Loob har bra koll – Patrik Carlsson sätter personbästa


► Bäst plus/minus-statistik i slutspelet.
► Poängbästa säsongen någonsin i SHL.
► Inte undra på att Patrik Carlsson får beröm av självaste Håkan Loob.
► – Kul, jag är ju halvgotlänning också, säger Patrik, 31.

Rakapuckar.com bild

Spelar sin bästa hockey just nu? Mm, Patrik Carlsson är inne på det själv i den här texten. Så Håkan Loob gör rätt i att vara imponerad. 


DEN HADE NI inte koll på, kanske? Att Patrik Carlssons pappa (Peter) var framgångsrik bandymålvakt (Ale-Surte, Vänersborg om jag minns rätt) är säkert känt av många, men det gotländska kopplingen i Frölunda finns alltså inte bara hos Johan Lundskog och Jonathan Sigalet.

– Nej, mamma är från Gotland så jag är halvgotlänning, är i stort sett där varje sommar. Men jag känner inte Håkan Loob, ler Patrik.

Och inte hade Loob, uppvuxen i Slite, koll på Carlssons gotländska rötter heller.

Loob satt som expert i radiosporten tillsammans med Christian Olsson på tisdagskvällen, jag sprang på honom under klättringen på väg upp till pressläktaren, spontant berömde Loob just Patrik Carlsson.

Killen från Kungälv har varit bra hela säsongen. Som vanligt med jobbet i det tysta, som vanligt med förmåga att lyfta andra, men nu också med snäppet bättre egna siffror.

Rakapuckar.com bild

30 poäng på 45 SHL-matcher (0,67/match) är personbästa, och statistiken i det pågående slutspelet är än vassare.

## Åtta poäng på sju matcher, nia i poängligan, snittet 1,14 är det dock bara en spelare högre upp på listan som slår: Ryan Lasch med 1,29,

## Delad ledning i plus/minus-ligan, +9 är en fin siffra, bara Djurgårdens backar Jesper Pettersson och Robin Norell matchar den.


Nu är siffror inte allt, men släng in att Carlssons kedja med Rhett Rakhshani och Mats Rosseli Olsen varit dominant, att självaste legendaren Loob höjt på ögonbrynen, så är det värt att ställa frågan:

** Spelar du din bästa hockey just nu som 31-åring, Patrik?
– På sätt och vis, ja. Jag tycker väl att jag gjort bra säsonger tidigare, men jag tycker också att jag blivit bättre för varje år. Det är ju målsättningen, man vill alltid bli bättre för varje år som går. Skulle man tappa lusten att bli en bättre spelare så …

… hade man nog inte lett Frölundas just nu bästa kedja (klicka upp Frölundas interna statistik här bredvid).

För så känns den, trion Carlsson, Rakhshani & Rosseli Olsen. De två förstnämnda gör flest poäng, den sistnämnde är slutspelslirare ut i fingerspetsar och lilltår, bryter in på kassen, vinner puckar, jobbar fram lägen.

** Varför fungerar ni så bra tillsammans, Patrik?
– Vi har en bred forwardsuppsättning, de flesta funkar nog bra med varandra, vi har ett sätt att spela på.

Rakapuckar.com bild

** Men …?
– Vi har väl hittat den där sista kemin, spelar med fart, mycket give-and-go, gör det enkelt för varandra. Det kändes bra första matchen tillsammans och vi har byggt vidare på det, snäppat upp det mer och mer.

Hela Frölunda behöver ”snäppa upp” torsdag kväll när det är dags för semifinal 3 borta mot Luleå, det var tränaren Roger Rönnberg inne på i den här texten, och Patrik Carlsson håller med:

– Vi vet att vi kommer behöva spela ännu bättre. 

** 2–0-ledning i semifinalserien, tankar kring det?
– Det är först till fyra, spelar ingen roll vilken väg man tar dit. 

***

Assisterande tränaren Johan Lundskog är från Gotland, det går att höra på hans dialekt, men Jonathan Sigalet? Jodå, han har kopplingar till Gotland, hans rötter går att spåra till Gammalsvenskby i nuvarande Ukraina, därifrån emigrerade Sigalets släkt på faderns sida till Kanada, en del andra släktingar till Gotland, och där ska finnas en och annan ”Sigalit” än i dag.

Jag skrev om detta på GT-tiden i den här texten som har några år på nacken men kanske kan vara av intresse ändå.

– Min farmor är född i Sverige (Sollentuna) men utvandrade till Kanada, min farfar föddes i Kanada, hans pappa var född i Ukraina, men de tillbringade tid på Gotland, berättade Sigalet för mig den gången för två och ett halvt år sedan.

Se där dagens lilla utanför rinken-historia.

Rakapuckar.com bild

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Glöm inte kika på vårt Instagramkonto.  Facebooksidan följer ni väl också?

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
6 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Mats H., 1 år sedanSvara

  "Sidan kunde inte hittas" fick jag som meddelande. Angående GT tiden

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Fungerar för mig. Fast bara i Chrome. Inte Safari. Konstigt.

   Kommentar avatar
   ray, 1 år sedanSvara

   funkar fint i Firefox

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 år sedanSvara

  Medhåll om både purres spel individuellt och kedjan som helhet, dom driver laget just nu. Tänk om även Lasch/Hjalle kan haka på och hitta det fina spelet dom hade i slutet av grundserien och mot Malmö i kvarten, då hade det sett väldigt lovande ut :).

  • Kommentar avatar
   Mats H., 1 år sedanSvara

   Yahoo funkar också. Tack för "tipset"

   • Kommentar avatar
    Per, Lysekil, 1 år sedanSvara

    Hade inte en aning att Peter Carlsson är Patriks pappa! Jag har sett mängder med bandymatcher på 70-talet när Peter vaktade målet i Surte. Var otroligt duktig och blev även utsedd till Årets junior i Svensk bandy! Var på den tiden Surte spelade i allsvenskan och hade publiksiffror på över 4000.
    Andra tider nu.........

     Kommentar avatar
     Per, Lysekil, 1 år sedanSvara

     Lite "värdelöst vetande": Surte spelar numera i div 1 Västra där man i år faktiskt vann publikligan med ett snitt på 126 st.

     Kommentar avatar
     Henrik indian i exil, 1 år sedanSvara

     Härlig nostalgi Per, Lysekil. Underbara derbyn mot kexlaget. Mina favoritspelare från den tiden i Ale-Surte var Tommy Rosberg och Harri Bergbacka. Senare på 90-talet gjorde man ju en storsatsning med några ryska lirare som Opytov och Dryajagin. Tyvärr gick väl klubben i konkurs i slutet av 90-talet om jag inte minns fel och efter det så har de väl aldrig hämtat sig.

   • Kommentar avatar
    Manne , 1 år sedanSvara

    Det blir en hård kamp om vem som tar hem, "säsongens mest skadade spelare" pris. Nörstebö eller Tom Nilsson. Nilsson är skadad hela tiden. Var det när han spelade hos oss och är skadad för fjärde eller femtegången i Djurgården nu.

    • Kommentar avatar
     Molly, 1 år sedanSvara

     Någon som är intresserad av papegojor,vilket jag är.
     Kolla klipp från nyhetsprogrammet idag
     Klipp med papegojan Harry som är intresserad av hockey.
     Uppladdning för kvällen även om Harry har dålig smak.


     Lämna en kommentar