Jag är nyfiken – vad skulle få SHL att lyfta, tycker ni?


► I veckans krönika på sajten hockeynews.se ber jag er supportrar om hjälp.
► Är det verkligen för få profiler i ligan?
► Vad saknas för att ni ska tända till ännu mer?
► Om det nu är något som saknas, alltså.
► Läs gärna och tyck till.

Rakapuckar.com bild

NI LÄSER HELA krönikan genom att klicka på den här länken, men i korthet handlar det om det jag tog upp inledningsvis:

Vad behövs för att SHL ska bli bättre, hetare, mer publikvänlig?

En journalist skrev nyligen om det han tycker är en profillös liga, en kollega protesterade, och jag hakade på.

Men det intressanta är ju inte vad vi journalister tycker.

Det handlar om vad ni tycker, vad ni vill ha, ni som håller SHL igång genom att köpa biljetter och TV-abonnemang.

Ska spelarna öppna käften mer?

Ska rinkarna krympas?

Äh, jag vill inte styra. Läs krönikan, mejla mig eller kommentera.

Blir det många åsikter så kanske jag återkommer efter jul.

Rakapuckar.com bild

***

Jag ska inte ens försöka, ni tippar mycket bättre än jag, men ska ni göra hockeykvällen lite mer spännande är Coolbet ett bra val.

Fin julklapp här.

Intressanta odds här.

Jag har en känsla av att Skellefteå vinner nere i Malmö … så det blir givetvis skånskt jubel.

Lycka till!

Rakapuckar.com bild

***

Hockeymagasinet.com har kollat vilja klubbar som levererat flest spelare till JVM. Frölunda är bäst här. Ni läser mer via den här länken.

***

Frölunda värvar ju en hel del talang till sitt hockegymnasium. Sedan tidigare klart att Ångermanlands Theodor Niederbach flyttar till Göteborg nästa höst, nu berättar GT att även Skånes Kalle Bartholdsson kommer till stan 2018.

***

Det var kul med junior-VM redan förut.

Än mer så nu.

Alexander Nylander ger förstås det svenska laget ett lyft, ökad medaljchanserna ett snäpp eller två.

Härligt besked. Lätt att längta till annandagen.

Rakapuckar.com bild

***

När ni kommer till Scandinavium i kväll (Frölunda–Rögle) kan ni tävla om fyra olika granar.

Kanske kan vara något?

Förresten: ni missade väl inte att läsa om Ponthus Westerholm i förmiddags? Häpnadsväckande utveckling han haft på slutet, både spel- och poängmässigt. Länk till texten här.

Spännande att se om Joel Mustonen fortsatt kan leda kedjan med Westerholm och Victor Olofsson, den enda som känns riktig högklassig för tillfället.

  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
33 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Gustav, 2 år sedanSvara

  Jag tror det hade varit sjukt intressant och testa och minska rinkstorleken till samma som i Nordamerika. Det skulle skapa en ännu häftigare och intensivare hockey med livsfarliga spelvändningar. Sen tror jag att det skulle kunna få NHL-klubbarna att låta spelare vara kvar ännu ett år i SHL innan flytt över, vilket skulle innebära högre kvalité i ligan.

  Sen skulle jag vilja att all typ av skräptechno skulle försvinna och ersättas med mer klacksång och ACDC.

  God jul!

  • Kommentar avatar
   Simon L, 2 år sedanSvara

   Mindre rink, bättre och fler repriser på storbilden. Färre matcher i grundserien.

   • Kommentar avatar
    Nicklas , 2 år sedanSvara

    Lag 13-14 direkt ner i HA, 1-2 från HA direkt till shl. Lag 11-12 kval i bäst av 7 mot lag 3-4 i HA. Man ska inte, som Karlskrona för två(?) säsongen sen knappt vinna en match under grundserien och ändå lyckas hänga kvar. Där dör spänningen. Lägg ner play in-tramset och låt 8 lag gå till slutspel. Så anser jag att man får mer liv i serien

    • Kommentar avatar
     Håkan, 2 år sedanSvara

     En ganska slätstruken liga med mediokra spelare. NHL, KHL och Schweiz drar till sig de bästa spelarna och resten blir kvar i SHL. Att dessutom behöva betala 350:- för en halvkass biljett (vf-rögle ikväll) gör inte saken bättre. Det är helt enkelt inte värt pengarna längre, när en biljett kostar lika mycket som en månads abonnemang på cmore.

     • Kommentar avatar
      Rasmus E, 2 år sedanSvara

      Tjosan. Jag skulle säga att det jag saknar när jag går på hockey alltså till arenan får man aldrig se repriser när en spelare blir utvisad utan man lämnar alltid arenan och önskar man spelade in matchen så man kunde kolla om situationer, man ska inte behöva tänka den tanken ens. Visst om Frölunda får en utvisning mot sig och alla i publiken buar så visar dom aldrig reprisen för oss för dom tror väl att vi kommer springa in på isen och nöta till dommaren men det kommer inte hända. Visa oss den jävla reprisen så man inte känner att man missar något. Varje gång jag går på match känns det som att man missat halva matchen för det går inte att se allt och därför ska dom visa mer repriser speciellt när någon visas ut så man få se varför domarna utvisade någon och försöka förstå dommarna.

      Stämningen är fantastisk i Scandinavium tycker jag och i svensk hockey. SHL däremot dom känner jag inget för. Ingenting sägs från dom och allting är så hemligt hela tiden. Varför kan dom inte säga hur dom tänker typ om filmningar har kommit upp mycket nu det senaste. Varför gör dom inget åt det och varför säger dom ingenting?

      Men mitt största problem är hur Frölunda sköter publiken jag kan inte jämföra med andra arenor och hur andra lag visar repriser men Frölunda måste visa mer repriser i sin arena, enligt mig då. Man ska inte behöva spela in matchen på tvn för att man känner att man missar situationer för att dom inte visar repriser i arenan.

       Kommentar avatar
       Pp, 2 år sedanSvara

       Sa du repriser?

       Kommentar avatar
       Rasmus E, 2 år sedanSvara

       Vet du varför jag sa repris så mycket? För att idioter som du inte fattar vad man menar annars så då måste man vara övertydlig om allt som har med ämnet att göra.

       Kommentar avatar
       Rasmus E, 2 år sedanSvara

       Och nej jag idiotförklarar inte dig utan jag idiotförklarar hela mänskligheten.

     • Kommentar avatar
      Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

      Jag tycker inte att det saknas profiler i SHL! Men det är ju inte ”profiler” som lockar mig till arenan...Jag är där för att stötta mitt lag. Punkt. Motståndarna, lagen, ev profiler är statister...
      Och jag vill absolut inte att man laborerar med starttid för matcher, vill ju kunna följa simultant, samtidigt som den viktigaste matchen som jag följer pågår!

       Kommentar avatar
       Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

       Och vad gäller arenaupplevelsen som sådan, har tyckt till om det flera gånger, alla mina åsikter kvarstår... Mycket bra krönika, glömde säga... ;)

     • Kommentar avatar
      Ruttger, 2 år sedanSvara

      Gillar idén ovan gällande att mindre rink skulle underlätta/uppmuntra NHL att låta spelare vara kvar i SHL längre.
      Den mindre rinken skulle kanske resultera i fler åskådarplatser vid rinkside (iaf i Scandinavium). Låt publiken känna på plexit.
      Domarna kunde berätta mer i högtalarna.
      Hårdare krav och utbildning för domare. De kan få lov att ta lite plats. Så länge de är konsekventa.
      Biljettpriserna; Fyll hallen! Ser inte hur det ska lyckas med nuvarande priser.

      • Kommentar avatar
       Lövet, 2 år sedanSvara

       Lirar Malmö;) när det gäller SHL så krävs det många åtgärder men i grund och botten så handlar hockey mkt om känslor. Kan publiken känna att dom upplevt ngt som påverkat dom känslomässigt så kommer dom tillbaka. Dom kommer även att locka med sina vänner för att dom också skall få ta del av upplevelsen med att gå på hockey. Skulle kunna räkna upp ett gäng åtgärder men jag nöjer mig med detta...

       • Kommentar avatar
        Bosse H, 2 år sedanSvara

        Visar mer repriser istället för reklam. Visa intervjuerna som cmore visar.

        • Kommentar avatar
         #18, 2 år sedanSvara

         Nu kommer jag att bli idiotförklarad, men jag föreslår att man stänger hela SHL. SHL är show. SHL skall inte vara (ofta) unga spelare som spelar för en förenings existens framåt vårkanten. Det skall inte betyda att ett helt kansli får sparken för att en 17-åring skjuter stolpe ut istället för stolpe in. Det blir för stora proportioner. En stängd liga som man köper in sig i skulle garantera att hockeyn spelas där det finns underlag, där arenorna är tillräckligt stora och fansen tillräckligt många. En stängd liga skulle också ge ett öppnare spel då ingen behöver åka ur, större möjligheter för spelare att prova våghalsiga saker. SHL får inte bli en liga där det handlar om att inte åka ur, utan det skall vara en liga man tävlar i för att vinna. Och handen på hjärtat... vem vill se Karlskrona eller Rögle stå för motståndet då det istället kunde varit AIK, Leksand, Björklöven Modo eller Västerås, alla lag med god chans att ha 5000+ på sina hemmamatcher och därmed råd att bygga ett riktigt lag. Men, då jag inser att detta inte går... Så tycker jag att den enskilt största svagheten i produkten SHL är domarnas bild av sig sin roll. Vi har grymma domare i Sverige som sköter sig utmärkt i internationella sammanhang och det är verkligen inga blåbär man skickar ut för att döma en SHL match. Man måste räkna med att de ser 99% av det som händer på en rink. Däremot, hur de tolkar det, det är en annan sak. Jag hävdar att de upplever sig ha en lekledarroll snarare än en funktionärsroll. Om de tog för alla regelöverträdelser de såg, utan något konsekvenstänk i form av balans och rättvisa skulle produkten SHL bli mycket bättre. Jag tycker, kanske tvärtemot flera andra, att emedan spelet i SHL har blivit snabbare, roligare och även till viss del öppnare, så har domarinsatserna överlag blivit svårare och svårare att förstå. Jag citerar Lias "Jag kan inte regelboken längre".

          Kommentar avatar
          Johan Carlander, 2 år sedanSvara

          Kunde inte sagt det bättre själv (men ska försöka ändå ;))! Det som skulle göra enskilt mest i mina ögon vore att domarna ändrade bedömningsnivån, spelförstörande moment ska bestraffas VARJE gång (sen att man missar situationer är ofrånkomligt)! Det blir varken bättre kamp eller hockey för att domarna tillåter fasthållningar m.m! Om domarna kunde hålla samma nivå som man håller i NHL så skulle kanske journalister som Robin Lindgren få upp ögonen för profiler som Ryan Lasch, då denne garanterat skulle få ut mer av sin talang om motståndarna inte tilläts haka honom i varje given situation! Jag HATAR nivån domarna dömer enligt idag, så om de kunde börja döma efter regelboken igen och hålla den nivån i fortsättningen så tror jag vi skulle få se en betydligt mer attraktiv hockey. Och om de sen kunde bibehålla den nivån när det blir slutspel så vore det ännu bättre!

        • Kommentar avatar
         Christian, 2 år sedanSvara

         Mer fysiskt-tacklingar kanske via mindre rink
         Kortare grundserie
         Ännu mer liv på läktaren ökar mitt intresse att gå till arenan
         Dueller mellan vinnarskallar som Joel-Jimmie samt snack som Figren-Axelsson gör mig mer intresserad men jag ser inte hur man skall kunna skapa sådant

         • Kommentar avatar
          Kalle Kula, 2 år sedanSvara

          En återgång till det gamla upplägget med 12 lag där 8 går till slutspel. Med ca 100 spelare i Nordamerika plus konkurrensen från KHL och NLA så finns det inte tillräckligt många duktiga spelare tillgängliga för en 14-lags liga. Högre kvalitet och större enskild betydelse av varje match tror jag skulle öka intresset.

          • Kommentar avatar
           Matte, 2 år sedanSvara

           Det var ett intressant inspel HL.
           Jag tycker också lite annorlunda.
           Rent almänt håller jag oxå på en stängd SHL liga med kanske 18 lag. Det ger utrymme för show också. Mer profiler som vågar göra sakerpå isen både tekniskt och fysiskt.
           Fler tränare som vågar lyfta fram juniorer och skills.
           I flera fall så har man stora arenor med bara mest sittplatser. Det bör man ändra på mot fler ståplatser och billigare biljetter.
           Mer ståplatser tex i Scandinavium - det skall var mertryck där än på Hovet. Det är det inte idag ävenom Hovet bara får in 9000.
           Denna brist har man inte heller fattat i Malmö - som skulle kunna vara en magisk arena för alla som kommer dit och speciellt för MIF.
           Dvs mer ståplatser och billigare biljetter.
           Jag hör naturligtvis till de som vill ha kvar stora rinkar så det händer mer än bara nord syd spel. Det ger även utrymme för olika storlek på spelare :)
           Spelar som kan göra en tunnel eller en gubbe är ju guld för ett hemma stå! Liknande är bra skott och tacklingar.
           Målvakternas skydd skulle kunna vara mindre också för att få mer mål.
           Kanske är jag gammalmodig ;)

           • Kommentar avatar
            Matte, 2 år sedanSvara

            Glömde att säga att jag oxå tycker man kan lyfta in två norska lag och två danska lag inom de 18

            • Kommentar avatar
             Martin Olsson, 2 år sedanSvara

             Jag håller med vad gäller den bristfälliga mängden repriser på jumbotronen. Det är nog egentligen det enda jag saknar vad gäller upplevelsen i arenan. De behöver inte rullas otaliga gånger. Men ge oss repriser på de skönaste tacklingarna, utvisningssituationer tveksamma offside- och icingsituationer.
             Att SHL skulle vara profillöst håller jag inte med om alls. Tycker klubbarna lyckas locka till sig fler namnkunniga spelare nu än på många år.
             Pesonen, Aaltonen, Bourque, D Axelsson, Roy och Lasch för att nämna några. Samt att man lyckas behålla J Lindström, P Lindholm, L Andersson mm.

             Jag brinner för Frölunda och spenderar liksom många andra här flera tusentals kronor på Frölunda varje år. Många vänner och bekanta är inte villiga/kan inte lägga dessa pengar. På något sätt måste biljettpriserna ner, framförallt när det gäller svagare publiklag som Karlskrona, Rögle mm.
             Det får gärna skilja 100-150 kr/biljettnivå om vi t.ex. möter HV respektive Rögle hemma i Scandinavium.

             Tack för en grym blogg Leman!

             • Kommentar avatar
              Rallyclay, 2 år sedanSvara

              Max 12 lag i serien, sista laget åker ut. Vinnaren av allsvenskan går upp. 8 lag till slutspel. Intervjuverna i cmore även i arenan. Mer expertförklarande på jumbotronen så att folk förstår mer vad som händer. Låt det vara lite känslor på isen, ingen dör om man kör lite trashtalk. Skapa profiler, det finns en massa i varje spelare i varje lag som sticker ut.
              Absolut ingen minskning av isytan, hockey spelar men inte bara ett flippande fram och tillbaka med pucken a la NHL.
              Ta bort OT och den bedrövliga straffläggningen. Vill man vinna så har man 60 min på sig. / Claes

              • Kommentar avatar
               Axel , 2 år sedanSvara

               Jag tror på små rinkar (NHL mått) för snabbare spel. Bort med technodunket. Mer Hammondorgel. Är jag den ende som inte gillar beslutet att Frölunda spelar hemmamatcher i gröna tröjor? De flesta supportrar har röda tröjor, men på isen är laget klätt i grönt.
               Vad säger du Leman om att grundserien spelas i en Norr och en Söder liga och de fyra bästa lagen från respektive möter varandra i ett SM-slutspel. T ex ettan i Norr inleder mot fyran i Söder,...osv TGanken är tänkt iaf.

               • Kommentar avatar
                Sven, 2 år sedanSvara

                Så länge Frölunda spelar i SHL följer jag SHL. Jag följer alltså ett lag. Och det gör de flesta. Oavsett nedflyttningsstreckets utformning eller profiler och rinkstorlek. Därför ska tv-pengar tilldelas lagen efter tittare. Då kommer lag som få vill se få mindre och lag som många vill se gynnas. Då slipper vi lag som Khk och Växjö och får lag som Leksand och AIK-Solna som höjer ligans intresse.

                 Kommentar avatar
                 Pp, 2 år sedanSvara

                 Håller med, gillar inte heller de gröna tröjorna.. även om det anses vara originalfärgen. Hoppas på rött till slutspelet!!

               • Kommentar avatar
                Albin, 2 år sedanSvara

                Tjena Henrik
                Tycker ligan hade gynnats av lite mindre rinkar (som i Finland kanske?). Hade även velat se mer känslor och slagsmål utan risk för avstängningar, men självklart matchstraff. Om båda spelarna är villiga att göra upp vill säga. Att man inte var lika petig vid tacklingar, för idag straffas allt för många när det är schysta tacklingar som delas ut. Hade hellre sett att ligan tillät mer hackningar då för att sakta ner spelet någorlunda. Sen hade jag även velat ha en jämnare domarnivå och hårdare straff för filmningar/förstärkningar. Kanske låter lite gammalmodigt, men tycker den fysiska aspekten är det som gör hockey till hockey och den försvinner bara mer för varje år..

                • Kommentar avatar
                 J, 2 år sedanSvara

                 Som seriekortsinnehavare kan jag tycka att en och annan repis på storbildsskärmen skulle göra i alla fall live-upplevelsen en hel del bättre.

                 Det är extremt sällan vi får se repriser på situationer som det uppenbarligen reagerats starkt på.

                 • Kommentar avatar
                  Magnus, 2 år sedanSvara

                  Tycker också att Hockeyligan missar att lägga intressanta matcher under alla skollov. Speciellt under Julhelgerna. tex i år spelar Frölunda borta mot Malmö och Örebro i mellandagarna.
                  Tänk om man kunde ha det här schemat istället

                  Frölunda - FBK
                  SAIK- Luleå
                  Rögle - Malmö
                  DIF - Brynäs
                  HV71 - LHC
                  VLH - Karlskrona
                  ÖIK - Mora

                  första matchen på annandagen med retur 2 dagar senare, det hade varit fulla hus hos alla. och varje klubb kunde ha gjort roliga event runt detta. Och det skulle komma mycket borta supportrar som hjälper till att höja stämningen.

                  • Kommentar avatar
                   mike, 2 år sedanSvara

                   Mindre rink. Bättre biljettpriser. Att som det är nu, få betala 425 spänn för en biljett på långsidan, är inte ok. Eller ännu värre, man höjer till 475 när motståndet heter tex HV eller Färjestad. Riktigt fult! Arenaupplevelsen är katastrof, vilket gör att fler matcher ses på TV. Vill man betala 475 spänn för att sedan behöva stå i 380 km lång kö till toaletter och kiosker? Visst, hockeymatchen är det primära, men nog är det gott med en dricka/kaffe/öl, och ibland kan det behövas ett besök på wc också. Går man dessutom med barn blir dessa saker ännu viktigare. Det blir ett par matcher per år, men personligen så drar jag mig för att gå till Scandinavium. Förhoppningsvis så blir det bättre med den nya arenan.

                   • Kommentar avatar
                    Bengan, 2 år sedanSvara

                    Jag vill se fler lag i SHL, och att de är uppdelade i regioner (motsvarande NHL indelning kanske). Inom en region möts man fler gånger under en säsong, blir fler intressanta matcher för publiken. Upp och ner flyttning är dock en stor sak inom svensk idrott, och det bör vara kvar, höjer intresset. Lag som Leksand, AIK, Modo, Björklöven, Södertälje, Västerås och Timrå har alla stora möjligheter att dra folk och skapa bra matcher och intresse runt hockeyn med att det blir fler derby karaktärs matcher.

                    • Kommentar avatar
                     ikikumumizide, 2 år sedanSvara

                     [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                     • Kommentar avatar
                      ukosijobzih, 2 år sedanSvara

                      [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                      • Kommentar avatar
                       awenononaj, 2 år sedanSvara

                       [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                       • Kommentar avatar
                        epejejopidi, 2 år sedanSvara

                        [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                        • Kommentar avatar
                         lufinilimiwi, 2 år sedanSvara

                         [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                         • Kommentar avatar
                          ovoafejetit, 2 år sedanSvara

                          [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                          • Kommentar avatar
                           ikonlud, 2 år sedanSvara

                           [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                           • Kommentar avatar
                            elaxosavuh, 2 år sedanSvara

                            [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                            • Kommentar avatar
                             umaveesd, 2 år sedanSvara

                             [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/

                             • Kommentar avatar
                              ovamucetiqiem, 2 år sedanSvara

                              [url=http://levitra-20mg-priceof.online/]levitra-20mg-priceof.online.ankor[/url] <a href="http://pricespharmacy-canadian.online/">pricespharmacy-canadian.online.ankor</a> http://buy-amoxicillin-amoxil.online/


                              Lämna en kommentar