sedanSvara

   Helt uppenbart att spelare/ledare är tillsagda att inte kritisera domarna. Räcker ju med att se dem i båset under matchen, de var vansinniga större delen av matchen pga alla uteblivna avblåsningar.
   Igår var domarinsatsen så dålig den bara kan bli, men slätas över på nytt

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

    Tänk att supportrar alltid tycker domarna är usla när deras favoriter drar på sig utvisningar. Nästan så man kan se ett mönster där ... ;)

    Kommentar avatar
    Svante, 7 månader sedanSvara

    Vet inte hur du väljer att tolka saker. Domarna var lika usla åt bägge hållen. Bägge båsen protesterade kraftigt under matchen, ser du inte sånt?

    Kommentar avatar
    Per, 7 månader sedanSvara

    Om man inte ser att domarna släppte massor, åt båda håll, är man inte särskilt kunnig. Om man inte vet att alla lag jobbar med att inte fokusera på domarna är man inte heller särskilt kunnig.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

    Det är tur du är så kunnig, Per. Så där kunnig att du inser att när personer inte tycker som du, då är de okunniga. ;) Ärligt talat, pojkar - kan ni inte försöka förstå att hockeydomare kan typ 718 gånger mer om hockey än ni och jag? Självklart gör de misstag, som alla andra, men att påstå att de är usla, det är ju bara dumt. Sedan att de släpper mycket, ja ... jag har ju flera gånger påpekat att hakningar – tyvärr – är lite för tillåtet i SHL. Men det är ju en fråga för ligan.

    Kommentar avatar
    Svante, 7 månader sedanSvara

    Det är ju du som är dryg och ska släta över att supportrar bara ser åt ett håll. De sista matcherna i Scandinavium har domarna inte varit bra milt sagt. Det är väl de matcherna som diskuteras i detta forum? Spelar väl ingen roll om du nu tror att de kan hockeyn 718 gånger bättre än oss andra, isåfall ser det inte ut som igår. Kolla matchen på play så kommer du också se alla dåliga beslut

    Kommentar avatar
    Per, 7 månader sedanSvara

    Vanligtvis tar domarna ungefär lika många utv åt båda håll och släpper ungefär lika mycket åt båda håll. Men när de inte gör det blir det som igår. Nu var vi så pass mycket bättre att det inte blev matchavgörande. Domarna insåg sin miss att blåsa för tidigt och skulle därför kompensera. Om du Leman tycker att domarna var bra och bedömde båda lagen rättvist och konsekvent får du ju tycka det. Jag ska inte skrika dig i ansiktet att du är en okunnig skribent. Hade önskat samma respekt från dig.

    Kommentar avatar
    Kjelle, 7 månader sedanSvara

    Och Frölunda fick ETT PP och Luleå SJU. Luleå var rena flickscouterna då?

    Kommentar avatar
    Catarina , 7 månader sedanSvara

    Ibland känns det som om att domarna är köpta till att utvisa helt i onödan

    Kommentar avatar
    David , 7 månader sedanSvara

    Per - Finns det nån regel som säger att domarna måste fördela ungefär lika många utv åt båda håll? Det måste vara en ny regel isåfall...

    Kommentar avatar
    Svante, 7 månader sedanSvara

    Regel? Är väl klart det inte finns. Men i de jämna matcherna som igår fördelas oftast utvisningarna jämnt

    Kommentar avatar
    Håkan G, 7 månader sedanSvara

    Domarna körde helt enkelt kompensation för en för tidig avblåsning och uteblivet luleåmål i första. Det är väl knappast något att diskutera? Hur många smällar fick inte 81 och borde vi inte fått ett 5/3 när han bentacklades i PP, Lennströms tackling och tripping på Mustonen etc. allt det handlar knappast om Frölundas disciplin. Frölundas utvisningar ok, Luleås uteblivna kompensation

    Kommentar avatar
    Conta , 7 månader sedanSvara

    Medhåll. Skrev något liknande i ett tidigare inlägg. Tycker det är märkligt att domarna ser Frölundas förseelser men missar Luleås. Trots att domare flera gånger stod 1 till 2 meter från händelserna. 6 powerplay till Luleå och ett ynka powerplay till Frölunda..?? Frölunda som var det spelförande laget fick ääen utvisning med sig.? Visst domarna kunde kanske tagit några till Frölunda utvisngar, men att man släpper så mycket av det Luleå gjorde på isen det är skamligt. Förstår inte att det får vara så här. Men bulan satte ju press på domarna, lipade ut ordentligt och sedan såg domarna åt ett håll. Tror inte det minsta på att domarna inte såg, men dom valde att inte blåsa för Luleå utvisningar. Varför.?? Fy fan om gårdagens 2 stolpskott får döma i slutspelet.

  • Kommentar avatar
   Stefan Hansson, 7 månader sedanSvara

   Vilket jobb de gör i boxplay, wow!
   Ja, jag är en passionerad supporter precis som RR är inne på. Och ja, Luleå borde haft en, kanske två, utvisning extra men å andra sidan, varför blåser de för att Mattson "blockerar" pucken? De, domarna, blåser ofta för tidigt i de lägena. Ska inte säga att man ska använda uttrycket " det jämnar alltid ut sig" men ibland går det Frölundas väg, ibland åt motståndarna.
   Sitter nu på Landvetter, Cardiff nästa! Fint! Ha en fortsatt bra söndag!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 7 månader sedanSvara

    Wow – ni drar redan? Trevlig resa.

    Kommentar avatar
    Stefan Hansson, 7 månader sedanSvara

    Tack! Yes, idag drar vi. Något försenade blir vi, tråkigt men det löser sig. Idag också fotboll, Wales-kroatien! :) Det är därför vi drar idag :)

  • Kommentar avatar
   Svante, 7 månader sedanSvara

   Mer imponerande är laget. Årets totalt sett bästa insats mot Luleå. Synd med 8900 åskådare en lördag

   • Kommentar avatar
    Benji , 7 månader sedanSvara

    Måste kännas jobbigt för Luleå. Förlorar mot ett Frölunda som inte gör en topprestation som tar galet många utvisningar ändå en klar förlust. Vf visar en härlig moral och ett kollektiv som ser riktigt starkt ut, minns förra året såhär dags då var det hemskt att se!!! Grymt imponerande och din lista ser bra ut men fler kan ta plats. Raymond????? Var, varför?

     Kommentar avatar
     Per, 7 månader sedanSvara

     Raymond spelar nu för att komma in i det lagom till slutspelet. Undra om det är bra. Tror han skulle vinna på att ta några matcher i j20 och få självförtroende efter att ha lyckats i sitt spel. Nu bidrar han inget med det som är hans styrkor.

     Kommentar avatar
     EW, 7 månader sedanSvara

     Håller med helt angående Raymond, förstår tanken med att spela in honom men tror han hade vunnit mer på att få dominera i J20 ett tag iaf

   • Kommentar avatar
    Totte, 7 månader sedanSvara

    Var på premiären mot Brynäs och gjorde mitt andra besök för säsongen igår. Vilken skillnad!!

    • Kommentar avatar
     Anders, 7 månader sedanSvara

     Håller med HL.
     Hade Luleå fått ett mål till så hade det blivit betydligt tyngre, så med bra försvar och en trygg målvakt i bp så blev det vinst. Dessutom gör vi mål framåt i år med.

     • Kommentar avatar
      McNorrman , 7 månader sedanSvara

      Förstår precis som alla andra att domaren är välutbildade och kompetenta. Så långt är det ju bra. Problemet är att dom ta mig f... inte är konsekventa. Att en hakning är ok ena sekunden och renderar en utvisning i nästa. Att en holding ger utvisning men en solklar slashing är ok.. Matchen mot Luleå visade i detalj vad Lasch pekade på senast. Man undrade även ibland om domarna släppte lite av all den överdrivna behandling som Lulespelarna utsatte just Lasch för därför att han uttalade sig i media. Jag har givetvis inget belägg för att det är så, men hur kan så många (även bekanta som håller på Luleå) tycka samma, och vad är oddsen att alla dessa har fel?. Jag tror ingen hade ens diskuterat domarna om dom dömt konsekvent. Det borde vara det första steget till bättre hockey.

       Kommentar avatar
       Svante, 7 månader sedanSvara

       Tack, mycket bra skrivet du enögde:) Med tanke på vad den ansvarige för denna sida skrev på twitter nyss så är det ingen idé att skriva något längre. Synd för SHL att ingen får ifrågasätta domarna

       Kommentar avatar
       Per, 7 månader sedanSvara

       Leman är lite speciell. Ta inte hans nedlåtande still på allvar. Vem vet, domarkåren kanske sponsrar honom;-). Man vet ju inte längre vad som är reklam eller inte i hans texter...

       Kommentar avatar
       Svante, 7 månader sedanSvara

       Gillar inte den stilen alls, vi är ju dessutom kunder

       Kommentar avatar
       Floyd, 7 månader sedanSvara

       Tycker ändå HL resonerar klokt och försöker balansera kommentarerna härinne på ett någotsånär objektivt sätt-det är ju inte lätt! Själv såg jag matchen på plats i Scandinavium igår och tycker domarinsatsen var katastrofal, sämst denna säsongen, kändes som om dom bestämt sig i andra perioden för att till varje pris släppa in Luleå i matchen genom att helt sluta ta Luleå-utvisningar och bara på vf...tur att dom inte lyckades styra matchresultatet iaf...

       Kommentar avatar
       Benny S, 7 månader sedanSvara

       Håller HELT med dig, McNorrman, domarna är nog kunniga och så, MEN SÅ JÄVLA INKONSEKVENTA!!! VARFÖR får de bonka o slå på Lasch i parti och minut, men får knappt peta på andra spelare förrän de blåser. Sen var det löjligt tydlig kompensation med Frölundas utvisningar, efter missen vid Luleås "andra" mål. PATETISKT!

     • Kommentar avatar
      Nolte, 7 månader sedanSvara

      Vet inte om domarinsatsen va så dålig som många vill få det till. Det enda jag reagerade på va att Frölunda åkte ut för crosschecking i parti och minut (de flesta korrekta, bara gormleys som jag tyckte va väldigt billig) men när Lasch hade tagit ett avslut och gjorde noll ansats att gå på mål efteråt så fick han en klubba rakt i bröstkorgen av Engsund nån sekund efteråt och ramlade bakåt, och domaren stod 1-2 meter ifrån men släppte det. Där hade jag velat se att man va konsekventa.

       Kommentar avatar
       Per, 7 månader sedanSvara

       En självklar utv som skulle beivrats. Liksom när stollens klubba hölls fast vid två olika tillfällen och hjalle blev hakad och Lasch slashad vid flera tillfällen.

       Kommentar avatar
       TC Uddevalla, 7 månader sedanSvara

       Hej Nolte, håller med! Det var fult och onödigt av Engsund att göra så. Bra att Frölunda inte har honom kvar!

       Kommentar avatar
       Kjelle, 7 månader sedanSvara

       Men kom ihåg domarna kan 718 gånger mer ishockey än oss......

       Kommentar avatar
       Peter, 7 månader sedanSvara

       Hela Scandinavium reagerade vid det tillfället.. utan domarna..

     • Kommentar avatar
      DD, 7 månader sedanSvara

      Jag tror alla här köper de flesta av Frölundas utvisningar. Det ÄR utvisningar. Dock borde Luleå haft ett par till. Framför allt en solklar tripping som man missade helt. Personligen tror jag inte domare är usla eller ”håller” på ett lag men det är den varierande nivån, både från match till match, men också från period till period som är irriterande. Kan man inte bara bestämma sig för att döma efter regelboken i ALLA matcher och ALLA perioder? Då skulle både spelare och fans ha en bättre förståelse för domarnas jobb.
      Sen har jag sett betydligt värre domarinsatser, såsom slutspelsserien mot Brynäs på Flugans tid. DÄR pratar vi inkompetens av den högre graden. När Calle Järnkrok och co hade helium i grillorna.

      • Kommentar avatar
       nils, 7 månader sedanSvara

       Ja Lasch verkar man få behandla hur man vill, helt rätt nolte.

       • Kommentar avatar
        Svante, 7 månader sedanSvara

        Är det inte fler som tycker det är lite märkligt att bägge coacherna och båsen under matchen var mäkta förgrymmade på domarna, för att sen på presskonferensen bara släta över allt som om det varit frid och fröjd. Får inte ihop det

         Kommentar avatar
         Per, 7 månader sedanSvara

         Man (SHL) har kommit överens om att inte skyffla skit på domarna. Det finns en brist på domare i Sverige (vilket avspeglas i kvaliteten) och man vill skydda dem så gott det går. Det är väl dessutom böter på att snacka skit om domarna.

         Kommentar avatar
         Svante, 7 månader sedanSvara

         Lär så vara

         Kommentar avatar
         Patrik L, 7 månader sedanSvara

         Att tränare och spelare inte säger något negativt om domare efter matchen är helt naturligt. De kan få böter av SHL även bli avstängda. Det har RR belyst vid några tillfällen i cmore, jag har skrattat gott några gånger då det syns väldigt tydligt vad ha egentligen tycker men ändå säger att det är vårt eget fel

         Kommentar avatar
         Svante, 7 månader sedanSvara

         Som igår alltså, han måste kokat inombords

       • Kommentar avatar
        CC, 7 månader sedanSvara

        Hårt säga att Luleå var blekt, men ärligt talat hade de knappt en målchans under sina PP. Få heta i 5/5 också. Frölunda imponerar igen, men som vanligt här inne heter det att målvakten tog allt och en enda speldisciplin avgjorde. Domarinsatsen skandalös - förstår inte hur Engsunds crosschecking inte ens kan tas upp.

        • Kommentar avatar
         Catarina , 7 månader sedanSvara

         Ibland känns det som om att domarna är köpta till att utvisa helt i onödan

         • Kommentar avatar
          Robert, 7 månader sedanSvara

          Det räcker att stå nära sargen och se med vilken fart spelet i SHL går, för att inse att domarna i det flests fall är helt otroliga som hänger med överhuvudtaget. Att ställa kravet att domarna inte skall göra fel och missbedömningar är inte rimligt.

          • Kommentar avatar
           Mats Emanuelsson, 7 månader sedanSvara

           I samma veva som den för tidiga avblåsningen misstänkte jag att utvisningarna skulle hagla över Frölunda resten av matchen och så blev det ju också. Eftersom domarna oftast försöker jämna ut i statistiken misstänker jag att de försökte kompensera sitt misstag genom att ta frångå detta igår. Normalt sett tycker jag det är sunt att ett lag får sex utvisningar fler än motståndarna. Det tyder på att domarna dömt efter regelboken och där det spelförande laget får med sig utvisningar. Igår tycker jag inte att det var en sån typ av match, borde varit mer jämnt fördelat.
           Sen att Frölunda är självkritiska är naturligtvis bra men självklart har de fått direktiv att inte kritisera domarna. Vet inte hur det låtit om de släppt in några mål i boxplay igår och förlorat matchen...
           Tjatigt det här med domarna, hur svårt kan det vara att döma efter regelboken och sluta med allt kompenserande?!

            Kommentar avatar
            Svante, 7 månader sedanSvara

            Tack för ett bra inlägg från en enögd :)

            Kommentar avatar
            LW, 7 månader sedanSvara

            Kunde inte sagt det bättre själv. Domarna skulle ge sig fan på attt ”ge” Luleå ett mål efter att de snott ett regelrätt mål från dem!

          • Kommentar avatar
           Daniel B, 7 månader sedanSvara

           Jag var en av oss supportrar som skrev att jag tyckte att Luleå var bleka. Igår kväll gick en repris av matchen och nu så kan jag väl säga att dom inte var så bleka som jag trodde. Konstigt att man ser mat hen på ett sätt på plats och sen på ett annat sätt hemma i soffan. Sen dina 5 bästa HL, inte var det lätt. Du hade kunnat ta med rosse, stollery, Printz mfl. Kul att vi kan vinna på olika sätt. Forza vf.

           • Kommentar avatar
            LG, 7 månader sedanSvara

            Lyssna på, eller läs referatet från presskonferensen. Den som inte "hör" Rönnbergs suveräna ironi kommer säkert att uppfatta det han sade, som icke-kritik mot domarna. En sylvass, dold transaktion som mycket väl avspeglade hans reaktioner under matchen.
            BTW, experterna i studion var svårt indignerade av det milda straffet på Printz. "Det är exakt sådant här vi måste få bort från hockeyn". Jag har förslag på annat jag skulle vilja slippa runt hockeyn

             Kommentar avatar
             Floyd, 7 månader sedanSvara

             Tänkte också på det under presskonferensen - ironin dryper när han ber Bulan dela med sig av sina tips för att slippa utvisningar ;)

           • Kommentar avatar
            Freddan, 7 månader sedanSvara

            Intressant att ni "alla" tolkar tränarnas irritation vid utvisningar som att dom är förbannade på domaren.
            Jag har själv stått i bås som tränare, om än på blygsam nivå, och varit vansinnigt irriterad vid utvisningar. Men långt ifrån alltid på domaren, nästan lika ofta på egen spelare som genom ett dåligt beslut tar en onödig utvisning som sätter laget i en dålig situation!

            • Kommentar avatar
             Svante, 7 månader sedanSvara

             Kollade in reprisen nyss och Printz kommer ju in precis efter Luleåspelaren släppte pucken. Det innebär ju att puckförande spelare snabbt kan spela ifrån sig pucken då de ser att nån kommer och ska tackla. Är väl 25 tacklingar per match på spelare som spelat ifrån sig pucken.
             Sen är ju Printz första utvisning intressant, charging trots att han är så gott som stillastående. Helt obegripligt

             • Kommentar avatar
              Mats Emanuelsson, 7 månader sedanSvara

              När det gäller det evinnerliga kompenserandet från domarna minns jag hur Rönnberg diskuterade i en pausintervju inför sista perioden i en match där Frölunda hade fått med sig en hel del utvisningar under de första två perioderna.
              -Vi lär väl få spela en del i boxplay i sista perioden.
              Det visar ju bara att de kalkylerar med att domarna kommer att kompensera/jämna ut statistiken! Ytterst märkligt att det inte går att få ordning på detta.
              Sen är jag inte lika övertygad om att domarna alltid kan några hundra gånger mer hockey än vi som skriver här. Tycker det finns många ytterst kunniga här inne som följer hockeyn minutiöst, även om vi är enögda nån gång emellanåt-det ligger i sakens natur..

              • Kommentar avatar
               Airikr, 7 månader sedanSvara

               Tyckte Moverare tog ytterligare ett stort, tydligt steg denna matchen.
               Inte bara sitt vanliga starka, kalla och fullt kontrollerande sätt. Även en tillagd dimension med ett vasst och rappt spel och bett offensivt. Som om han inte övertänker vad han ska göra i offensiv zon.

               • Kommentar avatar
                Jan, 7 månader sedanSvara

                Bara en fundering, undra hur nöjd Sigalet är med klubb bytet? Undra om han tycker dom där extra pengarna han får i Brynäs va värt att byta topen mot botten?

                 Kommentar avatar
                 Daniel B, 7 månader sedanSvara

                 Tänkte också på det igår kväll när jag såg att Brynäs torskade. Han är väl halvnöjd, nöjd med lön men missnöjd med spel/placering. Tror ändå Brynäs klarar minst play-in.

                 Kommentar avatar
                 Sothöna, 7 månader sedanSvara

                 Man får samtidigt ha respekt för att det är hans yrke. Gäller att samla ihop så mycket stålar som möjligt innan karriären är över.

                 Kommentar avatar
                 Daniel B, 7 månader sedanSvara

                 Sothöna, så är det. Kort karriär, degen måste in...:) Sen tycker jag fortfarande att det var tråkigt att han lämnade.

               • Kommentar avatar
                Sothöna, 7 månader sedanSvara

                För min del hade resultatet noll att göra med varför jag tycker Luleå var dåliga. Ett kriminellt uselt PP utan fart och finess. En allmänt slö och ointresserad inställning. Inte den sedvanliga farten och frenesin när de väl gick till anfall.

                • Kommentar avatar
                 Maxad, 7 månader sedanSvara

                 Tråkigt HL, att man kan läsa mellan raderna att passionerade fans är lite korkade. Stämmer nog väldigt sällan.

                 • Kommentar avatar
                  Christer Arvidsson , 7 månader sedanSvara

                  Håller med om att domaren blåser väldigt fort vid målet som dömdes bort men det får ju inte innebära domarna sen kompenserar för sitt misstag och på det sättet straffar Frölunda för sitt eget misstag. Det är märkligt. Sitter och tittar på matchen igen och häpnar över att domarna tillåter så mycket för Luleå och tar utvisningar på Frölunda som dom släpper annars.

                  • Kommentar avatar
                   Rallyclay, 7 månader sedanSvara

                   Precis som du skriver är det ju en styrka som Frölunda visar upp nu. Man är inte 100 % i sitt spel men vinner ändå. Det är riktigt bra. / Claes

                   • Kommentar avatar
                    EDWARD 51, 7 månader sedanSvara

                    Varför hockeydomare kanske ibland blåser av spelet lite väl snabbt vid "rörighet" framför målen är väl många gånger för att man vill göra det lite "smidigt", åtminstone för sig själva, alternativet med en fortsättning är ju den i så fall att det lätt gärna kan leda till storbråk mellan spelarna och där domarna då, som de säkerligen upplever kan tvingas till ännu svårare rättvisa dombeslut. Genom att avbryta snabbt så undviker man dessa besvär, i de flesta fall. ;)

                    • Kommentar avatar
                     Bengt Andersson, 7 månader sedanSvara

                     Måste påtala Radiosportens sportsändning från VF-Lule" i Lördags som jag lyssnade på, på avstånd i en "sylta" i Berlin, grattis till publiken som var där var ordet som framfördes i sändningen från den lyriska reportern om bra hockeyunderhållning på plats om matchen.
                     Det värmde även på avstånd.

                     • Kommentar avatar
                      Anders, 7 månader sedanSvara

                      Domarna blåste för tidigt så Luleå missade ett mål, många kände nog som mig att det fans risk för kompensering. Så blev det ju också, om man vill vara extremt petig var nog dom flesta utvisningar korrekta enligt reglerna. Dock måste man som domare försöka blåsa enligt samma regelbok för båda lagen. Engsund's vad ju ganska svår att missa? Lasu blev krosscheckad av finnen när dom hade sitt gurgel, med mera. Anyway Starkt av laget att vara överlägsna i 5 mot 5 utom i andra då man inte hade ork efter 8 min BP och under första 10 min då det var jämt. Mattson Sundtröm Fagemo mina topp 3


                      Lämna en kommentar