Hur orkar folk gå igång på sådant här? 


► ”Lemans lördag”, bland annat med:
► Glädjande siffror när tjejhockeyn växer – så förbättras kvalitén på riktigt.
► Skitnödiga reaktioner på Richard Gynges uttalande.
► En kommentator som antog formen av en fågelholk.
► Välkomna att tycka – och trevlig helg!

Rakapuckar.com bild

VECKANS … 
… tummen upp:
##
Schweiz är lika tydligt som NHL i disciplinfrågor. Inget fel att kopiera när man kopierar något bra. Hade gärna sett någon hjälpa svenska disciplinnämnden med detta, hade ökat förståelsen hos fansen. 

Men ta inte detta som SHL-gnäll, jag gillar verkligen att situationsrummet i alla fall i efterhand förklarar saker


## Tjejhockeyn växer i Stockholm – säkert är inte huvudstaden ensam om den glada trenden.
Kul!  Det är precis detta som är viktigt, att fler unga tjejer får upp intresset, börjar spela, det är så basen växer, det är så kvalitén kommer höjas över tid.
Över en rätt lång tid. Tyvärr. Men det är lik förbaskat så det är, allt går inte så fort som vi otåliga människor vill.
Att på seniornivå kräva mer pengar, mer medieutrymme, utan att intresset i dag finns, utan att nog med underhållningsvärde för stor publiktillströmning finns, att dessutom felaktigt linda in det i ett vackert ord som ”jämställdhet”, det är inte bara dumheter – det är fel väg.
Fler unga tjejer som upptäcker hockey, det är rätt – och glädjande.

 

Rakapuckar.com bild


## En enda bra sak för den här jäkla pandemin med sig: bra spelare till lågpris i SHL. Christoffer Ehn i Frölunda, Patrik Hersley i Malmö, nu kanske Melker Karlsson till Skellefteå och Carl Söderberg till Malmö. Alla för småpengar jämfört med hur det brukar vara. Typ 50 tusen i månaden.


… tummen ner.
##
Presskonferensen med regeringen och FHM i måndags. Ingen, jag upprepar, ingen, kunde klart och tydligt svara på vad de nya reglerna betydde för idrotten.
Det krävdes att Aftonbladet gjorde jobbet efteråt, fick kontakt med kultur- och idrottsministern Amanda Lind via hennes pressansvariga, för att svaret skulle stå klart: Idrotten omfattas inte av nya lagen eftersom det är en arbetsplats och inte en allmän sammankomst eller offentlig tillställning.
En given tolkning så till vida att professionella hockeyspelare utövar sitt yrke, arenorna är arbetsplatser, och sådana
stänger man inte.
Men på presskonferensen kunde alltså ingen svara bestämt på detta
Det var som att ingen ens tänkt tanken att frågan kunde komma.
Så var det säkert också.
Ett bevis på var idrotten befinner sig i hierarkin gällande frågor som våra politiker bekymrar sig om.

## Moritz Seider får inte spela JVM för Detroit, Tim Stützles medverkan osäker på grund av handskadan. Jag hoppas andra NHL-klubbar tänker på annat sätt.
Snälla New York Rangers – ge oss Alexis Lafrenière på isen i Edmonton.  

## Tingsryd otäckt nära konkurs, avslöjar minhockey.se. De här 195 RF-miljonerna som svenska hockeyförbundet nu ska fördela, det blir spännande att se hur mycket SHL och Hockeyallsvenskan får.

Rakapuckar.com bild

… Gert Fylking.
## ”Äääääntligen” tänkte nog Skellefteåveteranen Oscar Möller när målnollan spräcktes mot Djurgården i torsdags. Lossnar det nu?

… ”Det laget vill man inte möta.”
## Frölunda. LHC fick Hampus Larsson illa skadad (nackopererad sedan, tack och lov gick det bra) i en duell med Lucas Raymond,  senare var det Leksand som tappade otursförföljde Mattias Ritola efter en duell med Filip Johansson
Värt att påpeka: inget oschyst inblandat någon gång. Men ändå. 

… mustasch.
## Emil Kåbergs. Så klart.


… indian.
## Rhett Rakhshani
. Amerikanen, med mestadels iranskt och mexikanskt påbrå, berättade i en GP-intervju att han hade lite indianblod i sig också – om man gick långt tillbaka i tiden. Vips, så kunde han ha en åsikt om gamla klubben Frölunda och dess snart borttagna indianlogga. Vips, så kunde GP dra den debatten ett varv till. 
Själv kom jag osökt att tänka på amerikanska senatorn Elizabeth Warren. Ni som förstår, ni förstår.
Nu ska Rakhshani bli järnkamin och den Borat-inspirerade bilden han la ut på Instagram – den får han tio poäng av tio möjliga för. Självdistans och humor. Ser gärna mer av Borhett …

… pappfigur.
## Tommy Jonsson
. Brynäs gamle guldtränare dök upp på läktaren i Malmö.  I avbildad form. På en sportbar hemma i Gävle satt den riktige Jonsson och undrade vad det var frågan om.

… det var som sjutton.
Skellefteå stod för en häftig anstormning i tredje perioden mot Djurgården på Hovet, vann skotten med hela 17–2! 2–0 i mål gav också en poäng (2–3) till slut.

Rakapuckar.com bild

… ”Blir det någonsin något av den här killen?”
## Dominik Bokk
charmade oss när han kom fram i Växjö som 17-åring, det han kunde göra med en puck var synnerligen spännande. Efter att tag bytte tysken till Rögle för att han och St Louis Blues tyckte det var bättre för utvecklingen, sedan trejdades hans rättigheter till Carolina Hurricanes, i höst lånades han ut till Djurgården där han gjort en ynka poäng (1+0) på sju matcher. Nyligen bänkad av coachen Robert Ohlsson.
Kanske var det jag som hade en övertro på Bokk, men nu är killen faktiskt 20, det är väl ändå dags att mer leva upp till förväntningarna?     

… Twitterdiskussion 1.
## Rutinerade hockeyreportern Mattias Ek vs än mer rutinerade hockeyprofessorn Leif Boork. Missa inte Twittertråden, följ den hela vägen i mål. Oerhört underhållande. Det började så här.


… Twitterdiskussion 2.
## Den här.

 

Rakapuckar.com bild


… kvalitetsavslutsmatch.
## Leksands mot Frölunda i måndags. 1–0, Peter Cehlarik, första krysset. 2–0, Carter Camper, bortre krysset. 3–0, Oskar Lang, högt i bortre. 4–0, Jonas Ahnelöv, stenhårt slagskott, lågt, stolpe in.
Skjuter man så där vinner man många hockeymatcher.

… läsare:
## Alltid ni, alltid ni som följer rakapuckar.com. Tack för att ni betalar för er.
JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501
FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

… förvåning.
## Patrik Westbergs
när Växjös Sam Hallam hux flux lämnade intervjun efter att ha skickat en giftpil i riktning Luleåkollegan Thomas ”Bulan” Berglund. Westbergs ansikte antog allt mer formen av en fågelholk. Ja, jag vet att det hände för en hel vecka sedan, men det var för bra för inte vara med.
En Sam gick. En kommentator satt ensam kvar.

Jag visste tidigt att det inte fanns något ont blod mellan Hallam och Westberg, att den sistnämnde mest hamnade i kläm. Nu vet andra också, tack vare Aftonbladet.

Rakapuckar.com bild

… mest skitnödiga.
## Reaktionerna på Richard Gynges intervju i C More där han, på ämnet ”bortaturné”, svarade: ”Jag har saknat det som sjutton och för oss med krävande fruar är det underbart att få komma iväg på en roadtrip med grabbarna.”
Jag har inte riktigt den här grabbhumorn, smålog mer än gapskrattade, men herregud, ni som bär nyfeministiska glasögon – för jösse namn, slappna av! Hade en kvinnlig lirare snackat om hur gôtt det var att slippa gubben där hemma ett tag hade det jublats. Inte så värst roligt det heller, kan jag tycka, men ärligt talat:
Hur orkar folk gå igång på sådant här? 
När jag nu letar på C Mores Twitterkonto ser jag inte Gyngeklippet. Googlar mig fram till att ... jajamän, det plockades bort. Usch och fy. Någon kunde bli kränkt.
Ärligt talat – kom igen! Jag saknar adjektiv som fullt ut beskriver mina känslor här; jag är heller inte förtjust i det rätt infantila "skitnödig", men alltså ... jag hittar verkligen inte ord för dessa dumheter.
Jag rekommenderar ansvarig C More-redaktör att titta på Steve Hughes. Många borde börja sina dagar på detta vis.


... icke-diskussion.
##
Det var aldrig aktuellt att SHL skulle stängas för nedflyttning den här säsongen.

… mål.
## Kristian Näkyväs
mot Rögle. Jag vet, även här en hel vecka tillbaka i tiden, men ni fattar ju själva. Välkommen tillbaka, Kristian. Må du förbli frisk. 

***

Trevlig helg på er! Kommentera gärna. Hellre här än någon annanstans. 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
15 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Stefan Hansson, 5 månader sedanSvara

  Kul tema du har med "veckans..."! Korta och roliga återblickar som får en att minnas veckan som har varit eller får nys om det man har missat. Perfekt!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

   Snabb du var! Kul att du gillar. Kom ut extra tidigt eftersom jäkla märkliga mardrömmar väckte mig.

   Kommentar avatar
   Stefan Hansson, 5 månader sedanSvara

   Jo, jag var snabb. Såg den direkt på den Twitter när du la ut texten. Det är ju för att jag inte kan sova på morgonen men det här inte med mardrömmar att göra...;)

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 5 månader sedanSvara

  Gynges intervju ja... hade inte en aning och det är numer ett friskhetstecken hos mig. Avskärmat mig från en alltmer galen värld. Hade någon sagt till mig för 25 år sedan att jag en dag skulle säga: ”Det var bättre förr” så...... :)

  • Kommentar avatar
   Peter Smögen, 5 månader sedanSvara

   Det halkade bort... men då är det ju utmärkt att få en sån här trevlig sammanfattning av veckan som gått

   • Kommentar avatar
    Manne, 5 månader sedanSvara

    Ajajaj. Du är ingen bra förebild när du lämnar en intervju på det där viset, Hallam.

     Kommentar avatar
     Pupule, 5 månader sedanSvara

     Fler giftpilar :)

     Kommentar avatar
     Manne, 5 månader sedanSvara

     Haha. Det bara kokar i honom inombords och att han då lämnar intervjun, ser jag inte som någon som helst fara. Bara det inte sker varje gång, men ibland kan det hända.

   • Kommentar avatar
    Peter t, 5 månader sedanSvara

    Som vanligt så briljerad du. Grymt bra jobbat.

    • Kommentar avatar
     Anna Agdestein , 5 månader sedanSvara

     Underbart klipp, har sett den förut, men skrattar lika mycket.... Speciellt när han talar om ”boy band”! :D
     Gillar din summering av veckan.
     Här är verkligen the gift that keeps on giving... ;)

     • Kommentar avatar
      Daniel B, 5 månader sedanSvara

      Jag med invandrarbakgrund fattar inte hur det kan bli så här mesigt. Jag är visserligen född här men allt från att lakritspucken till vissa julfilmer som vi ser kl 15 är ”rasistiska” är helt sjukt. Man får ju knappt sjunga nationalsången eller vifta med svenska flaggan längre. Lägg av säger jag. Man kommer till Sverige och då får man anpassa sig till Sveriges regler. Och detta med gynge, tar man illa upp för det han säger så måste man ha det jobbigt här i livet. Dom flesta förstår ju att det är på ett skämtsamt sätt han säger det. Min fru tycker det är skönt att jag gick på hockey för då ”slipper” hon mig och får lite egentid. Nu kanske jag går över gränsen med det jag skriver och om någon tar illa upp så ber jag om ursäkt men jag tycker faktiskt det börjar bli löjligt hur saker och ting ändras i Sverige. Förlåt om jag tar upp saker som inte hör till hockeyn. Må väl mina vänner.

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

       Ibland är det nästan så att min Madame här hemma har bättre koll på Frölundas spelschema än vad jag har - då jag som allra oftast ser matcherna på Kville Biljardens storbildsskärm. Må väl sjäv, Daniel! :)

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

       *själv

       Kommentar avatar
       Daniel B, 5 månader sedanSvara

       Tur du har Edward som har en Madame som påminner dig. Min är totalt ointresserad av sport..:) Sen tror jag nog att dom flesta idrottsmän och idrottskvinnor är oerhört tacksamma att man har en partner hemma som drar ett stort lass i hemmet när partnern är borta på matcher och träningar. Utan dessa så kan man förmodligen inte utföra sitt jobb.

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

       Ja, Daniel! Självklart samarbetar man med varandra. Ska bli intressant med morgondagen(iaf för min del) - vad det kommer att språkas om här på sajten från eftermiddagens omgång. Säkerligen blir det inte samma typ av plattmatch som det var emot Leksand. Men ändå med ett "decimerat" Frölunda så kommer det bli mycket svårt. Saknar faktiskt Johan Sundström, som t.ex. när han bryter in i anfallszonen med hela sin längd o tyngd och goda puckkontroll - då brukar det ofta bli ganska så giftigt för motståndarlagen. ;)

       Kommentar avatar
       Pupule, 5 månader sedanSvara

       Du behöver inte be om ursäkt - du har ju helt rätt, Daniel. Är så innerligt trött när någon säger "så får/kan man inte säga". Nähä, watch me! Det har ballat ur fullständigt. Desto roligare då att "provocera" folk. :)

       Kommentar avatar
       Daniel B, 5 månader sedanSvara

       Haha, ok. Gött är det Pupule.

     • Kommentar avatar
      EDWARD 51, 5 månader sedanSvara

      Ang. Elizabeth Warren - förstod inte(eller läs snarare - kände inte till).
      Tog reda och förstod. En skön blandning i vår Herres hage. :)

      • Kommentar avatar
       Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

       Hallam borde självklart avslutat intervjun snyggare. Cmore största babblare hade säkert någon oseriös fråga som avslutning i vanlig ordning men bättre och spela med i fåneriet. Två tränare lämnar intervju på en vecka. Bra säger jag även om hallam skämtade mer och borde stått kvar.

        Kommentar avatar
        Svante, 5 månader sedanSvara

        Komiskt att tro att Hallam inte stör sig på Westberg tramserier. Nu fick Bulan ta skulden, fiffigt!

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 5 månader sedanSvara

        Lite sorgligt att du tror att det är så, när jag tydligt berättar att det inte är det.

      • Kommentar avatar
       Jock, 5 månader sedanSvara

       Dessa lördagsinlägg är helt briljanta ???? tack för fortsatt grym journalistik Leman! Har inte sett Gynges klipp (tyvärr) men det låter som totalt överdriven reaktion att ta bort klippet av C-More. Men det visar ju också att om ett sådant uttalande, med garanterat glimten i ögat, inte kan få finnas för denna världen att beskåda då fanns det ingen chans i H-vete att indianen skulle få sitta kvar på tröjorna heller. Det gör mig kränkt.... ;)

        Kommentar avatar
        Jock, 5 månader sedanSvara

        Ojdå, emojis syns ju inte här... alla frågetecken är egentligen en tumme upp

        Kommentar avatar
        Christoffer , 5 månader sedanSvara

        Mike Milbury (NBC sports) drog ett liknande skämt under NHL slutspelet nu i somras, han var tvungen att åka hem och sluta kommentera slutspelet. Snart lär liknande "cancel kultur" komma till Sverige, så Gynge får nog vara glad att han inte blir avstängd i några matcher :)

      • Kommentar avatar
       Herr Lakers, 5 månader sedanSvara

       Tråkigt med Tingsryd. Ävenbom man trivs med att tingsryd är lååång sämre än växjö och att leifby lidande för just det avspeglas i allt han skriver om hockey så ser jag helst att Tingsryd överlever. Ful arena, fula tröjer, äcklig billig dika på Börjes och finns egentligen inget gott att säga om tingsryd. Ändå âr de en del av smålandshockeyn och fler hockeyklubbar är positivt för intresset i regionen.

       • Kommentar avatar
        Christer, 5 månader sedanSvara

        Det här var en trevlig portion Gott och Blandat! Bra start på lördagen, som kan fulländas med tre poäng mot Brynäs.
        Tack för ett mycket bra jobb, Henrik!

         Kommentar avatar
         Daniel B, 5 månader sedanSvara

         Ja, det hade smakat mumma med tre poäng men jag tror på en jäkla tuff match. Brynäs har ju ett bra lag och jag måste säga att jag är lite förvånad att dom ligger näst sist. Jag har en känsla av att dom bryter sin dåliga svit mot oss. Hoppas jag har fel.

       • Kommentar avatar
        Kajo, 5 månader sedanSvara

        Dom allra flesta är nog väldigt tacksamma över att de har sina fruar/flickvänner för att ens kunna få ihop sitt hockeyliv.. Vi fans är också tacksamma över dom:-) Helt utanför hockeyn men har någon koll på vilka av våra spelare som inte har en partner? Bara av ren nyfikenhet

        • Kommentar avatar
         Per, 5 månader sedanSvara

         Det går ju inte att starta dagen på ett bättre sätt än att pissa på vänsterpolitiker och feminister samt att gå all in på att skydda pw. Bara vurmandet för bögar så är allt bra.

         • Kommentar avatar
          Kalle, 5 månader sedanSvara

          JAg använder ofta det klippet ifrån Steve Hughes. Det blir mer och mer frekvent tyvärr.


          Lämna en kommentar