Familjen på plats – nu hoppas Weber få stanna i Frölunda


► I dag kommer Mike Webers fru och barn till Göteborg.
► Han hoppas det är säsongen ut.
► – Inget som motsäger det, är tränaren Roger Rönnbergs kommentar.
► Lovar gott för amerikanen, för de Frölundafans som redan är förtjusta i honom.

Rakapuckar.com bild

29-ÅRINGEN FRÅN PITTSBURGH skrev ju på ett korttidskontrakt med Frölunda, sådana som bara tillåts i SHL (max sju veckor) när det handlar om att ersätta en skadad spelare.

Mike Weber ersätter … jodå … Pathrik Westerholm.

Den här bilden är någon vecka gammal, spana in Weber i dag, skägger är borta, Movembermatchen till ära så har han bara en fet mustasch. Nästan i Jonathan Sigalet-klass. Foto: TOMMY HOLL

 

Knappast andemeningen, men SHL-regeln är luddigt skriven, Frölunda gör inget formellt fel, tog tillfället i akt att vara varsamt med pengarna när det handlade om en kille som inte spelat sedan april.

Tränaren Roger Rönnberg säger:

– Fantastiskt sätt för oss att göra affärer på, tar bort risken i och med att vi kan ta hit honom (Weber), se hur han fungerar på stor rink, lära känna honom bättre som människa.

Omdömet så här långt från Rönnberg:

– Vi är jättenöjda, han är precis det vi ville, trodde och hoppades.

Sportchefen Fredrik Sjöström är i USA på kombinerad sportchefsträff och scoutingresa men Rönnberg är givetvis i högsta grad involverad när det handlar om huruvida det ska bli en fortsättning för Mike Weber i Frölunda eller inte.

Och det ska det väl?

– Inget som motsäger det …

Nå, formellt är inte diskussionerna i gång, men Mike Weber själv hoppas det tar fart när Sjöström återvänder från Nordamerika.

– Om jag varit singel hade det varit en helt annan sak, då kunde jag ”go with the wind”, men nu när jag har familj är det en helt annan sak.

Rakapuckar.com bild

Fru Janine, som är gravid, och de två barnen anländer Göteborg i dag, Frölunda har löst en lägenhet för familjen.

Mike Weber hoppas det ska bli säsongen ut.

Var och en räknar ut att han gärna får ett tidigt besked om framtiden, men det här är ingen man som gnäller:

– Jag försöker bara vara professionell. Tyvärr har jag upplevt det här tidigare (try-out) – men det är bara att fortsätta jobba hårt, vara professionell, förhoppningsvis löser det sig till det bästa. Det här är livet jag valt, det är livet min fru valt, hon är en bra kvinna, vi får det att fungera.

Mike Weber medger att det varit en övergångsprocess från smal till bred rink, att han fortsatt behöver jobba med den, och att han ska fortsätta som han börjat:

Spela hårt och rejält.

Han har problem med sin skridskoåkning, det syns, det är inte bra för Frölunda att tappa puck och dra på sig spelvändningar när amerikanen är inne, det handlar för laget – och Weber – om att agera med noggrannhet och läsa situationerna väl.

Men det är också så att Weber redan gjort en herrans massa nytta i egen zon, i spelet framför egen kasse, i box play, och det syns att han är smart: han vinner pucken, lämnar snabbt ifrån sig den till någon som kan behandla den bättre.

… eller så sätter han en snabb puck upp i mittzonen till Ryan Lasch.

– Haha, han fick mig att se bra ut, skrattar Weber och tänker på sin första assistpoäng när Lasch gjorde mål en mot fyra i Röglematchen.

Facit: Mike Weber är +2, Frölunda har åtta av nio poäng sedan amerikanen kom in i laget.

Det säger något.

Rakapuckar.com bild

Släng in att den andre nykomlingen, Joel Mustonen, har gjort mål i varje match så … jag tror fansen unnar Fredrik Sjöström en frikväll borta i Boston.

***

Vinner Frölunda mot Linköping igen (4–0 senast) betalar Coolbet lite drygt två gånger pengarna som det ser ut nu.

Om bröderna Olimb & Co tar revansch  – 3,20.

Nedan ser ni oddsen om ni vill sätta en liten slant.

Gör det gärna hos min samarbetspartner Coolbet – det gynnar mig i förlängningen.

Länk till välkomsterbjudande här, för den som missat.

 

***

Linköping har tre raka segrar:

HV71(b) 6–1
Brynäs (h) 4–3
Mora (h) 1–0

En del saker stör, dock. Andrew Gordon fortfarande avstängd, Anton Björkman och Daniel Olsson Trkulja fortsatt skadade, dessutom frågetecken för Nick Sörensen, Jakob Lilja, Anton Karlsson och stjärnmålvakten Jonas Gustavsson.

Å andra sidan var Jacob Johansson strålande mot Mora.

***

I Frölunda vet ni att Sean Bergenheim (hjärnskakning) och Pathrik Westerholm (knä) varit och blir borta länge, det dröjer med Mattias Nörstebö (knä) och Carl Grundström (knä), Oliwer Fjellström (fot) är en bit bort, och så har ju kaptenen Joel Lundqvist (överkropp) saknats hela veckan.

Kanske, kanske spelar han i eftermiddag. Men jag är tveksam.

***

Glöm inte: laddar ni upp på stan med en bit mat får ni 30 procents rabatt på John Scott’s Avenyn om ni bara visar att ni betalat er avgift (minst 30 kronor) för rakapuckar.com den här månaden.

Väl värt ett besök.

John Scott’s Avenyn, alltså.  

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
10 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Kristoffer/KdeV , 11 månader sedanSvara

  Förläng med weber, allt annat vore tjänstefel. Mustonen kan ju undervisa hur man ska uppträda i anfallszon , mindset , puck mot mål, vara redo ( inställd) för avslut när pucken kommer.

  • Kommentar avatar
   Olsson, 11 månader sedanSvara

   Weber har varit ok/bra, finns backbehovet även efter årsskiftet så bör han vara förstavalet. I stort sett alla andra backar kommer innebära 2-4 veckors tid för att "spela in sig" i spelsystemet.

   • Kommentar avatar
    Danne, 11 månader sedanSvara

    Förstår inte de som gnäller på Weber och skridskoåkningen. Tror ni på allvar han hade varit här om han hade V Ståhlbergs fart och R Dahlins spelförståelse? Jösses, lite sans kan vara på sin plats! Weber bidrar med det laget saknat. Han har fortfarande inte varit på något baklängesmål. Vilket säger ganska mycket! Är rutinerad och ödmjuk, vilket kan bidra till övriga i laget, i synnerhet backarna.

     Kommentar avatar
     Mathias Pelkonen, 11 månader sedanSvara

     Bra skrivet, spot on!

     Kommentar avatar
     Fredrik Björck , 11 månader sedanSvara

     Jag håller med dig Danne till 100 %, bra skrivet!

   • Kommentar avatar
    Benny S., 11 månader sedanSvara

    Weber är suverän! i boxplay!
    Självklart ska han vara kvar!

    • Kommentar avatar
     Fredrik, 11 månader sedanSvara

     Inte för att JG varit dålig på slutet. Kan Mattsson ha någon liten skada?

     • Kommentar avatar
      Göran, 11 månader sedanSvara

      Weber bör få förlängt, alla lag behöver en "polis" när det drar ihop sig. Har redan nu märkt att fula tilltag och fula tacklingar mot våra spelare minskat sedan weber kom in i laget. När de skadade spelarna kommer tillbaka ser truppen komplett ut.

      • Kommentar avatar
       Håkan Carlsson, 11 månader sedanSvara

       Såg en liten incident i en match där det blev lite gruff bakom målet men när motståndaren såg att det var Weber han skulle få slåss med så slutade han direkt.

       • Kommentar avatar
        mike, 11 månader sedanSvara

        "Grillen" bidrar med precis det han skall göra. Har sett ut som förväntat. Allt annat än en förlängning vore tjänstefel. Mustonen spelar rakt, söker skottlägen, tar skott. Gillar skarpt! Överlag ser det ut som om hela laget fått en hövdingskrud på skallen. Eller mer sisu, som Mustonen kanske skulle sagt.

        • Kommentar avatar
         Magnus u, 11 månader sedanSvara

         Härlig fight av Weber. Ska kännas att vara runt Frölundas mål.

         • Kommentar avatar
          robert ström, 11 månader sedanSvara

          Weber skall vara kvar han har allt som behövs och ang Mustonen ja han har precis samma sak där allt det som saknades så det blir inte lätt vilka spelare som får stå över när dom blir spelfärdiga...men enligt mig skall westerholm bort direkt men sedan blir det svårt...


          Lämna en kommentar