Frölunda nästa säsong – en snabb blick framåt i tiden


► Det riktigt intressanta var inte att Frölunda förlängde med Mattias Nörstebö, det kändes rätt givet.
► Men vad händer sedan?
► Hur blir livet efter Rasmus Dahlin?
► En liten snabbtitt på Frölunda 2018/2019, för den som vill.

Rakapuckar.com bild

JAG BLEV INTE alls förvånad när Frölunda tidigare i dag offentliggjorde att man förlängt med Mattias Nörstebö.

Fredrik Sjöström & Co gillar verkligen den här spelskicklige backen som haft sådan otur med skador (hjärnskakning, knä) den här säsongen.

Det finns mer att plocka ut av norrmannen (bilden nedan). Skadefri kan han bidra offensivt, även om jag ibland känt att han är lite tunn.

Men … nej, jag hade nog också förlängt. Man vet vad man har, och så vidare. Gott så.

Ska vi kika lite på vilka backar Frölunda har till nästa säsong?

Adam Almquist (kontrakt till 2019)
Kristoffer Gunnarsson (2020)
Mattias Nörstebö (2019)
Jonathan Sigalet (2019)
Filip Westerlund (2019)
Jakob Stenqvist (2019)

Rasmus Dahlin är förstås förlorad när han går som nummer ett i draften i sommar (skriver det igen: passa på att njuta, passa på att njuta), John Nyberg ska till Dallas Stars.

Sedan är frågan: gillar Adam Pardy och Frölunda varandra så mycket att det blir mer? Vill Matt Donovan förlänga en gång till, vill Frölunda, har amerikanen andra planer? Alldeles för tidigt att säga något här, inte minst vad gäller Pardy som inte ens börjat lira än …

Rakapuckar.com bild

Helt klart behöver Frölunda fylla på, jag tror nog Erik Gustafsson får en fråga eftersom kontraktet med Chicago går ut, men skulle Erik (just nu uppkallad från farmarlaget Rockford men sitter på läktaren) inte få förlängt eller deal med annan NHL-klubb annat där borta (han har gått bra i AHL, så chansen finns absolut) så är förstås KHL ett alternativ; rätt nyfött barn, ska man någon gång åka till Ryssland så …  

Samtidigt är han ju så ung (25) att nystart typ Johan Sundström kanske är ett bra alternativ? Fast då kanske Djurgården går före?

Viktor Svedberg? Även han har utgående kontrakt med Chicago (spelar AHL-hockey med Rockford). Kanske sugen? Är Frölunda det, på en lång, stor tuffing? Tja, om inte Pardy så …  

På juniorsidan finns Filip Hasa, Leon Lerebäck och några till, men jag ser inte A-lagskontrakt redan nästa säsong.

En sak blir spännande att se i höst – om behovet av ”en stor” back finns redan från start.

Framåt då? Ser ut så här:

Centrar:
Joel Lundqvist (2020)
Simon Hjalmarsson (2021)
Joel Mustonen (2020)
Pathrik Westerholm (2019)

Vingar:
Max Friberg (2020)
Ryan Lasch (2020)
Mats Rosseli Olsen (2021)
Sebastian Stålberg (2021)
Ponthus Westerholm (2019)
Oliwer Fjellström (rookie)
Jesper Emanuelsson (rookie)

Sedan blir det spännande: kan Jan Mursak tänka sig en fortsättning, vill Buffalo sajna Victor Olofsson och plocka över honom direkt, eller kan det bli en SHL-säsong till?

Succé i debuten gjorde han, Jan Mursak: två må mot HV71. Foto: skärmdump C MORE 


Mursak vore ett gigantiskt lyft för Frölunda 18/19, känns inte helt omöjligt med tanke på alla rubel han cashat in (även om jag bara gissar här).

Så här uppmärksammas
Victor Olofsson av Buffalo.

Olofsson … nä, kan inte se honom bli kvar i Sverige. Han är 22, han är NHL-redo.

Pontus Widerströms kontrakt går ut, han spelar för ett nytt resten av säsongen. 

Från i vinter räknar jag förstås bort stackars Sean Bergenheim, Lias Andersson ska till New York Rangers, Carl Grundström till Toronto Maple Leafs, och Christoffer Ehn till Detroit Red Wings. AHL om det inte blir NHL här.

Redan välbeställt på centersidan även om Hjalmarsson/Mustonen lika gärna kan gå yttterforwards, sedan finns en del intressanta lirare i J20, framför allt bör det vara dags för Kalle Miketinac.

Jacob Peterson, Jakob Heljemo, Pontus Andreasson … kanske. Mer J20, en säsong i allsvenskan för någon? 

Rakapuckar.com bild

Lite längre fram i tiden finns ju stortalanger som Samuel Fagemo och Linus Nässén (båda födda 2000), och sedan det riktigt stora framtidsnamnet: Lucas Raymond (2002). Store (197) Elmer Söderblom (2001) är också spännande.

Man kan lyfta fram en massa namn, framtiden är svår att spå, en vass junior är inte alltid given succéspelare på seniornivå, så ta allt med en nypa salt.

Nå, till nästa säsong ska förstås några starka kort in, några poängproducerande spelare, även om bredden redan nu är hygglig och det knappast lär dyka upp några fem nya.

Men ett par, tre. Tror jag bestämt. 

Rögles Ludvig Rensfeldt har det surrats om, Roger Rönnberg-kopplingen är ju tydlig där. Rensfeldt är center, så jag tror säkert att Fredrik Sjöström har en hyggligt lång lista på målskyttar och/eller power forwards. Kanske fann han något kul i Nordamerika i samband med JVM.

Nicklas Lasu? Han har kontrakt med Kärpät över 2019. En vacker dag ser jag honom spela i Frölunda igen. Säsongen 2019/2020? Kanske. 

På målvaktssidan har både Johan Gustafsson och Johan Mattsson kontrakt över 2019.   

Jag är ingen MrMadhawk, sitter inte med några spännande namn, gav er bara en liten bild av läget, apropå dagens Nörstebö-förlängning.

Alltid fick ni något att fundera över … 

Rakapuckar.com bild

***

Har jag glömt någon? Säkert. Det gör jag nästan alltid. Bara säg till. Jag är kass på att få med allt och alla, kan inte ens ta 14 SHL-lag ur skallen utan att tänka jääääkligt länge. Är väl handikappad på det viset.

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
30 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anton, 1 år sedanSvara

  Lasus kontrakt med kärpät sträcker väll sig över nästa säsong också om jag inte minns fel? (Hoppas jag har fel och att han kommer hem)

   Kommentar avatar
   Laine, 1 år sedanSvara

   Du tänker nog på Patrik Carlsson ;), Lasus går ut!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ja, precis. Lasu skrev bara för ett år.

   Kommentar avatar
   N, 1 år sedanSvara

   Tar gärna hem Lasu, grym spelare och stort klubbhjärta, men noterar samtidigt att det finns ett överflöd av hans spelartyp i laget. Behövs poängspelare, där Mursak helt klart vore ett intressant namn.

 • Kommentar avatar
  Laine, 1 år sedanSvara

  Patrick Zackrisson skulle jag tro är en rimlig värvning. Medveten om att han är center men som du nämnde kan både #40 och #59 flytta på sig.
  Finns väl i alla fall en juniorbakgrund i Frölunda väl? :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Absolut. Patrik har en koppling, men det har han till fler klubbar. Viktigast: han går bra i KHL och får säkert förlängt.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Tänker på Jonsson -Fjällby i Djurgården.Såg honom i några shl matcher i höstas och blev riktigt imponerad.Rivig spelare med stor. Energi.Tycker han tog ytterligare klivbi JVM.Vet att du skrivit om honom tidigare Leman i positiva ordalag.Men Djurgården släpper nog aldrig honom.men tycker vi behöver ha en en liknande spelare till näsa säsong i Frölunda.Emanuelsson visade liknande takter dom få matcher han fick vara med.Ser du någon liknande spelare bland Frölundas juniorer Leman? Någon som ej fått någon A-lags match ännu?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Älskar Axel. En spelare som säljer biljetter. Men sett för lite juniorhockey för att hitta någon sådan i Frölunda.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Ok tack Leman.Jaggar sjäv för dålig koll få juniorerna.Har bara någorlunda koll på dom som spelat i A-laget någon gång.Håller med fullt o Jonsson-Fjällby.lätt älska den spelstilen.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Jag har själv för dålig koll skulle det vara...

 • Kommentar avatar
  Ogga, 1 år sedanSvara

  Hur ser det ut med Fredrik Pettersson?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Inte läge än. Kontrakt ett till 2019, eller ... jag tror det är optionsår, men Fredrik har ju varit rätt tydlig att det inte är hemkomst än som gäller.

 • Kommentar avatar
  Peter Paegle, 1 år sedanSvara

  Alltid intressanta inlägg från dig Leman. Bra info som vanligt ! Tack för det

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Kul att höra. Tack!

 • Kommentar avatar
  Conta, 1 år sedanSvara

  Intressant arikel Leman.angående backarna så hoppas jag hejdå till Donovan.jag hoppas Gunnarsson kan utvecklas mera,är fortfarande för osäkert spel från honom ibegen zon.jag hoppas Pardy bidrar som Weber och blir kvar även nästa säsong.Frölunda får ej göra samma misstag nästa säsong.en stor stark back behövs både i grundserien och extremt viktigt i slutspelet.Center sidan oroväckande svag då varken Lundqvist Hjalmarsson eller Westerholm gör så mycket mål.Hoppas Mursaks handled håller och vi får behålla honom .Lasu borde ha väldigt hög prio för Sjöström att signa för nästa såsom.Rensfeldt,nja vet ej riktigt.Viktigt att driva fram egna juniorer ännu mera.Olofsson kommer bli ett mycket tungt tapp.Frölunda har ju haft som målsättning att alla kedjor skall producera men väldigt skral utdelning på många spelare.Tycker även Rönnberg går ta till sig av kritiken och missnöje bland många supportrar och börja våga bänka spelare oavsett vad det står för namn på spelar ryggen.Joel har svårt producera i första line och nästa säsongen hoppas jag Rönnberg inser detta och sätter Joel i en checking Line.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Gunnarsson har mycket mer i sig än han visar. Ser det på träningar, den dagen han tvättar bort några "indianer", några felpass, tar för sig ett snäpp till ... det kan bli bra.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Hoppas verkligen du har rätt där om Gunnarsson.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Hoppas verkligen du har rätt där om Gunnarsson.

 • Kommentar avatar
  N, 1 år sedanSvara

  Längtar redan till den dagen då du skriver att Lasu är klar för Frölunda , sen om de blir i vår eller så, vem vet. Men längtar , de gör jag :)

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Ja vi är många Frölunda supportrar som längtar efter att Lasu kommer åter

 • Kommentar avatar
  Svante, 1 år sedanSvara

  Svedberg och Pardy blir bra!

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Blir alldeles för många opuckskickliga backar så.

   Kommentar avatar
   Kba, 1 år sedanSvara

   En defensiv back i varje backpar hade varit guld.

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Hmm - javisst HL - men det finns väl en hel del att förbättra och komplettera? Låt oss hoppas att några som ”skall dra” väntar ett år.
  Olofson Ehn Lias Grundström Dahlin och Nyberg tillhör när de är friska toppspelare av FHC i år.
  Tycker de skrivit för lång kontrakt med några, som varit svaga. Lite Luleå syndrom. Har en liten lista som Du säkert vet...
  Hoppas naturligtvis på mer göteborgare Victor S om ett år? Klingberg om ett år? Peddan om ett år? Victor Svedberg naturligtvis. Men tycker även den piggare Erik G (Chicago) vore bra.
  Andreas Jonson? Göteborgaren Erik Karlsson? Kan inte Odouya få hemlängtan? Lehner? Sno honom innan DIF gör det. Kanske ragga på DIF backen Lagesson?
  Någon gång efter långa kontraktet i NHL kommer väl Loui hem?
  Annars är jag mycket för juniorerna - men igen det behöver väl inte hela tiden vara de minsta som man tar ut? Flera är ju fullvuxna ...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   11, 21, 61, 3, 26, 8 kan du glömma, tror jag. Sedan nämner jag ju Viktor Svedberg. Calle Klingberg tänker du på? Tja, kanske om några år. Vem är ”Peddan”? Andreas Johnsson? Vill han starta om så … men det vet jag inte om han redan är redo för. Göteborgaren Erik Karlsson, han i Timrå? Tveksamt om han får plats. Oduya? Tror han har NHL-år kavr, sedan … stockholmare. Lehner? Robin? Men han har ju massor av NHL-år kvar? Lagesson ska tillbaka till Edmonton. Loui är låååångt bort. :)

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   HL - det var väldigt var Du var negativ ikväll ;) som Du väl vet är det mer spelare från Göteborg som behövs med hjärta och stolthet samt att Ditt språkrättnings prgm slår fel ibland - Freddan naturligtvis - som inte heller är långt bort. Och som Du sagt till några - var inte för 100% säker i Dina utsagor. Jag är inte säker på att alla behöver försvinna om FHC lägger upp en bra plan för 11,21,61,3,8,26. Jag tycker Ditt förslag om V.Svedberg är bra. Sen gäller det ju att ha öppna möjligheter för de som är möjliga bl.a. Klingberg och Stålberg är sådana. Oduya är väl en back kämpe som FHC skulle vilja ha. Säkert DIF också, men några måste man ju bestämma sig för - samma gäller ju Erik G ( den piggare ;) . Om vi går tillbaka till texten så är jag lite bekymmrad över att Widerström inte har ett längre kontrakt. Men jag skrev tydligt - flera har fått långa kontrakt som kanske inte skall ha det.... Dessutom har vi några på ledaresidan som bör bytas. Håller med om Contra att Donovan inte bör förlängas och AA bör bytas bort ASAP - tror Hv vill ha honom :) ? I så fall ett byte mot Marino ;) Men nu får jag väl bannor ;)

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Du är arg för att några grovjobbare (Olsen, Stålberg?) fått längre kontrakt. Men du säger att en sämre spelare som Widerström bör få ett långt avtal? Hahaha.

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Epos - nej inte alls. Inte arg heller - bekymrad skrev jag över att Wideström inte har ett längre kontrakt, som jag tycker att han förtjänar. Läs innantill. MRO och Stålberg - det var Din egen tolkning.

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Glömde naturligtvis Lasu och Patrik C samt Johan S.
  Kanske J Andersson från Örebro?
  Han blir bättre och bättre...

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Sundström, Lasu och Patrik Carlsson vore en ren dröm att få hem. Tror bara att Lasu kommer hem till nästa säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Johan Sundström har fått säsongen förstörd. Han behöver tjäna pengar. Ser inte honom komma hem.

 • Kommentar avatar
  Håkan, 1 år sedanSvara

  Ser man till årets truppstorlek jfrt det antal spelare du räknar upp, borde man väl värva 3 backar och 6 forwards. Då kan man kanska få önska sig 2 stabila defensiva backar och 1 offensiv samt 2 etablerade målskyttar. Utöver dem, fyll på med hungriga juniorer. Det borde ge en bra balans i truppen med defensiv och offensiv styrka i backledet, hårdjobbare och snipers bland forwards, erfarenhet och stabilitet blandat med "allting går"-energin från dem som vill fram. Av detta bygg 2 uttalat producerande kedjor och 1 brunkarkedja, experimentera med övriga, matcha backpar efter behov.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Oj! Nä, så många blir det förstås inte. 2+3,kanske, 2+4. Möjligen.

 • Kommentar avatar
  Caroline , 1 år sedanSvara

  alltid lika trevligt att höra tongångarna. ser fram emot att få se miketinac i några matcher. gillar verkligen d jag sett av Emanuelsson under säsongen. trodde i början av säsongen helt säkert att vi skulle få njuta av Lias ett år till men efter kvm känns det absolut INTE så troligt längre. Han har verkligen tagit ett stort steg upp i år.
  Grundström har inte varit så framåt som förra året. tror han får vara kvar ett år till.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Nej, Grundström är Torontos, de tar över honom oavsett hur det går här. Sätter honom i AHL om han ej tar NHL-plats.

 • Kommentar avatar
  Manne , 1 år sedanSvara

  Behövs mer spetskvalitet på backsidan, sedan skulle jag gärna se att man plockar hem Lasu (Om han vill). En spelare som är bra på så mycket och har ett Frölundahjärta, lika stort som hela Göteborg. Behövs spets självklart, Lasch kan inte vara ensam om att göra mål.
  Nyberg till Dallas känns i nuläget som ett skämt, han har mycket att bevisa för att kunna ta en plats där. Trodde han skulle ta ytterligare steg framåt den här säsongen, men han har snarare gått bakåt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Oavsett vad ngn här hemma tycker kommer Dallas ta över Nyberg för att utveckla honom där. Desto större anledning om han inte utvecklas tillräckligt bra här. Spets framåt, absolut. Det är är Sjöström kommer lägga krutet, målgörande power forwards högt på önskelistan. :)

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Ingen förlust när Nyberg drar, så kan man också se det :)

 • Kommentar avatar
  Richard, 1 år sedanSvara

  Rensfeldt, njae hoppas inte. Har han det riktiga bettet i åkningen? Hade hellre Victor Stålberg med Lasch och Lundqvist nästa år, om det ens är en möjlighet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Viktor har kontrakt med Zug över 2019.

 • Kommentar avatar
  Johan L , 1 år sedanSvara

  Mycket bra att Nörstebö fick förlängt. Gillade vad jag såg i början på säsongen. Angående nästa säsong så finns ju många man vill ha "hem". Erik G vore kanon. Anton Blidh, nystart? Redan? Spelar Erik Karlsson i Timrå?? Missat helt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Anton Blidh? Ja, om han vill hem, varför inte? Men det är nog mer fokus på producerande spelare.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Blidh. Den typen av spelare finns, det är spets som behövs. Som du också nämnt.

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Finns det en riktigt bra agitator med hyfsade händer i laget? Var?

   Kommentar avatar
   Epoe, 1 år sedanSvara

   Nobba Blidh men benämna Patrik Carlsson som drömvärvning. Herregud.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Som sagt. Det är nog mer fokus på producerande spelare! Blidh kommer inte hem ändå. Inte än.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   En dröm är inte samma sak som en drömvärvning!

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Har inte sagt att Frölunda kommer nobba Blidh, om han vill hem. Jag gillar Blidh, så inte mig emot. Men sa att det behövs spets också och tror det är prio faktiskt för Sjöström.

 • Kommentar avatar
  Matte, 1 år sedanSvara

  Tveksam om Rensfelt är rätt för FHC....

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Bara nämnde hans namn eftersom det ... tja, nämnts. :)

 • Kommentar avatar
  Manne , 1 år sedanSvara

  En spelare jag velat se och som jag tror skulle passa perfekt in i Frölundas sätt att spela är Martin Johansson. Dock i FBK och lär så vara ett bra tag. Har ett fruktansvärt skott, inte mycket sämre än Olofssons faktiskt plus en rejäl speed.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tanken är inte dum. Hade förväntat mig mer av honom i Färjestad. Har det med spelsättet att göra miljön? Sett FBK något för lite för att göra den analysen. Men jag gillade honom mycket i Örebro.

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Trodde definitivt att han skulle bli en riktig poängmakare faktiskt, som nu Lindqvist blivit istället. Han har inte alls varit så bra som jag trodde att han skulle vara när han kom till FBK, å andra sidan haft problem med skador också.

 • Kommentar avatar
  Stina , 1 år sedanSvara

  Jag tycker att Frölunda ska bita i det sura äpplet och åka till Helsingfors och böna och be Patrik Carlsson att komma tillbaka. Lasu har vad jag förstått kontrakt med Kärpät nästa säsong också. Tror inte att han längtar hem än. Tyvärr

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Lasu skrev ettårs, vad jag vet. Det betyder på intet sätt att jag räknar med att han ska vända tillbaka, tvärtom kan han mycket väl vilja stanna utomlands ett tag. Att be Patrik Carlsson bryta sitt kontrakt tror jag inte finns på kartan.

 • Kommentar avatar
  Janne, 1 år sedanSvara

  Om inte Joel spelar skadad denna säsongen så hoppas jag att om inte Roger kan ta det beslutet så hoppas jag att Joel själv tar och slutar som aktiv och i stället placerar sig i tränarstaben. Ett fantastiskt Frölunda hjärta och en grym ledare men på planen är hans dagar räknade. Hoppas att Frölunda kan öppna plånboken och ta hem Lasu så kan han ta över efter Joel på isen. Jesper Emanuelsson ser jag en ljus framtid i. Och en dröm hade varit att få ha kvar Ehn såklart. Christoffer Persson borde också köpas hem så fort som möjligt. Mer Göteborgare än så blir man väl inte.
  En annan sak som mr Leman borde fråga RR är varför inte Grundström eller Ehn får prova i PP1 istället för Joel? Eller varför inte Widerström? Tack för ett grymt jobb mr Leman!!!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Glad att du gillar läsningen. Tack för fina ord. Men jag kan inte säga att jag håller med om Joel, han är grymt värdefull med sina tekningsvinster i PP, han ser till att Frölunda vinner tid, får börja med pucken, och det "enda" jag saknar är egentligen hans målsinne från förra och förrförra säsongen.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Ehn ... där anser Rönnberg helt enkelt att Joel, och Lias när denne är frisk, är bättre PP-spelare, och Grundström spelar redan i PP2, i annan roll.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Joel är viktig för laget,en kämpe som kan nog hänga med nästa säsongen i alla fall.Duktig på tekningar men senaste tiden minskad mängd vunna tekningr i powerplay.Frölunda behöver hitta någon annan duktig tekate som kan ta över i powerplay 1.Anser att Joel borde matchas mest i boxplay.Han är lika stort hot offensivt längre.Men i boxplay gör han ett hästjobb.Om Sjöström lyckas få hem Lasu så har vi där nästa lagkapten.

   Kommentar avatar
   Janne, 1 år sedanSvara

   Tro mig gillar också Joel. Brinner för spelare som har det hjärtat som han har. Men med tanke på istiden som Joel har så uträttas det alldeles för lite. Han är extremt viktig som lagkapten! Och om han slutar lägga energi på att klaga på domarna och lägger den energin istället på att tackla motståndare och vara lite grisig så är han en tillgång men nja.... Sist mot Brynäs när han tog tuppfäktning mot Granström såg jag lite av det jag vill se. Glömmer aldrig året mot NHL proffsen när han malde ner Chara mfl. Det va tider det.

   Kommentar avatar
   Conta , 1 år sedanSvara

   Blev lite fel i in text om Joel.Skulle stå att han inte är ett lika stort hot offensivt längre.Nej för mycket istid i powerplay.vill se Joel i boxploch checking lina samt kasta in då och då i spelet för att mangla motståndaren.Ja lockout säsongen 2004/2005 glömmer jag aldrig.Som du säger underbart när Joel tryckte till Chara.

 • Kommentar avatar
  Stora norrland, 1 år sedanSvara

  Ni har en jättebra blogg tycker jag! Så här bra var Norrans hockey logg innan Norran började krångla till saker!!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Norrans journalister vill säkert inte jobba gratis. Det vill inte jag heller. Det är därför jag uppmanar läsare att betala 1 krona per dag, 30 kr/månad, för den här sajten. Dock är den inte låst. Jag vädjar till människors moral.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Jag hoppas innerligt att att alla läsare får en moralhöjning nu så att alla betalar.En krona om dagen är billigt för mycket bra intressant läsning.jag hoppas verkligen att tjuvläser antalet krymper så du får mer betalt för ditt arbete Leman.Så alla snyltläsare betala nu! Annars skjuts pucken upp läktaren

 • Kommentar avatar
  Gustav, 1 år sedanSvara

  Skulle det kunna bli aktuellt för Lukas Bengtsson att komma hem och få en nystart efter alla problem han haft? Eller kör han på i AHL? Utgående kontrakt i alla fall.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Skulle skulle det väl ... men jag vet inte, hänger ju mycket på hur Penguins ser hans framtid, vad han själv vill. Först och främst lära sig hantera livet med POTS syndrom, det är ju vad som gäller för Lukas.

 • Kommentar avatar
  Göran , 1 år sedanSvara

  Synd att bägge målvakterna har kontrakt över nästa säsong.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tycker du att de är så dåliga?

   Kommentar avatar
   Manne , 1 år sedanSvara

   Tycker inte att de är dåliga, men att ge en mer förtroende är att föredra. Då kommer den målvakten att växa med ansvaret och spela bättre. Sedan hör det ihop med försvarsspelet som många gånger var riktigt uselt. Tex mot HV, så kunde jag räkna till 4-5 lägen mitt i slottet för en HV spelare, utan bevakning.

   Kommentar avatar
   Göran , 1 år sedanSvara

   De är båda på gränsen mellan förste- och andremålvakt. Visst blixtrar de båda till under enstaka matcher då och då men stabila förstemålvakter för ett lag med guldambitioner - det tycker jag inte.

 • Kommentar avatar
  Magnus, 1 år sedanSvara

  Tjena HL & ni andra fans här inne!
  Har du frågat RR om det här med varför han inte gärna bänkar vissa spelare under matcher? Om det är så att han inte alls tror på den åtgärden under match, eller vad det beror på? Vad tror Du det handlar om? Hoppas verkligen inte det handlar om "mod" och att vilja undvika konflikter med spelare...

  Vet du hur Oliver Lauridsen's kontrakt ser ut?
  Tror du det är väldigt osannolikt att Frölunda bryter med några av de som har längre kontrakt, om de fortsätter att underprestera? Vill inte gå in på namn eftersom jag sett dem live alldeles för lite i år? Utgår bara ifrån det jag läser här & var.
  Är det ngn/några Du tycker Frölunda bör avsluta samarbetet med tidigare efter denna säsong, förutsatt att det inte blir någon bättring...och ngn annan klubb är villig att ta över dennes kontrakt isf?

  Många frågor...hoppas du orkar svara på flesta! Ha en bra dag, trots slasket.
  Detsamma till er andra på detta forum! Intressant & läsa allas spekulationer kring den kommande säsongen..
  Ta hand om er där ute ;)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Roger tror mycket på att ge förtroende, kontinuitet, och hockeyn i dag är dessutom så skridskostark att du behöver dina tolv, kanske 13, forwards för att orka forechecka, backchecka, stressa. Han var ju tydlig när han kom till Frölunda, att det här med att gå ner på folk som var vanligare förr, det var inte hans grej. Lauridsen har kontrakt till 2020. Nej, jag ser inte att Frölunda ska bryta med några, ser inte vilka det skulle vara, om jag är ärlig. För övrigt är jag journalist, Magnus, inte "fan", jag skriver för er som är – men tack ändå för den glada hälsningen. :) Du har skön ton.

   Kommentar avatar
   Magnus, 1 år sedanSvara

   Beklagar! Blev fel i rubriken. Skulle stått : "& ni fans här inne" Tack för svaren!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Hur lugnt som helst. :) Ville bara klargöra.

 • Kommentar avatar
  Epoe, 1 år sedanSvara

  Svaren här är fantastisk underhållning. ”In med Lehner.” ”Värva Oduya.” ”Böna och be för att värva hem tredjekedje-Carlsson.”

   Kommentar avatar
   Kba, 1 år sedanSvara

   Orealistiska värvningar ja, men "tredjekedje-Carlsson" var en kulturbärare och en jävligt bra center.

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Helt rätt kba! Behövs mer kulturbärare.

   Kommentar avatar
   Matte, 1 år sedanSvara

   Epoe - vad var felet med att föreslå Oduya? Han måste väl finnas i huvudet på några ledare inom FHC eller DIF. Stor spelskicklig back med rutin och erfarenheter?

 • Kommentar avatar
  Conta, 1 år sedanSvara

  Rensfeldt har ingen direkt smickrande statistik denna säsong.6+6 12poäng men hjälp. -12 i pkus/minus.Rögle är ju boytenlag jag vet det och statistiken säger ej allt,han har producerat bra tidigare i Rögle.Men är ingen tidigare Frölunda spelare.Ser hellre man plockar in någon från J20 eller värvar in en spelare med tidigare anknytning till klubben.Dock ej Zackrisson,han vill nog casha in mer än Frölunda kan betala.tycker även hans formpil börjar dala.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Igen: jag har ingen egen info om Rensfeldt, bara sett hans namn nämnas. Och Rönnberg gillar sina gamla juniorlandslagsspelare.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Jo Rönnberg gillar sina tidigare Jvm spelare,det känner man ju till.Men tycker det ligger en stor farlighet /brist att ha för stor förkärlek att plocka in såna spelare i Frölunda.Behövs mera Göteborgskt i laget.

 • Kommentar avatar
  Totte, 1 år sedanSvara

  Hur är det med Fjällström?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Foten i sådan där "sko" fortfarande, en bit bort.

 • Kommentar avatar
  Conta, 1 år sedanSvara

  Donovan ok?Tänkpå pucken i ansiktet i Brynäs matchen.Visserligen spelade han vidare i matchen men kan ju bli värre? Kanske gallerhjälm för Donovan nästa match?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Han var okej i går.

   Kommentar avatar
   Conta, 1 år sedanSvara

   Ok.tack för lugnande information.

 • Kommentar avatar
  Dennis, 1 år sedanSvara

  Vet att Svedberg var påväg till Brynäs för någon säsong sedan, innan dom skrev på med någon annan. Det är inte omöjligt att Frölunda plockar honom till nästa säsong.

  • Kommentar avatar
   Tobias, 1 år sedanSvara

   Dennis Everberg? Vet att Sjöström har nämnt att han gillar Dennis. Han har haft det lite svajigt i KHL och sitter på utgående kontrakt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 år sedanSvara

    Skulle Dennis vilja hem, så ... men då är nog många klubbar där och rycker.

  • Kommentar avatar
   ove engdahl, 1 år sedanSvara

   mycket bra analys behövs lite större backar dock.

   • Kommentar avatar
    Jusikalow, 11 månader sedanSvara

    Добрый день мы предлагаем перейти на официальный магазин UGG Австралия в РФ. Угги на сегодня считаются очень популярной обувью и их реально одевать в зимний период.

    Тем не менее, сегодня организация завоевала доверие большого количества и начала производить ассортимент комфортной обуви.

    У нас на сайте [url=http://ugg.msk.ru/]купить угги женские в украине[/url] вы выберите достаточно интересных предложений. Следовательно, сейчас действуют скидки на много вариантов.

    Отдельно надо сказать, что разные мужские и женские ugg участвуют в распродаже.
    Угги, которые мы реализуем – считаются добротной обувью, которую мы принимаем от поставщиков.

    На сегодняшний день в России это – диковинка. Приобрести красивые варианты [url=http://ugg.msk.ru/]купить сапоги угги[/url] реально на ugg.msk.ru, ведь на портале есть крупный ассортимент угг и не только.

    Отдельно хочется сообщить, что у нас на портале сейчас новая поставка, где вы можете найти крутые угги 2018 года.


    Lämna en kommentar