Än en gång hade Frölunda det där lilla extra


► En sak etsade sig fast i min skalle efter SM-final 1 (5–3) mot Djurgården:
► Ännu en match där det kunde ha gått illa för Frölunda.
► Ännu en match där det inte gjorde det.
► Det fortsätter säga mig något. 
► Här får ni mina fem bästa från i går, och trots att det är annandag påsk, det är lik förbaskat måndag och därför kör vi en Morning Mailbag

Rakapuckar.com bild


DET HAR VARIT ett antal sådana här matcher sedan Frölunda blev ett annat lag efter CHL-finalen.

Insatser där allt inte varit perfekt, där det funnits situationer där motståndaren varit nära att såra, där ni som följer Frölunda kunnat säga: ”Tänk om …”

Men det där ”om” har ytterst sällan blivit någon realitet. 

Inte i SM-final 1 heller.

Än en gång, trots att det fanns ett antal skönhetsfläckar (som jag skrev om här), så hade Frölunda det där lilla extra som behövs för att vinna:

## Jacob Peterson var iskall när han fick en påskpresent av Marcus Davidsson.

## Joel Lundqvist var centimeter på rätt sida när han hade närkontakt med Adam Reideborns klubba.

Rakapuckar.com bild

## Power play leverade.

## Defensiven, lugnet, förmågan att stänga matchen i period 3, var också en bidragande orsak.

Jag förväntar mig en stentuff finalserie, men jag kommer inte ifrån att det är något med vinterns Frölunda, ett lag, en grupp som väldigt, väldigt ofta hittar sätt att vinna.

Bra lag gör det.

Vinnarlag gör det.

Guldlag gör det.

Detta skrivet utan att på minsta vis ta ut något i förskott i den här SM-finalen, men det känns onekligen fortsatt så att av det lag som ska besegra Frölunda krävs något alldeles extra.

Det kommer Djurgården försöka plocka fram. Testade redan i går. Säkert än hårdare i morgon.

Rakapuckar.com bild

Men jag vidhåller att Frölunda bestämmer rätt mycket i den här finalserien; den kommer bli svår att vinna, inte tu tal om saken, men hittar Roger Rönnbergs gäng rätt med sitt vägvinnande spelsätt (bra ”support” i egen zon, avvägd forechecking, ett tajt lag) så känns en tripp till Götaplatsen som synnerligen realistisk givet spetsen och bredden på den.

Nå, det ska göras också. Och det var precis som de flesta spelare i Frölunda uttryckte efter final 1: ”Vi kan bättre.”

När ”rosten” är avspolad krävs att det visas, för Djurgården skickade verkligen en signal till Frölunda (kanske mest till en del segersäkra fans) på påskdagen: ”Vi är bra, och vi kommer tvinga er att ta fram ert absolut bästa för att vinna.”

***

Ni var några som inte trodde på vad jag skrev i lördags, att Joel Lundqvist stängt dörren till blågult spel.

Nu har även Aftonbladet och DN hakat på, så … kan ni lita på mig nu, kanske?

Joel Lundqvist är färdig i landslaget. I Frölunda är han dock kontrakterad för en säsong till. Tror inte ett eventuellt SM-guld ändrar på tankarna här, Lundqvist är just nu alldeles för bra för att lägga av. Å andra sidan heter det ju att man ska sluta på topp, men ... nä.

Alldeles oavsett: det kommer kännas oerhört märkligt den dagen Frölunda inte längre innehåller kaptenernas kapten. 

Frölundas kapten Joel Lundqvist intervjuad på isen efter segern i final 1 mot Djurgården. Foto: C MORE


***

Även Djurgårdens 1–1 finns kvar i minnet. Ruskigt snyggt. Frölunda behöver få färre snabba anfall emot tisdag kväll, få tidigare stopp i egen zon, vinna fler kamper, hitta snabbare vägar ut ur egen zon.

Rakapuckar.com bild

***

Nu kör vi lite Morning Mailbag, ni ställer frågor och jag svarar, kanske om mina fem bästa från i går:

1 – Chay Genoway
* Aldrig i tidsnöd, kvick i rörelserna, speldrivande, målskytt.

2 – Joel Lundqvist
* Kaptenen ledde vägen, visade hur man fajtas och spelar slutspelshockey. Byxade in 4–2 också.

3 – Joel Mustonen 
* Agerandet före 2–1 imponerade, farten, kampviljan, pigga benen.

4 – Max Friberg
* 0+2 som Mustonen, fullbordade signaturkedjans fina kväll med sedvanligt arbete.

5 – Jacob Moverare
* 1+1, som vanligt med många korrekta beslut i allt han företog sig på isen.

Bubblare (utan inbördes ordning): Patrik Carlsson, Ryan Lasch, Jacob Peterson.

Rakapuckar.com bild

***

Stort tack för att ni betalar för journalistiken. Annars hade ni inte läst de här raderna.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

***

Glöm inte kika på vårt Instagramkonto.  Facebooksidan följer ni väl också? På Instagram finns en del intervjuer, bland annat denna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @rakapuckarpunktcom on

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
25 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 år sedanSvara

  God morgon Henrik.
  Min känsla igår var att det märktes att Frölunda haft ett break. Djurgården gjorde en bra match igår men jag tror att Frölunda kommer ställa ännu tuffare frågor till Dif nu när man fått en match i benen. Tror fortfarande på 4-1 i matcher. Absolut inga lätta matcher men Frölundas bredd kommer kväva djurgården. Sen tyckte jag att båda målvakterna var mänskliga igår. Tror dock jm kommer höja sig för varje match. Om utespelarna var lite rostiga så borde jm och vara det. Tråkigt att man ska behöva spärra av runt bortafansen. Hoppas verkligen inte det blir en vanligare syn i hockeyn.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, det går nog inte att komma ifrån att det lilla uppehållet syntes, att Djurgården var lite mer inne i det, plus att anspänningen hos Frölunda – nu favorittippat av de flesta – kanske också var lite större. Att i det läget hitta vägar fram till seger, det är det jag menar, det säger något. Sedan angående fansen, jag förstår inte detta ... men låt mig återkomma. Om det går.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 år sedanSvara

   Ja, djurgården är inne i det, därav lite bättre i åkningen och annat. Som du säger, att ändå vinna, det kännetecknar en vinnare. Angående fansen, intressant om du kan forska i det.

 • Kommentar avatar
  Anders, 1 år sedanSvara

  Jag har frågat förut men fick aldrig nått svar så jag provar igen. Vad tror du om Mattsons chanser att vara kvar även nästa säsong? Känslan är ju att de kommer blir precis som med Lasse Johansson.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Oj, förlåt, Anders. Du ska förstås få svar här. Jag tror Mattsson blir kvar, jag tror inte han lämnar efter en enda bra säsong. Tanken är nog att spela ut sitt kontrakt (2021), sedan kanske kika utomlands. Men visst, är han utmärkt även nästa vinter så kommer det säkert finnas anbud.

 • Kommentar avatar
  #18, 1 år sedanSvara

  Min tolkning är att RR har låtit sin spelidé utvecklas med ett tänk om att vara starkt i centrum av planens längdriktning och alldeles extra ramstarkt i centrum av den egna zonen. Detta tror jag nye backtränaren har en stor del i. Näslund, heter han har jag för mig, lovade att vi skall bli mer som BIK Karlskoga i defensiven och banne mig om han inte har fått rätt. RO har utvecklat sin spelidé till en spelstil som påminner om hur Andersson, Johnson och Kallio spelade. Ett långt pass upp i mittzon, en touch ned i zon och jobba därifrån. Jag är övertygad om att vår förmåga att vara starka centralt kommer att släcka DIFs snabba spelvändningar under sju matcher. Kort sagt upplever jag det som att RR ligger något år före RO i taktisk utveckling.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Måste säga att även Frölunda i vinter, eller i slutet på säsongen, adderat mycket av det långa spelet. Rätt likt lagen emellan, så till vida. Frölunda har hela tiden FÖRSÖKT vara starkare centralt, släppte på sig många chanser i början av säsongen men har blivit mycket bättre.

   Kommentar avatar
   JonasG, 1 år sedanSvara

   Intressant observation #18! Frågan är om det handlar om att ligga före eller efter i taktisk utveckling eller om det handlar om erfarenhet, att ha varit i situationen förut. En intressant kommentar från RO efter matchen var ”- i början av andra såg jag de taktiska förändringarna Roger gjorde och....” RR agerade och RO parerade. Kanske kan en läxa lärd från Malmödebaklet förra året att Frölunda har en plan B (och kanske C). En ”-om matchbilden glider oss ur händerna så gör vi så här istället...” Kanske är DIF lite mer naivt i sin tilltro till att grundspelet räcka hela vägen......

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Frölunda agerade ju från start av säsongen, plan B så till vida att försvarsspelet blev vuxnare, mindre naivt. Mot Malmö lades det långa spelet till, för att dra isär Malmö. Mot Luleå tuff press på burskydd. Men, man ska heller inte överdriva detta, inte så att Frölunda ALDRIG förändrat något de senaste fyra åren ... :)

   Kommentar avatar
   JonasG, 1 år sedanSvara

   Det var min poäng, efter malmöserien förra året gjorde man ju en hel del förändring. Plan B från start men också en beredskap att byta plan fortare under match för att förändra matchbilden .Det känns i alla fall så i år.

 • Kommentar avatar
  Peter, 1 år sedanSvara

  Vi har haft turen att göra första mål i princip alla final serie matcher så man slapp en jävla jagande. Där har vi svaret.
  Frölunda kan inte spela som igår i fler matcher mot Djurgården då blir det förlust.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, första målet är värdefullt, bra reflektion.

 • Kommentar avatar
  Molle, 1 år sedanSvara

  Spelade Printz någonting igår?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Två byten.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

  Impad av att du har koll på att det måndag! Kul att både Aftonbladet och DN uppmärksammande att Raka puckar var först med att Joel avstår landslaget!
  Dick Axelssons beteende känns inte så balanserat, men är det till fördel eller nackdel för Djurgården? Eller är något som inte bör läggas för mycket fokus på?
  Spännande fortsättning, oavsett...
  Blir det några bortaresor för Raka picka under finalserien?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ah, det var vid ETT tillfälle Dick snedtände. Han var bra i övrigt, tycker inte man ska dra för stora slutsatser av det. Kanske, kanske lördag i Stockholm, men ... vi får se. Vet inte hur mycket mervärde det ger, om det är värt pengarna, kanske missa söndagsträningen o.s.v.

   Kommentar avatar
   Johan Carlander, 1 år sedanSvara

   Nja, några fler ggr var det allt som han gick banans! Brottningen efter en tekning, och sen en mycket onödig crosschecking direkt efter en annan tekning långt bort från pucken. Just hans oförmåga att behärska sig är nog det som gör att han inte spelar i en bättre liga, hade han oftare kunnat ha samma fokus som i match 7 mot FBK så hade han varit alldeles för bra för SHL! Skönt att Frölunda höll undan igår, förutsatt att DIF inte bjuds på något och får momentum så tror jag att Frölundas bredd kommer mala ner dem, som Pebben var inne på med i intervjun med Cmore.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein , 1 år sedanSvara

   Det har ju bara varit en match i finalserien. Syftade på att han har ju hållit på så genom hela slutspelet...

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Det är självklart att Dicks fasoner inte gynnar DIF i längden och det är bara bra för oss. Låt han hålla på med sina dagisfasoner. Skvätta vatten, slå med klubban i sargen osv. Bryr mig å andra sidan inte ett dugg om vad Djurgården gör och inte, koncentrerar mig på vårat.

 • Kommentar avatar
  Janne, 1 år sedanSvara

  Vad tycker du om att Pontan är på Dicken och försöker reta upp honom? Dick själv säger ju att bara blir bättre när han är arg, men igår såg man ju att man drar mer nytta av en uppretad Axelsson!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Köper inte riktigt det där att Dick blir bättre ju mer irriterad och grinig han är. Han tappar lättare fokus när han ligger just på gränsen, vill jag hävda.

   Kommentar avatar
   Janne, 1 år sedanSvara

   Precis! Hoppas Ponthus fortsätter då :-)

 • Kommentar avatar
  Anders N, 1 år sedanSvara

  Ja det kommer bli väldigt konstigt utan Joel i Frölundas laguppställning. Hoppas att han får en tränarroll istället. Och oj oj oj den dagen hans tröja ska upp i taket, det kommer bli mäktigt. Niklas och övriga i taket i all ära, men Joel är den störste i Frölunda nånsin.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Många håller nog med dig där.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 år sedanSvara

  Djurgården måste nog vinna imorgon om de ska ha någon chans i den här serien. Man vill inte åka till Göteborg och riskera 3-0 i matcher. Nyckeln imorgon blir att spela disciplinerat och få DIF att jobba i motvind. De tappar ramarna lite ibland på hemmaplan när de vill för mycket.
  FHC ÄR lite spetsigare, lite bättre, har bättre special teams. Bör visa sig över 7 matcher men än så länge jämnare än vad jag trodde. Det blir tufft hela vägen in.
  Tycker Dick får lite väl mycket uppmärksamhet nu. Han är bra men inte SÅ bra. Han är ju ganska loj i spelet, ser rätt ointresserad ut. Det är ju hans stil. Sen blixtrar han till ibland. Men tycker inte på något sätt han är dominant.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Dominant eller ej, men han (och Strandberg) bar mot Färjestad, han var bra i går också. Tyckte jag.

 • Kommentar avatar
  Janne, 1 år sedanSvara

  Hur är läget med MRO, utgick han efter tacklingen på slutet, så illa ut.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Inga besked, Slutspel, du vet.

 • Kommentar avatar
  Stefan, 1 år sedanSvara

  Tycker du Lasch förtjänar att vara bubblare? Tycker inte han jobbar klart situationerna riktigt. Ofta sträcker ut sin klubba sen är det bra så! Tycker man får höja arbetskapaciteten lite på honom nu när det ändå är final. Lätt att glänsa i PP när han får leta drömpass relativt ostört då motståndarna ofta avvaktar press på honom för att inte riskera att gå bort sig. Tycker han får höja sig i 5mot5, speciellt med arbetsmoralen. Håller du med eller har jag hakat upp mig för mycket?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tyckte att han fortsatt såg starkare ut, fick med sig puckar, serverade en del bra pass, Sedan är ju inte egen zon hans grej ...

   Kommentar avatar
   Göran, 1 år sedanSvara

   Lash kan glänsa i PP tack vare att han är oerhört skicklig. Inget annat.

   Kommentar avatar
   Dtefan, 1 år sedanSvara

   Givetvis, vad annars?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Inget annat, Göran? Inget annat? Okej.

   Kommentar avatar
   Göran, 1 år sedanSvara

   Henrik: Stefan påstod att det var "lätt" för Lasch att glänsa i PP. Jag vill nog ha det till att Lasch kan glänsa tack vare sin skicklighet. Han får tid att lägga passningar pga att motståndarna vet att han lätt spelar bort dem med sin skicklighet. Hade det varit lätt att glänsa i PP hade fler spelare gjort det.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ah, ber om ursäkt, missförstod i hastigheten. Ledsen för det. :(

   Kommentar avatar
   Göran, 1 år sedanSvara

   Jag tror att vi alla är överens om att Lasch är oerhört skicklig. Utom gubben Boork då...

 • Kommentar avatar
  Jonas e, 1 år sedanSvara

  Grym match bra stämning men finns lite att jobba på. Chl finalen var på en annan nivå. Hur svårt kan det vara att ha en dj med känsla för när och vad du ska spela.
  Domarna? Om man inte vet när man ska blåsa icing och när man ska fria känns som ett lotteri. Kanske läge att göra om regeln "Touch ". Känner en enorm frustration varje match jag kollar i Sverige. Man plockar tveksamma utvisningar och släpper klara och det är åt båda håll. För att vara proffs håller de för låg nivå.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Om det är så är frågan vad vi gör åt det? Höjer domarnas nivå, menar jag? För det är ju inte så att de skiter i det. De tränar, gör sitt absolut bästa, är konkurrensutsatta. Hur agerar man, tycker du? Uppriktigt nyfiken.

   Kommentar avatar
   Jonas e , 1 år sedanSvara

   Man får nog göra om regelboken lite grann så det är mindre möjligheter till bedömningar. Jag vet att domare är människor men börjar man som igår att ta en utvisning hakning som knappt man ser på reprisen då får du fortsätta ta allt. När man inte gör det utan släpper släpper x checking framför mål i varje anfall, då är svårt att sälja in de andra utvisningarna. Bestäm dig för en nivå och håll den

   Kommentar avatar
   Jonas e , 1 år sedanSvara

   Man får nog göra om regelboken lite grann så det är mindre möjligheter till bedömningar. Jag vet att domare är människor men börjar man som igår att ta en utvisning hakning som knappt man ser på reprisen då får du fortsätta ta allt. När man inte gör det utan släpper släpper x checking framför mål i varje anfall, då är svårt att sälja in de andra utvisningarna. Bestäm dig för en nivå och håll den

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag hade gärna sett en striktare regeltolkning, eb hakning är en hakning, att crosschecking verkligen är förbjudet och så vidare, men detta är primärt en fråga för hela ligan, inte de enskilda domarna som här behöver tydligare direktiv.

   Kommentar avatar
   Conta , 1 år sedanSvara

   Var många märkliga domare slut igår. Men märkligaste var väl situationen då Lundqvist var före dju

   Kommentar avatar
   Conta , 1 år sedanSvara

   Blev inte komplett inlägg. Var en situation igår där Lundqvist var före djurgårds spelare och domarna blåste icing.

 • Kommentar avatar
  Boisvert, 1 år sedanSvara

  Antar att du redan har koll, men ville bara nämna att Aftonbladet refererade till rakapuckar.com ang nyheten att Joel inte kommer att spela ngt VM om frågan hade ställts.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag nämnde det faktiskt i den här texten. Scrolla upp så ser du. ;)

 • Kommentar avatar
  Ingemar, 1 år sedanSvara

  Detta med att DIF var såå bra ,är ju lite överdrivet i MINA ögon..De var slarviga/veka defensivt ,vilket går lätt att utnyttja (och som Frölunda gjorde).Sedan att de hade lite mer puck i anfallszon ,vad fick de ut av det i HETA målchanser ?,inte mycket.
  Frölunda stängde av de viktiga ytorna på ett utmärkt sätt (ute vid sargen där får gärna DIF hålla till ,inget problem )
  Frölunda skapar chanser för att vinna matcher,taighta bakåt ,och giftiga framåt,kan säkert komma upp något snäpp i aggresivitet/forechecking i de kommande matcherna.
  Detta ser bra ut ,Frölunda en maskin, som är mer kompletta rakt över.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   "Sååå bra" eller ej är förstås en semantisk fråga, men Djurgården var bra långa stunder och visade att Frölunda nog behöver prestera ännu bättre framgent. DET kan vi kanske enas om? ;)

 • Kommentar avatar
  Mikael , 1 år sedanSvara

  En stor lättnad var nog min känsla från igår......
  Och som du skriver, det är något med detta Frölunda.

  • Kommentar avatar
   Philip Glucksman, 1 år sedanSvara

   Några frågor. Vet att det inte pratas om skador men vet du något om MRO, Purre och Rakshani som alla hade ont?
   Sen vad är din åsikt om tacklingen på Gormely innan DIFs 2-2? Tycker även Brodins Cross-check i huvudet på liggande Rakshani var tveksam, Brodin försöker göra den i smyg när han "trillar"?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Ingen fara med Purre, knappast Rahkshani heller. MRO osäkert. Tacklingen på Gormley ... gränsfall, kanske. Såg för få repriser. Ngn crosscheck av Brodin såg jag inte.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Intressant dock att du bara ser saker som djurgårdare ska ha gjort. ;)

    Kommentar avatar
    Peter Smögen, 1 år sedanSvara

    Minns inte om det var Sanny/ Wikegård men det belystes solklart med fina slowmotion-bilder där det tydligt syns att Gormley vrider huvudet TVÅ ggr innan när Wirtanen redan ställt in siktet på att tackla. ÄNDÅ väljer Gormley att vrida upp ändalykten och försöka göra sig ”icke tacklingsbar” istället för att göra sig beredd på tacklingen. Klockrent exempel på situation där allt ansvar faller på Gormley själv.....

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Ah, bra, tack, Peter. Såg alltså inte detta, men reagerade inte heller över att ngt skulle ha varit fel.

    Kommentar avatar
    Peter Smögen, 1 år sedanSvara

    Jag brukar vara enögd men i detta fall så var det ett bra exempel på där man faktiskt har ett ansvar för att vara i ”tacklingsberedakap”

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    :)

  • Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Intressant om vi var rostiga i vårt försvarsspel eller om det var en konsekvens av att vi nu satsat på stora killar i försvaret men med sämre spelskicklighet.

    Kommentar avatar
    Ruttger , 1 år sedanSvara

    Bara två byten för Printz, talar lite emot ”satsningen” på stora backar. Ärligt förvånad över beslutet att köra fyra backpar o inte nyttja dom..

  • Kommentar avatar
   Mats H, 1 år sedanSvara

   När Frölunda tappade puck i anfalls zon, backade försvaret hem för snabbt och för långt. Vilket gav stora ytor i mitt zon för DIF. Men dom tätade till det senare under matchen. Ser nog bättre ut i morgon.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Ja, det tror jag också. Och det kommer att behövas.

  • Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Jag ser inte att vi har speciellt mycket mer spets än DIF, fattar inte var ni får det ifrån. Om vi inte jobbar hårdare, sliter mer, är det stor risk att vi förlorar detta. DIF kan spela på olika sätt, anpassa sig efter motstånd. Något som varken MIF eller Luleå gjorde. I nästa match är DIF STORFAVORITER. RR måste optimera allt som går att optimeras

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Lasch, hjalle, Rhett, purre, och fagemo. Sen har du grivjobbare som gör poäng, Friberg, Joel och nån till. Sen har du en del backar som gjort bra med poäng. Därav bättre spets tycker jag.

    Kommentar avatar
    Epoe, 1 år sedanSvara

    vilka jävla olika sätt kan djurgården spela på? dom kör hårt som frölunda innan guldet 16. har ingen plan b.

    Kommentar avatar
    Epoe, 1 år sedanSvara

    har du missat hela slutspelet!! kolla poängligan. frölunda frölunda frölunda.

    Kommentar avatar
    Innop, 1 år sedanSvara

    Vi har betydligt vassare spets, samt har i slutspelet visat såväl förmågan att vinna trots att vi gör en sämre match som förmågan att anpassa vårt spelsätt efter motstånd. Inget snack om att det kommer bli tuffa matcher framöver, men jag tror vi står bättre rustade för en batalj över 7 matcher.

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 år sedanSvara

    Jag tror att DIF har förmågan (eventuellt) att spela betydligt mer offensivt än Frölunda. Att få motståndarna att i princip bara rensa. Vi får se..........

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 år sedanSvara

    @Epoe: missade du senaste matchen? Skall man vara ärlig var vi stundtals helt utspelade. Ok många kommer inte hålla med om det men det är min åsikt.

    Kommentar avatar
    Rw, 1 år sedanSvara

    Håller med, vi var klart sämre laget skulle jag säga.

  • Kommentar avatar
   Håkan G, 1 år sedanSvara

   Hjalle och Pierre är ju bra men vet inte om jag skall kalla det spets. Genoway är definitivt spets men jag tycker att DIF har motsvarande. Var inte meningen att reta upp någon men DIF har ändå tagit två tinga skalper i slutspelet.

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 år sedanSvara

    Menade såklart “Purre”.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Håkan, du retade inte upp mig i alla fall. Kul att diskutera lite. Kollar du slutet av serien samt slutspel så har purre och hjalle höjt sig enormt.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Med det sagt så är det inte så att Frölunda är mycket bättre än Dif utan man har lite bättre spets och lite bättre försvarspel. Det skiljer så lite men till Frölundas fördel tycker jag.

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 år sedanSvara

    Ja jag håller med dig absolut. Det handlar ju om hur man definierar spets. Hjalle är för mig upp och ner, som igår tex när han var mest ner. Det handlar ju om att spelarna skall vara som bäst just nu. Dicken, Josefsson etc kan ju matcha våra killar om de gör sina bästa matcher. Bara det jag menade

    Kommentar avatar
    Matte, 1 år sedanSvara

    Håkan - delar Dina synpunkter. FHC måste skruva upp annars kommer det inte bli någon fest på Götaplatsen

  • Kommentar avatar
   Peter Smögen, 1 år sedanSvara

   Handlar inte om bara spets, handlar om vilket av lagen som får ut mest av sin spelidé, båda lagen vill få matchbilden dit dom vill. Den som bemästrar det vinner, eller så avgör spets något dödläge. VF har definitivt inte sämre spets än DIF...

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 år sedanSvara

    Det är tur för oss att DIF har de skador som de har. Annars hade jag sagt klar fördel DIF. Rhett har levererat i slutspelet, Hjalle också. Allt handlar om vilken tidsperiod man skall bedöma. Slutspelet, matchserien eller kanske bara senaste matchen? Finns enormt lite spets överhuvudtaget i SHL, förra året hade Växjö det...jag håller med Peter, just nu firar vi framgångar utan att fullständigt dominera spelet vilket kan kallas för strategi om man är snäll. Blir spännande att se hur mycket vi har att säga till om imorgon. Jag hoppad verkligen att vi tar detta men jag är också riktigt oroad. Det var jag iofs inför Luleåmatchen också :)

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Sjävklart är Djurgården försvagat av sina skador, enormt stark prestation att ha bemästrat dessa och tagit sig till final. Mycket imponerande. Men om man snackar vilket som just här och nu möjligen känns något vassare, sett till individer eller allmän form, hur man fått grejorna etc, då kan man ju inte ha med Djurgårdens skadade spetsspelare som något slags argument för att det laget är spetsigare. De spelar ju inte. :) Nå, två rätt jämna lag, det som avgör är vilket lag som får ut mest av sin kapacitet, och här tycker jag Frölundas bredd ger visst försteg. Men det är inte stort. Om någon nu trodde det.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Visst tror jag Dif saknar sina skadade stjärnor men vad är det som säger att det hade gått bättre med dom på isen? Ibland kan det bli så att vissa lag blir bättre och går ihop sig som lag när stjärnorna är borta. Som sagt, ibland kan det vara så.

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 år sedanSvara

    Håller med er båda två. Jag tror kanske också men iaf hoppad att vår bredd avgör. Jag bara kommenterade spets vad det nu är :). Inför säsongen sågs vi inte som det spetsigaste laget, nu har vi spelat bra mot ffa Luleå. Lasch, Geno och Rhett är såklart spets liksom tidigare nämnda i DIF. Jag ser mer bredd än spets i dagens VF. Enligt mig är det en bragd om vi tar guldet med denna trupp och jag försöker inte förminska, däremot förstora bedriften såhär långt.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Håkan, vi var många som var oroliga inför serien. Några mer än andra..:) Men du har ju flera spelare som höjt sig från förra säsongen. Hjalle gjorde väl 14 mål, fagge 15, Joel 12, purre 11 tror jag. Lasch räknar jag inte för där förväntar man sig massor av poäng. Sen har Rhett höjt sig och Friberg snittar väl 0,5 poäng/match. Så du har ju en del gubbar så gör bra med poäng.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 år sedanSvara

    Glömde nämna tvinsen som också höjde sig från förra året. Räknar vi ihop det så har 6-7 spelare höjt sig och det är väldigt bra.

  • Kommentar avatar
   Per, Lysekil, 1 år sedanSvara

   Beträffande om Purre är en "spets" eller ej, leder i alla fall +/- av samtliga spelare i slutspelet med +11 :-)

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 år sedanSvara

    Ok han är SHLs bästa forward

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 år sedanSvara

    I grundserien var han inte top 100?

    Kommentar avatar
    Per, Lysekil, 1 år sedanSvara

    Var inte meningen att reta upp dig :-)

    Kommentar avatar
    Håkan G, 1 år sedanSvara

    Haha :) nu håller vi tummarna imorgon

  • Kommentar avatar
   John , 1 år sedanSvara

   Visas bortamatcherna på storbild någonstans i Göteborg? Scandinavium? Avenyn? Något du kan pitcha till Grauers kanske? :D

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Förlåt, kunde svurit jag svarade på denna. Hm. Har inte hört någpt om storbild, vet dock att O'Learys har många skärmar, John Scott's kör ocksä. Den dagen Frölunda kan avgöra, OM det blir så, kanske läge att öppna Scandinavium då. Om matchen är på bortaplan. ;)

  • Kommentar avatar
   John , 1 år sedanSvara

   Visas bortamatcherna på storbild någonstans i Göteborg? Scandinavium? Avenyn? Något du kan pitcha till Grauers kanske? :D

   • Kommentar avatar
    Ted, 1 år sedanSvara

    För ett år sedan vid denna tiden va Sjöström o co inte mycket värda, avgå odyl.
    Nu nästan top of the top:-)
    Marginalerna e fan hårfina i denna sporten, kul att det ser så bra ut i år.
    Hoppas att det går bra hela vägen.
    Roligt att folk kan diskutera på denna sida och ibland krypa till korset o erkänna att dom hade fel. Stort, riktigt stort. Dom förtjänar lika mycket beröm som Sjöström.

     Kommentar avatar
     Matte, 1 år sedanSvara

     Ted - skall man vara noga, så är det många saker som spelat åt rätt håll. Utan kritiska kommentarer tex här ,kanske ledningen inte skruvat upp? Det vet man inte...

     Kommentar avatar
     Ted, 1 år sedanSvara

     Så sant


   Lämna en kommentar