Så startar Frölunda – Raymond med mot Växjö


► Ingen av Frölundas tre 50/50-spelare kommer till start mot Växjö.
► Inte heller är Johan Mattsson redo.
► Johan Gustafsson startar när SHL startar om.
► Och Lucas Raymond, 16, får ännu en chans att glänsa. 

Rakapuckar.com bild

Lucas Raymond i snack med Roger Rönnberg. Tll vänster C Mores fotograf, det är Inside Frölunda på gång. Fattade jag det som. 


NÄR FRÖLUNDA VÄRMDE på tisdagsmorgonen saknades även Ryan Lasch, om supporterna sett det hade de säkert fått skrämselhicka.

Veckans första värmning brukar alltid vara obligatorisk.

– Inte i dag. Ryan spelar, var Roger Rönnbergs korta svar.

Jonathan Sigalet, Rhett Rakhshani, Sebastian Stålberg (skadade) och Patrik Carlsson (sjuk) gör det inte, sedan tidigare är ju Gustav Lindström och Mattias Nörstebö borta ett tag till.

Tuff uppgift att möta Växjö med ordinarie lag.

Med ett rätt rejält brandskattat sådant …?

– En chans för andra att komma in och visa upp sig, slog Rönnberg fast.

Så är det, förstås. Och inte så tunga krav på spelarnas axlar. Kanske? 

Johan Gustafsson fortsätter i mål, än bedöms inte Johan Mattsson (som haft migränproblem) redo att starta. På torsdag?

Linus Nässén och Lucas Raymond, båda med blågula uppdrag den gångna veckan (Team 19, Team 18), går in i laget. 

Rakapuckar.com bild

Nässén är grymt vuxen i sitt spel, fixar den här uppgiften som ingenting, målade i Team 19 och kommer hem med självförtroende. Raymond var bra i Team 18 borta i Ryssland, det kittlar alltid lite extra att få se supertalangen testa mot SHL-motstånd.

Så här kan Frölunda starta:

Kedjor:
Joel Mustonen–Joel Lundqvist–Max Friberg
Samuel Fagemo–Simon Hjalmarsson–Ryan Lasch
Oliwer Fjellström–Pathrik Westerholm–Ponthus Westerholm
Mats Rosseli Olsen–Linus Nässén–Lucas Raymond/Jonatan Lundin Andersson 

Backar:
Chay Genoway–David Printz
Viktor Ekbom–Jacob Moverare
Brandon Gormley–Anders Grönlund
Leon Lerebäck

***

I Växjö saknas bara Martin Lundberg om inget hänt de senaste timmarna. Mer senare i matchguiden.

***

Vill inte på något vis klanka ner på kolleger och deras rubriksättare, men det här att Roger Rönnberg skulle ha ”dissat Växjös värvningar” … jag läste texten och konstaterade att det var en hårdragen rubrik i Göteborgs stora morgontidning.

Rakapuckar.com bild

Jag frågade också Roger som inte sett men sa:

– Det är därför jag inte läser längre. Men jag vet vad jag sa.

Inte så enkelt som att Rönnberg slog fast att det är fel att ta in spelare sent, att det betyder att laget är felbyggt. Herregud, Rönnbergs eget lag har ju tagit in Jacob Moverare, David Printz och Brandon Gormley. Då hade han idiotförklarat sig själv och sportchefen Fredrik Sjöström.

Men:

– Ju bättre byggt ett lag är, desto mindre behöver du göra.

Sa Rönnberg. Möjligen med andra ord, jag hade stängt av bandaren, men det var i alla fall andemeningen.

Som jag svarade någon i en kommentar, det finns förstås också taktik här, Rönnberg vill lyfta sina egna spelare, klart han inte går ut och hyllar andra lags värvningar.

Tyck vad ni vill om det. Återigen, detta inte alls för att kritisera kolleger, men eftersom ni var flera som hade frågor i en tidigare text så tänkte jag det var lika bra att skicka med dessa rader.

Bäst att tillägga: detta var inte ett inlägg i något slags debatt om huruvida det är rätt eller fel med sena värvningar, jag tycker det är givet att ta in och spetsa när man hittar spelare man gillar. Men ni var så många som undrade om "dissandet" att jag kände att jag lika gärna kunde svara er här.

***  

rakapuckar.com är inte en låst sajt, det är fritt fram att provläsa, men den är beroende av att läsarna betalar för sig.

1 kr/dag, 30 kr/månad, är rekommenderat minimipris.

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13

Rakapuckar.com bild

***

Gillade ni läsningen? Dela gärna på sociala medier. Knappar för detta finns nedan. Följ gärna med på Facebook och Instagram där Mathias Pelkonen ofta bjuder på fina bilder.

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
22 kommentarer
 • Kommentar avatar
  GöranA , 1 år sedanSvara

  Det vet vi alla att journalister skriver vad de vill. Det är därför även jag slutat läsa och tro på det som skrivs i blaskorna.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nja, så enkelt är det verkligen inte. Ytterst få journalister hittar på eller "skriver vad de vill." Här ville jag bara klargöra eftersom jag själv i förra veckan talade med Rönnberg i samma ärende och han då inte "dissade" några värvningar. Hur skulle han, när hans eget lag gör likadant?

   Kommentar avatar
   GöranA , 1 år sedanSvara

   Sluta nu, finns hur många exempel som helst då folk bli felciterade mm av journalister. Du kan fråga i princip vilken idrottsman, politiker eller "kändis" som helst. Detta vet jag bl a pga min arbetsbakgrund , släkt och närmaste bekantskapskrets. Dessutom från bägge sidorna om mikrofonen. Förr gick det inte ens att få rätt mot en journalist då denna hade sista ordet och all makt i tidningen. Detta har förändrats i grunden via internet. Allt en journalist påstår kan numera kontrolleras på ett enkelt och inte så tidskrävande sätt. Men nog om detta. Blir en tuff uppgift mot Växjö ikväll. Men kul att se våra juniorer. Risk för säsongens första tvåsiffriga i baken ? Eller kommet Växjö att slå av på takten? Eller när allt pekar på förlust, tar vi oss samman och vinner ? Blir intressant att följa i kväll.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Jag delar inte din uppfattning om journalister. Finns förstås rötägg, som det är i alla branscher, men ytterst få hittar på eller vinklar till oigenkännlighet. De flesta av oss är schysta och citerar rätt. Nå, inte heller jag med dig om det är risk för tvåsiffrigt bara för att Frölunda saknar några spelare, så stor skillnad känner jag inte att detta ska betyda.

   Kommentar avatar
   GöranA , 1 år sedanSvara

   Det var en retorisk fråga, inte heller jag tror på tvåsiffrigt. Men hoppas gör jag, tvåsiffrigt i Frölundas favör.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Haha ... det hade varit något det, för den hårt prövade hemmapubliken. :)

   Kommentar avatar
   Per, 1 år sedanSvara

   Journalister har ett av de viktigaste jobben i samhället. De avslöjade mutkulturen i Göteborg, fått felaktigt dömda friade, beskriver komplicerade skeenden begripligt. Det är för sorgligt art så många köper idiotin från Trump och tokhögern att journalister är folkets fiende. I ett kapitalistiskt samhälle behöver även journalister bidra till vinstmaximering vilket ibland medför tveksamma rubriceringar. Inom alla yrkeskårer finns det svin. Kolla tex SD, deras politiker är mest benägna att begå brott av alla politiker. Poliser, läkare, ordningsvakter, präster är inte heller felfria.

 • Kommentar avatar
  Nike, 1 år sedanSvara

  Då kan vi vara överens om att Frölunda kommer göra en heroisk insats ikväll om dom slår ett Växjö som är ordinarie och som bör ligga högre upp i tabellen. Visst kanske inte någon enstaka match gör så mycket med manfall, men absolut inte såhär Frölundas slutspurt skulle börjat , extremt viktiga omgångar kvar, då behövs ett så ordinarie lag de bara går.
  Inför matchen ikväll känns Växjö som ganska stora favoriter helt plötsligt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tror inte det ska vara några långvariga saker med Sigalet, Carlsson och Stålberg. Däremot blir ju Lindström borta en två veckor till, kanske Nörstebö-comeback i nästa. Eller redan på lördag?

 • Kommentar avatar
  Rune, 1 år sedanSvara

  Enligt Frölundas Facebook är Johan Mattson matchens profil. Lite märkligt om han inte ska spela?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Mja, han är ju med. Fast startar inte. Profil väljs ju långt i förväg.

   Kommentar avatar
   Rune, 1 år sedanSvara

   OK. Visste inte att det valdes långt i förväg.

   Kommentar avatar
   Knutte, 1 år sedanSvara

   Det händer ibland att matchens profil inte spelar. Misstänker att klapporna trycks några dagar innan match och omdet uppstår en skada eller sjukdom är det svårt att ändra.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, det sätts rätt långt i förväg allt det där.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 år sedanSvara

  Blir tufft ikväll men jag gillar när de unga spelarna får chansen, de har visat förut att de klarar denna nivå.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nu riskerar du få signaturen "Per" på dig, man får inte skriva saker som att det kan bli tufft, förstår du. Fy på sig ... ;)

 • Kommentar avatar
  Hansb, 1 år sedanSvara

  Ser man på backsidan så är det rätt stora grabbar utom Genoway. Ska bli spännande ikväll och se om ”bjässarna” klarar av snabba spelvändningar från Växjö.
  Kul att det är igång igen!

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 år sedanSvara

   Växjö har varit allt annat än snabba på bortais iår. Så det räcker att hålla dem på utsidan. Den enda som visat lite vilja är shinnimin. Omöjlig att stoppa och som är jobbig att möta. Horak blixtrar till och visar klass ibland också. Hoppas att Växjö börjar ta matcherna på allvar och inte släpper iväg Frölunda till 3-0. Hoppas att domarna gör ett bra jobb med rätt mängd utvisningar.

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Det måste väl vara jättebra, att FHC numera, har några fullvuxna backar som kan städa framför målvakten. Det har tidigare varit aldeles för enkelt för en motståndare att åka in på mål. Forwards måste naturligtvis backchecka - det har Du rätt i.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Shinnimin är grymt viktig för Växjö. En ledande spelare. Brutalt nyttig dels för sitt spel, dels för sin förmåga att ligga på gränsen, vara småful, reta upp motståndare. En sådan alla lag vill ha, en sådan alla lag avskyr att möta.

   Kommentar avatar
   Adam, 1 år sedanSvara

   Enig om Shinimin, extremt viktig för Växjö, tyvärr har jag lite problem med honom, för jag kan uppfatta honom som ganska feg i vissa tilltag, onödiga saker som ibland kan uppfattas som att skada. Förstår att gränsen är hårfin när man alltid ligger där och väger , men jag tycker han passerar den med onödiga saker stundtals.

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Shinnimin är smutsig filmare, sluta försvara honom tack

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Epoe: Håller med. En filmare, helt rätt.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 år sedanSvara

   Delar it mer stryk än de flesta. Hjälper tyvärr till ibland. En annan som också gör det är lasch.

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Lakers: nej det gör inte Lasch

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 år sedanSvara

  Stort frågetecken kring Mattsson. Tror Frölunda tvekar kring nytt kontrakt.

   Kommentar avatar
   Q, 1 år sedanSvara

   Dom borde tveka även när det gäller JG

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Så är det ju.

 • Kommentar avatar
  Kristoffer/ KdeV , 1 år sedanSvara

  Tycker det ser bra ut trots skador , tror på 3-3 o sen seger i ot!

  • Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Fakers var väldigt blöta sist vi mötte de hemma. Blir nog andra bullar idag.

   • Kommentar avatar
    Rasmus, 1 år sedanSvara

    Jag tycker det verkar ligga en hund begraven ang Mattsson, kan man ha så här långtgående bekymmer med migrän verkligen? Min gissning är att vi har två nya målvakter nästa år (förutsatt att föreningen sätter Frölundas bästa över Rönnbergs önskemål om målvakten som "ger vinnare ett ansikte")...

     Kommentar avatar
     Rasmus, 1 år sedanSvara

     Skulle JG inte få förlängt i Frölunda så är jag 100 % säker på att inget annat SHL lag heller tar honom, och att det blir allsvenskan, där han kommer vara medelmåttig på sin höjd.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Jag tror det är fullt möjligt med två nya målvakter. JG lär inte få lika bra betalt igen och kanske vill han söka sig någon annanstans, kanske finns också osäkerhet med Mattsson. Men ... jag är också osäker, en eller två KAN bli kvar, om kontraktsförhandlingar går rätt. Har ingen säker uppfattning här.

   • Kommentar avatar
    Elden , 1 år sedanSvara

    Hade varit orolig om vi mött vilket lag som helst förutom Växjö, men dom har gått och blivit ett lag man inte räds, plastklubben från Småland :)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Varför plast? Vad betyder det för dig?

     Kommentar avatar
     Manne , 1 år sedanSvara

     Leman: Han har ju "Elden" som namn och plats smälter. Alltså seger för Frölunda ikväll, ganska bekvämt :)

     Kommentar avatar
     Manne , 1 år sedanSvara

     plast*

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 år sedanSvara

     Haha ... clever. :)

   • Kommentar avatar
    Johan, 1 år sedanSvara

    Läge att satsa på JG som etta nu kan jag tycka.

     Kommentar avatar
     Tor, 1 år sedanSvara

     Häng en slips i mål istället.

   • Kommentar avatar
    #18, 1 år sedanSvara

    Jag tror att vi kommer att få se ett Frölunda som verkligen spritter i benen idag. Min förhoppning är det komma att gå fort därute och att Växjö inte lyckas kasta sand i mittzon utan att det blir åka av under 60 minuter. Med fart och ett fungerande PP så kan vi vinna detta. Nu, med så här få omgångar kvar är det dags att skilja män från pojkar. Missar Frölunda slutspelet så anser jag att CHL-triumfen endast var smink på en gris! Framåt med brösten säger bara! Är ruggigt taggad inför matchen ikväll.

    • Kommentar avatar
     Epoe, 1 år sedanSvara

     raymond? det e ju mustonen som får chanse att glänsa. uppflyttad igen. som vanligt. rönnbergs sexiga 92a

     • Kommentar avatar
      nils, 1 år sedanSvara

      Jag tror Mattsson är spelklar men att RR väljer att satsa på JG. Han passar på att köra JG när han nu har läge efter CHL mm.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 år sedanSvara

       "Spelklar" är han ju så till vida att han är med i truppen. Men Frölunda vågar/vill ännu inte satsa på honom från start.

     • Kommentar avatar
      Q, 1 år sedanSvara

      Fredrik Sjöström är det sämsta Frölunda har anställt

       Kommentar avatar
       Per, 1 år sedanSvara

       På vilket sätt tycker du att Lundskog är en bättre tillsättning?

       Kommentar avatar
       GöranA , 1 år sedanSvara

       Båda två är riktiga floppar.

       Kommentar avatar
       Per, 1 år sedanSvara

       Glöm inte målvaktstränaren...

       Kommentar avatar
       Manne , 1 år sedanSvara

       Målvaktstränaren (Martin) har inte utvecklat målvakterna någonting, det är fakta. Var annat när vi hade Lasse, där kan vi snacka om utveckling. En bättre målvakt iofs också, men ändå. Frölunda pratar ju bara om utveckling.

       Kommentar avatar
       Per, 1 år sedanSvara

       Q: vi kan således slå fast att det är tuff konkurrens kring titeln sämst anställning.

     • Kommentar avatar
      Peter Smögen, 1 år sedanSvara

      Nu måste man prestera, 12-13 matcher kvar, behövs minst 8-9 segrar för att nå topp6, allt annat är ju fiasko. Vill inte höra ursäkter eller pladder från RR. Nu är det dags att leva upp till förväntningarna.

      • Kommentar avatar
       Nolte, 1 år sedanSvara

       Nu är jag väl medveten om att Raymond är ung och inte en färdig SHL-spelare, men när han väl är med och spelar så hade jag gärna sett honom få chansen antingen som ersättare för Rhett eller att han kunde fått spela med tvillingarna. Han är en offensivt skicklig spelare som dessutom lyckats leverera i SHL tidigare när han vikarierade. Över 52 omgångar hade det nog inte varit hållbart, men i ett kort perspektiv tycker jag att man ska ge honom möjlighet att spela offensivt även i SHL.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 år sedanSvara

        Så kanske det blir. Han gick med 11/59 på värmningen, på Laschs plats, alltså. Jag gissade mest.

        Kommentar avatar
        Nolte, 1 år sedanSvara

        Okej, då får vi se hur det blir :)

      • Kommentar avatar
       nils, 1 år sedanSvara

       Ok. I see HL.

       • Kommentar avatar
        Kvartsamtal , 1 år sedanSvara

        Forfarande några som kan nå målet på 10 mål....??
        1. Joel 10 mål
        2. Fagemo 9 mål
        3. Carlsson 9 mål
        4. Lasch 8 mål
        5. PA Westerholm 6 mål
        6. Sigalet 6 mål
        7. Hjalmarsson 6 mål
        8. Friberg 6 mål
        9. Rakhshani 5 mål
        10. Genoway 4 mål
        Vem når den magiska drömgränsen först efter Joel?

         Kommentar avatar
         Hänsynslös, 1 år sedanSvara

         Ja, det ska bli spännande att se hur många som når dit.

         Kommentar avatar
         Manne , 1 år sedanSvara

         Fagemo når 10 mål redan ikväll.

       • Kommentar avatar
        Danne#1, 1 år sedanSvara

        Fast RR snackar ju lite skit här... behöver inte alls ha med ”rätt byggt lag” mm att göra, huruvida man plockar in nya spelare inför ett slutspel eller inte. Kan ju vara så enkelt att man har skador, eller helt enkelt vill göra truppen ÄN mer spetsigare och mindre känslig för skador mm.... eller så inser man helt enkelt att det kommer krävas ytterligare spets för att gå hela vägen... såg ju förra året på VF, trots grym spetsvärvning i Mursak hade vi inte den minsta chans i kvarten. Trots att man slutade i topp i grundserien. Trots flera poängspelare utöver Mursak.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 år sedanSvara

         Absolut. Och så funkar ju hockeyn i dag, trupperna är aldrig riktigt färdiga förrän 15/2, så jag håller med, måste absolut inte vara en dåligt byggd trupp för att man spetsar. Däremot ligger det ju något i att i den bästa av världar så behöver man inte ta in någon/några sent, det finns ju alltid ett osäkerhetsmoment där, Men vill man slippa betala Versteeg för fler än tre månader får man göra så här. Till exempel.

         Kommentar avatar
         Danne#1, 1 år sedanSvara

         Leman, ingen bästa av världar vinner Frölunda SM-guld varje år och får en gratis Arena med 14.000 platser av kommunen! :-) Hoppas på bra match ikväll, trevlig njutning!

       • Kommentar avatar
        Airikr, 1 år sedanSvara

        En av anledningarna att det är skönt att läsa dina tankar här.
        Genuina tankar och artiklar som inte förlitar sig på click och känslo-baitande rubriker och innehåll.
        Kul med faktiskt innehåll och analys. Återigen, tack för det HL.

        • Kommentar avatar
         Conta, 1 år sedanSvara

         Oroväckande med Mattsson.
         Gå in i ett slutspel med bara en målvakt?
         När tänker man ge Mattsson chansen egentligen? Rönnberg kör med sin favorit JG igen. Hybris efter chl vinsten tydligen.


         Lämna en kommentar