Därför var Frölunda bäst 18/19 – tio framgångspunkter


► Ryan Lasch – slutspelets MVP. Max Friberg – slutspelets målkung. Joel Lundqvist – kaptenernas kapten, ledarnas ledare. 2xJohan, Gustafsson och Mattsson – matchvinnande målvakter. Fredrik Sjöström – gyllene byggherre.
► Det finns så många hjältar värda att hylla i vinterns upplaga av Frölunda.
► Det fanns så mycket tvekan före säsongen. Det finns så många utropstecken denna gyllene kväll.
► I tio punkter försöker jag förklara Frölundas SM-guld.

Rakapuckar.com bild

En superstjärna som stod ut – Ryan Lasch. Poängkung i både grundserie och slutspel, vinnare av Stefan Liv Memorial Trophy. Här med SM-bucklan i händerna. Foto: C MORE


JAG VET INTE riktigt var jag ska börja, och just det tror jag bäst förklarar Frölundas framgång 2018/2019.

Stefan Liv Memorial Trophy-vinnaren Ryan Lasch,  kapten Joel Lundqvist som jag håller som precis lika viktig, målvaktsspelet, försvarsspelet, power play och box play, moralen, Patrik Carlssons grymma säsong, Mats Rosseli Olsens enorma slutspel, Samuel Fagemos enastående genombrott med ett slutspelsavslut som var magnifikt, Max Fribergs förmåga att kombinera massivt arbete med målskytte (bäst i slutspelet), Jacob Moverares finess, Chay Genoways dominans … äh, man kan hålla på så där till dess att det är dags att dra till Götaplatsen.

## Laget Frölunda hade en superstjärna – Ryan Lasch. Poängkung i grundserie och slutspel. Dirigent. Festfixare. Servitör och målskytt. Sättet han tryckte in 2–0 på i final 6 sa mycket om hans vinnarinstinkt.

## Laget Frölunda bestod i övrigt av spelare som jobbade häcken av sig, samtidigt som de hade spetskvalité inget annat lag kunde matcha.

## Laget Frölunda kom samman i samband med CHL-finalen, flöt ihop i en enhet, tittade aldrig bakåt, bara framåt. 

Rakapuckar.com bild

Där har ni den snabba förklaringen till SM-guldet.

Vill ni ha den längre hänger ni med.  

***

Gruppen Frölunda har tagit SM-guld 2019. Den som enades efter CHL-triumfen (22 vinster, sju förluster sedan dess), där stjärnspelare stack ut men kollektivet, bredden på toppen alltid varit vinstvapnet.

Många skulle ta ett steg fram, ni minns att det var ledningens tanke inför den här revanschsäsongen.

Många tog ett steg fram, så många att Frölunda till slut var Sveriges bästa lag.

Grymt imponerande, framför allt den inneboende styrkan att (nästan) alltid hitta vägar fram, vinnande vägar, vägar som bar till tre poäng, till slutspelssegrar, till SM-guld.

Flera av er var kritiska till Frölundas bygge, jag var själv tveksam, kände att det liksom kunde gå åt båda håll, men när rätt delar adderades, när en del togs bort, så blev det verkligen bingo för Frölundas ledning. 

I en text för ett år sedan skrev jag: ”Få spelare att växa viktigare för Frölunda än att värva”; nu utesluter ju inte det ena på något vis det andra, men jag vill bestämt hävda att den grupp som spelarna växte ihop till var nyckeln till framgång.

Rakapuckar.com bild

Här är mina tio punkter (läs inte in någon ordning i dem) som förklarar varför Frölunda är Sveriges bästa hockeylag 2018/2019.

 

## Nytänket
Roger Rönnbergs
Frölunda gick ifrån ”hur man vill spela” till ”hur man behöver spela” för att vara framgångsrik 2018/2019. Det var säkert inget lätt beslut för Rönnberg som byggt sitt ledarskap i Frölunda på att ständigt driva spel, våga vara konstruktiv för att uppnå något, men ibland måste man också anpassa sig efter verkligheten.
Rönnberg och Frölunda gjorde det, värvningarna av Viktor Ekbom och Anders Grönlund var tidiga signaler, vi såg ett lag som inte längre kände sig piskat att spela sig ur precis varje situation i egen zon, istället skapades en förståelse för att bästa alternativet ibland kan vara att spela enkelt, snabbt och rejält. 
Facit: det egna tempot drevs upp, mindre tid i egen zon, mer tid i anfallszonen, motståndarna tvingades att göra mer för att skapa chanser. Det blev helt enkelt väldigt mycket svårare att besegra Frölunda – till slut betalade det sig i form av guld.

## CHL-triumfen
Framgång föder framgång, sägs det – och vad än en del supportrar tycker och tänker om CHL så var finalsegern mot Red Bull München av synnerligen stort värde för Frölunda. Här skapades en känsla av att vara vinnare, här byggdes en förståelse för vilket hårt jobb som krävs, att alla ska vara på samma sida i spelboken vad gäller hur man ska uppträda som Frölundaspelare. Går inte nog att understryka värdet här.
Efter CHL-triumfen vann Frölunda 22 matcher och förlorade bara sju. 22–7. Siffror som talar ett väldigt tydligt språk.

## Rutinen, gruppdynamiken, revanschkänslan
Frölunda valde att gick in i säsongen med i princip samma grupp som misslyckades mot Malmö, ge förtroende, sedan spetsa under resans gång. Frölunda modell 18/19 var en grupp där spelarna satt ihop, drevs av en lust att ta revansch, och ju längre säsongen led desto starkare blev bygget.
Det fanns en stark grund att stå på från dag 1 – det visade sig oerhört värdefullt när fler våningar skulle byggas på. Inte minst är det så mycket lättare för nya spelare (se nedan) att komma in och lyckas i en välfungerande grupp. Chay Genoway, till exempel, han kunde i lugn och ro gå från tveksam till dominant.  
 

Rakapuckar.com bild


## Under säsongen-värvningarna
Det finns ett ord för Jacob Moverare, Brandon Gormley, David Printz – succé. Frölunda fick närmast maxutdelning på sina värvningar under säsongen, försvarsspelet både vässades och skärptes, och när Printz kom in slogs ännu mer fast hur Frölunda skulle spela hockey den här säsongen. Verklighetsanpassat. 
Säkert jobbiga beslut att släppa Kristoffer Gunnarsson och Filip Westerlund, men det är en del av professionell idrott att fatta sådana. 

## Scoutingen
Hur många hade koll på hur bra Anders Grönlund kunde bli? Kanske bara han själv – och Fredrik Sjöström. Hur många visste att Jacob Moverare hade så ruskigt mycket i sig att han skulle stå ut första seniorsäsongen? Och David Printz, att han skulle göra mycket nytta? Igen: Fredrik Sjöström hade en mycket lyckad vinter. Som jag var inne på i matchtexten – en av de absolut största vinnarna i Frölunda.

## Samuel Fagemo
”Vilka ska göra målen i Frölunda?” var en synnerligen relevant fråga före och en bit in säsongen. Att Samuel Fagemo fick ett genombrott på SHL-nivå, att han dessutom orkade hålla i sitt starka spel i slutspelet, det betydde enormt mycket. Dels i form av mål, dels i form av den optimism han skapade. 
”Om den här unge killen kan, om han kan vara så jäkla fräck och gå på mål, då ska minsann jag också visa att jag kan.” Ungefär så upplevde jag känslan hos många andra spelare när de såg vad Fagemo tog sig för kväll efter kväll.

## Joel Lundqvists lyft
Jag skrev om kaptenen här, tveklöst har det betytt mycket att han kunnat backa upp sina ord och vara en dominant på isen. Vilken säsong han gjort. Jag vidhåller att hans betydelse var precis lika stor som Ryan Laschs. Joel Lundqvist är en vinnare som skapar andra vinnare. Här ser ni honom lyfta bucklan.

## Jacob Peterson och akademin
Alla är inte Rasmus Dahlin, alla kan inte lyckas med en gång, en del (Gunnarsson, Westerlund) kanske inte gör det alls, en del har svårt att få fäste (Oliwer Fjellström), men är det något Frölunda visat den här säsongen så är det att man fått fart på den forwardsutbildning assisterande sportchefen Björn Liljander och jag talade om under min sista tid på GT för två år sedan.
Jacob Peterson kom in och var sensationellt bra som ersättare till skadade Pathrik Westerholm, med all respekt för Pathrik så är det väl knappt någon som ens tänkt på att killen de kallar ”Patte” saknats. Petersons spelsinne, mogna uppträdande, styrka över pucken, teknik, målsinne … lätt att vara grymt imponerad, lätt att se fram emot att få njuta av Lidköpingskillen nästa säsong. Om nu inte Dallas Stars får för sig att agera redan i sommar/höst.
Förutom Samuel Fagemo och Jacob Peterson har Linus Nässén stått för riktigt bra insatser, Jonatan Lundin Andersson har också fixat SHL med den äran, och i pipelinen finns talanger som U18-guldmedaljörerna Lucas Raymond och Karl Henriksson, plus att ett antal ska lira allsvenskt och finns på framtidsradarn. Framtiden tycks ljus.

## PP-ändringen
Att flytta på Chay Genoway och sätta in Brandon Gormley, att få in en skottglad back som fungerade med Ryan Lasch, det gav Frölunda ett skotthot i power play, det gav Frölunda ett guldvapen. 
 

Rakapuckar.com bild


## Spetsen och bredden
Ryan Lasch levererade – igen. Fenomenal. Chay Genoway blev den toppback han var värvad för.  Simon Hjalmarsson spelade som den komplette toppcenter han numera är. Rhett Rakhshani växte en klass i slutspelet. Johan Mattsson utvecklades till en absolut toppmålvakt i SHL.
Spetsen fanns. Men också bredden, Patrik Carlsson var ett snäpp vassare när han kom hem från Finland, Max Friberg blev bara bättre ju längre säsongen led och formligen exploderade, utan att nämna namn så bestod mycket av Frölundas framgång i att man kunde skicka in vilka spelare som helst – och alla kunde göra skillnad.
När Mattsson skadades, då fanns guldmålvakten Johan Gustafsson att slänga in. Bredd var ordet, sa Bill. Just det, sa Bull. 

Mats Rosseli Olsen och Max Friberg firar. Foto: C MORE

***

Många gamla spelare ville hylla Frölunda på Twitter. Här ser ni några. Klicka för att förstora.

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Missade ni matchtexten så finns den här.

***

I morgon fredag blir det Götaplatsen, kanske blir det något före det, om Frölundas spelare kommer hem i hygglig tid.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Marcus, 1 år sedanSvara

  Max Friberg!! 5+5=10p +8, detta bara under finalspelet!

  • Kommentar avatar
   Tommy, 1 år sedanSvara

   Sänder du från Götaplatsen?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Det är tanken.

    Kommentar avatar
    Tommy, 1 år sedanSvara

    Underbart, får flytta fram klockorna på jobbet så det blir hemgång snart så man kan följa firandet

    Kommentar avatar
    Tommy, 1 år sedanSvara

    Underbart, får flytta fram klockorna på jobbet så det blir hemgång snart så man kan följa firandet

  • Kommentar avatar
   JPB, 1 år sedanSvara

   Härligt FRÖLUNDA ...vilka lirare ni har i laget.
   Och vilka grovjobbare...
   Men det var en som stack ut lite extra i kväll...
   NAX FRIBERG...sagolik....

   • Kommentar avatar
    Benne, 1 år sedanSvara

    Klockren krönika Henrik

    • Kommentar avatar
     Erik, 1 år sedanSvara

     Tex Williamsson! CHL medalj och SHL medalj utan en match spelad.
     Det är en bedrift :)

     • Kommentar avatar
      JPB, 1 år sedanSvara

      MAX......var ju namnet.

      • Kommentar avatar
       Peter Smögen, 1 år sedanSvara

       Orkar inte ens försöka förstå, detta lag har gjort en beundransvärd uppryckning sen CHL-finalen, full av beundran för hur dom har kommit ihop som ett lag. Djupt imponerad över hur JG tacklade utmaningen med att gå från frysboxen rätt in i finalhettan, Max Friberg?! Helt plötsligt växt ut till en gigant..,, David Printz, snart 39... aldrig vunnit en titel, att få se glädjen i hans ögon..., alla från Grauers ner till Materialare... Edlund, Hedin... jösses vilket jobb dom gjort. Bara att ta av hatten o buga djupt.... Joel? Vilken ur-kraft..., Lasch? Vad skit han fått från diverse experter... så står han där med Livh-trophy. Jag är mållös

       • Kommentar avatar
        Peter Smögen, 1 år sedanSvara

        Sen vill jag bara passa på att tacka för ett fantastiskt jobb Henrik Leman, jag är inte alltid överens med dig o dina tankar, men din arbetsmoral och dina reportage och texter är en ljuspunkt för oss Frölundaiter. Stort tack för en utmärkt rapportering av säsongen

        • Kommentar avatar
         Frölundait i exil, 1 år sedanSvara

         Henrik, återigen bra skrivet. Men nu ger du din belackare Epoe vatten på hans lilla osakliga kvarn:-)

          Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 år sedanSvara

          Det där med Epoe förstod jag inte. Hm.

          Kommentar avatar
          Frölundait i exil, 1 år sedanSvara

          ... inte så viktigt, men jag avsåg den personen som ansåg att du har förutfattade uppfattningar som du redan skrivit ner innan match. Samtidigt som många andra här imponeras av hur snabbt du levererar matchtexterna.

          Kommentar avatar
          Frölundait i exil, 1 år sedanSvara

          eller så missade jag - i efterdyningarna av glädjeruset - ironin i ditt svar? Skit samma, njut av dagen och Götaplatsen!

        • Kommentar avatar
         Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

         Fantastisk sammanfattning!

         • Kommentar avatar
          Mats H, 1 år sedanSvara

          Tack för guldet HL !
          Då menar jag rakapuckar. Du har förgyllt hela säsongen för mig. Alla dina artiklar och allt gött tjat här inne. Ok, det har varit några rötägg som velat ta bort stämningen, men på hela taget, en fantastisk säsong. Må du få en fantastisk god sommar. Det är du värd.

          • Kommentar avatar
           Dick Head, 1 år sedanSvara

           Stina Hedelin måste få massor med credd som stoppat blodflöde en masse och masserat spelarna i sådan omfattning att snalarna rest sig i givakt.

           • Kommentar avatar
            JT, 1 år sedanSvara

            Grymt bra skrivet HL !

            • Kommentar avatar
             Richard, 1 år sedanSvara

             Instämmer att sammanfattningen är lysande. Så många frågetecken och så många starka, ja rent av hårda kommentarer om spelare som inte kunde bli bättre till den här säsongen. Instämde i frågetecknen, men det handlar om att vinna sista matchen och det gjorde VI
             Vem trodde det i Augusti/september? Jo Rönnberg

             • Kommentar avatar
              Mats L, 1 år sedanSvara

              En orsak till FRÖLUNDAS vinst

              • Kommentar avatar
               Janne2, 1 år sedanSvara

               Strålande sammanfattning. Känns spontant som största skillnaden jämfört med förra året är på backsidan. Skickligare både defensivt och offensivt.

               • Kommentar avatar
                Bengt Andersson, 1 år sedanSvara

                Grattis VF !
                Vilken Hockeykväll !
                Hela gruppen VF-Spelare HÖJDE BUCKLAN inför nästan 15 000 i GLIOBEN !!!
                Det är något att ta med sig in i framtiden.
                Varning Landvetter och i morron Götaplatsen här kommer vi !!

                • Kommentar avatar
                 Johan Carlander , 1 år sedanSvara

                 Stort grattis Frölunda, vilken j-a revansch hela föreningen tog efter förra årets snopna sorti, snacka om att ha gjort läxan och kommit tillbaka! Om något visar detta att det är en lagsport och att när alla kuggar i så maler man ner allt motstånd, tålmodigt och skoningslöst.
                 Tack till PoW, PaW, JG & Sigalet för era insatser samt en grym säsong och lycka till i fortsättningen.
                 På nästa upptaktsträff tror jag inte Roger kommer vara ensam om att tippa Frölunda som vinnare! ;-)
                 Vi ses på Götaplatsen!

                  Kommentar avatar
                  Manne, 1 år sedanSvara

                  Det laget som respektive lag har på upptaktsträffen är sällan det som avslutar säsongen. Men att Roger var ensam om att tippa Frölunda som vinnare, tyder bara på hans stora hockeykunskap. Han vet vad han pratar om :)

                • Kommentar avatar
                 Ruttger, 1 år sedanSvara

                 Fantastiskt att under hela säsongen (och mer) kunna få ta del av denna kanal du skapat, Henrik Leman. Stort tack för det.
                 Tippade inför säsongen att Frölunda vinner grundserien, värvar toppspelare inför slutspelet och minst når semi. Någon lovade fotvandra till .. norrut lät det som, om grundserien vanns. :)
                 Vi var många som 'snöade in' på att diskutera "Laget före jaget" efter uttåget mot Malmö i fjol. Så blev det: Lagandan skapades och måhända gjöts den samman av CHL-vinsten. Bara som ett exempel: Max Friberg passar ikväll till MRO, istället för att själv försöka göra hat trick, i matchen som väldigt enkelt (i den stunden) kunde räknats som redan avgjord. "LAGET" triumferade ikväll!
                 Måste pysa ut lite missnöje oxå: Klacken och publiken som imponerat under så lång tid, tappade all trovärdighet ikväll. Hur fasen kan man bua.. Exakt hur dålig förlorare kan man bli.. Där, i den stunden, när kaptenernas kapten lyfter den VÄLFÖRTJÄNTA bucklan.. buar man. Usch, ja. Där försvann den respekten för Sveriges bästa klack.
                 Men.. jag kanske skriver detta under viss påverkan av partiskhet och andra auktoritetsfientliga personlighetsdrag :/
                 SM-guld! Så jädra gött ändå!

                 • Kommentar avatar
                  Norrskenet, 1 år sedanSvara

                  Underbart med SM-Guld!!!!

                  • Kommentar avatar
                   EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                   HL, först och främst tusentals-tack för Din berömmansvärda text.
                   Ditt tippande slog in, 4-2 i matcher till Frölundas fördel. Res på Dig!
                   Johan Carlander, hoppas på att Du läser mina rader? Minns att sista gången vi vann 2016 så delade vi samma gemensamma erfarenhet(uppfattning) av den speciella tomhet som uppstår inom sig när det hela är över, där Du också uttryckte Dig likadant i "Snacka med Leman"(GT), just vid den tiden. Hur blev det denna gång för Din del?
                   Jag vill även vända mig till härliga Anna Agdestein och den goe "terriern" Conta(inte illa menat!), som jag också har haft en så god interaktion med här på sajten under långt förlopp. Ni mår väl ganska bra nu, eller?
                   Tänk om vi kan försvara guldet 2020 med en sådan vacker sifferkombination? Och förresten Manne, fortsätt bara med Dina kuliga "uppsåt"!
                   Till sist, undra om det finns kvar någon dumstrut att köpa på "Butterick's"?
                   Nej, det får nog allt bli en T-shirt i stället, något med Svenska Mästare 2019 FRÖLUNDA. Om jag nu bara hittar en i min size för att kunna stoltsera med. :)
                   P.S. Vilket svenskt ishockeylag har vunnit två gånger både CHL och SHL under samma säsong? Jo, endast FRÖLUNDA .
                   Vi kan väl inte bli mer tillfredsställande, för närvarande iaf! ;)

                    Kommentar avatar
                    EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                    *...härliga och hängivna A.A.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 år sedanSvara

                    Det känns förjäkla bra rent ut sagt, men samtidigt är jag väldigt tom. Har det verkligen hänt, att vi vunnit SM-GULD. Klart att det har, men det känns lite overkligt på något sätt. Nästa säsong är vi ännu bättre, då ska vi försvara guldet. Det hör hemma i Göteborg. Jag kommer att fortsätta med mina kåserier som Conta brukar kalla det. Eventuellt blir det en bok av det hela, lagom till nästa säsong tar sin början.

                    Kommentar avatar
                    EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                    Manne, Du har tydligen samma eller åtminstone liknande "upplevelse-tomhet" som så egendomligt sakterligen kommer smygande efteråt när alltihopa är över. Ser framemot Din eventuella bok. ;) *För övrigt, en liten korrigering bara för min egen skull. Det heter: "Vi kan väl inte bli mer tillfredsställda" och "det kan inte bli mer tillfredsställande". Måste försöka drömma nu lite grann! ;)

                    Kommentar avatar
                    EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                    Även tomt i huvudet *sakteligen...

                    Kommentar avatar
                    Håkan G, 1 år sedanSvara

                    Såklart det är tomhet när det är ”över”. Men det är en underbar tomhet och vi har skrivit historia som aldrig kommer att suddas ut. Att vara supporter är ett ständigt lidande, att så då känna en skön, nöjd tomhet är höjden av njutning.

                    Kommentar avatar
                    EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                    Ja Håkan G, gärna flera återkommande "tomheter". ;)

                    Kommentar avatar
                    Johan Carlander , 1 år sedanSvara

                    Hej Edward, Jo en viss tomhet känner man nu, men ändå mer tillfredsställse efter hur säsongen utvecklat sig samt en väldigt go känsla om att nästa säsong kan bli lika bra eller kanske t.o.m ännu bättre!? Vi ses på Götaplatsen! :-)

                    Kommentar avatar
                    Conta , 1 år sedanSvara

                    Vov Vov från terrorn.

                    Kommentar avatar
                    Conta , 1 år sedanSvara

                    Vov Vov från terriern.

                    Kommentar avatar
                    EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                    Många tack för svar, Johan C. och Conta! Jag diggar Er båda verkligen, var o en på sitt lilla härliga underbara vis, Mjau-Mjau. ;). Är för ögonblicket frossande i papperstidningarna, fåfäng som jag är genom att suga i mig allt det götta som skrivs om Frölunda just nu. :)

                    Kommentar avatar
                    Anna Agdestein, 1 år sedanSvara

                    Känns alldeles makalöst bra, men samtidigt lite konstigt att inte fler matcher? Hade ju nästan börjat vänja mig vid att hasta mellan Göteborg och Stocholm varannan dag...

                    Kommentar avatar
                    EDWARD 51, 1 år sedanSvara

                    Men kanske också samtidigt skönt med lite vila även för Din del, Anna A. :)

                  • Kommentar avatar
                   Stora norrland, 1 år sedanSvara

                   Grattis Frölunda indians. Dell done, brilliant performed and executed

                   • Kommentar avatar
                    Rallyclay, 1 år sedanSvara

                    Förra guldet följde jag fr USA och fick sms på morgonen hur det gick. I år har det varit nervös framför TVn. Detta trodde jag aldrig när säsongen började i Varberg. Så många som har spelat så bra i hela slutspelet. Alla tre målvakterna som var nominerade till årets målvakt har man slagit. Detta trubbiga lag har vräkt in mål i finalen. Idag är jag mer än nöjd :-) / Claes

                    • Kommentar avatar
                     Rune, 1 år sedanSvara

                     Tack Leman! Tack alla som skriver här inne, även om vi inte alltid är överens! Många sköna karaktärer här. Jag är glad att jag hittade hit inför säsongen! TACK FRÖLUNDA FÖR EN MAGISK UPPVISNING!!! SYNS PÅ GÖTAPLATSEN!!! WOOOHOOO!!!!

                     • Kommentar avatar
                      Torevi, 1 år sedanSvara

                      Visst känns det tomt när det är slut men jag hoppas vid min gud att vi inte behöver uppleva den avgrundsdjupa tomhet det hade inneburit om HL inte fortsatte med Raka Puckar.
                      Snälla Henrik, giv oss hopp om framtiden...

                      • Kommentar avatar
                       JES, 1 år sedanSvara

                       Jag säger bara Max Friberg vilken karaktär ! i stället för att göra hattrick så passar han RO. Det säger mycket om honom och om att ha lagkänsla!!!

                       • Kommentar avatar
                        Conta , 1 år sedanSvara

                        Underbart med nytt SM-Guld.
                        Hoppas som Edward51 skriver, upprepning 2020, nytt Guld till Frölunda
                        och Joel tar femte Guldet.

                        • Kommentar avatar
                         Christer, 1 år sedanSvara

                         Tack för en kanonsäsong Henrik! Dina texter är oerhört kul att läsa för oss supportrar! Hoppas verkligen du fortsätter även nästa säsong. Skulle bli väldigt tomt utan Raka Puckar!
                         Sedan kan jag bara ta på mig dumstruten och medge att jag hade helt fel. Många sågade laget i höstas och jag var en av dem. Såg verkligen inget lag som skulle vinna SM-guld. Men, ibland är det kul och nyttigt att ha fel! Så hatten av för RR, Sjöström och alla andra i VF som trodde på laget.

                         • Kommentar avatar
                          nils, 1 år sedanSvara

                          Grymt slutspel. Det här har Frölunda gjort bra. Nu är dom värda semester ett tag.


                          Lämna en kommentar