Brutal käftsmäll – behöver inte svida så mycket


► Tar Frölunda lärdom kan fiaskot mot Mora vara hur bra som helst.
► Raset sa inget om lagbygget.
► Desto mer om det mentala tillståndet.
► Simon Hjalmarssons brutala självkritik lovade gott, om han har spelarna med sig.
► – Det enda positiva vi kan ta med är att det vore fan om det händer igen. Nu vet vi hur pinsamt det är. Det ska inte få ske.
► Fem bästa? Ja, det ska in sådana också, trots allt,

Rakapuckar.com bild

Ett av fyra insläppta mot Mora här. Festen blev pesten för Frölunda. Foto: C MORE 


FRÖLUNDA MODELL 2018/2019 hade startat säsongen oväntat bra, två perioder mot Mora var strålande.

Det var mer än spelarna klarade.

Hybrisen slog till.

Ska det ske? Nej. Händer skit ibland? Ja.

Människor snubblar fast de inte borde, är otrogna fast de absolut inte borde. 

Idrottare tappar då och då fotfäste, ödmjukhet, förstånd.

Det är inte acceptabelt, det är inte okej, det är fullt förståeligt att det skapar enorm besvikelse hos parten (i det här fallet betalande åskådare) som drabbas – men det händer.  

Vad det handlar om är att skämmas så mycket att man lär sig av väckarklockorna. Vara medveten, uppriktigt förbannad och villig att göra allt för att det inte ska upprepas.

Om fler i Frölunda resonerar som Simon Hjalmarsson är det bra. Jag behövde knappt ställa frågor, jag tryckte på ”record”, och Simon pratade på.

Han sa bland annat:

– Det är helt oacceptabelt, hemmaplan, fullsatt, superhyllning till Tomi Kallio, hur mycket energi som helst, så blåser vi bort hela skiten … Vi blev arroganta, hade vunnit två matcher, gjort två bra perioder, som om vi trodde jobbet var klart. Under matchen sa vi till varandra att det enda de (Mora) får, det är det vi ger dem. Och så ger vi dem en hel period.

– Hela tredje perioden, det ser ut som vi leder med 6–1, att det redan är klart, att vi bara ska ut och göra fyra till, vinna tvåsiffrigt. Vi tappar puck på fel ställe, vinner inte närkamper, slarvar i backcheckingen, blir för heta i anfallszonen, tappar tredjeman. Vi klarar oss fram till det är tre minuter kvar, sedan blir vi hårt straffade, men ser vi till tredje perioden kanske vi förtjänade en ordentlig läxa.

Rakapuckar.com bild

Vi snackade om hur man lär av den där läxan, hur man går vidare. Hjalmarsson var tydlig:

– Det är klart – vi får ju ta en titt på tredje perioden. Jag vet inte hur coachteamet tänker, men för min del så hade jag älskat om vi som lag tvingats se den här jävla skiten igen, inte lätt när man är på isen att riktigt förstå hur illa det är, men om man ser bilderna … fan, då kommer vi skämmas, då tror jag vi får en tankeställare.

Simon Hjalmarsson

Börjar ni förstå Simon Hjalmarssons sinnesstämning? Kunde väl tänka mig det.

Själv saknade jag en timeout av tränaren Roger Rönnberg. Jag vet vad han sa, att det fanns power break, att det går att tala med spelarna som inte är på isen, att han ville spara timeouten, respekt för det, men vi ser olika på saken.

I min värld: en timeout skickar en helt annan mental signal till spelarna.

Och jösses, så de behövde det.

Tyckte jag. Men man kan som sagt ha olika åsikter, Hjalmarsson var inte på min sida, och han precis som Rönnberg kan ju långt mer om hockey än jag:

– De 15 som inte var på isen pratade, vi snackade under powerbreaket, men det blev en negativ spiral, det gick inte att få stopp. När man väl börjat skita i det … man kan jämföra med en betydelselös träningsmatch, man kanske inte går in i närkamperna ordentligt, då är det svårt att bara slå på det. När man väl slagit av, då har man slagit av. Vi försökte på bänken, både spelare och ledare, att få stopp den här skiten som det verkligen var men vi kunde inte hejda det. Vi gick bara ner oss fullständigt.

Rakapuckar.com bild

Det här måste Roger Rönnberg och coachteamet ha sett. Här hade jag agerat annorlunda, jag hade bänkat tre, fyra man – inte för att just dessa var sämst utan bara för att skicka en signal med maxvolym:

”DET HÄR DUGER INTE!”

Nå, så skedde inte, Frölunda åkte på en pinsam förlust, och i ärlighetens namn:

Det behöver inte vara så farligt. Inte alls, vill jag hävda. Kan till och med visa sig riktigt bra i längden.

Vi vet att det här laget behöver jobba häcken av sig för att vinna hockeymatcher.

Nu vet spelarna det också.

De förstår precis vad som krävs, vad minsta lilla släng av hybris kan medföra.

Det fanns mycket positivt att ta med, att addera till arbetet som gav fem poäng på de två första matcherna såg vi i två perioder mot Mora en fantasifull, fartig och fyndig offensiv.

Den är inte borta nästa vecka. 

Raset i Scandinavium hade inget med lagbygget Frölunda att göra, inte heller med bristande spelskicklighet och kunnande med klubba och puck.

Rakapuckar.com bild

Det var spelarnas lättsinne och – i viss mån, vill jag hävda – coachteamets ovilja att agera som gjorde lördagsfesten till lördagspesten. 

Det är trots allt inte hela världen, även om det var sensationellt synd om de hemmafans som betalt för eländet.

Men sådant här går att rätta till.

Mycket värre vore det om spelet inte fanns där. Men det gör det ju.

Jag tycker fortfarande det ser bättre ut än jag trodde, bland annat tack vare killen som jublar på bilden nedan.

Det var en brutal käftsmäll som Frölunda åkte på.

Tas rätt lärdomar svider den dock inte så mycket.  

Patrik Carlsson, het som ett strykjärn, jublar efter 2-1 mot Mora. Det gick åt helsike ändå, men Patriks spel är en av detaljerna som ändå lovar gott, menar jag. Foto: MATHIAS PELKONEN  

,
***

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

***

1 – Patrik Carlsson
* Kommentar överflödig. Så het är han.

2 – Ryan Lasch
* Enormt aktiv, skapar lägen, sakta men säkert börjar han skjuta också.

3 – Max Friberg
* Grymt jobb i alla riktningar, en av de som försökte även i tredje perioden.

4 – Joel Lundqvist
* Kaptenen var 1+1, vann 83 procent av teken.

5 – Chay Genoway
* Målskytt, men han var också bra i spelet – så länge Frölunda var det. 

Vi kör förresten en Morning Mailbag i morgon måndag, men jag ska försöka svara på det jag hinner här under söndagen också. Men ni brukar inte alltid vara så pratsugna på vilodagen ...

***

Gillade ni texten? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. 

Glöm inte följa rakapuckar.com på Facebook

På Instagram finns sajten också. Titta gärna in där.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
40 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 år sedanSvara

  Det är ju detta som är en stor del av tjusningen med hockey, men inte mindre surt för det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Precis så. Full förståelse för din känsla.

 • Kommentar avatar
  Max, 1 år sedanSvara

  Det som Hjalmarsson säger låter ju jävligt bra, att han verkligen var piss förbannad. Samtidigt så har man lärt sig genom åren att spelarna och ledarna är grymt duktiga på att prata, att se problemen men väldigt lite som händer. Vet inte hur många gånger Roger har sagt, vi måste lära oss av detta, vi måste vara mer ödmjuka, vi måste vara mer effektiva, vi måste prata om detta. Man blir så jävla trött för det händer aldrig nåt. Ska spelarna verkligen behöva lära sig ödmjukhet?????? Vuxna män som ska vara proffs? Det är bara patetiskt att man ska behöva lära hockeyproffs vad ödmjukhet är.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Dels är det en hel del nya spelare, dels är det nog så att du lite missar poängen jag gör i början av texten: det finns massor av saker vi människor inte BORDE göra, fel vi aldrig BORDE göra, elände vi inte BORDE ställa till med – men vi gör det ändå. Jag gör det. Du gör det. Din granne gör det. Felfriheten är alltid enklare att uppnå från sidan. Vad Frölunda gjorde var inte acceptabelt, men det hände. Nu handlar det om att skämmas (den känslan får du nog av Simons citat) så mycket att det inte händer igen i vinter.

   Kommentar avatar
   Max, 1 år sedanSvara

   Nya spelare har väl alla lag och är ju vardagsmat numera inom hockeyn, dessutom låter det bara som en bortförklaring. Man kan absolut göra misstag men nörstebös agerande på sista målet kommer jag aldrig acceptera. Du som verkar så sansad och klok, varför spelar man pucken in i banan med ynka sekunder kvar???? Man får ju fan spela med större marginaler. Spela sarg ut eller ta skydd bakom eget mål. Finns ingen anledning till att spela så med ynka sekunder kvar. Man får ju fan lära sig i ungdomen att aldrig spela pucken in i banan.

   Kommentar avatar
   Max, 1 år sedanSvara

   Spelarna kan skämmas hur mycket som helst och kan prata hur mycket som helst, detta kommer att hända fler gånger. Det vet både du och jag för Frölunda lär sig aldrig. Roger har pratat i över 5 säsonger att laget måste lära sig vissa läxor, har dom gjort det!?????????

   Kommentar avatar
   Hm, 1 år sedanSvara

   Måste dom väl gjort på 5 år? Dom tog ju SM guld för 3 år sen..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej, Max, så som Nörstebö agerar vid 3–4 får man verkligen inte göra. Och just detta var hybris. Jag tror inte han gör om det.

   Kommentar avatar
   Olle , 1 år sedanSvara

   Vad hjälper det när dom är värdelösa

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

  Bara så trist att nu inga hemmamatcher på en halv evighet... Nu behöver de i princip vinna ALLA bortamatcherna för att inte få en halvfull arena nästa hemma..
  Känner mig lite allergisk mot det där ”läx-snacket”...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   ALLA? Nja, det tror jag väl inte. Fullt så konjunkturkänslig är nog inte publiken, det byggs säkert upp en längtan. Kan Frölunda spela .500-hockey som man säger i Nordamerika, alltså i alla fall vinna lika mycket som man förlorar, så tror jag att publiksiffran blir hygglig. Kanske inga 11 000 – men så är det ju ingen Kallio på plats fler gånger heller ...

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Håller med Anna. Tycker upplägget är konstigt. Hade förstått om det var höstar eller annat men 5 bortamatcher!!!??? Tror jag såg dig Anna när du lämnade Scandinavium efter matchen och precis som jag så såg du helt chockad ut. Typ, va f-n hände?? Drömmer jag?? Skrev igår om procent hit och dit och att Frölunda hade vunnit om dom lirat på en 80-procentig inställning, det låter konstigt och kanske lite förnedrande mot mora men så kände jag från läktarn. Mora var inte bra alls, skapade knappt något och detta vinner vi lätt. Men sen blev man orolig efter minut 50 för då var det som om vf sjönk ytterligare och gick ner sig mer och mer ju närmare slutet vi kom. Minns att jag sa efter minut 50 att typiskt om mora gör mål nu och det blir match av det hela. Jag tror att spelarna kände omedvetet eller inte att detta tar vi. Dom har inget, dom är dåliga. Ingen kommer erkänna om man frågar dom men jag själv har känt så under fotbollsmatcher när man har varit överlägsen. Sen detta med att detta är ett fuskbygge, lägg ner säger jag. Tycker också det ser bättre ut än jag trodde. Nu måste bara fler liner producera. Då kommer detta bli bra.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

   Kände mig chockad... :(

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Bortamatcherna har ju med NHL-matchen att göra, redan nu börjar man att bygga om Scandinavium.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Ja, just det. Sorry, glömde bort det helt och hållet. HL, en fråga. Om man ser de två målen släpper in när nörstebö missar så går en back ner på ett knä och försöker täcka skott. Min fråga är: skymmer man inte lite för egen målvakt? Är det inte bättre att lägga sig och ta ett lågt skott och så får målisen ta ett högt skott?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Generellt: är du inte säker (nå, "säker") på att kunna blocka, låt målvakten se pucken. Men samtidigt finns en jäkla vilja att hjälpa. Svårt, det där.

 • Kommentar avatar
  Jan Westerberg, 1 år sedanSvara

  Har sett samma tendenser i tre säsonger nu. Jävligt sårbart bakåt, det blev väldigt uppenbart mot Malmö i slutspelet. Tyvärr så tror jag inte att årets lag kommer att nå långt i ett eventuellt slutspel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Den slutsatsen är ju omöjlig att dra eftersom du jämför äpplen och ... garderober. Förlusterna mot Malmö kom av ett annat lag, på ett annat sätt. Förlusten mot Mora kom av ett delvis nytt lag, ett som har klart bättre försvarsspel, och förlusten hade inget med dåligt sådant att göra utan berodde på att ödmjukheten försvann när hybrisen slog till.

   Kommentar avatar
   Jan Westerberg , 1 år sedanSvara

   Äpplen och garderober på dig själv du! Släpper man in tre mål på lika många minuter HAR man ett dåligt försvarsspel oavsett hybris

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej. Du missar helt poängen här. Läs gärna igen. Om Frölunda hade haft så här svagt försvarsagerande tidigare, om detta skulle upprepas, då är jag däremot HELT med dig.

   Kommentar avatar
   Jan Westerberg, 1 år sedanSvara

   Vi får helt enkelt vänta och se....

 • Kommentar avatar
  mike, 1 år sedanSvara

  Jag kan fortfarande inte släppa Nörstebös idiotpass inåt banan med 4 sekunder. Kan. Inte. Släppa. (<-- Lekte Leman) :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Förstår. Mycket. Väl. För just så illa var det. Tror inte han mår bra i dag. Men han kommer över det. Elitidrott, som livet i stort, handlar om att lära av misstag och gå vidare.

 • Kommentar avatar
  Andreas, 1 år sedanSvara

  Det var min första match i år, och nånstans i andra perioden tänkte jag att det var länge sen jag såg Frölunda såhär bra. Sen kom tredje...bryt ihop, ta lärdom och gå vidare. Jag är inte ett dugg orolig att de förlorar emellanåt, finns det något lag som vunnit alla 50+ omgångar? Det är mer sättet dom förlorar som gnager i mig. Det är som om det gått troll i det hela. Men det är många omgångar kvar och vägen till Götaplatsen är lång, och dom har en del att jobba på för att hitta nycklarna till alla dörrar som leder dit. Det blev extra tydligt igår. Och ja...det var synd med Kallio och hela den biten, men han överlever nog detta med.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kallio överlever absolut. :) Frölunda också. Det var onödigt, helt jäkla onödigt – men ... kanske mänskligt? Som supporter hade jag varit vansinnig, slagit sönder saker omkring mig, men med annan möjlighet till eftertanke känner jag att det ändå finns en hel del bra saker med det här laget. Som dock måste kämpa maximalt för allt man vill ha.

 • Kommentar avatar
  Åke Zetterström, 1 år sedanSvara

  Vibbarna från de två tidigare säsongerna kommer tyvärr igen. Enormt spelövertag i början ger absolut ingenting. En motståndarmålvakt står på huvudet och målskyttet är förlamande. Hu

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Får faktiskt inte alls de vibbarna, Åke. Helt annat lag i vinter. Det här var en mental kollaps av ett lag som sällan kommer göra mål på varje chans, men däremot spelar så pass stark att man inte släpper till en massa. Men stänger man av i början av tredje så ...

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Vilka vibbar? Frölunda har varit topp 4 i mål framåt både 16/17 och 17/18.

 • Kommentar avatar
  Freddan, 1 år sedanSvara

  Håller helt med dig om time out och bänkningen som uteblev!
  Gillar RR men är det nåt jag saknar i hans sätt att coacha så är det detta. Man skall absolut lita på laget och så vidare men som ledare måste du ibland ta initiativet till en förändring för att väcka!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mm, så känner ju jag också, Men jag inser förstås att mitt ord inte är facit. Det finns de som kan mer ... haha. :)

 • Kommentar avatar
  Alfred, 1 år sedanSvara

  Varför spelar Nörstebö i Frölunda? Vad är han bra på?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Du har inte sett de två första matcherna, förstår jag. Där har Nörstebö varit en ledande back. I går gjorde han ett stort misstag, plus att han tappade balansen vid 1–1. Sådant kan faktiskt hända, tro't eller ej. Hur bra han är visas av hur bra han kommer tillbaka.

   Kommentar avatar
   JB, 1 år sedanSvara

   Tyckte att Nörstebö förutom misstagen igår var bäste back. Sade flera gånger till min sambo som jag var på matchen med "fasen vilka kliv han tagit". Tror och hoppas att han kommer skaka av sig detta och fortsätta att utvecklas som han så tydligt gjort denna säsongen. PS. Håller med om din text Leman. Herregud människor gör misstag. Nörstebö är faktiskt en människa.

 • Kommentar avatar
  Mats Emanuelsson, 1 år sedanSvara

  Var nära att kaskadspy när Roger åter pratar om ”nyttig läxa”, rent sorgligt att höra detta så regelbundet som vi gör.
  Har följt hockey under väldans massa år och det som hände igår var nog något av det märkligaste jag upplevt. Det gick ju inte att förlora den här matchen, känns overkligt!
  Annars håller jag med om att det såg oväntat bra ut spelmässigt de första två perioderna, jag trodde inte att detta lag kunde spela denna typ av hockey. Ser mkt lovande ut men vi kommer inte ifrån att det saknas några naturliga avslutare, den här matchen skulle naturligtvis vara tokstängd efter två perioder.
  Tyvärr förstör 20 katastrofala minuter helheten och många glömmer av att det såg ut som att det finns potential i laget. Ytterst trist! Och det är klart att Rönnberg skall ta en tidig timeout i sista, alla såg ju direkt att laget tappade ödmjukheten direkt när pucken släpptes.
  Fem bortamatcher i rad! Viktigare än nånsin att vara med från start i de bortamatcherna! Läxan MÅSTE vara gjord nu...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Helt rätt. Nu MÅSTE den vara gjord. Inget snack om den saken. Både vad gäller starter och ödmjukhet, attityd. Det är det jag menar, ÄR den det, då kan det här laget komma att vinna mer än det förlorar.

 • Kommentar avatar
  Dallasm3, 1 år sedanSvara

  Time out mot Brynäs slutade med 2p. Ingen time out mot Mora slutade med 0p.
  Tycker att RR har haft svårt att "väcka" laget när det verkligen behövs. Med lite mer noggrann coaching hade detta nog slutat med minst 1p.
  VERKLIGEN SURT med tanke på den fantastiska början.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mm, jag är ju av den åsikten att en timeout är ett tydligare verktyg. Samtidigt kanske det inte hjälpt en sådan här kväll, Det får vi aldrig veta.

 • Kommentar avatar
  Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

  Jag gick vilt loss med motorsågen igår, men med en dags distans så ligger det mkt i ditt resonemang HL. Purre är ju f ö formidabel, tre kronor nästa? Två saker oroar mig dock, utanför förstafemman sker ingen offensiv produktion alls samt JMs målvaktsspel. Vi vann mot DIF och Brynäs tack vare förstafemman med Purre som klar stjärna samt ett grymt målvaktsspel av JM. När nu JM gör en mindre bra match så slår vi inte klart bottentippade Mora på hemmaplan, vi kanske inte är bättre än så och är enormt beroende av ett toppmålvaktsspel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mja, med normal attityd i tredje hade det inte behövts mer alls, så det här med förstaKEDJAN (20 år sedan lag använde femmor) och målvakt tycker jag inte alls håller. Fler än första behöver leverera på sikt, absolut, jag såg tendenser, det var stolpskott, det var puckar som lika gärna kunde ha gått in. Men visst, Joels kedja leder just nu. Behöver uppbackning på sikt.

   Kommentar avatar
   Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

   Haha, förstakedjan helt rätt, jag lever uppenbarligen kvar i den gamla Sovjetunionen eran med dess vokabulär och en femma á la Larionov & Co. Jag menade egentligen förstakedjan och PP-femman och att all produktion hittills kommit därifrån.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   ;) Du har en poäng, givetvis.

 • Kommentar avatar
  Jimmy E, 1 år sedanSvara

  1.a perioden var bland det bästa jag sett på länge. Bra fart på skridskor. En vilja att gå framåt och på avslut. Snabba spelvändningar och tryggt bakåt. Såg otroligt stabilt ut. Med bra utdelning så kanske de hade hakat av Mora där. 2.a perioden börjar ju bra med mål direkt spel 5 mot 3. Men sen kommer ju misstaget från Nörstebö och plötsligt 1-1. Sen vrider Frölunda på igen och vips är det 3-1. Där dog Frölunda på nått sätt. Slutet av andra o i hela 3.e perioden är inte spelarna alls närvarande. Trodde de verkligen att man bara kan ställa ut skridskorna på isen för att motståndet heter Mora? Bedrövligt rent ut sagt. Sen all heder till ett lag som aldrig gav upp. De tog vara på sina lägen och i slutändan så vann de på viljan och kliniska avslut. Det var klass på målen de gjorde. Se o lär Frölunda. Synd på en så bra match med den inramningen för Kallio. Han förtjänade bättre. Men men så här idrott.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Yes, jag tror precis så, omedvetet spred sig en känsla av att "det här vinner vi"; precis som du skriver – massor med credd till Mora som tog till vara det som gavs.

 • Kommentar avatar
  Bamse, 1 år sedanSvara

  Herregud vad dåligt! Tycker det är pinsamt hur man kan gå ner sig så. Dom är proffs, har betalt för att spela. Då får man f*n kämpa även om inte huvudet är med. Hur man bara slutar åka skridskor. Undra hur det hade sett ut på mitt jobb om jag bara ger fan i det efter lunch och inte gör nått!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Förstår absolut din reaktion. Som supporter hade jag också varit vansinnig. Men det är oerhört mycket psykologi inblandat, det är inte så att spelare inte VILL, inte KÄMPAR, men när man väl fått in tanken att det ska gå lite av sig själv, jag har sett det förr, det är liksom inte bara att säga: börja jobba. Det är ju inte som att spelarna inte vill, inte bryr sig, men när det väl börjat skita sig, det är svårt. Fråga en idrottspsykolog får du se.

   Kommentar avatar
   Max, 1 år sedanSvara

   Köper inte det där resonemanget, jag har spelat fotboll och märkte man att motståndarna höjde sig så fick man lägga i en växel till. Handlar om inställning, att jobba hårt. Så jävla ironiskt när spelarna själva vet om att hockey avgörs på 60 minuter, att det kan gå snabbt.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle , 1 år sedanSvara

  Nörstebö gjorde 2 grova misstag som kostade 2 baklängesmål....annars var han faktiskt riktigt bra !!!! Några spelare var lite för högt i banan vid spel 5-6 i slutet tyvärr. Annars en grym match av Frölunda , speciellt anfallarna som ger hopp framöver. Så många chanser till 4-1. Det blev väldigt snöpligt.....dock acceptabelt ! Allt kan hända i hockey , då måste man också acceptera att sånt händer. Dock lite övermod i slutet i stället för att säkra bakåt. Mina 5 igår : 1Lasch , 2P.Westerholm , 3Fjellström 4Genoway 5Carlsson

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det första misstaget ... han tappar balansen. Olyckligt men mer ... tja, just olyckligt. Det andra – det får faktiskt inte hända! Westerholm-kedjan fortsätter ta steg framåt, snart dags att det blir produktion också.

 • Kommentar avatar
  Håkan G, 1 år sedanSvara

  Någonstans känns det ändå som att vi har ett kollektiv i år. Vi kan också trycka ner sämre lag och vi kan (med hårt arbete) matcha bättre lag. Det som oroar är att spelare som man tror ska växa, tex Hjalmarsson, inte ser sprakande ut. Han jobbar hårt men jag är mycket tveksam. Kryddar man laget på rätt sätt kan det bära ganska långt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Intressant att se vad som händer när Rakhshani kommer, överhuvudtaget hur det här laget utvecklas. På något vis måste det bli mer produktion över lag.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Håller med angående produktionen. Står en center högt upp på önskelistan?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Inget finns på önskelistan just nu, det är detta supportrar behöver förstå, att en klubb kan inte konstant värva, värva, värva och tro att den nye spelaren ska lösa alla problem. Skulle det gå dåligt, skulle det bli skador, framåt mitten/slutet november, början december – då kan frågan möjligen vara aktuell.

   Kommentar avatar
   Max, 1 år sedanSvara

   Ändå verkar ju många tro inklusive du att när rhaksani kommer så blir det bättre. Rhaksani är ingen frälsare och kommer inte lyfta frölunda på egen hand.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Bättre bör det förstås bli eftersom Rakhshani har en i alla fall hygglig förmåga att producera, Men ALDRIG NÅGONSIN har jag skrivit att han är en frälsare, det är bara att gå bakåt i texterna. Men han är värvad som en målgörare/poänggörare, kommer förstås med krav på sig. Sedan är det förstås så att alla lag värvar spelare, vad jag menar är att Frölunda nu går in i säsongen med detta lag, Rakhshani inkluderat, då kan det inte bli så att vid ett par, tre motgångar så tror man omedelbart att allt löses genom att värva nya spelare. Mer tålamod krävs. Som jag skrev, skulle det ha gått illa framåt sent november, då så ...

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Det är väl en kombination av vad supportrarna förstår och vad ledningen förstår? Tror man på allvar att det håller att ha Joel som förstacenter?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Han var 1+1 i går, leder den kedja som producerar. Har svårt att förstå att det är hitåt supporterkritiken riktas, måste jag säga.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Hittills levererar Joel och hand kedja. Han vinner tekningar, gör poäng och spelar fysiskt. Vad mer vill du att han ska göra?

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Han har ju absolut INGEN SPEED ÖVERHUVUDTAGET! Han spelar med en grym passningsspelare och får som vanligt stå ramför mål och trycka in pucken. I mer utmanande matcher måste det gå mycket mycket snabbare både i backchecking och i offensiven. Han kommer inge hänga med alls...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Okej. Vi håller koll på det.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Håkan, han har ju aldrig haft speeden. Tycker inte han är långsammare nu än för ett par år sedan. Jag tycker han är bättre nu än i början av förra säsongen om man nu kan säga så efter 3 omgångar. Purre har speed och mycket annat, lasch är ett passningsgeni och Joel har styrkan. Dom Kompletterar varandra på ett bra sett.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Jag hoppas att du har rätt och jag tycker givetvis massor om Joel. Men att han själv kan dra lasset att vara den ledande offensiva centern tror jag kan vara för mycket. Jag har INTE sagt att Joel är dålig på något sätt men att han går från att vara enormt nyttig för laget både på och utanför isen till at vara en drivande offensiv kraft i ett slutspel tror jag kan vara honom övermäktigt.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Det håller jag med dig om. Orkar han vara poängspelare och en tuff jäkel samt att driva laget själv??? Tyvärr så tycker jag inte att det finns många ledare i truppen. Typ, en lasu, tömmernes eller Sundström med hjärta hade inte varit fel så Joel slipper vara ensam. Typ igår, har du fler ledare så kanske fler hade höjt rösten och kanske fått med sig resten..

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Ja, det är en viss skillnad att ha Sundström som leder en producerande kedja. Inte rättvist mot Joel att be honom axla det.

   Kommentar avatar
   Olle, 1 år sedanSvara

   Joel ska sluta spela hockey

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten, 1 år sedanSvara

  Det var inte bara spelarna som trodde att segern var i hamn efter två perioder, RR sa en sak, men kroppsspråket nåt helt annat..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det jag menar, ledarteamet bar också skuld här.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Alldeles för ofta som det inte görs ett skit i båset. Bara armarna i kors och beskåda eländet, istället för att agera och försöka ändra tillståndet hos spelarna. Obegripligt!

 • Kommentar avatar
  Bäckmörten, 1 år sedanSvara

  Sen köper jag inte riktigt Hjalmarsson förklaring heller, en sak att vara överlägsen, tappa en ledning och sen försöka gå ikapp igen, men det var ju inte det som var fallet igår..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nu förstår jag inte?

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Klart Hjalmarsson går ut och är besviken. Man han själv tycker jag gör idel svaga matcher. Hans frustration är nog snarare pga hela säsongsstarten. Så länge VF vinner synas inte spelarna, men i motgång blir det mer djupgående analys. Han är brutalt överbetald jämfört med vad han får uträttat!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Den åsikten kan du ha självfallet ha. Att Hjalmarsson inte är bra. Men det har ju inget med hans uttalanden om gårdagens match att göra. De står väl för sig själva?

   Kommentar avatar
   Bäckmörten, 1 år sedanSvara

   Han kan ju inte gärna mena att Frölunda inte hittade tillbaks till sitt spel på 2 sekunder. Det var ju vad som återstod av matchen när Mora gjorde 4-3. Det var ju inte direkt en ny offensiv man behövde hitta, utan bara ett vanligt gnetspel hade ju säkrat matchen. Det borde man kunna hitta alla dagar i veckan, oavsett motstånd.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Absolut, det hade gått att säkra poäng genom att gneta, speciellt borde Nörstebö spelat sarg ut, men trots två insläppta satt det i skallen: "Vi är så mycket bättre." Det tänket måste bort. Kanske hade det försvunnit med tydligare agerande från båset. Kanske. Finns inget facit, det inser jag.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Jag tror att hans uttalande har med att han ska sticka ut i positiv bemärkelse. Om man inte uträttat på isen skall man vara klok vid sidan om.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Förlåt, men det där tycker jag är rent trams. Jag talade med Simon, det han sa kom från hjärtat. Brutalt besviken och självkritisk. Det gör inte hans spel vare sig bättre eller sämre, men det var ingen "taktik" som du försöker få det till.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Alla har rätt till sin åsikt. Att hylla Hjalmarssons uttalande är enligt mig ännu mer trams. Analysen borde vara att många med han själv i spetsen helt enkelt är för dåliga när det gäller. Jag struntar i om spelarna är kassa eller om lagbygget är fel eller om det är en kombination. Man släpper in 0-3 på de tre sista minutrarna mot ett av de sämsta lagen i ligan. Han själv har inte uträttat något på 3 matcher.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Hylla? Jag konstaterar bara att han var ärlig i sin självkritik, att det inte var något påklistrat, och att det är viktigt att han inte är ensam i detta utan att övriga spelare känner likadant. I så fall behöver inte den här förlusten vara hela världen. Hjalmarssons spelmässiga insatser ären HELT annan fråga.

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Hylla var kanske fel ord, grejen är många med dig tyckte att hans kritik var bra. Men vad är unikt med den? Tycker inte ALLA spelare att de var skit i sista perioden? Jag tror nog det... Att Hjalle stannar och säger det till media tycker jag inte på något sätt är unikt?De andra var väl så förbannade att de inte ens orkar prata, vilket enligt mig är en mer sund reaktion......Jag tycker att vissa spelare jobbar hårt och Hjalle är (enligt mig) en av dem som kommer floppa i år (kanske för tidigt att avgöra). Bara därför jag stör mig på att han "resonerar bra" efter matchen. Alla var förbannade men den som gör något åt problemet (eller åt sig själv?) är den som skall hyllas..

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   På tal om sunda reaktioner...Klart vi inte är nyanserade härinne, de flesta av oss älskar Frölunda. Som supporter tycker jag INTE att vi skall hålla med RR om at detta var "en nyttig läxa" för laget. Det var en katastroflördag för föreningen och för oss supportrar. Att vända det till att det var nyttigt är bara att sätta fokus på fel saker. Låt dem veta att vi är förbannade aå att de gör vad som helst för att undvika detta i fortsättningen

   Kommentar avatar
   Gammelwargen , 1 år sedanSvara

   Jag hävdar med en dåres envishet att den största förlusten i laget senaste åren inte är en spelare, utan det är Robban Ohlsson. Som så många skrivit tidigare; RR är en bra coach, men någon matchcoach är han inte. Robban däremot...

 • Kommentar avatar
  Andreas, 1 år sedanSvara

  Första matchen där vi öppnar bra, viktigt efter alla tidigare öppningar. Man såg hur tuppkammen växte på spelarna och publiken bjöds på grymt fin hockey. Man gick ner i tempo sista perioden och gav Mora lite mer tid, då blir misstagen som alltid kommer under matcher mycket mer kritiska så klart.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Gick för bra. För enkelt. Tappad ödmjukhet. Brutal kraschlandning. Ska inte hända. Men har hänt förr. Kommer hända igen. Kanske inte för Frölunda, dock. Får ni hoppas på. :)

 • Kommentar avatar
  Manne , 1 år sedanSvara

  För mig är det otroligt förvånande hur de flera gånger per säsong kan hamna i den situationen som igår. Att fullständigt kollapsa i en period. Om det händer en gång, fine.. Men när det händer flera gånger, då är det något som är fel. Riktigt fel.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Har du sett just det här så ofta förut? Och jag tror som jag skriver, man får se varje säsong för sig. Detta var uruselt, pinsamt, handlar om att lära sig. Händer det igen ... då är det sensationellt uselt och ansvar måste utkrävas. Men jag tror faktiskt detta var en engångsföreteelse.

   Kommentar avatar
   Danne, 1 år sedanSvara

   Tja... själv har jag sett Frölunda ”kollapsa”, spelmässigt, under EN period i varje match så här långt in i SHL... så ja, det händer tyvärr lite väl ofta;-)

 • Kommentar avatar
  Frölle, 1 år sedanSvara

  Det börjar bli tröttsamt att höra Roger prata om den där jävla ödmjukheten hela tiden. Uppenbarligen så är det inte vad spelarna behöver höra. Dom behöver snarare en rejäl jävla utskällning! Roger har gått ifrån att vara en helvetes bra matchcoach när han kom 2013, en som tog tag i saker direkt, peppade spelarna när det behövdes och gav dom en rejäl utskällning när dom behövde det. Numera så verkar ilskan ha försvunnit, han står bara nonchalant och tittar på. Skiter oftast i att ta timeouter och när han väl gör det, så är det nästan alltid någon av dom andra tränarna som håller i den. Medans andra lag säger att ingenting är omöjligt, så säger frölunda att man ska vara ödmjuk.. Jag tror att det är dags att lägga den där ödmjukheten åt sidan och visa vilka som är störst, bäst och vackrast igen på isen igen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, jag är ju också av åsikten att ibland krävs mer krafttag i båset. För att verkligen markera. Inte ofta, för då förlorar det sin effekt, men i går hade det varit på sin plats. Anser jag.

   Kommentar avatar
   Frölle, 1 år sedanSvara

   Precis, det gäller att veta när man ska gå på hårt och när man ska vara lugn och peppande som tränare!

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 år sedanSvara

  Han pratar så djävla lättvindigt om timeout...... tror RR så lite på sin egen förmåga att han anser att det inte ger ett skit???? Vänd på det hela då, det skickar iallafall signaler utåt att " vi försökte ju"
  Nä stå med armarna i kors och låt det gå åt helvete bara.... gör det!
  Men DENNA gången SKA vi lära oss läxan........ yes shure.
  Bänka en som inte fungerar, näääää alla får vara med å leka.
  Blir så djävla trött på denna dåliga inställning som sitter DJUPT rotad.
  "Å ändå har dom ju lovat att ösa in mål"

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Se mitt svar till "Frölle" ovan. Men ... vad menar du med lovat ösa in mål? Vem har gjort det?

   Kommentar avatar
   Mikael , 1 år sedanSvara

   Ja var det inte så det var sagt efter Sjöströms kvartsamtal, där dom skulle vara brutalt självkritiska? ALLA skulle ju vara med och producera i årets upplaga. Eller har jag fattat det fel?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Alla ska vara med och producera, ja. Fler ska göra mer än förra säsongen. Det är vad ledningen tror och hoppas på. Återstår att se hur det går med den saken. Tre matcher ger ju inget facit. Men åter: vem har sagt att de ska "ösa in mål"?

   Kommentar avatar
   Mikael , 1 år sedanSvara

   Ok. Nä just dom orden kanske ingen sagt, men underförstått så säger man ju så... Ja frustrationen är hög, denna match skulle vart stängd redan efter 2 perioder.

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 1 år sedanSvara

  Synd att inte Hjalmarsson är tränaren då, han resonerar ju klokt. Detta mentala ras är inte första gången och inte sista gången under RR ledning. Roger är bra på alla sätt och vis, beundransvärd inställning till sitt jobb, men en värdelös matchcoach. Kanske dags att låta RR bli sportchef med övergripande ansvar för hela J-verksamheten eller nåt liknande. I båset behövs helt andra tag. ”Bulan-metoder”

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nu överdriver du nog lite. ;) Men jag är alltså av åsikten att det varit bra med kraftfullare agerande i båset.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Jo men det sker ju aldrig, svårt att få spelarna på tå inför sista när RR själv agerar ”gamäng” i intervjun mellan 2/3 igår... skojfrisk, lättsam. Sen såg man redan efter ett par min att detta barkar åt fel håll. DÅ är det läge att agera direkt. Som Hjalmarsson sa: ”svårt att slå på när man har slagit av” Tränarens absoluta ansvar att läsa av det och markera kraftfullt direkt. Sorry men mitt förtroende för RR som matchcoach är mkt lågt nu, han får jobba för att rädda sin heder i båset. Kan inte minnas att jag sett någon så här uselt sen i Allsvenskan nån gång på 80-90 talet

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag såg inte den intervjun. Men jag kan bara upprepa – min åsikt är att mer borde ha gjorts.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Vi återkommer ju ofta till det: ”mer borde gjorts” Det är inte första gången och jag tycker absolut man kan jämföra med tidigare säsonger. Det var lättcoachat under guldåret, inte mkt ansträngningar krävdes från ledarhåll. Men efter det så har det varit mkt upp och ner, en hel del poäng har slarvats bort. En del av problemet tror jag ligger i att man har för höga tankar om sitt lag. De sista årens lag har haft brister som kräver aktivare coachning. Ett lysande exempel är från Saik-Tik igår 0-2 efter 2 per. Tommy S coachar stenhårt i sista och lyckas stå som segrare.....Det efterlyser jag i Frölunda, för lite görs för ofta för att till varje pris få med sig resultaten

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Vad gäller coachteamet, ffa Rönnberg, kan man absolut göra jämförelse, ja. Korrekt.

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Det där är intressant, det tyder ju på att RR inte utvecklas som coach, jag pratar nu inte om sparken o div, nej då mer intressant att spekulera i hur han själv tänker efter en sånt här totalt haveri. Vad gör han själv och övrig ledarstab för att inte upprepa misstagen? Tycker det har gått i stå, vill se en rejäl uppryckning och inte floskel-hasplande ( finns det ordet i akademiens ordlista? Haha) Hela föreningen känns off. Var är känslorna? Jävlar-anammat? Nu följer jag inte föreningen lika ingående längre som förr och hänger inte i katakomberna men dagens Frölunda känns inte påkopplat...

 • Kommentar avatar
  LG, 1 år sedanSvara

  En helt underbar match av "50-minutersgänget". Det omdömet baserar jag på de två första perioderna då vårt gäng bara satt och njöt på läktaren. 29 - 5 i skottstatistik speglar det vi upplevde. Ville inte ta paus utan bara titta vidare! (trots lockande pilsner i baren!). Kan ta denna förlust om jag får uppleva den första 40 igen! Får lite känslan av att de flesta som kommenterar här - och på förra inlägget- bara sett tredje perioden.
  Dock; matcherna i SHL är 60 minuter och där har RR o Co lite (mycket) kvar att göra. Innan har man ju startat matchen efter 10 minuter. HL har helt rätt med "signaler man sänder" och med hänvisningen till idrottspsykologer (!). OM det är så att RR upplever att det är ett svaghetstecken att ta time-out är det allvarligt! (det KAN vara den orsaken!). Här är citat från Hjalmarsson:
  "Under matchen sa vi till varandra att det enda de (Mora) får, det är det vi ger dem. Och så ger vi dem en hel period.".
  DÄR har vi signaler som spelarna ger varandra och som omedvetet sänker "attackpsyket". (och ökar risken för - omedveten - hybris.) Precis som GFC i förra helgen då de i pausen kunde konstatera att "Vittsjö hade ju absolut ingenting...."
  "Det blir sån´t av sån´t" som en kollega brukar säga

   Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   LG: ALLA njöt av dom två första per, särskilt första! Men vad hjälper det? Står det 3-4 på tavlan efter 60 så har man förlorat. Hade Mora gjort 3-0 i sista för att dom spelade ut oss så fine....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mycket bra inlägg, LG. Balanserat. Klokt. Kan bara instämma.

 • Kommentar avatar
  Greg , 1 år sedanSvara

  Tänker att de är små marginaler. Tänk om styrningen i stolpen och skottet från Max gått in då kanske de här aldrig hade hänt. Människor gör fel även i slutet är de små marginaler. istället för att bara hålla i pucken dom 5 sekunderna som är kvar på egen planhalva tror inte dom hunnit hota med så få sekunder kvar. Fått med sig minst en pinne. Men inget ont som inte har något gott med sig. Tror de här kan vara bra att ha med sig i andra matcher.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Så är det – lär Frölunda läxan behöver inte detta vara hela världen. Men det måste göras. Läxan. Och det hårda jobbet. Match efter match.

   Kommentar avatar
   Danne#1, 1 år sedanSvara

   Greg: så är det absolut. Tänk om Brynäs satt sina 4 frilägen i 1a, då hade vi inte vunnit i förlängningen... förstår du? Hockey spelas med marginaler och den som ger mest i varje situation och tror mest på sig själv, får oftast med sig marginalerna. Ganska enkelt. Spelar man i 60 minuter ökas förutsättningarna. Spelar man i 40 min, not so much. Man vinner inte ett Maraton på att vara snabbast halva loppet.

   Kommentar avatar
   Greg , 1 år sedanSvara

   Ja men precis. Ibland har man marginalerna på sin sida och ibland inte. Såklart trist förlust. Men hellre att dom svajar nu och förhoppningsvis rätta till missen.

   Kommentar avatar
   Janne2, 1 år sedanSvara

   Måste säga att jag, liksom flera skribenter tidigare, är duktigt trött på snacket från Frölundas ledning om nyttiga läxor m.m. De flesta har hållit på med toppidrott under stor del av sina liv, hur kan det komma sig att man ständigt ska behöva lära sig ’nya’ läxor? Kan säkert vara så att man invaggas i falsk säkerhet, man är överdrivet försiktig i matchinledning osv. Men det är ju RR och hans stab som har till uppgift att förbereda laget (igår hade man fått bort den ’tama’ inledningen) och att hjälpa laget i de situationer som uppstår under match. Avslutningen på matchen var ett sådant tillfälle då ledningen inte agerade. Hela tredje perioden genomfördes i sömngångartempo. När Frölunda får PP och möjlighet att stänga matchen via 4-1 spelar man ett helt bedrövligt PP, redan där syntes det tydligt att något behövde göras (på det mentala planet). Men inte händer det något. Istället pratar man återigen om läxor, och efter kommande förluster kommer det att låta likadant. Den viktigaste läxan, som varit tydlig länge, är väl att RR och övrig ledning måste bli bättre på att agera under match. Väck spelarna innan det är för sent, ta en time eller bänka en gubbe. Men det är inte bara RR och stab som behöver agera när det börjar gå åt pepparn, det krävs också spelare som förstår att ta ansvar och väcka laget. Även där såg det blekt ut från flera profiler i tredje perioden igår.

 • Kommentar avatar
  #18, 1 år sedanSvara

  Nog hade det väl varit på sin plats med en tydlig markering från laget/lagledningen att man tar en sådan här genomklappning på allvar. Floskler om läxor och ödmjukhet är fullständigt uttjatade. Nu tycker jag att det är på sin plats att RR och Joel kommunicerar hur man avser att komma till rätta med den här återkommande jävla lättjan och hybrisen. Det vi bevittnade igår var hur överbetalda fjantar pissade rätt i ansiktet på de som betalar deras lön. Starka ord, ber om ursäkt om någon tar illa vid sig av ordvalen, men av alla jävla sätt som finns att förlora, så är detta det allra jävla sämsta. Dessutom när föreningen bjudit in till avskedsfest för en sann hockeyhjälte. En som var ödmjukheten personifierad. Skämmes ta mig fan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag har inte sett återkommande lättja och hybris i höst. Och det är bara i höst vi har att jämföra med. Nytt lag. Ny grupp. Ny säsong. Däremot är det till stora delar samma ledarteam, och här hade jag velat se mer action, mer agerande tidigt i tredje.

   Kommentar avatar
   #18, 1 år sedanSvara

   Du har rätt, men för oss som följer laget ser vi det i upplaga efter upplaga. Vill minnas att laget, när Micke Andersson var kapten, guldåret 2003, spelade någon låt om vara värdelös efter varje seger. Kanske något att fundera över.

 • Kommentar avatar
  Danne#1, 1 år sedanSvara

  Äsch, är väl inget nytt under solen? Heller inget att gå bananas över? Frölunda klarar inte av att hålla ihop spelet under 60 min och har inte gjort det senaste säsongerna. Igår var det 3e perioden som var den svaga. I de inledande matcherna var det 1a perioderna. Någon som är förvånad, på riktigt?
  Kommer inte skylla på enskilda spelare heller för den delen. Finns dock några som måste börja höja axlarna lite och bidra i spelet, annars lär dom ryka framåt jul. Junisarna tar för sig och visar betydligt mer än några av de etablerade.
  Så länge laget inte håller jämnare spel under 60 minuter, kommer det se ut så här. Inget konstigt alls. Motståndarna är för bra för att stå på hälarna under 1 period varje match. Bara ett under att inte Bif o DIF inte dödade de två första matcherna. Nu vet vi hur dom kände :-)
  Tror på 5 poäng på bortaturnén nu. 5 av 15 känns rimligt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det är rätt, Frölunda kunde straffats hårdare mot Dif och Bif även om Frölunda var LÅNGT mer överlägset mot Mora än underlägset tidigt i matcherna mot Dof och Bif. Men fem av nio poäng, en förståelse för vad som krävs – det är något att bygga på, Som vanligt kvarstår frågan; finns nog med offensiv i laget?

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Jag tycker förlusten igår beror på felbygge. Det är för få med frölundahjärta. Hur kan någon med frölundahjärta skita i sista delen av en match som igår? Hur kan man ens komma på tanken att inte ge järnet HELA matchen. På hemmaplan. Nästan fullsatt. Då en kung ska avtackas. För mig är det tydligt. Det är för många i laget som spelar för sig själva och sin egen karriär. Handen på hjärtat, tror ni 10, 18, 7, 27, 9 etc brinner för Frölunda? Självklart inte.
  Var det Duchene som sa att Frölunda är en jävla country club. Spot on.
  Självklart ska laget tvingas se sista perioden innan varje match i fortsättningen.
  Hoppas laget hade kul på festen efter matchen. Själv hade jag svårt att sova och vaknade dessutom tidigt och var förbannad över hur dessa spelare kan behandla MIN klubb. Var är stoltheten? Passionen? Glöden?
  Kan inte låta bli att tänka tanken att det viktigaste i Frölunda tycks vara att alla (utom fansen) har det mysigt. Och givet detta ska det vinnas.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Duchenes uttalande kom för länge sedan, jag tror en del hänt sedan dess. Och vad gäller festen, det var nog Joel, möjligen någon mer. Inte laget. Men jag håller inte alls med om felbygge, inte heller så mycket på brist på hjärta – det handlar ju inte om att någon inte VILLE. Spelarna tappade huvudena, ödmjukheten, kunde inte slå på, fick heller inte önskvärd hjälp från båset. Det har inget med bristande hjärta att göra, det var bara sensationellt dåligt och svagt.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Kulturen sitter i väggarna. Och jag tror absolut att det handlar om bristande glöd för Frölunda. Det är nackdelen med att plocka talanger som vill till NHL. De spelar för sig själva och i te för Frölunda. Tycker man sett det tydligt bland vissa spelare de senaste åren. Och det kan mycket väl vara anledningen till att man behöver få samma läxa varje vecka.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det här laget är väl ändå inte fullt av talanger som ska till NHL? Det gick för bra. För enkelt. De fick hybris. Ursvagt. Finns ingen ursäkt. Men har hänt andra, kommer hända andra. Tror inte man ska göra det till något annat än vad det är.

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Per, var det bättre nät Frölunda värvade 55 finnar och harvade kring åttonde? Minns du över huvud taget 2006-2011? Haha.

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Hur många andra lag har agerat så här vid ett sådant speciellt tillfälle? Och hur i hela friden kan det där laget få hybris? Laget som är tippat i nedre hälften av tabellen av förståsigpåarna? Laget där endast en lina producerat? Hur kan spelarna som inte gjort en pinne på tre matcher få hybris? För mig är det glasklart. Ingen glöd eller passion. Spelar för sig själva. Tim kunde frispelat andra vid flera tillfällen men gick på eget avslut. Nr 7 var inne alldeles för länge vid flera tillfällen. Attityden som ledde till gårdagens pinsamheter har funnits länge. Igår blev det vara då mycket värre än vid andra tillfällen. Det värsta RR kan göra är att tro att detta händer alla då och då och därmed vägra se de underliggande problemen. Det har ju sagts att det här laget bygger på moral och attityd snarare än offensiv spets. Igår såg vi ju att det felar även där vi skulle ha styrkorna.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay , 1 år sedanSvara

  Helt enig med dig. Så surt att tappa detta, men tyvärr så händer ju det ibland. Bättre det sker nu än under våren. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   I dag kollar vi hur det går för Hanhals/Kings. :)

 • Kommentar avatar
  Per, 1 år sedanSvara

  Och visst var vi överlägsna i två perioder. Men berodde det bara på oss eller berodde det även på att Mora var riktigt usla?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Jag skrev det i förra tråden att mora måste vara ett av de sämre lagen jag har sett i Scandinavium. Sen om vf var för bra eller om mora var för dåliga eller en kombo, ja det vet jag inte. Men jag är fortfarande chockad att vi torskade matchen. Det fanns inget som tydde på att vi skulle förlora. Trots att vf gick ner sig så skapade mora ingenting fram till sista 3 min. Jag vet inte, jag är chockad och besviken. Sen hade Mattsson inte det lätt heller, knappt ett skott på sig och mest sysslolös. Tror nog han hade kunnat ta något av målen om han var inne i matchenom ni förstår vad jag menar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Intressant: tror du JG fått lika mycket förståelse från fans om han släppt in den sista? :)

   Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Det tror inte jag. Men förståelse och förtroende är något man spelar sig till och förtjänar över en lång tidsperiod. Därav hade JG fått skarp kritik.

   Kommentar avatar
   Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

   Bästa kommentaren idag Håkan G, ”spot on”!

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   HL, JG hade sågats längs fotknölarna och han hade fått höra ett och annat. Tyvärr. Är det bara jag som tycker att Mattsson hade en svår match, det kan inte vara lätt att stå sysslolös så länge och sen kommer mycket skott sista 3-4 min.

 • Kommentar avatar
  Conta, 1 år sedanSvara

  Finns inga ursäkter alls för Frölundas djävla zombie uppträdande igår i
  tredje perioden. Nu får det fan mig vara slutat!
  Rönnberg! Ta fram stora blåslampan nu och elda på spelarna, en sådan
  här dålig match till accepteras inte.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Rätt. Inte en gång till. Fullt förståelig reaktion,

 • Kommentar avatar
  robert ström, 1 år sedanSvara

  Årets 2 bäste perioder men årets sämsta tar överhand...men som alltid med negativa saker så tar det över...

  • Kommentar avatar
   Jensa, 1 år sedanSvara

   Skriv vad du vill, försvara fuskbygget i alla lägen HL, MEN det går inte att prata (eller för den delen skriva) bort, att en vinst är alltid bättre än en förlust.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Nu ska jag skriva något jag inte ofta gör, men Jensa: tänkte du överhuvudtaget innan du skrev det där? Du kanske skulle testa att göra det nästa gång.

  • Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Jag är så trött på att ingen, varken spelare eller ledare i båset ger spelarna en rejäl hårtork när det i sista perioden ser ut som det gör. Minns när Rönnberg för några säsonger sedan sa till Joel och Lasu att dra av spelarna i paus för att det var förjäkla slött. Varför kan inte Rönnberg agera i båset, som tex Robban Ohlsson gjorde under förra säsongen i DIF.. Han blev less på det han såg, dåligt uppträdande osv. Spela hockey! Det vände litegrann Djurgårdens säsong. Det är alldeles för mycket välgörenhetskänsla i Frölunda, tyvärr. Sedan tror jag att mycket tappades när Ohlsson försvann, han var stommen på ledarsidan och han som skötte det taktiska osv. Igår var tex Nörstebö inne i slutet, då ska för helsike det tyngre gardet vara inne för att försvara. Det har gått i stå allting, samma röst för länge? Jag tror det. Behövs en ny röst för huvudansvaret till nästa säsong och jag har inget emot Rönnberg, men det engagemanget, drivet, viljan osv som han visade tidigare är som bortblåst. En vattenflaska kunde slängas när laget inte löd order och spelade för slött, nu händer ingenting utan allting bara rullar på, rullar på och rullar på. Det gör faktiskt rejält ont att se..

   • Kommentar avatar
    Lövet , 1 år sedanSvara

    Som jag sa till dottern "vi kommer ihåg hyllningen och glömmer matchen". Känslan av ngn från VF stuckit huvudet i Moras omklädningsrum och sagt " vill ni ha matchen vi bryr oss inte" ligger dock kvar. RR och hans team skulle såklart agerat. Hybris i teamet när ens lag är nederlagstippat innan säsongen drar igång när dom borde va revanschsugna är ju illavarslande.

    • Kommentar avatar
     Benny S, 1 år sedanSvara

     Nog för att många säckade ihop i tredje, men Nöstebö måste ha spelat sin sämsta match i Frölunda - tröjan! Inte ett rätt matchen igenom. Syntes inte i början när de andra städade och spelade lysande. Men sen....

     • Kommentar avatar
      EDWARD 51, 1 år sedanSvara

      Nästan för ett år sedan, så var det ju den gången mot Växjö när Nörstebö spelade dem i gapet, det var endast 5 min kvar utav matchen(ställning 1-1) och vi förlorade.
      Och Du HL, tyckte då att RR inte kunde belastas för den fadäsen, utan det var helt hållet Nörstebö som själv "hade dålig uppsikt". Och visst hade Du säkert rätt om den saken.
      Men jag var ändå rätt kritisk till RR iaf(redan då) och ansåg att han måste snabbare kunna genomskåda match-stundernas "momentum" och handla därefter lite kvickare med andra alternativ för sina spelare, så att man åtminstone kanske kan eliminera lite grann för möjliga komna "magplask" under matchens gång.
      Att vara coach är att ha både magkänsla, fingertoppskänsla som rätt tajmning och det till 100% med allt som sker på isen hela tiden under spelets gång.
      Med andra ord, riktigt förbannat tufft!

       Kommentar avatar
       Conta, 1 år sedanSvara

       Helt rätt Edward51. Timeout en mot brynäs trodde jag visade att Rönnberg lärt sig av misstagen, men ack nej. Kroppsspråket från Rönnberg visade bara uppgivenhet och handlingsförlamad. SKÄRPNING Rönnberg. Är inte bara spelarna som gav bort 3 poäng mot Mora. En blåslampa från dig tidigt i tredje så kunde matchen vunnits. Ledning med 3-1 och tidigt Powerplay i tredje, där kunde man stängt matchen. Men hela laget slött och åkte runt i knapp styvfar, herregud det är inte raketforskning. Det såg djävligt oroväckande ut, men ingen agerar i Frölunda båset?? Nu 5 bortamatcher på raden. Tänker man bara spela 2 perioder i dessa 5 matcher med? Ja då blir det 0 poäng och Frölunda intar bottenplaceringen.

       Kommentar avatar
       EDWARD 51, 1 år sedanSvara

       Conta, tänkte direkt på Dig när jag förvånad såg att RR äntligen tog en TO i Brynäsmatchen. Vet inte hur många gånger vi tidigare tillsammans har tjôtat om hur bra en sådan sak nog allt kan vara ibland. ;)

     • Kommentar avatar
      Jonas , 1 år sedanSvara

      Vad tror du om en återkomst för V Svedberg? Med Westerlund skadad och på pappret rätt svag backsida, hoppas jag att de lyckas få hem honom när flames släpper honom ( förutsätter att han inte tar plats i ett starkt flames försvar).

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Svedberg tror inte jag kommer hem, men känslan är att det behövs en back till. Gunnarsson har svårt att hänga med och Westerlund är borta en tid.

       Kommentar avatar
       Lövet, 1 år sedanSvara

       Tror på två förstärkningar innan säsongen är över.

     • Kommentar avatar
      Herr Lakers, 1 år sedanSvara

      Frågan är om FHC prestation de här inledande matcher motsvarar FHC övertid? Behöver fler matcher.

      • Kommentar avatar
       Anders Olsson, 1 år sedanSvara

       Nörstebö gick från bästa matchen i VF till 2 grova misstag! Känns som nästa match blir väldigt viktig. Förvaret var inte bra i period 2 heller även om tryckte ner mora mest hela tiden då som i första. Tror nog också att det kan vara bra detta händer nu i början om dom nu kan mentalt jobba bort sådant här. Plattmatcher kommer alltid finnas men nu gjorde dom ju en bra match i 2 perioder och det ska man såklart ej tappa. I första och andra perioden var det kul att se offensiven men deppigt att se defensiven i tredje.


       Lämna en kommentar